LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
internet CPSF Limba mediu sibiu drumetie politica muzica_traditionala padure reclame istorie 23 nicuvar humanitas 1918 Popasul efremovivanantonovici brasov Fantasy google 1 comment-143 taieri problema romana curiozitati
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Traditia ortodoxa - Pagina 12 I_vote_lcapTraditia ortodoxa - Pagina 12 I_voting_barTraditia ortodoxa - Pagina 12 I_vote_rcap 
Emil Condor
Traditia ortodoxa - Pagina 12 I_vote_lcapTraditia ortodoxa - Pagina 12 I_voting_barTraditia ortodoxa - Pagina 12 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Traditia ortodoxa

In jos 
+12
alex andrei
VOTAN
Diaporevomenos
cactus
zaraza26
Emil Condor
TRISTAN
delta
abbilbal
Cristina
Anahoret
zuum
16 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Urmatorul
AutorMesaj
ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

Traditia ortodoxa - Pagina 12 Empty
MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyMar 27 Mar 2012, 11:19

Un calendar ortodox deosebit.
Aveti mai jos un link unde puteti intra si dand click pe ziua dorita aflati viata sfintilor din acea zi, pe scurt....
Sa va fie de folos!

http://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptySam 16 Mar 2013, 00:07

Biserica condamnă 1 şi 8 Martie:
“Potrivit Bibliei, femeia e inferioară şi nu merită cadouri”

http://www.audvoci.ro/actualitate/biserica-condamna-1-si-8-martie-ldquo-potrivit-bibliei-femeia-e-inferioara-si-nu-merita-cadouri-rdquo.html

Ce afirmatie lipsită de inteligentă!
Asa îsi pierd si mai multi enoriasi.

Personal nu sunt absolut deloc de acord cu opinia exprimată în articolul citat,
ba chiar sunt împotriva unor astfel de păreri.

Ciprian

Ciprian

Numarul mesajelor : 1574
Data de inscriere : 17/12/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptySam 16 Mar 2013, 05:51

Nu cred nimic din toate alea. Doar dacă văd și altundeva, și cu numele celui care vorbește. Cine e "Patriarhia"? Cum de nu e pomenit cu nume purtătorul de cuvânt al Patriarhiei? Cred mai degrabă că e un fel de glumă de 8 Martie.

what to do about what there is,
that there is a difference between knowing what there is,
and knowing what to do about what there is
and what that difference is." Jordan B. Peterson
"The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin
"Elvis is alive" Yo
Why me , Lord?
Who Am I
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptySam 16 Mar 2013, 10:33

Emil Condor a scris:
Biserica condamnă 1 şi 8 Martie:
“Potrivit Bibliei, femeia e inferioară şi nu merită cadouri”

http://www.audvoci.ro/actualitate/biserica-condamna-1-si-8-martie-ldquo-potrivit-bibliei-femeia-e-inferioara-si-nu-merita-cadouri-rdquo.html

Ce afirmatie lipsită de inteligentă!
Asa îsi pierd si mai multi enoriasi.

Personal nu sunt absolut deloc de acord cu opinia exprimată în articolul citat,
ba chiar sunt împotriva unor astfel de păreri.
lol! audvoci.ro
dar imi place ca romanii au un umor pe care nu-l intalnesti nicaieri altundeva.

Traditia ortodoxa - Pagina 12 Audvoc10

Un alt fel de timesnewroman.ro care, uite ce spune: "Papa Francisc a primit staţia de emisie-recepţie prin care va discuta cu Dumnezeu" lol!

http://www.timesnewroman.ro/life-death/8963-papa-francisc-a-primit-statia-de-emisie-receptie-prin-care-va-discuta-cu-dumnezeu

Sus In jos
Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptySam 16 Mar 2013, 21:46

Esența creștinismului e pierduta mai de mult. Încă din fașă. Din păcate nici nu și-a mai găsit rostul de atunci.
Se învârte asa zisul creștinism, in jurul sau, precum câinele care își fugărește coada. Si pentru ca nu are de spus nimic spiritual, ii trage ce filologii aiurea in tramvai.

Ca aia, nu-i voie, ba ca aia, nu-i corect creștinește si a ajuns omul sa nu știe pe ce drum s-o mai apuce. Dealtfel asta era si scopul diavolului. Sa-l facă pe om sa umble din pom in pom, precum căscatul din om in om.

Popi umbla cu Merțanuri, Becali la fel si prostimea se înghesuie sa ia aghiazma. Va de capul nostru. Asta vede Delta si face mișto de creștin si bine face ca asa merităm.

Ori adevărata credința in Domnul Iisus, este ascultarea si înfăptuirea Cuvântului Sfânt.
Care cuvânt bre, mi-a zis cineva, ca popi fac politica si ei si unde e câștigul mai mare acolo isi prestează serviciile.

Mai e timp de întoarcere la adevărata credința. Dar nu prea mult.

10 Apoi mi-a zis: „Să nu pecetluieşti cuvintele proorociei din cartea aceasta. Căci vremea este aproape.
11 Cine este nedrept, să fie nedrept şi mai departe; cine este întinat, să se întineze şi mai departe; cine este fără prihană să trăiască şi mai departe fără prihană. Şi cine este sfânt, să se sfinţească şi mai departe!
12 Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după credința lui.

Am fost cu nepotul al Muzeul Akropole si la Templul Partenon.

Traditia ortodoxa - Pagina 12 600hhhff
Sus In jos
Ion

Numarul mesajelor : 5072
Localizare : USA
Data de inscriere : 29/10/2009

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyDum 17 Mar 2013, 23:41

Lasă gunoiul vecinului acolo unde vecinul însuşi l-a pus!"

"...Cînd un om reuşeşte să facă ceva ce i-a solicitat mult efort, în el începe să lucreze trufia. Cel ce slăbeşte, se uită cu dispreţ la graşi, iar cel ce s-a lăsat de fumat răsuceşte nasul dispreţuitor cînd altul se bălăceşte, încă, în viciul său.
Dacă unul îşi reprimă cu sîrg sexualitatea, se uită cu dispreţ şi cu trufie către păcătosul, care se căzneşte să scape de păcat, dar instinctul i-o ia înainte! Ceea ce reuşim, ne poate spurca mai ceva decît păcatul însuşi. Ceea ce obţinem se poate să ne dea peste cap reperele emoţionale în aşa manieră încît ne umple sufletul de venin.
Banii care vin spre noi ne pot face aroganţi şi zgîrciţi, cum succesul ne poate răsturna în abisul înfricoşător al patimilor sufleteşti. Drumul către iubire se îngustează cînd ne uităm spre ceilalţi de la înălţimea vulturilor aflaţi în zbor. Blîndeţea inimii se usucă pe vrejii de dispreţ, de ură şi de trufie, dacă sufletul nu este pregătit să primească reuşita sa cu modestia şi graţia unei flori. Tot ce reuşim pentru noi şi ne aduce energie daca nu avem smerenie, va urma a se întoarce către aceia ce se zbat, încă, în suferinţă şi-n păcat.
Dacă reprimi foamea în timp ce posteşti, foamea se va face tot mai mare. Mintea ta o să viseze mîncăruri gustoase şi alese, mintea o să simtă mirosurile cele mai apetisante chiar şi în somn, pentru ca, în ziua următoare, înnebunită de frustrare, să compenseze lipsa ei printr-un dispreţ sfidător faţă de cel ce nu posteşte. Atunci, postul devine prilej de trufie, de exprimare a orgoliului şi a izbînzii trufaşe asupra poftelor. Dar, dincolo de orice, trufia rămîne trufie, iar sentimentul frustrării o confirmă.
Ochii noştri nu sunt concepuţi pentru dispreţ, ci pentru a exprima cu ei chipul iubirii ce se căzneşte să iasă din sufletele noastre. Succesele nu ne sunt date spre a ne înfoia în pene, ca în mantiile statuilor, ci pentru a le transforma în dragoste, în dezvoltare şi în dăruire pentru cei din jur.
Dacă ai reuşit în viaţă, nu te agăţa de nereuşitele altuia, pentru a nu trezi în tine viermele cel aprig al orgoliului şi patima înfumurării. Reuşita este energia iubirii şi a capacităţii tale de acceptare a vieţii, dar ea nu rămîne nemişcată, nu este ca un munte sau ca un ocean. Îngîmfarea şi trufia reuşitei te coboară, încetul cu încetul de pe soclul tău, căci ele desenează pe cerul vieţii tale evenimente specifice lor.
Slăbeşte, bucură-te şi taci! Lasă-te de fumat, bucură-te şi taci! Curăţă ograda ta, bucură-te de curăţenie şi lasă gunoiul vecinului acolo unde vecinul însuşi l-a pus. Căci între vecin şi gunoiul din curte există o relaţie ascunsă, nişte emoţii pe care nu le cunoşti, sentimente pe care nu le vei bănui vreodată şi cauze ce vor rămîne , poate, pentru totdeauna ascunse minţii şi inimii tale.
Între omul gras şi grăsimea sa există o relaţie ascunsă. O înţelegere. Un secret. Un sentiment neînţeles. O emoţie neconsumată. O dragoste respinsă. Grăsimea este profesorul grasului. Viciul este profesorul viciosului. Şi, în viaţa noastră nu există profesori mai severi decît viciile şi incapacităţile noastre.
Acum stiu, stiu ca orice ura, orice aversiune, orice tinere de minte a raului, orice lipsa de mila, orice lipsa de intelegere, bunavointa, simpatie, orice purtare cu oamenii care nu e la nivelul gratiei si gingasiei unui menuet de Mozart... este un pacat si o spurcaciune; nu numai omorul, ranirea, lovirea, jefuirea, injuratura, alungarea, dar orice vulgaritate, desconsiderarea,orice cautatura rea, orice dispret, orice rea dispozitie este de la diavol si strica totul. Acum stiu, am aflat si eu... " Parintele Nicolae Steinhardt

Sus In jos
Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyLun 18 Mar 2013, 01:44

Sfaturi si iar sfaturi. Omul nu are nevoie de sfaturi, deoarece nu le poate aplica in viata, ori cat s-ar căzni.

Omul are nevoia de cineva care sa-l ajute sa înțeleagă, de ce trebuie sa se comporte precum scrise mai sus.
Si după ce reușește sa înțeleagă ce trebuie sa facă si de ce, pe urma are nevoie de o putere supranaturala, ca sa poată sa le aplice in viata.
Ori putere supranaturala poate primi numai de la Dumnezeu, prin Duhul Sfânt.

Pana si Apostolul Pavel se îngrozise si el de puterea Diavolului in trupul sau si nu putea sa facă nimic singur, din ceea ce își dorea. Numai după ce a apelat la puterea Duhului Sfânt, a putut sa se elibereze de puterea diavolului.

7 Deci ce vom zice? Legea este ceva păcătos? Nici de cum! Dimpotrivă, păcatul nu l-am cunoscut decît prin Lege. De pildă, n'aş fi cunoscut pofta, dacă Legea nu mi-ar fi spus: „Să nu pofteşti!”
8 Apoi păcatul a luat prilejul, şi a făcut să se nască în mine prin porunca tot felul de pofte; căci fără Lege, păcatul este mort.
9 Odinioară, fiindcă eram fără Lege, trăiam; dar cînd a venit porunca, păcatul a înviat, şi eu am murit.
10 Şi porunca, ea, care trebuia să-mi dea viaţa, mi-a pricinuit moartea.
11 Pentrucă păcatul a luat prilejul prin ea m'a amăgit, şi prin însăş, porunca aceasta m'a lovit cu moartea.
12 Aşa că Legea, negreşit, este sfîntă, şi porunca este sfîntă, dreaptă şi bună.
13 Atunci, un lucru bun mi-a dat moartea? Nicidecum. Dar păcatul, tocmai ca să iasă la iveală ca păcat, mi-a dat moartea printr'un lucru bun, pentruca păcatul să se arate afară din cale de păcătos, prin faptul că se slujea de aceeaş poruncă.
14 Ştim, în adevăr, că Legea este duhovnicească: dar eu sînt pămîntesc, vîndut rob păcatului.
15 Căci nu ştiu ce fac: nu fac ce vreau, ci fac ce urăsc.
16 Acum, dacă fac ce nu vreau, mărturisesc prin aceasta că Legea este bună.
17 Şi atunci, nu mai sînt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine.
18 Ştiu, în adevăr, că nimic bun nu locuieşte în mine, adică în firea mea pămîntească, pentrucă, ce-i drept, am voinţa să fac binele, dar n'am puterea să -l fac.
19 Căci binele, pe care vreau să -l fac, nu -l fac, ci răul, pe care nu vreau să -l fac, iacă ce fac!
20 Şi dacă fac ce nu vreau să fac, nu mai sînt eu cel ce face lucrul acesta, ci păcatul care locuieşte în mine.
21 Găsesc dar în mine legea aceasta: cînd vreau să fac binele, răul este lipit de mine.
22 Fiindcă, după omul din lăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu;
23 dar văd în mădularele mele o altă lege, care se luptă împotriva legii primite de mintea mea, şi mă ţine rob legii păcatului, care este în mădularele mele.
24 , nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte?..
25 Mulţămiri fie aduse lui Dumnezeu, prin Isus Hristos, Domnul nostru!... Astfel dar, cu mintea, eu slujesc legii lui Dumnezeu; dar cu firea pămîntească, slujesc legii păcatului.
1 Acum dar nu este nici o osîndire pentru ceice sînt în Hristos Isus, cari nu trăiesc după îndemnurile firii pămînteşti, ci după îndemnurile Duhului. 2 În adevăr, legea Duhului de viaţă în Hristos Isus, m'a izbăvit de Legea păcatului şi a morţii.
3 Căci-lucru cu neputinţă Legii, întrucît firea pămîntească1 o făcea fără putere-Dumnezeu a osîndit păcatul în firea pămîntească, trimeţînd, din pricina păcatului, pe însuş Fiul Său într'o fire asemănătoare cu a păcatului,
4 pentruca porunca Legii să fie împlinită în noi, cari trăim nu după îndemnurile firii pămînteşti, ci după îndemnurile Duhului.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyLun 18 Mar 2013, 03:16

Ciprian a scris:
Nu cred nimic din toate alea.
[... ...]
Cred mai degrabă că e un fel de glumă de 8 Martie.
Probabil!
O glumă nesărată... :thumbs down:

Ciprian

Ciprian

Numarul mesajelor : 1574
Data de inscriere : 17/12/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyLun 18 Mar 2013, 07:53

Citat :
Asta vede Delta si face mișto de creștin si bine face ca asa merităm.
Face și el ce (crede că) poate.

what to do about what there is,
that there is a difference between knowing what there is,
and knowing what to do about what there is
and what that difference is." Jordan B. Peterson
"The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin
"Elvis is alive" Yo
Why me , Lord?
Who Am I
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyJoi 25 Iul 2013, 01:13

http://adevarul.ro/locale/constanta/masini-preturi-bor-1_51f005f9c7b855ff566d1e0e/index.html

BOR şi-a updatat lista de preţuri pentru rugăciuni „la modă”.
Cât costă sfinţirea maşinii şi a casei.

Goană nebună după bani!!! :thumbs down:

Ion

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyJoi 25 Iul 2013, 01:36

"Dumnezeu a fost ucis de Occident."(vezi articolul de pe pag. "Pentru o Romanie mai buna."

Cei din Est sa ramana mai prejos?
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyJoi 25 Iul 2013, 01:57

Multumesc mult!
Chiar acum voi merge acolo să-l citesc.

abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyLun 29 Iul 2013, 10:23

Ceea ce se întâmplă astăzi nu face parte din Tradiția Bisericii Ortodoxe.

dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyLun 29 Iul 2013, 12:14

Te salut Abby, de mult n-am mai citit de-ale tale! Nu mai ai timp, sau nu-ti mai place de noi? Cam multi au absente pe forum si e cam pustiu fara voi!

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyLun 29 Iul 2013, 23:13

abbilbal a scris:
Ceea ce se întâmplă astăzi nu face parte din Tradiția Bisericii Ortodoxe.
Pentru noi, încă nu! Ai dreptate...
Dar o să devină traditie pentru generatiile viitoare. Laughing 

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyLun 29 Iul 2013, 23:15

dolion a scris:
Te salut Abby, de mult n-am mai citit de-ale tale! Nu mai ai timp, sau nu-ti mai place de noi?
Nu-i mai place de mine. smile 

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyLun 29 Iul 2013, 23:34

abbilbal a scris:
...ce se întâmplă astăzi...
...mă face să cred că foarte curând vor „binecuvânta” WC-urile.
Păi de ce nu? Suntem înconjurati de atâtia „constipati” religios! smile 

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyMier 31 Iul 2013, 18:45

dolion a scris:
Te salut Abby, de mult n-am mai citit de-ale tale! Nu mai ai timp, sau nu-ti mai place de noi? Cam multi au absente pe forum si e cam pustiu fara voi!

Acum la mine sunt doi voinici. Pe Daniel îl învăț să meargă cu rolele, pe Ioana o învăț, atât cât mai știu, să joace baschet, iar când dorm ei lucrez pe blogul personal.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyMier 31 Iul 2013, 18:50

Emil Condor a scris:
abbilbal a scris:
...ce se întâmplă astăzi...
...mă face să cred că foarte curând vor „binecuvânta” WC-urile.
Păi de ce nu? Suntem înconjurati de atâtia „constipati” religios! smile 

Este posibilă și treaba asta. Cu cât vorbim mai mult despre o treabă, cu atât ne depărtăm mai tare de treaba respectivă. Așa a fost și în comunism.

Ion

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyMier 31 Iul 2013, 18:53

Ne indepartam, o falsificam sau o ucidem.
Asa e Abby...
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyJoi 01 Aug 2013, 05:11

abbilbal a scris:
Cu cât vorbim mai mult despre o treabă, cu atât ne depărtăm mai tare de treaba respectivă. Așa a fost și în comunism.
Sau cu cât vorbim mai mult de ceva cu atât mai lesne se va aplica în viitor. Ca la comunisti, nu? smile 

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptyVin 13 Sept 2013, 23:53

Emil Condor a scris:
abbilbal a scris:
Cu cât vorbim mai mult despre o treabă, cu atât ne depărtăm mai tare de treaba respectivă. Așa a fost și în comunism.
Sau cu cât vorbim mai mult de ceva cu atât mai lesne se va aplica în viitor. Ca la comunisti, nu? smile 
No că atunci îi bai mare. Dacă în comunism se aplicau cele despre care se vorbea nu cădea comunismul.
Comunismul a căzut din cauza demagogiei. Una se vorbea și alta se făcea.

Ion

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptySam 14 Sept 2013, 00:47

Eu mai am si alta vorba:
Cu cat e vorbarie mai multa, cu atat se dilueaza mai mult, precum apa vinul, "taria" cuvintelor.

Caci e greu sa spui mult(e) in cuvinte putine.

Sau:
"Vorba multa, saracie in punga."

Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptySam 04 Ian 2014, 19:03

Ortodoxia în aer liber.

18 – 19 ianuarie 2014: Pelerinaj de două zile la mănăstirile din Ardeal. „Pe urmele Părintelui Arsenie Boca”, 190 RON. [Liturghie și închinare la Prislop, la mormântul Părintelui Arsenie Boca]

Sâmbătă, 18 ianuarie (ziua 1):

✦ Măn. Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus – Sfânta Liturghie. Drumeție la izvorul Părintelui Arsenie Boca, închinare la mormântul Părintelui Teofil Părăian, ucenic al Părintelui Arsenie Boca;
✦ Schitul Sadinca – Binecuvântare de la Părintele David – ucenic al Părintelui Arsenie Boca;
✦ Aiud – Schitul Înălțarea Sfintei Cruci – închinare la Noii marturisitori din temnițele comuniste;
✦ Măn. Râmeț – Închinare la Icoana Maicii Domnului vindecatoare de cancer „Panthanassa” și la moaștele Sf. Ghelasie (cazare în camere cu 2-3 paturi)

Duminică, 19 ianuarie (ziua 2):

✦ Măn. Prislop – Participare la Sfânta Liturghie și închinare la mormântul Părintelui Arsenie Boca;
✦ Măn. Lainici – Închinare la Icoana Maicii Domnului „Grabnic ascultătoare”, la moaștele Sfântului Irodion și la mormântul Părintelui Adrian Făgețeanul;

Plecarea: ora 5:45, Universitate, Bucureşti Tarif: 190 lei
Înscrieri şi orice alte detalii la tel: 0740.050.735 sau mail: pridvor@yahoo.com
Pelerinajul este organizat de o Agenție de pelerinaje! Nu este adăugat niciun comision suplimentar!
Daţi mai departe linkul celor pe care-i ştiţi interesaţi! Doamne, ajută!

Sursa:

http://ortodoxiainaerliber.wordpress.com/2013/12/30/18-19-ianuarie-2014-pelerinaj-de-doua-zile-la-manastirile-din-ardeal-pe-urmele-parintelui-arsenie-boca-190-ron-liturghie-si-inchinare-la-prislop-la-mormantul-parintelui-arsen/

dolion

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 EmptySam 26 Apr 2014, 09:13

Pentru cine crede in asa ceva, aveti mai jos o lista cu izvoarele tamaduitoare din Romania... eu cred in apa curata a acestor izvoare, apa fara adaosuri chimice!

Izvoare tămăduitoare în România

• Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus, com. Voila, jud. Braşov – izvor şi fântână tămăduitoare
• Mănăstirea Izbuc, sat Ponoarele, com. Cărpinet, jud. Bihor – izvorul “Izbuc”
• Mănăstirea Prislop, sat Silvaşu de Sus (Haţeg), com. Prislop, jud. Hunedoara – izvor tămăduitor (tot aici se află şi mormântul părintelui Arsenie Boca, încă necanonizat)
• Mănăstirea Râmeţ, com. Râmeţ, jud. Alba – izvor tămăduitor în paraclis
• Schitul Poşaga, com. Poşaga, jud. Alba – izvor tămăduitor
• Schitul Călugăra, com. Ciclova Montană (Oraviţa) – izvor tămăduitor în biserică
• Mănăstirea Izvorul Miron, sat Româneşti, com. Tomeşti, jud. Timiş – izvor tămăduitor cu ape termale
• Mănăstirea Săraca, com. Şemlacu Mic, jud. Timiş – izvor tămăduitor
• Schitul Vasiova, oraşul Bocşa, jud. Caraş Severin – izvor tămăduitor în capelă
• Schitul Văliug de pe Muntele Semenic, jud. Caraş Severin – lac sfânt
• Mănăstirea Brâncoveni, com. Brâncoveni, jud. Olt – izvor tămăduitor
• Schitul Pătrunsa, com. Bărbăteşti, jud. Vâlcea – izvor tămăduitor
• Schitul Pahomie, com. Cheia, jud. Vâlcea – izvor tămăduitor (Izvorul Frumos)
• Mănăstirea Bistriţa, com. Costeşti, jud. Vâlcea – izvor tămăduitor ce picură în peştera Sf. Grigorie (Vânturariţa), Galeria Asceţilor
• Mănăstirea Frăsinei, com. Muereasca, jud. Vâlcea – izvor tămăduitor (al Sf. Calinic)
• Schitul Jgheaburi, sat Piscu Mare, com. Stoeneşti, jud. Vâlcea – izvor cu ape sulfuroase, tămăduitor în Vinerea de după Paşte
• Schitul Horăicioara, com. Crăcăoani, jud. Neamţ – izvor tămăduitor
• Fântâna din satul Smeeni – apă tămăduitoare
• Biserica “Grecească”, Brăila, jud. Brăila – izvor tămăduitor
• Mănăstirea Dervent, com. Ostrov, jud. Constanţa – izvor tămăduitor (al Sf. Andrei)
• Mănăstirea „Peştera Sf. Ap. Andrei” , comuna Ioan Corvin, jud. Constanţa – izvoare tămăduitoare (ale Sf. Andrei)
• Mănăstirea Cetăţuia, com. Cetăţeni, jud. Argeş – izvor tămăduitor în altar, ce curge de la data “Izvorului Tămăduirii” până la 15 august, “Adormirea Maicii Domnului”
• Mănăstirea Robaia, com. Muşăteşti, jud. Argeş – izvor tămăduitor
• Mănăstirea Nămăieşti, lângă Câmpulung Muscel, jud. Argeş – izvor tămăduitor
• Biserica „Sf. Nectarie Taumaturgul şi Sf. Calinic de la Cernica – a Izvoarelor de Leac”, sat Vâlcele/Crâmpoţani, com. Merişani, jud. Argeş (DN Piteşti – Curtea de Argeş) – 7 izvoare tămăduitoare (pe locuri de putere vechi; regula „tăcerii” pe o rază de 1 km de jur împrejur)
• Fântâna din satul Prodăneşti, com. Ioneşti, jud. Argeş – apă tămăduitoare
• Fântâna din satul Glâmbocu (lângă Piteşti), jud. Argeş – apă tămăduitoare
• Mănăstirea Ghighiu (lângă Ploieşti) – izvor tămăduitor
• Mănăstirea Cernica, lângă Bucureşti – izvor tămăduitor (la intrare)
• Biserica „Sf. Gheorghe – Mărţişor” – izvor tămăduitor (vizavi de fosta Măn. Văcăreşti, în apropierea benzinăriei de la Big Berceni)
• Mănăstirea „Sf. Ioan Casian”, comuna Târguşor, jud. Constanţa – izvor tămăduitor
• Mănăstirea „Sf. Maria – Techirghiol”, Techirghiol, jud. Constanţa – izvor tămăduitor

Actualizari periodice la:
http://bdi2.wordpress.com/2010/10/page/3/

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 12 Empty

Sus In jos

Traditia ortodoxa
Sus 
Pagina 12 din 13Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ - scurt istoric
» EPISCOPIA ORTODOXĂ SÎRBĂ DE TIMIŞOARA