LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
23 Popasul istorie mediu padure sibiu internet efremovivanantonovici problema romana drumetie nicuvar comment-143 google curiozitati Fantasy politica 1 muzica_traditionala brasov CPSF humanitas 1918 taieri Limba reclame
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 I_vote_lcapCum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 I_voting_barCum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 I_vote_rcap 
Emil Condor
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 I_vote_lcapCum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 I_voting_barCum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Cum a luat nastere Crestinismul

In jos 
+12
j0oke
delta
zaraza26
Anahoret
Ciprian
ACCENT
abbilbal
TUDOR
Emil Condor
cactus
MIRCEA
zuum
16 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
AutorMesaj
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 Empty
MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMier 30 Iun 2010, 11:46

Comentati Psalmul 110 in contextul vremurilor si educatiei lui David nu prin perspective milleriste ale seclului 19!
Evreii au o religie ale caror radacini se pierd in timp. De atunci si pana acum NU S-A SCHIMBAT NIMIC ! Unii au modificat-o si au prelungit-o cu un Nou Testament, altii au imaginat un Coran, palida reflectare a ideilor originale evreiesti, atat!
Sorry Karima!
Voi confundati credinta personala cu doctrina ! De aia s-a ajuns la razboaie interminabile
La baza religiei mozaice este doctrina ca nu exista decat un singur Dumnezeu, asta nu se poate schimba. Daca schimbi asta cade toata religia lor de mii de ani. David avea viziunea lui Mesia care NU ESTE Dumnezeu pentru evrei. Ei il asteapta si in ziua de azi asa cum il astepta si David.
Nu va faceti iluzii ca milioane de evrei vor cade in genunchi in fata crucii! Mai exista si milioane de budisti, sintoisti si alte religii care tot de mii de ani nu au schimbat NIMIC ! Puneti-va o simpla intrebare. De ce religia iudeo-crestina a dus la atatea nenorociri, razboaie sangeroase, razbunari, paruieli, etc ? Si care religie a mentinut linistea si pacea, fericirea intre oameni ?
Da, crestinismul se complace cu tot felul de magarii in timpul vietii de pe pamant dar PROMITE pacea intr-o lume de dincolo! Foarte convenabil!

Citat :
Doar gândeste la poporul evreu: 80% din ei nu-l înteleg pe Mesia după care au tânjit si Avraam, si David, si Solomon, si atâtia altii.Acel Mesia ce a locuit în mijlocul lor atâtia ani (fără să-L cunoască)!În acelasi timp, este foarte greu de înteles dacă esti plin de prejudecăti - prejudecătile reprezintă o credintă extrem de puternică si greu de dărâmat.Da, este greu când nu ai ajutorul potrivit
.

Procentajul este demn de luat in consideratie, eu nici nu l-as oferi ca argument in discutia de fata ,fiindca este un contra-argument! Prejudecatile sunt o trasatura umana, nu exista om fara prejudecati. Cine spune asta este simplu ipocrit sau mult prea infumurat. Cand spui, eu sunt un crestin adevarat iar tu o imitatie, asta este o prejudecata ! Cand spui, eu sunt ala bun si tu esti ala rau, aia e o prejudecata! De la aceste diferente create in mod abuziv si sprijinite prin mijloace de putere iau nastere divergentele intreoameni, se naruie prietenii de o viata, parintii isi omoara copiii,copiii isi omoara parintii, oamenii se sfarteca intre ei. Totul in numele lui Isus adica al lui Dumnezeu ! Chiar asa sa fie?
Sus In jos
Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMier 30 Iun 2010, 14:57

zuum a scris:
Comentati Psalmul 110 in contextul vremurilor si educatiei lui David nu prin perspective milleriste ale seclului 19!
Evreii au o religie ale caror radacini se pierd in timp. De atunci si pana acum NU S-A SCHIMBAT NIMIC ! Unii au modificat-o si au prelungit-o cu un Nou Testament, altii au imaginat un Coran, palida reflectare a ideilor originale evreiesti, atat!
Sorry Karima!
Voi confundati credinta personala cu doctrina ! De aia s-a ajuns la razboaie interminabile
La baza religiei mozaice este doctrina ca nu exista decat un singur Dumnezeu, asta nu se poate schimba. Daca schimbi asta cade toata religia lor de mii de ani. David avea viziunea lui Mesia care NU ESTE Dumnezeu pentru evrei. Ei il asteapta si in ziua de azi asa cum il astepta si David.
Nu va faceti iluzii ca milioane de evrei vor cade in genunchi in fata crucii! Mai exista si milioane de budisti, sintoisti si alte religii care tot de mii de ani nu au schimbat NIMIC ! Puneti-va o simpla intrebare. De ce religia iudeo-crestina a dus la atatea nenorociri, razboaie sangeroase, razbunari, paruieli, etc ? Si care religie a mentinut linistea si pacea, fericirea intre oameni ?
Da, crestinismul se complace cu tot felul de magarii in timpul vietii de pe pamant dar PROMITE pacea intr-o lume de dincolo! Foarte convenabil!

Citat :
Doar gândeste la poporul evreu: 80% din ei nu-l înteleg pe Mesia după care au tânjit si Avraam, si David, si Solomon, si atâtia altii.Acel Mesia ce a locuit în mijlocul lor atâtia ani (fără să-L cunoască)!În acelasi timp, este foarte greu de înteles dacă esti plin de prejudecăti - prejudecătile reprezintă o credintă extrem de puternică si greu de dărâmat.Da, este greu când nu ai ajutorul potrivit
.

Procentajul este demn de luat in consideratie, eu nici nu l-as oferi ca argument in discutia de fata ,fiindca este un contra-argument! Prejudecatile sunt o trasatura umana, nu exista om fara prejudecati. Cine spune asta este simplu ipocrit sau mult prea infumurat. Cand spui, eu sunt un crestin adevarat iar tu o imitatie, asta este o prejudecata ! Cand spui, eu sunt ala bun si tu esti ala rau, aia e o prejudecata! De la aceste diferente create in mod abuziv si sprijinite prin mijloace de putere iau nastere divergentele intreoameni, se naruie prietenii de o viata, parintii isi omoara copiii,copiii isi omoara parintii, oamenii se sfarteca intre ei. Totul in numele lui Isus adica al lui Dumnezeu ! Chiar asa sa fie?

Uite mai draga Zuum, de-aia îmi place mie să discut pe forumuri.
Eu de aci, Emil din capătul pământului si tu la fel, dincolo de gârlă, nu ne cunoaștem nu ne-am văzut vre-o data, dar din doua vorbe, ne-am înțeles.

Ce am înțeles? Am înțeles ce exista in inima fiecăruia.
Tocmai testul asta il face Biblia. Cuvântul Sfânt a Lui Dumnezeu si mai ales Noul Testament.
Da. Pentru ca Vechiul Testament, nu putea sa faca nimic si nici azi nu poate sa facă nimic.
Dacă cineva citește Biblia singur, nu pe forum, sau să i-o povestească cineva, si dacă are o inima sinceră si un suflet curat, poate sa înțeleagă de ce ma zbat eu aici să vă lamuresc.
Aici in patria mea, exista un proverb grozav:
Nu ma convingi, chiar de ma convingi !

De asta, e fără rost orice discuție, ne va produce mai multi nervi si nimic mai mult.

B.Timitei 2 : 14-17

14 Adu-le aminte de aceste lucruri, şi roagă -i fierbinte înaintea lui Dumnezeu, să se ferească de certurile de cuvinte, cari nu duc la alt folos decît la pieirea celor ce le ascultă.
15 Caută să te înfăţişezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n'are de ce să -i fie ruşine, şi care împarte drept Cuvîntul adevărului.
16 Fereşte-te de vorbăriile goale şi lumeşti; căci cei ce le ţin, vor înainta tot mai mult în necinstirea lui Dumnezeu.
17 Şi cuvîntul lor va roade ca gangrena.

B.Timitei 2 : 23-26

23 Fereşte-te de întrebările nebune şi nefolositoare, căci ştii că dau naştere la certuri.
24 Şi robul Domnului nu trebuie să se certe; ci să fie blînd cu toţi, în stare să înveţe pe toţi, plin de îngăduinţă răbdătoare,
25 să îndrepte cu blîndeţă pe potrivnici, în nădejdea că Dumnezeu le va da pocăinţa, ca să ajungă la cunoştinţa adevărului;
26 şi, venindu-şi în fire, să se desprindă din cursa diavolului, de care au fost prinşi ca să -i facă voia

Totuși ma bucur ca ai înțeles ca împăratul David îl cunoștea pe Iisus Hristos sin inca bine de tot.

Avraam chiar l-a văzut, de la distanta si l-a cunoscut. Când sa apropiat, Avraam a căzut la picioarele Lui și sa închinat pana la pământ. Ia dat să mănânce și la spălat pe picioare.

Iacov sa luptat cu El corp la corp si l-a văzut la fața si a recunoscut ca era Dumnezeu. A primit binecuvântarea direct din gura Lui.

29 Iacov l -a întrebat: ,,Spune-mi, Te rog, numele Tău.`` El a răspuns: ,,Pentru ce Îmi ceri numele?`` Şi l -a binecuvîntat acolo.
30 Iacov a pus locului aceluia numele Peniel (Faţa lui Dumnezeu); ,,căci``, a zis el, ,,am văzut pe Dumnezeu faţă în faţă, şi totuş am scăpat cu viaţă.``

Numai poporul Israel nu a vrut să inteleaga cine este Iisus si de invidie l-au răstignit.
Au fost si sunt niște .....!

21 Atunci oricine va chema Numele Domnului, va fi mîntuit.``
22 Bărbaţi Israeliţi, ascultaţi cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastră prin minunile, semnele şi lucrările pline de putere, pe cari le -a făcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, după cum bine ştiţi;
23 pe Omul acesta, dat în mînile voastre, după sfatul hotărît şi după ştiinţa mai dinainte a lui Dumnezeu, voi L-aţi răstignit şi L-aţi omorît prin mîna celor fărădelege.
24 Dar Dumnezeu L -a înviat, deslegîndu -I legăturile morţii, pentrucă nu era cu putinţă să fie ţinut de ea.
25 Căci David zice despre El: ,,Eu aveam totdeauna pe Domnul înaintea mea, pentrucă El este la dreapta mea, ca să nu mă clatin.
26 De aceea, mi se bucură inima, şi mi se veseleşte limba; chiar şi trupul mi se va odihni în nădejde:
27 căci nu-mi vei lăsa sufletul în Locuinţa morţilor, şi nu vei îngădui ca Sfîntul Tău să vadă putrezirea.
28 Mi-ai făcut cunoscut căile vieţii, şi Mă vei umplea de bucurie cu starea Ta de faţă.``
29 Cît despre patriarhul David, să-mi fie îngăduit, fraţilor, să vă spun fără sfială că a murit şi a fost îngropat; şi mormîntul lui este în mijlocul nostru pînă în ziua de azi.
30 Fiindcă David era prooroc, şi ştia că Dumnezeu îi făgăduise cu jurămînt că va ridica pe unul din urmaşii săi pe scaunul lui de domnie,
31 despre învierea lui Hristos a proorocit şi a vorbit el, cînd a zis că sufletul lui nu va fi lăsat în Locuinţa morţilor, şi trupul lui nu va vedea putrezirea.
32 Dumnezeu a înviat pe acest Isus, şi noi toţi sîntem martori ai lui.
33 Şi acum, odată ce S'a înălţat prin dreapta lui Dumnezeu, şi a primit dela Tatăl făgăduinţa Duhului Sfînt, a turnat ce vedeţi şi auziţi.
34 Căci David nu s'a suit în ceruri, ci el singur zice: ,,Domnul a zis Domnului meu: ,Şezi la dreapta Mea,
35 pînăce voi pune pe vrăjmaşii Tăi supt picioarele Tale.`
36 Să ştie bine dar, toată casa lui Israel, că Dumnezeu a făcut Domn şi Hristos pe acest Isus, pe care L-aţi răstignit voi.``
37 După ce au auzit aceste cuvinte, ei au rămas străpunşi în inimă, şi au zis lui Petru şi celorlalţi apostoli: ,,Fraţilor, ce să facem?``
38 ,,Pocăiţi-vă``, le -a zis Petru, ,,şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfîntului Duh.
39 Căci făgăduinţa aceasta este pentru voi, pentru copiii voştri, şi pentru toţi cei ce sînt departe acum, în oricît de mare număr îi va chema Domnul, Dumnezeul nostru.``
40 Şi, cu multe alte cuvinte, mărturisea, îi îndemna, şi zicea: ,,Mîntuiţi-vă din mijlocul acestui neam ticălos.``
41 Cei ce au primit propovăduirea lui, au fost botezaţi; şi în ziua aceea, la numărul ucenicilor s'au adaus aproape trei mii de suflete.

Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 Semnatuirainchis1
Sus In jos
Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMier 30 Iun 2010, 15:30

zuum a scris:
Unii au modificat-o si au prelungit-o cu un Nou Testament, altii au imaginat un Coran, palida reflectare a ideilor originale evreiesti, atat!
Sorry Karima!

Ce Sorry Karima? Sa vina KARIMA aici, sa ne spuna si ea parerea ei despre crestinism. Daca binenteles stie de ce Mohamed a avut asa o mare trecere in fata Lui Alah si are azi asa o mare binecuvantare religia musulmana pe intreg glogul!
Stie ea ca eu o apreciez in mod deosebit.

بعث الله محمدا
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMier 30 Iun 2010, 16:22

Diaporevomenos a scris:
Totuși ma bucur ca ai înțeles ca împăratul David îl cunoștea pe Iisus Hristos sin inca bine de tot.
Avraam chiar l-a văzut, de la distanta si l-a cunoscut. Când sa apropiat, Avraam a căzut la picioarele Lui și sa închinat pana la pământ. Ia dat să mănânce și la spălat pe picioare.
Iacov sa luptat cu El corp la corp si l-a văzut la fața si a recunoscut ca era Dumnezeu. A primit binecuvântarea direct din gura Lui.

Vrei sa spui ca ne-am angajat intr-un dialog al surzilor cu mutii ?
Unde scrie David de Isus Hristos ?

Citat :
Numai poporul Israel nu a vrut să inteleaga cine este Iisus si de invidie l-au răstignit.
Au fost si sunt niște .....!

L-au rastignit pentru ca a afirmat ca este Dumnezeu ceea ce contravine cu doctrina.
Ce-ti spuneam? Atunci cand credinta oamenilor ar ajutorul puterii se ajunge la crima!

Dia imi face placere sa discut cu tine, as vrea sa aud mai mult ceea ce gandesti tu cu experienta ta personala nu cu citate din Biblie!

Sus In jos
Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMier 30 Iun 2010, 17:11

Citat :
Vrei sa spui ca ne-am angajat intr-un dialog al surzilor cu mutii ?

Cam asa se vede.

Citat :

Si eu care crezusem ca ai înțeles.

Citat :
34 Căci David nu s'a suit în ceruri, ci el singur zice: ,,Domnul a zis Domnului meu: ,Şezi la dreapta Mea,
35 pînăce voi pune pe vrăjmaşii Tăi supt picioarele Tale.`

Daca David nu spune in aceste verset: Dumnezeu (Domnul) a zis Lui Iisus Hristos ( Domnului meu)L Sezi la dreapta Mea, pana voi pune pe dușmani Tai, sa se închine la ( sau sub) picioarele Tale. Atunci ce spune si cui?

Citat :
L-au rastignit pentru ca a afirmat ca este Dumnezeu ceea ce contravine cu doctrina.

Asa o doctrina a diavolului ce să mai zic. Dar doctrina Lui Dumnezeu unde au pus-o? Sub covor?
Caci Dumnezeu le-a spus încă de la început, ca le va trimite un Mântuitor lor. Dar ei nu L-au vrut, pentru ca le strica socotelile.

Citat :
Ce-ti spuneam? Atunci cand credinta oamenilor ar ajutorul puterii se ajunge la crima!

Da asa este, dar nu credința noastră, a creștinilor adevărați. Noi nu la crima nu vom ajunge, dar suntem gata sa ne jertfim viata pentru Domnul Nostru Iisus.

Dar experienta mea personala nu difera de cea a creștinilor din Biblie.
Sus In jos
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMier 30 Iun 2010, 17:35

Diaporevomenos a scris:
Scuza-mi nestiinta, Dia, dar cine este acest Timitei, ca eu nu am auzit de el, nici macar prin biblie?
Diaporevomenos a scris:
Uite cum il mai citezi inca o data pe acest Timitei...confused
Diaporevomenos a scris:
41 Cei ce au primit propovăduirea lui, au fost botezaţi; şi în ziua aceea, la numărul ucenicilor s'au adaus aproape trei mii de suflete.

Multumesc, Dia smile : cu asta mi-ai raspuns la intrebarea "de ce a aparut crestinismul" Wink . Anume, pentru putere! Ca sa adune cit mai multi adepti, sau altfel spus, cantitatea si numarul lor conteaza, restul...e mai putin important. Cu cit ai mai multi "ucenici" manipulati = o armata/vezi imparatul C-tin, cu-atit ai mai multa putere (vezi Inchizitia de ieri, vezi Vaticanul de azi, cu toate abuzurile si mai ales secretele lor bine-pazite - oare de ce?! Wink ) .
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMier 30 Iun 2010, 19:15

[quote]
Diaporevomenos a scris:
Citat :
Si eu care crezusem ca ai înțeles.Daca David nu spune in aceste verset: Dumnezeu (Domnul) a zis Lui Iisus Hristos ( Domnului meu)L Sezi la dreapta Mea, pana voi pune pe dușmani Tai, sa se închine la ( sau sub) picioarele Tale. Atunci ce spune si cui?

Dia, poti substitui cuvantul "Domnul" cu ce vrei tu, nu te poate contrazice nimeni . Daca asa crezi tu, asa este pentru tine. Pentru David exista un singur Dumnezeu si un singur Mesia. La evrei Mesia e Mesia un muritor care inca nu a sosit, la crestini Mesia e Isus = Dumnezeu ( ceea ce n-are sens ) ! E DOCTRINA care diferentiaza religia mozaica de cea crestina.

Citat :
Citat :
Asa o doctrina a diavolului ce să mai zic. Dar doctrina Lui Dumnezeu unde au pus-o? Sub covor?
Caci Dumnezeu le-a spus încă de la început, ca le va trimite un Mântuitor lor. Dar ei nu L-au vrut, pentru ca le strica socotelile.

Totusi, fara evrei...nu-l aveam nici pe Isus !

Citat :
Da asa este, dar nu credința noastră, a creștinilor adevărați. Noi nu la crima nu vom ajunge, dar suntem gata sa ne jertfim viata pentru Domnul Nostru Iisus. Dar experienta mea personala nu difera de cea a creștinilor din Biblie.

Asa spun toti crestinii. Eu nu stiu care sunt "adevarati" si care nu. Asta numai Dumnezeu o hotaraste.
Sus In jos
Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMier 30 Iun 2010, 20:00

Cristina a scris:
Diaporevomenos a scris:
Scuza-mi nestiinta, Dia, dar cine este acest Timitei, ca eu nu am auzit de el, nici macar prin biblie?
Diaporevomenos a scris:
Uite cum il mai citezi inca o data pe acest Timitei...confused
Diaporevomenos a scris:

Multumesc, Dia smile : cu asta mi-ai raspuns la intrebarea "de ce a aparut crestinismul" Wink . Anume, pentru putere! Ca sa adune cit mai multi adepti, sau altfel spus, cantitatea si numarul lor conteaza, restul...e mai putin important. Cu cit ai mai multi "ucenici" manipulati = o armata/vezi imparatul C-tin, cu-atit ai mai multa putere (vezi Inchizitia de ieri, vezi Vaticanul de azi, cu toate abuzurile si mai ales secretele lor bine-pazite - oare de ce?! Wink ) .

Îmi pare foarte bine ca ai înțeles cel puțin despre ce este vorba.

O greșeală de 2cm pe tastatură este suficientă să te facă să nu crezi in Dumnezeu si in Fiul Lui care l-a trimis să moară pe cruce pentru plăcatele tale.

Si pentru ce a apărut cretinismul, la fel. Este vorba de o mare cantitate de creștini manipulați, care azi au o putere deosebit de mare, la fel ca pe timpul inchiziției.

Doamne ajută. Si la mai mare.

Măi cum se mai inseală omul câteodată.

Tit 3:9-11

9 Dar de întrebările nebune, de înşirările de neamuri, de certuri şi ciorovăieli privitoare la Lege, fereşte-te, căci sînt nefolositoare şi zădarnice.
10 Daca un om este eretic, după întîia şi a doua indrumare, depărtează-te de el,
11 căci ştim că un astfel de om este un stricat şi păcătuieşte, dela sine fiind osîndit.

Sa pun si semnatura sa se stie ca eu am scris mesajul asta.

Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyJoi 01 Iul 2010, 06:30

Diaporevomenos a scris:

Îmi pare foarte bine ca ai înțeles cel puțin despre ce este vorba.
Intuiam mai demult, iat tu nu ai facut si faci decit sa-mi confirmi intuitia Wink .
Diaporevomenos a scris:
O greșeală de 2cm pe tastatură
Cuuum??? Tu, sa gresesti vreodata??? Neeeee! Very Happy
Diaporevomenos a scris:
este suficientă să te facă să nu crezi in Dumnezeu si in Fiul Lui care l-a trimis să moară pe cruce pentru plăcatele tale.
Asta e diferenta, Dia. Ca eu cred intr-UNUL Dumnezeu si o afirm raspicat, fara sa am nevoie de biblie, coran, un munte Athos, icoane, versete, biserici, idoli si dogme desarte Wink .
Dar daca asta ai inteles din tot ce am scris eu ... no comment.
Diaporevomenos a scris:
Si pentru ce a apărut cretinismul, la fel. Este vorba de o mare cantitate de creștini manipulați, care azi au o putere deosebit de mare, la fel ca pe timpul inchiziției.
Aici sunt de acord cu tine smile .
Diaporevomenos a scris:
Doamne ajută.
Amin!
Diaporevomenos a scris:
Si la mai mare.
Degeaba e mai mare, daca nu e mai bun Wink .
Diaporevomenos a scris:
Măi cum se mai inseală omul câteodată.
O, da!
Diaporevomenos a scris:
9 Dar de întrebările nebune, de înşirările de neamuri, de certuri şi ciorovăieli privitoare la Lege, fereşte-te, căci sînt nefolositoare şi zădarnice.
10 Daca un om este eretic, după întîia şi a doua indrumare, depărtează-te de el,
11 căci ştim că un astfel de om este un stricat şi păcătuieşte, dela sine fiind osîndit.
Tit-Tit Laughing ...
Diaporevomenos a scris:
Sa pun si semnatura sa se stie ca eu am scris mesajul asta.
Pai, chiar aveam dubii ... Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 154834
Sus In jos
Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyJoi 01 Iul 2010, 12:49

Cristina a scris:
Diaporevomenos a scris:
O greșeală de 2cm pe tastatură
Cuuum??? Tu, sa gresesti vreodata??? Neeeee! Very Happy
Diaporevomenos a scris:
este suficientă să te facă să nu crezi in Dumnezeu si in Fiul Lui care l-a trimis să moară pe cruce pentru plăcatele tale.
Asta e diferenta, Dia. Ca eu cred intr-UNUL Dumnezeu si o afirm raspicat, fara sa am nevoie de biblie, coran, un munte Athos, icoane, versete, biserici, idoli si dogme desarte Wink .
Dar daca asta ai inteles din tot ce am scris eu ... no comment.
Diaporevomenos a scris:
Aici sunt de acord cu tine smile .

Diaporevomenos a scris:
Tit-Tit Laughing ...

Uite ca și tu faci greșeli și nu se ia nimeni de tine.

Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamx

Eu nu am zis ca nu fac greșeli de ortografie.

Cum poți să crezi in Dumnezeu, când nu-L cunoști?
Pe Dumnezeu i-L poți cunoaște exact din aceste surse care ai scris: biblie, coran, un munte Athos, icoane, versete, biserici, idoli și dogme.

3 Fiindcă ,oricine va chema Numele Domnului, va fi mîntuit.`
14 Dar cum vor chema pe Acela în care n'au crezut? Şi cum vor crede în Acela, despre care n'au auzit? Şi cum vor auzi despre El fără propovăduitor?
15 Şi cum vor propovădui, dacă nu sînt trimeşi? După cum este scris: ,Cît de frumoase sînt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia!`
16 Dar nu toţi au ascultat de Evanghelie. Căci Isaia zice: ,Doamne, cine a crezut propovăduirea noastră?`
17 Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvîntul lui Hristos.
18 Dar eu întreb: ,N'au auzit ei?` Ba da; căci ,glasul lor a răsunat prin tot pămîntul, şi cuvintele lor au ajuns pînă la marginile lumii.`

13 Şi voi, după ce aţi auzit cuvîntul adevărului (Evanghelia mîntuirii voastre), aţi crezut în El, şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfînt, care fusese făgăduit.

Si pe care Dumnezeu vei cunoaște, va depinde și viata ta. (aici pe pământ și in ceruri)

In rest cum am mai scris: vorbe goale, apa de ploaie și hai să ne aflam in vorba!

Tot eu si semnez, ca sa se stie.

Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 Semnaturadeschis
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyJoi 01 Iul 2010, 13:34

Citat :
In rest cum am mai scris: vorbe goale, apa de ploaie și hai să ne aflam in vorba!

aplauze Bravo Dia ! Asa este! Apa de ploaie sunt toate forumurile astea pe care ne pierdem timpul pretios! Eu, in loc sa sap la gradina sa pun flori, tu in loc sa mai citesti o data Biblia stam si clapaim asa zise idei care sunt de fapt apa de ploaie!
Tu nu convingi pe nimeni, altul se cazneste sa exprime idei prea greu de rumega s.a.m.d..cum ti-am spus un dialog al surzilor cu mutii!

Nu-i asa ?
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyJoi 01 Iul 2010, 14:45

zuum a scris:
Citat :

aplauze Bravo Dia ! Asa este! Apa de ploaie sunt toate forumurile astea pe care ne pierdem timpul pretios! Eu, in loc sa sap la gradina sa pun flori, tu in loc sa mai citesti o data Biblia stam si clapaim asa zise idei care sunt de fapt apa de ploaie!
Tu nu convingi pe nimeni, altul se cazneste sa exprime idei prea greu de rumega s.a.m.d..cum ti-am spus un dialog al surzilor cu mutii!

Nu-i asa ?
Eu am altă părere despre asta, Zuum.
Si de ce e asa? Pentru că în ultimii ani am primit Email de la 6 persoane (5 bărbati si o femeie) care erau încântati de rezultatul discutiilor avute cu mine si încă un frate al meu. Spuneau că în urma dialogurilor noastre au crezut că nu au rămas cu nimic (exact ca tine!) dar când au continuat studiul biblic, ochii lor vedeau mai bine adevărul biblic - erau lucruri ce înainte nu le remarcau, iar acum se trezeau afirmând: Uite domnule ce simplu e de înteles!

Asa că, permiote-mi, Zuum să nu fiu de acord cu afirmatia că forumistica ar fi inutilă.
Cerul să ne binecuvinteze pe toti!

Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyJoi 01 Iul 2010, 16:42

zuum a scris:
Citat :

Nu-i asa ?

Aaa, Nu draga Zuum,
Apa din piua și cea de ploaie, împreuna cu vorbele goale, sunt valabile pentru mesajele acelea care sunt aiurea in tramvai.
Insa pentru mesaje pline de adevăr, care contribuie la zidirea credinței sfinte si transmiterea acestor mari adevăruri din Cuvântul Lui Dumnezeu, sunt cea mai mare binecuvântare pentru toți forumist din România.
Eu nu am gasit alt forum mai serios si mai plăcut, unde să vin si sa-mi petrec câteva ore bune, schimbând păreri despre tot ce ne înconjoară.
Știi tu prea bine ca eu am fost cu tine si pe alte forumuri, si cunoști ce specimene exista pe acolo, de care iți e si scârba de ceea ce fac si ce scriu.

Nu încurca marfa cu ambalajul!

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyJoi 01 Iul 2010, 16:53

Diaporevomenos a scris:
zuum a scris:
Apa de ploaie sunt toate forumurile astea pe care ne pierdem timpul pretios!
Aaa, Nu draga Zuum,
Apa din piua și cea de ploaie, împreuna cu vorbele goale, sunt valabile pentru mesajele acelea care sunt aiurea in tramvai.

Eu nu am gasit alt forum mai serios si mai plăcut, unde să vin si sa-mi petrec câteva ore bune, schimbând păreri despre tot ce ne înconjoară.
Știi tu prea bine ca eu am fost cu tine si pe alte forumuri, si cunoști ce specimene exista pe acolo, de care iți e si scârba de ceea ce fac si ce scriu.

Nu încurca marfa cu ambalajul!
bravo mwah! bravo

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyJoi 01 Iul 2010, 22:29

Diaporevomenos a scris:
Insa pentru mesaje pline de adevăr, ....

Cine hotaraste ce e apa de ploaie si ce nu, tu si Emil ?
Cand cineva cheltuieste timp si interes sa-ti raspunda mi se pare o mojicie sa-i spui ca ceea ce scrie e "apa de ploaie" doar fiindca are alte pareri decat ale tale?
Sus In jos
Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyVin 02 Iul 2010, 00:14

MOJÍC, -Ă, mojici, -ce, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. adj (Om) prost crescut, obraznic, impertinent; bădăran, mitocan. 2. S.m. și f. (Înv. și reg.) Țăran; p. gener. om de rând. Din rus. mužik.

MOJÍC ~că (~ci, ~ce) m. și f. 1) Persoană care vădește lipsă de educație; om cu apucături grosolane; mârlan; mahalagiu; bădăran; mitocan. 2) înv. Om de rând. /<rus. mužik

mojíc (mojíci), s.m. – 1. Țăran, om simplu. – 2. Bădăran, țopîrlan. – 3. (Adj.) Josnic, obraznic, nerușinat, mojicie, s.f. (grosolănie, obrăznicie); mojicime, s.f. (țărănime, plebe); mojicos, adj. (țărănesc).

Ai intarziat sa ma jignesti. Eu ma asteptam ceva mai devreme.
Asa faceau si aia de care ti-am scris mai sus. Cum vedeau ca n-o scoteau la capat cu mine, incepeau cu, retardat, dement, idot etc.

Multumes frumos, esti mai civilizat ca ceilalti.

Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 Semnaturadeschis
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyVin 02 Iul 2010, 08:27

Diaporevomenos a scris:
Uite ca și tu faci greșeli și nu se ia nimeni de tine.
Mea culpa, e-n regula smile .
Din partea mea, e liber sa se ia oricine de mine. Nu-i bai mwah! ! Important e sa o faca temeinic, nu aiurea si gratuit Wink .
Diaporevomenos a scris:
Cum poți să crezi in Dumnezeu, când nu-L cunoști?
Si in ce calitate afirmi tu ca eu sau altul iL cunoaste sau nu pe Dumnezeu?
Diaporevomenos a scris:
Pe Dumnezeu i-L poți cunoaște exact din aceste surse care ai scris: biblie, coran, un munte Athos, icoane, versete, biserici, idoli și dogme.
Dia, aceasta este doar una dintre nenumaratele cai de a-L cunoaste pe Dumnezeu. Il poti cunoaste pe Dumnezeu si prin alte experiente, care sa nu implice automat versete, biblii, idoli si dogme. Diferenta intre mine si tine este ca, in timp ce eu accept ca tu-L poti cunoaste pe Dumnezeu pe calea ta, tu -in schimb- nu accepti ca si eu iL pot cunoaste pe Dumnezeu prin calea aleasa de mine.
Diaporevomenos a scris:
QED Wink .
Diaporevomenos a scris:
Tot eu si semnez, ca sa se stie.

Chiar asa, ca iar aveam dubii so funny! ...
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyVin 02 Iul 2010, 08:32

Diaporevomenos a scris:

Ai intarziat sa ma jignesti.
Tu crezi ca Zuum te-a jignit pe tine, Dia?

Pai ce jignire mai mare poate fi decit aceea prin care ii spui unui om -mie, de exemplu- ca nu-L (poate) cunoaste pe Dumnezeu, ca nu are credinta, ca ce scrie el/ea despre credinta proprie (atentie!!!) este batut de apa in piua etc? Rolling Eyes
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyVin 02 Iul 2010, 16:55

Diaporevomenos a scris:
Ai intarziat sa ma jignesti. Eu ma asteptam ceva mai devreme.
Asa faceau si aia de care ti-am scris mai sus. Cum vedeau ca n-o scoteau la capat cu mine, incepeau cu, retardat, dement, idot etc.Multumes frumos, esti mai civilizat ca ceilalti.

Dia imi pare rau ca te-ai simtit jognit, imi cer sincer scuze. Nu te-am facut mojic am afirmat ca este o MOJICIE sa-i spui cuiva ca tot ce scrie e apa deploaie dupa ce omul respectiv pune timp si energie sa comunice ceva.
Tu vrei un dialog sau un monolog ?
Daca vrei sa te congratulezi reciproc cu Emil sau altcineva asupra comunitatii de credinta o puteti face prin emailuri. Cand scrii public trebuie sa te astepti sa existe si pareri diferite de ale tale. Si cu asta am incheiat discutia cu tine.

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyLun 05 Iul 2010, 07:52

zuum a scris:
Diaporevomenos a scris:

Si cei doi amintiti de tine sunt printre multi altii ce pot distinge usor apa de ploaie de apa de izvor, ori cea stătută (clocită).
Se pare că nu esti în grupul lor! smile

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMar 06 Iul 2010, 16:46

Emil Condor a scris:
zuum a scris:
Diaporevomenos a scris:

Si cei doi amintiti de tine sunt printre multi altii ce pot distinge usor apa de ploaie de apa de izvor, ori cea stătută (clocită).
Se pare că nu esti în grupul lor! smile

Asa e Emile....multi altii , apa de izvor...apa statuta ( clocita) ...grupul meu care bea apa clocita.....grupul celor alesi care beau apa de izvor, mereu si iar mereu comparatii sterile...bla...bla...bla...ploua, ploua,ploua....vreme de betie...ce melancolie! amin
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 EmptyMier 07 Iul 2010, 01:15

Esti okay, Zuum? smile

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 13 Empty

Sus In jos

Cum a luat nastere Crestinismul
Sus 
Pagina 13 din 13Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 11, 12, 13
 Subiecte similare
-
» Zile de naștere
» Viziunea lui Gabriel zguduie creştinismul
» AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: