LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
drumetie nicuvar 1918 politica comment-143 mediu Fantasy curiozitati humanitas reclame google problema 23 1 Limba padure brasov taieri Popasul internet romana CPSF istorie sibiu muzica_traditionala efremovivanantonovici
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 I_vote_lcapCum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 I_voting_barCum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 I_vote_rcap 
Emil Condor
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 I_vote_lcapCum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 I_voting_barCum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Cum a luat nastere Crestinismul

In jos 
+12
j0oke
delta
zaraza26
Anahoret
Ciprian
ACCENT
abbilbal
TUDOR
Emil Condor
cactus
MIRCEA
zuum
16 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Urmatorul
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyLun 21 Iun 2010, 23:29

silva a scris:
viata vesnica ai si in Iad emile, nu numa in Rai:)
Nu! Hai să vedem ce înseamnă iadul:

Romani 6:21 - „Şi ce roade aduceaţi atunci? Roade, de care acum vă este ruşine: pentru că sfârşitul acestor lucruri este moartea”.

Romani 6:23 - „Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru”.

Apocalipsa 20:14 - „Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua”.

Apocalipsa 21:8 - „Dar cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua."

Silva, iadul cu chinul vesnic e un fel de „bau-bau” folosit la copii - ambele la fel de „reale”.

silva

Numarul mesajelor : 32
Data de inscriere : 15/09/2008

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyLun 21 Iun 2010, 23:58

hmmm

deci e de ales asa...ori te mantui si ai viata vesnica, ori nu te mantui si dispari de tot

pai daca e asa trebuie sa-i dau dreptate pretenului iehovist care incearca sa ma convinga sa devin unul..LOL

el zice asa

Rai nu exista, Iad nu exista

Exista numa viata vesnica, adica oamenii nu mor, traiesc in veci pe pamant si el crede cu tarie ca nu va muri niciodata. Romani 6.23 exact versetul pe care mi l-a dat si el ca sa-mi arate ca iehovistii au dreptate

eu nu cred ca avem destule dovezi sa afirmam ca iadul nu exista. Nimeni nu s-a reintors din morti cu dovada in mana ca iadul nu exista sau ca raiul exista.

deocamdata ne bazam discutiile pe biblie, care se poate insela.

apropo emile...daca iadul cum a fost descris a fost numa ca sa sperie, inseamna ca si raiul a fost descris asa doar ca sa dea omului speranta in viata dupa moarte, ca de alfel asta e frica cea mai mare a omului...
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 00:14

silva a scris:
trebuie sa-i dau dreptate pretenului iehovist care incearca sa ma convinga sa devin unul..LOL
Faci ce alegeri vrei dar am să spun ceva referitor la jehovism: dacă îl alegi, este una din cele ma proaste alegeri pe care ai putea să le faci.

Citat :
el zice asa:
Hmmm! Problema este că există, doar ce am dat versete în sensul acela:
Raiul este locul unde vom fi cu Împăratul nostru iar iadul este moartea definitivă.

Citat :
...ne bazam discutiile pe biblie, care se poate insela.
Cuvântul lui Dumnezeu nu înseală. Oamenii o fac la fel ca jehovistul ăla ce vrea să te atragă în gasca lor.

Citat :
apropo emile...daca iadul cum a fost descris a fost numa ca sa sperie,
Ai luat gresit afirmatia mea: oamenii încearcă să sperie cu „bau-bau”, nu Cuvântul.

Citat :
...si raiul a fost descris asa doar ca sa dea omului speranta in viata dupa moarte
Speranta - nu e un cuvânt minunat? Totusi Hristos ne dă certitudinea, nu doar speranta.

Ciprian

Ciprian

Numarul mesajelor : 1574
Data de inscriere : 17/12/2008

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 00:57

Ce e moartea?Question
Cum sprijina textele date inexistenta iadului, ca nu am inteles?
Iadul trebuie sa fie teribil, din moment ce Hristos vorbeste de el mai mult decat despre Rai. Sau nu?
Iehovistii au venit cu ideea ca nu este suflet, ca nu potrivea conceptiei materialiste care prindea teren la acea vreme. Cam tot asa cum Papa a recunoscut evolutionismul...
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 01:08

Ciprian a scris:
Ce e moartea?Question
Răsplata păcatului. smile

Citat :
Cum sprijina textele date inexistenta iadului, ca nu am inteles?
Asa cum i-am spus si lui Silva, textele date nu sprijină inexistenta iadului ci existenta lui, adică moartea a doua, moartea vesnică.

Citat :
Iadul trebuie sa fie teribil
Moartea pentru oricine e teribilă.

PS. Bau-Bau! Very Happy

abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 02:08

Ciprian a scris:
Nu e treaba mea sa judec pe nimeni, ....
Dar o faci din plin

Citat :
nu pot sa vad in sufletul omului.
Asta ar mai trebui. Să vadă cineva în sufletul semenilor săi.

Citat :
Scriptura afirma insa ca niciodata nu e prea tarziu. ....
Adica, este posibil sa devii crestin mantuit pe ultima suta. ...
Bineînţeles. Fiecare se mântuieşte când vrea Dumnezeu. La sfârşit, în ceasul al doisprezecelea sau niciodată.

Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 08:28

Ciprian a scris:
Ce e moartea?Question
Iadul trebuie sa fie teribil, din moment ce Hristos vorbeste de el mai mult decat despre Rai. Sau nu?
Cred ca aici poate ar fi bine sa fie facuta distinctia clara intre moartea fizica si cea spirituala. In plus, exista morti vii chiar pe-acest pamint, multi fac umbra pamintului degeaba, spune o vorba...
Si mai cred ca atit Raiul, cit si Iadul ar putea fi privite ca doua stari sufletesti/ spirituale/energetice diferite/opuse. Un om virtuos, cu buna-credinta si buna-vointa va atrage energii de bun augur (Raiul) si se va inconjura -in principal- de oameni/energii pe masura sa, in timp ce-i va privi cu compasiune pe ceilalti -mai putin virtuosi, incercind sa-i ajute atit cu gindul si vorba dar mai ales cu fapta.
Ciprian a scris:
Iehovistii au venit cu ideea ca nu este suflet, ca nu potrivea conceptiei materialiste care prindea teren la acea vreme. Cam tot asa cum Papa a recunoscut evolutionismul...
Iehovisti, musulmani, gnostici, ortodocsi, catolici, greco-catolici, simbetisti, protestanti, budisti, hindusi, siiti, iezuiti, etc ... Etichete ce nu fac decit sa arate cit de dezbinata si farimitata este biserica/religia, in spiritul deloc crestin "divide et impera". Intoleranta fata de alte religii dezbina, nu uneste. Atitudinea inchizitorie si abuziva fata de alte credinte invrajbeste, nu uneste.
Exista un singur Dumnezeu, indiferent ce nume/eticheta i-am pune noi, ca oameni limitati ce suntem.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 09:02

Emil Condor a scris:
Ciprian a scris:
Ce e moartea?Question

Dar înainte de a se ajunge aici, moartea este trecerea de la o viaţă la altă viaţă prin purificarea repetată a sufletului. Când sufletul nu mai are nicio şansă de purificare, atunci este aruncat la ghenă şi dacă nici aşa nu se purifică, apare cel mai grav lucru: moartea sufletului.

TRISTAN

TRISTAN

Numarul mesajelor : 125
Data de inscriere : 03/01/2009

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 13:42

abbilbal a scris:
Emil Condor a scris:
Ciprian a scris:
Ce e moartea?Question

Dar înainte de a se ajunge aici, moartea este trecerea de la o viaţă la altă viaţă prin purificarea repetată a sufletului. Când sufletul nu mai are nicio şansă de purificare, atunci este aruncat la ghenă şi dacă nici aşa nu se purifică, apare cel mai grav lucru: moartea sufletului.

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Adica ar exista o speranta de purificare "in ghena", prin aruncare?

Sper ca inlantuirea asta e o....metafora, nu?
Sus In jos
silva

Numarul mesajelor : 32
Data de inscriere : 15/09/2008

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 16:49

Emil Condor a scris:
silva a scris:
trebuie sa-i dau dreptate pretenului iehovist care incearca sa ma convinga sa devin unul..LOL
Faci ce alegeri vrei dar am să spun ceva referitor la jehovism: dacă îl alegi, este una din cele ma proaste alegeri pe care ai putea să le faci.

Citat :
el zice asa:
Hmmm! Problema este că există, doar ce am dat versete în sensul acela:
Raiul este locul unde vom fi cu Împăratul nostru iar iadul este moartea definitivă.

Citat :
...ne bazam discutiile pe biblie, care se poate insela.
Cuvântul lui Dumnezeu nu înseală. Oamenii o fac la fel ca jehovistul ăla ce vrea să te atragă în gasca lor.

Citat :
apropo emile...daca iadul cum a fost descris a fost numa ca sa sperie,
Ai luat gresit afirmatia mea: oamenii încearcă să sperie cu „bau-bau”, nu Cuvântul.

Citat :
...si raiul a fost descris asa doar ca sa dea omului speranta in viata dupa moarte
Speranta - nu e un cuvânt minunat? Totusi Hristos ne dă certitudinea, nu doar speranta.

emile, daca nu a reusit histrion sa ma faca atee, nea iehoviostul asta nu reuseste nicicum sa ma faca sa ader la cultul lor, mai ales ca mi se pare cel mai incalcit dintre toate:)

ziceam numa ce zice el nu ca as fi si de acord cu ce zice el.

cat despre Biblie, nu sunt inca convinsa ca e Cuvantul Lui Dumnezeu in totalitate si atunci nu am cum sa atribui Adevar absolut in ceea ce citesc in biblie.

Apropo....stiti cum numeste sotul meu Biblia? El fiind non denominational crestin - Basic Instructions Before Leave Earth.
Si uite asa nici sotul nu m-a putut convinge ca Biblia e Cuvantul Lui.

Speranta Emile....da...e un cuvant minunat si care ne ajuta sa mergem mai departe. Dar ajung si eu sceptica cum era histrion, putem avea speranta si fara a crede in Ceva, oare alegem sa credem pentru ca "make sense" sau pentru ca avem nevoie??
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 17:43

TRISTAN a scris:
abbilbal a scris:
Emil Condor a scris:
Ciprian a scris:
Ce e moartea?Question

poate fi şi o metaforă, dar tot aşa de bine poate fi şi o realitate. Fac o precizare. Prin ghenă m-am referit la Iad. Nu cred că cei care ajung în iad sunt complet compromişi. Sufletele compromise sunt pulverizate. Altă moarte a sfletului nu există. Sufletele au viaţă veşnică, dar sufletele sunt destinate să trăiască numai în om. De aceea ele periodic îşi schimbă destinatarul, dar, fără să ştim, este unul şi acelaşi sub diferite fizionomii pentru a nu fi recunoscut. Deci reîncarnarea există, dar nu se face decât om-om, niciodată om-animal sau om-floră. Aceasta este opinia mea, o prezumţie ce nu poate fi demostrată, ci numai discutată. La ea am ajuns de la slova Bibliei care spune: "sufletul este viaţă fără de moarte".

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 18:34

TRISTAN a scris:
abbilbal a scris:
Emil Condor a scris:
Ciprian a scris:
Ce e moartea?Question

Ai totală acoperire în a te mira asupra acelei „sperante prin purificare”.
Nici eu nu cred în asa ceva pentru că nu este biblic.

„Înlăntuirea” aceea, în opinia mea, nici ca metaforă nu merge. Să mă scuze Abby! flower Nu există purgatoriu.

Cuvântul descrie două feluri de moarte (Cristina parcă a mentionat ceva despre asta): prima moarte ce o stim cu totii - moartea în trup si a doua moarte de care multi nu stiu - moartea totală, vesnică (Iadul). Biblia asa descrie...

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 18:47

Milu nost, Biblia spune că sufletul este nemuritor?

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 18:55

Nu!

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 18:58

Bine, am să caut.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 19:22

1 Petru 1:9 - „pentru că veţi dobândi, ca sfârşit al credinţei voastre, mântuirea sufletelor voastre”.

Luca 9:56 - „Căci Fiul omului a venit nu ca să piardă sufletele oamenilor, ci să le mântuiască”.

Iacov 5:20 - „să ştiţi că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui, va mântui un suflet de la moarte”...

Matei 10:28 - „Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul”.

Ezechiel 18:20 - „Sufletul care păcătuieşte, acela va muri”.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 19:37

Probabil, acolo, mai sus e confuzia majoritătii oamenilor, crezând că sufletul este una si aceeasi cu duhul.

1 Tesaloniceni 5:23 - „Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuşi pe deplin; şi: duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos”.

Evrei 4:12 - „Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul...”.

1 Petru 1:22 - „Deci, ca unii care, prin ascultarea de adevăr, v-aţi curăţit sufletele prin Duhul...”.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 20:03

silva a scris:
emile, daca nu a reusit histrion sa ma faca atee, nea iehoviostul asta nu reuseste nicicum sa ma faca sa ader la cultul lor, mai ales ca mi se pare cel mai incalcit dintre toate:)
Mă bucur că vezi tu singură acest adevăr, pentru că e mai greu a-l accepta din partea altuia. Very Happy
Citat :
cat despre Biblie, nu sunt inca convinsa ca e Cuvantul Lui Dumnezeu in totalitate si atunci nu am cum sa atribui Adevar absolut in ceea ce citesc in biblie.
Pe cale spirituală, deci prin duhul lui Dumnezeu se poate lămuri si problema asta.
Citat :
Apropo....stiti cum numeste sotul meu Biblia? El fiind non denominational crestin - Basic Instructions Before Leave Earth.
Si uite asa nici sotul nu m-a putut convinge ca Biblia e Cuvantul Lui.
Sunt instructiuni de bază si odată respectate, Duhul intră în actiune si luminează mai mult decât „cele de bază”. sunny
Citat :
...putem avea speranta si fara a crede in Ceva
Mda, depinde ce fel de sperantă - fiecare se concentrează spre ce îsi doreste mai mult.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 20:53

Emil Condor a scris:
e confuzia majoritătii oamenilor, crezând că sufletul este una si aceeasi cu duhul.
Mulţumesc Milu nost pentru că m-ai scutit de căutare. Eu nu confund sufletul cu Duhul deoarece nu se poate face această confuzie. Diferenţa între credinţa mea şi a ta, nu ca religie sau cult, ci a modului cum credem şi ce credem, este că Duhul nu aparţine omului. Duhul aparţine numai lui Dumnezeu, dar la Botez duhul coboară asupra pruncului botezat pentru a-l curăţi de păcate şi mântui. Acolo, la Botez, este de fapt singura intervenţie directă a lui Dumnezeu pentru mântuirea omului. În rest, omul este lăsat de capul lui să păcătuiască după bunul plac. Unii păcătuind mai mult, alţii mai puţin.
Deci pentru mine sufletul nefiind Duhul, duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru, să fie păzite întregi, fiind părţi distincte, sufletul este nemuritor.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 21:04

abbilbal a scris:
Emil Condor a scris:
e confuzia majoritătii oamenilor, crezând că sufletul este una si aceeasi cu duhul.
Mulţumesc Milu nost pentru că m-ai scutit de căutare. Eu nu confund sufletul cu Duhul deoarece nu se poate face această confuzie. Diferenţa între credinţa mea şi a ta, nu ca religie sau cult, ci a modului cum credem şi ce credem, este că Duhul nu aparţine omului.
Nu e nicio diferentă - sunt identice. Adevărul e acelasi indiferent de religii sau crezuri.

Citat :
Acolo, la Botez, este de fapt singura intervenţie directă a lui Dumnezeu pentru mântuirea omului.
Nu, botezul nu mântuieste. Învătătura asta vine de la oameni, nu de la Dumnezeu.

Citat :
Deci pentru mine sufletul nefiind Duhul, duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru, să fie păzite întregi, fiind părţi distincte, sufletul este nemuritor.
Nu înteleg ce spui aici!
În continuare afirmi că sufletul e nemuritor chiar dacă stii faptul că în Cuvânt se spune diferit?

TRISTAN

TRISTAN

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 21:28

abbilbal a scris:
Emil Condor a scris:
Mulţumesc Milu nost pentru că m-ai scutit de căutare. Eu nu confund sufletul cu Duhul deoarece nu se poate face această confuzie. Diferenţa între credinţa mea şi a ta, nu ca religie sau cult, ci a modului cum credem şi ce credem, este că Duhul nu aparţine omului. Duhul aparţine numai lui Dumnezeu, dar la Botez duhul coboară asupra pruncului botezat pentru a-l curăţi de păcate şi mântui. Acolo, la Botez, este de fapt singura intervenţie directă a lui Dumnezeu pentru mântuirea omului. În rest, omul este lăsat de capul lui să păcătuiască după bunul plac. Unii păcătuind mai mult, alţii mai puţin.

Si spovedania atunci ce mai e? Laughing

Prin botez omul se spala de pacatul primordial...ala cu Adam si Eva. Nu intru in amanunte.
Sus In jos
TRISTAN

TRISTAN

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 21:36

abbilbal a scris:

Sufletele au viaţă veşnică, dar sufletele sunt destinate să trăiască numai în om.
NU. Sunt si spirite care traiesc si...in afara omului...ca sa ma exprim neaos. Vezi: fantome, fenomenul poltergist, etc. Au fost in om ...

abbilbal a scris:
De aceea ele periodic îşi schimbă destinatarul, dar, fără să ştim, este unul şi acelaşi sub diferite fizionomii pentru a nu fi recunoscut. Deci reîncarnarea există, dar nu se face decât om-om, niciodată om-animal sau om-floră. Aceasta este opinia mea, o prezumţie ce nu poate fi demostrată, ci numai discutată. La ea am ajuns de la slova Bibliei care spune: "sufletul este viaţă fără de moarte".

Prima fraza m-a ametit...m-ai pierdut... Shocked smile
Reincarnarea draga prietene nu are radacinile in crestinism. Biblia nu emana asa ceva. Poate invataturile lui Budha sau Manitou la indienii americani. Nu stiu ce Biblie citesti tu dar sigur nu e aia care trebuie.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 21:37

Emil Condor a scris:
Nu, botezul nu mântuieste. Învătătura asta vine de la oameni, nu de la Dumnezeu.
Nu botezul este cel care mântuieşte ci Duhul lui Dumnezeu care coboară asupra pruncului în cadrul Sfintei Taine Botezul.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 21:45

Abby, Biblia nu spune că sufletul e viată fără moarte, asta ai luat-o tot de la oameni.
Ti-am dat niste versete care arată aceea...

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 EmptyMar 22 Iun 2010, 21:47

TRISTAN a scris:
Reincarnarea draga prietene nu are radacinile in crestinism. Biblia nu emana asa ceva. Poate invataturile lui Budha sau Manitou la indienii americani. Nu stiu ce Biblie citesti tu dar sigur nu e aia care trebuie.
Asa este cum spui. În totalitate... thumb_yello

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 5 Empty

Sus In jos

Cum a luat nastere Crestinismul
Sus 
Pagina 5 din 13Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Zile de naștere
» Viziunea lui Gabriel zguduie creştinismul
» AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: