LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
sibiu CPSF padure politica muzica_traditionala efremovivanantonovici problema drumetie 23 1918 1 internet curiozitati Limba google brasov taieri romana reclame Popasul Fantasy nicuvar mediu humanitas comment-143 istorie
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
ŞTIINŢA - DUMNEZEU I_vote_lcapŞTIINŢA - DUMNEZEU I_voting_barŞTIINŢA - DUMNEZEU I_vote_rcap 
Emil Condor
ŞTIINŢA - DUMNEZEU I_vote_lcapŞTIINŢA - DUMNEZEU I_voting_barŞTIINŢA - DUMNEZEU I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

ŞTIINŢA - DUMNEZEU

In jos 
+11
delta
cactus
Cristina
Emil Condor
abba
Anahoret
zuum
res
bulache
abbilbal
Diaporevomenos
15 participanți
Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
AutorMesaj
Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptySam 29 Noi 2008, 20:27

Înţelepciunea si cunoaşterea sunt doua daruri oferite de Duhul Lui Dumnezeu ca sa poată omul sa-L cunoască mai mult si mai bine, pe Cel ce creat Cerurile si Pământul.
Dar unii oamenii, au folosit cunoaşterea si ştiinţa pentru a face rău semenilor săi sau pentru a distruge tot ce a făcut Dumnezeu cu atâta înţelepciune si dragoste.
Iata aici un articol unde un chinez fără diplome de facultate si cu un salariu mic concepe si creează lucruri minunate, demne de invidiat.

...................................................... ŞTIINŢA - DUMNEZEU 2006-07-07T084700Z_01_NOOTR_RTRIDSP_2_OUKOE-UK-CHINA-ROBOT

La vârsta de 46 de ani, are deja construite 26 de roboti care fac diferite servicii din cele mai ciudate.

....................................................... ŞTIINŢA - DUMNEZEU 8249917

http://english.people.com.cn/200607/07/eng20060707_280844.html
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyDum 30 Noi 2008, 01:55

Privind la acea rişcă-brişcă-şaretă trasă de robot, am văzut roţile. Cine a inventat prima roată nici într-un caz nu a avut diplome de absolvent al vreunei şcoli şi cine ştie dacă era pasionat de scis sau numai de activităţile practice.

Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyDum 30 Noi 2008, 02:35

abbilbal a scris:
Privind la acea rişcă-brişcă-şaretă trasă de robot, am văzut roţile. Cine a inventat prima roată nici într-un caz nu a avut diplome de absolvent al vreunei şcoli şi cine ştie dacă era pasionat de scis sau numai de activităţile practice.

Asa este.
Sus In jos
bulache
Trecut în nefiintă :(
bulache

Numarul mesajelor : 616
Data de inscriere : 18/10/2008

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyDum 30 Noi 2008, 09:15

Si se stie ca roata ,implicit caruta a fost folosita de mii de ani pe teritoriul actual al romaniei.pelasgi foloseau roata.
oh da!
Sus In jos
res

res

Numarul mesajelor : 232
Data de inscriere : 07/01/2009

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyJoi 08 Ian 2009, 21:05

Diaporevomenos a scris:
Înţelepciunea si cunoaşterea sunt doua daruri oferite de Duhul Lui Dumnezeu ca sa poată omul sa-L cunoască mai mult si mai bine, pe Cel ce creat Cerurile si Pământul. [...]
cred ca Dumnezeu s-ar afla in conflict de interese daca ar da si omului posibilitatea de a fi creativ (creator) Razz
Sus In jos
zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyJoi 08 Ian 2009, 22:15

Exista "stiinta" fara DUmnezeu ?
Sus In jos
bulache
bulache

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyLun 12 Ian 2009, 08:16

Daca ne gandim bine Exista.Ce-i ce se roaga nu au timp sa creeze. oh da!
Sus In jos
zuum

zuum

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyLun 12 Ian 2009, 08:18

bulache a scris:
Daca ne gandim bine Exista.Ce-i ce se roaga nu au timp sa creeze. oh da!

Pai mai bulache, ce o fi rugaciunea, nu o creatie ?
Sus In jos
bulache
bulache

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyLun 12 Ian 2009, 16:14

Nu,pierdere de vreme.A crea = a realiza ceva nou deosebit.A invenda,construi ceva ce va ausura munca omului. thumb_yello
Sus In jos
zuum

zuum

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyMier 14 Ian 2009, 05:40

bulache a scris:
Nu,pierdere de vreme.A crea = a realiza ceva nou deosebit.A invenda,construi ceva ce va ausura munca omului. thumb_yello

Ia gandeste-te mai bine . Din toate punctele de vedere rugaciuna indeplineste definitia data de tine.

Este in primul rand o creatie. Cel ce se roaga are nevoie de inspiratie pentru a gasi cuvintele potrivite care sa exprime ceea ce simte. Rugaciunea este o poezie personala. Ai sa fii surprins poate dar exista oameni care se roaga in versuri, cu rima. De fiecare data rugaciunea este altfel fiindca sentimentele sunt altele.
Munca atunci cand e de nevoie si nu de placere, e un blestem.
Sus In jos
bulache
bulache

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyJoi 15 Ian 2009, 18:30

Pt mine munca nu a fost nici o data blestem,ci placere.A fost obositor dar a fost placut.Dupa ce ai realizat,creat ceva ,satisfactia era enorma.
Sus In jos
zuum

zuum

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyVin 16 Ian 2009, 06:15

bulache a scris:
Pt mine munca nu a fost nici o data blestem,ci placere.A fost obositor dar a fost placut.Dupa ce ai realizat,creat ceva ,satisfactia era enorma.

satisfactia creatiei nu este intotdeauna direct proportionala cu efortul depus
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyVin 16 Ian 2009, 09:07

zuum a scris:
Asta-mi aduce aminte de crezul filosofic al lui Blaga, care împărţea maniera de descoperire a lumii în cunoaştere paradisiacă şi în cunoaştere luciferică. Ce de a doua fiind, se înţelege, ştiinţa (pozitivistă) distrugătoare de mistere.

De fapt crezul său filosofic şi l-a expus în arhicunoscuta poezie "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii"

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
şi nu ucid
cu mintea mea tainele, ce le-ntâlnesc
în calea mea
în flori, în ochi, pe buze ori morminte.
Lumina altora
sugrumă vraja nepatrunsului ascuns
în adâncimi de întuneric,
dar eu,
eu cu lumina mea sporesc a lumii taină–

şi-ntocmai cum cu razele ei albe luna
nu micşorează, ci tremurătoare
mareşte si mai tare taina nopţii,
aşa îmbogăţesc şi eu întunecata zare
cu largi fiori de sfânt mister
si tot ce-i nenţeles
se schimbă-n nentelesuri şi mai mari
sub ochii mei -
căci eu iubesc
şi flori, şi ochi, şi buze, şi morminte.

Din punctul meu de vedere – care, oricum, nu interesează pe nimeni smile – Blaga rămâne cel mai bun filosof dintre poeţi.... şi atât!

zuum

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyVin 16 Ian 2009, 16:18

Anahoret a scris:
zuum a scris:
Asta-mi aduce aminte de crezul filosofic al lui Blaga, care împărţea maniera de descoperire a lumii în cunoaştere paradisiacă şi în cunoaştere luciferică. Ce de a doua fiind, se înţelege, ştiinţa (pozitivistă) distrugătoare de mistere.

De fapt crezul său filosofic şi l-a expus în arhicunoscuta poezie "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii"

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
şi nu ucid
cu mintea mea tainele, ce le-ntâlnesc
în calea mea
în flori, în ochi, pe buze ori morminte.
Lumina altora
sugrumă vraja nepatrunsului ascuns
în adâncimi de întuneric,
dar eu,
eu cu lumina mea sporesc a lumii taină–

şi-ntocmai cum cu razele ei albe luna
nu micşorează, ci tremurătoare
mareşte si mai tare taina nopţii,
aşa îmbogăţesc şi eu întunecata zare
cu largi fiori de sfânt mister
si tot ce-i nenţeles
se schimbă-n nentelesuri şi mai mari
sub ochii mei -
căci eu iubesc
şi flori, şi ochi, şi buze, şi morminte.

Din punctul meu de vedere – care, oricum, nu interesează pe nimeni smile – Blaga rămâne cel mai bun filosof dintre poeţi.... şi atât!

noroc!
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyVin 16 Ian 2009, 20:33

zuum a scris:

noroc!
ŞTIINŢA - DUMNEZEU Shake2 Very Happy

abba

Numarul mesajelor : 677
Varsta : 65
Localizare : Neaparat pe langa Dunare...
Data de inscriere : 03/10/2008

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyVin 16 Ian 2009, 22:31

Pe mine m-ar fi interesat punctul tau de vedere...

bulache

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptySam 17 Ian 2009, 10:16

V-as recomanda sa cititi Cartea recent aparuta de Florin Diacu-Mileniul pierdut.Si apoi sa va analizati din nou crezul. oh da!
Sus In jos
zuum

zuum

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptySam 17 Ian 2009, 15:24

abba a scris:
Pe mine m-ar fi interesat punctul tau de vedere...

elaboreaza
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptySam 17 Ian 2009, 15:27

bulache a scris:
V-as recomanda sa cititi Cartea recent aparuta de Florin Diacu-Mileniul pierdut.Si apoi sa va analizati din nou crezul. oh da!
La fiecare carte citită, trebuie să ne analizăm crezul? Hmmm!
De fapt ai si o mare dreptate în afirmatia ta: crezul trebuie să fie într-o analiză continuă, cu sau fără cărti citite!

abbilbal

abbilbal

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyDum 18 Ian 2009, 05:51

Anahoret a scris:
.....

Şi cam aşa este. Blaga a fost un dascăl închis în eul său şi nu comunica la cursuri cu studenţii fapt pentru care nu a prea fost agreat de studenţi.

bulache
bulache

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyDum 18 Ian 2009, 12:16

Emil Condor a scris:
bulache a scris:
La fiecare carte citită, trebuie să ne analizăm crezul? Hmmm!
De fapt ai si o mare dreptate în afirmatia ta: crezul trebuie să fie într-o analiză continuă, cu sau fără cărti citite!

Si asta depinde ce analizezi dinel"crez",Care partea ai cea stiintifica sau cea religioasa?Nu e tot una,dar daca ambele le analizezi poti gasi cea ce lipseste sau ce e eronat. thumb_yello
Sus In jos
res

res

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyDum 18 Ian 2009, 12:40

Anahoret a scris:
[...]De fapt crezul său filosofic şi l-a expus în arhicunoscuta poezie "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii"[....]
data fiind orientarea religioasa a lui Blaga, eu interpretez asta ca o interdictie a omului de a fi creativ, singurul care are acest drept trebuind sa ramana Dumnezeu.
Cel putin la noi istoria relatiilor dintre religie si stinta au aratat(si arata) ca religia se opune creativitatii omului si deci si dezvoltarii stiintei , deci a explicarii stintifice a diverselor fenomene si evenimente . Unul din argumente ar fi de exemplu scoaterea teoriei evolutioniste din programa de biologie, tocmai pentru ca era in contradictie cu teoriile religioase Razz

abbilbal

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyLun 11 Mai 2009, 04:15

res a scris:
Anahoret a scris:
[...]De fapt crezul său filosofic şi l-a expus în arhicunoscuta poezie "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii"[....]
data fiind orientarea religioasa a lui Blaga, eu interpretez asta ca o interdictie a omului de a fi creativ, singurul care are acest drept trebuind sa ramana Dumnezeu.
Cel putin la noi istoria relatiilor dintre religie si stinta au aratat(si arata) ca religia se opune creativitatii omului si deci si dezvoltarii stiintei , deci a explicarii stintifice a diverselor fenomene si evenimente . Unul din argumente ar fi de exemplu scoaterea teoriei evolutioniste din programa de biologie, tocmai pentru ca era in contradictie cu teoriile religioase Razz

Şi totuşi, omul a evoluat şi evoluează, inclusiv la noi. Teoria evoluţionistă a lui Darvin este depăşită. Ştiinţa a evoluat şi ea. A menţine teoria evoluţionistă a lui Darvin în prim-plan, este o gâtuire a ştiinţei. Nu crezi ?

res

res

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyLun 11 Mai 2009, 21:44

abbilbal a scris:
[....]Şi totuşi, omul a evoluat şi evoluează, inclusiv la noi. Teoria evoluţionistă a lui Darvin este depăşită. Ştiinţa a evoluat şi ea. A menţine teoria evoluţionistă a lui Darvin în prim-plan, este o gâtuire a ştiinţei. Nu crezi ?
Teoria Evolutiei, la fel cu Teoria relativitatii, Ipoteza lui de Broglie s.a. sunt de fapt niste principii la fel cu Principiul conservarii Energiei, al Conservarii Impulsului, al Fortei, Drumului (sau efortului) minim, s.a. Wink
Pastrarea denumirii de "Teorie" este totusi tendentioasa, deoarece vine in conflict cu "poruncile"( "principiile") fixiste religioase, care nu admit evolutia, relativitatea respectiv dualitatea, ci doar fixismul (creationismul divin), absolutul (Dumnezeu) , respectiv trinitatea (Tatal, Fiul si Sfantul Duh) , ceea ce determina desigur si o mentalitate conforma care e foarte greu de schimbat , deoarece conform principiulul actiunii si reactiunii, orcarei actiuni de schimbare i se raspunde cu o reactiune egala si de sens contrar Wink

abbilbal

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU EmptyLun 11 Mai 2009, 21:56

Res, "poruncile" religiei diferă de la o religie la alta. deci ele nu sunt generale. Creaţionismul divin este totuşi o realitate, despre care nu vom şti niciodată totul. Poate vom afla cândva mai mult despre el, dar atunci nu vom mai putea transmite şi aici. Vom discuta la alt nivel, pentru că sufletul este nemuritor şi ca atare omul este nemuritor. Doar că nu poate comunica la nivel inferior, ci numai la nivelul la care se află. Este o teorie mai greu de înţeles, pe care de fapt nici eu nu ştiu s-o expun mai amănunţit. Nu mă duce minte mintea acolo, căci sunt om, nu supraom.

Continut sponsorizat

ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty
MesajSubiect: Re: ŞTIINŢA - DUMNEZEU   ŞTIINŢA - DUMNEZEU Empty

Sus In jos

ŞTIINŢA - DUMNEZEU
Sus 
Pagina 1 din 6Mergi la pagina : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» STIINTA CRAIOVA
» ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?
» Videoclipul zilei