Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: Stiri sportive Mier 05 Dec 2012, 08:01
Un tusier al unei partide de tineret din Olanda a murit dupa ce a fost batut de mai multi fotbalisti. Richard Nieuwenhuizen s-a prabusit pe gazon si a fost transportat de urgenta la spital, dupa ce mai multi jucatori ai clubului Nieuw Sloten, din Amsterdam, l-au batut cu pumnii si picioarele. Clubul Buitenboys a anuntat ca arbitrul a murit, insa nu a dezvaluit cauza exacta a mortii.
Trei jucatori, cu varste cuprinse intre 15 si 16 ani, au fost arestati ieri pentru agresarea acestuia. Mai mult, echipa din care acestia faceau parte s-a retras din campionat.
"E absolut oribil ca asa ceva se intampla pe un teren din Olanda. Asta nu mai are absolut nicio legatura cu sportul si e pur si simplu inacceptabil", a spus ministrul sportului din Olanda, Edith Schippers.
Sursa: Evenimentul Zilei - (Sorin Breazu)
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Stiri sportive Mar 19 Feb 2013, 14:22
Dupa cum sper ca stiti, zilele astea are loc Festivalul Olimpic al Tineretului European. Mascota lui este un ursulet, melodia aleasa este Balada de Ciprian Porumbescu. Urez gazdelor sa-si faca bun renume cu aceasta ocazie!
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Stiri sportive Mier 20 Feb 2013, 01:13
Îmi imaginez că e tare frumos acum în Bucegi. Pentru sportivii de acolo e un prilej potrivit de a se bucura de acea minunată zonă turistică. Pentru ceilalti am auzit că a devenit atât de scump că nici nu-si mai permit să meargă la Poiană. Păcat!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
dolion
Subiect: Re: Stiri sportive Sam 26 Apr 2014, 09:39
Tito Vilanova, fostul antrenor al echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, care era de mai mulți ani bolnav de cancer, a murit vineri, la vârsta de 45 de ani, a doua zi după ce a fost supus unei noi intervenții chirurgicale, a anunțat familia sa, citată de ziarul El Mundo Deportivo. Tito Vilanova a fost diagnosticat în 2011 cu cancer la glanda parotidă. El a fost operat joi în urma unor complicații gastrice. Fost mijlocaș format la FC Barcelona, Vilanova nu a reușit să ajungă niciodată la cel mai înalt nivel. El a jucat la mai multe cluburi spaniole înainte de a reveni la Barca în rolul de formator de tineri. Devenit în 2007 secundul lui Pep Guardiola, pe atunci antrenorul echipei B a clubului catalan, în liga a 3-a spaniolă, Vilanova l-a urmat apoi pe acesta la conducerea primei echipe, în 2008. Operat pentru prima oară în noiembrie 2011, Vilanova l-a înlocuit pe Guardiola, plecat de la Barcelona în aprilie 2012, înainte de a suferi o nouă intervenție chirurgicală, în decembrie 2012, pentru a reveni în luna ianuarie în postul său, conducând echipa la câștigarea titlului național în mai 2013. Pentru această performanță, Vilanova a fost desemnat cel mai bun antrenor spaniol în sezonul trecut. Vilanova a fost al șaptelea antrenor care a câștigat titlul cu Barca în primul lui sezon la echipa blaugrana. În iulie 2013, el a fost nevoit să renunțe însă la postul său din cauza unei noi deteriorări a stării sale de sănătate, fiind înlocuit cu argentinianul Gerardo “Tata” Martino.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: Stiri sportive Lun 02 Feb 2015, 13:27
Sepak takraw
Suna ca un fel de mancare turceasca, dar in realitate sepak takraw este un sport care isi are originile in Malay-Thai, o peninsula din sud-estul Asiei. Sportivii joaca volei si folosesc o minge speciala realizata din impletituri de rattan, dar miscarile sunt imprumutate din fotbal, astfel incat jucatorii se folosesc de picioare pentru a face diverse jonglerii cu mingea speciala. In plus, tehnicile de arte martiale de care dau dovada jucatorii in timpul partidelor de sepak takraw fac din acest sport unul cu totul si cu totul... diferit.
dolion
Subiect: Re: Stiri sportive Lun 02 Feb 2015, 13:31
Sah-box
Cu siguranta ca nu te-ai gandit vreodata ca o sa auzi de un sport care combina sahul si boxul, dara iata ca asa ceva exista, si exista chiar si o Organizatie Mondiala de Sah-Box. Asadar, acest "sport" este o combinatie intre sah si box si meciurile alterneaza intre cele doua activitati; pot exista pana la 11 runde in total, iar castigatorul poate fie sa ii dea sah-mat partenerului sau, fie sa il faca knockout. In cazul in care nimeni nu reuseste sa castige jocul de sah, castigatorul va fi desemnat in functie de numarul de puncte acumulate in timpul rundelor de box; in cazul in care se ajunge la egalitate in cazul meciului de box, castigator va fi desemnat jucatorul care a folosit piesele de culoare neagra la sah.
dolion
Subiect: Re: Stiri sportive Lun 02 Feb 2015, 13:36
Maratonul anual "Om versus Cal"
Da, e vorba de un sport care implica, normal, oameni si cai. Nu, nu e vorba de un tip mai special de echitatie. "Om versus cal" este un sport care necesita rezistenta fizica si o agilitate iesita din comun; practic, este vorba despre o cursa de alergare de circa 35 de kilometri in care alergatori obisnuiti se arunca intr-o lupta impotriva "alergatorilor" aflati calare pe cai. Evident ca nu e vorba de un maraton in adevaratul sens al cuvantului, dar competitia e una cel putin interesanta. A aparut in 1980 ca urmare a unei discutii purtate intre doi barbati intr-un pub din Anglia, discutie auzita de un proprietar local - in care se sugera faptul ca cineva a reusit sa intreaca un cal pe o distanta impresionanta. Pentru a testa teoria auzita, proprietarul care a tras cu urechea a hotarat sa inventeze o astfel de competitie om versus cal. Noua ani mai tarziu, ciclistul britanic Tim Gould a reusit sa intreaca un cal pentru prima oara in cadrul competitiei; acesta a avut un avans de 3 minute in fata unui cal. Competitia are loc in fiecare an in luna iunie.
dolion
Subiect: Re: Stiri sportive Lun 02 Feb 2015, 13:40
Fistball (volei cu pumnul)
Acesta este un sport care se practica in intreaga lume si care presupune folosirea pumnilor sau a bratelor pentru a trimite o minge in terenul adversarilor, in locuri in care acestia nu pot ajuge la ea in timp util. Cu alte cuvinte, un fel de volei cu pumnul. Odata ce mingea reuseste sa treaca peste plasa, ea poate fi lovita de pana la 3 ori de catre cei 5 jucatori ai unei echipe. Sportul se poate practica atat in interior, cat si in aer liber si e o alternativa interesanta la voleiul clasic.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: Stiri sportive Mar 03 Feb 2015, 01:49
Nu mai are omul ce să inventeze!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)