Si de la mine cadoul tau,felicitari Sorina si bafta in continuare ,Zaraza ma bucur nespus:)
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: "Popasul Meu" Mier 24 Iun 2009, 05:05
zaraza26 a scris:
A mea da bac-ul. Sorina. A luat 10.
Mă bucur pentru ea si pentru tine ca părinte. Felicitări! Să nu se oprească aici... Baftă mai departe!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: "Popasul Meu" Mier 24 Iun 2009, 06:55
Bună dimineata, Yzzy! Dacă o să te las singură în câteva momente, nu o să te superi pe mine, nu-i asa? Eu trebuie să merg la culcare. O zi minunată să ai!
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: "Popasul Meu" Mier 24 Iun 2009, 07:08
Emil Condor a scris:
Bună dimineata, Yzzy! Dacă o să te las singură în câteva momente, nu o să te superi pe mine, nu-i asa? Eu trebuie să merg la culcare. O zi minunată să ai!
Atunci somn uşor Emil! Şi eu mă duc la munci imediat!
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: "Popasul Meu" Mier 24 Iun 2009, 09:45
Anahoret a scris:
Felicitări! Mult succes şi la celelate probe şi să intre la facultatea pe care o vrea ea!
Multumesc! Aici e o problema... Ce vrea ea e irealizabil... Vrea psiholog criminalist si tocmai am aflat ca exista, probabil, un loc in fiecare judet, care e luat "pe viata" de cei pe care pune ochii politia - in sens bun. Si cum altfel decat pe baza de relatii, ca oriunde in lume. Abia am aflat asta de cateva zile, nu i-am spus inca, sa nu ii distrag atentia de la examene. Stie ea ca nu tot ce zboara se mananca, dar e foarte greu sa ii gasesc alt "vis". E foarte buna la engleza, ar putea merge ca traducator, ca profesoara nu vrea deloc. Am luat contactul si cu cineva din Cluj care ne-ar putea sfatui, numai sa treaca bac-ul. Mai vrea la calculatoare (de exemplu web design), dar a facut liceul la filologie, asa ca matematica, fizica, au devenit niste necunoscute pentru ea.
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: "Popasul Meu" Mier 24 Iun 2009, 17:31
zaraza26 a scris:
Mai vrea la calculatoare (de exemplu web design), dar a facut liceul la filologie, asa ca matematica, fizica, au devenit niste necunoscute pentru ea.
Fără matematică nu prea merge să faci treabă la calculatoare. Web designul nu înseamnă doar HTML. Este mult mai adânc, crede-mă! Este posibil să ia examenul la facultate dar, dacă pe parcurs nu se împrieteneşte cu matematica, facultatea va deveni un chin.
_____________________ Free your mind!
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: "Popasul Meu" Mier 24 Iun 2009, 17:50
zaraza26 a scris:
Anahoret a scris:
Felicitări! Mult succes şi la celelate probe şi să intre la facultatea pe care o vrea ea!
Multumesc! Aici e o problema... Ce vrea ea e irealizabil... Vrea psiholog criminalist si tocmai am aflat ca exista, probabil, un loc in fiecare judet, care e luat "pe viata" de cei pe care pune ochii politia - in sens bun. Si cum altfel decat pe baza de relatii, ca oriunde in lume. Abia am aflat asta de cateva zile, nu i-am spus inca, sa nu ii distrag atentia de la examene. Stie ea ca nu tot ce zboara se mananca, dar e foarte greu sa ii gasesc alt "vis". E foarte buna la engleza, ar putea merge ca traducator, ca profesoara nu vrea deloc. Am luat contactul si cu cineva din Cluj care ne-ar putea sfatui, numai sa treaca bac-ul. Mai vrea la calculatoare (de exemplu web design), dar a facut liceul la filologie, asa ca matematica, fizica, au devenit niste necunoscute pentru ea.
Zara, ceea ce va face dupa ce termina facultatea, nu putem sti de acum. Va fi norocul, oportunitatea din acel moment. Eu zic sa nu va axati, ganditi, acum, pe "serviciul" pe care il va avea/gasi peste 4 ani. Daca a facut uman, si isi doreste psihologie... sa mearga la fac de psihologie. Cred ca este o fac buna si de viitor, cu un spectru larg de aplicabilitate. Si daca este pasionata si va fi preocupata si muncitoare, si daca se va baga in seama in facultate, poate sa fie observata de profesorii de specialitate, i se pot deschide multe oportunitati. Important este sa se agite, sa se intereseze, sa nu fie un simplu student pasiv. Si sa invete, sa fie bine pregatita in ceea ce ii place. Faptul ca stie engleza este foarte foarte bine si de ajutor... poate citi documentatie, poate intra in legatura cu altii. Poate si pe net, poate exista proiecte europene.
Important este sa faca facultatea, si s-o faca constiincios. Si sa se "agite" pentru orice oportunitate se va ivi in fac, sa o caute.
Oana mea a terminat ASE-Management in bucuresti, ca a facut real si altceva nu avea ce sa faca (stia ff bine engleza, facuse Cambridge, daduse deja primele 2 grade de examene de calificare). Din anul 2 de fac (in primul an nu am lasat-o sa faca nimic decat sa invete pt fac) a avut oportunitatea sa fie primita la un test de engleza la Antena 1... de aici a inceput sa traduca filme si continua si acum aceasta colaborare. Deci a terminat o fac , nu a lucrat deloc in meseria pt care are diploma. Traducator poate fi cu orice facultate absolvita. La fel in presa poate intra cu orice facultate. Oportunitati pot aparea in domeniul studiat sau in altceva. Dar trebuie sa le caute si sa fie pe faza. Ca in vorba aia "D-zeu iti da, dar ..." Si cand apare o oportunitate, mai poate aparea si un risc... acolo intervine inspiratia, iti asumi riscul sau nu?!?! Asta nu mai poate nimeni sa dea sfaturi... fiecare apreciaza singur.
BAFTA MULTA !!!!!!!!!!!!!! si cu CURAJ !!!
Subiect: Re: "Popasul Meu" Mier 24 Iun 2009, 18:15
zaraza26 a scris:
Ce vrea ea e irealizabil... Vrea psiholog criminalist
Irealizabil este doar ceea ce nici macar nu incerci sa realizezi. Daca asta este ceea ce-si doreste cu-adevarat si daca - documentindu-se bine despre ce implica o asemenea meserie - ea totusi se simte pregatita/capabila, eu nu cred ca m-as incumeta sa nu o las macar sa incerce. Pentru simplul motiv ca nu as vrea sa apara, mai tirziu, regretele. Iti spun din experienta proprie, draga Zaraza: mie mi s-a spus -in fatza- ca nu se poate obtine un anume post la o multinationala, decit prin pile, spagi, bla-bla-bla. Asta m-a ambitionat si mai tare, m-am pregatit si mai abitir, mi-am depus CV-ul, am fost la interviuri/teste si ... am luat postul . Deci...Succes !
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: "Popasul Meu" Mier 24 Iun 2009, 19:47
Va multumesc pentru incurajari. In concluzie, daca nu va apare ceva mai potrivit, putem da o sansa si psihologiei criminalistice sau pe aproape. Eu asa am zis pana acum, ca nu se stie ce poate lucra mai tarziu... eu nu sunt la curent cu ce se gaseste intr-un oras mare. Dar dupa cum ati vazut, incepeam sa inclin sa dau dreptate altora... si poate nu era bine. Asa cum a fost o discutie la sfarsitul facultatii mele. Unii profesori ziceau ca sa ne spuna ce ne asteapta, altii nu... si nu ni s-a spus, si eu zic ca rau au facut. Sorina va afla dupa examene toate amanuntele posibile si decat sa insistam sa faca altceva, o vom lasa la psihologie, daca simte ca vrea sa faca aceasta facultate.
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: "Popasul Meu" Sam 04 Iul 2009, 22:30
Fără să se supere Emil, că muzica e împrăştiată peste tot, melodia asta o vreau aici, pentru că mi-a marcat o anumită perioadă a vieţii!
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
yzzy
Subiect: Re: "Popasul Meu" Joi 09 Iul 2009, 20:31
Pentru că nu pot trece peste cel ce-a fost MJ:
Hold me Like the river jordan And I will then say to thee You are my friend
Carry me Like you are my brother Love me like a mother Will you be there?
Weary Tell me will you hold me When wrong, will you skold me When lost will you find me?
But they told me A man should be faithful And walk when not able And fight till the end But Im only human
Everyones taking control of me Seems that the worlds Got a role for me Im so confused Will you show to me Youll be there for me And care enough to bear me
(lead me) (lay your head lowly) (softly then boldly) (carry me there)
(hold me) (love me and feed me) (kiss me and free me) (I will feel blessed)
(carry) (carry me boldly) (lift me up slowly) (carry me there)
(save me) (heal me and bathe me) (softly you say to me) (I will be there)
(lift me) (lift me up slowly) (carry me boldly) (show me you care)
(hold me) (lay your head lowly) (softly then boldly) (carry me there)
(need me) (love me and feed me) (kiss me and free me) (I will feel blessed)
(spoken) In our darkest hour In my deepest despair Will you still care? Will you be there? In my trials And my tripulations Through our doubts And frustrations In my violence In my turbulence Through my fear And my confessions In my anguish and my pain Through my joy and my sorrow In the promise of another tomorrow Ill never let you part For youre always in my heart.
[/youtube]
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: "Popasul Meu" Joi 09 Iul 2009, 21:30
yzzy nici eu:(
Doamne ce s-o fi intimplat unde e de ce nu am mai stiut nimic,
Emil Condor
Subiect: Re: "Popasul Meu" Vin 10 Iul 2009, 00:50
yzzy a scris:
Fără să se supere Emil, că muzica e împrăştiată peste tot, melodia asta o vreau aici, pentru că mi-a marcat o anumită perioadă a vieţii!
De ce s-ar supăra?! Adevărat că niciun subiect nu este mai împrăstiat la Popas decât muzica!
Dacă o vrei aici, înseamnă că face parte din chiar însăsi fiinta ta si e normal să fie la sezătoarea ta.
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: "Popasul Meu" Vin 10 Iul 2009, 06:05
Emil Condor a scris:
Adevărat că niciun subiect nu este mai împrăstiat la Popas decât muzica!
Aşa este, dar piesele muzicale (fie melodia, fie titlul, fie versurile) se potrivesc cel mai bine ca citate sau ca ilustrare a unei anumite stări la care faci referire într-o discuţie. Cred că asta este cauza.
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: "Popasul Meu" Vin 24 Iul 2009, 18:34
Păi un lucru este clar. Chiar foarte clar. Românul lucră şi cântă pe unde se nimereşte. Deci părerea mea este că muzica-i offtopicul onntopic.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Anahoret
Subiect: Re: "Popasul Meu" Vin 24 Iul 2009, 20:39
Aşa-i Preacinstite! Românul cântă până şi când blesteamă!
Maria Tanase - Blestem (Cine iubeste si lasa)
ostrovna
Subiect: Re: "Popasul Meu" Vin 24 Iul 2009, 21:19
Anahoret a scris:
Super blestem,si sa stii ca in viata nimic nu ramine neplatit:))))))))
yzzy
Subiect: Re: "Popasul Meu" Vin 24 Iul 2009, 21:34
Anahoret a scris:
Mie îmi place şi acesta:
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: "Popasul Meu" Lun 27 Iul 2009, 07:01
Să lăsăm blestemele în plata lor şi să trecem la ceva mai romantic :
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
ostrovna
Subiect: Re: "Popasul Meu" Lun 27 Iul 2009, 19:37
Anahoret a scris:
Eheiii! Plopeniul l-am cam fentat săptămâna asta.
Am fost ieri p-acolo ca să nu creadă lumea c-am vândut casa şi am mai făcut ceva ordine. Dacă nu stau acolo nici nu pot pune legume pentru că n-am când să le ud şi nici n-am când să le plivesc.
Dar m-am întâlnit cu Ioneştii (dna Gina Ionescu – colegă de generală cu mine şi bună prietenă cu soţia mea – şi dl Dan Ionescu – unul dintre cei doi prieteni pe care-i am în viaţa asta) şi am stat la grătar şi la palavre până seara târziu.
Ar fi singrurul motiv care m-ar readuce în România la viitoarea reîncarnare: dacă s-ar renaşte şi ei aici! ____________________________ P.S. Ăsta-s eu în postura de fermier. Fotografia-i făcută anul trecut, că anu' asta n-am avut timp de poze...
Anahoret pe mine doar palaria m-a speriat,hai mai ca esti simpatic
Anahoret
Subiect: Re: "Popasul Meu" Lun 27 Iul 2009, 19:42
L-ai şi găsit??? Păi cam ăsta mi-e stilul! Aici cu glugă, acasă cu pălărie!
ostrovna
Subiect: Re: "Popasul Meu" Lun 27 Iul 2009, 19:46
Anahoret a scris:
L-ai şi găsit??? Păi cam ăsta mi-e stilul! Aici cu glugă, acasă cu pălărie!
Buna ideehai ca m-am distrat
Anahoret