LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
google CPSF curiozitati drumetie politica istorie Fantasy internet Popasul 1 padure efremovivanantonovici humanitas romana Limba 23 mediu reclame muzica_traditionala nicuvar taieri comment-143 1918 sibiu brasov problema
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
ISUS HRISTOS - Pagina 38 I_vote_lcapISUS HRISTOS - Pagina 38 I_voting_barISUS HRISTOS - Pagina 38 I_vote_rcap 
Emil Condor
ISUS HRISTOS - Pagina 38 I_vote_lcapISUS HRISTOS - Pagina 38 I_voting_barISUS HRISTOS - Pagina 38 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

ISUS HRISTOS

In jos 
+28
CRUCIAT
VOTAN
Iisus
delta
dolion
Diaporevomenos
Cristina
ostrovna
Anahoret
zaraza26
cactus
murfatlar
ACCENT
Ciprian
grabillion
abbilbal
Roxy
TUDOR
bulache
MIRCEA
tomi
zuum
sam22
enohabel
Karima
Restauratorul
Emil Condor
Administrator
32 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42  Urmatorul
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

ISUS HRISTOS - Pagina 38 Empty
MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 00:33

Aici sunt multe mesaje la care trebuie să răspund si o voi face mai târziu.
Probabil nu voi avea timp să răspund la toate, dar pe viitor sper să o fac.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 03:16

Cristina a scris:
Aici sunt -si eu- de acord cu tine, Emil smile
La Religii nu prea des, dar se întâmplă si asta... mwah!

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 03:29

abbilbal a scris:
...de ce spui că Scriptura neagă Trinitatea?
Niciodată în viata mea nu am afirmat asta, în modul în care te exprimi tu, si stii de ce?
Pentru că nu se poate nega ceva inexistent!

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 03:35

Diaporevomenos a scris:
Iisus pentru unii a fost profet, pentru alti, Tata, Fiu si Sfantul Duh.
Sa ne fereasca Dumnezeu sa nu vina cineva maine, sa ne spuna ca a fost si bucatar...
Un lucru nu trebuie să ne scape, Dia: Scripturile afirmă că El este TOTUL.
Asa după ntelegerea ta: a mai rămas ceva în afara acelui TOT?!

Versetele primite nu pot fi negate, Dia, priveste la ele mai atent, dar înainte de toate uită învătăturile platonice. hug

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 03:43

Karima a scris:
Emil Condor a scris:
Karima a scris:

Citat :
Isus a făcut cunoscut de la începuturi că principala Sa misiune este să ierte păcatele
Shocked
Omul mereu este shocat de ceea ce nu întelege.
Asa e natura umană: dacă nu pricep un lucru, ca si cum nu există pentru mine, ce zici? Stiu că am dreptate. mwah!

Uite aici:
Faptele apostolilor 10:43 - Toţi proorocii mărturisesc despre El că oricine crede în El, capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor."
Isa 53.11; Ier 31.34; Dan 9.24; Mic 7.18; Zah 13.1; Mal 4.2; Fapt 26.22; Fapt 15.9; Fapt 26.18; Rom 10.11; Gal 3.22;

Da-mi voie sa nu cred in Faptele Apostolilor carte pe care tu mi-o aduci drept argument
Okay, nu crezi faptele apostolilor, dar vezi că mai sunt si alte cărti citate de mine în afară de Faptele!
Sau nu crezi în niciuna din ele... De ce nu spui asa?
Apoi sunt secventele în care Însusi Isus spune unor vindecati de diferite boli: păcatele îti sunt iertate!
Afirmatia aceea i-a revoltat pe multi din vremea respectivă (la fel ca pe tine!), care spuneau „Cine este el ca să ierte păcatele? Se crede Dumnezeu?

Karima a scris:
Evanghelia araba a copilariei Mantuitorului...

Nu putem spune din start ca aceste evanghelii, considerate eretice, sunt false si neadevarate pentru ca nu avem nicio baza pentru a afirma acest lucru.
Dar tu ai o bază în a le sustine ca fiind adevărate... scratch

abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 05:37

Emil Condor a scris:
abbilbal a scris:
...de ce spui că Scriptura neagă Trinitatea?
Niciodată în viata mea nu am afirmat asta, în modul în care te exprimi tu, si stii de ce?
Pentru că nu se poate nega ceva inexistent!

Da Trinitatea este inexistentă mai ales pentru că Scrpturile spun: Iisus = Dumnezeu, Iisus = Fiul, Iisus = Duhul. Şi după regulile aritmetice aceste egalităţi sunt egale între ele oricum ar fi luate.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 06:11

Bună dimineata, fratele meu!

abbilbal a scris:
Scrpturile spun: Iisus = Dumnezeu, Iisus = Fiul, Iisus = Duhul. Şi după regulile aritmetice aceste egalităţi sunt egale între ele oricum ar fi luate.
Nu esti departe de întelegerea dreaptă a Scripturilor si implicit a lui Dumnezeu.
Isus este toate acelea si încă peste 150 de nume atribuite Lui în scrierile biblice.
Problema cu trinitatea este în faptul că trinitarienii afirmă că acele trei părti sunt persoane egale.
Spune-mi, te rog, cum poate fi egal Duhul cu trupul (primii doi din trinitate)?
Duhul dă viata, trupul o primeste.
Isus în schimb este Duh, a fost trup, si mereu va fi Dumnezeu atotputernic care se poate manifesta exact cum doreste El. ESTE TOTUL, asa cum Îi stă bine unui Dumnezeu fără egal.
Întreaga Biblie spune:

Deuteronom 04:35 -... numai Domnul este Dumnezeu şi nu este alt Dumnezeu afară de El.
Deuteronom 04:39 - ... numai Domnul este Dumnezeu, sus în cer şi jos pe pământ şi că nu este alt Dumnezeu afară de El.
Deuteronom 32:12 - Aşa a călăuzit Domnul singur pe poporul Său...
Deuteronom 32:39 - Eu sunt Dumnezeu şi nu este alt Dumnezeu afară de Mine.
2 Samuel 07:22 - Ce mare eşti Dumnezeule! Nu este alt Dumnezeu afară de Tine - spune David.
1 Împăraţi 08:60 - ... pentru ca toate popoarele pământului să poată cunoaşte că Domnul este Dumnezeu şi că nu este alt Dumnezeu afară de El! - zice Solomon.
2 Împăraţi 19:15 - Tu eşti singurul Dumnezeu al tuturor împărăţiilor pământului! - zice Ezechia.
2 Cronici 06:14 - Nu este Dumnezeu ca Tine în ceruri şi pe pământ.
Psalmul 18:31 - ... cine este Dumnezeu afară de Domnul şi cine este o Stâncă afară de Dumnezeul nostru?
Psalmul 86:09,10 - Tu eşti mare şi faci minuni, numai Tu eşti Dumnezeu.
Psalmul 40:05 - ... nimeni nu se poate asemăna cu Tine.
Isaia 09:06 - Căci un copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat... Îl vor numi: Minunat, Dumnezeu tare, Părintele vesniciilor... "Iată Dumnezeul vostru... El Însusi va veni si vă va mântui." (Isaia 35:04)
Isaia 40:09 - Proorocul zice despre Isus: Iată Dumnezeul vostru!
Isaia 42:08 - Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu şi slava Mea n-o voi da altuia - zice Domnul Dumnezeu.
Isaia 43:10 -12 - ... să credeţi şi să înţelegeţi că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost făcut niciun Dumnezeu şi după Mine nu va fi. Eu, Eu sunt Domnul şi afară de Mine nu este niciun Mântuitor.
Isaia 44:06 - Aşa vorbeşte Domnul: Eu sunt Cel dintâi şi Cel din urmă şi afară de Mine nu este alt Dumnezeu.
Isaia 44:24 - Eu singur am desfăşurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine?
Isaia 45:05,06 - Eu sunt Domnul şi nu mai este altul, afară de Mine nu este Dumnezeu. Aceleaşi cuvinte le găsim la Isaia 45:14, 18,21,22 şi 46:05,09.
Isaia 48:11,12 - Nu voi da altuia Slava Mea.
Isaia 63:08 - El S-a făcut Mântuitorul lor.
Ezechiel 34:11 - Iată, Mă voi îngriji Eu Însumi de oile Mele şi le voi cerceta. Acelaşi lucru specificat şi la versetul 15, deasemenea la Ioan 10:11,14.
Osea 13:04 - Tu cunoşti că nu este alt Dumnezeu afară de Mine şi nu este alt Mântuitor afară de Mine.
Ioel 02:27 - Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru şi nu este altul afară de Mine.
Mica 01:03 - Iată că Domnul iese din locuinţa Lui, Se pogoară şi umblă pe înălţimile pământului. Acest verset se referă la proorocia lui Isaia 26:01 şi ni se clarifică şi în Matei 25:31 or Iuda 14, şamd.
Mica 04:02 - "Căci din Sion va ieşi Legea şi din Ierusalim, Cuvântul Domnului". Acel Cuvânt Care era Dumnezeu şi S-a făcut trup.
Zaharia 02:10,11 şi Zah.08:03 - "Mă întorc iarăşi în Sion şi vreau să locuiesc în mijlocul Ierusalimului". În primele două versete ne vorbeşte de venirea Domnului (călare pe-un măgar). La Cap. 08, versetul 03, vedeţi cum vorbeşte? Că El se întoarce în Sion. Asta înseamnă că Isus a mai fost şi acum revine. Când a mai fost? - "În Sion s-a dat Legea iar în Ierusalim, Cuvântul". Deci, El a fost (prin) Legea dată lui Moise, poporului evreu.
Zaharia 14:05 - O nouă proorocie despre Isus: "Şi atunci va veni Domnul Dumnezeul meu şi toţi sfinţii..."
Zaharia 14:09 - "Domnul va fi singurul Domn şi Numele Lui va fi singurul Nume."

Toată Biblia zugrăveste un singur Dumnezeu, cum dar să spunem noi că sunt trei egali?!

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 12:39

Emil Condor a scris:
Toată Biblia zugrăveste un singur Dumnezeu, cum dar să spunem noi că sunt trei egali?!

Simplu. Acelaşi Dumnezeu este în toţi trei şi ca atare nu poate fi vorba de trei dimensiuni diferite, ci de una în trei ipostasuri. Că oamenii i-au zugrăvit diferit, asta este altă gâscă-n straiţa popii, când de fapt pe Dumnezeu nimeni nu L-a văzut cum arată şi ca atare este o aberaţie să spunem că ceea ce vedem în icoane este imaginea unui chip real. Până şi Iisus diferă de la privitor la privitor.

Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 17:30

Se obișnuiește sa venim aici pe forum, numai ca sa ne expunem părerile si nicidecum sa învățam ceva de la altul.

Dar eu am mai scris:
Religia creștina pentru ca este instaurată de însuși Iisus Hristos, nu este ca farmaceutica.
Rețetă exactă, cu doze milimetrice.
Creștinismul este o filozofie care trebuie sa pui nițel mintea la contribuție. Atîta cat de duce capul, altfel faci ce zice popa sau unul si altul.

Minunăția creștinismului tocmai in asta consta, ca un om care nu are studii deosebite si nici un IQ de invidiat, poate sa înțeleagă rostul credinței creștine, numai prin credința in Dumnezeu pentru ca EL însuși Dumnezeu, ii da ințelepciunea necesara sa poată cerceta lucruri spiritule, la care un om cult si învățat habar nu are si nu înțelege nimic.

Tocmai de acea si Petru Țuțea scrie:

ŤO babă murdară pe picioare, care stă în faţa icoanei Maicii Domnului în biserică, faţă de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare aşa, dihorť.
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 17:34

Emil Condor a scris:

Omul mereu este shocat de ceea ce nu întelege.
Asa e natura umană: dacă nu pricep un lucru, ca si cum nu există pentru mine, ce zici? Stiu că am dreptate. mwah!

Uite aici:
Faptele apostolilor 10:43 - Toţi proorocii mărturisesc despre El că oricine crede în El, capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor."
Isa 53.11; Ier 31.34; Dan 9.24; Mic 7.18; Zah 13.1; Mal 4.2; Fapt 26.22; Fapt 15.9; Fapt 26.18; Rom 10.11; Gal 3.22;

Emile nu stiu cata dreptate ai tu sau cata dreptate doresti sa ti se dea.
Imi dai tema acasa mai sus niste profeti care au trait inaintea lui Isus(r.a)si spui ca ceea ce au scris ei sunt cuvintele lui Isus(r.a)?????.Scuza-ma dar aceasta greseala e imensa,eu iti sugerez sa nu dai copy paste pana nu cercetezi.

ISAIA

a trait inaintea lui Ieremia:

Isaia a fost un profet evreu. si-a început activitatea în Ierusalim în anul mortii regelui Azaria si a continuat-o sub regii Ioatam (740 – 736), Ahaz (736 – 716) si Iezechia (716 – 687).

Ideile de baza ale operei lui Isaia se refera sunt: Dumnezeul lui Isaia este „cel sfânt”, Dumnezeu este singura realitate importanta, mesianismul, ramsitele - elita religioasa care este purtatoarea mesajului divin nealterat.
Isaia a trait într-un timp când marea putere asiriana a ajuns la culmea sa prin anul 722 î.Cr., anul prabusirii regatului de nord. Isaia a avut un rol atât religios cât si politic iar prin puterea convingerilor sale si prin activitatea sa, a dezvoltat o teologie despre Dumnezeu ii însusirile sale si despre raporturile Lui cu lumea.
Interesanta este de citit aceasta opera care se refera la Dumnezeu Unicul

IEREMIA

Dumnezeu l-a chemat în slujba pe Ieremia la aproximativ 60 de ani dupa moartea profetului Isaia. Activitatea lui avea sa se desfasoare pe durata ultimilor 40 de ani de existenta ai regatului lui Iuda.(„Cuvîntul Domnului i-a vorbit pe vremea lui Iosia... pe vremea lui Ioiachim... pîna la sfîrsitul lui Zedechia... pîna pe vremea cînd a fost dus Ierusalimul în robie"(12:3).

Ne spune chiar el, în cartea sa din Vechiul Testament cine este "... Ieremia, fiul lui Hilchia, dintre preotii de la Anatot, din pamântul lui Veniamin, catre care a fost cuvântul Domnului, în zilele lui Iosia, fiul lui Amon, regele lui Iuda, în anul al treisprezecelea al domniei acestuia, precum si în zilele lui Ioiachim, fiul lui Iosia, regele lui Iuda, pâna în luna a cincea din anul al unsprezecelea al lui Sedechia, fiul lui Iosia, regele lui Iuda, adica pâna la robirea Ierusalimului" (Ieremia I, 1-3).

Cu alte cuvinte, Sfântul Profet Ieremia a trait în jurul anului 600 î.d.Hr., când e­vre­ii au fost luati în robia babilonica sau persana de catre împaratul Nabucodo­no­sor.

Ceea ce el a lasat in Cartea lui sunt dialogurile pe care el le avea cu Dumnezeu dupa cum afirma ,Dumnezeu pe care el il numea:,,Domnul Savaot(ia uite ca apare aici un nume al lui Dumnezeu ca tot ai pus de multe ori accentul pe asta), Dumnezeul lui Israel''

DANIEL

Cartea lui Daniel a fost scrisa între anii 167-164 î.Cr.

Pot continua sa ti-i prezint si pe celalti si pe cine vrei atunci cand am timp,dar.....de ce nu citesti tu singur mai bine ca sa intelegi?

Citat :
Sau nu crezi în niciuna din ele... De ce nu spui asa?

Eu nu am zis ca nu cred Cartea evreilor sau crestinilor,stiu ca sunt carti revelate de la Allah,dar nu pot sa cred ceea ce s-a introdus,ceea ce s-a falsificat.

Uite la tine de exemplu cum ma indrepti pe drum gresit si imi spui ca Isus(r.a)este cel din IEREMIA,ISAIA,DANIEL,ETC cand Isus(r.a) nici nu se nascuse
In acest fel multi sunt calauziti si au fost calauziti aiurea de cei care serveau interese la vremurile respective(vezi conciliile)iar uni continua si in ziua de azi din cauza nestiintei,din cauza neinformarii

Karima a scris:
Evanghelia araba a copilariei Mantuitorului...

Nu putem spune din start ca aceste evanghelii, considerate eretice, sunt false si neadevarate pentru ca nu avem nicio baza pentru a afirma acest lucru.
Citat :
Dar tu ai o bază în a le sustine ca fiind adevărate... scratch

Eu doar ti-am spus ca exista,sunt ,,scoase din uz''ceea ce ridica semne de intrebare.Adevarate sau nu si cat din ele este adevar sau minciuna poate fiecare sa cerceteze

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 19:30

Diaporevomenos a scris:
Se obișnuiește sa venim aici pe forum, numai ca sa ne expunem părerile si nicidecum sa învățam ceva de la altul.

Creștinismul este o filozofie care trebuie sa pui nițel mintea la contribuție. Atîta cat de duce capul, altfel faci ce zice popa sau unul si altul.......

Nu pricep ce vrei să spui aici şi ......cine-i ţinta?

dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 19:35

Karima, orice cercetare ai face, nu te poti baza decat pe spusele sau inscrisurile unor oameni, ceea ce poate fi eronat, sau fals. Nu poate nimeni afirma ca dreptatea e a lui, deoarece nu poate prezenta dovezi. Daca existau atunci, posibilitatile tehnice din ziua de azi, atunci adevarul era simplu ca lumina zilei. Dar cand voi, in sprijinul celor spuse, faceti trimitere la ce a zis unul, sau ce a scris altul, dati-mi voie sa ma indoiesc de veridicitatea celor afirmate.
Ati observat si voi, cand postez stiri si dau sursa, se gaseste cineva care sa puna la indoiala seriozitatea acelei surse. Si ganditi-va ca sunt fapte petrecute in urma cu ore sau zile! Cu atat mai mult, discutiile voastre, cu referire la fapte petrecute cu mii de ani in urma, nu au sanse sa ajunga la un consens general si asta, asa cum am spus, din cauza lipsei de credibilitate.
Iar dictonul "crede si nu cerceta", nu poate fi invocat de oameni ca noi!

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 19:49

Citat :
Karima, orice cercetare ai face, nu te poti baza decat pe spusele sau inscrisurile unor oameni, ceea ce poate fi eronat, sau fals

Atunci inseamna ca toate Cartile sfinte sunt eronate,false caci doar sunt scrise de oameni nu?

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 19:54

dolion a scris:
Daca existau atunci, posibilitatile tehnice din ziua de azi,

Dar dacă atunci posibilităţile tehnice erau mai mari decât cele de azi? Să ne gândim doar dacă Iisus ar fi avut nevoie de creion sau cerneală pentru a scrie. Dar El nu a vrut să lase nimic scris, căci doar El era Cuvântul.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 19:56

Servus Karima.
Te rog dacă ai timp să intri pe blogul meu cu clic pe "Blog personal" pentru a primi un steag simbolic din Egipt. Mulţumesc.

Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 20:06

abbilbal a scris:
Servus Karima.
Te rog dacă ai timp să intri pe blogul meu cu clic pe "Blog personal" pentru a primi un steag simbolic din Egipt. Mulţumesc.

oooooooo,multumesc hug

dolion

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 20:13

Am spus ca pot fi eronate sau false. Mai corect spus, falsificate, din motive lesne de inteles.

MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 20:16

dolion a scris:
Am spus ca pot fi eronate sau false.

pot ...sau nu pot....

Dumnezeu a indemnat la cunoastere,deci.....e dreptul fiecaruia sa caute sa cunoasca,sa creada sau sa respinga.

Desigur ca sunt si multe falsuri,de aceea chiar trebuie cautat adevarul.In final am fost creati pentru a adora pe Creatorul,si cum sa-l cunosc daca nu-l caut?
In sufletul meu si acceptand mesajele pe care el le-a trimis

dolion

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 21:07

Sunt multumit ca ma comport crestineste, fara a fi credincios declarat. De ce nu sunt credincios, am explicat pe undeva pe aici. Nu sunt ateu, inclin spre agnosticism. Deşi nu neagă existenţa unei forte divine, agnosticismul spune că aceasta forta nu poate fi cunoscuta, iar existenţa ei nu poate fi probată (demonstrată). Se potriveste filozofiei mele despre religie in general. Nu pot gresi, deoarece, la orice judecata, de acum, sau de apoi, ma prezint cu fruntea sus. Pedeapsa voi primi, nu pot fi fara pacat, dar va fi o pedeapsa pe care o voi putea suporta. Iar cel ce mi-o va da, va tine cont ca viata mea a fost in general mult mai corecta decat a multora ce se bat cu pumnul in piept, aratandu-si marea credinta de fatada.

abbilbal

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 21:54

Mulţumesc Karima. S-a înregistrat. Să ai parte de un An Nou în care să-ţi realizezi proiectele.
Îţi doresc ţie şi întregii familii LA MULŢI ANI !

Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 22:00

Multumesc de invitatie chiar e frumos blogul doar ca mie mi-a mers foarte greu,promit sa mai intru caci am vazut ca ai poze cu Ioana si vad ca e foarte mare si frumoasa.De bebe mic care il tii in brate la avatar nici nu mai spun cat e de dulce e bun de rontait la falcutze
Multi ani fericiti si sa ai tu impreuna cu frumoasa ta familie si un an nou mai bun ca cel care trece acord respect

Imi cer scuze Embarassed off topic

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyMier 29 Dec 2010, 23:40

Karima a scris:
Uite la tine de exemplu cum ma indrepti pe drum gresit si imi spui ca Isus(r.a)este cel din IEREMIA,ISAIA,DANIEL,ETC cand Isus(r.a) nici nu se nascuse
In acest fel multi sunt calauziti si au fost calauziti aiurea de cei care serveau interese la vremurile respective(vezi conciliile)iar uni continua si in ziua de azi din cauza nestiintei,din cauza neinformarii
Păi, te-am prevenit în mai multe postări: Isus nu este doar Fiul (34 de ani pe pământ, atât a fost Fiu).
El este din vesnicie în vesnicie, lucru pe care stiu că musulmanii nu-l acceptă pentru că atunci religia lor ar părea ridicolă pe lângă minunătiile lui Hristos.
Isus Însusi a spus că El este înainte de Avraam, sau si aceea este minciună?
Ioan 8:58 - Isus le-a zis: "Adevărat, adevărat, vă spun că, mai înainte ca să se nască Avraam, sunt Eu."
Iar David Îl numea „Domnul meu”, mult înaintea aparitiei Sale în trup.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyJoi 30 Dec 2010, 02:45

Diaporevomenos a scris:
Dă-mi voie cu tot dragul de tine să nu fiu de acord cu afirmatia din citat ce am pus-o în bold si îti apartine.
Oricând, oriunde putem învăta ceva dacă suntem cu sinceritate deschisi spre cunoastere.
Si asta în orice domeniu, nu doar cel religios.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyJoi 30 Dec 2010, 03:04

Am postat la forumul Religii doar cu ocazia Crăciunului, am vrut ca această sărbătoare să nu treacă fără a aminti de momentul nasterii Domnului. Acum voi continua ca în trecut: voi fi pretutindeni si... nicăieri! smile

Personal as dori să văd si acest forum de discutii religioase asaltat de utilizatori, dar dacă scriu prea mult aici din dorinta de a-l tine activ, mă simt obligat în fata lui Dumnezeu să arăt celor prezenti adevărata credintă a celor ce au trăit cot la cot cu Isus, nu credinta mea, a lui Dia sau a lui Karima, nu (ne)credinta noastră, ci credinta apostolilor Domnului si atunci mi se reprosează anumite lucruri asa cum Cristina, deja a făcut-o. Eu când scriu despre Creator sunt si tăios atunci când se impune acest lucru, iar unii pot crede că încerc să-mi impun punctul de vedere cu forta. Deci mai bine e să trec cât mai rar pe aici...
mwah!

Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 EmptyJoi 30 Dec 2010, 07:26

Emil Condor a scris:
atunci mi se reprosează anumite lucruri asa cum Cristina, deja a făcut-o. Eu când scriu despre Creator sunt si tăios atunci când se impune acest lucru, iar unii pot crede că încerc să-mi impun punctul de vedere cu forta. Deci mai bine e să trec cât mai rar pe aici...[/color] mwah!

Imi pare rau ca te-ai suparat, eu doar mi-am exprimat speranta ca poti fi mai tolerant cu cei ce abordeaza diferit de tine, credinta in Dumnezeu, mai ales cind ei nu fac niciun rau nimanui, din-contra, incearca -si ei, ca si tine- sa fie mai buni.
Dar s-ar putea sa ai dreptate, poate ca e mai bine ca, inclusiv eu, sa trec mai rar pe-aici ...

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ISUS HRISTOS   ISUS HRISTOS - Pagina 38 Empty

Sus In jos

ISUS HRISTOS
Sus 
Pagina 38 din 42Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Isus sau Papa?
» ISUS - Om sau Dumnezeu?
» Isus in crestinism si islam

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: