__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Isus in crestinism si islam | |
| | |
Autor | Mesaj |
---|
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Isus in crestinism si islam Joi 25 Sept 2008, 01:25 | |
| Isus in ambele religii Cine este el? In Noul Testament nu se evidentiaza in mod clar cine este Isus. Cele 4 evanghelii se refera la Isus ca fiind fiul lui Dumnezeu,fiul lui David , fiul lui Abraham , fiul Mariei , si fiul lui Iosif. In Coran se mentioneaza despre Isus ca fiind fiul Mariei Ti se pare logic sa atribuim unei persoane mai multi tati? Care varianta este dupa parerea ta cea corecta : Noul Testament care ii atribuie lui Isus mai multi tati sau Coranul care s-a referit intotdeauna la Isus ca fiind fiul Mariei ? Cine este Tatal? Crestinismul spune ca Isus este fiul lui Dumnezeu. Islamul spune ca Isus este fiul Mariei care s-a nascut in mod miraculos fara tata . Dumnezeu esta capabil sa creeze oricand si pe oricine doreste El, in orice mod doreste. Dumnezeu ,care l-a creat pe Adam fara mama si fara tata , poate in mod sigur sa-l creeze pe Isus fara tata. Creatia lui Adam este mult mai miraculoasa decat creatia lui Isus. Care concept de religie ti se pare mai logica: cea ca Dumnezeu poate avea fii sau ca Isus este fiul Mariei si Dumnezeu nu are fii? Care se potriveste mai mult cu conceptul de Dumnezeu? Gandeste-te si decide-te. Cine este fiul? Crestinismul si Biserica sustin ca Isus este singurul fiul al lui Dumnezeu si ca Dumnezeu si-a sacrificat singurul fiu pentru salvarea omenirii . DAR este Isus singurul fiu al lui Dumnezeu? Luca scrie in Evanghelia lui ca Dumnezeu are alt fiu si ca Isus este fiul lui Iosif, tamplarul. Tot Luca sustine ca adevaratul fiu al lui Dumnezeu este Adam (Luca 3:37) Deci Dumnezeu are 2 fii potrivit Evangheliei lui Luca: Adam si Luca. In ce ar trebui sa credem: in Biserica care sustine ca Isus este singurul fiu al lui Dumnezeu sau in Evanghelia lui Luca care sustine ca Adam este fiul lui Dumnezeu ? In Islam .aceasta privinta este foarte clara.Isus nu este fiul lui Dumnezeu,la fel si Adam. Dumnezeu nu are fii. Care religie o consideri mai adevarata : Crestinismul sau Islamul? Rugaciunea Isus a ingenuncheat si s-a rugat (Mateu 26:29) Cui s-a rugat? Acest fapt demonstraza ca omul este supus lui Dumnezeu. O persoana care se roaga nu poate fi Dumnezeu cand el singur se roaga la Dumnezeu. Dar Biserica insista sa-l faca pe Isus Dumnezeu cu toate ca el niciodata nu a spus acest lucru. Biserica a inventat o noua religie care nu are nimic de a face cu invataturile lui Isus . Crestinismul sustine ceva opus invataturilor lui Isus. Islamul este foarte exact, fiind ceea ce Dumnezeu I-a relevat Profetului Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) si ceea ce profetul a spus si a facut. Avand in vedere acest punct, ce religie ai alege-o: cea care contrazice spusele profetilor sai sau o religie care afirma spusele profetilor sai. Care religie este mai dumnezeiasca: o religie inventata sau una care respecta cuvantul lui Dumnezeu? Isus si Adam Crestinismul spune ca Adam a comis un pacat mancand din capacul interzis. Deci Adam este pacatos , asa cum sunt si descendentii lui pentru ca au mostenit acest pacat.Dupa invataturile Crestinatatii , Dumnezeu si-a sacrificat fiu pentru pacatele omenirii. Cu alte cuvinte Adam a mancat din copacul interzis si Isus a fost sacrificat pentru pacatul lui Adam dupa sute de ani. Adam a pacatuit si Isus a platit pentru asta. Aceasta este povestea Crestinitatii. Islamul spuna ca Adam a pacatuit ,s-a cait si Dumnezeu l-a iertat. Isus nu are de a face cu pacatul lui, Isus sau nu a fost crucificat pentru el,Fiacare este responsabil pentru propriile lui pacate. Care poveste este mai credibila: povestea Crestinatatii in care Isus este cel plateste datoriile lui Adam sau povestea islamica care il face pe fiecare responsabil pentru ceea ce face. Un tamplar sau Dumnezeu? Isus a invatat meseria de tamplar de la Iosif . A fost crescut de acesta de la varsta de 12 la 18 ani .Isus avea 18 ani cand Iosif a murit si a continuat sa practice meseria de tamplar pentru a-si intretine familia, pana la varsta de 30 de ani cand a primit revelatia divina si a plecat pentru a-si continua acesta misiune care a durat 3 ani. Deci Isus a fost tamplar timp de 18 ani (de la 12 la 30 de ani) Evangheliile nu mentioneaza nimic despre Isus in acesta perioada.Ele vorbesc despre nasterea lui si despre viata lui pana la varsta de 12 ani.Dupa aceea sar direct in perioada misiunii lui.Perioada dintre 12 si 30 de ani este total ignorata in cele 4 Evanghelii ale Noului Testament. DE CE? Daca cei care au scris Evangheliile au scris si biografia lui Isus de ce au ignorat perioadat de la 18 ani pana la 30 de ani. Nu este o intrebare interesanta? Poate cei care au scris Evangheliile nu au ignorat aceasta perioada din viata lui Isus ,poate ca textele aveau parti care lipseau .Sau este posibil ca Evangheliile originale sa nu fi inclus acesta perioada .In ambele cazuri , acesta perioada poate fi in mod intentionat trecuta cu vederea sau omisa pentru ca ei nu au stiut cum sa descrie aceasta perioada din viata lui Isus.A fost Isus-Dumnezeu sau tamplar? Pur si simplu meseria de tamplar nu se potriveste cu imaginea de Fiul lui Dumnezeu ,de aceea Biserica a omis aceasta perioada de 18 ani de tamplarie. In contract cu aceasta , Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) ,cand a fost tanar pana la varsta de 20 de ani a fost pastor,apoi a devenit comerciant inainte de misiunea lui divina care a inceput la varsta de 40 de ani . Aceasta perioada din viata Profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) nu este omisa de Islam sau de musulmani. Din contra , musulmanii sunt mandrii de aceasta pentru ca Profetul lor (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) a fost un om caruia ii placea munca onorabila. Care religie ti se pare mai logica: una care isi ascunde vocatiile profetilor ei sau un care nu are nimic de ascuns? Crucificat sau nu? Biserica sustine si face din crucificarea lui Isus un crez esential de care depinde soarta oamenilor si pentru care le atribuie un loc garantat in Paradis. In Coran este mentionat ca Isus nu a fost crucificat . Nu se poate discuta despre o importanta deosebita a crucificarii.Chiar daca Isus a fost crucificat sau nu, asta nu ar trebui sa afecteze viata oamenilor . Multi oameni au fost spanzurati , crucificati, arsi de vii sau omorati de-a lungul istoriei. Cum ar putea crucificarea, nu conteaza a cui, sa salveze omenirea? Ceea ce te salveaza pe tine in Viata de Apoi este religia in care tu crezi si ceea ce faci. Insusi Isus a afirmat acest lucru. Noul Testament afirma ca religia fara crezuri este o religie moarta. Nici un suflet nu este pedepsit pentru pacatele altuia. Nu se afla nici o relatie intre crucificare si salvare. Acesta este punctul de vedere islamic si cel logic. Ce crezi : poti fi salvat panandu-l pe Isus pe cruce , sau esti salvat de propria ta credinta si de proriile tale crezuri? De buna voie sau silit? Crestinismul spune ca Isus s-a oferit singur sa fie crucificat pentru salvarea omenirii ,DAR Evangheliile arata ca Isus nu a vrut sa fie crucificat si nu s-a oferit voluntar , el o fost arestat si crucificat impotriva vointei lui . Isus s-a rugat la Dumnezeu si L-a rugat sa lase sa treaca cupa pe langa el (Matei 26:39). Isus i-a rugat pe discipolii lui sa aduca sau sa cumpere sabii pentru sa putea rezinta arestarii lui. Pe cruce, l-a rugat pe Dumnezeu sa-l salveze. Acesta este dovada ca Isus nu s-a oferit sa fie sacrificat. Din contra ,el L-a rugat in nenumarate randuri pe Dumnezeu sa-l salveze de arestatori. Islamul este foarte clar si consistent in aceasta privinta a crucificarii.Isus nu a fost crucificat. Atlcineva a fost confundat cu el si crucificat in locul lui. Care variata o accepti : povestea crestinismului ,a crucificarii voluntare sau Islamul si povestea ei clara? Judeca pe baza dovezilor. Biserica spune ca Isus s-a oferit voluntar pe cruce, DAR Evangheliile arata opusul. Isus si Crestinismul Isus sustine ca Dumnezeu este unul singur ,dar Crestinismul sustine existenta Sfintei Treimi. Isus sustine ca el este fiu de om,dar Crestinismul l-a facut fiul lui Dumnezeu sau chiar Dumnezeu Isus sustine ca omul este salvat prin supunerea lui fata de Dumnezeu ,dar Crestinismul a facut ca salvarea sa fie prin crucificarea lui Isus. Isus spune ca se treage din neamul lui Israel , dar Crestinismul spune ca el provine din toate neamurile. Isus spune ca ei a venit ca intregeasca legea lui Moise, dar Crestinismul a anulat aceasta lege. Ce concluzie am putea trage? Raspunsul este foarte clar. Crestinismul nu tine cont de spusele lui Isus. In contrast cu aceasta , savantii Islamului si intitutiile acesteia au facut sa se mearga direct la sursa Islamului : Coranul si spusele Profetului(pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui). Islamul se bazeaza pe revelatia lui Dumnezeu (Coranul) si pe spusele Profetului (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) . | |
| | | alex andrei
Numarul mesajelor : 252 Varsta : 77 Localizare : colţisorul meu Data de inscriere : 01/12/2011
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Sam 10 Dec 2011, 13:11 | |
| - Citat :
- Care varianta este dupa parerea ta cea corecta : Noul Testament care ii atribuie lui Isus mai multi tati sau Coranul care s-a referit intotdeauna la Isus ca fiind fiul Mariei ?
măi Karima, nu ştiam că în Coran Maria poate fi tată, dar...!!!!! eu sunt un ignorant _____________________ dacă într-o zi va trebui să aleg între moarte şi ignoranţă..., ei bine: voi supravieţui! alex andrei
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Sam 10 Dec 2011, 14:04 | |
| - alex andrei a scris:
-
- Citat :
- Care varianta este dupa parerea ta cea corecta : Noul Testament care ii atribuie lui Isus mai multi tati sau Coranul care s-a referit intotdeauna la Isus ca fiind fiul Mariei ?
măi Karima, nu ştiam că în Coran Maria poate fi tată, dar...!!!!! eu sunt un ignorant Noroc ca nu vine Karima pe forum sa răspundă la acest mesaj pentru ca ar fi ieșit mare încurcătura. Si asta deoarece nu cunosc unii cum se interpretează aceste doua versete din Biblie: „Tu eşti Fiul Meu; astăzi Te-am născut?”
"pînă ce ea a născut un fiu. Şi el i-a pus Numele Isus" | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Sam 10 Dec 2011, 17:47 | |
| - alex andrei a scris:
-
- Citat :
măi Karima, nu ştiam că în Coran Maria poate fi tată, dar...!!!!! eu sunt un ignorant Deci si eu... Recunosc! - Diaporevomenos a scris:
- Noroc ca nu vine Karima pe forum sa răspundă la acest mesaj pentru ca ar fi ieșit mare încurcătura.
Păi, să vină că din încurcături iesim noi, cumva! Chiar cu ajutorul ei, de ce nu? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Sam 10 Dec 2011, 17:54 | |
| | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Sam 10 Dec 2011, 18:17 | |
| Destule! Nu o invidiez deloc! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mar 01 Mai 2012, 15:44 | |
| - alex andrei a scris:
-
- Citat :
măi Karima, nu ştiam că în Coran Maria poate fi tată, dar...!!!!! eu sunt un ignorant Am venit deci:nu am inteles intrebare alex andrei,unde ai citit tu ca in Coran scria ca Maria este sau poate fi tata????Da-mi exact pasajul si discutam.... _____________________ | |
| | | alex andrei
Numarul mesajelor : 252 Varsta : 77 Localizare : colţisorul meu Data de inscriere : 01/12/2011
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mar 01 Mai 2012, 22:40 | |
| - Karima a scris:
- alex andrei a scris:
-
- Citat :
măi Karima, nu ştiam că în Coran Maria poate fi tată, dar...!!!!! eu sunt un ignorant
Am venit deci:nu am inteles intrebare alex andrei,unde ai citit tu ca in Coran scria ca Maria este sau poate fi tata????Da-mi exact pasajul si discutam.... Monstrozitate de atari proporţii n-am afirmat şi nici n-am de gând s-o fac! Persoana care a afirmat-o eşti tu. Textul în care ai fîcut-o l.am dat în citat. Dacă mai trebuie ceva mai explic: a sări de la şirul de taţi atribuiţi de evanghelii (conform spuselor tale) lui Isus la afirmaţia finală "Coranul care s-a referit intotdeauna la Isus ca fiind fiul Mariei" înseamnă că: 1) ori Maria e pusă pe post de tată, ori 2) ne crezi nişte idioţi şi vrei să ne îmbeţi cu vorbe goale/apă chioară; altfel cum pot să înţeleg afirmaţia ta, pe care am reprodus-o? pace şi bine! _____________________ dacă într-o zi va trebui să aleg între moarte şi ignoranţă..., ei bine: voi supravieţui! alex andrei
| |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mier 02 Mai 2012, 02:23 | |
| Să discuți logică,implicit filozofie, cu un musulman, e precum zicea Țuțea că e să discuți cu ateul: e ca discutând cu ușa. În cazul musulmanului, a cărui gândire pivotează, precum ușa, în sau în afară Coranului, cele zise de Țuțea potrivesc foarte bine. Dacă e în Coran, e aferim: - Citat :
- Islamul este foarte exact, fiind ceea ce Dumnezeu I-a relevat Profetului Muhammed etc
Dacă nu e în Coran, Islamul e foarte exact în a respinge orice. E simplu și chiar de indicat! Abu Hamid al-Ghazali, care se pare că a fost un fel de filozof musulman, scrie în Incoerența Filozofilor că oricine pune la îndoială Coranul e un infidel. Tot el adaugă că să omori pe infideli e obligatoriu pentru orice drept credincios. Prin urmare, nu e greu de ghicit ce fel de influența în dezvoltarea logicii ca disciplină a avut asfel de... logică în lumea arabă. De alfel se vede: - Citat :
- Islamul este foartea exact etc
Serios? Dar cum rămâne cu contradicțiile dintre paginile Coranului, ca să ne limităm doar la atât? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mier 02 Mai 2012, 14:20 | |
| - alex andrei a scris:
- Karima a scris:
- alex andrei a scris:
-
- Citat :
măi Karima, nu ştiam că în Coran Maria poate fi tată, dar...!!!!! eu sunt un ignorant
Am venit deci:nu am inteles intrebare alex andrei,unde ai citit tu ca in Coran scria ca Maria este sau poate fi tata????Da-mi exact pasajul si discutam.... Monstrozitate de atari proporţii n-am afirmat şi nici n-am de gând s-o fac! Persoana care a afirmat-o eşti tu. Textul în care ai fîcut-o l.am dat în citat. Dacă mai trebuie ceva mai explic: a sări de la şirul de taţi atribuiţi de evanghelii (conform spuselor tale) lui Isus la afirmaţia finală "Coranul care s-a referit intotdeauna la Isus ca fiind fiul Mariei" înseamnă că: 1) ori Maria e pusă pe post de tată, ori 2) ne crezi nişte idioţi şi vrei să ne îmbeţi cu vorbe goale/apă chioară; altfel cum pot să înţeleg afirmaţia ta, pe care am reprodus-o?
pace şi bine! Unul din noi sigur nu stie sa citeasca sau....nu are capacitatea de a intelege. Iata ce am scris eu: Cine este Tatal?
Crestinismul spune ca Isus este fiul lui Dumnezeu. Islamul spune ca Isus este fiul Mariei care s-a nascut in mod miraculos fara tata . Dumnezeu esta capabil sa creeze oricand si pe oricine doreste El, in orice mod doreste. Dumnezeu ,care l-a creat pe Adam fara mama si fara tata , poate in mod sigur sa-l creeze pe Isus fara tata. Creatia lui Adam este mult mai miraculoasa decat creatia lui Isus. Care concept de religie ti se pare mai logica: cea ca Dumnezeu poate avea fii sau ca Isus este fiul Mariei si Dumnezeu nu are fii? Care se potriveste mai mult cu conceptul de Dumnezeu? _____________________ | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mier 02 Mai 2012, 14:22 | |
| - Ciprian a scris:
- Să discuți logică,implicit filozofie, cu un musulman, e precum zicea Țuțea că e să discuți cu ateul:
e ca discutând cu ușa. Atunci nu discutam,no problem. Dar....cum ramne cu contradictiile din Coran?Poti sa si exemplifici? _____________________ | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mier 02 Mai 2012, 19:42 | |
| Vreți să discutăm contradicții? De care fel, că avem de unde alege? Ca de exemplu -Contradicții dintre diferite locuri din Coran (știu că aici puteți să puneți la punct imediat pe oricine, cu atitudinea "Acuma voi stați cuminte în genunchi la colțul prostului, cu mânuțele ridicate și am să va luminez. Și dacă tot nu pricepeți e pentru că sunteți proști!") -Contradicții dintre Coran și Biblie (aici e simplu de argumentat: Biblia minte, Coranul zice adevărul, după cum clar ne arată cei care ne amenință cu moartea, dacă nu-i credem pe cuvânt!) -Contradicții dintre Coran și lumea reală (a se vedea mai sus)? Nu credeți că e vremea să vă schimbați tonul și atitudinea, totuși? Veniți cu "argumente" care vădesc ignorarea nu doar a cunoștințelor și capacităților de bază, cum ar fi cititul și scrisul ( și faptul că limbă română nu este limba maternă, daca nu este, ar trebui să fie un motiv în plus să o luați mai moale), dar chiar și a logicii la care faceți apel cu aerul de superioritate atât de caracterisitc islamo-fasciștilor!
_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I
Ultima editare efectuata de catre Ciprian in Mier 02 Mai 2012, 19:48, editata de 1 ori | |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mier 02 Mai 2012, 19:48 | |
| Pentru noi oamenii, cei care am suferit din pricina războaielor cu musulmani, e firesc sa existe o dispoziție de dușmănie. Dar pentru Dumnezeu, care nu a avut nimic de suferit, din partea adepților lui Mohamed nu e la fel. Dealtfel si noi creștini, credem ca nimic nu se poate întâmpla pa acest pământ, dar si in cer, fără voia Lui Dumnezeu. Pai dacă vedem cu toți ca de sute de ani ( 1400 ) exista o credința răspândita pe întregul glob, de ce nu vrem sa înțelegem ca este voia Sfânta a Lui Dumnezeu sa existe si ei si sa infloreasca ca religie si ca popor.
Mai, nu aruncați cu pietre!!! Am scris cele de mai sus, nu asa cum vedem noi lucrurile, ci asa cum vede Dumnezeu. Nu uitați, nimic nu se face fără voia Lui. EL este totul in toate! ( Ceea ce înseamna este si in ei)
5 David ajunsese pînă la Bahurim. Şi de acolo a ieşit un om din familia şi din casa lui Saul, numit Şimei, fiul lui Ghera. El îaninta blestemînd, 6 şi a aruncat cu pietre după David şi după toţi slujitorii împăratului David, în timp ce tot poporul şi toţi vitejii stăteau la dreapta şi la stînga împăratului. 7 Şimei vorbea astfel cînd blestema: „Du-te, du-te, om al sîngelui, om rău! 8 Domnul face să cadă asupra ta pedeapsa pentru tot sîngele casei lui Saul, al cărui scaun de domnie l-ai luat, şi Domnul a dat împărăţia în mînile fiului tău Absalom; şi iată-te nenorocit, căci eşti un om al sîngelui!” 9 Atunci Abişai, fiul Ţeruiei, a zis împăratului: „Pentruce bleastămă acest cîne mort pe domnul meu împăratul? Lasă-mă, te rog, să mă duc să-i tai capul.” 10 Dar împăratul a zis: „Ce aveţi voi cu mine, fiii Ţeruiei? Dacă bleastămă, înseamnă că Domnul i-a zis: ,Bleastămă pe David!` Cine-i... va zice dar: ,Pentruce faci aşa?” 11 Şi David a zis lui Abişai şi tuturor slujitorilor săi: „Iată că fiul meu, care a ieşit din trupul meu, vrea să-mi ia viaţa; cu cît mai mult Beniamitul acesta! Lăsaţi -l să blesteme, căci Domnul i-a zis. 12 Poate că Domnul se va uita la necazul meu, şi-mi va face bine în locul blestemelor de azi.” 13 David şi oamenii lui şi-au văzut de drum. Şimei mergea pe coasta muntelui, în dreptul lui David, şi mergînd, blestema, arunca cu pietre împotriva lui, şi vîntura praf. 14 Împăratul şi tot poporul care era cu el au ajuns la Aiefim, şi acolo s'au odihnit.
Psalmul 119 71
71 Este spre binele meu că m'ai smerit, ca să învăţ orînduirile Tale.
| |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mier 02 Mai 2012, 20:55 | |
| Eu vad ca tot petrolul Dumnezeu l-a dat la musulmani! | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mier 02 Mai 2012, 21:50 | |
| - Ciprian a scris:
- Vreți să discutăm contradicții?
De care fel, că avem de unde alege? Ca de exemplu -Contradicții dintre diferite locuri din Coran (știu că aici puteți să puneți la punct imediat pe oricine, cu atitudinea "Acuma voi stați cuminte în genunchi la colțul prostului, cu mânuțele ridicate și am să va luminez. Și dacă tot nu pricepeți e pentru că sunteți proști!") Si unde erau contradictiile pana la urma??? Cand o sa gasesti ceva de discutat poti reveni la subiect - Citat :
- -Contradicții dintre Coran și Biblie (aici e simplu de argumentat: Biblia minte, Coranul zice adevărul, după cum clar ne arată cei care ne amenință cu moartea, dacă nu-i credem pe cuvânt!)
Poate daca ai fi citit cate ceva din ce s-a scris aici pe forum la capitolul religie poate ca ai fi gasit si raspunsuri dar asa nu faci decat sa scrii de dragul penitei cred - Citat :
- Nu credeți că e vremea să vă schimbați tonul și atitudinea, totuși?
Nu am inteles.Tu mi te adresezi mie acum? - Citat :
- Veniți cu "argumente" care vădesc ignorarea nu doar a cunoștințelor și capacităților de bază, cum ar fi cititul și scrisul ( și faptul că limbă română nu este limba maternă, daca nu este, ar trebui să fie un motiv în plus să o luați mai moale), dar chiar și a logicii la care faceți apel cu aerul de superioritate atât de caracterisitc islamo-fasciștilor!
Eu asta numesc atac la persoana si in nici un caz discutie la un anumit subiect.Daca ai ceva personal cu mine poti sa imi scrii in privat cred dar nu sa balacaresti subiectul meu cu impresiile tale despre mine.Dai dovada de slabiciune(din cauza nestiintei),lipsa de respect si proasta crestere caci cateva subiecte abordate aici pe forum nu te aduc in situatia sa ma cunosti si cu atat mai putin sa emiti pareri personale despre mine Nu cred ca sunt mai multe de spus si atata timp cat nu revii la subiect si cauti doar sa discuti persoana mea te anunt ca nu sunt dispusa sa citesc mizerii. _____________________ | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mier 02 Mai 2012, 21:55 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- Eu vad ca tot petrolul Dumnezeu l-a dat la musulmani!
Nu vedeți bine. "Tot" petrolul ușor de exploatat e la arabi, și nici asta nu e adevărat. Mai apoi, Dumnezeu dă orice binecuvântare din pricina Sa, nu bazat pe merit. _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mier 02 Mai 2012, 22:00 | |
| Citat: Dealtfel si noi creștini, credem ca nimic nu se poate întâmpla pa acest pământ, dar si in cer, fără voia Lui Dumnezeu.
Citat: Nu e tot una cu cele ce le susțin musulmanii.
Te inseli amarnic
Citat: Logică de genul acesta i-a dus pe arabi să nu mai creadă în .........
Care arabi?Musulmanii sau crestinii?Nu stii nici macar atat ca nu toti arabii sunt musulmani?Cum as putea oare sa discut cu tine cand te afli la nivel de nestiutor?
_____________________ | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mier 02 Mai 2012, 22:22 | |
| - Citat :
- Eu asta numesc atac la persoana si in nici un caz discutie la un anumit subiect.Daca ai ceva personal cu mine poti sa imi scrii in privat cred dar nu sa balacaresti subiectul meu cu impresiile tale despre mine.Dai dovada de slabiciune(din cauza nestiintei),lipsa de respect si proasta crestere caci cateva subiecte abordate aici pe forum nu te aduc in situatia sa ma cunosti si cu atat mai putin sa emiti pareri personale despre mine
Nu cred ca sunt mai multe de spus si atata timp cat nu revii la subiect si cauti doar sa discuti persoana mea te anunt ca nu sunt dispusa sa citesc mizerii. Ușurel, ușurel! Puțintică răbdare! Adecatelea, eu atac persoana?! Ia citiți cele de mai sus, și arătați-mi unde am scris măcar apropiat de cum va exprimați! Nu puteți să citiți nivelul argumentelor cu care vreți să purtați o discuție? Păi hai să vedem atunci doar câteva rânduri, că restul sunt la același nivel : - Citat :
- Cine este el?
In Noul Testament nu se evidentiaza in mod clar cine este Isus. Cele 4 evanghelii se refera la Isus ca fiind fiul lui Dumnezeu,fiul lui David , fiul lui Abraham , fiul Mariei , si fiul lui Iosif. In Coran se mentioneaza despre Isus ca fiind fiul Mariei Ti se pare logic sa atribuim unei persoane mai multi tati? Care varianta este dupa parerea ta cea corecta : Noul Testament care ii atribuie lui Isus mai multi tati sau Coranul care s-a referit intotdeauna la Isus ca fiind fiul Mariei ? 1. Doi dintre evangheliști trasează genealogia lui Christos, dar afirmați că "Noul Testament nu se evidențiază în mod clar cine este Isus" Nu e asta ca și discutând cu proștii? 2. Dați dovadă că fie nu ați citit Noul Testament, și/ sau nu știți ce e aia genealogie. 3. Bazat pe ordinea în care va prezentați "argumentul", reiese că Maria este unul dintre tații lui Christos. 4. Întrebarea este clar tendențioasă , sugerând că nici cei care au scris, nici cei care au citit, până la Karima, vezi Doamne, nu știu ce e aia logică! Adicătele sunt retardați, sau ce? 5. Faptul că doar afirmați cele ce v-au învățat imamii și redați aici nu consitue argument, ci doar dovadă de credința. Sau, mai exact, credulitate. Subiectele care urmează sunt tratate la același nivel: Dumnezeu nu are fii, pentru că zice Coranul că Allah nu are copii. Ca și cum noțiunile de "Tata" sau "fiu" nu pot să existe decât prin reproducere sexuală! Și tot creștinul e retardat și nu știe ce e logica! Heil Hitler und der Prophet! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I
Ultima editare efectuata de catre Ciprian in Mier 02 Mai 2012, 22:38, editata de 2 ori | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mier 02 Mai 2012, 22:29 | |
| - Karima a scris:
- Citat:
Dealtfel si noi creștini, credem ca nimic nu se poate întâmpla pa acest pământ, dar si in cer, fără voia Lui Dumnezeu.
Citat: Nu e tot una cu cele ce le susțin musulmanii.
Te inseli amarnic
Citat: Logică de genul acesta i-a dus pe arabi să nu mai creadă în .........
Care arabi?Musulmanii sau crestinii?Nu stii nici macar atat ca nu toti arabii sunt musulmani?Cum as putea oare sa discut cu tine cand te afli la nivel de nestiutor?
Am zis arabii! Și dacă nu m-am exprimat clar, corecția ar trebui să fie: Logică de genul acesta i-a dus pe arabi să nu creadă în contaminare pentru o vreme etc. Iar daca lucrurile s-au schimbat aici, nu a fost din cauza Coranului, ci in ciuda lui! _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mier 02 Mai 2012, 22:56 | |
| @ Karima: Dacă tot ștergeți cele puse de mine, măcar nu mă mai citați, că nu mai pricepe nimeni nimic, cu atât mai mult cu cât nu aveți decența de a arată lămurit cine zice ce! Și ce v-a supărat, că tot nu am înțeles? Am jignit pe Diaporevomenos când i-am arătat că arabii nu au crezut în molipsire, după ce au avut parte de învățăturile Coranului? Sau nu e adevărat că cine crede în pământul rotund e un necredincios, și asta arătat doar douăzeci de ani în urmă, de către unul dintre învățătorii arabi? Sau nu e adevărat că în Coran și musulmanii cred că pisatul cămilei are calități benefice chiar și băut fiind? Vedeți stimată doamnă, eu pot să adresez probleme de acestea. De ce nu va permite propria credința? Ce fel de dialog vreți, când cenzurați după cum va taie capul? _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mier 02 Mai 2012, 23:03 | |
| Poftiți, cenzurați și asta: - New York Times a scris:
- Muslim Edicts Take on New Force
By YOUSSEF M. IBRAHIM Published: February 12, 1995
The earth is flat. Whoever claims it is round is an atheist deserving of punishment.
That is a well-known religious edict, or fatwa, issued two years ago by Sheik Abdel-Aziz Ibn Baaz, the supreme religious authority of Saudi Arabia. The blind theologian's status gives his fatwas great weight, though his opinions have often raised eyebrows or embarrassed worldly Saudis.
Once considered a minor, almost marginal, aspect of Islamic religious practice, fatwas are no longer seen as humorous or harmless. Puteți citi restul, dacă va permite credința și guvernul http://www.nytimes.com/1995/02/12/world/muslim-edicts-take-on-new-force.html?pagewanted=all&src=pm_____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mier 02 Mai 2012, 23:05 | |
| Eu imi cer scuze ca am sters un mesaj din greseala dar discutia era intre noi si tu stii bine ce ai afirmat,sau nu mai stii? - Citat :
- Sau nu e adevărat că cine crede în pământul rotund e un necredincios, și asta arătat doar douăzeci de ani în urmă, de către unul dintre învățătorii arabi?
Sau nu e adevărat că în Coran și musulmanii cred că pisatul cămilei are calități benefice chiar și băut fiind? Vedeți stimată doamnă, eu pot să adresez probleme de acestea. De ce nu va permite propria credința? Unde scrie in Coran sau in Sunna/Hadith ca este necredincios cine comenteaza forma pamantului? Unde scrie in Coran sau Sunna/Hadith ca pisatul de camila are proprietati benefice daca este baut(sau si baut fiind)? Eu nu stiu pe cine numesti tu invatator,eu singurul invatator pe care-l cred si-l urmez este Allah/Dumnezeu _____________________ | |
| | | Karima MODERATOR
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Mier 02 Mai 2012, 23:11 | |
| - Ciprian a scris:
- Poftiți, cenzurați și asta:
- New York Times a scris:
- Muslim Edicts Take on New Force
By YOUSSEF M. IBRAHIM Published: February 12, 1995
The earth is flat. Whoever claims it is round is an atheist deserving of punishment.
That is a well-known religious edict, or fatwa, issued two years ago by Sheik Abdel-Aziz Ibn Baaz, the supreme religious authority of Saudi Arabia. The blind theologian's status gives his fatwas great weight, though his opinions have often raised eyebrows or embarrassed worldly Saudis.
Once considered a minor, almost marginal, aspect of Islamic religious practice, fatwas are no longer seen as humorous or harmless. Puteți citi restul, dacă va permite credința și guvernul
http://www.nytimes.com/1995/02/12/world/muslim-edicts-take-on-new-force.html?pagewanted=all&src=pm Cipriane nu mai fi asa naiv si crede in toate taieturile din ziare. Ce-are taietura de ziar cu religia? Si-apoi si un shekh cine este?Eu nu urmez religia unui shekh.Musulmanii nu urmeaza religia unor shekh.Shekhii sunt oamnei cu bune si rele cu greseli si scapari si eu asta am mai discutat aici pe forum Un crestin urmeaza religia dupa un preot care-i permite sa se casatoreasca in post spre exemplu? Urmeaza un catolic religia unui preot care permite si practica casatoria intre doi barbati? Si exemplele pot continua _____________________ | |
| | | alex andrei
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Joi 03 Mai 2012, 00:31 | |
| - Karima a scris:
Unul din noi sigur nu stie sa citeasca sau....nu are capacitatea de a intelege. Iata ce am scris eu:
Cine este Tatal?
Crestinismul spune ca Isus este fiul lui Dumnezeu. Islamul spune ca Isus este fiul Mariei care s-a nascut in mod miraculos fara tata . Dumnezeu esta capabil sa creeze oricand si pe oricine doreste El, in orice mod doreste. Dumnezeu ,care l-a creat pe Adam fara mama si fara tata , poate in mod sigur sa-l creeze pe Isus fara tata. Creatia lui Adam este mult mai miraculoasa decat creatia lui Isus. Care concept de religie ti se pare mai logica: cea ca Dumnezeu poate avea fii sau ca Isus este fiul Mariei si Dumnezeu nu are fii? Care se potriveste mai mult cu conceptul de Dumnezeu? Uite cum facem, Karima, până îmi arăţi tu unde în evanghelie sau în Biblie scrie că Isus n-ar fi fiul Mariei, eu mă declar incapabil! Dacă nu-mi aduci această probă clară - deoarece aşa laşi să se înţeleagă: "Crestinismul spune..., Islamul spune..." atunci măi fată, la cratiţă. teologia nu-i de tine! Aştept proba aceasta şi pe urmă mai vorbim. _____________________ dacă într-o zi va trebui să aleg între moarte şi ignoranţă..., ei bine: voi supravieţui! alex andrei
| |
| | | Ciprian
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam Joi 03 Mai 2012, 00:49 | |
| - Karima a scris:
- Eu imi cer scuze ca am sters un mesaj din greseala dar discutia era intre noi si tu stii bine ce ai afirmat,sau nu mai stii?
Bine că nu ați șters din greșală ceva din cele ce vă aparțin. Ar fi fost mare pagubă. Alea musai trebuie să rămână, ca să pricepem cât suntem de proști și prost crescuți. Despre prima întrebare, nu ați greșit destinatarul. Despre a doua, nu mai e Coranul precis, exact în tot ceea ce zice? Nu e numesc învățător pe Baaz. Eu reproduc. _____________________ "We must follow the argument wherever it leads" Plato "We need to know four things: what there is, what to do about what there is, that there is a difference between knowing what there is, and knowing what to do about what there is and what that difference is." Jordan B. Peterson "The vigorous, the healthy, and the happy survive and multiply" Rev. Charles Darwin "Elvis is alive" Yo Why me , Lord?Who Am I | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Isus in crestinism si islam | |
| |
| | | | Isus in crestinism si islam | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |