LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
1918 Popasul google brasov mediu romana Fantasy curiozitati nicuvar efremovivanantonovici drumetie Limba 1 comment-143 muzica_traditionala internet 23 CPSF padure humanitas reclame taieri politica sibiu problema istorie
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Traditia ortodoxa - Pagina 5 I_vote_lcapTraditia ortodoxa - Pagina 5 I_voting_barTraditia ortodoxa - Pagina 5 I_vote_rcap 
Emil Condor
Traditia ortodoxa - Pagina 5 I_vote_lcapTraditia ortodoxa - Pagina 5 I_voting_barTraditia ortodoxa - Pagina 5 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Traditia ortodoxa

In jos 
+12
alex andrei
VOTAN
Diaporevomenos
cactus
zaraza26
Emil Condor
TRISTAN
delta
abbilbal
Cristina
Anahoret
zuum
16 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Urmatorul
AutorMesaj
TRISTAN

TRISTAN

Numarul mesajelor : 125
Data de inscriere : 03/01/2009

Traditia ortodoxa - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyMier 01 Dec 2010, 02:03

Extinzand putin...
Pe "piata" au aparut si alte numeroase "variante de lucru" sa le zicem (tot e la moda) referitoare la asa numitii Dumnezei care ar fi prezenti prin Vechea Scriptura, unul bun, altul sangeros, milostiv...etc, facandu-se trimitere la YAHWEH. Sau cum ca Iisus ar fi de fapt Arhanghelul Mihail. Tu ce parere ai Emil? Rolling Eyes
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyMier 01 Dec 2010, 02:12

Da, pe „piată” apar tot felul de variante - dracul lucrează si el.

TRISTAN, sincer să-ti spun, am ceva păreri despre acele lucruri mentionate de tine dar sunt atâte de slabe, de nesigure că as prefera, încă să nu mă exprim asupra lor. Sunt în neclar cu anumite aspecte, si când mă aflu pe pozitia aceea, prefer să tac.
Încă studiez atent multe probleme, ca să le înteleg dacă e posibil - sunt si eu supus limitelor speciei noastre.

Sper să ajungem la ziua când vom putea afirma cu tărie si adevărul acestor lucruri la care te-ai referit.

Tu ce crezi? Ai o convingere asupra acelor necunoscute?

TRISTAN

TRISTAN

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyMier 01 Dec 2010, 02:14

Pai eu nu am zis ca e un adevar. Am vrut doar sa iti cunosc opinia. Din ce inteleg eu nu excluzi din start aceasta varianta. Spui ca trebuie studiata, nu?
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyMier 01 Dec 2010, 02:22

Am înteles mesajul tău. Nu sustin că ai afirmat ceva în sensul respectiv.
Ca orice, trebuie studiat. Nu sunt adeptul dictonului „Crede si nu cerceta!”.
La începuturi, ascultam pe altii cu variantele lor religioase, dar mai târziu, când am trecut personal la studiul Cuvântului, mi-am dat seama că vorbitorii din trecut dădeau „adevărul” lor, nu al lui Dumnezeu. Da, prefer să cred (orice) doar după un studiu personal. Gândesc că nu e de condamnat.

Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyMier 01 Dec 2010, 10:05

Emil Condor a scris:
Am înteles mesajul tău. Nu sustin că ai afirmat ceva în sensul respectiv.
Ca orice, trebuie studiat. Nu sunt adeptul dictonului „Crede si nu cerceta!”.
La începuturi, ascultam pe altii cu variantele lor religioase, dar mai târziu, când am trecut personal la studiul Cuvântului, mi-am dat seama că vorbitorii din trecut dădeau „adevărul” lor, nu al lui Dumnezeu. Da, prefer să cred (orice) doar după un studiu personal. Gândesc că nu e de condamnat.

Corect, dar si ei tot asa au făcut. Au avut adevărul lor si de acea dădeau "adevărul lor".
E cam alunecos terenul asta.
Sunt decacord cu diferențierea fiecăruia de la ce se predica, pentru ca toți sunt oameni si nu dumnezei, numai ca trebuie făcuta in Domnul. Adică numai dacă ti-a descoperit însuși Dumnezeu.
Pentru ca mai sunt si alte descoperiri din alte direcții. Știu care. Iar scopul este exact același sa rătăcească pe om. De la București pana la Paris dacă busola iti arata eronat numai un singur grad, poți trece pe langa Turnul Eiffel fără sa-l observi.
Sus In jos
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyMier 01 Dec 2010, 19:41

Emil Condor a scris:
Biblia mea (sic!) nu spune niciunde de trinitate sau de mai multe persoane.

Spiritul etern este Tată doar pentru trupul în care S-a învelit Dumnezeu la venirea Lui pe pământ, si L-am cunoscut sub numele de Isus Hristos.(Emil)

ai enumerat 3 ipostaze...sau nu ? Spiritul etern, Tatal si Isus ....Isus nu a fost o persoana ? Rolling Eyes

Mai citeste o data ce ai scris mai sus si incearca sa clarifici de ce folosesti cuvintele Spirit, Tata, DUmnezeu si Isus...ca sa explici o ideea atat de simpla cum ca nu exista decat un Dumnezeu ????
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyMier 01 Dec 2010, 19:44

Emil Condor a scris:
El, pe pământ a fost OM - stii bine asta si esti de acord (Cuvântul o spune) si ca om ne-a arătat Calea ce trebuie să o urmăm: închinându-ne UNUI SINGUR DUMNEZEU, nu la trei!
Tot ce a făcut timp de 34 de ani ne-a arătat cum să trăim: El nu S-a rugat la trinităti.

Nu a fost...ESTE !
Calea a fost aratata, nu ? De cine ?
EL...la cine s-a rugat ? A, da, El s-a rugat la El !

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 02:00

zuum a scris:
Emil Condor a scris:
El, pe pământ a fost OM - stii bine asta si esti de acord (Cuvântul o spune) si ca om ne-a arătat Calea ce trebuie să o urmăm: închinându-ne UNUI SINGUR DUMNEZEU, nu la trei!
Tot ce a făcut timp de 34 de ani ne-a arătat cum să trăim: El nu S-a rugat la trinităti.

Nu a fost...ESTE !
Calea a fost aratata, nu ? De cine ?
EL...la cine s-a rugat ? A, da, El s-a rugat la El !
Nu! Nu ai priceput. smile

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 02:06

zuum a scris:
Emil Condor a scris:
Biblia mea (sic!) nu spune niciunde de trinitate sau de mai multe persoane.

Spiritul etern este Tată doar pentru trupul în care S-a învelit Dumnezeu la venirea Lui pe pământ, si L-am cunoscut sub numele de Isus Hristos.(Emil)

ai enumerat 3 ipostaze...sau nu ? Spiritul etern, Tatal si Isus ....Isus nu a fost o persoana ? Rolling Eyes
Ba da!
Dumnezeu S-a personificat pentru noi pe o perioadă de 34 de ani. Spiritele nu sunt persoane.

Citat :
Mai citeste o data ce ai scris mai sus si incearca sa clarifici de ce folosesti cuvintele Spirit, Tata, DUmnezeu si Isus...ca sa explici o ideea atat de simpla cum ca nu exista decat un Dumnezeu ????
Trebuie! Toate denumirile alea Îl reprezintă pe Dumnezeu, si nu doar acelea!

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 02:25

Emil Condor a scris:
Dumnezeu S-a personificat pentru noi pe o perioadă de 34 de ani. Spiritele nu sunt persoane.

Spiritele nu sunt persoane sunt ipostaze.
La cine se ruga Isus, cu cine dialoga ? Cu El insusi?

Citat :
Toate denumirile alea Îl reprezintă pe Dumnezeu, si nu doar acelea!
Asta spune si Trinitatea, toate cele trei Il reprezinta pe Dumnezeu, El este in toate si in cele Trei care tot El este.
Isus este "de-o fiinta cu Tatal" ...din care toate s-au facut !
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 02:35

zuum a scris:
Emil Condor a scris:
Spiritele nu sunt persoane sunt ipostaze.
La cine se ruga Isus, cu cine dialoga ? Cu El insusi?
La întrebarea asta ti-am răspuns de trei ori la Ziare.ro si încă odată aici!
Crezi că vei întelege dacă îti spun a cincea oară? Mă îndoiesc.

Omul Isus se ruga în duh (Duhului).
Stiu, nu e usor de înteles dacă nu e spiritul în noi să lucreze la întelegerea lucrurilor, asa cum bine spune Pavel: „suntem capabili să întelegem si cele mai adânci taine ale lui Dumnezeu, doar prin Duhul.”

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 03:01

zuum a scris:
Emil Condor a scris:
Toate denumirile alea Îl reprezintă pe Dumnezeu, si nu doar acelea!
Asta spune si Trinitatea, toate cele trei Il reprezinta pe Dumnezeu, El este in toate si in cele Trei care tot El este.
Isus este "de-o fiinta cu Tatal" ...din care toate s-au facut !
Eh! Doar vobe!
Mesajul despre trinitate sună asa: cele trei sunt persoane!!! Asta e problema, că nu sunt, deci se minte.

Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 03:06

Emile, dacă Noul Testament ar fi fost scris de Apostoli in limba rusa, cu toate ca nu-mi place deloc rusa,(pentru ca am fost obligat in scoală primara, sa învăț rusa),as fi învățat cel puțin cîteva cuvinte, ca sa pot desluși anumite noțiuni Biblice.
In limba romana Domnul Iisus este numit Mîntuitorul = Salvatorul. In limba greaca se numește "σωτήρας"si in greaca antica ( cea cu care sa scris Noul Testament) se numește "σωτήρ". In greaca antica toate cuvintele care se termina in "ήρ" sunt de regula cuvinte care reprezinta o unealta. O scula folositoare, din toate categoriile existente, cu care se efectuiaza sau se executa o lucrare, mica sau mare.
Daca exemplul meu nu e destul de convingător, atunci sunt nevoit sa folosesc o metafora.
A fost odată un om bogat, care in activitățile sale comerciale, a inclus o plaje particulara bineînțeles. La aceasta noua intreprindere a angajat un șofer, un casier, un om pentru a amenaja terenul si un salvamar. Pentru ca marea aici la noi se adîncește treptat, lumea obișnuiește sa se scalde la distanta mare de mal.
Daca se întîmpla ca cineva sa fie in pericol de înec, salvamarul risca sa nu poată sa ajunga la mal cu cel salvat. Ca atare patronul a cumpărat un elicopter, pe care il pilota chiar el, ca sa poată interveni in cazul cînd salvamarul era in pericol de moarte.
Nu am menționat de la început ca salvamarul era chiar Fiul Patronului. De fiecare data cînd salvamarul dădea de greu, striga la Tatăl Lui si Tatăl Sau sarea in ajutorul lui.
Într-o zi, Patronul a lăsat biroul Lui unde coordona întreaga afacere, si a luat scîndura aceia de salvamar si sa aruncat in valurile înspumate ca sa salveze pe cineva in locul salvamarului si văzînd ca situația era periculoasa, a început sa strige după ajutor, dar nu putea nimeni sa-L ajute, pentru ca nu putea nimeni sa piloteze elicopterul si iute asa sa înecat Patronu si sa ruinat toată plaja.

Stai sa pun si semnatura ca mi se pare interesanta parabola. ( Sa nu-mi fure cineva idea)

Traditia ortodoxa - Pagina 5 Semnatuirainchis1
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 03:21

Trupul de carne (Fiul) a fost o Unealtă vie a lui Dumnezeu de care S-a folosit 34 de ani... Si noi putem fi la fel.
Sună bine?

TRISTAN

TRISTAN

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 03:44

Cam subtirica afirmatia "trup de carne" cand vorbim de Iisus. Ia hai sa ne amintim ce zicea Hristos despre trupul asta de carne. Nu e chiar asa o bagatela il ceea ce-L priveste si nici lucrurile referitoare la EL nu pot fi tratate luand informatia bruta.
Acum revenind...Emil tu esti in oarece confuzie daca analizez bine. Inca nu esti hotarat daca Iisus ar fi putut fi Arhanghelul Mihail venit pe pamant sau daca in Vechiul Testament avem de-a face cu mai multi Yahweh. Atunci cum explici inversunarea asta impotriva Sfintei Treimi? Nu crezi ca mai intai ar trebui facuta ordine in ceea ce priveste prima problema? Hotaraste-te! Se bat cap in cap sustinerile tale.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 03:49

Ai dreptate!
Despre Isus putem vorbi la nesfârsit.
Personal am făcut-o la CRESTINISM (teme generale), topicul Isus Hristos. Si o voi mai face.

Aici am spus doar despre Unealta vie a lui Dumnezeu.

Încă odată: ai perfectă dreptate.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 03:51

În ce priveste Arhanghelul sau treimea: mai impoprtant este să stim despre Dumnezeu decât despre arhangheli. Asa văd eu prioritatea de care vorbesti.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 03:52

Tot ce afirm este sustinut de Cuvântul biblic, care nu se contrazice.
În cazul în care vedem contrazicere, înseamnă că întelegerea noastră schiopătează.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 03:57

TRISTAN a scris:
Cam subtirica afirmatia "trup de carne" cand vorbim de Iisus.
Revin la afirmatia asta...
Pentru mine, Isus înseamnă TOTUL, deci nu pot fi învinuit că as vorbi despre El cam „subtire”.
Întregul Univers este în Isus, nimic nu este fără El.
Eu nu cunosc un alt Nume prin care să fim mântuiti, nici arhangheli, nici fecioare, nici îngeri, nici icoane, nimic, nimic.
Asa m-a învătat Isus al meu.

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 17:34

Emil Condor a scris:
TRISTAN a scris:
Cam subtirica afirmatia "trup de carne" cand vorbim de Iisus.
Revin la afirmatia asta...
Pentru mine, Isus înseamnă TOTUL, deci nu pot fi învinuit că as vorbi despre El cam „subtire”.
Întregul Univers este în Isus, nimic nu este fără El.
Eu nu cunosc un alt Nume prin care să fim mântuiti, nici arhangheli, nici fecioare, nici îngeri, nici icoane, nimic, nimic.
Asa m-a învătat Isus al meu.

Dupa cum te stiu ...raspunzi evaziv cand nimeresti la colt. Te ascunzi dupa indicatii administrative de felul " am spus la capitolul cutare ,pagina cutare, asa e ca asa am spus anul trecut pe vremea asta... tu nu stii, am mai explicat " consideri ca asa se mentine o discutie pe un forum ? Incerca sa fii mai mult user si mai putin admin cand intri intr-o dezbatere. Oamenii te iau in serios, vor sa discute dar tu dispari in ceata sau te plictisesti sa mai argumentezi . Hmmm, ce zici, e ok?
Cand faci acelesi afirmatii ca mai sus fara sa le argumentezi cat de cat, ce inseamna pentru cel care cauta sa contribuie cu ceva?
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 17:37

Emil Condor a scris:
Tot ce afirm este sustinut de Cuvântul biblic, care nu se contrazice.
În cazul în care vedem contrazicere, înseamnă că întelegerea noastră schiopătează.
În ce priveste Arhanghelul sau treimea: mai impoprtant este să stim despre Dumnezeu decât despre arhangheli. Asa văd eu prioritatea de care vorbesti.Ai dreptate!
Despre Isus putem vorbi la nesfârsit.
Personal am făcut-o la CRESTINISM (teme generale), topicul Isus Hristos. Si o voi mai face.

Aici am spus doar despre Unealta vie a lui Dumnezeu.

Cuvantul biblic nu se contrazice ?
Sus In jos
VOTAN

VOTAN

Numarul mesajelor : 630
Localizare : brasov
Data de inscriere : 25/11/2010

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 21:02

Pai daca te apuci sa contrazici cuvantul biblic,atunci inseamna ca nu crezi,nu-i asa? Biblia trebuie sa o iei mot-a mot.Nu se zice "crede si nu cerceta"?Daca te apuci sa dezbati,sa cercetezi cazi in pacat.Desi ar fi poate multe de cercetat!!Eu am credinta in mine,cred in Dumnezeu,cred ca ne-am mantuit prin Iisus,dar fara toata pleiada de sfinti...etc...De ce sa ma rog la Dumnezeu prin intermediari?Pot face ei mai mult?Au putere mai mare?

Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 21:30

VOTAN a scris:
...De ce sa ma rog la Dumnezeu prin intermediari?Pot face ei mai mult?Au putere mai mare?
In mod sigur au putere mai mare decat noi. Si trecere mai mare, stii cum e. Caci legile kybalionului spun ca "precum sus asa si jos" sau cum spune Iisus: "precum in cer asa si pe pamant".
Sus In jos
Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 23:12

Mihaela a scris:
VOTAN a scris:
...De ce sa ma rog la Dumnezeu prin intermediari?Pot face ei mai mult?Au putere mai mare?
In mod sigur au putere mai mare decat noi. Si trecere mai mare, stii cum e. Caci legile kybalionului spun ca "precum sus asa si jos" sau cum spune Iisus: "precum in cer asa si pe pamant".

Hai ca mai facut sa rad.

Expresia aia: precum in cer asa si pe pamant, e valabila numai pentru voia Lui Dumnezeu, nu si la smecheriile noastre.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 EmptyJoi 02 Dec 2010, 23:21

VOTAN a scris:
Pai daca te apuci sa contrazici cuvantul biblic,atunci inseamna ca nu crezi,nu-i asa? Biblia trebuie sa o iei mot-a mot.Nu se zice "crede si nu cerceta"?
În privinta asta sunt de altă părere ce este exprimată în Biblie: „cercetati toate lucrurile si păstrati ce este de folos”.

Citat :
Daca te apuci sa dezbati,sa cercetezi cazi in pacat.
Nu neapărat!

Citat :
Desi ar fi poate multe de cercetat!!Eu am credinta in mine,cred in Dumnezeu,cred ca ne-am mantuit prin Iisus,dar fara toata pleiada de sfinti...etc...De ce sa ma rog la Dumnezeu prin intermediari?Pot face ei mai mult?Au putere mai mare?
Problema asta o pui perfect: niciun sfânt nu te poate mântui, doar Unul Singur, iar Numele Lui L-ai spus chiar tu. thumb_yello
Dacă ne uităm după intermediar între noi si Cer, acela poate fi doar trupul jertfit pe cruce, nimic altceva.

Cum VOTAN, tu nu crezi în icoane?

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 5 Empty

Sus In jos

Traditia ortodoxa
Sus 
Pagina 5 din 13Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ - scurt istoric
» EPISCOPIA ORTODOXĂ SÎRBĂ DE TIMIŞOARA

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: ORTODOXA-
Mergi direct la: