__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| ISUS HRISTOS | |
|
+28CRUCIAT VOTAN Iisus delta dolion Diaporevomenos Cristina ostrovna Anahoret zaraza26 cactus murfatlar ACCENT Ciprian grabillion abbilbal Roxy TUDOR bulache MIRCEA tomi zuum sam22 enohabel Karima Restauratorul Emil Condor Administrator 32 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
IRBESTRA
Numarul mesajelor : 79 Varsta : 28 Localizare : Shielia Data de inscriere : 12/08/2012
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Lun 13 Aug 2012, 14:15 | |
| Nu se cunoaste data exacta a nasterii si nici a mortii Mantuiitorului!!! _____________________ Forum Crestin Ortodox Renascut
:http://abcd.top-me.com
l-am descoperit si ca necristina il recomand crestinilor!
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Lun 13 Aug 2012, 15:13 | |
| - IRBESTRA a scris:
- Nu se cunoaste data exacta a nasterii si nici a mortii Mantuiitorului!!!
Nu e suficient ca stim ca a existat? | |
| | | IRBESTRA
Numarul mesajelor : 79 Varsta : 28 Localizare : Shielia Data de inscriere : 12/08/2012
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Lun 13 Aug 2012, 15:41 | |
| Nu!Nu a fost suficient nici pt cei din vremea Lui! _____________________ Forum Crestin Ortodox Renascut
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Lun 13 Aug 2012, 15:46 | |
| - IRBESTRA a scris:
- Nu!Nu a fost suficient nici pt cei din vremea Lui!
Bine-bine, normal ca nu e suficient, voiam sa spun ca nu contestam existenta lui... Desi ce a ajuns crestinismul... of, of. Adevarata buna invatatura se pierde din neatentia noastra si cei care o fac sa se piarda inadins sau din ignoranta. Nu va fi niciodata suficient daca nu devenim atenti. Atenti si constienti. constienti ca suntem farame din constiinta divina. | |
| | | IRBESTRA
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Lun 13 Aug 2012, 15:57 | |
| Si diavolii stiu de existenta Lui si stiu date ce noi nu le stim,dar ce la foloseste?Vorbim despre Dumnezeu,despre calitatile Lui ,despre Legile Lui,adica facem teologie!Dar teologia fara fapte e teologia divolilor! _____________________ Forum Crestin Ortodox Renascut
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Lun 13 Aug 2012, 18:41 | |
| - IRBESTRA a scris:
- Si diavolii stiu de existenta Lui si stiu date ce noi nu le stim,dar ce la foloseste?Vorbim despre Dumnezeu,despre calitatile Lui ,despre Legile Lui,adica facem teologie!Dar teologia fara fapte e teologia divolilor!
Am serioase dubii cu privire la existenta diavolilor asa cum zice traditia. Sunt sigura ca o minte atenta si constienta le face fatza. Mai exact face fatza tentatiilor de a aluneca in capcanele lumii iluziilor, maya... | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Lun 13 Aug 2012, 20:06 | |
| - zaraza26 a scris:
- IRBESTRA a scris:
- Si diavolii stiu de existenta Lui si stiu date ce noi nu le stim,dar ce la foloseste?Vorbim despre Dumnezeu,despre calitatile Lui ,despre Legile Lui,adica facem teologie!Dar teologia fara fapte e teologia divolilor!
Am serioase dubii cu privire la existenta diavolilor asa cum zice traditia. Sunt sigura ca o minte atenta si constienta le face fatza. Mai exact face fatza tentatiilor de a aluneca in capcanele lumii iluziilor, maya... Eu, personal in toti acesti ani ai vieti, am incercat multe metode de al infrunta pe Diavolul. Numai cind am apelat la Iisus, am scapat de el. Pentru ca numai El, L-a invins sus pe cruce la Golgota. Nimeni nu poate fara Duhul Sfant, sa-i zica macar: Da-te mai incolo! | |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Lun 13 Aug 2012, 22:53 | |
| - zaraza26 a scris:
- Desi ce a ajuns crestinismul... of, of.
Adevarata buna invatatura se pierde din neatentia noastra si cei care o fac sa se piarda inadins sau din ignoranta.
Nu va fi niciodata suficient daca nu devenim atenti. Atenti si constienti. constienti ca suntem farame din constiinta divina. Asta ce e, neatenție sau ignoranța? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Lun 13 Aug 2012, 22:56 | |
| - Citat :
- Am serioase dubii cu privire la existenta diavolilor asa cum zice traditia.
Da' la ce zice Scriptura și Christosul aveți dubii? - Citat :
Sunt sigura ca o minte atenta si constienta le face fatza. Mai exact face fatza tentatiilor de a aluneca in capcanele lumii iluziilor, maya...
- Citat :
- ce a ajuns crestinismul... of, of.
_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 14 Aug 2012, 01:02 | |
| Am observat ca aici pe forum, sunt foarte multi creștini sinceri si de buna credința, dar din necunoștința a Cuvîntului Sfînt adică a Bibliei, fac afirmații greșite si uneori chiar împotriva Lui Dumnezeu.
Nu ar fi rău sa începem cu toți, sa citim din Biblie cate puțin pe zi si in cîteva luni, vom detine adevarul absolut al Bibliei si vom putea sa comunicam aici pe Forum la același nivel de cunoștințe despre Dumnenzeu. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 14 Aug 2012, 02:36 | |
| Dia, fiecare crede că religia lui este cea bună si pe deasupra vine si cu versete care în imaginatia proprie, sustin ceea ce crede. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 14 Aug 2012, 08:12 | |
| - Ciprian a scris:
- zaraza26 a scris:
Adevarata buna invatatura se pierde din neatentia noastra si cei care o fac sa se piarda inadins sau din ignoranta.
Nu va fi niciodata suficient daca nu devenim atenti. Atenti si constienti. constienti ca suntem farame din constiinta divina. Asta ce e, neatenție sau ignoranța? Am nevoie sa fii mai clar. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 14 Aug 2012, 08:21 | |
| - Ciprian a scris:
-
- Citat :
- Am serioase dubii cu privire la existenta diavolilor asa cum zice traditia.
Da' la ce zice Scriptura și Christosul aveți dubii? - Citat :
Sunt sigura ca o minte atenta si constienta le face fatza. Mai exact face fatza tentatiilor de a aluneca in capcanele lumii iluziilor, maya...
- Citat :
- ce a ajuns crestinismul... of, of.
Garantezi tu ca Scriptura nu a smintit nimic din invatatura divina? Ceea ce a ajuns la noi de la Christos a fost distorsionat. Credinta noastra, sa nu uitam, ne modifica perceptiile. Realitatea e atat de bogata in informatii, incat psihicul nostru alege din ea ceea ce se conformeaza credintelor noastre. Cu alte cuvinte, credem ceea ce ne convine. Cu ceva ani in urma m-am straduit sa inteleg de ce oamenii nu cred in Dumnezeu si cum sa fac sa conving oamenii ca e bine sa crezi... In al doilea rand, Dumnezeu nu poate transmite Adevarul decat direct, cuvintele prin care ne intelegem intre noi limiteaza intelesul Adevarului. Ca la inceput a fost Cuvantul... e o metafora, ca toata Biblia. Crezi ca Eva a fost facuta din coasta lui Adam? Nu-mi doresc sa combat Biblia in cuvintele ei, pe mine ma intereseaza ceea ce e important. Sa alegem calea corecta pentru sufletul nostru. Si printre primele lucruri se cere sa fim deschisi catre Dumnezeu, direct, nu catre dogma bisericii. Biserica a pastrat doar anumite carti... | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 14 Aug 2012, 08:26 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- Am observat ca aici pe forum, sunt foarte multi creștini sinceri si de buna credința, dar din necunoștința a Cuvîntului Sfînt adică a Bibliei, fac afirmații greșite si uneori chiar împotriva Lui Dumnezeu.
Nu ar fi rău sa începem cu toți, sa citim din Biblie cate puțin pe zi si in cîteva luni, vom detine adevarul absolut al Bibliei si vom putea sa comunicam aici pe Forum la același nivel de cunoștințe despre Dumnenzeu. Cu alte cuvinte sa fim o turma. (=usor de condus) Crezi ca asa vom ajunge sa semanam unii cu altii ca doua picaturi de apa? Nu asta e rostul nostru pe pamant. Diversitatea e ceea ce si-a dorit Dumnezeu. Sa avem experientele cat de diverse, asta e scopul. In loc sa iubim diversitatea, e folosita ca sa ne invrajbeasca. Razboaiele asta reflecta. Trebuie sa acceptam ca fiecare detine adevarul lui. Eu stiu ca fiecare are calea lui proprie pentru a se uni cu Dumnezeu. Ceilalti nu sunt decat mijloace pentru fiecare ca sa urcam treptele spre unirea cu Dumnezeu. | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 14 Aug 2012, 20:23 | |
| - zaraza26 a scris:
- Ciprian a scris:
- zaraza26 a scris:
Nu va fi niciodata suficient daca nu devenim atenti. Atenti si constienti. constienti ca suntem farame din constiinta divina. Asta ce e, neatenție sau ignoranța? Am nevoie sa fii mai clar. Deplângeți starea creștinismului, care a pierdut adevărul din neatenție și cu bună intenție, sau din ignoranța. Doar ca să afirmați, în încheiere, că "suntem fărâme din conștiința divină" La care eu întreb Asta ce e, neatenție sau ignoranța? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 14 Aug 2012, 21:08 | |
| - Ciprian a scris:
- zaraza26 a scris:
- Ciprian a scris:
- zaraza26 a scris:
Nu va fi niciodata suficient daca nu devenim atenti. Atenti si constienti. constienti ca suntem farame din constiinta divina. Asta ce e, neatenție sau ignoranța? Am nevoie sa fii mai clar. Deplângeți starea creștinismului, care a pierdut adevărul din neatenție și cu bună intenție, sau din ignoranța. Doar ca să afirmați, în încheiere, că "suntem fărâme din conștiința divină" La care eu întreb Asta ce e, neatenție sau ignoranța? Toate amestecate. Daca inteleg (macar acum, ar fi cazul) la ce te referi. De la inceput a fost intentia clara de a crea o dogma care sa ne tina in ascultare/ignoranta/neatentie. Apoi evident am fost ignoranti. Dupa ce incepe sa dispara ignoranta, avem de furca cu neatentia. Dupa ce "credem" ca stim ce e realitatea, nu e asa usor sa fim constienti care e realitatea. Pentru asta e necesar sa ne tinem atentia treaza. | |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 14 Aug 2012, 21:19 | |
| - zaraza26 a scris:
- Diaporevomenos a scris:
- Am observat ca aici pe forum, sunt foarte multi creștini sinceri si de buna credința, dar din necunoștința a Cuvîntului Sfînt adică a Bibliei, fac afirmații greșite si uneori chiar împotriva Lui Dumnezeu.
Nu ar fi rău sa începem cu toți, sa citim din Biblie cate puțin pe zi si in cîteva luni, vom detine adevarul absolut al Bibliei si vom putea sa comunicam aici pe Forum la același nivel de cunoștințe despre Dumnenzeu. Cu alte cuvinte sa fim o turma. (=usor de condus) Crezi ca asa vom ajunge sa semanam unii cu altii ca doua picaturi de apa? Nu asta e rostul nostru pe pamant. Diversitatea e ceea ce si-a dorit Dumnezeu. Sa avem experientele cat de diverse, asta e scopul. In loc sa iubim diversitatea, e folosita ca sa ne invrajbeasca. Razboaiele asta reflecta. Trebuie sa acceptam ca fiecare detine adevarul lui. Eu stiu ca fiecare are calea lui proprie pentru a se uni cu Dumnezeu. Ceilalti nu sunt decat mijloace pentru fiecare ca sa urcam treptele spre unirea cu Dumnezeu.
Zaraza, ceea ce nu înțeleg eu, este cum se face ca ai intenții bune si idei cumsecade, dar ești in mare contradicție cu Biblia si in prelungire, cu însuși Dumnezeu? E mare misterul asta pentru mine. Am cunoscut oameni care au un suflet de aur si când le-am relatat câteva pasaje din Biblie, au sărit in sus de bucurie, pentru ca au văzut ca si Biblia, este in același sentiment cu ceea ce gândeau si credeau si ei. Exista si in Biblie un asemenea eveniment, petrecut acum 2.000 de ani. Erau niște oameni cumsecade si nu știau nimic despre Iisus si darul Duhului Sfânt si când sa dus Apostolul Pavel la ei si le-a vorbit despre Iisus si Duhul Sfânt ei imediat au crezut. Nu sau rățoit la el, spunându-i să-ți vezi de treaba ta noi știm ce știm si sa te învățam si pe tine ca sa știi si tu, si sa nu mai scrii pe forum aiurea. Iți redau mai jos si versetele din Biblie ca sa te convingi ca nu zic minciuni. Faptele Apostolilor Cap 19 vers 1-7.
1 Pe cînd era Apolo în Corint, Pavel, dupăce a trecut prin ţinuturile de sus ale Asiei, a ajuns la Efes. Aici a întîlnit pe cîţiva ucenici, 2 şi le-a zis: „Aţi primit voi Duhul Sfînt cînd aţi crezut?” Ei i-au răspuns: „Nici n'am auzit măcar că a fost dat un Duh Sfînt.” 3 Dar cu ce botez aţi fost botezaţi?” le-a zis el. Şi ei au răspuns: „Cu botezul lui Ioan.” 4 Atunci Pavel a zis: „Ioan a botezat cu botezul pocăinţei, şi spunea norodului să creadă în Celce venea după el, adică în Isus.” 5 Cînd au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în NNumele Domnului Isus. 6 Cînd şi-a pus Pavel mînile peste ei, Duhul Sfînt S'a pogorît peste ei, şi vorbeau în alte limbi, şi prooroceau. 7 Erau cam doisprezece bărbaţi de toţi. | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 14 Aug 2012, 21:24 | |
| - Citat :
- Garantezi tu ca Scriptura nu a smintit nimic din invatatura divina?
Formularea aceasta, zic eu e foarte defectuoasa "garantezi tu" si total nepotrivita, blasfematoare chiar- "smintit". Daca mesajul divin s-a pierdut, Dumnezeu nu este Dumnezeu, si nu are rost cineva, oricine, sa-si mai piarda timpul cu ce are de zis! Ce pot însă afirma cu toată convingerea, după cum am mai discutat chiar și pe acest forum aici e că Sfânta Scriptură s-a păstrat, fără greșeli substanțiale, care au fost identificate și catalogate. - Citat :
- Ceea ce a ajuns la noi de la Christos a fost distorsionat.
Cum puteti recunoste un fals daca nu aveti originalul pentru comparare? Cum puteti cunoste ce e minciuna, daca nu stiti ce e adevarat? - Citat :
- Credinta noastra, sa nu uitam, ne modifica perceptiile.
Adică Dumnezeu și Scriptura duc în eroare pe oameni! - Citat :
- Cu ceva ani in urma m-am straduit sa inteleg de ce oamenii nu cred in Dumnezeu si cum sa fac sa conving oamenii ca e bine sa crezi...
Evident, nu ați căutat răspunsul în Scriptură, pentru că acolo e. Dar cum însă Scriptura nu e răspuns, ci sminteală... - Citat :
- In al doilea rand, Dumnezeu nu poate transmite Adevarul decat direct, cuvintele prin care ne intelegem intre noi limiteaza intelesul Adevarului.
Că noi nu avem capacități infinite nu înseamnă că nu putem înțelege ce e adevăr și ce e distorsionare! Dacă așa ar fi cum ziceți, tot dialogul ăsta, și oricare privitor la adevăr, ar fi bolborosire. - Citat :
- Ca la inceput a fost Cuvantul... e o metafora, ca toata Biblia.
Toată Biblia e doar "metaforă"? Să înțeleg că vă folosiți termenii foarte, știu eu, liberal (ca să nu dau în celelalte concluzii)? - Citat :
- Nu-mi doresc sa combat Biblia in cuvintele ei, pe mine ma intereseaza ceea ce e important. Sa alegem calea corecta pentru sufletul nostru. Si printre primele lucruri se cere sa fim deschisi catre Dumnezeu, direct, nu catre dogma bisericii. Biserica a pastrat doar anumite carti...
Noi discutăm aici dacă Biblia e de încredere sau nu. Eu zic da, după cum evidențele o arată. Mai apoi, dacă e vorba de doctrină, cine a adus în discuție doctrina fiului unic, când Scriptura arată negru pe alb contrariul? Despre alegere: Nu putem trata Sfânta Scriptură ca la piață, pe alese și târguială. Cât despre ce cărți au fost păstrate: Desigur, multe s-au pierdut, dar am impresia că faceți aluzie la cele respinse, care, de fapt, nu sunt pierdute! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | IRBESTRA
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 14 Aug 2012, 21:29 | |
| m gasit un indemn la citirea Bibliei!intrebare :Care varianta!daca se refera cinevala Biblia lui Cornilescu ,atunci nu are rost,pt ca acea traducere e mai mult o falsificare a bibliei! _____________________ Forum Crestin Ortodox Renascut
| |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 14 Aug 2012, 21:38 | |
| - IRBESTRA a scris:
- m gasit un indemn la citirea Bibliei!intrebare :Care varianta!daca se refera cinevala Biblia lui Cornilescu ,atunci nu are rost,pt ca acea traducere e mai mult o falsificare a bibliei!
Biblia nu e "a lui Cornilescu", domnișoară! Și ce reproșați traducerii Cornilescu? și sper că nu trimiteți, iarăși, pe oameni la citit! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 14 Aug 2012, 21:43 | |
| - IRBESTRA a scris:
- m gasit un indemn la citirea Bibliei!intrebare :Care varianta!daca se refera cinevala Biblia lui Cornilescu ,atunci nu are rost,pt ca acea traducere e mai mult o falsificare a bibliei!
Bine, atunci tu citeste Biblia BOR. Si eu citesc cu placere Biblia aceasta si daca stiam ca asta este motivul ca tu nu citesti Biblia, as fi scris toate versetele din Biblia BOR. ( Care te asigur ca nu exista nici o diferenta) Iata de exemplu si acelasi pasaj din Biblia Biserici Ortodoxe, daca asta este problema ta. 1 Şi pe când Apollo era în Corint, Pavel, după ce a străbătut părţile de sus, a venit în Efes. Şi găsind câţiva ucenici, 2 A zis către ei: Primit-aţi voi Duhul Sfânt când aţi crezut? Iar ei au zis către el: Dar nici n-am auzit dacă este Duh Sfânt. 3 Şi el a zis: Deci în ce v-aţi botezat? Ei au zis: În botezul lui Ioan. 4 Iar Pavel a zis: Ioan a botezat cu botezul pocăinţei, spunând poporului să creadă în Cel ce avea să vină după el, adică în Iisus Hristos. 5 Şi auzind ei, s-au botezat în numele Domnului Iisus. 6 Şi punându-şi Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt a venit asupra lor şi vorbeau în limbi şi prooroceau. 7 Şi erau toţi ca la doisprezece bărbaţi. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 14 Aug 2012, 22:49 | |
- zaraza26 a scris:
Nu ar fi rău sa începem cu toți, sa citim din Biblie cate puțin pe zi si in cîteva luni, vom detine adevarul absolut al Bibliei si vom putea sa comunicam aici pe Forum la același nivel de cunoștințe despre Dumnezeu. Cu alte cuvinte sa fim o turma. (=usor de condus) Crezi ca asa vom ajunge sa semanam unii cu altii ca doua picaturi de apa? Nu asta e rostul nostru pe pamant. Diversitatea e ceea ce si-a dorit Dumnezeu. Sa avem experientele cat de diverse, asta e scopul. In loc sa iubim diversitatea, e folosita ca sa ne invrajbeasca. Razboaiele asta reflecta. Trebuie sa acceptam ca fiecare detine adevarul lui. Eu stiu ca fiecare are calea lui proprie pentru a se uni cu Dumnezeu. Ceilalti nu sunt decat mijloace pentru fiecare ca sa urcam treptele spre unirea cu Dumnezeu.
Zaraza, ceea ce nu înțeleg eu, este cum se face ca ai intenții bune si idei cumsecade, dar ești in mare contradicție cu Biblia si in prelungire, cu însuși Dumnezeu? E mare misterul asta pentru mine. Am cunoscut oameni care au un suflet de aur si când le-am relatat câteva pasaje din Biblie, au sărit in sus de bucurie, pentru ca au văzut ca si Biblia, este in același sentiment cu ceea ce gândeau si credeau si ei.
Exista si in Biblie un asemenea eveniment, petrecut acum 2.000 de ani. Erau niște oameni cumsecade si nu știau nimic despre Iisus si darul Duhului Sfânt si când sa dus Apostolul Pavel la ei si le-a vorbit despre Iisus si Duhul Sfânt ei imediat au crezut. Nu sau rățoit la el, spunându-i să-ți vezi de treaba ta noi știm ce știm si sa te învățam si pe tine ca sa știi si tu, si sa nu mai scrii pe forum aiurea. Iți redau mai jos si versetele din Biblie ca sa te convingi ca nu zic minciuni.
Faptele Apostolilor Cap 19 vers 1-7.
1 Pe cînd era Apolo în Corint, Pavel, dupăce a trecut prin ţinuturile de sus ale Asiei, a ajuns la Efes. Aici a întîlnit pe cîţiva ucenici, 2 şi le-a zis: „Aţi primit voi Duhul Sfînt cînd aţi crezut?” Ei i-au răspuns: „Nici n'am auzit măcar că a fost dat un Duh Sfînt.” 3 Dar cu ce botez aţi fost botezaţi?” le-a zis el. Şi ei au răspuns: „Cu botezul lui Ioan.” 4 Atunci Pavel a zis: „Ioan a botezat cu botezul pocăinţei, şi spunea norodului să creadă în Celce venea după el, adică în Isus.” 5 Cînd au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în NNumele Domnului Isus. 6 Cînd şi-a pus Pavel mînile peste ei, Duhul Sfînt S'a pogorît peste ei, şi vorbeau în alte limbi, şi prooroceau. 7 Erau cam doisprezece bărbaţi de toţi. Nu m-a multumit Biblia, mai ales efectul ei asupra oamenilor. Nu asigura intelegerea, ci e ambigua. Am devenit credincioasa la 24 de ani si o perioada a fost ok. Dar pe urma as fi vrut sa gasesc o cale, o idee, ceva, sa conving necredinciosii. Toata viata m-am simtit mai... altfel. Pot sa fac una-alta, am suficienta, sa zicem, minte, ca sa fac fatza provocarilor din viata, serviciu, dar mereu am simtit ca pot mai mult... mai mult ce? Ca totusi nu excelam in ceva anume. Acum ma straduiesc sa deschid ochii bine si sa nu va spun aberatii. Chiar cred ca apocalipsa va fi putin altfel decat era anuntata si se fac pregatiri... pe ici pe colo. De unde stii tu ca ma contrazic cu Dumnezeu? Te bazezi pe ceea ce ai fost in-credintat ca e asa. Dar daca nu e asa? Daca dincolo de lumea asta e adevarata lume? Daca aici am trait o viata in anumite limite doar ca sa experimentam ceea ce a vrut Dumnezeu? Tu cum il vezi pe Dumnezeu? Eu sunt convinsa ca e constiinta inteligenta care nu pedepseste. Suntem pedepsiti singuri aici in aceasta viata ca urmare directa a faptelor noastre. Nu sunt o problema pedepsele astea. Noi suntem spirit care jucam un joc pe Pamant. Dar l-am luat in serios, neavand cum cunoaste de unde venim decat dupa ce ni se trezeste constiinta. Realizam ca ne-a furat jocul... A, si sa nu uit ce voiam sa zic la inceput. A trait in sec. XX o femeie foarte inteligenta, Simone Weil. Ea a sesizat neconcordante in Biblie. A murit insa pe la 50 de ani. Am cartile ei in format electronic. Nu m-a influentat prea mult, a fost doar un argument colateral. Eu aflu de o vreme niste adevaruri pe care le banuiam... | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 14 Aug 2012, 23:32 | |
| - zaraza26 a scris:
- Ciprian a scris:
- zaraza26 a scris:
- Ciprian a scris:
- zaraza26 a scris:
Nu va fi niciodata suficient daca nu devenim atenti. Atenti si constienti. constienti ca suntem farame din constiinta divina. Asta ce e, neatenție sau ignoranța? Am nevoie sa fii mai clar. Deplângeți starea creștinismului, care a pierdut adevărul din neatenție și cu bună intenție, sau din ignoranța. Doar ca să afirmați, în încheiere, că "suntem fărâme din conștiința divină" La care eu întreb Asta ce e, neatenție sau ignoranța? Toate amestecate. Daca inteleg (macar acum, ar fi cazul) la ce te referi. De la inceput a fost intentia clara de a crea o dogma care sa ne tina in ascultare/ignoranta/neatentie. Apoi evident am fost ignoranti. Dupa ce incepe sa dispara ignoranta, avem de furca cu neatentia. Dupa ce "credem" ca stim ce e realitatea, nu e asa usor sa fim constienti care e realitatea. Pentru asta e necesar sa ne tinem atentia treaza. Mă refer că asta "suntem fărâme din conștiința divină" nu e invațătură ori adevăr creștin. Deci "of, of"! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | IRBESTRA
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 15 Aug 2012, 00:13 | |
- IRBESTRA a scris:
Bine, atunci tu citeste Biblia BOR. Si eu citesc cu placere Biblia aceasta si daca stiam ca asta este motivul ca tu nu citesti Biblia, as fi scris toate versetele din Biblia BOR. ( Care te asigur ca nu exista nici o diferenta)
Iata de exemplu si acelasi pasaj din Biblia Biserici Ortodoxe, daca asta este problema ta.
1 Şi pe când Apollo era în Corint, Pavel, după ce a străbătut părţile de sus, a venit în Efes. Şi găsind câţiva ucenici, 2 A zis către ei: Primit-aţi voi Duhul Sfânt când aţi crezut? Iar ei au zis către el: Dar nici n-am auzit dacă este Duh Sfânt. 3 Şi el a zis: Deci în ce v-aţi botezat? Ei au zis: În botezul lui Ioan. 4 Iar Pavel a zis: Ioan a botezat cu botezul pocăinţei, spunând poporului să creadă în Cel ce avea să vină după el, adică în Iisus Hristos. 5 Şi auzind ei, s-au botezat în numele Domnului Iisus. 6 Şi punându-şi Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt a venit asupra lor şi vorbeau în limbi şi prooroceau. 7 Şi erau toţi ca la doisprezece bărbaţi. traducere voit gresita din textele originale,adica traducere miciunoasa facuta de raspopitul de la Cuibul cu barza si amantul printesei Rallu Calimachi! Acum cea mai corecta traducere in romaneste este cea a arhiereului Anania!eu nu sunt crestina,asa ca pot fi impartiala! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 15 Aug 2012, 01:25 | |
| - IRBESTRA a scris:
- ... Biblia ...
traducere voit gresita din textele originale Poti să spui mai mult despre asta? Eventual poti si să citezi câteva din acele versete originale. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS | |
| |
| | | | ISUS HRISTOS | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |