LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
comment-143 drumetie google Fantasy 1918 reclame mediu muzica_traditionala nicuvar 1 efremovivanantonovici humanitas problema romana istorie brasov Limba politica 23 taieri curiozitati internet sibiu padure Popasul CPSF
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Traditia ortodoxa - Pagina 6 I_vote_lcapTraditia ortodoxa - Pagina 6 I_voting_barTraditia ortodoxa - Pagina 6 I_vote_rcap 
Emil Condor
Traditia ortodoxa - Pagina 6 I_vote_lcapTraditia ortodoxa - Pagina 6 I_voting_barTraditia ortodoxa - Pagina 6 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Traditia ortodoxa

In jos 
+12
alex andrei
VOTAN
Diaporevomenos
cactus
zaraza26
Emil Condor
TRISTAN
delta
abbilbal
Cristina
Anahoret
zuum
16 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Urmatorul
AutorMesaj
Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

Traditia ortodoxa - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyJoi 02 Dec 2010, 23:57

VOTAN a scris:
Eu am credinta in mine,cred in Dumnezeu,cred ca ne-am mantuit prin Iisus,dar fara toata pleiada de sfinti...etc...

in ziua cînd ne-am mîntuit prin jertfa Domului Iisus, încă nu apăruseră sfînt pe pămînt. Abia după 50 de zile au apărut vre-o 120 de sfinți dintr-o data.

Asa ca lăsați-o mai moale cu sfinți, ca si ei cu chiu cu vai sau mîntuit si stau acum pitiți sub altarul Lui Dumnezeu.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 00:00

zuum a scris:
Dupa cum te stiu ...raspunzi evaziv cand nimeresti la colt.
După cum te stiu, vorbesti aiurea. Laughing
Nu mă astept la multe comentarii sănătoase, on topic, de la tine.

Citat :
Te ascunzi dupa indicatii administrative de felul " am spus la capitolul cutare ,pagina cutare, asa e ca asa am spus anul trecut pe vremea asta... tu nu stii, am mai explicat " consideri ca asa se mentine o discutie pe un forum ?
Nu am ce să ascund, odată ce-L am pe Isus, totul merge pe fată. Dar nu ai de unde să stii asta - tu nu ai treabă cu El.
În ce priveste trimiterile mele la anumite topicuri, au suport perfect prin faptul că respectivele teme sunt tratate acolo. Asta nu înseamnă că nu voi mai repeta anumite lucruri, uneori. Laughing

Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Vin 03 Dec 2010, 02:15, editata de 1 ori
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 00:05

Diaporevomenos a scris:
VOTAN a scris:
Eu am credinta in mine,cred in Dumnezeu,cred ca ne-am mantuit prin Iisus,dar fara toata pleiada de sfinti...etc...

in ziua cînd ne-am mîntuit prin jertfa Domului Iisus, încă nu apăruseră sfînt pe pămînt. Abia după 50 de zile au apărut vre-o 120 de sfinți dintr-o data.

Asa ca lăsați-o mai moale cu sfinți, ca si ei cu chiu cu vai sau mîntuit si stau acum pitiți sub altarul Lui Dumnezeu.
Păi, VOTAN, după cât înteleg eu, nu s-a declarat suporter al sfintilor ce mântuiesc. smile

TRISTAN

TRISTAN

Numarul mesajelor : 125
Data de inscriere : 03/01/2009

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 00:06

Diaporevomenos a scris:

Interesant...si e inghesuiala mare acolo sub altar? Adica i-ai vazut tu? Ma scuzi ca indraznesc sa iti pun la indoiala zicerile...cele de mai sus cel putin. Dar sunt curios...
Cum ai zis intr-un post anterior...o fi de ras , nu o fi... Laughing
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 00:11

TRISTAN a scris:
Interesant...si e inghesuiala mare acolo sub altar? Laughing
Mi-a plăcut cum ai pus întrebarea, chiar m-a făcut să râd. Figură esti si tu! smile
Dia, nu râd si de afirmatia ta, pentru că este scris în Biblie ce spui tu, problema este că acel altar nu este unul fizic, ci duhovnicesc - probabil ne amintim că Scripturile ne învată că nimic material nu există dincolo.

Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 00:33

Emil Condor a scris:
TRISTAN a scris:
Interesant...si e inghesuiala mare acolo sub altar? Laughing
Mi-a plăcut cum ai pus întrebarea, chiar m-a făcut să râd. Figură esti si tu! smile
Dia, nu râd si de afirmatia ta, pentru că este scris în Biblie ce spui tu, problema este că acel altar nu este unul fizic, ci duhovnicesc - probabil ne amintim că Scripturile ne învată că nimic material nu există dincolo.

Asa am făcut eu o data o prostie, de m-am rugat la un sfînt (pentru ca asa mi-a zis bunica) si mi-a răspuns săracu, de sub Altarul Lui Dumnezeu. :Mai omule, de ce te rogi tu la mine, nu știi cum suntem noi aici? Citește mai omule in Apocalisa lui Ioan sa vezi ca suntem aici toti sfinți, care am fost chinuiți,torturați si omorați, din cauza credinței noastre in Iisus Hristos si acum nu suntem bagați in seama deloc?
Pana cînd într-o zi, ne-am hotărît si ne-am răzvrătit cu toți si am strigat cu glas tare la Dumnezeu: „Pînă cînd, Stăpîne, Tu, care ești Sfînt şi Adevărat, zăbovești să judeci şi să răzbuni sîngele nostru asupra locuitorilor pămîntului?”
Si ce crezi ca ne-a raspuns Șefu?

Întîi ne-a dat la fiecare cate o haina alba si ne-a zis, sa ne mai odihnim încă putina vreme, pana cînd o sa mai omoare si pe alți ca noi.

Si ne-am retras si noi iar sub altar si acum așteptam pana sa ne scoată si pe noi de aici afara.
Asa ca nu te mai ruga la noi, ca degeaba te rogi. Ai auzit, sa sa spui si alți,ca sa nu-si mai piardă timpul cu rugăciuni aiurea in tramvai.

9 Cînd a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut supt altar sufletele celor ce fuseseră junghiaţi din pricina Cuvîntului lui Dumnezeu, şi din pricina mărturisirii, pe care o ţinuseră. Αποκ. 20:4; Αποκ. 19:10;
10 Ei strigau cu glas tare, şi ziceau: „Pînă cînd, Stăpîne, Tu, care eşti sfînt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sîngele nostru asupra locuitorilor pămîntului?”
11 Fiecăruia din ei i s'a dat o haină albă, şi li s'a spus să se mai odihnească puţină vreme, pînă se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi al fraţilor lor, cari aveau să fie omorîţi ca şi ei.

Sus In jos
Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 00:51

Daca v-am stricat chefu si numai vreti sa-mi raspundeti, eu ma duc sa ma culc, ca e 1 noaptea si maine trebuie sa ma scol de dimineata.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 00:59

Diaporevomenos a scris:
Daca v-am stricat chefu si numai vreti sa-mi raspundeti, eu ma duc sa ma culc, ca e 1 noaptea si maine trebuie sa ma scol de dimineata.
Eh! Nu ai stricat nimic, fratele meu!
Eram în burta forumului - se si vede că am schimbat Header-ul si imaginea de la Cine este conectat..
Păi, suntem în Luna Cadourilor, era timpul unei schimbări, nu-i asa?

Ai dreptate: la tine este cel mai târziu dintre noi trei.
Noapte bună!

TRISTAN

TRISTAN

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 02:43

Diaporevomenos a scris:

Asa am făcut eu o data o prostie, de m-am rugat la un sfînt

Pana sa ajungi la Apocalipsa trebuia sa citesti dumneata ceva mai inainte Evangheliile. Si ai fi vazut acolo ca Iisus zice sa spunem o singura rugaciune si bineinteles...NUMAI catre Dumnezeu. Tatal Nostru ii zice! Nu crezi ca e un argument mai tare in a nu ne ruga la altcineva in afara de Creator? Pana sa ajungem la sfinti...

Sper ca postul ala lung nu era pentru mine...eu te intrebasem cum stii ca se pitesc sub Altar. smile Nu am zis ca nu stiu la ce ALTAR te-ai referit sau as fi pus la indoiala scrierile Scripturii.
Sus In jos
TRISTAN

TRISTAN

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 02:51

Noapte buna. Tinem legatura. Discutiile sunt foarte interesante. E o sectiune foarte bine articulata cea de religie. Inclusiv partea de islam.
Toate cele bune.

Ultima editare efectuata de catre TRISTAN in Vin 03 Dec 2010, 02:52, editata de 1 ori
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 02:52

Somn usor!

zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 08:03

Emil Condor a scris:
zuum a scris:
Dupa cum te stiu ...raspunzi evaziv cand nimeresti la colt.
După cum te stiu, vorbesti aiurea. Laughing Nu mă astept la multe comentarii sănătoase, on topic, de la tine.
Citat :
Te ascunzi dupa indicatii administrative de felul " am spus la capitolul cutare ,pagina cutare, asa e ca asa am spus anul trecut pe vremea asta... tu nu stii, am mai explicat " consideri ca asa se mentine o discutie pe un forum ?
Nu am ce să ascund, odată ce-L am pe Isus, totul merge pe fată. Dar nu ai de unde să stii asta - tu nu ai treabă cu El.
În ce priveste trimiterile mele la anumite topicuri, au suport perfect prin faptul că respectivele teme sunt tratate acolo. Asta nu înseamnă că nu voi mai repeta anumite lucruri, uneori. Laughing

Da, asa e , ai dreptate ! Eu sunt ala cu comentarii 'nesanatoase' off topic si care vorbeste aiurea...tu filozoful iluminat
Nici nu ma asteptam la alt raspuns, l-am mai citit de cateva ori .
Daca nu ti-ai dat seama pana acum uite iti mai spun o data : ma intereseaza foarte putin in cine crezi sau care sunt convingerile tale ( sau ale altuia) religioase , daca intru pe un forum o fac ca sa COMUNIC cu cineva care are ceva de spus altfel nnu-i gasesc rostul. Vad ca tu nu ai prea multe de discutat asa ca sa fii sanatos si tot ce-ti doresti in continuare!
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 08:06

VOTAN a scris:
De ce sa ma rog la Dumnezeu prin intermediari?Pot face ei mai mult?Au putere mai mare?

Evreii "discuta" direct cu Dumnezeu, dinainte de Isus ...legea veche?
Sus In jos
VOTAN

VOTAN

Numarul mesajelor : 630
Localizare : brasov
Data de inscriere : 25/11/2010

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 10:55

De ce as crede in icoane? Ce reprezinta ele in afara faptului ca omul a vrut sa vada cu ochii lui cum arata un sfant? Ca vrea ceva palpabil la care sa se inchine uitand una din porunci?Dumnezeu e in noi,ceva sfant e sfant fara sa fie nevoie de flashuri!

Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 10:59

Diaporevomenos a scris:
Mihaela a scris:
VOTAN a scris:
...De ce sa ma rog la Dumnezeu prin intermediari?Pot face ei mai mult?Au putere mai mare?
In mod sigur au putere mai mare decat noi. Si trecere mai mare, stii cum e. Caci legile kybalionului spun ca "precum sus asa si jos" sau cum spune Iisus: "precum in cer asa si pe pamant".

Hai ca mai facut sa rad.

Expresia aia: precum in cer asa si pe pamant, e valabila numai pentru voia Lui Dumnezeu, nu si la smecheriile noastre.
Eu ma bucur ca te fac sa zambesti sau sa razi, Dia mwah! Nu ma consider atoate-stiutoare ci sunt mereu dormica sa invat lucruri noi.

De exemplu este pentru prima data (in toata viata mea) cand aud ca nu trebuie sa ne rugam sfintilor. Question

Eu, in viata mea ii rog de multe ori pe semenii mei sa ma ajute in fel si chip: de la sfaturi pe care le mai cer uneori, de la lamuriri pe care le cer colegilor - chiar azi m-a explicat un coleg o chestie si am inteles anumite lucruri mult mai bine. Uneori rog un profesor sa-mi ofere niste informatii si apoi dupa ce ma documentez il mai intreb ceva ce nu am inteles. Orice om poate sa ma ajute daca il rog, fiecare are ceva de oferit si de la oricine am cate ceva de invatat.

Deci nu vad de ce n-as ruga si un sfant sa ma ajute. Evident ca pot sa-L rog si pe Dumnezeu Insusi, El nu e arogant si sigur ma asculta.

Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 11:01

Sfintii sunt entitati evoluate spiritual. Mai sus putin pe scara evolutiei decat suntem noi oamenii. Si poate ca noua oamenilor ne-ar fi mai facila evolutia (spirituala) daca n-am avea o piatra de moara legata de picioare - care se numeste aroganta - si care ne incetineste mult urcusul. hug
Sus In jos
Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 12:22

Mihaela a scris:
Sfintii sunt entitati evoluate spiritual. Mai sus putin pe scara evolutiei decat suntem noi oamenii. Si poate ca noua oamenilor ne-ar fi mai facila evolutia (spirituala) daca n-am avea o piatra de moara legata de picioare - care se numeste aroganta - si care ne incetineste mult urcusul. hug

Nu stiu la care sfint te rogi.
Eu in Biblie am gasit f. multi sfinti.

14 Ca nişte copii ascultători, nu vă lăsaţi tîrîţi în poftele, pe cari le aveaţi altădată, cînd eraţi în neştiinţă.
15 Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfînt, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră.
16 Căci este scris: Fiţi sfinţi, căci Eu sînt sfînt"

1 Deaceea, fraţi sfinţi, cari aveţi parte de chemarea cerească, aţintiţi-vă privirile la Apostolul şi Marele Preot al mărturisirii noastre, adică Isus,
2 care a fost credincios Celuice L-a rînduit, cum şi Moise a fost „credincios în toată casa lui Dumnezeu.

12 Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi prea iubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blîndeţă, cu îndelungă răbdare.
13 Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi, dacă unul are pricină să se plîngă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v'a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi.
14 Dar mai pe sus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvîrşiri.

21 Spuneţi sănătate fiecărui sfînt în Hristos Isus. Fraţii, cari sînt cu mine, vă trimet sănătate. 22 Toţi sfinţii vă trimet sănătate, mai ales cei din casa Cezarului.

4În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, dupăce, în dragostea Lui, Ιωάν.
5 ne-a rînduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voiei Sale,
6 spre lauda slavei harului Său, pe care ni l-a dat în Prea Iubitul Lui.
7 În El avem răscumpărarea, prin sîngele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său,
8 pe care l-a răspîndit din belşug peste noi, prin orice fel de înţelepciune şi de pricepere;
9 căci a binevoit să ne descopere taina voiei Sale, după planul pe care -l alcătuise în Sine însuş,
10 ca să -l aducă la îndeplinire la plinirea vremilor, spre a-Şi uni iarăş într'unul în Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri, şi cele de pe pămînt.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 12:52

Diaporevomenos a scris:

Eu ma rog in general lui Iisus. Insa cand vine vorba de sfinti ma rog arhanghelului Mihail Very Happy Cred ca e si normal, nu? smile
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 17:31

VOTAN a scris:
De ce as crede in icoane? Ce reprezinta ele in afara faptului ca omul a vrut sa vada cu ochii lui cum arata un sfant? Ca vrea ceva palpabil la care sa se inchine uitand una din porunci?Dumnezeu e in noi,ceva sfant e sfant fara sa fie nevoie de flashuri!

Dar ...respectivii au existat, nu ? A existat un Isus, un Mihail, un Nicolae ?
Ii consideri IDOLI ?
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyVin 03 Dec 2010, 23:36

Credinta în oricine, afară de Isus (Dumnezeu) este idolatrie.
Asa spun Scripturuile, nu eu.

Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyDum 05 Dec 2010, 01:17

Mihaela a scris:
Diaporevomenos a scris:

Eu ma rog in general lui Iisus. Insa cand vine vorba de sfinti ma rog arhanghelului Mihail Very Happy Cred ca e si normal, nu? smile

Am cunoscut eu unul (din carti) care tot asa ca tine a vrut sa facă, sa se roage la Arhanghelul Mihail si a fost atenționat sa numai facă asa ceva.

9 Apoi ( Arhanghelul Mihail) mi-a zis: „Scrie: Ferice de cei chemaţi la ospăţul nunţii Mielului!” Apoi mi-a zis: „Acestea sînt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu!”
10 Şi m'am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui. Dar el mi-a zis: „Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sînt un împreună slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, cari păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te! (Căci mărturia lui Isus este duhul proorociei.”)

Ce ma întristează pe mine cel mai mult, nu este necunoștința la ceea ce vrea Dumnezeu. Pentru ca si eu la rîndul meu, nu cunoșteam nimic din ce vroia Dumnezeu de la mine. Ca doar nu m-am născut învățat, dar am luat o Biblie in mana si am inceput sa citesc cu sinceritate, dragoste si recunoștința, fața de Cel ce sa jertfit pentru mine.

Spuneam deci, ca ma surprinde caci exact ce este interzis in Biblie sunt învățați oamenii sa facă si li se spune ca asa sunt plăcuți Lui Dumnezeu.
Daca cei ce sunt însărcinați cu aceasta misiune sfînta, ca sa învețe poporul ar fi învățat lumea ceva strîmb, nu ar fi fost chiar asa mare nenorocire. Dar sa înveți oamenii, exact ce este pe dos, asta dă de gîndit. Si știți de ce da de gîndit, ca este exact, ceea ce vrea si Diavolul, asta fac acești învățători, ii învață exact ce este împotriva Lui Dumnezeu.

Una este sa înveți pe cineva greșit si sa nu aibă nici o influenta negativa asupra Lui Dumnezeu si alta e sa-l inviti pe cineva sa facă tot ce este împotriva Lui Dumnezeu.

In fine, sper ca din atîtea discuții ce facem aici pe forum sa iasă la lumina cel puțin care este adevărul Biblic si apoi fiecare sa facă ce vrea. Va fi responsabil de faptele lui.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyDum 05 Dec 2010, 01:19

Da, Dia, ai dat versetele potrivite pentru închinătorii la morti. thumb_yello

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyDum 05 Dec 2010, 04:33

Citat :
10 Şi m'am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui. Dar el mi-a zis: „Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sînt un împreună slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, cari păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te! (Căci mărturia lui Isus este duhul proorociei.”)

Arhanghelul Mihail era ... in carne si oase , presupun !

Sus In jos
cactus
Trecut în nefiintă :(
cactus

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyDum 05 Dec 2010, 04:48

Emil Condor a scris:

Daaa; TOTZI sunt mortzi; interesant cum s-a inradacinat peste tot in lume obiceiul inchinarii la icoanele facatoare de minuni...Din fericire nu-s teolog sa trebuiasca sa caut explicatzii

Dacă cineva ţi-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 EmptyDum 05 Dec 2010, 10:06

Emil Condor a scris:
Cum adica sunt morti? Care e relevanta ca nu traiesc in trup de om?
Pai nici Iisus nu mai traieste!!!

Si eu n-am spus ca ma inchin sau cred ci ca ma rog uneori, adica imi amintesc de el (de arhanghelul Mihail). Dar aroganta nu-i lasa pe unii sa inteleaga si incep sa judece (stramb de obicei).

Ultima editare efectuata de catre Mihaela in Dum 05 Dec 2010, 10:12, editata de 1 ori
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 6 Empty

Sus In jos

Traditia ortodoxa
Sus 
Pagina 6 din 13Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ - scurt istoric
» EPISCOPIA ORTODOXĂ SÎRBĂ DE TIMIŞOARA

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: ORTODOXA-
Mergi direct la: