LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
internet sibiu CPSF curiozitati comment-143 padure google efremovivanantonovici 1918 nicuvar muzica_traditionala mediu brasov 23 istorie humanitas Popasul problema 1 taieri romana reclame politica Fantasy Limba drumetie
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Traditia ortodoxa - Pagina 2 I_vote_lcapTraditia ortodoxa - Pagina 2 I_voting_barTraditia ortodoxa - Pagina 2 I_vote_rcap 
Emil Condor
Traditia ortodoxa - Pagina 2 I_vote_lcapTraditia ortodoxa - Pagina 2 I_voting_barTraditia ortodoxa - Pagina 2 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Traditia ortodoxa

In jos 
+12
alex andrei
VOTAN
Diaporevomenos
cactus
zaraza26
Emil Condor
TRISTAN
delta
abbilbal
Cristina
Anahoret
zuum
16 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Urmatorul
AutorMesaj
Vizitator
Vizitator
Anonymous

Traditia ortodoxa - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyJoi 27 Mai 2010, 21:28

TRISTAN a scris:
Daca in Biserica nu ar fi si "corul" barfitoarelor care sa se ocupe de "probleme crestinesti" cum ar fi: cu ce e imbracat x si y, cum arata coliva lu' Pandele sau Georgel, ce urat "canta" popa, cat ai dat pentru inmormantare, botez, nunta ... intreaga credinta crestina nu si-ar mai avea rostul. Laughing De aceea mergem noi la biserica...Ce rugaciune sau comuniune cu Iisus, Dumnezeu? Hai sa fim seriosi! Avem lucruri mai importante de dezbatut si transmis...de exemplu ce culoare aveau tenesii popii.
Eu stiu oameni care merg la biserica si chiar se roaga fara sa vada sau sa dea importanta la ceea ce este in jurul lor nici macar barfitoarelor. Sunt putini e drept. Eu cred totusi ca au si bisericile rolul lor. Unii oameni il intalnesc pe Dumnezeu in biserica si abia dupa aceea il pot recunoaste in ceea ce exista in jur. smile
Sus In jos
TRISTAN

TRISTAN

Numarul mesajelor : 125
Data de inscriere : 03/01/2009

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyJoi 27 Mai 2010, 22:35

Mihaela a scris:
Unii oameni il intalnesc pe Dumnezeu in biserica si abia dupa aceea il pot recunoaste in ceea ce exista in jur. smile
As spune:Oamenii il intalnesc pe D-zeu in Biserica...nu "unii".
Si prin BISERICA e bine sa intelegem mult mai multe decat simpla cladire cu picturile si preotii pe care unii ii condamna atat de mult. Mult mai profund.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyJoi 27 Mai 2010, 23:04

Cine crede altfel se înşală amarnic pentru că în fond şi la urma urmei BISRICA este totalitaea oamenilor dintr-o anumită comunitate, indiferent de religia acelei comunităţi. Şi în biserica respectivă fiecare om se întâlneşte şi îl vede pe Dumnezeu aşa cum vrea omul respectiv. Dumnezeu nu se supără pe nimeni, nici pe aceea care-l văd altfel decât trebuie.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 00:16

zuum a scris:
Cristina a scris:
abbilbal a scris:
De fapt, în singurătate este dialogul cu Dumnezeu.
Asa este si tocmai de aceea nu consider ca mersul la biserica inseamna automat credinta. Deseori, altarul unei biserici -poate mai curate si sigur mai apropiata de Dumnezeu- il poti gasi in natura, departe de lumea dezlantuita, admirind grandoarea unui rasarit de soare, ascultind trilul unei timide privighetori, sau descoperind mireasma unui cimp de flori.

Da, dar astea nu mai apartin de crestinism

Astea nu ţin de religiozitate, căci de creştinism pot să ţină dacă cel în cauză crede în Dumnezeu. Şi eu susţin că biserica mea este natura unde pot merge nestingherit fără să deranjez pe cineva. La biserica din zid de piatră o ţaţă mi-a spus că locul meu cu Ioana este la uşă. Să nu deranjez. La Mureş sau în pădure nu mi-a spus nimeni unde să stau şi nu cred că acolo am fost departe de Dumnezeu sau că Dumnezeu mi-ar fi întors spatele.

TRISTAN

TRISTAN

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 01:45

abbilbal a scris:
în fond şi la urma urmei BISRICA este totalitaea oamenilor dintr-o anumită comunitate, indiferent de religia acelei comunităţi.

Draga prietene, m-ai pierdut complet cu afirmatia ta.

abbilbal a scris:
Şi în biserica respectivă fiecare om se întâlneşte şi îl vede pe Dumnezeu aşa cum vrea omul respectiv. Dumnezeu nu se supără pe nimeni, nici pe aceea care-l văd altfel decât trebuie.

Te rog, dezvolta. Marturisesc ca o astfel de viziune e cel putin interesanta.
Sus In jos
TRISTAN

TRISTAN

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 01:46

abbilbal a scris:

Astea nu ţin de religiozitate, căci de creştinism pot să ţină dacă cel în cauză crede în Dumnezeu. Şi eu susţin că biserica mea este natura unde pot merge nestingherit fără să deranjez pe cineva. La biserica din zid de piatră o ţaţă mi-a spus că locul meu cu Ioana este la uşă. Să nu deranjez. La Mureş sau în pădure nu mi-a spus nimeni unde să stau şi nu cred că acolo am fost departe de Dumnezeu sau că Dumnezeu mi-ar fi întors spatele.

Atunci de ce Bisericii i se spune CASA DOMNULUI? Incurcate-s caile LUI! smile
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 01:59

Da, am să dezvolt puţin ideea.

Citat :
o anumită comunitate, indiferent de religia acelei comunităţi

Păi aici se regăsesc cultele şi sectele. În fond şi la urma urmei fiecare din oamenii respectivi cred în Dumnezeu, deşi se contrazic unii cu alţii pe anumite concepte şi dogme. Dar gruparea în totalitatea ei alcătuieşte o biserică, indiferent cum se numeşte acea biserică sau bisericuţă (sectele) ruptă din biserica mare.

În particular fiecare om îl vede pe Dumnezeu în felul lui indiferent din ce grupare religioasă face parte. Oricât s-ar strădui un popă sau pastor să creeze o viziune unitară despre Dumnezeu nu va reuşi. Chiar cei mai înverşunaţi dogmatici sau adepţi ai unui cult au anumite opinii diferite de ale majorităţii, chiar dacă pe ansamblu recită Biblia pe de rost. Unii îl văd pe Dumnezeu mai bărbos, alţii mai blajin, poate unii îl văd mai aspru, că doar de-aia ne bate etc.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 02:01

Citat :
de ce Bisericii i se spune CASA DOMNULUI?...

Păi şi natura este CASA DOMNULUI. Doar şi Dumnezeu trăieşte şi se regăseşte în natură.

zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 02:27

TRISTAN a scris:
Si prin BISERICA e bine sa intelegem mult mai multe decat simpla cladire cu picturile si preotii pe care unii ii condamna atat de mult. Mult mai profund.

Nu toti oamenii cred in Dumnezeu, doar unii! Dintre astia , unii merg sa se roage , altii sa barfeasca! Si unii si ceilalti numesc acel loc "biserica". Si pentru unii si pentru altii acel loc, pe care ei il numesc biserica, are o anumita semnificatie pentru ei...ca de aia se duc! Cine nu are nevoie de acel loc, nu se duce acolo, se duce in alta parte.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 02:38

Da Zuum, dar cei care nu cred în Dumnezeu nu se duc la Biserică. Cei care se duc la biserică emit pretenţia că sunt creştini şi la biserică îl întâlnesc pe Dumnezeu. Păi atunci de ce-i interesează cum este îmbăcat unul şi altul? Doar fiecare se îmbracă numai cu ce are. Păcat este că unele doamne se duc la biserică pentru a-şi etala garderoba şi bijuteriile.

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 02:42

abbilbal a scris:
Da Zuum, dar cei care nu cred în Dumnezeu nu se duc la Biserică. Cei care se duc la biserică emit pretenţia că sunt creştini şi la biserică îl întâlnesc pe Dumnezeu. Păi atunci de ce-i interesează cum este îmbăcat unul şi altul? Doar fiecare se îmbracă numai cu ce are. Păcat este că unele doamne se duc la biserică pentru a-şi etala garderoba şi bijuteriile.

Pai deja am inceput sa pacatuim ! Daca am fi crestini adevarati nici n-am baga de seama asta, nu ? Dar, mersul la biserica sau la templu sau la casa de rugaciuni este doar un exercitiu 'antropologic' , tine de social, cultura si firea umana.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 02:42

Mda, în multe cazuri, „bisericile” sunt locuri în care oamenii devin mai răi, nu cum, de fapt, cere Dumnezeu.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 02:59

zuum a scris:
abbilbal a scris:

Pai deja am inceput sa pacatuim ! Daca am fi crestini adevarati nici n-am baga de seama asta, nu ? Dar, mersul la biserica sau la templu sau la casa de rugaciuni este doar un exercitiu 'antropologic' , tine de social, cultura si firea umana.

De păcătuit păcătuim de cum deschidem uşa unei biserici. Dacă se întâmplă ca înaintea noastră să deschidă uşa un cerşetor jegos, noi punem mâna pe clanţă cu silă. Şi apoi oricât de creştini am fi, doar dacă suntem orbi nu vedem ce este în biserică. Doar pentru asta a dat Dumnezeu oamenilkor ochii să vadă şi urechile să audă şuşotelile, iar mersul la biserică ţine mai degrabă de reflex. Acest reflex se capătă în urma la tot ce ai spus tu. "Cultură, fire umană, exerciţiu..."

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 03:03

Emil Condor a scris:
Mda, în multe cazuri, „bisericile” sunt locuri în care oamenii devin mai răi, nu cum, de fapt, cere Dumnezeu.

Mai rai decat cine, decat mine?
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 03:04

Mai răi de cum am fost (valabil pentru oameni în general, nu doar pentru tine sau mine).

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 03:09

Emil Condor a scris:
Mai răi de cum am fost (valabil pentru oameni în general, nu doar pentru tine sau mine).

Tocami Emile, suntem rai, d-aia ii judecam pe altii!
Daca am fi buni am vedea binele, nu raul!
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 03:16

zuum a scris:
Emil Condor a scris:

Tocami Emile, suntem rai, d-aia ii judecam pe altii!
Daca am fi buni am vedea binele, nu raul!

Păi de unde să vedem binele dacă nu este? Şi nu cred nici că îi judecăm pe alţii. Doar îi bârfim. Când judecăm pe cineva spunem ce a greşit şi ce sau cum trebuia să facă. Asta e doar părerea mea şi poate fi greşită, nu neapărat bună.

TRISTAN

TRISTAN

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 08:05

abbilbal a scris:
Citat :

Păi şi natura este CASA DOMNULUI. Doar şi Dumnezeu trăieşte şi se regăseşte în natură.

Frumos argumentat! Excelent. Insa imi permit sa raman intr-un procent mult mai mare la convingerea mea. Asta nu inseamna ca resping si ca nu imi place ce ai spus tu. Intr-adevar..natura este mama noastra. Este creatia lui Dumnezeu insa. E bine sa ne regasim in natura.
Cred totusi ca pentru a-l intalni pe Iisus Hristos trebuie sa mergem si la Biserica. Este esenta crestinismului, catolici cat sau ortodocsi. Acolo ascultam Evanghelia, vestea cea buna.
Desigur...e regretabil ca vedem preoti ce pacatuiesc mai abitir ca enoriasii sau intalnim si nu ne simtim bine in preajma tatelor de mahala. Creaza un disconfort evident. Hai sa intram in Biserica (si acum ma refer la imobil) gandindu-ne doar la Dumnezeu si Iisus. Sa lasam la usa prejudecati si sa vedem inainte de toate barna din ochiul nostru si apoi paiul din ochiul fratelui de langa noi.
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 09:31

TRISTAN a scris:
Mihaela a scris:
Unii oameni il intalnesc pe Dumnezeu in biserica si abia dupa aceea il pot recunoaste in ceea ce exista in jur. smile
Da asa este, cand am spus unii m-am referit la cei care IL intalnesc pentru prima data pe Dumnezeu in biserica si apoi raman cu EL pe vecie.
Iar prin notiunea de biserica ar trebui sa se inteleaga mai mult decat cladirea in sine. De fapt cred ca definitia aceasta de mai jos este foarte potrivita:

BISÉRICĂ (lat. basilica) 1. Instituție a creștinismului, întemeiată de Hristos, care asigură comuniunea oamenilor cu Dumnezeu prin actul de credință și prin participarea la slujbele săvîrșite de cei învestiți cu puterea Duhului Sfînt în vederea mîntuirii. Este alcătuită din totalitatea celor botezați și care cred în Hristos.

Ultima editare efectuata de catre Mihaela in Vin 28 Mai 2010, 09:35, editata de 2 ori
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 09:34

abbilbal a scris:
Citat :

Iar noi traim in Dumnezeu insa nu avem privire de ansamblu, Abby...
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 14:42

TRISTAN a scris:
Cred totusi ca pentru a-l intalni pe Iisus Hristos trebuie sa mergem si la Biserica. Este esenta crestinismului, catolici cat sau ortodocsi. Acolo ascultam Evanghelia, vestea cea buna.
Desigur...e regretabil ca vedem preoti ce pacatuiesc mai abitir ca enoriasii sau intalnim si nu ne simtim bine in preajma tatelor de mahala. Creaza un disconfort evident. Hai sa intram in Biserica (si acum ma refer la imobil) gandindu-ne doar la Dumnezeu si Iisus. Sa lasam la usa prejudecati si sa vedem inainte de toate barna din ochiul nostru si apoi paiul din ochiul fratelui de langa noi.

100% de acord cu Tristan !

Nu suntem crestini daca refuzam sau evitam sa mergem la biserica fiindca "stim noi " dinainte ca acolo se fac tot felul de chestii urate, ca tzatzele barfesc, ca popii fura si lista e lunga. De fapt nu mergem la biserica din comoditate ca e mult mai comfortabil sa stai lungit in pat dupa o masa copioasa si sa te gandesti la Isus Hristos ce mult a suferit el pe cruce!
E mult mai simplu sa iesi la plimbare, in natura si sa zici in gandul tau o rugaciune ( daca o zici si pe aia) de multumire lui Dumnezeu chiar in Casa lui "naturala", pai nu ? Scuze, mofturi !
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 16:54

TRISTAN a scris:
Hai sa intram in Biserica (si acum ma refer la imobil) gandindu-ne doar la Dumnezeu si Iisus. Sa lasam la usa prejudecati si sa vedem inainte de toate barna din ochiul nostru si apoi paiul din ochiul fratelui de langa noi.
Să nu fiu ânţeles greşit că eu aş refufa categoric să calc pragul bisericii sau că nu aş face anumite practici legate de cultul ortodox din care fac parte. Mai mult. Cred în binefacerile Sfintelor Taine, cred în binefacerile apei sfinţite, mai ales a celei de la Bobotează. Cred în miracolul obiectelor de cult şi în mod special al cruciuliţelor sfinţite, nu neapărat de aur. Au fost perioade când mergeam în fiecare duminică şi sărbătoare la biserică, nu atât de mult pentru mine cât pentru a împărtăşi pe Ioana de când a fost botezată şi până pe la trei şi jumătate, apoi am rărit mersul la biserică şi merg, tot cu Ioana, când simte chemarea să primească "SLUJBĂ BUNĂ" pentru că nici cu ea nu forţez nota. Dar asta nu înseamnă că în natură nu mă simt în CASA DOMNULUI sau că în biserică bat mătănii peste mătănii şi pup toate icoanele expuse. Cred în puterea lui Dumnezeu, dar nu însemnă că îi cer ajutorul tot timpul. Mă bazez pe faptul că El ştie când treebuie să mă ajute şi o face fără să fie rugat sau implorat. În anul când am dat faliment am învăţat că ceea ce trebuie să mi se întâmple mi se întâmplă, dar Dumnezeu mă ajută să trec peste impasul în care ajung. Din când în când mă mai şi rog, dar asta nu înseamnă că înşir rugăciuni după rugăciuni, ci de cele mai multe ori spun doar "Doamne ajută-mă" şi de cele mai multe ori dor îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat, pentru cât mi-a dat şi penru cum mi-a dat. Mai mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce îmi va da, pentru cât îmi va da şi pentru cum îmi va da. El ştie ce-mi lipseşte şi nu este cazul să-i cer eu, care de fapt nici bu ştiu ce să-i cer. De aceea când sunt în clădirea bisericii "las peisajul să mă fure" adică las gândul să zboare liber pe unde se simte bine fără să mă concentrez la ceea ce spune popa sau cantorul din altar sau strană. Pentru mine aceasta este legătura cu Dumnezeu, fără să ştiu dacă ceea ce fac fac bine sau rău.
Şi nu în ultimul rând îmi cer iertare de la voi dacă v-am plictisit cu o scriere mai lungă.

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 19:53

Abiule, din contra, mie imi faceplacere cand scrii mai mult
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 21:37

abbilbal a scris:
TRISTAN a scris:
Hai sa intram in Biserica (si acum ma refer la imobil) gandindu-ne doar la Dumnezeu si Iisus. Sa lasam la usa prejudecati si sa vedem inainte de toate barna din ochiul nostru si apoi paiul din ochiul fratelui de langa noi.
Să nu fiu ânţeles greşit [...]

Abbi, la inceput de cuvinte nu se scrie cu â!!! rugă Si nici la final. Iar cuvantul bineînţeles asa se scrie...
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 EmptyVin 28 Mai 2010, 22:28

abbilbal a scris:
El ştie ce-mi lipseşte şi nu este cazul să-i cer eu, care de fapt nici bu ştiu ce să-i cer. De aceea când sunt în clădirea bisericii "las peisajul să mă fure" adică las gândul să zboare liber pe unde se simte bine fără să mă concentrez la ceea ce spune popa sau cantorul din altar sau strană. Pentru mine aceasta este legătura cu Dumnezeu, fără să ştiu dacă ceea ce fac fac bine sau rău.
Şi nu în ultimul rând îmi cer iertare de la voi dacă v-am plictisit cu o scriere mai lungă.
Si eu cred ca nu stim intotdeauna ce trebuie sa-i cerem si nu tot ceea ce-i cerem este si bine pentru noi. Eu de multe ori IL rog sa-mi dea ceea ce este bine pentru mine, EL stie mult mai bine asta... smile
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Traditia ortodoxa   Traditia ortodoxa - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Traditia ortodoxa
Sus 
Pagina 2 din 13Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, ... 11, 12, 13  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ - scurt istoric
» EPISCOPIA ORTODOXĂ SÎRBĂ DE TIMIŞOARA