Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Vin 13 Noi 2009, 19:41
Ma bucur de aprecierea facuta acestei formatii si in special solistei! Zaraza, nu contest ca sunt altii mai buni sau foarte buni, dar se intampla un fenomen curios cu mine: daca ascult o melodie sau o formatie intr-un moment delicat din viata, imi intra la inima si nu mai poate fi scos de acolo pentru nimic in lume!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Vin 13 Noi 2009, 19:48
Astazi este ziua de nastere a actritei Whoopi Goldberg! (nascuta in 1955)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Vin 13 Noi 2009, 20:17
Diverse forme de agresiune
Povestea bonei care isi agresa copiii lasati in grija a starnit un imens scandal mediatic, diferentele de opinii dintre comentatori fiind surprinzatoare si deloc tolerante vis-a-vis de acest delicat subiect al abuzurilor asupra copiilor. Lasand la o parte incidentul in sine – despre care altii au scris deja suficient, o mare parte din parinti au insistat ca absolut orice forma de violenta asupra copilului este condamnabila: in egala masura abuzurile unei bone, “o simpla urecheala” parinteasca sau o palma data peste pampers, de o mama ajunsa la limita rabdarii cu copilul ei. Am citit o multime de comentarii inversunate, care sustineau cu tarie ca orice parinte care isi urecheaza copilul sau il palmuieste ocazional la fund este un agresor, ca orice metoda de educatie sau disciplina care impune o “corectie” fizica – fie ea cat de blanda – este un grav abuz asupra copilului, o grava forma de agresiune a acestuia… si ca asemenea practici barbare sunt de netolerat.
Pentru o mai clara intelegere, sa consultam DEX-ul:
AGRESÓR, -OÁRE, agresori, -oare, s.m. și f., adj. (Persoană fizică sau stat) care organizează sau săvârșește o agresiune. – Din fr. agresseur, lat. aggressor. Sursa: DEX ‘98
AGRESIÚNE s. f. 1. atac brutal neprovocat. ♢ folosire a forței armate de către un stat sau o coaliție de state împotriva suveranității, integrității teritoriale și independenței politice a unui alt stat. 2. atac asupra persoanelor sau bunurilor. 3. acțiune exterioară care primejduiește echilibrul și integritatea unui sistem viu. (< fr. agression, lat. aggressio) Sursa: MDN
Eu provin dintr-o familie larga in care, departe de a ne agresa, parintii ne-au educat atat cu vorba buna, cat si cu cate o “smotoceala” mai mult sau mai putin meritata, mai rar sau mai des. Crescut asa, as fi ipocrit sa spun ca eu nu mi-am urecheat niciodata copiii. As fi vrut sa le pot oferi o educatie frumoasa, fara sa apelez vreodata la asemenea “metode disciplinare”, insa ma indoiesc ca as fi reusit sa trec cu nervii tari peste fiecare situatie in care am fost scos din minti… Cati dintre noi n-am crescut, oare, la fel?! Dar nu asta e important.
Este important, in opinia mea, ca atunci cand adoptam o atitudine extrema, indiferent de polaritatea ei, sa nu pierdem din vedere ca exista multiple forme de agresiune asupra fiintei umane: exista agresiune din partea altor indivizi si exista agresiune din partea mediului, in unele cazuri cel putin la fel de violenta ca si prima. Daca noi, ca adulti, resimtitm uneori atat de puternic acest lucru, sa ne imaginam intensitatea cu care agresiunea este perceputa de copii, fie ea verbala, fizica, psihica sau de orice alta natura.
Eu, ca adult, ma simt agresat in piete, pe strazi, in mijloace de transport in comun mereu pline-ochi, murdare si pline de mirosuri, in spatii aglomerate, fie ele magazine, cluburi etc… Intalnesc zilnic oameni care emana agresivitate prin intreaga lor atitudine, care te imping fara macar a spune “pardon!”, care te imbrancesc in graba lor, ca si cum nici n-ai exista…
Mai mult de atat: zgomotul continuu al traficului, claxoanele, franele cu scartaituri care ma paralizeaza, masinile mari, industriale – care n-au ce cauta in interiorul orasului!, sirenele omniprezente ale ambulantelor, accidentele zilnice… toata aceasta poluare fonica constituie un tip de agresiune pe care eu as da-o bucuros, la schimb, pe o palma in fiecare dinineata, doar ca apoi sa am parte de o zi placuta si linistita, lipsita de stres.
Sa nu uitam, printre altele, agresiunea pe care acest mediu urban, extrem de poluat, o manifesta constant asupra organismului nostru: noxele pe care suntem obligati sa le inspiram permanent; praful omniprezent; rezidurile chimice, apa potabila plina de clor etc. Mi se intampla des ca, asteptand sa se faca verde la semafor, sa ma inec pur si simplu cu fumul negru si greu, de ulei ars sau motorina, al cate unei masini ce efectiv nu mai are ce cauta pe sosea. Ganditi-va ce efect au aceste noxe asupra unui copil aflat in carucior, mult mai aproape de nivelul tevilor de esapament…
Ganditi-va cat de tare obosesc aceste forme de agresiune psihicul unui copil. Nu-l veti agresa niciodata palmuindu-l la fund, dar il veti expune zilnic altor forme de agresiune carora nu le acordati nicio importanta. Este clar ca o agresiune fizica sau chiar verbala poate primejdui echilibrul psihic al unui individ (adult si cu atat mai mult copil), dar nu uitati ca agresiunile mediului pun in pericol, intr-o mult mai mare masura, integritatea acestui unic “sistem viu” numit fiinta umana.
Posted in Franturi de mine, Lupul moralist, atat de personal cu etichete agresiune, bataie, bona, mediu, noxe, poluare, violenta on august 8, 2009 by carlitos http://jocurban.wordpress.com/
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Sam 14 Noi 2009, 08:06
Dimineţi în Bucureşti, zumzet de oraş vibrant, În mirosul de cafea şi-aşternut asfixiant, Fum dintr-o ţigar-aprinsă în scrumiera clandestină, Dimineţi în Bucureşti, după nopţi cu lună plină.
Ciripit de rândunele, paşi grăbiţi de trecător, Peste străzile bătrâne, peste anii care mor, Peste visele tembele şi-amintiri ce nu mai sunt, Dimineţi în Bucureşti, cer senin, miros de vânt.
Later edit:
Cum să nu iubeşti Bucureştiul dimineaţa, când te uiţi pe geam şi vezi asta?
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Sam 14 Noi 2009, 14:44
dolion a scris:
Dimineţi în Bucureşti, zumzet de oraş vibrant, În mirosul de cafea şi-aşternut asfixiant, Fum dintr-o ţigar-aprinsă în scrumiera clandestină, Dimineţi în Bucureşti, după nopţi cu lună plină.
Ciripit de rândunele, paşi grăbiţi de trecător, Peste străzile bătrâne, peste anii care mor, Peste visele tembele şi-amintiri ce nu mai sunt, Dimineţi în Bucureşti, cer senin, miros de vânt.
Later edit:
Cum să nu iubeşti Bucureştiul dimineaţa, când te uiţi pe geam şi vezi asta?
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Sam 14 Noi 2009, 23:44
zaraza26 a scris:
dolion a scris:
Astazi este ziua de nastere a actritei Whoopi Goldberg! (nascuta in 1955)
Una din actritele mele preferate!
Este genială! De o atractie extraordinară! Când o urmăresc în interviuri, mă lasă mereu cu gura căscată de admiratie.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Dum 15 Noi 2009, 10:07
Si mie-mi place ... Mai ales, dezinvoltura ei .
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Dum 15 Noi 2009, 13:27
Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:
Dan Mateescu, inginer, membru al Academiei Române Ovidiu Iuliu Moldovan, actor de teatru şi film Radu Roşca, matematician, membru de onoare al Academiei Române Mădălin-Teodor Roşioru prozator, traducător şi redactor al revistei 'Tomis' Ştefan Sileanu, actor al Teatrului Nottara Iulian Văcărel, Academician Mircea Radu, realizator de emisiuni TV (n. 1968) Leonard Cazan, fost ministru al Dezvoltării şi Prognozei; Sorin Pantiş, fost ministru al Telecomunicaţiilor (1997-1998)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Dum 15 Noi 2009, 13:28
Mâine îşi aniversează ziua de naştere:
Bogdan Marius Chiriţoiu, consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Corina Constantinescu, actriţă de teatru şi film Ion Cristoiu, jurnalist şi prozator (n. 1948) Aurelia Dobre, gimnastă Cornel-Teodor Durgheru, artist plastic Ionel Gânju, pictor-grafician, membru UAPR George-Cristian Maior, director SRI Neculai Constantin Munteanu, jurnalist Ion Gheorghe Truică, regizor de animaţie, grafician, scenograf Aurelia Vasile, deputat PSD Bucureşti (n. 1949) Dumitru Rucăreanu – actor Iorguş Zamfir, deputat PDL (n. 1957), fost primar de Mangalia Mariana Bulat, membru al Uniunii Scriitorilor (n. 1942)
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Dum 15 Noi 2009, 13:29
Alte evenimente importante din 15 noiembrie
1630: S-a stins din viata astronomul si matematicianul german Johannes Kepler. 1813: La Iasi, a fost deschis Conservatorul Filarmonic si Dramatic care il avea la conducere pe Gheorghe Asachi. 1913: Scriitorul polonez Henryk Sienkiewicz, laureat al premiului Nobel pentru Literatura in anul 1905, a incetat din viata la varsta de 70 de ani. 1917: S-a stins din viata, la 59 de ani, sociologul francez Emile Durkheim. 1918: Bucovina, provincie aflata sub ocupatie austriaca, s-a unit cu Romania. 1920: La Geneva, a avut loc prima adunare a Ligii Natiunilor. 1924: A aparut, la Bucuresti, revista saptamanala “Miscarea literara”, condusa de scriitorul Liviu Rebreanu. 1938: A murit fizicianul francez Andre Eugene Blondel, care a devenit cunoscut pentru aparatul sau de fotometrie. 1940: Aviata germana a bombardat orasul englez Coventry, provocand distrugeri masive. In urma atacului care a durat mai bine de 10 ore, nemtii au distrus simbolul orasului, o catedrala datand din secolul XIV, dar si cladiri publice, printre care cele doua spitale din localitate. 1941: Seful SS Heinrich Himmler a ordonat arestarea si deportarea in lagare a tuturor homosexualilor. 1943: Tiganii au inceput sa fie trimisi in lagarele de exterminare naziste din ordinul liderilor fascisti. 1956: A avut loc premiera primului film – “Love Me Tender” - in care a jucat regele rock’n’roll-ului Elvis Presley. 1984: Baby Fae, bebelusul caruia i-a fost transplatata in premiera inima unui babuin, a incetat din viata la Centrul Medical din Loma Linda, California. Copilul a murit la 21 de zile dupa ce medicii l-au supus interventiei medicale. 1988: A fost proclamat statul independent Palestina de catre Consiliul National Palestinian. 1990: In mai multe orase ale tarii au avut loc mitinguri de comemorare a 3 ani de la revolta anticomunista a muncitorilor de la Brasov din 1987. La Bucuresti, Alianta Civica a organizat cel mai mare miting de dupa Revolutia din decembrie ‘89, la care au participat aproape 200.000 de persoane. 1992: A fost schimbat sistemul de numerotare telefonica in Romania. 1996: Regizorul de teatru Silviu Purcarete si juristul Anton Iorgovan s-au numarat printre laureatii premiilor Academiei Romane. 1998: A fost reinfiintata, la Medias, Sectia romana a Societatii Internationale pentru Drepturile Omului (SIDO), dupa un an de la excluderea din forul international pe motiv de inactivitate.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Dum 15 Noi 2009, 13:30
Zile de nastere: vedete si personalitati
1738: S-a nascut William Herschel, astronom de origine germana. 1741: S-a nascut Johann Kaspar Lavater, filosof german. 1845: S-a nascut Vasile Conta, filosof roman. 1862: S-a nascut Gerhart Hauptmann, dramaturg german, laureat al premiului Nobel. 1868: S-a nascut Emil Racovita, biolog roman, presedinte al Academiei Romane intre 1927-1929, fondator al biospeologiei. S-a nascut la Iasi, in clasele primare fiind elev al scriitorului Ion Creanga. Dupa ce a absolvit liceul, s-a inscris la Facultatea de Drept din Paris respectand dorinta tatalui, insa a sfarsit prin a absolvi Facultatea de Stiinte din Sorbona. In 1896 si-a prezentat teza de doctorat, iar un an mai tarziu a participat ca biolog la expeditia belgiana din Antarctica. Timp de doi ani, Emil Racovita a adunat un important material botanic si zoologic, el studiind circa 1.600 de specimene din Antarctica. La intoarcerea din expeditie, savantul roman a publicat un studiu despre balene care a devenit de referinta si a ajuns la conducerea statiunii zoologice marine de la Banyuls-sur-Mer din Franta, precum si a laboratorului de anatomie comparata de la Sorbona. Din 1920, a inceput sa predea la Universitatea din Cluj, an in care a infiintat primul institut de speologie din lume si a predat primul curs de biologie generala din Romania. In problemele evolutiei biologice a aparat doctrina evolutionista de denaturari si de atacurile idealismului. Racovita este unul dintre initiatorii ocrotirii monumentelor naturii din Romania. A ramas la catedra pana in 1947, o perioada activind insa la Timisoara. S-a stins din viata la varsta de 79 de ani. 1876: S-a nascut Anne-Elisabeth de Noailles, nascuta Brancoveanu, scriitoare franceza de origine romana, membra de onoare a Academiei Romane. 1879: S-a nascut Lewis Stone, actor american. 1887: S-a nascut Georgia O'Keeffe, pictor american. 1891: S-a nascut Erwin Rommel, general german, s-a remarcat in luptele de pe frontul celui de-al Doilea Razboi Mondial. 1905: S-a nascut Annunzio Paulo Mantovani, violonist si compozitor italian. 1931: S-a nascut Clyde McPhatter, muzician, membru in formatia Drifters. 1932: S-a nascut Petula Clark, solista americanca. 1937: S-a nascut Little Willie John, pe numele real John Davenport, solist american. 1939: S-a nascut Stefan Sileanu, actor roman. 1940: S-a nascut Sam Waterston, actor american. 1945: S-a nascut Anni-Frid Lyngstad, cantareata norvegiana, componenta a trupei ABBA. 1951: S-a nascut Beverly D'Angelo, actrita mericanca. 1955: S-a nascut Ulrich Stielike, fotbalist german. 1965: S-a nascut Petre Grigoras, fotbalist roman. 1967: S-a nascut Cristian Petre, fotbalist roman.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Dum 15 Noi 2009, 13:31
Calendar religios 15 noiembrie Calendar crestin ortodox: Sfantul Cuvios Paisie de la Neamt; Sfantul Mucenic Gurie, Samona si Aviv Calendar greco-catolic: Sfintii mucenici Gurie, Samona si Aviv (Incepe Postul Craciunului) Calendar crestin romano-catolic: Sfantul Albert cel Mare; Leopold
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Lun 16 Noi 2009, 20:27
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Lun 16 Noi 2009, 20:39
Te salut omule enciclopedie !
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mar 17 Noi 2009, 15:53
Nu trebuie sa ne salutam mereu; stim ca suntem aici ca o familie si asta e de ajuns! Ati vazut ca eu nu prea ma omor cu saluturile; va simt pe toti asa cum ii simt pe ai mei din casa si sunt linistit ca sunteti toti bine!
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mar 17 Noi 2009, 15:55
dolion a scris:
Nu trebuie sa ne salutam mereu; stim ca suntem aici ca o familie si asta e de ajuns! Ati vazut ca eu nu prea ma omor cu saluturile; va simt pe toti asa cum ii simt pe ai mei din casa si sunt linistit ca sunteti toti bine!
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mar 17 Noi 2009, 18:57
„Vorbeşte‑ne despre Daruri.” Şi el răspunse, zicând: „Nu daţi decât puţin, când daţi din ce‑i al vostru. Numai dând din voi înşivă, daţi cu adevărat. Pentru că, spuneţi‑mi, ce‑s averile voastre decât nişte lucruri pe care le păstraţi cu străşnicie, crezând că mâine veţi avea nevoie de ele? Iar mâine, ce‑i va aduce ziua de mâine câinelui prevăzător foarte, ascunzând oasele în nisipul mişcător, în timp ce‑i urmează pe pelerini către oraşul sfânt? Şi ce este frica de sărăcie, dacă nu sărăcia însăşi? Iar groaza de sete, în preajma fântânilor pline, nu‑i oare setea cea mai nestinsă?
Sunt unii care dau puţin din belşugul pe care îl au şi aceasta pentru a li se recunoaşte dărnicia, însă acea dorinţă ascunsă umileşte darul făcut. Sunt, apoi, alţii care, puţin având, dau totul. Aceştia cred în viaţă şi în mărinimia vieţii, iar sacul lor niciodată nu‑i gol. Ei sunt cei ce dau cu bucurie, iar bucuria le este răsplata cea mare. Dar sunt şi din cei ce dau cu durere şi doar durerea rămâne botezul acestora. În sfârşit, sunt cei ce dau fără a simţi nici durere, nici bucurie, necunoscându‑şi virtuţile. Ei sunt asemenea mirtului din vale, care îşi răspândeşte parfumul în spaţiu. Prin mâinile unor asemenea făpturi vorbeşte Dumnezeu şi dindărătul ochilor acestora El surâde Pământului.
E bine să dai când ţi se cere, dar şi mai bine fără să ţi se ceară, din înţelegere. Iar pentru cei dornici să dea, a‑i căuta pe necăjiţi este o bucurie mai mare decât darul însuşi. Fiindcă, se află, oare, vreun lucru pe care să ţi‑l refuzi? O, desigur, tot ceea ce îţi aparţine va fi dăruit într‑o zi, Deci, dă acum, în anotimpul dărniciei tale, iar nu în cel al moştenitorilor tăi.
Deseori spuneţi: „Am să dau, dar numai acelora care merită.” Pomii din livezile voastre nu spun, însă, astfel şi nici turmele din imaşuri. Ele dau ca să poată trăi, fiindcă a păstra înseamnă a pieri. Desigur, cel care‑şi merită zilele şi nopţile, merită totul şi din partea voastră. Iar cel care a meritat să bea din oceanul vieţii, are tot dreptul să‑şi umple cupa şi din micul vostru pârâu.
Există oare merit mai mare decât acel ce stă în curajul şi încrederea de a primi milostenie? Şi cine vă credeţi voi, pentru ca oamenii să‑şi sfâşâie pieptul şi să lepede orgoliul, ca să le puteţi vedea meritele şi mândria terfelită? Luaţi aminte, ca mai întâi voi să meritaţi a fi dăruitorul şi instrumentul dărniciei, Pentru că, într‑adevăr, viaţa e cea care dă viaţă, în timp ce voi, care vă socotiţi binefăcători, nu sunteţi decât martorii acesteia.
Iar voi care primiţi – şi cu toţii primiţi! – nu vă luaţi povara vreunei recunoştinţe spre a nu vă pune de bunăvoie un jug vouă şi celor ce dăruie. Înălţaţi‑vă, mai degrabă cu cel care dă, primindu‑i darurile ca pe nişte aripi, Fiindcă, a ţine prea mult seama de datoriile voastre, înseamnă a vă îndoi de generozitatea dăruitorului, care are pământul mărinimos drept mamă şi a cărui tată însuşi Creatorul este.”
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mar 17 Noi 2009, 19:01
Psihologia si Proprietăţile Benefice ale Culorilor: Roşu: Inspiră putere, încredere, curaj, putere de voinţă, asertivitate. Invocă simţul alertării, iniţiativă, determinare, motivare. Potenţează onoarea, integritatea, independenţa, autoritatea, spiritul de lider. Îmbunătaţeşte abilităţile de a gestiona viaţa si de a înfrunta provocările cu optimism, speranţă si voioşie. Încurajeaza acţiunea şi încrederea în sine pentru a depăşi letargia, inerţia si depresia; ajută in câstigarea unui simţ al limitelor.Trezeşte sentimente de iubire, sexualitate, pasiune. Energizează si vitalizează întregul sistem fizic şi psihic. Ajută în remedierea stărilor de latenţă, lene si congestie. Benefică pentru sistemul nervos, pentru circulaţia sangvină, ficat, colon, organe genitale, picioare, întregul corp fizic în general. În dezechilbru: indulgenţă sexuală exagerată, asertivitate încrăncenată, agresivitate, impulsivitate, nerăbdare, egoism.
Oranj: Deschide către idei şi perspective noi. Sugerează libertate în corpul fizic, în emoţii si gânduri. Încurajeaza eliberarea emoţiilor reprimate, a inhibiţiilor si a fricilor. Conferă forţă suplimentară pentru a înfrunta viata. Căldură, sentiment reconfortant, jovialitate şi bucurie. Toleranţă, plăcere, sociabilitate. Sprijnă lucrul în echipă armonios si creativ. Creşte stima de sine, curajul si asertivitatea. Ajută în canalizarea energiei sexuale prin expresii creatoare si pline de împlinire. Asistă digestia, procesele, asimilatorii, circulatorii si metabilizarea calciului. Este benefică pentru plămâni, colon, ovare, splină, pancreas, uter, rinichi, vezica urinară, vezicula biliară. În dezechilbru: intoleranţă, indulgenţă exagerată, poftă nemăsurată, posesivitate, confuzie, lipsa a unui scop.
Galben: Ca şi lumina soarelui, galbenul este culoarea animată a vieţii. Trezeşte, transformă, este radiantă, expresivă. Aduce bucurie, entuziasm, umor şi zâmbete; vine în ajutorul stărilor de melancolie/deznădejde. Reprezentativă pentru cunoaştere, intelect, înţelepciune, sclipire si iluminare; stimulează facultaţile mentale superioare. Stima de sine, auto - controlul, stăpânirea dorinţelor. Intuiţie instinctuală – premoniţie viscerală. Atenţie la detalii, organizare, disciplină. Exercită o influenţă stimulativă, curăţătoare, purgativă asupra trupului si a minţii. Benefică pentru digestie, intestine, muşchi, pancreas, ficat, veziculă biliară. În dezechilbru: criticism, indulgenţă exagerată, lene, încăpăţânare, egoism, cinism, amărâciune.
Verde: Culoarea naturii; stimulează creşterea, reînnoirea si vindecarea trupului, emoţiilor si minţii. Culoarea sănătăţii, tinereţii si a fertilităţii. Comunică pace, armonie, linişte, echilibru. Deschide inima către iubire, înţelegere, hrană, compasiune, generozitate. Calmează, linişteşte şi stabilizează sistemul nervos si emoţional. Este recomandată în cazuri de epuizare şi stres. Trezeste entuziasm, sperantă, acceptare, bucurie, stabilitate emoţională, stare de bine. Ajută în diminuarea fricii cauzate de angajamentul emoţional/ intim. Abundenţă, prosperitate, bunăstare. Echilibrează sistemul corp/ minte, regenerare celulară, construieşte ţesutul nervos, oxigenează trupul si este un tonic sexual. Benefică vaselor de sânge, glandei pituitare, inimii, sistemului reproducător, timusului, oaselor si plămânilor. Poate reprezenta: gelozie, lăcomie, pesimism, rigiditate, reprimare emoţională, comportament răzbunător.
Albastru: Reprezintă cele mai înalte idealuri de adevăr (albastrul pur), loialitate, încredere si devoţiune. Conferă înţelepciune, serenitate, pace, răbdare, blândeţe, sinceritate, onestitate. Auto-exprimare si comunicare creativă; este potrivit pentru persoanele introvertite. Efect de liniştire si calmare a minţii si a emoţiilor; excelent pentru perioadele de stres, anxietate, frică, panică. Încurajează centrarea, pacea interioară, contemplaţia, meditaţia, recordarea la Spirit. Întăreşte metabolismul,creşte vitalitatea, promovează creşterea. Benefic pentru glanda tiroidă, paratiroide, gât, sistem nervos. În dezechilibru: frică, griji, depresie, apatie, răceală, lipsa comunicării, ambiţie egoistă, cunoştinţe folosite în mod abuziv.
Indigo: Trezeşte aspiraţiile înalte ale sufletului. Extinde si îmbunătăţeşte percepţia asupra realităţii.Ajută mintea sa se elibereze şi să se ridice de la planul pământean către cel spiritual, de la dualitate către unitate. Facilitează dezvoltarea înţelepciunii interioare, a nemişcării,a meditaţiei, a contemplaţiei. Invocă trezirea viziunii interioare, a intuiţiei si a clarviziunii. Imaginaţie, inspiraţie, creativitate, transformare. Răspândeşte unitate, sinteză, spirit umanitar, devoţiune şi serviciu în folosul lumii. Benefic pentru glanda pituitara/pineală, muşchi, plămâni, simţul viziunii, auz si miros. În dezechilibru: mândrie, aroganţă, rigiditate în atitudine, disparitate, înşelăciune, iritabilitate.
Violet: Este mesagerul vibraţional al naturii noastre transcedentale/ divine si ale celor mai înalte aspiraţii de ordin spiritual. Înălţătoare, generează inspiraţie. Vibraţiile potente ale culorii violet proclamă transformarea, schimbarea si purificarea la toate nivelurile fiinţării. Facilitează creşterea spirituală prin accelerarea eliberării si a transformării pozitive a tiparelor vechi mentale si emoţionale. Promovează iertarea, devoţiunea, serviciul, loialitatea, graţia, tandreţea. Ajută meditaţia, relaxarea, contemplaţia, viziunea, intuiţia. Simbol pentru roialitate, putere, rege. Dizolvă negativismul. Exercită o influenţă vindecătoare puternică. Foarte bună în toate formele de nevroză. Liniştitoare şi calmantă pentru stări de nervozitate. Calmează violenţa si iritabilitatea. Purificatoare pentru sânge, stimulează dezvoltarea osaturii, domoleşte foamea în exces, ajută creierul, glandele pituitară si pineală, splina, rinchii, vezica, întregul sistem în general. În dezechilibru: intoleranţă, furie, nedreptate, restricţie, aroganţă, fanatism, spirit de martir.
Negru: O culoare puternică si de multe ori greşit înţeleasă. Negru reprezintă întunecimea si confortul uterului Mamei, liniştea adâncă,vidul. Solul fertil si întunecat care ne susţine gestaţia/ procesul de învăţare, până când, ca şi seminţele ce încolţesc, ieşim la lumina înţelepciunii noastre interioare, a puterii noastre personale si a auto- stăpânirii de sine. Simbol al părţii întunecate a naturii umane; tot ceea ce este neştiut, misterios şi ascuns minţii conştiente. Istoric, culoarea neagră a fost asociată cu ameninţarea, cu răul si negativismul. Culoarea neagra nu desemnează de fapt aceste realităţi; pur şi simplu a devenit o proiecţie exteriorizată, un „ţap ispăşitor” al fricii de partea noastră întunecată, frica noastră de necunoscut. Reprezintă călătoria interioară în adâncimile fiinţei; aceasta nu este neapărat o călătorie de temut. Negrul este formal, o imagine a demnităţii si a puterii. Stabilizatoare si împământenită. Oferă un simţ al siguranţei si atotconţinător. Limitează şi conţine emoţiile asistând introspecţia, contemplaţia si statornicia interioară. Simbolizează secretismul, durerea, doliul, pierderea, moartea. În dezechilibru: mânie, frică, îndoială, negare, superstiţie, neînţelegere, supărare, vinovăţie, lipsă.
Alb: Amestecul si fuziunea tuturor celor 7 culori ale curcubeului; de asemenea, conţinător al totalităţii calităţilor lor. Toate culorile provin din şi sunt diferenţieri vibratorii ale luminii pure albe. Lumina albă de la soare conţine energiile tuturor elemntelor necesare pentru a susţine viaţa. Reprezintă puterea supremă, perfecţiunea, unitatea, vindecarea spirituală. Istoric este asociată cu puritate, castitate, sacralitate, strălucire radiantă a lui Dumnezeu, Logos-ul, Sursa Vieţii.(Albul nu este mai Sfânt sau mai Dumnezeiesc decât negrul. Albul si Negrul sunt polarităţi egale si complementare ce creează un întreg, o completitudine ce există în fiecare dintre noi; exemplificare prin femeie/barbat, yin/ yang, noapte/ zi, Zeiţă/Zeu). Albul ajută în dizolvarea limitelor si a barierelor, iniţiind noi înălţimi ale conştiinţei. În dezechilibru: optimism exagerat sau idealistic, negarea părţii întunecate, lipsa echilbrului şi a stabilităţii.
Beneficiile culorilor sunt cele mai eficient obţinute prin haine, mâncare, geme, minerale de culoarea dorita. Cele mai bune surse de culoare sunt: lumina soarelui, fructele organice, legumele si natura. Iubirea este sursa Vindecării. Iubiţi-vă unii pe ceilalţi!
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mar 17 Noi 2009, 20:47
Mama, tie iti place pe la spate?
Am trait s-o vad si pe asta. Cica “abilitatile sexuale ale mamei pot influenta comportamentul sexual al fiicei”. Zice “Avantaje” ca asa au stabilit niste nenici cercetatori. Cu astia nu te pui, au prea mult timp si maine poimaine demonstreaza ca blogerii au o parte a creierului neteda de se dau neuronii cu punga precum Becali pe partie. Imi zice in primul paragraf ca cica “mostenirea genetica are un rol important in capacitatea de a avea orgasm”. Foarte tare! Si vreau sa aflu mai multe…continui lectura … Cica am evoluat si putem sa discutam pe larg cu mamele despre flirt, tampoane si barbati. Corect! Si apoi imi zice de studiile facute pe 4000 de gemene. Deci nici o mama, doar 4000 de gemene.
Cercetatorii au intervievat 4.000 de femei din cupluri de gemene in legatura cu abilitatile lor sexuale. (bla bla…procente, balarii – toate referitoare la surori) Concluzia? Genele joaca un rol important in capacitatile si performantele noastre sexuale – mai exact, reprezinta 34% din totalitatea caracteristicilor noastre. Dar, ca sa fim foarte cinstiti, trebuie sa vedem si reversul: pentru restul de doua treimi dintre noi genele nu sunt atat de importante, iar viata sexuala nu tine atat de mult de mostenirea pe care ne-au transmis-o parintii. Si totusi, performantele sexuale ale mamei conteaza cu adevarat pentru o treime dintre noi!
Ha? Ce are sula cu prefectura? E vorba de gemene! Ce treaba are mama? Mama nu a fost inclusa in cercetare! Cel putin nu in articolul de fatza! Dar jurnalista de scrisa articolu’ se pare ca avea de scris mai multe cuvinte decat au avut cercetatorii de zis. Si ce s-o fi gandit ea in creierul ei mic… hai sa elaboram…. si a elaborat pana a scos intertitlul asta:
“Oare si mamei i-a placut sa faca dragoste in pozitia asta? Ce-ar fi sa o intreb cu prima ocazie?!”
What the hell is that?! Sa fiu foarte sincera nu am o problema sa vorbesc cu maica-mea d’astea. Dar …daca duc problema pana la “lu’ mama ii place?” si eventual o si intreb… s-a dus draq jucaria…imaginatia mea o sa ma duca la psihiatru… nu prea vreau sa ajung sa ma intreb in ce pozitie am fost conceputa… cu toate ca acum, dupa ce am citit articolul e cam tarziu… Sa revenim la articol. Titlul zice “Ce spune viata ta sexuala despre tine, despre el si… despre mama ta”. Logic, pana la final te astepti la un raspuns… eh, nu, nu vine! Mai mult… articolul e despre cum sa ti-o pui si despre cum sa iti faci partenerul sa te ghiceasca cand te gadila… unde trebe…etc De ce mai depind performantele noastre sexuale?
(bla bla)Experienta proprie, ca si experienta prietenelor, iti poate arata foarte clar ca totul depinde de puterea mintii. Iata in continuare cateva mijloace care te pot ajuta sa iti imbunatatesti viata sexuala, sa obtii intotdeauna placerea si sa iti satisfaci partenerul.
Sa ma integrez un pic in absolut…poate il aud pe Bivolaru
Fii curioasa Afla ce ii place lui si apoi incearca sa pui in practica. (bla bla)
O sa ii dau oracolul sa il completeze
Fii sincera Daca el este intr-o dispozitie buna dupa o partida de sex, intreaba-l ce i-a placut.(bla bla)
Asa, desigur, comunica cu el… nu il lasa sa adoarma…nici la buda nu il lasa sa se duca. Pune-l sa iti descrie tot ce i-a placut.
Fii deschisa Partenerul tau nu e ghicitor in stele. Daca nu face bine ceva …(bla bla)
Propun sa iti faci un mic indreptar (unul ca cele de genul “cum sa ingrijim Perushul” numa ca al tau o sa fie “cum sa facem Pasarica fericita”) pe care sa il dai partenerului cu o intalnire inainte de cea in care ai de gand sa prestati un sex mic.
Fii entuziasta Barbatii sunt excitati ca se afla alaturi de o femeie care ii doreste. (bla bla)
Intre noi fie vorba, propun pancarde cu “Hai Gigele!” si lozinci cu “Ura, ura FACEM SEX!”
Fii pregatita sa razi Rasul este un antidot ideal al stresului, care poate risipi momentele tensionate …(bla bla)
Desigur razi isteric, sa nu creada ca te prefaci. Nu, orgoliul lui nu va avea de suferit. Cand vezi ca se apropie de orgasm mai buseste o data in ras…asa, de control…
Multumeste-te cu lucruri simple Sexul nu inseamna neaparat pozitii acrobatice, ca sa experimentezi numai de dragul de a schimba ceva. Te poti simti la fel de bine in pozitiile clasice, simple. De ce? Pur si simplu pentru ca acestea functioneaza intotdeauna.
Si apoi, ca sa nu te mai complici cu diminutive sau poate daca nu iti place numele lui spune-i “Misionarul”
(bla bla) In plus, intr-o pozitie clasica, bine cunoscuta, vei putea sa te concentrezi numai asupra placerii tale si a partenerului, fara sa fii nevoita sa-ti faci griji daca te descurci bine sau nu din punct de vedere “tehnic”.
Asa e, arbitrii porumbei, papagali, pisici ori ce fauna ai tu prin casa ar putea sa nu te creada la fel de buna ca Nadia si sa nu iti dea 10. Iar tie iti pasa…
Fii tu insati Nici o femeie nu are un corp perfect: unele au sanii prea mici sau prea mari, altele au soldurile si coapsele proeminente sau insuficient conturate, iar enumerarea ar putea continua la nesfarsit…(bla bla) Daca stii cum sa-i arati ca iti iubesti corpul, il va iubi si el.
Desigur, nici sa nu te gandesti ca ochii ii ies din orbite din cauza greutatii tale…e din cauza ca e impresionat de sanii tai extraordinari.
Fii flexibila Daca nu accepti sa faci sex decat dupa ce ai facut ordine perfecta in bucatarie, te-ai spalat pe dinti, te-ai demachiat si ai facut dus, ai sa pierzi toata distractia. Si partenerul tau va uita scopul pentru care te-ai dezbracat.
Coarda ma fac! 1. Sa incerci tu sa mai faci ceva ordine dupa ce faci sex! Sau daca e MR. Flash, e ok, nici nu stii cand a trecut pe-acolo. Dar eu nu mai ridic nici un deget dupa sex. Dupa sex e postludiu – aka adormit vorbind. 2. In alta ordine de idei o poftesc pe tanti autoarea la o sesiune de m… sex oral inainte de un dush si dupa o zi de stat la birou cu fundul pe scaun… 3. Daca partenerul meu uita scopul pentru care m-am dezbracat, sunt sigura ca amicul lui de-o viatza o sa il inghionteasca in scurt timp … amintindu-i. Si, in final, nu uita…
(bla bla) Ceea ce ii placea fostului tau prieten ar putea sa nu-i placa celui de acum. Adevarul este ca nu exista retete universale in materie de placere sexuala. (bla bla )Si oare chiar semeni cu mama ta? Ei bine, daca vrei sa afli, intreaba!
Eh bine ca mi-a spus… o fi vorbit cu fostu’?! Si uite cum a mai facut cateva sute de semne …. Si ce are cu mama? Nu inteleg de unde si pana unde are mama treaba cu frichineala noastra? P.S. Autoarea am vazut ca e psiholoaga cu acte in regula. Parerea mea e ca a ajuns sa scrie la revista din prea mult timp liber, timp liber din lipsa de pacienti, lipsa de pacienti de prea buna ce e e.
dolion
Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mier 18 Noi 2009, 07:12
Legile Divine
Legea cauzei şi efectului spune că orice cauză are un efect rezultant şi fiecare efect devine cauza unui alt efect. Nu există nimic la întâmplare. Nimic nu începe un nou lanţ de evenimente. Universul e un ciclu perpetuu. Orice spunem sau facem are o consecinţă. Asta nu înseamnă că trebuie sa privim consecinta ca pe o pedeapsă. Pur şi simplu, are un rezultat. Karma e doar rezultatul sau consecinţa unei acţiuni.
Există multe expresii care ilustrează această lege: "Ce semeni, aia culegi", "Părinţii mănâncă aguridă şi copiilor li se strepezeşte gura", "Cum îţi aşterni, aşa dormi", "După faptă şi răsplată". Altfel spus, ceea ce emiţi se întoarce la tine (de fapt, nici nu te părăseşte vreodată).