__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| ISUS HRISTOS | |
|
+28CRUCIAT VOTAN Iisus delta dolion Diaporevomenos Cristina ostrovna Anahoret zaraza26 cactus murfatlar ACCENT Ciprian grabillion abbilbal Roxy TUDOR bulache MIRCEA tomi zuum sam22 enohabel Karima Restauratorul Emil Condor Administrator 32 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 08 Sept 2009, 14:48 | |
| - zuum a scris:
-
- Citat :
- Daca mai este ceva care ne calca pe nervi, inseamna ca mai avem de lucru cu noi ca sa ajungem la detasare fatza de cele pamantene
Asta e o afirmatie adevarata . Eu insa, nu cred ca voi avea aspiratia sa devin sfant vreodata fiindca prefer sa raman la stadiul de a-mi recunoaste pacatele Stii... primul pas e sa stii ce trebuie sa corectezi. Pe urma, mai vedem. Din experienta, lucram la detasare pana la moarte. Adica eu cred ca un om are mereu o parte sensibila, care ne face sa reactionam necrestineste. Sensibilitatea asta dispare foarte greu sau deloc. | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 08 Sept 2009, 15:02 | |
| - zuum a scris:
-
- Citat :
- Daca mai este ceva care ne calca pe nervi, inseamna ca mai avem de lucru cu noi ca sa ajungem la detasare fatza de cele pamantene
Asta e o afirmatie adevarata . Eu insa, nu cred ca voi avea aspiratia sa devin sfant vreodata fiindca prefer sa raman la stadiul de a-mi recunoaste pacatele Zuum, atita timp cit vrei sa devii mai bun decit esti, aspiri -vrind/nevrind- sa devii sfint, intr-o buna zi . Chiar si numai faptul ca vrei sa-ti recunosti pacatele, o dovedeste ... _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 09 Sept 2009, 10:30 | |
| - Cristina a scris:
- zuum a scris:
-
- Citat :
Asta e o afirmatie adevarata . Eu insa, nu cred ca voi avea aspiratia sa devin sfant vreodata fiindca prefer sa raman la stadiul de a-mi recunoaste pacatele Zuum, atita timp cit vrei sa devii mai bun decit esti, aspiri -vrind/nevrind- sa devii sfint, intr-o buna zi . Chiar si numai faptul ca vrei sa-ti recunosti pacatele, o dovedeste ... Ducand ideea la extremis...... poti sa-ti imaginezi o lume de oamen sfinti ? Pana la 4 sau 5 ani suntem asa, sfinti , nu cred ca cineva poate afirma cala varsta asta un copil este pacatos sau face/gandeste pacate! Mai tarziu, eh vezi aici e chchitza, mai tarziu musai sa pacatuim ca daca nu pacatuim nu mai avem sansa de a ne recunoaste pacatele si de a deveni din nou sfinti! Deci carevasazica fara pacat nu poate exista nici mantuire ! | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 03 Noi 2009, 03:54 | |
| - Cristina a scris:
- ...atita timp cit vrei sa devii mai bun decit esti...
Dacă noi, oamenii am încerca să fim cât mai aproape de ceea ce a fost Isus ca om, ce viată frumoasă ar fi pe pământ! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 03 Noi 2009, 07:31 | |
| - Emil Condor a scris:
- Cristina a scris:
Dacă noi, oamenii am încerca să fim cât mai aproape de ceea ce a fost Isus ca om, ce viată frumoasă ar fi pe pământ! Ce a fost Isus, ca om ? | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 03 Noi 2009, 08:27 | |
| Iubire. _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 04 Noi 2009, 01:09 | |
| - zuum a scris:
- Emil Condor a scris:
- Cristina a scris:
Dacă noi, oamenii am încerca să fim cât mai aproape de ceea ce a fost Isus ca om, ce viată frumoasă ar fi pe pământ! Ce a fost Isus, ca om ? Pai cum, dupa 530 de mesaje inca nu sa definit ce a fost Iisus ca om? | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 04 Noi 2009, 02:35 | |
| - Cristina a scris:
- Iubire.
Da, cel mai important l-ai spus tu. Zuum, ai un răspuns perfect de la Cristina si un răspuns foarte corect din partea lui Dia. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 04 Noi 2009, 04:05 | |
| | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 04 Noi 2009, 08:11 | |
| Nu cred ca noi trebuie sa aratam (demonstram) ceva, Zuum . Noi poate doar ar trebui sa recunoastem si sa acceptam ca toata invatatura sa si ca toate faptele sale au fost (pline de) iubire. Si ca aceasta iubire a culminat cu propria sa jertfa. Prin iubire si sacrificiu, el s-a situat deasupra celor ce l-au condamnat pe nedrept, deasupra naturii duale a omului si dincolo de bine si rau. Prin iubire, el a unit in loc sa dezbine, a dezvaluit latura divina a omului (indiferent de religie, rasa, casta, etc) si a demonstrat ca omul -daca alege calea sa si vrea- isi poate depasi limitele. Nu este o cale usoara (dovada patimile sale), dar daca exista (buna-)vointa, se poate! _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 04 Noi 2009, 14:56 | |
| As fi vrut sa iau parte si eu la discutia aceasta dar am observat ca nu sunt agreeat. Asa ca ma abtin. Ma rezum sa urmaresc discutia voastra. | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 04 Noi 2009, 15:56 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- As fi vrut sa iau parte si eu la discutia aceasta dar am observat ca nu sunt agreeat. Asa ca ma abtin. Ma rezum sa urmaresc discutia voastra.
cum nu esti agreeat??? Cine si de ce nu te-ar agreea, Dia??? Eu iti spun -din suflet- ca esti bine-venit ! ps: faptul ca avem -uneori- opinii diferite nu are nici-o legatura cu oprirea dialogului onest si civilizat, din-contra! Atita timp cit ne rezumam la dezbaterea de idei, fara a ne ataca intre noi , e totul ok ... _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Joi 05 Noi 2009, 00:37 | |
| _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Sam 07 Noi 2009, 19:43, editata de 1 ori | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Joi 05 Noi 2009, 05:43 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- As fi vrut sa iau parte si eu la discutia aceasta dar am observat ca nu sunt agreeat. Asa ca ma abtin. Ma rezum sa urmaresc discutia voastra.
Dia, mai, dar ce te-a apucat ? Pai tocmai pe tine vreau sa te aud, ce esti asa suparacios? Pai cum discutam fara sa discutam ? De unde ai mai scos-o si cu "agreatul" ...hai ca ma supar! | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Joi 05 Noi 2009, 05:49 | |
| - Cristina a scris:
- Nu cred ca noi trebuie sa aratam (demonstram) ceva, Zuum . Noi poate doar ar trebui sa recunoastem si sa acceptam ca toata invatatura sa si ca toate faptele sale au fost (pline de) iubire. Si ca aceasta iubire a culminat cu propria sa jertfa. Prin iubire si sacrificiu, el s-a situat deasupra celor ce l-au condamnat pe nedrept, deasupra naturii duale a omului si dincolo de bine si rau. Prin iubire, el a unit in loc sa dezbine, a dezvaluit latura divina a omului (indiferent de religie, rasa, casta, etc) si a demonstrat ca omul -daca alege calea sa si vrea- isi poate depasi limitele. Nu este o cale usoara (dovada patimile sale), dar daca exista (buna-)vointa, se poate!
Cristina, daca citim cu mai multa atentie Scripturile nu prea vedem exemple clare de iubire....de sacrificiu da, de iubire...doar tragem concluziile. Ba undeva, prezicerile Lui sunt chiar infricosatoare, sfarsitul lumii, sabia de foc, demolari si cataclisme....mai mult te inspaimanta decat sa te linisteasca! Isus porunceste, nu roaga! | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Joi 05 Noi 2009, 09:33 | |
| - zuum a scris:
- Cristina a scris:
- Nu cred ca noi trebuie sa aratam (demonstram) ceva, Zuum . Noi poate doar ar trebui sa recunoastem si sa acceptam ca toata invatatura sa si ca toate faptele sale au fost (pline de) iubire. Si ca aceasta iubire a culminat cu propria sa jertfa. Prin iubire si sacrificiu, el s-a situat deasupra celor ce l-au condamnat pe nedrept, deasupra naturii duale a omului si dincolo de bine si rau. Prin iubire, el a unit in loc sa dezbine, a dezvaluit latura divina a omului (indiferent de religie, rasa, casta, etc) si a demonstrat ca omul -daca alege calea sa si vrea- isi poate depasi limitele. Nu este o cale usoara (dovada patimile sale), dar daca exista (buna-)vointa, se poate!
Cristina, daca citim cu mai multa atentie Scripturile nu prea vedem exemple clare de iubire....de sacrificiu da, de iubire...doar tragem concluziile. Ba undeva, prezicerile Lui sunt chiar infricosatoare, sfarsitul lumii, sabia de foc, demolari si cataclisme....mai mult te inspaimanta decat sa te linisteasca! Isus porunceste, nu roaga! Dupa cum vad eu ca is oamenii, trebuie sa le poruncesti ca sa isi iubeasca semenii!... Unii chiar si iubindu-si partenerul, fac rau semenilor. Daca iubesti cum spune Isus, nu ai de ce sa te inspaimanti de preziceri. Fiecare sa-si vada de sufletul lui si sa fie un bun exemplu pentru ceilalti. Pe ceilalti nu ii judecam. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 07 Noi 2009, 01:18 | |
| - zuum a scris:
- daca citim cu mai multa atentie Scripturile nu prea vedem exemple clare de iubire...
Faptul că nu a făcut niciun rău, nimănui, nu este acela un semn de dragoste pentru oameni? La câtă putere avea, putea să facă absolut orice dorea, oricui si nu a făcut-o. De ce? Nu din iubire? Jertfa Lui a fost din ură, Zuum? Asa cum si Zaraza a spus: pe cine iubeste, Dumnezeu pedepseste. Sincer mă mir să aud din partea ta că te îndoiesti de iubirea lui Isus! Eu asa am luat-o, drept îndoială dar, e drept că pot să mă însel. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 07 Noi 2009, 05:07 | |
| - Emil Condor a scris:
- zuum a scris:
- daca citim cu mai multa atentie Scripturile nu prea vedem exemple clare de iubire...
Faptul că nu a făcut niciun rău, nimănui, nu este acela un semn de dragoste pentru oameni? La câtă putere avea, putea să facă absolut orice dorea, oricui si nu a făcut-o. De ce? Nu din iubire? Jertfa Lui a fost din ură, Zuum?
Asa cum si Zaraza a spus: pe cine iubeste, Dumnezeu pedepseste.
Sincer mă mir să aud din partea ta că te îndoiesti de iubirea lui Isus! Vad ca nu se poate discuta la rece. Ce spun eu si ce a iesit? Ca zuum se indoieste! Ca si cand Emil il cunoaste foarte bine pe zuum, de la pashopt probabil, si ca si cum discutia este despre zuum! Eu am cerut argumente nu interpretari sentimentale! Daca nu se poate, o lasam balta! Poa sa mai zaca si subectul asta inca 10 luni pana-l mai dezgroapa cineva neavizat ca e subiect cu raspunsuri hotarate dinainte! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 07 Noi 2009, 05:09 | |
| Înseamnă că m-am înselat, cum am si intuit că e posibil. Să ai pacea si dragostea lui Isus cu tine, Zuum! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 07 Noi 2009, 16:37 | |
| - Emil Condor a scris:
- Înseamnă că m-am înselat, cum am si intuit că e posibil.
Să ai pacea si dragostea lui Isus cu tine, Zuum! Multumesc, si tie la fel! | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 08 Noi 2009, 10:13 | |
| Noa, iar v-aţi înfierbântat acum în prag de iarnă. | |
| | | zaraza26
| | | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 08 Noi 2009, 16:43 | |
| - abbilbal a scris:
- Noa, iar v-aţi înfierbântat acum în prag de iarnă.
No, nimeni nu s-a înfierbântat! Sau poate Abby? În ultima perioadă, Zuum si Emil se înteleg minunat - dragostea lui Isus a biruit. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 08 Noi 2009, 18:38 | |
| Io m-am înfierbântat la culesul ghiei din Podgoria balcon | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Dum 08 Noi 2009, 18:47 | |
| Sau la "tratamentul" ce ti l-ai aplicat în timpul culesului? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS | |
| |
| | | | ISUS HRISTOS | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |