Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Joi 26 Mar 2009, 20:47
Fain ai scris Lia,api tare ma bucur ca ai zinit aici
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Sam 28 Mar 2009, 09:08
Frumos rău! Mai scrii?
_____________________ Free your mind!
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Sam 28 Mar 2009, 11:52
"Vezi tu dragă fătucă, natura ne dă de tăte, ne treb’e numa’ un ptic de voinţă şi-un strop de sudoare şi avem cele de trebuinţă, ş-amu du-te ca vine mă-ta c-o joardă şi te snopeşte-n bătaie!"
tare fain scrii, rolia
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Sam 28 Mar 2009, 17:43
aurora a scris:
"Vezi tu dragă fătucă, natura ne dă de tăte, ne treb’e numa’ un ptic de voinţă şi-un strop de sudoare şi avem cele de trebuinţă, ş-amu du-te ca vine mă-ta c-o joardă şi te snopeşte-n bătaie!"
tare fain scrii, rolia
Aurora, multumesc din suflet! Ma bucur ca-ti place ceea ce scriu. Sper sa-ti placa si fragmentele care urmeaza. Intelegi regionalismele? daca nu am sa pun la subsolul fiecarui text un mic dictionar
rolia
Numarul mesajelor : 535 Varsta : 62 Localizare : Baia Mare Data de inscriere : 12/03/2009
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Sam 28 Mar 2009, 17:54
Anahoret a scris:
Frumos rău! Mai scrii?
Anahoret, cum vine asta: Frumos rau? ... glumesc, sper sa citesti si urmatoarele fragmente.
de scris mai scriu cand am timp, inca nu am terminat povestirea (de fapt ma gandeam la un roman, o monografie a satului, insa in forma literara, sper sa reusesc sa-l duc pana la capat). Deocamdata am sa postez din fragmentele scrise deja si aparute si pe alte siteuri. E posibil ca unii sa le fi citit deja
rolia
Numarul mesajelor : 535 Varsta : 62 Localizare : Baia Mare Data de inscriere : 12/03/2009
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Sam 28 Mar 2009, 17:58
ostrovna a scris:
Fain ai scris Lia,api tare ma bucur ca ai zinit aici
Geta, scuza-ma ca-ti raspund doar acum. Stiu ca tu esti cititorea mea fidela, iti multumesc din suflet... si da, ma bucur si eu ca am zinit
rolia
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Sam 28 Mar 2009, 18:07
Asa deci, nimeni nu ma trage de urechi am postat de doua ori un fragment... Nu a fost cu intentie, abia acum am vazut, imi cer scuze! Uff, oboseala, neatentia si vesnica mea criza de timp... Pe viitor promit sa fiu mai atenta.
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Sam 28 Mar 2009, 20:09
rolia a scris:
Anahoret a scris:
Frumos rău! Mai scrii?
Anahoret, cum vine asta: Frumos rau? ...
Lia, pentru călugărul nostru tot ce-i place este "frumos rău!" Când va spune "frumos bine" să-ţi pui semne de întrebare...
Dar Lia, ce s-a întâmplat de ai repetat povestea? Să şterg a doua poatsre?
PS. Recitesc cu aceeaşi plăcere cu care am citit prima dată povestirea ta.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Sam 28 Mar 2009, 20:18
rolia a scris:
Asa deci, nimeni nu ma trage de urechi am postat de doua ori un fragment... Nu a fost cu intentie, abia acum am vazut, imi cer scuze! Uff, oboseala, neatentia si vesnica mea criza de timp... Pe viitor promit sa fiu mai atenta.
Gata, s-a reparat zminteala.
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Sam 28 Mar 2009, 20:22
rolia a scris:
Anahoret, cum vine asta: Frumos rau? ... glumesc, sper sa citesti si urmatoarele fragmente.
Are dreptate Preacinstitul! Păi cum să zic? Frumos rău este ca şi dulceaţa de mure, care este bună rău! Nu-ţi fac complimente, chiar citesc cu plăcere. Nu ştiu pe ce site-uri ai mai scris, eu acum citesc pentru prima dată. Scrii aşa cum făcea şi Preacinstitul, numai că, după nişte vizite prin Capitală, s-a "virusat" şi scrie de parc-ar vorbi ca noi ăştia din sud!
rolia
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Sam 28 Mar 2009, 20:24
abbilbal a scris:
Lia, pentru călugărul nostru tot ce-i place este "frumos rău!" Când va spune "frumos bine" să-ţi pui semne de întrebare...
Dar Lia, ce s-a întâmplat de ai repetat povestea? Să şterg a doua poatsre?
PS. Recitesc cu aceeaşi plăcere cu care am citit prima dată povestirea ta.
Abbilbal, multumec, e bine de stiut, cel putin pana am sa reusesc sa "cunosc" prietenii virtuali mai bine.
te rog sa stergi daca se poate fragmentul dublat. A fost vina mea, nu am fost atenta cand am selectat inainte de postare. Am avut impresia ca am postat in prima parte, un fragment mai scurt si abia azi am vazut.
Ma bucur sa vad ca place ceea ce scriu, sper sa am cat mai multi cititori. Nu ma deranjeaza nici opiniile critice daca sunt facute motivat si la modul obiectiv.
rolia
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Sam 28 Mar 2009, 20:34
Anahoret a scris:
rolia a scris:
Are dreptate Preacinstitul! Păi cum să zic? Frumos rău este ca şi dulceaţa de mure, care este bună rău! Nu-ţi fac complimente, chiar citesc cu plăcere. Nu ştiu pe ce site-uri ai mai scris, eu acum citesc pentru prima dată. Scrii aşa cum făcea şi Preacinstitul, numai că, după nişte vizite prin Capitală, s-a "virusat" şi scrie de parc-ar vorbi ca noi ăştia din sud!
Doamne Anahoret, cine-i Preacinstitul?
Apoi de vorbit si eu vorbesc literar ( ca voi cei din sud ) mi-am cam pierdut accentul de morosanca. Vorbirea arhaica in dialect o mai pastrez undeva in cotloanele mintii... si pentru a da un pic de savoare scrierii am introdus-o in text.
Anahoret
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Sam 28 Mar 2009, 21:17
Mai întâi să-ţi spun că mi-ai trezit o amintire.
rolia a scris:
Într-o zi pusesem în ea caiete, penar, creioane. Mi-o agăţasem pe umăr şi mă plimbam prin casă, mândră nevoie mare.
Era în augustul lui 1968 când mama mi-a cumpărat uniforma, ghiozdanul şi toate cele pentru şcoală. Locuiam într-un cartier care se întindea în sus pe patru străzi cu câte zece case iar în lateral era mărginit de două străzi principale. M-am îmbrăcat în uniformă, mi-am umplut ghiozdanul, l-am luat în spate şi m-am plimbat pe fiecare stradă, ca să afle vecinii că în septembrie am să merg la şcoală.
rolia a scris:
Acum partea cu Preacinstitul, care este una şi aceeaşi persoană cu Abbilbal. Ne ştim de pe alt forum şi el îmi spunea "Bătrâne călugăr bulgar" (călugăr – că aşa mi-am luat numele, bulgar – că am încercat să vâd castraveţi cui nu trebuie ) iar eu îi spuneam "Preacinstite frate din Apullum". Acum eu am rămas Călugăre iar el Preacinstite.
rolia a scris:
Apoi de vorbit si eu vorbesc literar ( ca voi cei din sud ) mi-am cam pierdut accentul de morosanca. Vorbirea arhaica in dialect o mai pastrez undeva in cotloanele mintii... si pentru a da un pic de savoare scrierii am introdus-o in text.
De vorbit şi el vorbeşte literar, că ne mai auzim pe la telefon. Dar îmi plăcea că scria cu regionalisme, ca şi tine. Îi spuneam Creangă din Ardeal. Dar bag seama c-a apărut şi Smărăndiţa popii!
rolia
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 29 Mar 2009, 11:10
Anahoret a scris:
Mai întâi să-ţi spun că mi-ai trezit o amintire.
rolia a scris:
Într-o zi pusesem în ea caiete, penar, creioane. Mi-o agăţasem pe umăr şi mă plimbam prin casă, mândră nevoie mare.
Era în augustul lui 1968 când mama mi-a cumpărat uniforma, ghiozdanul şi toate cele pentru şcoală. Locuiam într-un cartier care se întindea în sus pe patru străzi cu câte zece case iar în lateral era mărginit de două străzi principale. M-am îmbrăcat în uniformă, mi-am umplut ghiozdanul, l-am luat în spate şi m-am plimbat pe fiecare stradă, ca să afle vecinii că în septembrie am să merg la şcoală.
rolia a scris:
Acum partea cu Preacinstitul, care este una şi aceeaşi persoană cu Abbilbal. Ne ştim de pe alt forum şi el îmi spunea "Bătrâne călugăr bulgar" (călugăr – că aşa mi-am luat numele, bulgar – că am încercat să vâd castraveţi cui nu trebuie ) iar eu îi spuneam "Preacinstite frate din Apullum". Acum eu am rămas Călugăre iar el Preacinstite.
rolia a scris:
De vorbit şi el vorbeşte literar, că ne mai auzim pe la telefon. Dar îmi plăcea că scria cu regionalisme, ca şi tine. Îi spuneam Creangă din Ardeal. Dar bag seama c-a apărut şi Smărăndiţa popii!
Anahoret, "Smarandita popii" zici?! Hmmm!
Noa nu-i bai dara, tot se apropie sarbatoarea de Paste si daca m-ai botezat trebe musai sa dai un miel. Ma scutesti de o cheltuiala Pe la noi asa-i obiceiul
abbilbal
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 29 Mar 2009, 12:42
Numa tu Smărăndiţo, la voi în Maramu-s mai mulţi niei decăt la călugăru... ş-apăi călugăru, tăt călugăr îi şi călugării ştiu să ia, nu să dea. Noa, dar ce făcui, că doar gura păcătosului mai şi sminteşte nu numa adevăr grăieşte. Noa tulai doamne, treabăi asta?
Anahoret
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 29 Mar 2009, 15:48
Anahoret>Abbilbal Lasă Preacinstite, ştii cum zicea Creangă: "Dar din dar se face Raiu". Oi primi eu un miel de la creştini şi am să i-l dau Roliei de Paşti.
Anahoret > Rolia. Da' dacă vin cu mielul, ca naşul la finul de botez, înseamnă că dup-aceea pot să-ţi zic numai Smărăndiţa!
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 29 Mar 2009, 17:05
rolia a scris:
Din neguri uitate (2)
Asa mult mă relaxează genul scrierilor tale! Să nu te opresti, dragă Rolia, să nu cumva să te opresti din scris.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 29 Mar 2009, 20:07
Rolia, merci pt delectare
rolia
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 29 Mar 2009, 20:25
abbilbal a scris:
Numa tu Smărăndiţo, la voi în Maramu-s mai mulţi niei decăt la călugăru... ş-apăi călugăru, tăt călugăr îi şi călugării ştiu să ia, nu să dea. Noa, dar ce făcui, că doar gura păcătosului mai şi sminteşte nu numa adevăr grăieşte. Noa tulai doamne, treabăi asta?
Liviu, api ba'sama vrei sa-mi dai si tu un mniel. Nu-i bai, oi ave doi nanasi. Ziniti voi in Maramu' de paste si facem mniei la protap, ii stoptim bine cu jin de Cicarlau, horinca ieste bugata ca nu-i cine o be' si incingem o hora campeneasca sa ne mearga buhul
rolia
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 29 Mar 2009, 20:33
Anahoret a scris:
Anahoret>Abbilbal Lasă Preacinstite, ştii cum zicea Creangă: "Dar din dar se face Raiu". Oi primi eu un miel de la creştini şi am să i-l dau Roliei de Paşti.
Anahoret > Rolia. Da' dacă vin cu mielul, ca naşul la finul de botez, înseamnă că dup-aceea pot să-ţi zic numai Smărăndiţa!
Tulvai doamne! Ada mielul si zi-mi cum ii vre' nanas ... numa ai grija nanas ca fina asta a mnetale nu-i prea "dusa la biserica" ... Smarandita popii deh multam de dedicatie
rolia
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 29 Mar 2009, 20:39
Emil Condor a scris:
rolia a scris:
Din neguri uitate (2)
Asa mult mă relaxează genul scrierilor tale! Să nu te opresti, dragă Rolia, să nu cumva să te opresti din scris.
Emil, mi-ai adus soare-n suflet Multam! Nu ma opresc din scris, e meteahna veche... timp sa am, inspiratie si cititori binenteles...
rolia
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Dum 29 Mar 2009, 20:41
Mihaela a scris:
Rolia, merci pt delectare
Mihaela, eu iti multumesc pentru popas si cuvinte. Te mai astept
abbilbal
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Lun 30 Mar 2009, 21:54
Noa mă călugăre sudist, din a bulgarilor neam, d-apăi io mă dădui după vorba voastră că fură pre mulţ ăia de zâsără că nu ştiu ce grăiesc io şi li se rupe limba-n gură şi-mbîrligă mintea-n cap să zâcă şi ei cum zâc io. Şi ca să priceapă tăt românu şi neromânu ce găiesc io, o dădui pe limba voastră sudistă. Că doar de-aia fusăi la capitalişti să mă reciclez, că parcă aşe să zâce când uiţi ce şti şi deprinzi ce nu şti a zâce ca ăilalţi.
abbilbal
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Lun 30 Mar 2009, 21:59
Noa d-apăi zâi RoLia, zâi, că ţi graiul ca un tril de cicârlie şi mâna uşoară la scris ca o peană pe-o foaie albă ca omătu. Zâi şi nu ne lăsa să aşteptăm pre multă vreme, că ne-or prinde zorile şi ne-om cherde răbdările.
rolia
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii" Lun 30 Mar 2009, 23:02
abbilbal a scris:
Noa d-apăi zâi RoLia, zâi, că ţi graiul ca un tril de cicârlie şi mâna uşoară la scris ca o peană pe-o foaie albă ca omătu. Zâi şi nu ne lăsa să aşteptăm pre multă vreme, că ne-or prinde zorile şi ne-om cherde răbdările.
Noa dara, Liviule, zas-am de v-am imbatat de cap. Amu ma duc sa ma culc sa nu aud de mi-ti blagoslovi va las sa cititi dar am sa revin maine, pana atunci sa aveti parte de bine.
Continut sponsorizat
Subiect: Re: Comentarii la "O poveste din sat, tradiţii"