Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Stiri sportive Lun 27 Sept 2010, 18:31
La finele meciului dintre Los Angeles Galaxy si New York Red Buls (0-2), fanii gazdelor le-au reprosat favoritilor evolutia slaba din teren. Principalul vizat a fost englezul David Beckham caruia, in timp ce se afla in drum spre vestiare, un fan curajos i-a strgat: "Mai termina cu prostituatele".
David Beckham nu a suportat si s-a intors amenintator catre grupul de fani pentru a-i pune pe acestia la punct. "Spune-mi in fata", a tunat mijlocasul lui LA Galaxy catre suporterul cu gura mare. Fanul nu a indraznit sa repete acuzatia in fata sportivului.
Beckham trece printr-o perioada grea, dupa ce a fost acuzat de catre o prostituata ca a facut sex cu starul de 5 ori.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: Stiri sportive Dum 12 Dec 2010, 11:57
BARCELONA RENUNTA LA O TRADITIE DE 112 ANI PENTRU 150 DE MILIOANE DE EURO!
Clubul FC Barcelona a acceptat sa poarte pe piept numele unei fundatii din Qatar, in schimbul sumei de 150 de milioane de euro. FC Barcelona intra intr-o noua era. Clubul catalan, cea mai la moda grupare de fotbal din lume, care isi facuse un titlu de mandrie din faptul ca nu accepta sa poarte sponsori principali pe tricoul de joc, aceasta traditie durand de 112 ani, a decis sa schimbe placa. Mai mult, trupa catalana dadea pana acum bani, pentru a se afisa pe piept cu sigla UNICEF, careia ii ceda 1,5 milioane de euro anual din castiguri. 15 milioane de euro fara sa faca nimic! Lucruri vor sta altfel in viitorul apropiat. Barça a fost de acord ca, din sezonul viitor, sa-i fie inscriptionat pe tricouri numele unei fundatii din Qatar. Suma contractului? 150 de milioane de euro pentru urmatorii cinci ani, intelegerea urmand a se derula incepand cu 1 iulie 2011, la care se adauga bonusuri de performanta. In plus, Barça va primi 15 milioane de euro pentru perioada ianuarie-iulie, fara ca pe tricouri sa apara numele noului sponsor. Conducatorii dau vina pe situatia economica "Daca nu ar fi fost actuala situatie economica, nu am fi acceptat sa avem sponsor", a spus Javier Faus, vicepresedintele catalanilor. Fanii n-au privit cu ochi buni mutarea lui Sandro Rosell, presedintele clubului, cel care in trecut a fost responsabilul departamentului de marketing al firmei Nike. Suporterii i-au reamintit lui Rosell ca Barcelona se lauda cu brandul "Mai mult decat un club", iar renuntarea la un simbol din ratiuni financiare ar putea periclita mandria clubului. Fundatie non-guvernamentala Oficialii de la "Camp Nou" studiaza posibilitatea construirii unui logo in care pe piept sa incapa in continuare si UNICEF, la un loc cu noul sponsor. "Qatar Foundation" este un ONG, pentru ziaristii spanioli fiind greu de priceput cum de o organizatie non-guvernamentala cheltuieste atatia bani, pentru a-si face cunoscut numele. Recent, Qatar a obtinut dreptul de a organiza Cupa Mondiala din 2022.
Sursa: Evenimentul Zilei - (Daniel Contescu)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: Stiri sportive Dum 12 Dec 2010, 12:01
ILIE NASTASE L-A ATACAT DUR PE PATRONUL TIMISOAREI, MARIAN IANCU: «HABAR NU ARE DE FOTBAL!»
Printre invitatii de seama ai Galei Fanatik s-au numarat presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, si selectionerul Romaniei, Razvan Lucescu.
La eveniment au mai fost prezenti antrenorii Dan Petrescu, Dorinel Munteanu, Ilie Balaci, Ilie Dumitrescu, Tibor Selymes sau Nicolae Manea, dar si numerosi jucatori si reprezentanti ai celor mai importante cluburi din tara, precum Helmuth Duckadam (Steaua), Nicolae Badea (Dinamo), Gheorghe Chivorchian (FC Timisoara), Iuliu Muresan (CFR Cluj) sau Adrian Porumboiu (FC Vaslui).
Cristi Chivu, fotbalistul anului
In timpul inmanarii premiilor, Ilie Nastase, care a primit premiul legendei, l-a atacat dur, fara a da nume, pe Marian Iancu, patronul echipei FC Timisoara, pe motiv ca a renuntat mult prea usor la serviciile antrenorului Cosmin Contra: “Mi se pare ridicol ca un nume de talia lui Cosmin Contra a ajuns sa fie dat afara de la echipa de cineva care habar nu are de fotbal. Este trist ca sunt multi tehnicieni valorosi care nu sunt lasati sa-si faca treaba in tara lor”. Fotbalistul anului, Cristi Chivu, nu a fost prezent la eveniment, dar a tinut sa multumeasca pentru premiu prin intermediul unei inregistrari video.
Premiile Galei Fanatik
Profesionistul anului: Dorinel Munteanu (Otelul) Sportivii anului: Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi (kaiac-canoe) Managerul anului: Marius Stan (Otelul) Omul anului: Marius Vizer (presedinte FI Judo) Patronul anului: Arpad Paszkany (CFR Cluj) Fotbalistul anului: Cristi Chivu (Inter Milano) Antrenorul anului: Dan Petrescu (Kuban Krasnodar) Premiul legendei: Ilie Nastase
Sursa: Libertatea - (Redactia Libertatea)
dolion
Subiect: Re: Stiri sportive Dum 12 Dec 2010, 12:06
Acest topic "Stiri din fotbal", se afla la "International". Ar trebui sa fie o rubrica de "Stiri sportive" la intern si eu nu pot face acest lucru! Daca sunteti de acord, atunci sa apara rubrica la "Sport", nu la fotbal, deoarece sunt stiri din toate ramurile sportive.
dolion
Subiect: Re: Stiri sportive Mier 15 Dec 2010, 18:32
SEPP BLATTER SI-A PUS HOMOSEXUALII IN CAP
Asociatia Suporterilor Homosexuali a contestat decizia FIFA ca Mondialul din 2022 sa se desfasoare in Qatar, tara in care homosexualitatea este ilegala. Sepp Blatter, presedintele FIFA, sustine insa ca nu va exista in perioada turneului final nicio discriminare, desi, initial, i-a indemnat pe fanii homosexuali "sa se abtina de la orice activitate sexuala".
Sursa: Evenimentul Zilei - (Mugur Baileșteanu)
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Stiri sportive Joi 16 Dec 2010, 02:13
Mari tâmpenii! Si multe... Una din ele, chiar faptul că s-a dat organizarea turneului final unei tări precum Qatar.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
VOTAN
Numarul mesajelor : 630 Localizare : brasov Data de inscriere : 25/11/2010
Subiect: Re: Stiri sportive Joi 16 Dec 2010, 15:10
_____________________ CE NU TE OMOARA TE INTARESTE !!
dolion
Subiect: Re: Stiri sportive Lun 27 Dec 2010, 12:22
FIORENTINA ACUZA: MINCINOSUL ADRIAN MUTU!
Conducatorii Fiorentinei s-au saturat de roman, dupa ce au aflat ca acesta nu este sincer, naravul sau dintotdeauna. Plecarea fotbalistului Adrian Mutu de la echipa italiana Fiorentina, a devenit doar o chestiune de timp, romanul fiind izgonit de la gruparea toscana exclusiv din vina lui. Satui sa-i tolereze "Briliantului" gafele de copil fara minte, sefii clubului vor sa-l vanda cat mai repede cu putinta. Presa italiana vorbeste despre un transfer al pitesteanului in zona Golfului Persic, iar ziaristii din Turcia, dau ca sigura venirea lui la formatia Galatasaray Istanbul, trupa antrenata de Gheorghe Hagi.
"Briliant" ciobit de propriile sale prostii
Revenit dupa perioada de suspendare impusa de consumul de substante interzise, Adi Mutu nu a rezistat prea mult fara sa-si creeze, din nou, singur probleme. Sarbul Sinisa Mihajlovici, antrenorul Fiorentinei, a declarat in repetate randuri ca este alaturi de Mutu, pe care il socotea determinant pentru echipa. Numai ca "Briliantul" a calcat iarasi stramb si si-a semnat singur sentinta. Mai intai in urma cu doua saptamani, cand a mintit afirmand intr-un interviu ca oficialii Fiorentinei i-au propus prelungirea contractului pe o perioada de cinci ani. "Clubul mi-a oferit reinnoirea contractului pentru cinci ani, dar eu le-am spus ca mai vreau sa joc fotbal doar inca trei ani. Vreau sa-mi inchei cariera la Fiorentina", declara atacantul pentru publicatia "La Nazione". Pantaleo Corvino, directorul sportiv al Fiorentinei, a luat foc cand a auzit minciuna jucatorului. "Adrian Mutu? Nu i-am oferit nicio prelungire si nici nu o vom face!", a parat Corvino. Mutu a continuat sa-si dea in petic, in stilu-i caracteristic. Dupa cum sustine presa din Peninsula, Mutu a plecat de la petrecerea de Craciun, organizata de clubul sau, fara sa anunte. El a venit la respectivul eveniment insotit de cativa prieteni romani si a parasit restaurantul unde avea loc actiunea, dupa numai cateva minute. Mutu a repetat astfel gestul facut la echipa nationala, atunci cand, la finalul meciului cu Serbia, disputat la Belgrad, jucatorul a plecat fara sa spuna nimanui. Atunci, Razvan Lucescu a decis sa renunte la el. Ca si cum nu ar fi fost deajuns ca si-a jignit colegii, a doua zi dupa petrecere, Mutu nu s-a prezentat la sedinta de pregatire, motivand ca a ramas inzapezit! A fost picatura care a umplut paharul.
4 milioane de euro este suma pe care o cer sefii Fiorentinei in schimbul lui Adrian Mutu, care pe 8 ianuarie 2011 va implini 32 de ani.
Sursa: Evenimentul Zilei - (Andrei Calin)
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
Subiect: Re: Stiri sportive Lun 27 Dec 2010, 19:50
Sansele ca Nicolae Mitea sa ajunga la Timisoara sunt mici, iar acest transfer depinde foarte mult de cuvantul antrenorului Dusan Uhrin.
Marian Iancu:
"Mitea a comunicat prin presă cu noi, noi nu am avut în calcul aducerea lui. Pe postul lui suntem acoperiţi, o să vorbesc cu Duşan şi vom analiza situaţia. E foarte greu să aducem vreun jucător cu nume la Timişoara", a spus Iancu la Sport.ro.
Iancu s-a aratat deranjat de faptul ca echipa nu este ajutata suficient de autoritatile locale: "Nu beneficiem de niciun ajutor din partea Consiliului Judeţean, doar dacă avem performanţă vin bani de acolo, dacă nu prindem măcar un loc de Europa League, nu primim nimic".
FC Timisoara se afla in prezent pe pozitia a 2-a in clasamentul Ligii 1, cu 34 de puncte, avand 5 mai putin decat liderul Otelul Galati.
Sursa: Sport 365
_____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
Subiect: Re: Stiri sportive Lun 27 Dec 2010, 20:09
PS. Can-can-uri de astea sunt cu duiumul. Doar ca eu nu le consider "stiri sportive". Parerea mea. O stire sportiva inseamna, pentru mine, faptul ca maine incepe Turneul celor 4 trambuline. Cu calificarile de la Oberstdorf. Asta da stire sportiva.
_____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: Stiri sportive Lun 27 Dec 2010, 23:29
Hai Steaua!
_____________________ Doctor Cross
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Stiri sportive Lun 27 Dec 2010, 23:33
CRUCIAT a scris:
Hai Steaua!
Hopaaa! Stelist? Trăind din amintiri? Adevărat, frumoase amintiri pe care alt club din tară nu a reusit să ni le ofere.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
CRUCIAT
Subiect: Re: Stiri sportive Lun 27 Dec 2010, 23:38
da' cum altfel? amintirile ramasera, daca am auzit bine...si de cind au devenit si particolari...cum e stapanul, asa si..petecul. Da eu tot stelist infocat.
dolion
Subiect: Re: Stiri sportive Joi 30 Dec 2010, 10:51
Seful dinamovist Cristi Borcea (40 de ani) a afirmat, in dese randuri, ca se afla la Miami (SUA) pentru a se trata de hernie de disc. Giovani Becali (58 de ani) i-a “distrus”, marti, “acoperirea”: “Are o prietena acolo”.
Desi e casatorit de 22 de ani si are trei copii cu Mihaela, Cristi Borcea prefera sa-si petreaca Sarbatorile departe de sotie, in America, la Miami. Seful dinamovist a declarat ca are probleme de sanatate si ca se trateaza in SUA, dezvaluire intarita si de Dumitru Dragomir, seful LPF: “E bolnav rau, o sa ajunga la cutit!”.
Giovani Becali, fostul procurator FIFA, l-a dat insa de gol pe actionarul dinamovist, marti, la GSP Tv: “Cristi Borcea e la Miami. Am inteles ca are si o prietena acolo, ca nu era sa stea singur. Nu e nimic senzational, stie toata lumea”, a comentat Becali, lasand sa se inteleaga ca inclusiv Mihaela Borcea e la curent cu idila sotului sau.
El - «bolnav», sotia - la schi
Contactata telefonic de Libertatea, Mihaela Borcea ne-a confirmat ca nu este la Miami, alaturi de sotul ei bolnav: “Nu pot vorbi la telefon acum, sunt pe partie, schiez”. Conform Gazetei Sporturilor, prietena lui Borcea ar fi o femeie cu 14 ani mai tanara, nascuta in Timisoara.
Sursa: Libertatea - (George Mitut)
dolion
Subiect: Re: Stiri sportive Joi 30 Dec 2010, 10:54
Florin Gardos, fundasul echipei Steaua, s-a aratat dezamagit de viata pe care o duce in Ghencea. El a declarat ca avea o alta impresie despre actuala sa formatie, pana in momentul in care a ajuns sa evolueze pentru "ros-albastri".
"Cand eram mai mic nu stiam, nu cunosteam imaginea Stelei in ansamblu. Credeam ca totul este roz si totul este perfect", a spus jucatorul Stelei, pentru postul Antena 1.
dolion
Subiect: Re: Stiri sportive Joi 30 Dec 2010, 11:00
DICA INCASEAZA SUTURI DE LA CLANUL BECALI
In doar cateva zile dupa revenirea la Steaua, atacantul a fost tocat marunt de finantatorul echipei si de varul acestuia. Intrat intr-un con de umbra in ultimii doi ani, dupa ce s-a transferat de la Steaua la Catania, atacantul Nicolae Dica a decis in aceasta iarna sa revina in Ghencea.
Dupa ce turcii de la Manisaspor, unde a fost imprumutat, au renuntat la serviciile sale, Dica si-a reziliat contractul care-l lega de Catania si a decis sa revina in Ghencea. Singurul om care l-a dorit pe jucator in lotul "rosalbastrilor" a fost managerul general Mihai Stoica. "Am o slabiciune pentru Dica", spunea conducatorul "militarilor" inainte sa faca mutarea.
Imediat, finantatorul Gigi Becali a inceput sa-l desfiinteze pe Dica, dand de inteles ca si-a facut pomana cu un jucator de la care nu mai asteapta nimic bun. "Dica o sa vina la Steaua, insa el nu mai este cel care a fost. Au trecut cativa ani de cand a plecat de la Steaua. Vine pentru cinci-sase luni si va avea un salariu de 10.000 de euro. Mi-a zis ca nu vrea nici bani, ci doar sa vina la Steaua. Mi-a zis Mihai sa il luam", a spus fostul oier, imediat ce mutarea a fost perfectata. "Este «ciorba reincalzita»"
In stilul sau obositor de a-si face praf jucatorii, Becali a continuat discursul demolator la adresa lui Dica si cateva zile mai mai tarziu: "Nu stiu de ce l-am luat pe Dica. El nu va mai fi ce a fost, nu are cum! E foarte lent, daca se plimba pe teren va fi o problema".
Ca si cum nu ar fi fost de-ajuns, jucatorul pitestean a fost tras de urechi si de fostul impresar Ioan Becali, care a atras atentia asupra lui Dica. "Eu unul nu cred in acest proiect, dar e problema Stelei. Sunt de acord cu cei care au spus ca Dica este «ciorba reincalzita». A plecat din tara ca un coordonator, ca un play-maker si nu a functionat la nicio echipa din afara, pentru ca s-a considerat o «belladona»", a spus Ioan Becali. Declaratia suna penibil, tinand cont ca Becali a tot "reincalzit ciorbe" la Dinamo, aducand in Stefan cel Mare jucatori care au dat rateuri afara.
Daca Gigi Becali nu poate fi banuit in acest caz decat de placerea de a vorbi vrute si nevrute, varul sau implineste o razbunare personala. Dica nu s-a aflat in categoria fotbalistilor reprezentati de firma fratilor Becali. El a colaborat cu fostul impresar Dumitru Tudor, alias "Ciorba", apoi a semnat un contract de reprezentare cu agentul Ana-Maria Prodan.
Pentru ca nu putea sa il atace pe Dica, mai ales in perioada cand acesta era jucatorul numarul unu in Ghencea, Ioan Becali trimitea "sageti otravite" prin vocea varului sau, Gigi.
Ioan a vorbit prin Gigi
"Ana-Maria Prodan il are si pe Nicolae Dica, am si uitat sa vorbesc cu el. Poate ea sa-l impresarieze pe Dica? Si ala e nebun. I-am zis: «Te-ai apucat sa semnezi cu Ana-Maria Prodan, ti-a aratat tata si ai semnat, ce naiba, esti nebun»?", spunea latifundiarul din Pipera, in 2007.
Dica nu a fost niciodata unul dintre jucatorii simpatizati de Gigi Becali, care nu l-a avut la suflet nici in perioada in care atacantul marca goluri decisive. "Dicanio" a avut tupeul sa il infrunte pe "dictatorul din Ghencea" atunci cand acesta l-a facut praf dupa un meci. "Cand nu merge echipa, numai eu sunt vinovat. Ceilalti nu se vad". Imediat Gigi a inmuiat tonul: "De la el am pretentii mai mari". "Din cate stiu, Nicolae Dica este jucatorul Stelei si ramane acolo pana la vara.", ANA-MARIA PRODAN, impresarul lui Nicolae Dica
dolion
Subiect: Re: Stiri sportive Sam 08 Ian 2011, 21:51
FIORENTINA IL DA IN JUDECATA PE BECALI
Clubul Fiorentina a anuntat ca il va da in judecata pe Ioan Becali pentru "nenumaratele minciuni si calomnii" pe care, reprezentantul lui Mutu, le-a spus in cadrul conferintei de presa pe care a sustinut-o vineri, la Florenta.
"In urma nenumaratelor minciuni si calomnii din declaratiile domnului Giovanni Becali, reprezentantul lui Adrian Mutu, ACF Fiorentina anunta ca, i-a imputernicit pe avocatii sai, sa actioneze impotriva domnului Becali, pentru a proteja imaginea si interesele societatii, si a membrilor sai", se arata in comunicatul de pe site-ul official al clubului.
In cadrul conferintei de presa pe care Ioan a sustinut-o ieri la Florenta, acesta a explicat versiunea lui Adrian Mutu cu privire la scandalul in care este implicat, spunand, printre altele, ca membri ai conducerii clubului Fiorentina l-au jignit pe Adrian Mutu, numindu-l "cancerul clubului" si "nenorocit".
Sursa: Libertatea - (Redactia Libertatea)
CRUCIAT
Subiect: Re: Stiri sportive Sam 15 Ian 2011, 07:30
Dolioane, zgindaresti rani.....
dolion
Subiect: Re: Stiri sportive Dum 16 Ian 2011, 14:10
POLEMICILE CARE AU MARCAT ISTORIA "BALONULUI DE AUR"
Desemnarea argentinianului Lionel Messi drept cel mai bun fotbalist din lume intr-un an in care Spania a iesit campioana mondiala a scandalizat. Nu este singura furtuna starnita in jurul trofeului. Lionel Messi, cel mai bun fotbalist al zilelor noastre, a intrat din nou in posesia "Balonului de Aur", pentru a doua oara consecutiv, desi, de aceasta data, nu era favorit sa-si adjudece trofeul, dupa un an 2010 dominat de Spania (campioana mondiala) si de Inter Milano (castigatoarea Ligii Campionilor).
In clasament, Messi (Barcelona) i-a devansat pe Xavi Hernandez, "motorasul" Barcelonei si al Spaniei, si pe Andres Iniesta, "furnica" gruparii catalane si cel care a marcat golul decisiv pentru reprezentativa iberica in finala cu Olanda.
Sezon normal cu Barcelona, prestatii sterse la nationala
La nivel de performante colective, argentinianul n-a avut un sezon iesit din tipare cu Barcelona, cu care s-a oprit in semifinalele Ligii Campionilor, iar cu nationala Argentinei a dezamagit in Africa de Sud, numai ca prestatia sa individuala etalata la club a luat ochii votantilor. "Ma asteptam ca Xavi sa castige «Balonul de Aur». Alegerea lui Messi este o decizie suprinzatoare", a punctat ieri Gica Popescu. Fostul capitan al Barcelonei este reprezentantul unui curent puternic si numeros, care contesta nu valoarea lui Messi, ci desemnarea lui ca invingator. Si presa considera socant triumful sud-americanului, in conditiile in care cotidianul italian "La Gazzetta dello Sport", care indicase pana acum cu precizie castigatorul, il dadea primul pe Andres Iniesta, eroul Cupei Mondiale. In ancheta pe care publicatia franceza "France Football" si FIFA o intocmesc de-acum in comun au punctat in acest an inclusiv antrenorii si capitanii echipelor nationale, la un loc cu corespondentii de pretutindeni ai revistei. Atat Razvan Lucescu, cat si Cristi Chivu au mers pe mana celor de la Inter Milano, care au reusit patru performante majore in 2010: Liga Campionilor, titlul, Cupa si Supercupa Italiei. Selectionerul si capitanul tricolorilor l-au ales pe mijlocasul olandez Wesley Sneijder.
Marile nedreptati din ultimii 30 de ani
Trofeul decernat la inceput doar de "France Football", care este un premiu individual, dar tine cont si de performantele de echipa, a starnit polemici de-a lungul timpului. Initial, protestele au fost declansate de faptul ca "Balonul" nu era decernat jucatorilor din afara Europei. Regula a fost schimbata in 1995, cand a triumfat liberianul George Weah, de la AC Milan. Inainte insa s-au comis cateva mari nedreptati. In 1978, Mario Kempes era "rege" pe glob, insa de "Balon" s-a lipit englezul Kevin Keagan (Hamburger SV). In 1986, rusul Igor Belanov a castigat Cupa Cupelor cu Dinamo Kiev, dar s-a trezit in brate si cu ravnitul trofeu, desi Diego Maradona dusese Argentina, de unul singur, pana in piscul lumii. O alta decizie stramba a fost desemnarea bulgarului Hristo Stoicikov, care terminase pe locul patru la Mondialul din 1994, desi Romario, colegul sau de la Barcelona, purtase Brazilia spre titlul suprem. Ulterior, "Balonul" a mers unde trebuia, rasplatindu-i, in an de Mondial sau de European, pe Matthias Sammer (1996), Zinedine Zidane (1998 si 2000), Ronaldo (2002) si pe Fabio Cannavaro (2006). Au fost si exceptii. In 2000 a castigat lusitanul Luis Figo, desi Franta biruise la Euro, in 2004 laureatul s-a numit ucraineanul Andrei Sevcenko, chiar daca Grecia se incoronase pe "Batranul Continent", iar in 2008 s-a bucurat portughezul Cristiano Ronaldo, cu toate ca Spania terminase prima la Europene.
Americanul Jeret Peterson, medaliat cu argint la freestyle la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver din 2010, s-a sinucis, a anunţat, marţi, poliţia din Utah. El a fost găsit mort într-o groapă, a precizat poliţia, adăugând că sportivul formase numărul de urgenţă al poliţiei, 911, înainte de a se împuşca. Peterson, în vârstă de 29 de ani, a fost acuzat că a condus în stare de ebrietate, la Hailey, în Idaho, el pledând nevinovat. În 2006, el a fost exclus de la JO de la Torino pentru o bătaie, tot când era în stare de ebrietate. La JO din 2010, Peterson a fost aproape de aur, însă acesta i-a revenit în cele din urmă sportivului Alexei Grichine din Belarus. Jeret Peterson afirmase atunci că este "cea mai frumoasă zi din viaţa lui".