__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| ISUS HRISTOS | |
|
+28CRUCIAT VOTAN Iisus delta dolion Diaporevomenos Cristina ostrovna Anahoret zaraza26 cactus murfatlar ACCENT Ciprian grabillion abbilbal Roxy TUDOR bulache MIRCEA tomi zuum sam22 enohabel Karima Restauratorul Emil Condor Administrator 32 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 02:08 | |
| - Emil Condor a scris:
- Apostolii lui Hristos îi numesc pe acei purtători de Cuvânt, prooroci.
Ce pot eu să zic mai mult?! Proorocii nu sunt purtătorii de cuvnt scris în Biblie. Proorocii sunt şi ei purtători de cuvănt, dar al cuvântului primit direct de la Dumnezeu prin diferite căi. Vei veni acum să-mi spui că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu. Da, este, dar prin câte mîini a trecut ? Şi un cuvânt scris, pe care-l pot citi, de ce mai trebuie proorocit ? | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 02:13 | |
| Purtătorii Cuvântului lui Dumnezeu, scris sau nescris, sunt prooroci.
Îl putem citi, dar îl si întelegem cum trebuie?! Vezi bine câtă controversă naste Cuvântul scris! De ce să nu fie discutat, dezbătut si scos în Lumina Lumii? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 02:25 | |
| Repet. Cuvântul scris nu are nevoie de proorocie. Dacă nu-l înţeleg mi se explică, dar nu mi se prooroceşte. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 02:30 | |
| Cuvântul în Sine e o proorocie. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 02:32 | |
| - Emil Condor a scris:
- Cuvântul în Sine e o proorocie.
Cuvântul în sine, adică Iisus, a fost proorocul proorocilor. Să nu săltăm la El. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 02:33 | |
| Tocmai! Cuvântul care este Hristos este o proorocie veche. Îti scapă amănuntele astea?
Chiar la El trebuie să săltăm, mereu. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 02:36 | |
| Revin: tu nu vrei să ne săltăm la El. Eu chiar aceea vreau cel mai mult: să ajung la măsura staturii Lui. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 02:38 | |
| - Emil Condor a scris:
- Revin: tu nu vrei să ne săltăm la El.
Eu chiar aceea vreau cel mai mult: să ajung la măsura staturii Lui. Una este să vrem, şi alta să putem. Dacă El vrea, putem fără niciun efort şi dacă El nu vrea, nu putem face altceva decât să ne târâm. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 02:42 | |
| Vom putea numai dacă vrem, nu altcumva!
El vrea să putem si de noi (si de El) depinde dacă putem. Isus a spus clar că e la îndemâna noastră să facem lucruri mai mari decât cele făcute de El si eu Îl cred. Se pare că tu nu-L crezi... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 02:50 | |
| - Emil Condor a scris:
- Vom putea numai dacă vrem, nu altcumva!
El vrea să putem si de noi (si de El) depinde dacă putem. Isus a spus clar că e la îndemâna noastră să facem lucruri mai mari decât cele făcute de El si eu Îl cred. Se pare că tu nu-L crezi... Aici trebuie să mai lămurim o problemă. "...e la îndemâna noastră să facem lucruri mai mari decât cele făcute de El" Da, prin credinţă putem face lucruri mai mari decât a făcut Iisus când a fost pe pământ, dar oricând Iisus poate face lucruri mai mari ca noi. Să nu ne credem noi mai mari şi mai tari ca El. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 02:53 | |
| Nu ne credem mai mari si mai tari ca El! O iei pe lângă! Isus a spus ( nu eu!) că putem aceea. Asta înseamnă să nu stii Cuvântul lui Isus si-ti spui păreri auzite la popi corupti. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Mar 01 Sept 2009, 02:57, editata de 1 ori | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 02:57 | |
| - Emil Condor a scris:
- Nu ne credem mai mari si mai tari ca El! O iei pe lângă!
Isus a spus (nu eu!) că putem aceea. Asta înseamnă să nu stii Cuvântul lui Isus si-ti spui păreri auzite la popi corupti. Auzi mă Milu nost, nu sări tu peste cal. Azi, în anul 2009, Iisus nu poate face mai mult decât a făcut în anul 1, sau atunci nu putea face mai multe ? A fost oare nevoie să facă mai multe ? Şi dacă Iisus a spus că putem face mai multe decât El, nu s-a referit la ce a făcut în anul 1? | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 02:59 | |
| El a spus că noi oamenii putem face minuni mai mari ca El (cele făcute până în ziua când le vorbea ucenicilor, îmi imaginez). Dacă El a spus asa, cine suntem noi să-L contrazicem? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 03:02 | |
| - Emil Condor a scris:
- El a spus că noi oamenii putem face minuni mai mari ca El (cele făcute până în ziua când le vorbea ucenicilor, îmi imaginez). Dacă El a spus asa, cine suntem noi să-L contrazicem?
Hai că intrăm în punct mort. Una este ce a făcut şi alta este ce putea face sau ce poate face. Mai am două ceasuri şi o trezesc pe Puiu Mic să mergem la cu rolele la Cluj. Mi-a trecut noaptea foarte uşor. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 03:05 | |
| Si mie mi-a plăcut discutia cu tine chiar dacă nu coincid cunostintele noastre în anumite puncte si e normal să fie asa. A fost o plăcere, tineretea mea! Să aveti o zi minunată! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 03:06 | |
| Mulţam Milu nost, ţ-am pus o întrebare la Zbor de condor. | |
| | | Ciprian
Numarul mesajelor : 1574 Data de inscriere : 17/12/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 09:02 | |
| Proroc poate sa fie, zic eu, unul care spune adevarul lui Dumnezeu, atentie insa, intotdeauna, fiind calauzit de Duhul. Desigur ca noi ne concentram atentia doar la aspectul implinirii lui in viitor, insa din perspectiva divina, timpul este nesemnificativ, deci un adevar care se va implini maine nu e cu nimic mai important sau valoros decat cel care s-a intamplat ieri.
Cat despre proroci si ortodoxie, am avut in armata o surpriza cand, dupa stingere, discutand de una si alta, un camarad din Buzau, cel cu care discutam, incepe sa-mi spuna ca el, de fapt, nu doar nu e surprins de proroci in trecut, dar intocmai ca si H.L. Mencken (ateu), cand a fost intrebat daca crede in botezul noilor nascuti, zice: -Sa cred?! L-am vazut avand loc! Tot asa si prietenul meu, zice ca a fost la un preot in Buzau, sper ca retin bine, pe vremea odiosului toate astea, impreuna cu mama si matusa sa, care, nu mai retin exact, dar avea probleme cu un vecin si un gard si nu mai stiu ce. Nu numai ca preotul (sau ce era) ii spune de problema, dar ii spune si ca se va rezolva, si cum. Si zice el, asa a fost!
PS cu Dumnezeu, nimic nu poate fi exclus, niciodata. | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 10:25 | |
| - ostrovna a scris:
- Emil Condor a scris:
- Îmi amintesc de niste discutii la Popas între Roxy si câtiva useri: Roxy spunea că nu are păcat, că este sfântă si cei ce nu întelegeau se răzvrăteau - au făcut-o chiar cu înversunare! Roxy nu afirma că este perfectă prin natura ei: a nu avea păcat, a fi sfânt însemna că păcatele ei sunt sterse, că viata ei este sfintită prin sângele Domnului Isus Hristos. Câte discutii, adesea inutile se pot ivi din cauză că omul nu le întelege pe toate!
Mi-am amintit de toate astea, acum, de Ziua lui Roxana, un user pe care îl doresc înapoi la Popas. Auzi Roxy? La Multi Ani binecuvântati de Domnul tău desăvârsit! Hei ,Emile te salut pe tine si pe cei care sunt pe popas ,acum am ajuns de la tara,o sa va povestec mai mult:) Bine-ai revenit, Geta! A fost schimbarea la fatza, a trecut si Sfanta Marie, dar numai cand ai venit tu s-a racorit! | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 10:35 | |
| - Emil Condor a scris:
- zuum a scris:
- Ce a spus Roxy si cu faptul ca e ziua ei sunt doua lucruri deosebite una de alta...nu vad legatura!
Că nu o întelegi tu, nu înseamnă automat că nu ar exista. Am urmarit discutia cu abbi....frumos, frumos! Uite ca iti dau dreptate , se aplica la oricine de fapt! Tu si cu Roxy nu intelegeti de regula anumite principii logice care vi se expun gradat, le respingeti, asta nu inseamna automat ca ele nu ar exista! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mar 01 Sept 2009, 23:35 | |
| - zuum a scris:
- Tu si cu Roxy nu intelegeti de regula anumite principii logice...
Care principii? Cele ce apartin lui Stefan cel Mare si "sfânt", ale lui Constantin Cel Mare si "sfânt", sau care?! Noi întelegem principiile lui Isus. Nu crezi că sunt suficient de bune? Toti au principii, Zuum, dar nu toate se potrivesc la toti. Sau vorbesti de principiile tale, de logica ta? Mai e mult de lucru la ele. Ai răbdare... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 02 Sept 2009, 10:00 | |
| - Emil Condor a scris:
- zuum a scris:
- Tu si cu Roxy nu intelegeti de regula anumite principii logice...
Care principii? Cele ce apartin lui Stefan cel Mare si "sfânt", ale lui Constantin Cel Mare si "sfânt", sau care?! Noi întelegem principiile lui Isus. Nu crezi că sunt suficient de bune? Toti au principii, Zuum, dar nu toate se potrivesc la toti. Sau vorbesti de principiile tale, de logica ta? Mai e mult de lucru la ele. Ai răbdare... Daca ai inceput cu Stefan cel Mare ca argument in discutia asta e limpede ca n-are nici o logica...doar vreau sa-ti amintesc ca e mult mai simplu sa vezi paiul din ochiul altuia VOI, tu si Roxy, intelegeti principiile lui Isus....deci restul e pleava , e prosti ! Felicitari, dupa 2000 de ani religia asta a realizat ceva, totusi! | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Mier 02 Sept 2009, 20:26 | |
| Am reusit si eu sa citesc citeva postari ale userului Roxy, ale Karimei si ale "Restauratorului", ca si alte opinii, de altfel... Interesanta dezbatere, chiar mi-a placut ! Evident ca au fost si unele idei amuzante ("eu sunt rau", "eu sunt perfect(a)", " eu pot sa vorbesc de rau Coranul, dar nu tu poti sa vorbesti de rau Biblia"), si e bine ca ne punem intrebari, si e foarte bine ca-ncercam sa (ne) intelegem ... _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Joi 03 Sept 2009, 11:34 | |
| - Cristina a scris:
- Am reusit si eu sa citesc citeva postari ale userului Roxy, ale Karimei si ale "Restauratorului", ca si alte opinii, de altfel... Interesanta dezbatere, chiar mi-a placut ! Evident ca au fost si unele idei amuzante ("eu sunt rau", "eu sunt perfect(a)", "eu pot sa vorbesc de rau Coranul, dar nu tu poti sa vorbesti de rau Biblia"), si e bine ca ne punem intrebari, si e foarte bine ca-ncercam sa (ne) intelegem ...
Noi, ca oameni cred ca ne-am intelege mult mai bine daca nu am ave prejudecati religioase, in primul rand si dupa aia.....si alte prejudecati. Pe mine ma surprinde cum , mai ales in crestinism, un exemplu de sacrificiu personal si altruism total cum a fost cel al lui Isus Hristos, a dat si da nastere la expresii totalitare, la monstrii de perfectiune morala si spirit dictatorial. Cel mai mult ma calca pe nervi "sfintii" si "proorocii" cu suflete minuscule care dau lectii de sfintenie celorlalti in numele si "dupa modelul" lui Isus! | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Vin 04 Sept 2009, 12:58 | |
| - zuum a scris:
- Cristina a scris:
- Am reusit si eu sa citesc citeva postari ale userului Roxy, ale Karimei si ale "Restauratorului", ca si alte opinii, de altfel... Interesanta dezbatere, chiar mi-a placut ! Evident ca au fost si unele idei amuzante ("eu sunt rau", "eu sunt perfect(a)", "eu pot sa vorbesc de rau Coranul, dar nu tu poti sa vorbesti de rau Biblia"), si e bine ca ne punem intrebari, si e foarte bine ca-ncercam sa (ne) intelegem ...
Noi, ca oameni cred ca ne-am intelege mult mai bine daca nu am ave prejudecati religioase, in primul rand si dupa aia.....si alte prejudecati. Pe mine ma surprinde cum , mai ales in crestinism, un exemplu de sacrificiu personal si altruism total cum a fost cel al lui Isus Hristos, a dat si da nastere la expresii totalitare, la monstrii de perfectiune morala si spirit dictatorial. Cel mai mult ma calca pe nervi "sfintii" si "proorocii" cu suflete minuscule care dau lectii de sfintenie celorlalti in numele si "dupa modelul" lui Isus! Daca mai este ceva care ne calca pe nervi, inseamna ca mai avem de lucru cu noi ca sa ajungem la detasare fatza de cele pamantene. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS Sam 05 Sept 2009, 10:47 | |
| - Citat :
- Daca mai este ceva care ne calca pe nervi, inseamna ca mai avem de lucru cu noi ca sa ajungem la detasare fatza de cele pamantene
Asta e o afirmatie adevarata . Eu insa, nu cred ca voi avea aspiratia sa devin sfant vreodata fiindca prefer sa raman la stadiul de a-mi recunoaste pacatele | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ISUS HRISTOS | |
| |
| | | | ISUS HRISTOS | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |