LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
google CPSF drumetie curiozitati istorie internet 1 politica nicuvar taieri Limba Fantasy romana brasov sibiu humanitas 1918 Popasul 23 padure muzica_traditionala comment-143 mediu reclame problema efremovivanantonovici
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? I_vote_lcapASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? I_voting_barASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? I_vote_rcap 
Emil Condor
ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? I_vote_lcapASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? I_voting_barASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?

In jos 
+4
zaraza26
Roxy
abbilbal
Emil Condor
8 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? Empty
MesajSubiect: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 16 Oct 2008, 03:47

Aici se pot purta tot felul de dialoguri pro sau contra la ceea ce este cunoscut ca fiind stiinta astrelor.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 16 Oct 2008, 03:53

Mulţumesc Milule. Când ai vreme mută aici toate discuţiile din partea cealaltă, chiar dacă nu vor mai fi în ordine firească

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 16 Oct 2008, 04:00

Nicio problemă!

Crezi că se merită mutate? Ce dacă le îngropăm acolo?
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 16 Oct 2008, 05:23

Emil Condor a scris:
Nicio problemă!

Crezi că se merită mutate? Ce dacă le îngropăm acolo?

Mă gândeam să aibă cursivitate evoluţia astrelor, dar nu mă deranjează cu nimic dacă totul rămâne cum este şi nici dacă vor mai apare comentarii. Eu voi merge înainte cu astrologia şi horoscopul până-mi spui tu ho, că-i destul.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 16 Oct 2008, 05:31

Eu nu-ti voi spune...

De fapt, ai dreptate, vom curăta celălalt topic. E munca ta.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 16 Oct 2008, 05:34

Emil Condor a scris:
Eu nu-ti voi spune...

De fapt, ai dreptate, vom curăta celălalt topic. E munca ta.

Dintre toate muncile mele cel mai mult îmi place poza din avatar. Este o autofotografiere.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 16 Oct 2008, 05:39

E foarte reusită - normal să-ti placă. Micuta ta e tare dulce.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 16 Oct 2008, 05:55

Emil Condor a scris:
E foarte reusită - normal să-ti placă. Micuta ta e tare dulce.

Dacă te uiţi bine, vezi că are ceva în mânuţa dreaptă. Este unul din canacii (ciucurii) "băşcăliei" care "nu stă bine" pe băşcălie şi "tlebuie luat".

Roxy

Roxy

Numarul mesajelor : 752
Localizare : cetăţenia în Ceruri
Data de inscriere : 17/09/2008

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 16 Oct 2008, 06:40

Abbilbal, ai spus mai demult intr-un post ca ortodoxia ti se pare cea mai buna religie si ca te identifici cu ea. Eu ce am avut de spus ti-am spus legat de horoscop, studierea planetelor in scopul aflarii viitorului. Nu mai insist. Ar fi bine sa intrebi preotii din biserica ta sa cunosti si parerea lor si dupa aceea, cu sinceritate, sa ne spui si noua ce ti-au zis. Ma gandesc ca ceea ce-ti vor spune preotii, pentru tine constituie un etalon.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 16 Oct 2008, 07:01

Roxy a scris:
Abbilbal, ai spus mai demult intr-un post ca ortodoxia ti se pare cea mai buna religie si ca te identifici cu ea.

Nu-mi amintesc să fi suţinut vreodată că ortodoxia este cea mai bună religie, pentru că eu nu ştiu care este cea mai bună religie. Dacă ai înţeles aşa ceva din spusele mele pe un alt forum înseamnă că am formulat o frază insuficient de clară, sau poate am spus că pentru mine cea mai bună religie este ortodoxia, asta însemnând că mie mi se potriveşte mai mult decât alte religii. Dar ca să fac o comparaţie între religii niciodată nu mi-am permis să spun că una este mai bună ca alta. În dialogul meu cu foşti ortodocşi care au trecut la alte culte am obiceiul să întreb "ce te-a determinat să părăseşti ortodoxia?" şi nici unul dintre cei întrebaţi nu a fost în stare să aducă argumente concrete.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 16 Oct 2008, 07:15

Roxy a scris:
Abbilbal, Eu ce am avut de spus ti-am spus legat de horoscop, studierea planetelor in scopul aflarii viitorului. Nu mai insist. Ar fi bine sa intrebi preotii din biserica ta sa cunosti si parerea lor si dupa aceea, cu sinceritate, sa ne spui si noua ce ti-au zis. Ma gandesc ca ceea ce-ti vor spune preotii, pentru tine constituie un etalon.

De unde ai tras concluzia că studiez planetele pentru aflarea viitorului ? Deocamdată nu ai ştiut să interpretezi ceea ce văd eu. Aminteşteţi ce mi-ai răspuns la întrebarea: "De unde şti ce văd eu ?" Urmăreşte te rog şi subiectul deschis de mine la ateism şi acolo vei afla mai mlte idei de-ale mele decât cele pe care mi le spun popii. Crezi cumva că eu nu am citit Biblia sau că nu înţeleg ceea ce citesc? Sau poate consideri că este păcat să am opinii şi idei personale despre religie şi viaţa spirituală?

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyJoi 16 Oct 2008, 07:21

Să nu se supere iehoviştii pentru ceea ce voi spune aici, dar într-o zi fiind abordat pentru un dialog pe teme de religie de către un iehovist, şi după câte mi-am dat seama era predicator, cel care a părăsit dialogul a fost iehovistul, care m-a lăsat fără răspuns la întrebările pe care i le-am pus. Deci ştia doar lecţia învăţată pe de rost.

zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyVin 24 Oct 2008, 13:10

abbilbal a scris:
Roxy a scris:
Abbilbal, Eu ce am avut de spus ti-am spus legat de horoscop, studierea planetelor in scopul aflarii viitorului. Nu mai insist. Ar fi bine sa intrebi preotii din biserica ta sa cunosti si parerea lor si dupa aceea, cu sinceritate, sa ne spui si noua ce ti-au zis. Ma gandesc ca ceea ce-ti vor spune preotii, pentru tine constituie un etalon.

De unde ai tras concluzia că studiez planetele pentru aflarea viitorului ? Deocamdată nu ai ştiut să interpretezi ceea ce văd eu. Aminteşteţi ce mi-ai răspuns la întrebarea: "De unde şti ce văd eu ?" Urmăreşte te rog şi subiectul deschis de mine la ateism şi acolo vei afla mai mlte idei de-ale mele decât cele pe care mi le spun popii. Crezi cumva că eu nu am citit Biblia sau că nu înţeleg ceea ce citesc? Sau poate consideri că este păcat să am opinii şi idei personale despre religie şi viaţa spirituală?

Am intalnit si eu parerea asta, ca biserica nu e de acord cu cei ce studiaza astrele. Ar fi deci un pacat sa cred ca viata noastra e dictata de astre. Intr-un fel, asa e, viata noastra nu e dictata de astre, ne putem schimba fatza de ce spun astrele. Asta o spun si credintele asiatice. Zodia in care te nasti iti da zestrea de la nastere, mai departe insa se poate schimba...in bine sau rau.

Apoi, una e sa citesti sa vezi cat se adevereste ce scrie, si alta e sa crezi tot ce scriu prin reviste.

Mie imi sunt de folos caracterizarile zodiilor europene si le iau direct de pe www.astro.com unde sunt insa numai in limbi straine. Si am luat o carte foarte buna cu zodiile chinezesti. Imi place sa inteleg oamenii si zodiacul imi ofera indicatii, unele se potrivesc, altele nu, depinde de om...de educatia lui si de vointa.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
bulache
Trecut în nefiintă :(
bulache

Numarul mesajelor : 616
Data de inscriere : 18/10/2008

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyVin 24 Oct 2008, 13:19

Ce am aflat eu despre Iehovisti este ca ei au toate orele de religie programate exact,la fel ora si temele pe tot cumprinsul pamantului.Acest lucru mi-a fost spus de unul care a fost printre ei si a parasit comunitatea.Asa ca iehovisti nu citesc ei biblia ci invata teme date de centru. oh da!
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyVin 24 Oct 2008, 18:54

Ei, uite Bulache cum din dialogul cu tine aflu răspuns la comportamentul acelui iehovist. Pentru că am deviat discuţia de la ce ştia el, mă tot sâcâia să-i spun Capitolul şi versetul care susţine afirmaţiile mele, probabil pentru a răsfoi Biblia ce o avea în mână. Eu neştiind ceste "mici detalii" care-l interesau i-am răspuns că el dacă a citit Biblia în întregime, ets imposibil să nu-şi amintească faptul că spusele mele se întemeiază pe Biblie, chiar dacă nu sunt citate ad literam. Atunci el a preferat să părăsească discuţia. Deci, de la centru nu li s-a predat lecţia respectivă şi ca atare ei au spor la discuţii doar cu cei care nucitesc Biblia.

Acum să nu vă închipuiţi că eu aş fi expert în Biblie penrtu că eu nu stau toată ziua cu Biblia în mână şi ca atare nu ştiu citate, şi tare aş fi curios să ştiu care este omul ce ştie pe de rost conţinutul a 1417 pagini cât are Biblia, fiecare pagină având câte două coloane cu versete şi fiecare coloană conţinând în medie 10 versete, media unui verset fiind de cca 5 rânduri. Din armetica ce o ştiu io rezultă cu aproximaţie 28340 versete. Să-mi fie cu iertare, dar eu nu sunt în stare să le învăţ pe toate pe de rost.

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyMar 13 Ian 2009, 13:35

http://www.cotidianul.ro/pozitia_soarelui_da_peste_cap_zodiile_berbecii_devin_pesti_si_apare_ophiuchus_a_13_a_zodie-69867.html

Asta e linkul postat de bulache la Stiinta: Constelatii si l-am adus si aici ca sa va spun ca nu mi se pare asa o problema pozitia soarelui etc. (de fapt mie putine mi se par cu adevarat probleme... oh da! ). Astept parerea astrologilor, care daca vor avea ceva de spus nu le va fi greu sa dea şfară-n ţară şi în lume. Altfel... sa auzim de bine! oh da!
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyLun 09 Feb 2009, 08:44

Ce este astrologia?

Astrologia este una dintre cele mai vechi ştiinţe ale omenirii. Încă de la începuturile sale omul şi-a ridicat privirea către cer şi a văzut soarele, luna, planetele precum şi celelalte stele. A început să facă diverse corelaţii între conjuncturile astrale şi fenomene care se petreceau atât în interiorul fiinţei lui, cât şi în exterior. Astfel încetul cu încetul, rod al multor mii de ani de observaţii sistematice, s-a născut astrologia (astra + logos = ştiinţa studierii efectelor astrale). De ce în astrologie soarele şi luna sunt considerate planete şi de ce se consideră că toate planetele se învârt în jurul pământului?Este evident că astrologii cunosc faptul că soarele este o stea, luna un satelit şi că toate planetele se învârt în jurul soarelui. Este folosit sistemul geocentric fiindcă de fapt astrologia studiază efectele influenţelor astrale asupra omului, iar omul se află pe pământ (şi deci chiar în centrul cercului zodiacal). Apare deci necesară raportarea acestor (generic numite) planete la planeta pământ, pe care noi de fapt ne aflăm, şi nu la soare. De ce zodiile sunt egale între ele, deşi pe cer constelaţiile au dimensiuni diferite?Într-o astrogramă, zodiile încep de la echinoxiul de primăvară, când se consideră ca soarele întră în constelaţia berbecului (deşi astronomic vorbind, începutul constelaţiei berbecului nu este strict aliniat cu echinoxiul). Dincolo de mărimile diferite ale constelaţiilor zodiacale, pe pământ există anumite ritmuri foarte exacte, care sunt aproximativ egale între ele. Aceste ritmuri sunt generate de influenţe complexe astronomice şi telurice. Ele se manifestă la nivelul planetei noastre şi au fost asociate cu constelaţiile zodiacale, peste care se suprapun destul de bine. Astfel a apărut omologarea de efect a influenţelor zodiacale cu zodiile, văzute ca sectoare egale pe ecliptică. Cât de exactă este astrologia?Multe persoane au citit câte ceva despre zodia lor şi au concluzionat că este ceva prea general sau care chiar nu se potriveşte. Trebuie aici făcută o remarcă: atunci cand citim sau aflăm de undeva despre zodia noastră, de fapt noi aflăm anumite caracteristici ale soarelui din astrograma noastră. De fapt într-o astrogramă soarele dă zodia acelei persoane. Astrograma prezentată anterior, având soarele în capricorn, corespunde unei persoane născută în zodia capricornului. Remarcăm însă ca pe lângă soare într-o astrogramă apar şi ascendentul, luna, celelalte planete, etc...care pot fi situate în zodii foarte diferite de zodia în care se găseşte soarele. Este evident în acest caz că acel individ mai are şi aspecte corespunzătoare altor zodii şi aceste aspecte pot fi foarte diferite de zodia lui. De aici apare clar faptul că o zodie nu este definitorie neapărat pentru o persoană şi că ar fi mult mai exact dacă acea persoană ar putea să-şi facă astrograma completă. Pe de altă parte trebuie să menţionăm un aspect foarte important: influenţele astrologice nu sunt strict determinatoare şi deci omul nu este doar un roboţel supus acestor influenţe. Omul are liberul arbitru şi are astfel un anumit grad de decizie asupra destinului său. După cum spune un proverb al înţelepciunii: Astrele înclină dar nu determină. De fapt din studiul astrologiei reiese destul de clar că o persoană poate şi chiar trebuie să se elibereze de influenţele planetare negative, cultivându-le pe cele pozitive iar apoi chiar realizând o sinteză a lor. Astrologia presupune magie sau ghicit?La această întrebare putem afirma hotărât că NU, astrologia nu presupune nici magie nici ghicit. Deşi există şi în special au existat anumiţi ghicitori, şarlatani, vraci, etc...care se pretindeau astrologi, astrologia din toate cele prezentate mai sus reiese în mod clar că este o ştiinţă care studiază influenţele astrale asupra omului şi mediului. De exemplu dacă o persoană are aspecte puternice în corelaţie cu zodia berbecului, această persoană va fi predispusă la manifestarea anumitor caracteristici specifice zodiei berbecului: spontaneitate, entuziasm, dinamism, curiozitate, etc. Dacă o altă persoană în schimb are dinamizată intens zodia capricornului, ea va manifesta aspecte specifice capricornului: maturitate, seriozitate, consecvenţă, înţelepciune, etc. Vedem clar din aceste exemple că nicăieri într-o analiză astrologică nu apare invocarea unor duhuri sau alte aspecte de factură paranormală. Este pur şi simplu o analiză efectuată pe astrograma acelei persoane. Dacă anumite persoane combină astrologia cu diverse practici divinatorii, de aflare a viitorului, sau cu practici de factură magică, aceasta este altceva şi nu este legat în nici un fel de astrologie. Care este poziţia Bibliei referitor la astrologie?În general în Biblie astrologii sunt consideraţi persoane foarte învăţate şi care au o anumită spiritualitate. De exemplu chiar naşterea lui Iisus a fost prevăzută şi apoi confirmată de cei trei magi, prin metode astrologice. Spiritualitatea acestor regi magi a fost aşa de puternică, încât l-au recunoscut imediat în Iisus pe Mântuitor si pentru El au făcut un drum lung, după care i-au oferit daruri bogate. Chiar puţini dintre discipolii ulteriori ai lui Iisus si chiar puţini dintre viitorii apostoli au recunoscut aşa de spontan şi fără de echivoc divinitatea lui Iisus, şi asta în condiţiile în care El deja nu mai era doar un bebeluş ca în cazul regilor magi, ci chiar începuse să-şi îndeplinească în mod activ menirea. De fapt în Biblie se interzice magia şi “închinarea la stele”: “care să meargă după alţi dumnezei ca să le slujească şi să se închine înaintea lor, după soare, lună sau toată oştirea cerurilor, aşa cum eu n'am poruncit ”, Deut. 17:3. Este evident că un astrolog nu se închină la stele, soare sau lună şi că de fapt acest pasaj combate magia şi idolatria. Pentru un astrolog planetele sunt doar corpuri cereşti generatoare de influenţe specifice. De fapt este destul de ciudată poziţia anumitor preoţi care recurg la tehnici clasice de manipulare, încercând din răsputeri să bage astrologia în aceaşi oală cu ghicitul, magia sau vrăjitoria. Aceştia dau doar citate de felul celui de mai sus, încercând să asimileze astrologia magiei, ghicitului sau idolatriei, citate însoţite invariabil de o mulţime de ameninţări. Totodată ei nu explică deloc influenţele chiar şi numai a soarelui şi lunii asupra omului, plantelor, animalelor şi chiar asupra mediului înconjurător. Care sunt domeniile de utilizare a astrologiei?Astrologia este o metodă de obiectivare a anumitor aspecte care există în noi sau care există în legătură cu diverse situaţii de viaţă. Un astrolog care este doar astrolog, este în postura unui medic care doar pune un diagnostic sau în postura cuiva care pur şi simplu doar explică un anumit fenomen. Este evident că o bună explicaţie însoţită de obiectivare şi conştientizare conţine totuşi în ea înşişi o bună parte din rezolvarea acelei situaţii. Astrologia se poate folosi cu foarte bune rezultate în domeniile în care avem nevoie de un instrument de obiectivare a diverselor influenţe pe care cu alte metode nu le putem pune în evidenţă.La ora actuală foarte multe firme au început să recurgă la serviciile astrologilor pentru a determina profilul psihologic al candidaţilor, aflând astfel care sunt cele mai bune locuri de muncă pentru aceştia. La ora actuală în multe firme occidentale funcţiile de răspundere cum ar fi manager sau director sunt atribuite doar acelor persoane care au şi un profil astrologic corespunzător. Chiar marile agenţii de informaţii cum ar fi CIA au echipe speciale de astrologi care determină atît profilul diverselor persoane cercetate cât şi compatibilitatea unor agenţi proprii cu misiunile încredinţate. În special în misiunile foarte complexe şi primejdioase se pune un mare accent şi pe avizul astrologului. Multe cabinete de planning familial au început să folosească profilele astrologice de compatibilitate între cei doi soţi, putând să determine astfel mult mai exact şi mai profund caracteristicile relaţiei celor doi, precum şi diferite surse de conflict şi de tensiune care pot să apară. Toate aceste aspecte arată că astrologia începe să fie din ce în ce mai folosită la adevăratul ei potenţial, într-un mod ştiinţific şi pragmatic. Cele prezentate mai sus sunt doar câteva dintre noţiunile şi legile astrologiei. De fapt astrologia ca ştiinţă este încă departe de a-şi fi epuizat toate posibilităţile şi oferă un teren foarte fertil pentru cele mai diverse studii şi experimente. Rămâne doar ca noi să ne putem folosi în mod înţelept de ajutorul pe care această ştiinţă ni-l oferă. În acest sens merită să reţinem un proverb fundamental al înţelepciunii: “Cunoaşterea înseamnă putere” şi, am putea adăuga noi, cunoaşterea înseamnă eficienţă aducătoare de împlinire atât pentru noi cât şi pentru cei din jurul nostru. Definitia din "Dictionarul explicativ al limbii romane" suna asa: "Astrologia este prezicerea viitorului pe baza studierii pozitiei si miscarii astrilor, a constelatiilor sau a unor fenomene ceresti." Astrologii sustin ca e o stiinta care studiaza miscarile si pozitiile relative ale astrelor, asociindu-le simboluri si semnificatii legate de viata materiala, emotionala si spirituala a omului. Astrologia utilizeaza modele matematice si notiuni astronomice pentru stabilirea pozitiilor astrale, dar interpretarea acestora este intuitiva si sintetica. Practicantii, ca si cei care cred in prezicerile astrologilor, o considera o stiinta mentala, metafizica.

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyLun 09 Feb 2009, 14:08

Citat :
Ce este astrologia?
study study study study study study study study study study study
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyLun 09 Feb 2009, 14:10

Citat :
un proverb al înţelepciunii: Astrele înclină dar nu determină
[...]
De fapt din studiul astrologiei reiese destul de clar că o persoană poate şi chiar trebuie să se elibereze de influenţele planetare negative, cultivându-le pe cele pozitive iar apoi chiar realizând o sinteză a lor.

thumb_yello
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyLun 09 Feb 2009, 14:14

Citat :
De fapt în Biblie se interzice magia şi “închinarea la stele”: “care să meargă după alţi dumnezei ca să le slujească şi să se închine înaintea lor, după soare, lună sau toată oştirea cerurilor, aşa cum eu n'am poruncit ”, Deut. 17:3. Este evident că un astrolog nu se închină la stele, soare sau lună şi că de fapt acest pasaj combate magia şi idolatria.

thumb_yello
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyLun 09 Feb 2009, 14:19

Citat :
În acest sens merită să reţinem un proverb fundamental al înţelepciunii: “Cunoaşterea înseamnă putere” şi, am putea adăuga noi, cunoaşterea înseamnă eficienţă aducătoare de împlinire atât pentru noi cât şi pentru cei din jurul nostru. Definitia din "Dictionarul explicativ al limbii romane" suna asa: "Astrologia este prezicerea viitorului pe baza studierii pozitiei si miscarii astrilor, a constelatiilor sau a unor fenomene ceresti." Astrologii sustin ca e o stiinta care studiaza miscarile si pozitiile relative ale astrelor, asociindu-le simboluri si semnificatii legate de viata materiala, emotionala si spirituala a omului. Astrologia utilizeaza modele matematice si notiuni astronomice pentru stabilirea pozitiilor astrale, dar interpretarea acestora este intuitiva si sintetica. Practicantii, ca si cei care cred in prezicerile astrologilor, o considera o stiinta mentala, metafizica.

Am observat ca scepticii degeaba citesc horoscopul, ca zic ca nu li se potriveste. Si e vorba de horoscop facut ca la carte!
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyLun 09 Feb 2009, 17:12

Păi Zaraza, scepticii sunt şi rămân sceptici. Pentru ei nimic nu este bun. Nici măcar rezultatul gândirii lor.

Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyLun 09 Feb 2009, 21:24

abbilbal a scris:
Păi Zaraza, scepticii sunt şi rămân sceptici. Pentru ei nimic nu este bun. Nici măcar rezultatul gândirii lor.
Am mai spus asta dar o reiau şi acum:

Un sceptic spune: "Viaţa mi-a întors spatele. Nu mai este nimic de făcut!".
Un optimist spune: "Viaţa mi-a întors spatele. Ce bine! Am ocazia să-i pun mâna pe fund!".

zaraza26

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyMar 10 Feb 2009, 10:08

Anahoret a scris:
abbilbal a scris:
Am mai spus asta dar o reiau şi acum:

Un sceptic spune: "Viaţa mi-a întors spatele. Nu mai este nimic de făcut!".
Un optimist spune: "Viaţa mi-a întors spatele. Ce bine! Am ocazia să-i pun mâna pe fund!".

Sau: "Viata mi-a intors spatele. Inseamna ca de acum nu voi mai merge orbeste... o voi urma!" "Sa aflu unde merge!"
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? EmptyMar 10 Feb 2009, 14:24

Laughing P-asta n-o ştiam! Laughing

MesajSubiect: Re: ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?   ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism? Empty

Sus In jos

ASTROLOGIA: Stiintă sau Ocultism?
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: STIINTA :: CONSTELATII-
Mergi direct la: