__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| ŞTIINŢA - DUMNEZEU | |
|
+11delta cactus Cristina Emil Condor abba Anahoret zuum res bulache abbilbal Diaporevomenos 15 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Sam 29 Noi 2008, 20:27 | |
| Înţelepciunea si cunoaşterea sunt doua daruri oferite de Duhul Lui Dumnezeu ca sa poată omul sa-L cunoască mai mult si mai bine, pe Cel ce creat Cerurile si Pământul. Dar unii oamenii, au folosit cunoaşterea si ştiinţa pentru a face rău semenilor săi sau pentru a distruge tot ce a făcut Dumnezeu cu atâta înţelepciune si dragoste. Iata aici un articol unde un chinez fără diplome de facultate si cu un salariu mic concepe si creează lucruri minunate, demne de invidiat. ...................................................... La vârsta de 46 de ani, are deja construite 26 de roboti care fac diferite servicii din cele mai ciudate. ....................................................... http://english.people.com.cn/200607/07/eng20060707_280844.html | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Dum 30 Noi 2008, 01:55 | |
| Privind la acea rişcă-brişcă-şaretă trasă de robot, am văzut roţile. Cine a inventat prima roată nici într-un caz nu a avut diplome de absolvent al vreunei şcoli şi cine ştie dacă era pasionat de scis sau numai de activităţile practice. | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Dum 30 Noi 2008, 02:35 | |
| - abbilbal a scris:
- Privind la acea rişcă-brişcă-şaretă trasă de robot, am văzut roţile. Cine a inventat prima roată nici într-un caz nu a avut diplome de absolvent al vreunei şcoli şi cine ştie dacă era pasionat de scis sau numai de activităţile practice.
Asa este. | |
| | | bulache Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 616 Data de inscriere : 18/10/2008
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Dum 30 Noi 2008, 09:15 | |
| Si se stie ca roata ,implicit caruta a fost folosita de mii de ani pe teritoriul actual al romaniei.pelasgi foloseau roata. | |
| | | res
Numarul mesajelor : 232 Data de inscriere : 07/01/2009
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Joi 08 Ian 2009, 21:05 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- Înţelepciunea si cunoaşterea sunt doua daruri oferite de Duhul Lui Dumnezeu ca sa poată omul sa-L cunoască mai mult si mai bine, pe Cel ce creat Cerurile si Pământul. [...]
cred ca Dumnezeu s-ar afla in conflict de interese daca ar da si omului posibilitatea de a fi creativ (creator) | |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Joi 08 Ian 2009, 22:15 | |
| Exista "stiinta" fara DUmnezeu ? | |
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Lun 12 Ian 2009, 08:16 | |
| Daca ne gandim bine Exista.Ce-i ce se roaga nu au timp sa creeze. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Lun 12 Ian 2009, 08:18 | |
| - bulache a scris:
- Daca ne gandim bine Exista.Ce-i ce se roaga nu au timp sa creeze.
Pai mai bulache, ce o fi rugaciunea, nu o creatie ? | |
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Lun 12 Ian 2009, 16:14 | |
| Nu,pierdere de vreme.A crea = a realiza ceva nou deosebit.A invenda,construi ceva ce va ausura munca omului. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Mier 14 Ian 2009, 05:40 | |
| - bulache a scris:
- Nu,pierdere de vreme.A crea = a realiza ceva nou deosebit.A invenda,construi ceva ce va ausura munca omului.
Ia gandeste-te mai bine . Din toate punctele de vedere rugaciuna indeplineste definitia data de tine. Este in primul rand o creatie. Cel ce se roaga are nevoie de inspiratie pentru a gasi cuvintele potrivite care sa exprime ceea ce simte. Rugaciunea este o poezie personala. Ai sa fii surprins poate dar exista oameni care se roaga in versuri, cu rima. De fiecare data rugaciunea este altfel fiindca sentimentele sunt altele. Munca atunci cand e de nevoie si nu de placere, e un blestem. | |
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Joi 15 Ian 2009, 18:30 | |
| Pt mine munca nu a fost nici o data blestem,ci placere.A fost obositor dar a fost placut.Dupa ce ai realizat,creat ceva ,satisfactia era enorma. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Vin 16 Ian 2009, 06:15 | |
| - bulache a scris:
- Pt mine munca nu a fost nici o data blestem,ci placere.A fost obositor dar a fost placut.Dupa ce ai realizat,creat ceva ,satisfactia era enorma.
satisfactia creatiei nu este intotdeauna direct proportionala cu efortul depus | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Vin 16 Ian 2009, 09:07 | |
| - zuum a scris:
- Exista "stiinta" fara DUmnezeu ?
Asta-mi aduce aminte de crezul filosofic al lui Blaga, care împărţea maniera de descoperire a lumii în cunoaştere paradisiacă şi în cunoaştere luciferică. Ce de a doua fiind, se înţelege, ştiinţa (pozitivistă) distrugătoare de mistere. De fapt crezul său filosofic şi l-a expus în arhicunoscuta poezie "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii" Eu nu strivesc corola de minuni a lumii şi nu ucid cu mintea mea tainele, ce le-ntâlnesc în calea mea în flori, în ochi, pe buze ori morminte. Lumina altora sugrumă vraja nepatrunsului ascuns în adâncimi de întuneric, dar eu, eu cu lumina mea sporesc a lumii taină–
şi-ntocmai cum cu razele ei albe luna nu micşorează, ci tremurătoare mareşte si mai tare taina nopţii, aşa îmbogăţesc şi eu întunecata zare cu largi fiori de sfânt mister si tot ce-i nenţeles se schimbă-n nentelesuri şi mai mari sub ochii mei - căci eu iubesc şi flori, şi ochi, şi buze, şi morminte.Din punctul meu de vedere – care, oricum, nu interesează pe nimeni – Blaga rămâne cel mai bun filosof dintre poeţi.... şi atât! _____________________ Free your mind!
| |
| | | zuum
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Vin 16 Ian 2009, 16:18 | |
| - Anahoret a scris:
- zuum a scris:
- Exista "stiinta" fara DUmnezeu ?
Asta-mi aduce aminte de crezul filosofic al lui Blaga, care împărţea maniera de descoperire a lumii în cunoaştere paradisiacă şi în cunoaştere luciferică. Ce de a doua fiind, se înţelege, ştiinţa (pozitivistă) distrugătoare de mistere.
De fapt crezul său filosofic şi l-a expus în arhicunoscuta poezie "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii"
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii şi nu ucid cu mintea mea tainele, ce le-ntâlnesc în calea mea în flori, în ochi, pe buze ori morminte. Lumina altora sugrumă vraja nepatrunsului ascuns în adâncimi de întuneric, dar eu, eu cu lumina mea sporesc a lumii taină–
şi-ntocmai cum cu razele ei albe luna nu micşorează, ci tremurătoare mareşte si mai tare taina nopţii, aşa îmbogăţesc şi eu întunecata zare cu largi fiori de sfânt mister si tot ce-i nenţeles se schimbă-n nentelesuri şi mai mari sub ochii mei - căci eu iubesc şi flori, şi ochi, şi buze, şi morminte.
Din punctul meu de vedere – care, oricum, nu interesează pe nimeni – Blaga rămâne cel mai bun filosof dintre poeţi.... şi atât! | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Vin 16 Ian 2009, 20:33 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
| | | abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Vin 16 Ian 2009, 22:31 | |
| Pe mine m-ar fi interesat punctul tau de vedere... _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Sam 17 Ian 2009, 10:16 | |
| V-as recomanda sa cititi Cartea recent aparuta de Florin Diacu-Mileniul pierdut.Si apoi sa va analizati din nou crezul. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Sam 17 Ian 2009, 15:24 | |
| - abba a scris:
- Pe mine m-ar fi interesat punctul tau de vedere...
elaboreaza | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Sam 17 Ian 2009, 15:27 | |
| - bulache a scris:
- V-as recomanda sa cititi Cartea recent aparuta de Florin Diacu-Mileniul pierdut.Si apoi sa va analizati din nou crezul.
La fiecare carte citită, trebuie să ne analizăm crezul? Hmmm! De fapt ai si o mare dreptate în afirmatia ta: crezul trebuie să fie într-o analiză continuă, cu sau fără cărti citite! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Dum 18 Ian 2009, 05:51 | |
| - Anahoret a scris:
- .....
Din punctul meu de vedere – care, oricum, nu interesează pe nimeni – Blaga rămâne cel mai bun filosof dintre poeţi.... şi atât! Şi cam aşa este. Blaga a fost un dascăl închis în eul său şi nu comunica la cursuri cu studenţii fapt pentru care nu a prea fost agreat de studenţi. | |
| | | | res
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Dum 18 Ian 2009, 12:40 | |
| - Anahoret a scris:
- [...]De fapt crezul său filosofic şi l-a expus în arhicunoscuta poezie "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii"[....]
data fiind orientarea religioasa a lui Blaga, eu interpretez asta ca o interdictie a omului de a fi creativ, singurul care are acest drept trebuind sa ramana Dumnezeu. Cel putin la noi istoria relatiilor dintre religie si stinta au aratat(si arata) ca religia se opune creativitatii omului si deci si dezvoltarii stiintei , deci a explicarii stintifice a diverselor fenomene si evenimente . Unul din argumente ar fi de exemplu scoaterea teoriei evolutioniste din programa de biologie, tocmai pentru ca era in contradictie cu teoriile religioase _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Lun 11 Mai 2009, 04:15 | |
| - res a scris:
- Anahoret a scris:
- [...]De fapt crezul său filosofic şi l-a expus în arhicunoscuta poezie "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii"[....]
data fiind orientarea religioasa a lui Blaga, eu interpretez asta ca o interdictie a omului de a fi creativ, singurul care are acest drept trebuind sa ramana Dumnezeu. Cel putin la noi istoria relatiilor dintre religie si stinta au aratat(si arata) ca religia se opune creativitatii omului si deci si dezvoltarii stiintei , deci a explicarii stintifice a diverselor fenomene si evenimente . Unul din argumente ar fi de exemplu scoaterea teoriei evolutioniste din programa de biologie, tocmai pentru ca era in contradictie cu teoriile religioase Şi totuşi, omul a evoluat şi evoluează, inclusiv la noi. Teoria evoluţionistă a lui Darvin este depăşită. Ştiinţa a evoluat şi ea. A menţine teoria evoluţionistă a lui Darvin în prim-plan, este o gâtuire a ştiinţei. Nu crezi ? | |
| | | res
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Lun 11 Mai 2009, 21:44 | |
| - abbilbal a scris:
- [....]Şi totuşi, omul a evoluat şi evoluează, inclusiv la noi. Teoria evoluţionistă a lui Darvin este depăşită. Ştiinţa a evoluat şi ea. A menţine teoria evoluţionistă a lui Darvin în prim-plan, este o gâtuire a ştiinţei. Nu crezi ?
Teoria Evolutiei, la fel cu Teoria relativitatii, Ipoteza lui de Broglie s.a. sunt de fapt niste principii la fel cu Principiul conservarii Energiei, al Conservarii Impulsului, al Fortei, Drumului (sau efortului) minim, s.a. Pastrarea denumirii de "Teorie" este totusi tendentioasa, deoarece vine in conflict cu "poruncile"( "principiile") fixiste religioase, care nu admit evolutia, relativitatea respectiv dualitatea, ci doar fixismul (creationismul divin), absolutul (Dumnezeu) , respectiv trinitatea (Tatal, Fiul si Sfantul Duh) , ceea ce determina desigur si o mentalitate conforma care e foarte greu de schimbat , deoarece conform principiulul actiunii si reactiunii, orcarei actiuni de schimbare i se raspunde cu o reactiune egala si de sens contrar _____________________ are minte cine spune ADEVARUL, nu cine minte
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU Lun 11 Mai 2009, 21:56 | |
| Res, "poruncile" religiei diferă de la o religie la alta. deci ele nu sunt generale. Creaţionismul divin este totuşi o realitate, despre care nu vom şti niciodată totul. Poate vom afla cândva mai mult despre el, dar atunci nu vom mai putea transmite şi aici. Vom discuta la alt nivel, pentru că sufletul este nemuritor şi ca atare omul este nemuritor. Doar că nu poate comunica la nivel inferior, ci numai la nivelul la care se află. Este o teorie mai greu de înţeles, pe care de fapt nici eu nu ştiu s-o expun mai amănunţit. Nu mă duce minte mintea acolo, căci sunt om, nu supraom. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU | |
| |
| | | | ŞTIINŢA - DUMNEZEU | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |