LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
politica internet mediu Popasul efremovivanantonovici muzica_traditionala curiozitati comment-143 1918 istorie padure SFromanesc Fantasy sibiu taieri brasov Limba 23 humanitas CPSF problema reclame google 1 drumetie romana
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 I_vote_lcapUNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 I_voting_barUNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 I_vote_rcap 
Emil Condor
UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 I_vote_lcapUNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 I_voting_barUNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

UNICUL DUMNEZEU

In jos 
+22
Iisus
VOTAN
Cristina
bulache
ACCENT
zaraza26
Double Jay
Anahoret
Ciprian
Bartolomeu
zuum
abbilbal
MIRCEA
dsm
Administrator
aurora
Roxy
tomi
Karima
sam22
enohabel
Emil Condor
26 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 8 ... 14  Urmatorul
AutorMesaj
Roxy

Roxy

Numarul mesajelor : 752
Localizare : cetăţenia în Ceruri
Data de inscriere : 17/09/2008

UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyJoi 18 Sept 2008, 22:34

musulmanii sunt foarte evlaviosi insa...carenta cea mai mare este urmatoarea: nu au invatatura cristica de a-si iubi vrajmasul de aici dorinta de razbunare.
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

Numarul mesajelor : 1735
Data de inscriere : 25/08/2008

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyJoi 18 Sept 2008, 22:55

Nu stiu daca tu poti vorbi in numele lumii musulmane.Banuiesc ca locuiesti in Romania,ai intalnit de multe ori dorinte de razbunare a musulmanilor romani?Impotriva cui?Si chiar daca nu locuiesti acolo poate macar ai auzit de aceea te-ai exprimat asa,nu?Asa vrea sa stiu si eu daca este posibil cine este vrajmasul musulmanilor(daca tot i-ai bagat pe toti in aceeasi oala nu?)si cum s-a manifestat dorinta de razbunare.
Noi,musulmanii avem invatatura coranica dar nu indeamna la dorinta de razbunare,daca tu vrei sa ma contrazici,astept argumentele mwah1
Sus In jos
sam22

Numarul mesajelor : 284
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyVin 19 Sept 2008, 00:27

Karima a scris:
Sa inteleg ca Biblia din alta tara are alt continut? Shocked
Tora este a evreilor cum Biblia este a crestinilor(indiferent in ce tara locuiesc crestinii)si toate vorbesc despre acelasi Unic Dumnezeu si despre Isus ca profet.Tora nu vorbeste despre Dumnezeu ca fiind Isus cum sustii tu.Isus(pbuh)a aparut la mult timp dupa scrierile revelate Profetului Moise(pbuh)
Cred ca trebuie sa citesti mai mult pentru a fi mai aproape de adevar Wink

cred ca trebuie sa mai citesti tu putin .... pana cand ai sa il gasesti pe mahomed scris undeva in Biblie.
si nu uita ... biblia vb de Dumnezeu care sa descoperit in trup. In Isus Hristos . eu asta sustin ! si biblia ma ajuta !
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyVin 19 Sept 2008, 02:12

De ce o cotesti usurel de la subiect?Nu mi-ai raspuns daca ceilalti crestini din alte tari au alte Biblii.Si nu mi-ai spus daca Tora evreilor il pomeneste pe Isus(pbuh)ca fiind Dumnezeu.Ma gandesc ca ar fi trebuit specificat dinainte ca Dumnezeu se va intrupa in Isus cum ziceti voi nu?
Ti-am scris la alt topic despre cum este pomenit Mohammed in Cartile crestinilor.
Sus In jos
Roxy

Roxy

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyVin 19 Sept 2008, 20:49

Karima a scris:
Nu stiu daca tu poti vorbi in numele lumii musulmane.Banuiesc ca locuiesti in Romania,ai intalnit de multe ori dorinte de razbunare a musulmanilor romani?Impotriva cui?Si chiar daca nu locuiesti acolo poate macar ai auzit de aceea te-ai exprimat asa,nu?Asa vrea sa stiu si eu daca este posibil cine este vrajmasul musulmanilor(daca tot i-ai bagat pe toti in aceeasi oala nu?)si cum s-a manifestat dorinta de razbunare.
Noi,musulmanii avem invatatura coranica dar nu indeamna la dorinta de razbunare,daca tu vrei sa ma contrazici,astept argumentele mwah1

nu stiu, nu cunosc niciun musulman, insa sunt fragmente din Coran care proslavesc razbunarea si razboiul contra "necredinciosilor"
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyVin 19 Sept 2008, 21:40

Roxy a scris:

nu stiu, nu cunosc niciun musulman, insa sunt fragmente din Coran care proslavesc razbunarea si razboiul contra "necredinciosilor"

Draga Roxy,unele pasaje din Coran sunt scrise metaforic,chiar si noi musulmanii nascuti si crescuti in islam daca nu intelegem ceva intrebam un shekh adica o persoana cu ani de pregatire teologica nu dam noi interpretari cum ne duce capul.
Razboiul de care tu zici poate fi un razboi verbal nu neaparat cu arme.
Islamul,respectiv Coranul nu indeamna la ura sau razboi ci din contra indeamna la credinta intr-un singur Dumnezeu.
Pe de alta parte unele versete coranice au fost revelate doar pentru acel timp si acel loc precum unele sunt revelate pentru toate timpurile si toate locurile,de aceea daca ai ceva nelamuriri(ca sa nu le spun acuze ca ar fii prea dur)expune-le aici si eu ti le voi explica bineinteles daca nu sunt in masura sa dau explicatii voi intreba o persoana acreditata in acest sens
Sus In jos
Roxy

Roxy

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyVin 19 Sept 2008, 21:55

Karima a scris:
Roxy a scris:

Draga Roxy,unele pasaje din Coran sunt scrise metaforic,chiar si noi musulmanii nascuti si crescuti in islam daca nu intelegem ceva intrebam un shekh adica o persoana cu ani de pregatire teologica nu dam noi interpretari cum ne duce capul.
Razboiul de care tu zici poate fi un razboi verbal nu neaparat cu arme.
Islamul,respectiv Coranul nu indeamna la ura sau razboi ci din contra indeamna la credinta intr-un singur Dumnezeu.
Pe de alta parte unele versete coranice au fost revelate doar pentru acel timp si acel loc precum unele sunt revelate pentru toate timpurile si toate locurile,de aceea daca ai ceva nelamuriri(ca sa nu le spun acuze ca ar fii prea dur)expune-le aici si eu ti le voi explica bineinteles daca nu sunt in masura sa dau explicatii voi intreba o persoana acreditata in acest sens

orice religie trebuie respectata, insa Adevarul nu poate fi peste tot...
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyVin 19 Sept 2008, 23:37

Si eu consider ca trebuie sa respect orice religie care a fost revelata dar sustin ca adevarul il pot detine mai multi, ceea ce creaza distante este interpretarea si amestecul traditiilor.
Parerea mea smile
Sus In jos
Roxy

Roxy

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptySam 20 Sept 2008, 07:54

Karima a scris:
Si eu consider ca trebuie sa respect orice religie care a fost revelata dar sustin ca adevarul il pot detine mai multi, ceea ce creaza distante este interpretarea si amestecul traditiilor.
Parerea mea smile

Karima, totusi, Adevarul este Unul singur: Cristos
Sus In jos
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptySam 20 Sept 2008, 10:37

Roxy a scris:
Karima a scris:
Parerea mea smile

Karima este plina de intelepciune in ceea ce spune.

Astazi am citit un articol care m-a ingrozit
http://www.newz.ro/stire/71346/europa-antisemita-si-antimusulmana/
Nu stiu cat este de adevarat studiul facut de americani, dar cred ca mai ales in privinta religiei, trebuie sa umblam "in varful picioarelor si cu manusi de matase", pentru ca este un subiect extrem de sensibil pentru fiecare persoana in parte, extins apoi la fiecare comunitate.
De aceea spun si eu ca si Karima
"Si eu consider ca trebuie sa respect orice religie care a fost revelata dar sustin ca adevarul il pot detine mai multi, ceea ce creaza distante este interpretarea si amestecul traditiilor.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptySam 20 Sept 2008, 12:40

Karima a scris:
consider ca trebuie sa respect orice religie
Respect pe oameni ca fiinte vii date de Dumnezeu. Atât!
Citat :
...sustin ca adevarul il pot detine mai multi...
Este exact situatia religiilor: ele detin fărâmituri ale adevărului dar niciuna nu are Adevărul, Unicul si inegalabilul Adevăr.
Sus In jos
tomi

Numarul mesajelor : 117
Data de inscriere : 15/09/2008

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyLun 22 Sept 2008, 14:26

Roxy a scris:
Karima a scris:
Parerea mea smile

Cred ca amandoua aveti dreptate. Bucati din Adevar pot fi cunoscute de mai multe persoane in acelasi timp desi Adevarul este un singur: Cristos.
Intr-un fel si Mohamed spune acelasi lucru! nu-i asa Karina?
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyMar 23 Sept 2008, 03:23

Da,Profetul Mohammed(pacea lui Allah asupra lui)ca si Profetul Isus(pacea lui Allah asupra lui)ca de altfel toti profetii,vorbeste despre un singur Dumnezeu,Unicul,Prainaltul,Stapanul tuturor celor vazute si nevazute,pe care nimeni nu l-a vazut si careia nu-i putem alatura pe nimeni.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyMar 23 Sept 2008, 07:52

Acel unic Dumnezeu a anuntat prin profetii vremurilor co o să vină printre noi si S-a tinut de cuvânt. Scripturile sustin cu putere spusele mele.
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyMar 23 Sept 2008, 18:26

Care Scripturi?Poti sa si exemplifici?
Sus In jos
Roxy

Roxy

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyMar 23 Sept 2008, 20:41

Karima a scris:

profetii Vechiului Testament.
Sus In jos
sam22

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyMar 23 Sept 2008, 23:36

Karima a scris:

Isaia , Zaharia .... sunt cat se poate de clare.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyMier 24 Sept 2008, 01:09

Multumesc!
Karima, răspunsul îl ai de la cei doi useri de mai sus.
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyJoi 25 Sept 2008, 00:05

Se spune despre venirea Profetului Isus nu despre venirea lui Dumnezeu
Sus In jos
sam22

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyJoi 25 Sept 2008, 00:57

Karima a scris:
Se spune despre venirea Profetului Isus nu despre venirea lui Dumnezeu

Isaia8.14 ceti spune tie numele Emanuel?
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyJoi 25 Sept 2008, 17:54

sam22 a scris:

1.”De aceea Domnul Insusi va va da un semn: Iata, fecioara va ramane insarcinata,
va naste un fiu, si-i va pune numele Emanuel.” (Isaia 7:14 – Versiunea Autorizata)
Sus In jos
sam22

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyVin 26 Sept 2008, 00:25

Karima a scris:
sam22 a scris:

1.”De aceea Domnul Insusi va va da un semn: Iata, fecioara va ramane insarcinata,
va naste un fiu, si-i va pune numele Emanuel.” (Isaia 7:14 – Versiunea Autorizata)

aici se vede cat esti de smekera si te ascunzi cand esti prinsa la coltz.
ai cerut versete in care sa auzi ca insusi Dumnezeu vine nu altcineva.
tziam dat Isaia8.14 dar gresisem era Isaia7.14 si team intrebat ce inseamna pt tine numele Emanuel iar tu miai redat textul din Isaia dar nu miai spus tot. ai omis ce era mai important. dar nu iti voi spune eu ci te las pe tine cu gura ta sa spui ce inseamna TALMACIT numele Emanuel ... uitate mai bine ca spune ... este o paranteza acolo in biblie pe care te RUGAM sa neo spui aici cu caractere maxime .
si sa sti ca e urata siretenia ta !! Spune tot versetul ..... dar uite nu ma pot RABDAA pur si simpluuuu si iti spun eu.

”De aceea Domnul Insusi va va da un semn: Iata, fecioara va ramane insarcinata,
va naste un fiu, si-i va pune numele Emanuel ( DUMNEZEU ESTE CU NOI )."[u]
Isaia7.14

Acum te intreb: Cine este cu noi? ( SPUNE TARE ... si nu o mai lua pe coclauri ... raspunde printrun sg cuvat la intrebarea asta si apoi povesteste in continuare balivernele TALE )
Esti dumneata shmekera dar nici eu nu chiar asa de fraier! (precum poate crezi)
Sus In jos
Karima
MODERATOR
Karima

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyVin 26 Sept 2008, 01:07

Pt ce atata acuzatie ca sunt asa sau pe dincolo,eu una nu vreau sa convertesc pe nimeni si nici sa-mi impun religia.Faptul ca arat greselile Bibliei te deranjeaza sau faptul ca NU POTI sa intelegi ca esti prea indoctrinat?
Cata credibilitate au scrierile Bibliei pentru mine am subliniat de multe ori.
Paranteza aia cu talmacirea a fost scrisa de Dumnezeu?De Isus?
Sus In jos
Administrator

Administrator

Numarul mesajelor : 300
Data de inscriere : 18/08/2008

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyVin 26 Sept 2008, 02:32

Aici sunt discutii ale celor ce cred în Cuvântul Sfânt.
Pentru ceilalti am deschis un Forum (ATEISM) si sub-forumuri speciale.

Să ne limităm la subiectele date de titlurile de mai sus.

Ultima editare efectuata de catre Administrator in Sam 27 Sept 2008, 04:46, editata de 1 ori
Sus In jos
http://luminalumii.forumz.ro
sam22

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 EmptyVin 26 Sept 2008, 08:39

Karima a scris:
Pt ce atata acuzatie ca sunt asa sau pe dincolo,eu una nu vreau sa convertesc pe nimeni si nici sa-mi impun religia.Faptul ca arat greselile Bibliei te deranjeaza sau faptul ca NU POTI sa intelegi ca esti prea indoctrinat?
Cata credibilitate au scrierile Bibliei pentru mine am subliniat de multe ori.
Paranteza aia cu talmacirea a fost scrisa de Dumnezeu?De Isus?

sa nuti vina sa crezi ... imi spui ca sunt indoctrinat dar cred ca uiti ca nu fac parte din nici o religie ci sunt doar Crestin ...simplu ...ieshit afara in orice organizatie sau sistem religios. asadar despre ce doctrina vb tu .... cand eu vin si iti spun doar cuvantul scris in biblie ...fara nici o aberatie ...si poveste de la mine.
apropo biblia nu are GRESELI deoarece este Cuvantul Domnului si acesta nu greseste.
despre faptul ca ai spus pt ce atata acuzaatie ... pai cum sa nu te acuz cand tu vi aici si pui uneele intrebari pe care nu crezi ca ar avea raspuns .... si cand vezi raspunsul cauti sa spui ca biblia minte !!!!! SA ITI FIE RUSINE !!!
sa nu mai spui ca tu crezi biblia .... si daca e vb de indoctrinare TU esti aceea ... cea mai indoctrinata si si daca vezi ca nu ai dreptate nu poti sa sa iti lasi doctrina ta. si vi cu "vrajeli" ca biblia minte.
INCA O DATA : nici eu nu vin sa impun nici o religie ...impun CREDINTA IN DOMNUL ISUS CARE ESTE DUMNEZEUL ADEVARAT SI VIATA VESNICA.

PS Nici acum cand esti pusa in fata adevarului nu il recunosti?
Emanuel= DUMNEZU este cu noi.
Cine este cu noi? (acum sper ca ai sa imi raspunzi iar daca nu, esti invitata sa parasesti acest forum in care se vorbeste conform Bibliei si noi CREDEM in aceasta biblie, dar cum tu NU CREZI ... te rugam LASANE LASANEE si administratorul a deschis un forum special pt voi in care va puteti dezbate balivernele. Alegerea este de partea ta!)
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: UNICUL DUMNEZEU   UNICUL DUMNEZEU - Pagina 3 Empty

Sus In jos

UNICUL DUMNEZEU
Sus 
Pagina 3 din 14Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 8 ... 14  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Pentru ce este bună Legea?
» IUBIREA de Dumnezeu, de semenii nostri
» Există Dumnezeu?
» Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei?
» ISUS - Om sau Dumnezeu?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: