__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Ştiri politice interne (I) | |
|
+21George TRISTAN Iisus U boots delta zaraza26 zuum Ion Franz Schneider silverstar bulache ostrovna yzzy cactus abbilbal dolion aurora Emil Condor Cristina nicuvar Anahoret 25 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Mar 06 Iul 2010, 20:51 | |
| - U boots a scris:
-
- Cristina a scris:
- ANI a fost o cerinta a UE (si o conditionare de acces in UE).
As fi interesat la care capitol si ce articol din tratatul de aderare scrie obligativitatea infiintarii A.N.I. Documentul probabil este public si se poate indica adresa electronica (link-ul) de unde poate fi descarcat... Pai ai fost invatat -ca multi altii, de altfel- sa primesti mura-n-gura ... Iaca : http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=25850Citez din "Raportul privind evoluţia măsurilor de acompaniere în România după aderare, Capitolul 3. REFORMA SISTEMULUI JUDICIAR ŞI LUPTA ÎMPOTRIVA CORUPŢIEI" " Obiectivul specific nr. 2: Instituirea, după cum a fost prevăzut, a unei agenţii de integritate cu competenţe de verificare a averii, a incompatibilităţilor şi a potenţialelor conflicte de interese, care să emită hotărâri cu caracter obligatoriu pe baza cărora să se poată aplica sancţiuni disuasive. Legea privind Agenţia Naţională de Integritate, modificată prin ordonanţă de urgenţă a guvernului, conferă Agenţiei competenţe de verificare a averii, a incompatibilităţilor şi a potenţialelor conflicte de interese, cu privire la un număr mare de înalţi funcţionari publici şi reprezentanţi aleşi. Legea prevede, de asemenea, emiterea de hotărâri cu caracter obligatoriu, pe baza cărora pot fi aplicate sancţiuni disuasive. Se estimează că până în luna octombrie 2007 Agenţia va deveni operaţională." http://ec.europa.eu/romania/documents/eu_romania/romania_report_ro_00001.pdfhttp://ec.europa.eu/romania/eu_romania/index_ro.htmAltceva? - U boots a scris:
- Cristina a scris:
- DNA este singura institutie aplaudata de Comisia Europeana, tocmai pentru ca face eforturi -in ciuda presiunilor si a celor orbiti, ca tine- de a-i trimite dupa gratii pe hoti/mafioti, de a reduce coruptia.
Aplaude, eforturi - foarte bine. Chiar as vrea sa aud un rezultat concret. Cum ar fi de exemplu finalizarea unui dosar pe baza careia a fost condamnat un demnitar. Nu doi sau mai multi. Macar unul... Iaca si alte citeva ... mure : http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1157474-dna-finalizat-ancheta-cazul-adrian-nastase.htmhttp://www.ziare.com/bucuresti/dna/dna-a-finalizat-urmarirea-penala-in-cel-de-al-doilea-dosar-al-lui-mihai-necolaiciuc-499885http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=politic&s_id=26268http://www.pandurul.ro/Politica/2009-05-26/%09Surupaceanu,+Cristea+si+Co.+%E2%80%93+trimisi+de+DNA+in+judecata+pentru+coruptiehttp://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/ancheta-dna-in-cazul-sefului-parchetului-buftea-finalizata-190606.http://www.euroavocatura.ro/stiri/4369/Sinteza_a_cauzelor_finalizate_de_procurorii_DNA_in_luna_martie_2010,_altele_decat_cele_deja_mediatizate | |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Mar 06 Iul 2010, 20:58 | |
| - nicuvar a scris:
-
- U boots a scris:
- Cristina a scris:
- DNA este singura institutie aplaudata de Comisia Europeana, tocmai pentru ca face eforturi -in ciuda presiunilor si a celor orbiti, ca tine- de a-i trimite dupa gratii pe hoti/mafioti, de a reduce coruptia.
Aplaude, eforturi - foarte bine. Chiar as vrea sa aud un rezultat concret. Cum ar fi de exemplu finalizarea unui dosar pe baza careia a fost condamnat un demnitar. Nu doi sau mai multi. Macar unul... Nu vei auzi. Zii "zău", cu limba scoasă . - nicuvar a scris:
- U boots a scris:
- As fi interesat la care capitol si ce articol din tratatul de aderare scrie obligativitatea infiintarii A.N.I.
Documentul probabil este public si se poate indica adresa electronica (link-ul) de unde poate fi descarcat... Poate ne spune Iulian Urban. Inca nu s-a inscris in forum, dar este mereu prezent. Pai daca alesul tau nu-ti da raportul, poate o face alesul meu, si pentru tine ... Afla ca sunt multi timisoreni care si-ar dori sa fie reprezentati de un om precum Iulian Urban ! Bine... nu e si cazul tau ...Apropos, tu stii -macar- cine te reprezinta in parlamentul Romaniei? Care e numele lui si citi purici face pe-acolo, stii? | |
| | | U boots
Numarul mesajelor : 19 Data de inscriere : 26/06/2010
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Mar 06 Iul 2010, 21:09 | |
| - nicuvar a scris:
- U boots a scris:
- Aplaude, eforturi - foarte bine.
Chiar as vrea sa aud un rezultat concret. Cum ar fi de exemplu finalizarea unui dosar pe baza careia a fost condamnat un demnitar. Nu doi sau mai multi. Macar unul... Nu vei auzi. Doar tam-tam, aparitii televizate si atat. Acum DNA-ul nu mai are succes pentru ca sunt inundatiile si a fost acel accident. DNA-ul nu mai este interesant. ANI - alti bani aruncati in vant. Ar fi foarte greu, daca nu chiar imposibil, de demonstrat ca ar exista relatie directa (cauzala in nici-un caz) intre eficienta DNA si nivelul crescut al apelor de pe unele rauri. - nicuvar a scris:
- U boots a scris:
- As fi interesat la care capitol si ce articol din tratatul de aderare scrie obligativitatea infiintarii A.N.I.
Documentul probabil este public si se poate indica adresa electronica (link-ul) de unde poate fi descarcat... Poate ne spune Iulian Urban. Inca nu s-a inscris in forum, dar este mereu prezent. Ideea era ca prea deseori este vehiculata ideea "Facem asta sau aia din cauza ca asa vrea UE", dar daca intrebi detalii concrete, atunci... pauza. Asa ca astept sa vad unde scrie negru pe alb in tratatul de aderare obligativitatea Romaniei de a infiinta Agentia Nationala de Integritate. Insa nu povesti ca "sa fie luate masuri impotriva coruptiei" sau generalitati de genul "sa fi create structuri care sa asigure functionarea mecanismeor democratice". Banuiala mea este ca in tratatul de aderare (cel din 2006) nu se aminteste de A.N.I., asa cum nu sunt pomenite nici alte agentii pentru a caror infiintare era facute demersuri pe vremea guvernului Tariceanu. Norocul nostru este ca PNL si-a dat obstescul sfarsit in 2008. Nenorocul nostru este ca a venit sirul de guverne Boc sa umple cu oamenii ai PDL si PSD & UDMR functiile de conducere din agentiile inutile create de Tariceanu. | |
| | | U boots
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Mar 06 Iul 2010, 21:17 | |
| - Cristina a scris:
- Pai ai fost invatat -ca multi altii, de altfel- sa primesti mura-n-gura ... Iaca :
http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=25850 Trec si de data asta peste jignirile pe care mi le-ati adresat si subliniez ca am fost interesat de pasajul din textul Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana unde scrie obligativitatea crearii Agentiei Naionale de Integritate. Deci nu m-am referit la citari din rapoarte, sinteze, articole din ziare, desfasuratoare ale emisiunilor OTV (nici chiar ale celor la care participau frenetic domnul Traian Basescu, domnul Emil Boc, doamna Elena Udrea etc.). P.S. Sper ca Doamna Monica Macovei nu a coborat pana la nivelul D.D.D. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Mier 07 Iul 2010, 02:04 | |
| - U boots a scris:
- ...domnul Traian ... ...domnul Emil... ...doamna Elena...
...Doamna Monica... Îmi place cum te exprimi („respectă ca să fii respectat”, nu-i asa?). Nu multi români înteleg faptul că trebuie să respecti chiar si dusmanul, prin asta arătând respect de sine, de fapt. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Mier 07 Iul 2010, 07:40 | |
| - U boots a scris:
-
- Cristina a scris:
- Pai ai fost invatat -ca multi altii, de altfel- sa primesti mura-n-gura ... Iaca :
http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=25850 Trec si de data asta peste jignirile pe care mi le-ati adresat Faptul ca ceri mura-n-gura ar trebui sa fie o jignire pentru tine, in primul rind. Eu stiu ca adevarul te supara, iar atunci cind nu ai argumente o bagi repede p-aia cu "jignirile", poate-poate prinde ... Nu este cazul, crede-ma pe cuvint . - U boots a scris:
- si subliniez ca am fost interesat de pasajul din textul Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana unde scrie obligativitatea crearii Agentiei Naionale de Integritate.
Deci nu m-am referit la citari din rapoarte, Raportul in cauza este parte integranta din Tratat, el nu este orice fel de raport asa cum incerci sa induci . Faptul ca tu minimalizezi surse de informare precum site-urile oficiale ale Ministerului Afacerilor Externe sau ale U.E., ei bine, asta chiar este o jignire. Chiar m-ar fi mirat -la tine- sa ai taria si sa recunosti evidenta unui fapt dovedit. Unora, nici daca le aduci dovezi mura-n gura, nu le-ar fi de-ajuns si nu ar recunoaste ... - U boots a scris:
- sinteze, articole din ziare, desfasuratoare ale emisiunilor OTV (nici chiar ale celor la care participau frenetic domnul Traian Basescu, domnul Emil Boc, doamna Elena Udrea etc.).
Q.E.D. ps: daca ai de gind sa dialogam serios, cu argumente, voi continua -cu drag- aceasta discutie. Insa daca vei continua sa te prezinti precum un biet Gica-contra, voi pune punct acum, aici . | |
| | | U boots
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Mier 07 Iul 2010, 09:39 | |
| - Cristina a scris:
- Eu stiu ca adevarul te supara, iar atunci cind nu ai argumente o bagi repede p-aia cu "jignirile"...
... daca ai de gind sa dialogam serios... ... te prezinti precum un biet Gica-contra ... Eu ma refer la subiect (tratatul de aderare), tu faci aprecieri la adresa persoanei, site-adminul tace. Bine, fie... si hai s-o luam altfel. Ai indicat un raport pe care scrie pe una din primele pagini "Bruxelles, 27.6.2007". Poate nu am fost suficient de explicit: eram interesat de pasajul din Tratatul de Aderare a Romaniei (si Bulgariei) la Uniunea Europeana. Acel act SIGUR a fost semnat anterior datei de 1 ianuarie 2007. Repet: sunt interesat de fraza/paragraful din Tratatul de Aderare in care scrie negru pe alb obligativitatea infiintarii Agentiei Nationale de Integritate. Atat, nimic mai mult. Doar fraza aia ma interesa. Nu tot felul de rapoarte, pareri de prin ziare, discursuri de la TV si alte vorbe pe langa subiect. P.S. Am in fata documentul intitulat "Negocierile pentru Aderarea Bulgariei si Romaniei la Uniunea Europeana" datata in 31 martie 2005. In anexa I a acelui document este Tratatul de aderare, in forma pe care o negociau la data respectiva (care a fost pana la urma semnata in 2006... si in baza ei a fost aprobata ca aderarea as fie in 1 ianuarie 2007). Nu apare niciunde in acel act sintagma Agentia Nationala de Integritate. Dupa cum probabil stii, Tratatul se referea la o serie de aspecte (de la aderarea la diferite protocoale, problematica spatiului Schengen, concurenta in spatiul economic, cooperarea cu administratiile vamale, tehnologia informatiei, mediu, sistemul juridic etc.) fara sa impuna calea concreta de realizare a obiectivelor. Asta inseamna ca infiintarea Agentiei Nationale de Integritate a fost decisa de autoritatile din Romania. Nu scrie niciunde in Tratatul de Aderare ca Romania ar fi obligata sa infiinteze Agentia Nationala de Integritate si nici alta agentie sau directie sau ce titulatura le gaseau. Guvernul Tariceanu doar a profitat de sintagma "asa ne obliga UE" si a infiintat o serie de agentii, pe care le-a umplut cu oameni din grupul lor de interese, cheltuind aiurea banii de la bugetul de stat. In aceeasi ordine de idei, probabil iti aduci aminte de faptul ca la aproape toate ministerele au fost infiintate inainte de 2007 cel putin directii (daca nu chiar secretariate de stat) "pentru Integrare Europeana". Nici asta nu scria in nici-o intelegere cu reprezentantii UE de la vremea respectiva, dar totusi autoritatile justificau aceasta crestere aiurea a aparatului birocratic prin aceeasi "pentru aderarea in Uniunea Europeana". Au angajat un numar mare de persoane in functii de consilieri, experti superiori etc., care au fost ulterior aderarii redistribuiti la celelalte departamente din ministere - adica aia se pricepeau "la aderare" in prima etapa, iar ulterior probabil se pricepeau la fel de bine si la orice alt aspect. Indiferent cat de bune consideri masurile luate de guvernul Tariceanu, ele au fost inutile, ineficiente (dovada fiind seria de "infringement"-uri), dar costisitoare. | |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Mier 07 Iul 2010, 13:27 | |
| IMI ZICE SI MIE CINEVA DE CE AU MURIT CEI 12? v-a plati sau pe Oprea il doare-n cot??? de ce pe Croitoru l-au demis cind armele au fost furate din padurea aceea,am inteles ca fratele lui baselu e implicat ??? | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Joi 08 Iul 2010, 08:22 | |
| - U boots a scris:
-
- Cristina a scris:
- Eu stiu ca adevarul te supara, iar atunci cind nu ai argumente o bagi repede p-aia cu "jignirile"...
... daca ai de gind sa dialogam serios... ... te prezinti precum un biet Gica-contra ... Eu ma refer la subiect (tratatul de aderare), Si eu ma refer la subiect, numai ca acest subiect -fiind destul de complex- nu trebuie privit -in niciun caz- simplist si reductionist, doar ca sa-ti dai singur dreptate . - U boots a scris:
- tu faci aprecieri la adresa persoanei,
Nu facem -toti- asta, inclusiv tu? - U boots a scris:
- site-adminul tace.
Si bine face, atita timp cit se discuta civilizat, chiar daca in contradictoriu si cu mici "impunsaturi" ironice ... De aici si pina la tot felul de smiorcaieli pe la admini, e cale lunga . - U boots a scris:
- Ai indicat un raport pe care scrie pe una din primele pagini "Bruxelles, 27.6.2007".
Iti reamintesc ca Romania avea "stegulete rosii" inclusiv pe justitie si anticoruptie (si astfel risca sa nu poata adera nici in 2007). Iti reamintesc ca Doamna Monica Macovei a fost cea care a indepartat "steguletul rosu", tocmai pentru ca a propus masuri gen infiintarea ANI. Iti reamintesc ca UE a acceptat sa aderam, impunind conditii de monitorizare pe justitie si anticoruptie, dovada ca Romania a fost si este -si azi!-sub monitorizare. Iti reamintesc inclusiv existenta -si azi!- a riscului aplicarii clauzelor de salvgardare, mai ales pe justitie si anticoruptie. Ca atare, faptul ca te legi de data unui Raport UE postdatat Tratatului de Aderare, imi re-itereaza modul simplist si reductionist de a privi un proces complex si anume aderarea Romaniei la UE, proces ce trebuie privit in ansamblul sau, riguros si in integralitatea sa (inclusiv anexe, declaratii si rapoarte oficiale pre si post-datate zilei oficiale de aderare), cu toate conexiunile sale (monitorizari, clauze de salvgardare etc), la zi. - U boots a scris:
- Poate nu am fost suficient de explicit: eram interesat de pasajul din Tratatul de Aderare a Romaniei (si Bulgariei) la Uniunea Europeana.
Acel act SIGUR a fost semnat anterior datei de 1 ianuarie 2007. Repet: sunt interesat de fraza/paragraful din Tratatul de Aderare in care scrie negru pe alb obligativitatea infiintarii Agentiei Nationale de Integritate. Atat, nimic mai mult. Doar fraza aia ma interesa. Daca privesti simplist Tratatul, este si normal ca nu ai sa gasesti "fraza aia". Tratatul contine doar principii si referiri generale, cu atit mai mult cu cit a fost facut inclusiv pentru aderarea Bulgariei, la pachet cu noi . Dar, spre deosebire de tratatele cu celelalte state europene, in cazul Romaniei si al Bulgariei se putea aplica o clauza de aminare a aderarii cu un an, daca in urma monitorizarii Comisiei se constata ca "steguletele rosii" -inclusiv pe justitie si afaceri interne- nu sunt rezolvate si ca masurile propuse de Romania -prin vocea Ministrului Justitiei de atunci, Doamna Monica Macovei- nu se ridica la inaltimea asteptarilor Comisiei, demonstrind ca nu suntem pregatiti pentru a deveni membri UE. In plus, in ceea ce priveste Romania, Consiliul singur putea decide aminarea aderarii, daca se constata o pregatire insuficienta, domeniul justitiei si afacerilor interne fiind mentionat explicit. - U boots a scris:
- Nu tot felul de rapoarte, pareri de prin ziare, discursuri de la TV si alte vorbe pe langa subiect.
E un mod simplist de a trata problema, sorry... - U boots a scris:
- P.S. Am in fata documentul intitulat "Negocierile pentru Aderarea Bulgariei si Romaniei la Uniunea Europeana" datata in 31 martie 2005. In anexa I a acelui document este Tratatul de aderare, in forma pe care o negociau la data respectiva (care a fost pana la urma semnata in 2006... si in baza ei a fost aprobata ca aderarea as fie in 1 ianuarie 2007).
Ceea ce nu poti sau nu vrei sa intelegi este ca aderarea Romaniei a fost insotita si de o serie de masuri de acompaniere specifice, instituite pentru a preveni sau pentru a remedia deficientele în domeniile sigurantei alimentelor, fondurilor agricole, reformei sistemului judiciar si luptei impotriva coruptiei.Iar strict si explicit pentru ultimele doua componente a fost stabilit un mecanism de cooperare si verificare cu scopul de a imbunatati functionarea sistemului legislativ, administrativ si judiciar, strict si explicit de a remedia deficientele grave in lupta impotriva coruptiei. - U boots a scris:
- Nu apare niciunde in acel act sintagma Agentia Nationala de Integritate. Dupa cum probabil stii, Tratatul se referea la o serie de aspecte (de la aderarea la diferite protocoale, problematica spatiului Schengen, concurenta in spatiul economic, cooperarea cu administratiile vamale, tehnologia informatiei, mediu, sistemul juridic etc.) fara sa impuna calea concreta de realizare a obiectivelor.
UE nu este fosta URSS ca sa impuna cum sa-si implementeze - o tara suverana- masurile anticoruptie. Insa UE isi poate impune principiile si politicile generale de lupta impotriva coruptiei. - U boots a scris:
- Asta inseamna ca infiintarea Agentiei Nationale de Integritate a fost decisa de autoritatile din Romania.
Exact. Asa cum era si normal sa fie, Romania fiind o tara suverana, care nu putea primi mura-n-gura de la UE ceea ce trebuia sa faca singura. UE poate impune principii si conditii generale in ceea ce priveste lupta anticoruptie, politica generala si liniile directoare, dar Romania -si doar Romania- este cea care trebuie sa le implementeze prin decizii si masuri adecvate, gen infiintarea ANI. - U boots a scris:
- In aceeasi ordine de idei, probabil iti aduci aminte de faptul ca la aproape toate ministerele au fost infiintate inainte de 2007 cel putin directii (daca nu chiar secretariate de stat) "pentru Integrare Europeana".
Nici asta nu scria in nici-o intelegere cu reprezentantii UE de la vremea respectiva, dar totusi autoritatile justificau aceasta crestere aiurea a aparatului birocratic prin aceeasi "pentru aderarea in Uniunea Europeana". Au angajat un numar mare de persoane in functii de consilieri, experti superiori etc., care au fost ulterior aderarii redistribuiti la celelalte departamente din ministere - adica aia se pricepeau "la aderare" in prima etapa, iar ulterior probabil se pricepeau la fel de bine si la orice alt aspect. Ok, de acord cu tine ca multe nu-si mai au rostul, insa afirm clar si raspicat ca de o justitie corecta si reformata, de ANI si de DNA avem nevoie. Punct. | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Joi 08 Iul 2010, 08:33 | |
| - ostrovna a scris:
- IMI ZICE SI MIE CINEVA DE CE AU MURIT CEI 12?
Nu tzipa, Getutzo...Lasa-i sa se odihneasca in buna pace! - ostrovna a scris:
- v-a plati sau pe Oprea il doare-n cot???
normal ar fi sa asteptam intii finalizarea si raportul anchetei. - ostrovna a scris:
- de ce pe Croitoru l-au demis cind armele au fost furate din padurea aceea,
Ce legatura are cu accidentul? - ostrovna a scris:
- am inteles ca fratele lui baselu e implicat ???
alte fumigene aruncate-n ochii tai, Getutzo ? ... | |
| | | U boots
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Joi 08 Iul 2010, 11:05 | |
| - Cristina a scris:
- Exact. Asa cum era si normal sa fie, Romania fiind o tara suverana, care nu putea primi mura-n-gura de la UE ceea ce trebuia sa faca singura. UE poate impune principii si conditii generale in ceea ce priveste lupta anticoruptie, politica generala si liniile directoare, dar Romania -si doar Romania- este cea care trebuie sa le implementeze prin decizii si masuri adecvate, gen infiintarea ANI.
Asta ziceam. Că NU Uniunea Europena a obligat, a cerut, a impus Romaniei si nici nu a conditionat aderarea de infiintarea Agentiei Nationale de Integritate, chiar daca tu initial asta ai sustinut si ai prezentat tot felul de documente din care oricum nu sustineau afirmatia ta: - Cristina a scris:
- ... ANI a fost o cerinta a UE (si o conditionare de acces in UE).
| |
| | | ostrovna
| | | | Cristina
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Joi 08 Iul 2010, 20:56 | |
| - U boots a scris:
- Cristina a scris:
- Exact. Asa cum era si normal sa fie, Romania fiind o tara suverana, care nu putea primi mura-n-gura de la UE ceea ce trebuia sa faca singura. UE poate impune principii si conditii generale in ceea ce priveste lupta anticoruptie, politica generala si liniile directoare, dar Romania -si doar Romania- este cea care trebuie sa le implementeze prin decizii si masuri adecvate, gen infiintarea ANI.
Asta ziceam. Că NU Uniunea Europena a obligat, a cerut, a impus Romaniei si nici nu a conditionat aderarea de infiintarea Agentiei Nationale de Integritate, chiar daca tu initial asta ai sustinut si ai prezentat tot felul de documente din care oricum nu sustineau afirmatia ta: - Cristina a scris:
- ... ANI a fost o cerinta a UE (si o conditionare de acces in UE).
Nu imi rastalmaci cuvintele, ca nu prinde decit la cei neinformati . Repet, pentru ultima oara: UE a conditionat accesul Romaniei in UE de luarea de masuri anticoruptie (prin cadrul general al Tratatului plus anexe si rapoarte ulterioare), precum infiintarea ANI (adica implementarea cerintei UE). Implicit, ANI a fost una dintre masurile cerute de UE. Si cu asta am pus punct aici. | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Joi 08 Iul 2010, 20:57 | |
| - ostrovna a scris:
- Cristina a scris:
- ostrovna a scris:
- IMI ZICE SI MIE CINEVA DE CE AU MURIT CEI 12?
Nu tzipa, Getutzo...Lasa-i sa se odihneasca in buna pace!
- ostrovna a scris:
- v-a plati sau pe Oprea il doare-n cot???
normal ar fi sa asteptam intii finalizarea si raportul anchetei.
- ostrovna a scris:
- de ce pe Croitoru l-au demis cind armele au fost furate din padurea aceea,
Ce legatura are cu accidentul?
- ostrovna a scris:
- am inteles ca fratele lui baselu e implicat ???
alte fumigene aruncate-n ochii tai, Getutzo ? ...
Te inseli amarnic,eu mai am o speranta ca o sa mearga la medic,are un comportament de om nebun cu privirea lui sasie:( Se poate ... Dar tot nu vad legatura cu accidentul . | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Joi 08 Iul 2010, 21:10 | |
| - Cristina a scris:
Repet, pentru ultima oara: UE a conditionat accesul Romaniei in UE de luarea de masuri anticoruptie (prin cadrul general al Tratatului plus anexe si rapoarte ulterioare), precum infiintarea ANI (adica implementarea cerintei UE). Implicit, ANI a fost una dintre masurile cerute de UE. Si cu asta am pus punct aici.
Ca deobicei, scrii ceva fara sa aduci niciun argument juridic. Era vorba de un text care sa specifice obligativitatea infiintarii ANI. De bla-bla-uri m-am saturat. Si am pus si eu punct aici. Nu are rost. PS. Geta nu "tzipa". Se intreaba si ea de ce au murit cei 12 militari si o doare nepasarea unora. Si Mircea Basescu a fost implicat la traficul de arme, oricat ar incerca unii sa il scoata basma curata. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | U boots
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Joi 08 Iul 2010, 21:24 | |
| - Cristina a scris:
- UE a conditionat accesul Romaniei in UE de luarea de masuri anticoruptie (prin cadrul general al Tratatului
Partea asta de mai sus este adevărată. Partea de mai jos nu e adevărată: - Cristina a scris:
- plus anexe si rapoarte ulterioare), precum infiintarea ANI (adica implementarea cerintei UE).
De ce? 1. Documente ULTERIOARE aderarii nu pot conditiona aderarea (exceptie face cazul in care s-ar fi inventat calatoria in timp - mai ales INAPOI in timp). 2. Cerinta UE nu era infiintarea A.N.I. Asemenea lucru nu scrie si Tratatul de Aderare, asa cum se pare ca ti-ai dat pana la urma seama chiar si tu. P.S. La fel de bine guvernul Tariceanu putea sa sporeasca atributiile Parchetului General (in sensul verificarii declaratiilr de avere si de intentie ale demnitarilor si confruntarea cu datele rezultate din verificarile efectuate). Bine ca nu au infiintat o agentie pentru verificarea senatorilor, alta agentie pentru verificarea deputatilor, inca una pentru ministrii, secretari de stat, subsecretari de stat etc., a patra pentru cei din institutia prezidentiala s.a.m.d. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Vin 09 Iul 2010, 01:10 | |
| - nicuvar a scris:
- Cristina a scris:
Repet, pentru ultima oara: UE a conditionat accesul Romaniei in UE de luarea de masuri anticoruptie (prin cadrul general al Tratatului plus anexe si rapoarte ulterioare), precum infiintarea ANI (adica implementarea cerintei UE). Implicit, ANI a fost una dintre masurile cerute de UE. Si cu asta am pus punct aici.
Ca deobicei, scrii ceva fara sa aduci niciun argument juridic. Era vorba de un text care sa specifice obligativitatea infiintarii ANI. De bla-bla-uri m-am saturat. Si am pus si eu punct aici. Nu are rost. Pari foarte revoltat pe Cristina si nu văd cauza. Mie mi s-a creat (nu doar impresia!) certitudinea că userul Cristina chiar vine cu mesaje interesante, si nu mă refer strict la politică. Pentru mine este o plăcere să discut cu ea chiar si atunci când avem păreri diferite, cum ar fi uneori la Religii. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Vin 09 Iul 2010, 01:15 | |
| - Cristina a scris:
- U boots a scris:
- site-adminul tace.
Si bine face, atita timp cit se discuta civilizat, chiar daca in contradictoriu si cu mici "impunsaturi" ironice ... De aici si pina la tot felul de smiorcaieli pe la admini, e cale lunga . Sunt unii useri ce vor ca Adminii să intervină la fiecare mesaj tăios, altii apreciază tocmai lipsa interventiei lor, iar altii, orice ar face administratorii, tot nu ar fi multumiti. Sunt total de acord cu punctul de vedere exprimat de Cristina mai sus. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
| | | | Cristina
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Vin 09 Iul 2010, 07:59 | |
| | |
| | | nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Vin 09 Iul 2010, 10:40 | |
| Ce argument juridic sa aduc la Mircea Basescu? Cam incurci borcanele. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Vin 09 Iul 2010, 11:20 | |
| - nicuvar a scris:
- Ce argument juridic sa aduc la Mircea Basescu? Cam incurci borcanele.
Pai nu la Mircea Basescu trebuie aduse argumente, ci la ceea ce scrii despre el si la acuzatia de "implicare in trafic de arme" . ps: ce spuneai despre incurcat borcane?! | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Vin 09 Iul 2010, 19:14 | |
| Comisia Europeană se declară "îngrijorată" de noua Lege ANI "Suntem îngrijoraţi de amendamentele adoptate în parlament. Nu am să mă pronunţ înaintea raportului (pe tema justiţiei - n.r.) ce va fi adoptat mai târziu, în cursul acestei luni. (...) În ultimii ani, am lăudat ANI pentru rezultatele bune obţinute în ceea ce priveşte stabilirea de incompatibilităţi, conflicte de interese şi averi nejustificate. ANI este, pentru Comisie, un pilon-cheie în lupta împotriva corupţiei", a declarat, pentru Mediafax, Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene. "Amendamentele propuse şi adoptate de parlament ridică preocupări serioase. Analiza noastră iniţială arată că noua lege adoptată nu îndeplineşte condiţiile- cheie din cel de-al doilea obiectiv IMPUS [sublinierea prin caps-lock imi apartine , prietenii stiu de ce ] României. Va trebui să analizăm cu atenţie şi vom include această analiză în raportul ce va fi publicat mai târziu în cursul acestei luni", a adăugat Gray. http://www.evz.ro/detalii/stiri/comisia-europeana-se-declara-ingrijorata-de-noua-lege-ani-899694.html | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Mier 21 Iul 2010, 09:54 | |
| Gardienii coruptiei: cine sunt sunt vinovatii pentru cel mai dur raport al UE la adresa Justitiei "Romania nu si-a respectat angajamentele asumate la aderare". Aceasta este concluzia ultimului raport al UE cu privire la sistemul judiciar. Raportul de tara al Comisiei Europene - facut public ieri la Bruxelles - concluzioneaza ca sistemul judiciar a inregistrat regrese majore fata de anul trecut. Joaca autoritatilor cu Legea ANI, numirile in baza unui simplu interviu la Inalta Curte de Casatie si Justitie, practica judiciara neunitara, sanctiunile blande si aproape incurajatoare date magistratilor de catre CSM sunt doar cateva dintre reprosurile pe care UE le-a facut la adresa Justitiei din Romania. Comisia Europeana si-a indreptat atentia si asupra taraganarii in Parlament a anchetelor privindu-i pe demnitari, exemplificand in acest sens - fara a le nominaliza in mod direct - cazurile deputatilor Adrian Nastase si Monica Iacob Ridzi.Numiri scandaloase la instanta suprema Acceptarea de catre CSM a pensionarii magistratilor suspendati ca urmare a implicarii lor in anchete penale este, de asemenea, criticata de Comisia Europeana. De exemplu, fostul presedinte al Sectiei Civile de la instanta suprema, Florin Costiniu, s-a pensionat imediat ce a fost suspendat din functie ca urmare a suspiciunii comiterii unor infractiuni grave de coruptie in dosarul care il vizeaza pe senatorul PSD Catalin Voicu. Cititi si: Traian Basescu: "Vom face propriul raport" Basescu are "ingrijorari" cu privire la accesul Romaniei in Spatiul Schengen Reactia lui Basescu la Raportul C.E.: cheama Parlamentul din vacanta pentru Legea ANI Raportul CE pentru Romania: angajamentul politic insuficient, iar amendamentele la Legea ANI reprezinta un serios pas inapoi. Un alt "coleg" de dosar al lui Voicu, judecatorul Cristian Jipa, de la Sectia Penala a instantei supreme, este si el nominalizat indirect in raportul de tara al Comisiei Europene. Mai exact, oficialii europeni au atras atentia numirii lui direct la Inalta Curte de la Tribunalul Bucuresti in plin scandal de coruptie, fara ca CSM sa motiveze transparent promovarea decisa. In anul scurs de la precedentul raport, CSM a fost condus de Virgil Andreies (50 de ani), presedintele Curtii de Apel Cluj, pana in ianuarie anul acesta, si de Florica Bejinaru (48 de ani), de la Tribunalul Mehedinti. Un alt exemplu prin care UE atrage atentia asupra lipsei de transparenta in ceea ce priveste numirile magistratilor la Inalta Curte este si promovarea secretarului general al CSM, Corina Corbu, la instanta suprema - Sectia Contencios-Administrativ, desi aceasta nu judecase niciodata cauze de acest gen. Expertii europeni recomanda si revizuirea competentei instantei supreme prin reducerea atributiilor de a judeca in prima instanta si prin limitarea judecarii in recurs, criticand si lipsa unor sentinte irevocabile mai ales in ceea ce priveste faptele grave de coruptie. Inalta Curte de Casatie si Justitie - condusa interimar de Lidia Barbulescu de aproape un an - nu a depus eforturi, conform raportului de tara, pentru unificarea practicii judiciare si nu a conceput un ghid complet privind stabilirea pedepselor pentru infractiuni de coruptie. Mai e de lucrat si la lupta anticoruptieCa si in anii precedenti, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a primit o bila alba din partea UE, insa oficialii europeni au reamintit recomandarile Comisiei Europene facute Romaniei in iulie 2009 si care au ramas nesolutionate. Comisia se refera in special la monitorizarea cazurilor de coruptie la nivelul instantelor, la eliminarea suspendarii cauzelor atunci cand se invoca exceptii de neconstitutionalitate, precum si la facilitarea urmaririi penale care ii vizeaza pe fosti si actuali membri ai Parlamentului si ai Guvernului. Totodata, raportul aduce in discutie durata inca excesiv de mare a proceselor, dar si faptul ca in unele dosare importante nu s-a luat o decizie nici macar la prima instanta. UE foloseste termeni extrem de duri cu privire la resursele umane din sistemul judiciar, punctand dezechilibrele importante din punct de vedere al volumului de munca intre parchete si instante. Mai mult, Ministerul Justitiei si CSM nu au demarat actiuni de vacantare a posturilor libere, iar Guvernul nu a finantat posturile libere sau vacante, ceea ce a dus la supraaglomerarea unor instante sau a unor parchete. De asemenea, UE se arata ingrijorata de modul de cooptare de personal in sistemul judiciar. CSM si resursele umaneAutorii raportului au aratat ca CSM nu a aplicat recomandarile facute anul trecut privind resursele umane din sistemul judiciar si nu a luat masuri rapide pentru a umple golul lasat de valul de magistrati care au parasit sistemul in perioada 2008-2009. Masurile CSM, de crestere a numarului anual de candidati admisi la Institutul National al Magistraturii, si cel de recrutare directa a magistratilor - dintre juristii cu cinci ani vechime - sunt considerate a avea un impact nesemnificativ asupra deficitului mare de personal. Presedintele CSM, Florica Bejinaru, a explicat ieri ca deciziile luate de Consiliu s-au facut doar in baza Legii privind statutul magistratilor si ca ea a cerut - fara rezultat insa - modificarea ei. Catalin Predoiu, despre "Epopeea ANI"Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, ieri, ca "epopeea ANI" a intors lucrurile la 180 de grade in privinta Raportului Comisiei Europene. Ministrul Justitiei si-a exprimat regretul ca, din cauza unui "moment de lipsa de viziune", doi ani de munca s-au risipit, iar eforturile vor trebui reluate. Concluziile Comisiei Europene: -CSM: promovari dubioase, pensionarea magistratilor corupti in timpul anchetei/procesului, politica de resurse umane - formarea de noi magistrati- ineficienta, sanctiuni disciplinare blande; -Instanta Suprema: unificarea jurisprudentei, crearea unor complete specializate, nerealizarea unui ghid de pedepse privind infractiunile de coruptie, condamnari putine in dosarele de mare coruptie. -Parlament: blocarea unor anchete penale in care sunt cercetati parlamentari, modificarile aduse noii Legi ANI, legislatia privind achizitiile publice, intarzierea discutarii unui proiect de lege privind eliminarea suspendarii procesului pana la solutionarea exceptiilor neconstitutionale. Aprecieri -ANI: identificarea averilor nejustificate a demnitarilor -Ministerul Public: eforturi in lupta impotriva micii coruptii, buna colaborare cu DGA in anchetele penale.-DNA: continuarea anchetelor de coruptie la nivel inalt. -Ministerul Justitiei: proiectul "mica reforma a justitiei". Potrivit purtatorului de cuvant al Comisiei Europene, Mark Gray, raportul este unul "obiectiv si corect". El atrage atentia asupra lipsei de angajament politic pentru reforma justitiei, chiar daca sunt mentionate si o serie de progrese in unele domenii. Intrebat de jurnalisti daca Executivul european are in vedere eventuale sanctiuni in absenta progreselor asteptate de Bruxelles, Gray a fost rezervat si a spus ca "nu este timpul acum sa se vorbeasca de sanctiuni". In opinia sa, decizia de luni a Curtii Constitutionale a Romaniei, care a declarat neconstitutionala ultima forma a Legii ANI, ofera o noua posibilitate pentru tara noastra pentru a se asigura ca repune actul normativ in concordanta cu angajamentele asumate la aderarea la UE. "Nu vedem in acest moment nevoia de a suspenda fonduri pentru cele doua tari (Romania si Bulgaria - n.r.)", a spus Gray. Potrivit acestuia, Comisia cere Romaniei sa-si onoreze angajamentele. Anca VoicuMari restante: dosarele "Nastase" si "Ridzi" Adrian NastaseTergiversarea in Parlament a aprobarii urmaririi penale in cazurile Monica Iacob Ridzi (PDL) si Adrian Nastase (PSD) a atras criticile expertilor europeni. Desi cei doi demnitari nu sunt nominalizati explicit, documentul mentioneaza ca Parlamentul a demarat cu repeziciune procedurile pentru cercetarea unui parlamentar fost ministru in iulie 2009 (exact cand plenul a dat primul vot in cazul Ridzi - n.r.). Insa o alta cerere referitoare la un alt dosar al aceleiasi persoane, ca si o cerere separata de perchezitie informatica, ambele vizand-o pe Monica Iacob Ridzi, sunt in asteptare din februarie 2010. Parlamentul a amanat o decizie dupa ce Monica Iacob Ridzi a depus o cerere de concediu medical pentru ca urma sa nasca, iar Comisia juridica a decis ca nu o poate audia. Cu toate ca a fost in concediu pana la 20 iunie, Ridzi (care a nascut la 22 aprilie) a fost prezenta in Camera Deputatilor in noaptea de 14-15 iunie la votul pentru numirea unui judecator la Curtea Constitutionala. "A fost rugata sa vina din spital pentru o batalie care era importanta. In privinta audierii la comisie, aici trebuie sa fie in deplinatatea capacitatilor pentru ca procedura sa nu fie contestata ulterior de avocati", afirma Daniel Buda (PDL), seful Comisiei juridice. O alta mentiune priveste dosarul "unui fost premier blocat permanent de Parlament" - referire la Adrian Nastase, care nu poate fi, deocamdata, urmarit penal in dosarul "Zambaccian 1". In 2009, procurorul general a invocat faptul ca, dupa ce Camera a respins o cerere similara in 2008, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala prevederea din regulament pe baza careia s-a luat decizia. Opozitia a argumentat insa ca decizia CCR nu se aplica retroactiv. http://stiri.rol.ro/gardienii-coruptiei-cine-sunt-sunt-vinovatii-pentru-cel-mai-dur-raport-al-ue-la-adresa-justitiei-634819.html _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | ostrovna
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) Mier 21 Iul 2010, 14:32 | |
| Sa mor io Cristina cite copy paste faci:)))))))))))))))))))
Imi place ca ai rabdare,oricum zilele lui base is numarate,acum ii deshumeaza pe Ceausesti probabil ca....aflam adevarul.... | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ştiri politice interne (I) | |
| |
| | | | Ştiri politice interne (I) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |