| UNICUL DUMNEZEU | |
|
+22Iisus VOTAN Cristina bulache ACCENT zaraza26 Double Jay Anahoret Ciprian Bartolomeu zuum abbilbal MIRCEA dsm Administrator aurora Roxy tomi Karima sam22 enohabel Emil Condor 26 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 11 Sept 2008, 07:33 | |
| - enohabel a scris:
- Aha deci sa inteleg ca Duhul lui Isus a ramas in cer iar el pe pamant neavand duh pai se ruga propriului duh care o ramas in cer...
Of! De la tine am pretentii mai mari pentru că studiezi Biblia si zici că ai crede cumva în Cuvântul Sfânt! Uiti că stă scris despre Dumnezeu că este pretutindeni si umple toate lucrurile. Ce exprimări păgâne ai! Doamne, Doamne... | |
|
| |
sam22
Numarul mesajelor : 284 Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 11 Sept 2008, 12:48 | |
| - Emil Condor a scris:
- enohabel a scris:
- Aha deci sa inteleg ca Duhul lui Isus a ramas in cer iar el pe pamant neavand duh pai se ruga propriului duh care o ramas in cer...
Of! De la tine am pretentii mai mari pentru că studiezi Biblia si zici că ai crede cumva în Cuvântul Sfânt! Uiti că stă scris despre Dumnezeu că este pretutindeni si umple toate lucrurile. Ce exprimări păgâne ai! Doamne, Doamne... nu te mai stresa emile pt ca numele lor nu a fost scris in cartea mielului inainte de a fi lumea !! daca ii intrebam ce vrea sa spuna versetul : "Iisus a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut." ei saraci habar nu au despre cine e vb ..... ei iti dau raspunsul "pt toti oameni ca dora toti eram pierduti" dar clar ca nu era asa ..... "MULTI CHEMATI ..PUTINI ALESI" si alesii sunt aceia care ii cunosc numele lui si au ramas la ceea ce biblia a vorbit ... nu la ceea ce oameni au inventat !! | |
|
| |
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 11 Sept 2008, 15:45 | |
| - sam22 a scris:
- deci eu vb de Neemia 9 ceea ce sa intamplat pe muntele sinai nu are leg cu apocalipsa .... pai toata lumea stie cine sa pogorat pe munte in rug de foc care nu se mistuia ... Domnul ( cine stim? totzi de pe forum... vreau sa il aud p unu ca zice ca nui asa ! )
eu nu spun sa iei de bun ce zic eu .... dar eu vb doar ce scrie in bible nu trompetez de la mine putere ... si din moment ce eu iti vb din biblie si tu zici ca nui asa .... asta ce inseamna? Citeste Neemia 9 si fi atenta la versetele 12 , 13 ... si ai sa vezi ca Dumnezeu era si jos pe pamant in acel rug de foc care nu se mistuia si era si sus in cer IN ACEELASI TIMPPPPPP !!! naeemia9: 12. I-ai calauzit ziua printr-un stâlp de nor, si noaptea printr-un stâlp de foc, care le lumina drumul pe care aveau sa-l urmeze. 13. Te-ai pogorât pe muntele Sinai, le-ai vorbit din înaltimea cerurilor, si le-ai dat porunci drepte, legi adevarate, învataturi si orânduiri minunate. Vad aici ca la 12 vorbeste despre calauzire dandu-le ziua un stalp de nor si noaptea stalp de foc,nu zice nicidecum ca acel nor sau acel stalp de foc ar fii fost Dumnezeu La 13 spune ca s-a pogorat pe muntele Sinai nu spune sub ce forma mai adauga ca le-a vorbit si din inaltimea cerului,ca le-a dat si porunci etc etc dar nu spune ca acestea ar fii facute in acelasi timp,tu de ce interpretezi? | |
|
| |
sam22
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Vin 12 Sept 2008, 00:38 | |
| - Karima a scris:
- sam22 a scris:
- deci eu vb de Neemia 9 ceea ce sa intamplat pe muntele sinai nu are leg cu apocalipsa .... pai toata lumea stie cine sa pogorat pe munte in rug de foc care nu se mistuia ... Domnul ( cine stim? totzi de pe forum... vreau sa il aud p unu ca zice ca nui asa ! )
eu nu spun sa iei de bun ce zic eu .... dar eu vb doar ce scrie in bible nu trompetez de la mine putere ... si din moment ce eu iti vb din biblie si tu zici ca nui asa .... asta ce inseamna? Citeste Neemia 9 si fi atenta la versetele 12 , 13 ... si ai sa vezi ca Dumnezeu era si jos pe pamant in acel rug de foc care nu se mistuia si era si sus in cer IN ACEELASI TIMPPPPPP !!!
naeemia9: 12. I-ai calauzit ziua printr-un stâlp de nor, si noaptea printr-un stâlp de foc, care le lumina drumul pe care aveau sa-l urmeze. 13. Te-ai pogorât pe muntele Sinai, le-ai vorbit din înaltimea cerurilor, si le-ai dat porunci drepte, legi adevarate, învataturi si orânduiri minunate.
Vad aici ca la 12 vorbeste despre calauzire dandu-le ziua un stalp de nor si noaptea stalp de foc,nu zice nicidecum ca acel nor sau acel stalp de foc ar fii fost Dumnezeu La 13 spune ca s-a pogorat pe muntele Sinai nu spune sub ce forma mai adauga ca le-a vorbit si din inaltimea cerului,ca le-a dat si porunci etc etc dar nu spune ca acestea ar fii facute in acelasi timp,tu de ce interpretezi? ce interpretez? poate tu nu intzelegi ce citesti!!dar iata raspunsul ca , chiar Domnul sa pogorat pe muntele sinai .. EXod19.18. Cine se pogorase? citeste si spune cu litere mari aici p forum sa vada toata lumea !!! si sati mai dau un mare plus citeste te rog Exod 20.19-22 si apoi scrie cu litere mai mari ce ai citit aici p forum sa vada toata lumea !!!! CA DOMNUL CARE SE POGORASE PE MUNTE A VORBIT IN ACELASI TIMP DIN CERURI. acum vezi cine sa pogorat si a vorbit? ( in acelasi timp !!) | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Sam 13 Sept 2008, 06:16 | |
| Se stie foarte clar ca toate scrierile religioase sunt scrise metaforic,este vorba despre comunicare dintre Dumnezeu si Moise.Dar Moise nu a vazut pe Dumnezeu,este descris foarte bine fumul ce insotea acel foc precum si faptul ca Dumnezeu a spus ca va cobora intr-un nor gros nu?,cum ar fi putut sa-l vada Moise pe Dumnezeu???el i-a auzit vocea desigur,in acel nor sau acel foc.Este simplu de inteles ca daca Moise ar fi vazut cu adevarat un chip l-ar fi descris nu?Cum cartile religioase descriu foarte bine orice eveniment care s-a petrecut,uneori cu lux de amanunte cum de ar fii scapat vreunuia dintre apostoli sau lui Moise sa descrie pe insusi Dumnezeu?E simplu de inteles nu?Dar lui Moise i s-a spus:...,, Si Domnul l-a chemat de pe munte, zicind: Asa sa vorbesti casei lui Iacov, si sa spui copiilor lui Israel: 4 Ati vazut ce am facut Egiptului, si cum v-am purtat pe aripi de vultur si v-am adus aici la Mine. 5 Acum, daca veti asculta glasul meu, si daca veti pazi legamintul Meu, veti fi ai Mei dintre toate popoarele, caci tot pamintul este al Meu; 6 Imi veti fi o imparatie de preoti si un neam sfint. Acestea sint cuvintele pe cari le vei spune copiilor lui Israel.” 7 Moise a venit de a chemat pe batrinii poporului, si le-a pus inainte toate cuvintele acestea, cum ii poruncise Domnul. Deci vezi cum Moise nu face altceva decat sa spuna ce Dumnezeu i-a cerut ,,Domnul a zis lui Moise: Asa sa vorbesti copiilor lui Israel: Ati vazut ca v-am vorbit din ceruri. Vezi contradictia?Dumnezeu care daca ar fi sa fii fost in fata lui Moise era pe munte nu?Atunci de ce il invata pe Moise sa spuna ca ,,v-am vorbit din ceruri?,,?????? | |
|
| |
sam22
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Sam 13 Sept 2008, 14:00 | |
| - Karima a scris:
- Se stie foarte clar ca toate scrierile religioase sunt scrise metaforic,este vorba despre comunicare dintre Dumnezeu si Moise.Dar Moise nu a vazut pe Dumnezeu,este descris foarte bine fumul ce insotea acel foc precum si faptul ca Dumnezeu a spus ca va cobora intr-un nor gros nu?,cum ar fi putut sa-l vada Moise pe Dumnezeu???el i-a auzit vocea desigur,in acel nor sau acel foc.Este simplu de inteles ca daca Moise ar fi vazut cu adevarat un chip l-ar fi descris nu?Cum cartile religioase descriu foarte bine orice eveniment care s-a petrecut,uneori cu lux de amanunte cum de ar fii scapat vreunuia dintre apostoli sau lui Moise sa descrie pe insusi Dumnezeu?E simplu de inteles nu?Dar lui Moise i s-a spus:...,,Si Domnul l-a chemat de pe munte, zicind: Asa sa vorbesti casei lui Iacov, si sa spui copiilor lui Israel:
4 Ati vazut ce am facut Egiptului, si cum v-am purtat pe aripi de vultur si v-am adus aici la Mine. 5 Acum, daca veti asculta glasul meu, si daca veti pazi legamintul Meu, veti fi ai Mei dintre toate popoarele, caci tot pamintul este al Meu; 6 Imi veti fi o imparatie de preoti si un neam sfint. Acestea sint cuvintele pe cari le vei spune copiilor lui Israel.” 7 Moise a venit de a chemat pe batrinii poporului, si le-a pus inainte toate cuvintele acestea, cum ii poruncise Domnul. Deci vezi cum Moise nu face altceva decat sa spuna ce Dumnezeu i-a cerut ,,Domnul a zis lui Moise: Asa sa vorbesti copiilor lui Israel: Ati vazut ca v-am vorbit din ceruri. Vezi contradictia?Dumnezeu care daca ar fi sa fii fost in fata lui Moise era pe munte nu?Atunci de ce il invata pe Moise sa spuna ca ,,v-am vorbit din ceruri?,,?????? pai tocmai asta era ideea !!! vezi si tu f clar ca Domnul sa pogorat pe muntele sinai si lea vb din inaltul cerului !! asta vreau sa intzelegi. el era jos manifestat in rugul aprins si in ACEELASI TIMP vorbea de sus. i greu asai? SI DACA TU vrei sa imi zici ca Domnul a vorbit din cer ... te intreb cine era rugul aprins de pe munte? | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Sam 13 Sept 2008, 17:38 | |
| Da ,vad si eu foarte clar ca Moise doar a auzit vocea lui Dumnezeu,iar acea voce se auzea din varful muntelui nu din cer,si ca Moise a fost invatat de Dumnezeu ca sa spuna ca vocea a venit din cer:Asa sa vorbesti copiilor lui Israel: Ati vazut ca v-am vorbit din ceruri | |
|
| |
sam22
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Dum 14 Sept 2008, 01:23 | |
| - Karima a scris:
- Da ,vad si eu foarte clar ca Moise doar a auzit vocea lui Dumnezeu,iar acea voce se auzea din varful muntelui nu din cer,si ca Moise a fost invatat de Dumnezeu ca sa spuna ca vocea a venit din cer:Asa sa vorbesti copiilor lui Israel: Ati vazut ca v-am vorbit din ceruri
iui ... ai ziso .... nici nu mai zic nimic ! vam vb din ceruri ... tu traduci am vb de pe vf muntelui?cand spune clar de unde a vb Domnul ... din inaltul cerului. si tu zici ca de pe vf muntelui. deci asta da .... sunt uimit sincer si un pic socat de unde atata intelepciune la tine !! | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Dum 14 Sept 2008, 05:42 | |
| Eu cred ca este cazul sa recitesti nu doar sa dai copy paste ca vad ca ai inceput sa bati apa in piua.Nu eu zic ca era pe munte si nu eu zic ca era in inaltul cerului.Eu nu zic nimic. | |
|
| |
sam22
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Dum 14 Sept 2008, 14:05 | |
| - Karima a scris:
- Eu cred ca este cazul sa recitesti nu doar sa dai copy paste ca vad ca ai inceput sa bati apa in piua.Nu eu zic ca era pe munte si nu eu zic ca era in inaltul cerului.Eu nu zic nimic.
CHIAR AR FI BINE SA STII !!! SA NU ZICI NIMIC ! | |
|
| |
Karima MODERATOR
| |
| |
tomi
Numarul mesajelor : 117 Data de inscriere : 15/09/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mar 16 Sept 2008, 10:49 | |
| - Karima a scris:
- Da ,vad si eu foarte clar ca Moise doar a auzit vocea lui Dumnezeu,iar acea voce se auzea din varful muntelui nu din cer,si ca Moise a fost invatat de Dumnezeu ca sa spuna ca vocea a venit din cer:Asa sa vorbesti copiilor lui Israel: Ati vazut ca v-am vorbit din ceruri
Draga Karina, la modul de scriere si intelegere pe vremea lui Moise putea el sa spuna ca Dumnezeu i-a vorbit prin duh? Exista termenul de duh atunci? Ei bine nu putea spune astfel Moise pentru ca nu aveau intelegerea la acea vreme iar cel mai bine a spus prin "ceruri" adica Dumnezeu vorbeste oamenilor dar nu intr-un mod pamantean ci ceresc. Pana acum avem expresia "ceresc", "din cer" care defapt inseamna prin duh. | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 17 Sept 2008, 05:13 | |
| - tomi a scris:
- ...la modul de scriere si intelegere pe vremea lui Moise putea el sa spuna ca Dumnezeu i-a vorbit prin duh? Exista termenul de duh atunci?
Ei bine nu putea spune astfel Moise pentru ca nu aveau intelegerea la acea vreme iar cel mai bine a spus prin "ceruri" adica Dumnezeu vorbeste oamenilor dar nu intr-un mod pamantean ci ceresc. Pana acum avem expresia "ceresc", "din cer" care defapt inseamna prin duh. Ceresc, îngeresc, dumnezeiesc, duhovnicesc, au cu adevărat acelasi sens, bine zici. | |
|
| |
Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 17 Sept 2008, 06:48 | |
| Dumnezeu este Unul si nu format din 3 parti | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 17 Sept 2008, 11:40 | |
| - Roxy a scris:
- Dumnezeu este Unul si nu format din 3 parti
AMIN! Vezi totusi că lumea "îl fărâmitează" pentru că nu-L cunoaste! | |
|
| |
sam22
| |
| |
sam22
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 17 Sept 2008, 15:35 | |
| - Emil Condor a scris:
- Roxy a scris:
- Dumnezeu este Unul si nu format din 3 parti
AMIN! Vezi totusi că lumea "îl fărâmitează" pentru că nu-L cunoaste! asa este ! amin ! | |
|
| |
Roxy
Numarul mesajelor : 752 Localizare : cetăţenia în Ceruri Data de inscriere : 17/09/2008
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 17 Sept 2008, 20:28 | |
| Isus Cristos este descoperirea lui Dumnezeu | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 17 Sept 2008, 20:38 | |
| | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 17 Sept 2008, 22:29 | |
| - Roxy a scris:
- Isus Cristos este descoperirea lui Dumnezeu
Acel Unic Dumnezeu - perfect adevărat. | |
|
| |
sam22
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Mier 17 Sept 2008, 23:58 | |
| | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 18 Sept 2008, 03:07 | |
| Cred si Coranul si pe Profetul Mohammed(saws) Tu crezi Tora evreilor? | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 18 Sept 2008, 05:15 | |
| Când e vorba despre Mohamed sau Coran, eu nu vreau să intru în discutii care mă depăsesc. Am Coranul chiar aici, am început să-l citesc dar nu am reusit prea mult. Într-o zi poate o voi face si atunci voi avea ceva de spus. Deci, Karima, dacă vezi că nu spun prea multe despre crezul tău, nu este din cauză că te-as ignora, pur si simplu nu vreau să te rănesc prin nestiinta mea. Si... cel mai important lucru: stiu că Isus este Dumnezeul lui Avraam ce S-a arătat în trup - aceea îmi este de ajuns: am Dumnezeul Atotputernic în persoana Domnului Isus care este TOTUL iar atunci când ai TOTUL, de ce să mai cauti "altceva"??!! Logic? - Eu cred că este... | |
|
| |
sam22
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 18 Sept 2008, 15:47 | |
| - Karima a scris:
- Cred si Coranul si pe Profetul Mohammed(saws)
Tu crezi Tora evreilor? eu cred in Dumnezeul Evreilor ... si cred Biblia care este in tara mea!!! care este pt mine ! Tora este pentru ei !!! in tara lor ! dar eu cred ca este acelasi dumnezeu si in tora evreilor si in biblia noastra !!! acel Unic Dumnezeu !! Domnul Iisus Hristos ! | |
|
| |
Karima MODERATOR
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU Joi 18 Sept 2008, 22:29 | |
| Sa inteleg ca Biblia din alta tara are alt continut? Tora este a evreilor cum Biblia este a crestinilor(indiferent in ce tara locuiesc crestinii)si toate vorbesc despre acelasi Unic Dumnezeu si despre Isus ca profet.Tora nu vorbeste despre Dumnezeu ca fiind Isus cum sustii tu.Isus(pbuh)a aparut la mult timp dupa scrierile revelate Profetului Moise(pbuh) Cred ca trebuie sa citesti mai mult pentru a fi mai aproape de adevar | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: UNICUL DUMNEZEU | |
| |
|
| |
| UNICUL DUMNEZEU | |
|