Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Lun 30 Mar 2009, 23:17
Eheeei! Avem de citit aici, fratilor! Dar îmi place si o voi face.
Pentru moment, am remarcat partea cu Dictionarul care, pe alocuri m-a făcut să râd cu plăcere. Scrierile tale ca ale multora din Popasul nostru sunt Briză pentru inimă si suflet.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Lun 30 Mar 2009, 23:48
Vă rog nu deranjati acum, sunt adâncit în lectură, acaparat total de ea.
Layla
Numarul mesajelor : 168 Varsta : 62 Data de inscriere : 24/02/2009
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Mar 31 Mar 2009, 08:12
Emil Condor a scris:
si daca incerci sa citesti cu voce tare..sa vezi atunci!!! scrie super Rolia noastra...eu o recitesc cu toata placerea,mai ales pentru traditiile descrise de ea,si care,prin ea,nu mor niciodata
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Mar 31 Mar 2009, 12:28
Citat :
„Dragi părinţi, îmi cer iertare Daţâ-m’ binecuvântare Că-s pe pticior de plecare Cu străinii pe cea cale; Si pă drumu’ care zine Nu ştiu rău mi-a hi, ori bine, Numa’ bunu’ Dumnezău Şti’ despre binele mneu. Dacă mni-a hi rău ori bine, Nu voi face de ruşâne. Amu la căsătorie, Io îm’ cer iertări o mnie. S-aveţi parte de tihneala Ca io plec în astă seară, Ne despărţâm de olaltă;
Eu tare mult ma minunez de atatea versuri. Mi-a spus Rolia ca se mai inspira din carti, dar orisicat! trebuie sa stii cand le vine "orânda"! Fain e Maramuresul!
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Mar 31 Mar 2009, 13:16
zaraza26 a scris:
Citat :
„Dragi părinţi, îmi cer iertare Daţâ-m’ binecuvântare Că-s pe pticior de plecare Cu străinii pe cea cale; Si pă drumu’ care zine Nu ştiu rău mi-a hi, ori bine, Numa’ bunu’ Dumnezău Şti’ despre binele mneu. Dacă mni-a hi rău ori bine, Nu voi face de ruşâne. Amu la căsătorie, Io îm’ cer iertări o mnie. S-aveţi parte de tihneala Ca io plec în astă seară, Ne despărţâm de olaltă;
Eu tare mult ma minunez de atatea versuri. Mi-a spus Rolia ca se mai inspira din carti, dar orisicat! trebuie sa stii cand le vine "orânda"! Fain e Maramuresul!
Zaraza subscriu,si mie im place mult:)
ostrovna
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Joi 02 Apr 2009, 19:10
in amintirea ei,tare mi-a fost draga:(
ostrovna
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Joi 02 Apr 2009, 19:12
ostrovna a scris:
ostrovna a scris:
in amintirea ei,tare mi-a fost draga:(
rolia
Numarul mesajelor : 535 Varsta : 62 Localizare : Baia Mare Data de inscriere : 12/03/2009
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Joi 02 Apr 2009, 22:09
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Joi 02 Apr 2009, 22:36
Rolia, voiam să te întreb mai la începutul povestirii dacă în zona voastră nu este folosit cuvântul uspăţ în loc de nuntă şi părău în loc de pârâu, dar luat cu una, alta am uitat întrebarea nescrisă până acum.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
rolia
Numarul mesajelor : 535 Varsta : 62 Localizare : Baia Mare Data de inscriere : 12/03/2009
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Joi 02 Apr 2009, 23:12
abbilbal a scris:
Rolia, voiam să te întreb mai la începutul povestirii dacă în zona voastră nu este folosit cuvântul uspăţ în loc de nuntă şi părău în loc de pârâu, dar luat cu una, alta am uitat întrebarea nescrisă până acum.
Abbilbal, nu, nu este folosit, cel putin din cate stiu eu, se spune ospăţ dar nu in loc de nunta, ci atunci cand esti invitat la masa, (nu neaparat cu ocazia nuntii). Habar nu am( cel putin nu-mi amintesc) daca se spune părău ori pârâu se poate sa se foloseasca părău... mi-ai dat tema pentru acasa
Emil Condor
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Vin 03 Apr 2009, 00:20
Layla a scris:
Emil Condor a scris:
si daca incerci sa citesti cu voce tare..sa vezi atunci!!!
Am încercat! Doar împleticindu-mi limba-n gură, parcă eram beat turtă. Sorryyyyy!
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Vin 03 Apr 2009, 00:40
Emil Condor a scris:
Layla a scris:
Emil Condor a scris:
si daca incerci sa citesti cu voce tare..sa vezi atunci!!!
Am încercat! Doar împleticindu-mi limba-n gură, parcă eram beat turtă. Sorryyyyy!
Păi dacă te-ai dus de la nuntă la uspăţ şi-ai dat de ospăţ ce să-ţi fac. Te-ai îmbătat turtă numa că te-ai gândit la horincă moroşană ori ghinars ardelenesc.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Emil Condor
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Vin 03 Apr 2009, 01:04
M-ai mirosit?!
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 05 Apr 2009, 16:48
Rolia, ştiu că nu sunt original dacă te laud sau dacă spun că scrii divin. Dar sunt original când te întreb dacă ai publicat ce scrii aici?
_____________________ Free your mind!
Emil Condor
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 05 Apr 2009, 17:44
Este interesant că Rolia vorbeste excelent limba română si totusi, a retinut atât de bine limbajul popular din zona ei! Felicitări domnită! Si cum (original) spunea Anahoret: încearcă să publici gândurile tale. Mie mi se par tare pretioase.
rolia
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 05 Apr 2009, 18:08
Anahoret a scris:
Rolia, ştiu că nu sunt original dacă te laud sau dacă spun că scrii divin. Dar sunt original când te întreb dacă ai publicat ce scrii aici?
Multumesc, Anahoret. Originali suntem fiecare intr-un fel ori altul cred ca fiecare este unic... Un gand bun nu strica niciodata. Adevarul este ca inca am indoieli asupra "valorii literare" a ceea ce eu indrug scriind de aceea orice semnal venit din partea cititorilor imi da curaj sa continuu, daca place ceea ce am scris inseamna ca nu mi-am pierdut timpul in zadar.
Nu am publicat inca nimic, de fapt nici nu am incercat... poate intr-o zi de va fi sa fie.
ostrovna
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 05 Apr 2009, 18:12
rolia a scris:
Anahoret a scris:
Multumesc, Anahoret. Originali suntem fiecare intr-un fel ori altul cred ca fiecare este unic... Un gand bun nu strica niciodata. Adevarul este ca inca am indoieli asupra "valorii literare" a ceea ce eu indrug scriind de aceea orice semnal venit din partea cititorilor imi da curaj sa continuu, daca place ceea ce am scris inseamna ca nu mi-am pierdut timpul in zadar.
Nu am publicat inca nimic, de fapt nici nu am incercat... poate intr-o zi de va fi sa fie.
Eu zic sa incerci fiecare avem ceva in noi Anahoret:)
Cu drag Geta:)
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 05 Apr 2009, 18:19
Eu zic să încerci! Când citesc ceea ce scrii tu nu mă plictisesc, parc-aş fi acolo. Încearcă să publici, este păcat să se piardă ceea ce scrii. Mai ales că, aşa mi se pare mie, eşti foarte documentată. Nu ştiu dacă asta a fost intenţia ta, însă textul tău mi se pare foarte apropiat de o monografie.
rolia
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 05 Apr 2009, 18:31
Emil Condor a scris:
Este interesant că Rolia vorbeste excelent limba română si totusi, a retinut atât de bine limbajul popular din zona ei! Felicitări domnită! Si cum (original) spunea Anahoret: încearcă să publici gândurile tale. Mie mi se par tare pretioase.
Emil, multumesc pentru cuvinte si ganduri, imi dati curaj sa continuu. Poate intr-o zi voi incerca sa public... Scrisul ma destinde, mai uit de stresul cotidian. Eu nu consider nimic deosebit in a nu-ti uita originile si graiul indiferent pe ce "treapta" te-ai urcat in viata. Este ceva ce nu cred ca se poate uita cu adevarat. Nici tu nu ai uitat sa vorbesti romaneste desi am inteles ca esti plecat de multi ani din tara
rolia
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 05 Apr 2009, 18:34
ostrovna a scris:
rolia a scris:
Anahoret a scris:
Eu zic sa incerci fiecare avem ceva in noi Anahoret:)
Cu drag Geta:)
Geta iti trimit: si
rolia
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 05 Apr 2009, 18:48
Anahoret a scris:
Eu zic să încerci! Când citesc ceea ce scrii tu nu mă plictisesc, parc-aş fi acolo. Încearcă să publici, este păcat să se piardă ceea ce scrii. Mai ales că, aşa mi se pare mie, eşti foarte documentată. Nu ştiu dacă asta a fost intenţia ta, însă textul tău mi se pare foarte apropiat de o monografie.
Cred ca am spus pe undeva, asta mi-a fost intentia sa redau satul maramuresan, un fel de monografie dar altfel, literara. Habar nu am ce ar presupune sa public, insa banuiesc ca nu este usor. Ceea ce scriu eu chiar daca place, nu stiu daca vre-o editura ar face-o pe banii ei si cum eu nu tin neaparat sa-mi vad numele pe o carte, cred ca va mai dura ceva timp.
Emil Condor
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 05 Apr 2009, 19:08
În orice caz, continuă să scrii, Rolia. Mai târziu te vei orienta asupra eventualelor posibile publicări. Asa cum ai spus: scrisul linisteste mintea si inima. Este o realitate absolută.
Anahoret
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 05 Apr 2009, 19:24
rolia a scris:
Habar nu am ce ar presupune sa public, insa banuiesc ca nu este usor.
Ştii proverbul ăla chinezesc: "Drumul de o mie de veste începe cu primul pas". Fă primul pas şi du-te la o editură. Fă, apoi, al doilea pas şi du-te la o editură. Fă şi al treilea pas şi du-te la o editură... La al patrulea s-ar putea să ţi se deschidă uşa. După aceea vor fi ceilalţi 996 de paşi de făcut.
Emil Condor
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 05 Apr 2009, 19:31
Da, e greu până se sparge gheata, după aceea, deschizătura creste, creste necontenit.
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii"