LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
google politica curiozitati Fantasy drumetie humanitas CPSF brasov 1918 Limba sibiu reclame efremovivanantonovici istorie mediu padure muzica_traditionala internet Popasul nicuvar problema taieri comment-143 1 23 romana
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
ISUS HRISTOS - Pagina 39 I_vote_lcapISUS HRISTOS - Pagina 39 I_voting_barISUS HRISTOS - Pagina 39 I_vote_rcap 
Emil Condor
ISUS HRISTOS - Pagina 39 I_vote_lcapISUS HRISTOS - Pagina 39 I_voting_barISUS HRISTOS - Pagina 39 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

ISUS HRISTOS

In jos 
+28
CRUCIAT
VOTAN
Iisus
delta
dolion
Diaporevomenos
Cristina
ostrovna
Anahoret
zaraza26
cactus
murfatlar
ACCENT
Ciprian
grabillion
abbilbal
Roxy
TUDOR
bulache
MIRCEA
tomi
zuum
sam22
enohabel
Karima
Restauratorul
Emil Condor
Administrator
32 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 21 ... 38, 39, 40, 41, 42  Urmatorul
AutorMesaj
Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

ISUS HRISTOS - Pagina 39 Empty
MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 30 Dec 2010, 14:17

Emil Condor a scris:
Karima a scris:
Uite la tine de exemplu cum ma indrepti pe drum gresit si imi spui ca Isus(r.a)este cel din IEREMIA,ISAIA,DANIEL,ETC cand Isus(r.a) nici nu se nascuse
In acest fel multi sunt calauziti si au fost calauziti aiurea de cei care serveau interese la vremurile respective(vezi conciliile)iar uni continua si in ziua de azi din cauza nestiintei,din cauza neinformarii
Păi, te-am prevenit în mai multe postări: Isus nu este doar Fiul (34 de ani pe pământ, atât a fost Fiu).

Ce legatura are ce afirmi cu ce ti-am scris eu
Eu tocmai iti spuneam ca ceea ce au scris profetii enumerati mai sus este de la ei in relatia cu Dumnezeu si nicidecum cuvintele lui Isus caci el nici nu era pe lume cand ei propovaduiau pe Dumnezeu si monoteismul asa cum Dumnezeu a trimis
De ce te abati de la subiect ?
34 de ani Isus a fost om, Profet,desigur toata lumea stie asta nu e o noutate

Citat :
El este din vesnicie în vesnicie,

El adica El insemnanad Dumnezeu,da sunt de acord cu tine

Citat :
lucru pe care stiu că musulmanii nu-l acceptă

Este o aberatie ceea ce spui daca am inteles eu bine musulmanii nu-l accepta de Dumnezeu?
Sau pe Isus?
Desigur ca musulmanii il accepta pe Dumnezeu caci daca nu l-ar accepta poate ca nu ar mai exista islam(tu chiar nu ai nici cea mai vaga idee despre religia islamica?)
Musulmanii il accepta si pe Isus ca ceea ce a fost ,un Profet ales de Dumnezeu la fel cum au fost si Profetii de dinaintea lui si dupa el.Un profet caruia Dumnezeu i-a pus cuvinte in gura si l-a inzestrat tocmai pentru a-l face cunoscut
Din pacate unii au ajuns sa i se roage si sa-l uite pe Dumnezeu,desi el a afirmat de multe ori(ceea ce spun nu vine de la mine ci de la Tatal;fara de Tatal nu as putea face nimic etc etc)

Citat :
pentru că atunci religia lor ar părea ridicolă pe lângă minunătiile lui Hristos.

fiecare religie a avut minunatii facute de Profetii alesi,nimic nou sub soare,o religie nu poate fi ridicola,ceea ce Dumnezeu a trimis nu poate fi ridicol dar daca asta este parerea ta no comment

Citat :
Isus Însusi a spus că El este înainte de Avraam, sau si aceea este minciună?
Ioan 8:58 - Isus le-a zis: "Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu."
Iar David Îl numea „Domnul meu”, mult înaintea aparitiei Sale în trup.

Daca nu ai scoate din context ai intelege poate mai bine,citeste tot Ioan 8 si poate vei intelege(desi nu cred pentru ca nu esti deschis pentru a intelege)ca Isus(r.a)le repeta oamenilor ce Dumnezeu le transmite,exact cum au facut toti profetii exact cum ti-am exemplificat mai sus cu Ieremia,doar ca Isus nu a scris nimic sa se exprime de genul>,,si Dumnezeu imi spunea ca este dinainte de Avraam''ci scriitorul inceara sa redea ceea ce Isus(r.a)transmitea.E greu Emile sa intelegi atat timp cat nu vrei
Si normal ca Dumnezeu este din vesnicie nici nu ma indoiesc,Isus(r.a)abia se nastea nu putea fi din vesnicie oare nu faci diferenta?
Nu vezi prin cate etape trece crestinismul?Ba este Isus fiu,ba este Tatal adica Dumnezeu,ba este duh ba este toate sau numai cateva.....Dumnezeu a lasat totul spre intelegere pentru ca oamenii sunt si mai isteti si mai putini isteti,nu ne-a dat teme de gandire,Isus ca si alti Profeti ne-a spus clar ca exista un Tata,Un Dumnezeu Unic,dar tu nu poti sau nu vrei sa intelegi
Problema ta,fiecare va raspunde de ceea ce afirma,de credinta si necredinta lui la o zi bine stabilita

Acum ce faci,iei toti apostolii,scriitorii,istoricii,poate poate voi vrede pe vreunul?
Cum sa-i cred Emile daca ei insisi se contrazic,se copie,se repeta,gresesc,anuleaza?cum sa-i cred?
De aceea iti spuneam ca pentru mine Biblia actuala nu reprezinta decat o carte care contine si 10-15 % adevar despre Isus(r.a).Aceasta este istoria religiei crestine,nu eu am inventat-o ci sunt inscrisurile pe dupa care multi se ghideaza dintre crestini desi multi stiu ca sunt scrise si rascrise si modificate pentru a servi unor scopuri

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 30 Dec 2010, 15:45

abbilbal a scris:
Diaporevomenos a scris:
Se obișnuiește sa venim aici pe forum, numai ca sa ne expunem părerile si nicidecum sa învățam ceva de la altul.

Creștinismul este o filozofie care trebuie sa pui nițel mintea la contribuție. Atîta cat de duce capul, altfel faci ce zice popa sau unul si altul.......

Nu pricep ce vrei să spui aici şi ......cine-i ţinta?

Nu-i musai sa fie cineva tînta.
Asa in general am spus. Si este foarte adevărat. Cine nu crede, nu are decît sa citească tot forumul, mai ales la chestii de religii.
Toți avem impresia, ca avem numai noi dreptate si le știm mai bine ca alți si religia noastră e cea mia buna si de asta vrem sa-i învățam si pe ceilalți, sa nu mai fie si ei in negură.

Mesajul nu intenționa sa jignească pe cineva, ci voia sa indemne pe orișicine, sa facă experienta aceasta si sa citească doua rînduri din Biblie si sa stea sa se gîndească doua ore. Apoi sa vina aici si sa ne spună, la ce concluzie a ajuns si sa vezi, ca va înțelege mai multe, decat daca l-ar fi întrebat pe popa.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 30 Dec 2010, 16:07

Diaporevomenos a scris:
......
Mesajul nu intenționa sa jignească pe cineva, ci voia sa indemne pe orișicine, sa facă experienta aceasta si sa citească doua rînduri din Biblie si sa stea sa se gîndească doua ore. Apoi sa vina aici si sa ne spună, la ce concluzie a ajuns si sa vezi, ca va înțelege mai multe, decat daca l-ar fi întrebat pe popa.

Am priceput. Dar ceea ce citesc din Biblie nu înţeleg mai uşor dacă întreb şi pe popă? Şi încă una. Cu ce-mi va explica mai bine un dascăl de la facultatea de teologie decât un popă în care am încredere? Doar şi unul şi altul au facultatea terminată. Şi poate popa cu rezultate mai bune decât dascălul, dar popa nu a vrut să fie dascăl la facultate.

Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 30 Dec 2010, 16:14

Karima a scris:

Musulmanii il accepta si pe Isus ca ceea ce a fost ,un Profet ales de Dumnezeu la fel cum au fost si Profetii de dinaintea lui si dupa el.Un profet caruia Dumnezeu i-a pus cuvinte in gura si l-a inzestrat tocmai pentru a-l face cunoscut
Din pacate unii au ajuns sa i se roage si sa-l uite pe Dumnezeu,desi el a afirmat de multe ori(ceea ce spun nu vine de la mine ci de la Tatal;fara de Tatal nu as putea face nimic etc etc)

Of si iar of.
Deci nu se saturase Dumnezeu de toți profeți din Vechiul Testament, care au făcut pisica praf.(adică nu au făcut nimic)
Sa gîndit Dumnezeu, ia sa mai trimit un profet in Noul Testament. Dar de ce la mai numit Noul Testament? Daca tot nu diferea de cel Vechi. Adică, tot profeți tot minuni, tot vorbe in pustie. De la Enoh încoace trecuse 4.000 de ani si Dumnezeu trimitea la profeți cu caruta, ca sa vorbească oamenilor despre voia Lui Cea Sfîntă si nu au reușit nimic.

Tocmai aici este greșeala ta dragă Karima.
Pentru ca ai impresia ca Iisus Hristos e un profet de duzina ca si ceilalți.
Pai, te înțeleg eu forate bine, dacă tu judeci religia creștina, după religia din islam asa pare sa fie . Dar nu-i asa, Iisus nu are nici in clin si nici in mîneca cu ceilalți profeți. El nu sa născut din împreunarea unui bărbat cu o femeie si nici nu a murit si a fost îngropat ca ceilalți profeți. El a murit si a înviat si asta este slava noastră si diferența noastră cu celelalte religii.
Si nu numai, dar dupa ce a înviat, nu a mai murit iar, ci a fost preluat de un nor si dus in ceruri acolo unde era mereu, înainte de a se crea lumea si pămîntul.

Noi creștini, nu ne lăudam cu Iisus Hristos, ca a făcut mai multe minuni dacit alți, ci ne lăudam cu EL, pentru ca EL este viata si cine crede in el, are viata veșnica. Cine nu cred in EL nu are.(ata ete)
Sus In jos
Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 30 Dec 2010, 16:26

abbilbal a scris:
Diaporevomenos a scris:
......

Am priceput. Dar ceea ce citesc din Biblie nu înţeleg mai uşor dacă întreb şi pe popă? Şi încă una. Cu ce-mi va explica mai bine un dascăl de la facultatea de teologie decât un popă în care am încredere? Doar şi unul şi altul au facultatea terminată. Şi poate popa cu rezultate mai bune decât dascălul, dar popa nu a vrut să fie dascăl la facultate.

Pai tocmai asta am zis si eu mai abbilbal, sa nu te duci nici la unu si nici la celalalt . Sa te duci in camera ta si sa te încui acolo si sa le spui la ceilalți sa nu te deranjeze nimeni si sa îngenunchezi si sa te rogi Lui Dumnezeu sa-ti descopere EL ce vrea sa zică in acele doua rînduri ce le-ai citit si nu ai înțeles nimic.

5 Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s'o ceară dela Dumnezeu, care dă tuturor cu mînă largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.

6 Dar s'o ceară cu credinţă, fără să se îndoiască deloc: pentrucă cine se îndoieşte, seamănă cu valul mării, turburat şi împins de vînt încoace şi încolo.

7 Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva dela Domnul, căci este un om nehotărît şi nestatornic în toate căile sale.

Si El Dumnezeu care nu rade de neștiința noastră iți va da ințelepciunea necesara sa poți înțelege ce vrea sa spună Biblia cu acelea doua rînduri. Si nu numai atît, dar vei fi capabil după aceia sa si înveți pe alți, ce vrea sa spună Biblia.

Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 30 Dec 2010, 18:03

Diaporevomenos a scris:

Of si iar of.
Deci nu se saturase Dumnezeu de toți profeți din Vechiul Testament, care au făcut pisica praf.(adică nu au făcut nimic)

Daca se saturase sau nu eu nu sunt in masura sa spun si nici tu
Dupa cele 10 porunci, oare evreii au fost monoteisti ? NU . Ei se inchinau la templul lui Dumnezeu, acasa aveau figurine carora se inchinau, aceasta stare a durat pana in anul 100 e.n., cand au trecut si ei la o credinta mai de buna voie mai fortati
Se vede de aici clar cu Dumnezeu a tot trimis Profeti tot in scopul de a face omenirea sa inteleaga ca este un Unic Dumnezeu nu?

Citat :
Sa gîndit Dumnezeu, ia sa mai trimit un profet in Noul Testament. Dar de ce la mai numit Noul Testament?

Dumnezeu nu a trimis nici un Nou Testament,daca el ar fi trimis o carte cu acest nume ar fi spus dinainte
Insusi Isus(r.a) a afirmat ca el nu a venit sa schimbe legea ci sa o intareasca.Desigur ca e simplu de inteles nu?
N.T. este format din cele 4 evanghelii si faptele apostolilor(despre care am vorbit putin mai sus cat de neclare-schimbate sunt ele in forma in care sunt)Cele 4 evanghelii au fost alese:dupa cele 4 puncte cardinale, patru picioare are oaia etc-sfant criteriu de alegere nu?
Toti oamenii care le-au scris NU au fost ucenici ai lui Iisus(ra) iar in zilele noastre s-au acumulat atatea informatii de catre cercetatorii religiosi,inalte fete bisericesti,precum si oameni avizi de cunoastere care confirma si recunosc aceasta
Aceste 4 evanghelii sunt conceptia unuia din cei mai mari dusmani ai lui Iisus(r.a) Pavel.El nu l-a cunoscut niciodata pe Iisus, chiar daca sustine ca i-a aparut in drumul spre Damasc
Eu am mai postat aici multe despre scoala lui Pavel si despre usurinta cu care se vede cum Pavel a schimbat cuvantul lui Isus(ra)

Citat :
Daca tot nu diferea de cel Vechi.

Tocmai ce ti-am spus ca difera si inca rau de tot

Daca ne referim la V.T la ce este si ce nu este adevarat din punct de vedere procentual, acesta se rezuma la cam 40% adevar si 60% legende sau traditii orale preluate de evrei din alte culturi reformulate si adoptate.Daca ne referim la N.T contine cam 25-30 % adevar si restul de 70-75% fictiune.
Profetiile la care se face trimetere in scrierile evanghelice ca trimiteri catre venirea si menirea lui Isus(ra) in V.T nu fac trimitere catre Isus(ra) ca implinitor al vre uneia din ele .In evanghelii majoritatea trimiterilor fac referire la profetiile lui Isaia si in special la partea denumita generic Deutero-Isaia cap de la 40-66 (cu accent pe cap 53).Dar profetiile lui Isaia (chiar daca cele de la 40-66 nu apartin lui Isaia) erau adresate catre regele Ezechia si nu catre Isus
Avind in vedere adevarul de necontestat cu privire la timpul si autorii scrierilor evanghelice,a faptului ca nici unul dintre ,,evanghelisti" nu l-a cunoscut pe Isus si nici nu au fost macar prieteni cu vre unul dintre ucenicii lui Isus este indubitabil ca scrierile lor contin o mare doza de neadevaruri .Multe dintre vorbele atribuite lui Isus sunt simple fabulatii preluate din traditie si reformulate astfel incit acele scrieri sa serveasca unui scop precis. si unui anumit segment de populatie din afara Palestinei.Asa numitele ,,neamuri"

Daca ai sa citesti evangelia lui Iacov ai sa observi ca in ea nu se vorbeste de inviere,rascumparare prin singele lui Isus(ra),iar daca tinem cont de faptul ca Iacov a fost fratele bun a lui Isus si primul patriarh al bisericii de la Ierusalim numit chiar de Isus(ra) ca urmas al sau atunci putem spune ca acesta (Iacov) il cunostea foarte bine pe Isus si avea cunostinta de cele transmise de el.
Iacov nu a spus nici o data deasemenea ca Isus(ra) a venit sa schimbe Legea ci s-o intareasca si prin acesta toti aceea care s-au abatut de la perceptele Legii nu sunt crestini ci pagini.Acesta se poate vedea din scrierile din Levitic sau Geneza.
Tocmai datorita modului in care au fost deformate si rastalmacite vorbele lui Isus(ra) si a faptului ca toate acestea se faceau pentru a servi la marirea si propagarea unei credinte false .
De aceea in sec I en.anii 55-60 intre Iacov si o parte dintre apostoli a aparut o ruptura care a dus in final la condamnarea la moarte a lui Iacov de catre marele preot Anania cu ajutorul celor care isi doreau tare mult sa preia fraiele bisericii de la Ierusalim si sa-si impuna propria teorie religioasa.

Citat :
Adică, tot profeți tot minuni, tot vorbe in pustie. De la Enoh încoace trecuse 4.000 de ani si Dumnezeu trimitea la profeți cu caruta, ca sa vorbească oamenilor despre voia Lui Cea Sfîntă si nu au reușit nimic.

Si acum a reusit dupa ce a venit El(hasby Allahu)?Totul e bine si frumos?
Acum cand au ajuns sa se violeze copii intre ei,tati cu copii ,mamae cu copiii lor,sa se casatoreasca barbat cu barbat cu aprobarea Bisericii?etcetc

Citat :
Pai, te înțeleg eu forate bine, dacă tu judeci religia creștina, după religia din islam asa pare sa fie

Tin sa te contrazic,eu nu judec pe nimeni,nu sunt in masura,cu atat mai mult o religie.Eu doar va expun scrierile de baza pe care va bazati.Nu eu le-am scris.Sunt ale voastre,ale celor care credeti in ele.
Cum mai poti crede in ceva ce mana omului a modificat,unde este Sfintenia?

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 30 Dec 2010, 19:08

Diaporevomenos a scris:
.....
Pai tocmai asta am zis si eu mai abbilbal, sa nu te duci nici la unu si nici la celalalt . Sa te duci in camera ta si sa te încui acolo si sa le spui la ceilalți sa nu te deranjeze nimeni si sa îngenunchezi si sa te rogi Lui Dumnezeu sa-ti descopere EL ce vrea sa zică in acele doua rînduri ce le-ai citit si nu ai înțeles nimic.

Stai s-i iau da' capo. De ce nu am voie să merg la un popă şi să discut cu el aşa cum discut cu tine acum? Sau crezi că pe popă nu îndrăznesc să-l contrez?

Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 30 Dec 2010, 19:20

Dece sa te duci la popa? Ca sa te certi cu el. Ii mai faci si lui sange rau.
Ti-am zis, du-te si intreaba-L pe Dumnezeu.
Sus In jos
Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 30 Dec 2010, 19:25

Karima a scris:

Si acum a reusit dupa ce a venit El(hasby Allahu)?Totul e bine si frumos?
Acum cand au ajuns sa se violeze copii intre ei,tati cu copii ,mamae cu copiii lor,sa se casatoreasca barbat cu barbat cu aprobarea Bisericii?etcetc

Noi avem democratie si in religie.

Fiecare face ce vrea, la urma vine nota de plata.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 30 Dec 2010, 19:31

Diaporevomenos a scris:
Ti-am zis, dute si intreaba-L pe Dumnezeu.

Şi cu tine de ce dialoghez acum? Să-ţi fac sânge rău? doh

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 30 Dec 2010, 19:35

Cristina a scris:
.....
Dar s-ar putea sa ai dreptate, poate ca e mai bine ca, inclusiv eu, sa trec mai rar pe-aici ...

Şi tu ce vrei, să mă laşi singur pe aici? :în gardă:

Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyVin 31 Dec 2010, 00:53

Diaporevomenos a scris:
Noi creștini, nu ne lăudam cu Iisus Hristos, ca a făcut mai multe minuni dacit alți,
ci ne lăudam cu EL, pentru ca EL este Viata
amin

Siii... cine e Viata în afară de Dumnezeu? Nimeni altul!

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyVin 31 Dec 2010, 01:20

Cristina a scris:
Emil Condor a scris:
atunci mi se reprosează anumite lucruri asa cum Cristina, deja a făcut-o. mwah!
Imi pare rau ca te-ai suparat...
Absolut deloc, draga mea! Nu am avut pentru ce să mă supăr, si de fel eu nu mă supăr usor (rar si bine! Laughing ).

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyVin 31 Dec 2010, 01:46

Karima a scris:
... Isus nici nu era pe lume cand ei [profetii] propovaduiau pe Dumnezeu si monoteismul asa cum Dumnezeu a trimis
Ti-am spus ieri: nu vrei să întelegi că Isus este si inaintea lui Avraam, iar dacă asta refuzi să întelegi, nici măcar nu mai putem dialoga pe marginea acestui subiect, doar pentru că eu vorbesc despre Cineva iar tu despre altcineva, nu Isus.

Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyVin 31 Dec 2010, 14:44

Emil Condor a scris:
Karima a scris:
... Isus nici nu era pe lume cand ei [profetii] propovaduiau pe Dumnezeu si monoteismul asa cum Dumnezeu a trimis
Ti-am spus ieri: nu vrei să întelegi că Isus este si inaintea lui Avraam, iar dacă asta refuzi să întelegi, nici măcar nu mai putem dialoga pe marginea acestui subiect, doar pentru că eu vorbesc despre Cineva iar tu despre altcineva, nu Isus.

Emile,la fel cum si eu ti-am mai spus de cand te cunosc Very Happy ,Isus(r.a)ca si toti profetii nu au fost decat Cuvantul lui Dumnezeu,au spus ceea ce Allah/Dumnezeu a transmis ,nimic altceva.Este chestie de nuanta,nuanta pe care tu si altii au pierdut-o,si asta doar din cauza modificarilor,lipsei,adaugirilor dupa bunul plac pentru a servi intereselor,falsificarilor,traducerilor dupa bunul plac etc a mesajului lui Allah/Dumnezeu.
Daca unul din voi ati avea timpul necesar sa studiati cu inima deschisa toate informatiile adunate pana acum despre ceea ce Dumnezeu a trimis ati intelege exact Cuvantul lui,dara daca luati totul pe bucati nu veti intelege niciodata nimic.
Da,este adevarat.Eu vorbesc despre Unicul Dumnezeu iar tu vorbesti despre Isus(ra)caruia i-ai atribuit divinul,puterea si maretia Unicului Dumnezeu.
Ai facut dintr-un Profet -Dumnezeu caruia tu te rogi,ai uitat de Dumnezeu
Problema ta Emile,fiecare va da socoteala pentru faptele lui ,pentru ceea ce a crezut sau nu a crezut

hug

Numai bine si un an nou fericit flower

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyVin 31 Dec 2010, 15:34

Si pentru ca eu am spus, ca urarile fac bine celor carora li se adreseaza:
Va urez la toti Multi Ani cu, sanatate si bucurii si binecuvantarile Lui Dumnezeu sa se reverse peste voi si familiile voastre.

Dimitris.
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyVin 31 Dec 2010, 16:48

La multi ani si tie Dia si un an nou fericit alaturi de familia ta hug

Iisus

Numarul mesajelor : 355
Data de inscriere : 11/12/2009

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyJoi 20 Ian 2011, 17:23

Diaporevomenos a scris:

Măi ceangăule, tot n-ai învățat să te exprimi corect?

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyVin 21 Ian 2011, 03:44

Iisus a scris:
Diaporevomenos a scris:
Ti-am zis, du-te si intreaba-L pe Dumnezeu.
Măi ceangăule
Ce te face să crezi că este cum îl numesti tu?
Spune-mi, te rog, dacă tu ai fost în Norvegia câtiva ani (nu stiu câti în cazul tău), acum vorbesti si scrii limba lor la perfectie?

Pentru Diaporevomenos, româna este a doua sa limbă (după cea maternă),
iar după cum se vede, se descurcă admirabil. Merită tot respectul.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyDum 27 Mar 2011, 20:22

YAHSHUA IS YAHWEH - Isus este Dumnezeul Atotputernic:

http://realmessiah.name/studies/yahshua_as_yahweh_3.html

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptySam 16 Apr 2011, 17:43

El (vezi titlul topicului) este Singurul, Adevăratul Paste, nu cel pe care lumea îl celebrează.

CRUCIAT

CRUCIAT

Numarul mesajelor : 1568
Data de inscriere : 28/10/2010

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptySam 16 Apr 2011, 23:54

Iisus a scris:
Diaporevomenos a scris:

Al doilea cartonas rosu! pentru cel ce a scris asa: modul de exprimare denota violenta in gindire si exprimare. Lipsa de politete si incapacitate de a-si apara si argumenta in mod civilizat opiniile. :thumbs down:

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyDum 17 Apr 2011, 00:05

CRUCIAT a scris:
Iisus a scris:
Diaporevomenos a scris:

Al doilea cartonas rosu! pentru cel ce a scris asa: modul de exprimare denota violenta in gindire si exprimare. Lipsa de politete si incapacitate de a-si apara si argumenta in mod civilizat opiniile. :thumbs down:

Iarta-l Doamne, ca nu stie nici ce zice nici ce face!
Sus In jos
cactus
Trecut în nefiintă :(
cactus

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyLun 18 Apr 2011, 18:04

- unu la mana - mă Isuse - caută şi în goagăl şi ai să te convingi ca in Elada nu trăiesc ceangăi; ce-ti veni să-l faci pe Diapo... ceangău ? că dragul de el nici măcar maghiara n-o vorbeşte dar-mi-te limba aia cumplit de greu de învătzat...

- doi la mână - dădui peste linkul ăsta - interesant...

http://news.yahoo.com/s/afp/20110418/wl_uk_afp/britainreligionchristianseaster

Last Supper was a day earlier, scientist claims

LONDON (AFP) – Christians have long celebrated Jesus Christ's Last Supper on Maundy Thursday but new research released Monday claims to show it took place on the Wednesday before the crucifixion.

Professor Colin Humphreys, a scientist at the University of Cambridge, believes it is all due to a calendar mix-up -- and asserts his findings strengthen the case for finally introducing a fixed date for Easter.

Humphreys uses a combination of biblical, historical and astronomical research to try to pinpoint the precise nature and timing of Jesus's final meal with his disciples before his death.

Researchers have long been puzzled by an apparent inconsistency in the Bible.

While Matthew, Mark and Luke all say the Last Supper coincided with the start of the Jewish festival of Passover, John claims it took place before Passover.

Humphreys has concluded in a new book, "The Mystery Of The Last Supper", that Jesus -- along with Matthew, Mark and Luke -- may have been using a different calendar to John.

"Whatever you think about the Bible, the fact is that Jewish people would never mistake the Passover meal for another meal, so for the Gospels to contradict themselves in this regard is really hard to understand," Humphreys said.

"Many biblical scholars say that, for this reason, you can't trust the Gospels at all. But if we use science and the Gospels hand in hand, we can actually prove that there was no contradiction."

In Humphreys' theory, Jesus went by an old-fashioned Jewish calendar rather than the official lunar calendar which was in widespread use at the time of his death and is still in use today.

This would put the Passover meal -- and the Last Supper -- on the Wednesday, explaining how such a large number of events took place between the meal and the crucifixion.

It would follow that Jesus' arrest, interrogation and separate trials did not all take place in the space of one night but in fact occurred over a longer period.

Humphreys believes a date could therefore be ascribed to Easter in our modern solar calendar, and working on the basis that the crucifixion took place on April 3, Easter Day would be on April 5.

Dacă cineva ţi-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 EmptyLun 18 Apr 2011, 23:47

cactus a scris:
...dădui peste linkul ăsta...
Bine ai făcut! Nu că ai dat peste el, ci pentru că l-ai afisat si nouă. hug

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 39 Empty

Sus In jos

ISUS HRISTOS
Sus 
Pagina 39 din 42Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 21 ... 38, 39, 40, 41, 42  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Isus sau Papa?
» ISUS - Om sau Dumnezeu?
» Isus in crestinism si islam

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: