__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Traditia ortodoxa | |
|
+12alex andrei VOTAN Diaporevomenos cactus zaraza26 Emil Condor TRISTAN delta abbilbal Cristina Anahoret zuum 16 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
TRISTAN
Numarul mesajelor : 125 Data de inscriere : 03/01/2009
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Sam 29 Mai 2010, 11:31 | |
| - Emil Condor a scris:
- Zuum, Isus nu e doar în biserică, El e pretutindeni.
Iar când vorbim de „biserici”, vorbim de afaceri, nu despre lăcasuri ce se vor sfinte!
... acolo unde sunt doi sau trei în Numele Meu, Eu sunt în mijlocul lor...
Emil Condor ...inteleg pe deplin orientarea ta religioasa si nu te condamn. Insa afirmatiile tale la adresa lui zuum ca nu ar cunoaste de fapt pe Iisus si Dumnezeu este gratuita cel putin. Suntem pe un topic despre ortodoxie. Nu uita...ortodocsii merg la biserica. Aia practicanti. Ceilalti ... libercugetatorii fac altceva. Nu cred ca spunand: "bisericile inseamna afaceri" ai si dovezi clare in acest sens. Probabil in niciun sens. Insa lupta sectelor religioase impotriva catolicismului si ortodoxiei nu are limite. Nu vreau sa imi aduc aminte acum de modul in care martorii, adventistii, sambetistii isi recruteaza membrii!!! Pachete, pachetele, sume de bani, materiale de constructii, etc. Insa poate faci un topic separat despre asa ceva. O casa de rugaciune sau mai stiu eu cum ii spune...dupa parerea ta e imaculata in comparatie cu Biserica. Si as vrea sa stiu de ce? Daca te-ai referit la sumele de bani care se aloca pentru construirea unor biserici in tara si ai probe cum ca acolo ar fi ceva necurat la mijloc, spune-ne si noua. Marea lor majoritate sunt construite si cu bani donati de persoane cu dare de mana. Macar noi ne rugam in Biserici. Nu mergem prin sali inchiriate si intram in transa la (adevarat) bolboroselile unor "predicatori" confectionati special pentru afaceri. Deci...pe unde ar fi adevarul? A nu se intelege aici ca am ceva cu sectantii. Doamne fereste...e treaba lor ce drum isi aleg in viata. Insa modul agresiv de combatere al celor doua mari biserici crestine si invataturilor acestora este nepotrivit...ca sa nu spun altfel. Doamne ajuta!! | |
| | | TRISTAN
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Sam 29 Mai 2010, 11:32 | |
| - abbilbal a scris:
- Este pentru prima dată când spun că Iisus este Dumnezeu?
De fapt Iisus Hristos, Dumnezeu si Sfantul Duh sunt unul! Si unul sunt trei! Emil...fac pariu ca tu nu crezi in Sfanta Treime. Ma insel? | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Sam 29 Mai 2010, 11:54 | |
| - Emil Condor a scris:
- Isus nu e doar în biserică, El e pretutindeni.
Si asta pentru ca Dumnezeu e Alfa si Omega, este Creatorul a tot ce ne inconjoara, si orice creatie poarta amprenta creatorului sau (scinteia divina). Secretul este sa o descoperi , neincetat . - Emil Condor a scris:
- Iar când vorbim de „biserici”, vorbim de afaceri, nu despre lăcasuri ce se vor sfinte!
O, da, asa este, din pacate: exista biserici si "biserici" . Iar exemple de "biserici" avem din plin . În ultimul an şi jumătate, numărul firmelor înfiinţate de reprezentanţii lui Dumnezeu pe Pământ a crescut cu peste 30%. Probabil că nu v-aţi gândit niciodată că benzinăria unde v-aţi oprit este proprietatea unei bi se rici. Sau că hotelul în care v-aţi petrecut noaptea are ca ac ţionar majoritar o episcopie. Mai mult, e foarte posibil ca laptele pe care îl beţi la micul dejun să provină din ferma unei mănăstiri, lemnul din care este făcut biroul la care lucraţi să fi fost produs în fabrica de cherestea a unei parohii, ba chiar şi hai nele pe care le purtaţi în momentul citirii acestui articol să fi ieşit din fabrica de îmbrăcăminte controlată de o protoierie. Mănăstirea Rohia din Maramureş, de exemplu, a primit înapoi 70 de hectare de teren forestier. „Pentru a exploata cum trebuie pădurea, a fost înfiinţată, în 2004, firma Pireas SRL“, explică părintele Pantelimon. Şi complexul Agape din Cluj-Napoca, cuprinzând un hotel de patru stele cu 62 de camere, un restaurant şi o autoservire şi administrat de firma Ergon SRL, deţinută în totalitate de Parohia romano-catolică Sfântul Mihail. Tot un teren a fost cheia intrării Parohiei ortodoxe din Auşeu, judeţul Bihor, în acţionariatul lanţului de benzinării Axon Serv. http://www.capital.ro/articol/afacerile-bisericii-cu-biblia-intr-o-mana-si-facturierul-in-cealalta-125371.html | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Sam 29 Mai 2010, 16:10 | |
| - Citat :
- Dumnezeu e Alfa si Omega, este Creatorul
Era vorba de Isus ! Daca Dumnezeu = Isus de ce ii mai spui Dumnezeu ? - Citat :
- Probabil că nu v-aţi gândit niciodată că benzinăria unde v-aţi oprit este proprietatea unei bi se rici. Sau că hotelul în care v-aţi petrecut noaptea ......
Mda, ne-am obisnuit cu Exxon, Mobil si mai ales BP....ei sunt companii si e "normal" sa fure, e OK ! In USA casele de rugaciuni protestante sunt niste industrii de facut bani de la credinciosi , la fel si biserica catolica, mai putin aia ortodoxa. Urat,rusine...dar nu despre asta era vorba ! | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Sam 29 Mai 2010, 16:28 | |
| - zuum a scris:
- Era vorba de Isus ! Daca Dumnezeu = Isus de ce ii mai spui Dumnezeu?
Orice ortodox ar trebui să ştie că Iisus este Dumnezeu Fiul Omului, sau Dumnezeu Cuvântul, sau Păstorul, sau Oaia cea blândă sau cum vrei să-i mai spui, dar tot Dumnezeu este născut din Tatăl nu ca act biologic ci ca act ideologic, Iisus fiind "de-o fiinţă cu Tatăl" din veci de veci. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Sam 29 Mai 2010, 19:50 | |
| - zuum a scris:
-
- Citat :
- Dumnezeu e Alfa si Omega, este Creatorul
Era vorba de Isus ! Daca Dumnezeu = Isus de ce ii mai spui Dumnezeu ? Răspuns cât se poate de simplu: pentru că Isus ESTE Dumnezeu. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Sam 29 Mai 2010, 20:56 | |
| - TRISTAN a scris:
- O casa de rugaciune sau mai stiu eu cum ii spune...dupa parerea ta e imaculata in comparatie cu Biserica. Si as vrea sa stiu de ce?
Mai sus spuneai că îmi cunosti orientarea religioasă, iar mesajul acesta arată că de fapt nu este asa. Nu apartin niciunei religii de pe planetă; doar cred în Dumnezeul ce S-a arătat în trup pe timp de 34 de ani. Nu o să caut o adunare, casă de rugăciune sau biserică „mai imaculată” pentru că nu există. Personal sunt scârbit de toate în aceeasi măsură. - Citat :
- Macar noi ne rugam in Biserici. Nu mergem prin sali inchiriate si intram in transa la (adevarat) bolboroselile unor "predicatori" confectionati special pentru afaceri. Deci...pe unde ar fi adevarul?
Niciunde în locurile mentionate deja, de tine. Adevărul este în Hristos si numai în El. Nu contează unde ne rugăm, important este ca rugăciunea să fie dintr-o inimă curată. Dumnezeu nu se uită la locul unde facem rugăciunea ci la inima din care iese. Sunt convins că esti de acord cu asta. - Citat :
- A nu se intelege aici ca am ceva cu sectantii. Doamne fereste...e treaba lor ce drum isi aleg in viata. Insa modul agresiv de combatere al celor doua mari biserici crestine si invataturilor acestora este nepotrivit...ca sa nu spun altfel.
Toate „bisericile” se mănâncă între ele... pentru că toate sunt la fel. - Citat :
- Doamne ajuta!!
Asa să fie, TRISTAN! PS. Scuze că initial, la citirea acestui topic nu am remarcat mesajele tale si din cauza aceea răspund asa târziu. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Sam 29 Mai 2010, 21:20 | |
| - TRISTAN a scris:
- Emil...fac pariu ca tu nu crezi in Sfanta Treime. Ma insel?
Hai să-ti răspund diferit decât cum astepti: Cred că Dumnezeu S-a manifestat atât ca Tată, ca Fiu si, normal, El este mereu Duh Sfânt. Dacă ai fi întrebat: „ Emil, tu crezi că sfânta treime este un dumnezeu în trei persoane?”, atunci as fi răspuns diferit. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | TRISTAN
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Sam 29 Mai 2010, 21:58 | |
| Salve Emil! Imi plac raspunsurile tale. Daca ai crezut initial ca as condamna pe cineva pentru orientarea sa religioasa ei bine nu e deloc asa. Pe vremuri eram ceva mai efervescent in ceea ce priveste discutia asta despre credinta. Sunt nevoit sa recunosc ca in zilele noastre societatea a decazut mult. Sodoma si Gomora cred ca erau comunitati virtuoase pe langa ceea ce reusim sa "cladim" astazi. Cultele din pacate sunt atinse si ele. Respect, inteleg sa le rspect cel putin preferinta unor oameni de a-l regasi pe Iisus si Dumnezeu in natura. Sau de a se ruga in natura precum si in intimitatea locuintelor proprii. Insa pretind acelasi respect din partea celorlalti in ceea ce priveste ortodoxia. II Emil, eu am intrebat bine. Initial am crezut ca faci parte dintr-o confesiune religioasa exterioara catolicismului si ortodoxismului ale carei invataturi sunt cu mult diferite de cele ale noastre. Iar aceasta dezbatere despre Sfanta Treime e in actualitate mereu. Si ar fi de discutat in continuare. Dar...inteleg ca nu este cazul. Doctrina Sfintei Treimi ai intuit-o corect. Tatal, Fiul si Sfantul Duh impartasesc aceeasi esenta. "Se manifesta intreit in persoane dar unic in fiinta." Da...noi ortodocsii credem ca sunt trei persoane. Trei Persoane intr-una ce-i drept. Stiu...e complicat Creştinii ortodocşi slăvesc pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh—Sfânta Treime, singurul Dumnezeu. Urmând Sfintele Scripturi şi învăţătura Sfinţilor Părinţi, Biserica Ortodoxă mărturiseşte că Sfânta Treime înseamnă trei Persoane (ipostasuri), care împărtăşesc aceeaşi substanţă sau natură (gr. ousia). Această credinţă poate să pară paradoxală, dar acesta este modul în care Dumnezeu ni S-a revelat. Toate cele trei Persoane sunt cosubstanţiale Una cu Cealaltă, va să zică, Ele sunt de aceeaşi esenţă (gr. homoousios) şi coeterne. Nu a existat niciodată un timp [1] în care Una dintre Persoanele Treimii să nu fi existat. Dumnezeu este dincolo şi înainte de timp şi totuşi lucrează înăuntrul timpului, mişcându-Se şi vorbindu-ne în cadrul istoriei. http://ro.orthodoxwiki.org/Sf%C3%A2nta_Treime - Citat :
- Dacă ai fi întrebat: „Emil, tu crezi că sfânta treime este un dumnezeu în trei persoane?”, atunci as fi răspuns diferit.
Scuza-ma dar tu singur ai raspuns afirmativ: - Citat :
- Cred că Dumnezeu S-a manifestat atât ca Tată, ca Fiu si, normal, El este mereu Duh Sfânt.
Nu vad contradictia dintre doctrina ortodoxa si ce vrei sa exprimi tu. E la fel. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Sam 29 Mai 2010, 22:20 | |
| Să trăiesti, TRISTAN! Doar la un punct mă voi referi acum: Persoana lui Dumnezeu. Eu cred că Dumnezeu S-a personificat doar ca Fiu, aici pe pământ, în rest e Duh Atotputernic, Atotprezent. Dacă am spus că as crede în manifestările lui Dumnezeu ca Tată, Fiu sau Duh Sfânt, nu am spus că as crede în trei persoane dumnezeiesti. Aici e diferenta în credinta noastră. Eu cred că acelasi Dumnezeu S-a manifestat în milioane de căi diferite (nu doar trei: trinitatea), dar bisericile au preferat să-L numească Sfânta Trinitate, limitându-I astfel puterea. În mare parte nu e contradictie, ai dreptate, totusi există o usoară diferentă. Eu prefer întotdeauna să mă bazez pe Cuvântul biblic înaintea cuvântului asa numitilor sfinti părinti. Dacă acei sfinti părinti exprimă adevărul biblic, atunci apreciez si spusele lor. Normal, nu? Cuvântul biblic în care cred eu spune adesea despre un Dumnezeu, vreau să spun O Persoană, nu trei. Asta e diferenta. Dar despre acest subiect, asa cum si tu ai mentionat, se poate discuta foarte mult. - TRISTAN a scris:
- Respect, inteleg sa le respect cel putin preferinta unor oameni de a-l regasi pe Iisus si Dumnezeu in natura. Sau de a se ruga in natura precum si in intimitatea locuintelor proprii.
Insa pretind acelasi respect din partea celorlalti in ceea ce priveste ortodoxia. Să înteleg că dragostea ce o porti ortodoxiei este înaintea dragostei ce o porti lui Dumnezeu? Nu, nu cred că e cazul. Ce zici? - TRISTAN a scris:
- Da...noi ortodocsii credem ca sunt trei persoane. Trei Persoane intr-una ce-i drept. Stiu...e complicat
E complicat din cauză că oamenii au făcut să fie complicat. Dumnezeu S-a manifestat asa cum a crezut El de cuviintă, dar mereu a rămas acelasi. Putem discuta orice subiect referitor la Dumnezeu pe topicuri deja deschise la CRESTINISM - Teme Generale. Oricând o fac cu plăcere... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Sam 29 Mai 2010, 23:33 | |
| - Emil Condor a scris:
Să înteleg că dragostea ce o porti ortodoxiei este înaintea dragostei ce o porti lui Dumnezeu? Nu, nu cred că e cazul. ... Mi se pare pusa problema extrem de interesant. Nu m-am gandit niciodata asa la Dumnezeu Chiar mi se pare o viziune de luat in seama. |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Sam 29 Mai 2010, 23:57 | |
| - Emil Condor a scris:
- TRISTAN a scris:
- Respect, inteleg sa le respect cel putin preferinta unor oameni de a-l regasi pe Iisus si Dumnezeu in natura. Sau de a se ruga in natura precum si in intimitatea locuintelor proprii.
Insa pretind acelasi respect din partea celorlalti in ceea ce priveste ortodoxia. Să înteleg că dragostea ce o porti ortodoxiei este înaintea dragostei ce o porti lui Dumnezeu? Nu, nu cred că e cazul. Ce zici? Când Tristan a spus că pretinde ca ortodoxia să fie respectată de toţi ceilalţi nu a spus că poartă ortodoxiei o dragoste pusă înaintea dragostei de Dumnezeu. Tristan doar a exprimat o dorinţă de bun simţ. Fiecare să poarte respect fiecăruia şi să nu ia în derâdere credinţa şi nici religia nimănui prin comentarii zeflemitoare care se mai poartă la noi, adică inclusiv pe acest forum. | |
| | | TRISTAN
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Dum 30 Mai 2010, 00:54 | |
| - abbilbal a scris:
Când Tristan a spus că pretinde ca ortodoxia să fie respectată de toţi ceilalţi nu a spus că poartă ortodoxiei o dragoste pusă înaintea dragostei de Dumnezeu. Tristan doar a exprimat o dorinţă de bun simţ. Fiecare să poarte respect fiecăruia şi să nu ia în derâdere credinţa şi nici religia nimănui prin comentarii zeflemitoare care se mai poartă la noi, adică inclusiv pe acest forum. Nu pot decat sa ma inclin. Asa e! p.s. Dumnezeu pe primul loc, Emil. Sunt crestin ortodocs. Ne manifestam in ortodoxie iubirea fata de Dumnezeu. Parerea mea personala este aceea ca adevarata credinta crestina sta in ortodoxie. Dogmatica! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Dum 30 Mai 2010, 19:31 | |
| - TRISTAN a scris:
- Dumnezeu pe primul loc, Emil.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Lun 29 Noi 2010, 14:11 | |
| _____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Mar 30 Noi 2010, 01:39 | |
| - cactus a scris:
- ptr curiosi
http://www.bibliaortodoxa.ro/ Nu înțeleg de ce pentru curioși si nu pentru toți romani din toate confesiunile. Biblia este una pentru toți. In afara de asa ziși Martori Lui Iehova care si-a tipărit ei singuri după cum le-a plăcut lor, o Biblie, toate celelalte Biblii sunt la fel. Cu mici diferențe de traducere intre ele. Dar ce importanta are? Toate traducerile mai mult sau mai puțin sunt greșite din start. Dar asta nu împiedica pe nimeni sa creadă ba chiar sa ajunga la un nivel foarte ridicat in a cunoaște cine este Dumnezeu si ce a fa cut El pentru fiecare din noi in parte. Dar din păcate unii in loc sa vadă ce pot culege de pe acest forum. care este unul dintre cele mai serioase forumuri romanești, învățături in asa fel încît sa-i fie de folos spiritual, se ocupa cu fanatismul lui religios , crezînd ca a făcut mare scofala. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Mar 30 Noi 2010, 01:42 | |
| - Diaporevomenos a scris:
| |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Mar 30 Noi 2010, 07:12 | |
| - abbilbal a scris:
- zuum a scris:
- Era vorba de Isus ! Daca Dumnezeu = Isus de ce ii mai spui Dumnezeu?
Orice ortodox ar trebui să ştie că Iisus este Dumnezeu Fiul Omului, sau Dumnezeu Cuvântul, sau Păstorul, sau Oaia cea blândă sau cum vrei să-i mai spui, dar tot Dumnezeu este născut din Tatăl nu ca act biologic ci ca act ideologic, Iisus fiind "de-o fiinţă cu Tatăl" din veci de veci. Pai ai aici mai multe contradictii. Daca Isus ESTE Dumnezeu , cine e atunci tatal ? Cine este tatal lui Dumnezeu ? Sunt de acord ca Isus este "de o fiinta cu Tatal" dar aceste cuvinte nu spun altceva decat ca atat Isus cat si Dumnezeu impartasesc aceeasi "fiinta" sau provin di aceeasi "materie" din care sunt facuti amandoi, nu se deduce ca se inlocuiesc unul pe celalat. Fara INTERVENTIA divina, Isus nu s-ar fi nascut... Dumnezeu este vesnic, nu are inceput si nici sfarsit deci este ilogic sa se nasca ! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Mier 01 Dec 2010, 00:46 | |
| Am explicat de multe ori asta, dar o mai fac... Raportul Tată - Fiu din dumnezeire este asa: Spiritul etern este Tată doar pentru trupul în care S-a învelit Dumnezeu la venirea Lui pe pământ, si L-am cunoscut sub numele de Isus Hristos. Dumnezeu nu are Tată. Nu-i asa că-i simplu? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Mier 01 Dec 2010, 01:09 | |
| - Emil Condor a scris:
- Diaporevomenos a scris:
Eu m-am interesat imediat pe aici pe unde traiesc, daca exista vre-o asemenea grupare de crestini, care cred ca Iisus Hristos era nu Dumnezeu (pentru ca asta o cred majoritatea crestinilor) ci daca Iisus Hristos, era chiar EL insusi Dumnezeul.( Tatal ).
Si am constatat ca nu exista asa ceva pe aici. Si m-am bucurata foarte mult, pentru ca eu cred ca Dumnezeu Tatăl este a doua persoana din Trinitate , asa cum si Duhul Sfînt este a treia persoana din Trinitate sau din Sfîntă Treime. [size=12]Eu pot sa înțeleg de ce unii creștini sunt dispuși sa creadă ca Iisus Hristos este Dumnezeu si Tatăl si Fiul Si Sfîntul Duh. In primul rînd se spune ca in Noul Testament in scrierile Sfinților Apostoli adică cele originale nu era scris acel verset care se refere a la Trinitate, ci a fost adăugat de consiliul care a hotărît cate si care Cărți vor fi incluse in Codul Noului Testament. E corecta observația, nu exista, dar si includerea acestui verset nu e greșita.Idea Trinități reiese din totalul de versete si din Spiritul întregi Biblii. In al doilea rînd toată lumea cunoaște pe dinafara acele prime versete din Evanghelia după Ioan, dar nimeni nu reușește sa le înțeleagă. Nu știu de ce dar e asa de ușor de înțeles ca doar scris negru pe alb. Nu-i nimic scris cu scopul de a încurca pe cititor. Ci din potriva Apostoli au făcut tot ce au putut ca să facă Evanghelia mai pe înțelesul tuturor. Ca doar nu este credință creștina ceva asemănător cu religiile misterioase ale orientului. Scopul creștinismului este ca tota lumea sa poată inteleage adevărul Lui Dumnezeu si să se mîntuiască de păcat, ca de nu, vor ajunge in iad unde se vor chinui in veci. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Mier 01 Dec 2010, 01:11 | |
| Biblia mea (sic!) nu spune niciunde de trinitate sau de mai multe persoane. În schimb, Biblia mea spune că Dumnezeu e SINGURUL Atotputernic. Si tot Biblia mea spune că Isus este SINGURUL Atotputernic. Biblia mea insistă în sute de versete că nu există doi dumnezei, sau două persoane, sau trinităti... Trinitatea a fost lansată prima dată la Niceea, nu în Biblie!!! E o minciună! Nu există asa ceva. Dumnezeu să ne dea multă întelepciune, e ceea ce doresc tuturor. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Mier 01 Dec 2010, 01:25 | |
| - Emil Condor a scris:
- Biblia mea (sic!) nu spune niciunde de trinitate sau de mai multe persoane.
În schimb, Biblia mea spune că Dumnezeu e SINGURUL Atotputernic. Si tot Biblia mea spune că Isus este SINGURUL Atotputernic. Biblia mea insistă în sute de versete că nu există doi dumnezei, sau două persoane, sau trinităti...
Trinitatea a fost lansată prima dată la Niceea, nu în Biblie!!! E o minciună! Nu există asa ceva.
Dumnezeu să ne dea multă întelepciune, e ceea ce doresc tuturor. Sunt curios sa stiu ce crezi despre aparitiile Lui Dumnezeu in Vechiul Testament? La Iacob, Avraam, Lot, Moise, (rug) etc. Chiar si in cazul lui Adam? | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Mier 01 Dec 2010, 01:28 | |
| Si prin îngeri, prin voci...
Am scris despre ele prin alte locuri si o voi face si aici. Ce cred? Păi, cred ce spune Cuvântul, mai pe scurt, cred că Dumnezeu S-a manifestat de-a lungul timpului în diferite forme, nu doar în cele trei (ca trinitate). Dacă sustinem cele trei, de fapt, arătăm un Dumnezeu slab, neputincios, doar pentru că El este mai mult de atât, El este TOTUL. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Mier 01 Dec 2010, 01:37 | |
| - Emil Condor a scris:
- Si prin îngeri, prin voci...
Am scris despre ele prin alte locuri si o voi face si aici. Ce cred? Păi, cred ce spune Cuvântul, mai pe scurt, cred că Dumnezeu S-a manifestat de-a lungul timpului în diferite forme, nu doar în cele trei (ca trinitate). Dacă sustinem cele trei, de fapt, arătăm un Dumnezeu slab, neputincios, doar pentru că El este mai mult de atât, El este TOTUL. Emile, eu cred si sunt convins ( nu pot sa-ti spun de ce) ca in toate cazurile din Vechiul Testament, incepand cu Geneza si Adam, era Domnul Nostru, Iisus Hristos. Dumnezeu EL, ca persoana, nu sa aratat nimanui si nu L-a vazut nimeni. Ca sa nu spun, ca si nici nu l-a auzit vre-o data cineva. Daca EL este Dumnezeul Atot Puternicul si Unicul, atunci se roaga la stele! Ma scuzi de expresie, dar nu am alta mai la indemana. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa Mier 01 Dec 2010, 01:49 | |
| El, pe pământ a fost OM - stii bine asta si esti de acord (Cuvântul o spune) si ca om ne-a arătat Calea ce trebuie să o urmăm: închinându-ne UNUI SINGUR DUMNEZEU, nu la trei! Tot ce a făcut timp de 34 de ani ne-a arătat cum să trăim: El nu S-a rugat la trinităti.
Zici că Isus era Cel din Vechiul Testament si nu te contrazic, dimpotrivă: era chiar Isus Părintele vesniciilor (vezi Isaia). Avem noi mai multi Părinti ai vesniciilor? Nu. Afirmatia asta a ta, vine în sustinerea faptului că Isus era Dumnezeul dintotdeauna, doar manifestându-Se în diferite forme.
Ca persoană S-a arătat tuturor celor în mijlocul cărora a trăit timp de circa 34 de ani. După aceea a plecat exact de unde a venit, în eternitate, acolo unde nu există nimic fizic. Aminteste-ti că El Însusi ne-a spus: atunci când vom merge la El, Îl vom vedea asa cum este, doar pentru că (si) noi vom fi ca El, iar noi nu luăm hoiturile acolo.
La toate afirmatiile mele am cuvintele Scripturii, să le sustin, nu vorbesc din auzite.
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Mier 01 Dec 2010, 02:03, editata de 1 ori | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Traditia ortodoxa | |
| |
| | | | Traditia ortodoxa | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |