LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
romana humanitas istorie politica CPSF 23 1918 problema Limba drumetie taieri nicuvar padure sibiu google brasov muzica_traditionala 1 comment-143 efremovivanantonovici Fantasy curiozitati mediu reclame Popasul internet
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 I_vote_lcapCUSMELIA AURORA - Pagina 19 I_voting_barCUSMELIA AURORA - Pagina 19 I_vote_rcap 
Emil Condor
CUSMELIA AURORA - Pagina 19 I_vote_lcapCUSMELIA AURORA - Pagina 19 I_voting_barCUSMELIA AURORA - Pagina 19 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

CUSMELIA AURORA

In jos 
+17
Haifa
dolion
ACCENT
yzzy
ostrovna
Layla
cactus
Franz Schneider
Karima
nicuvar
Anahoret
zuum
zaraza26
abba
aurora
Emil Condor
abbilbal
21 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 30 ... 42  Urmatorul
AutorMesaj
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

CUSMELIA AURORA - Pagina 19 Empty
MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyVin 14 Aug 2009, 11:22

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

dolion

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyVin 14 Aug 2009, 11:27

Asocierile aurorei boreale cu lumea spirituala.
Multe popoare credeau ca spiritele mortilor urca la cer, iar miscarile lor creeaza lumini colorate, vizibile de pe pamant. Inuitii din golful Hudson credeau ca spiritele celor care au avut o moarte violenta se asezau deasupra drumului catre ceruri si tineau cate o torta pentru a lumina calea noilor veniti, iar tortele lor aprinse alcatuiau aurora. Eschimosii de pe coasta vestica a Groenlandei credeau ca spiritele mortilor din cer jucau un joc asemanator fotbalului
, folosind un craniu de foca. Pe coasta estica a Groenlandei se credea ca luminile aurorei erau, de fapt, sufletele nou-nascutilor morti si ale copiilor nascuti morti. In general, nordicii nu se temeau de aurora, insa indienii americani se fereau de ea, crezand ca e alcatuita din spiritele dusmanilor ucisi in lupta.
Mai aproape de timpurile noastre, singura explicatie logica gasita a fost aceea ca razele solare se reflecta in zapada si gheata de la Polul Nord. Desi astazi avem o explicatie stiintifica adecvata, aurora polara ramane un fenomen fascinant si spectaculos care atrage milioane de turisti si fotografi, un fenomen care trebuie vazut macar o data in viata.

dolion

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyVin 14 Aug 2009, 11:31

Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Când apare în emisfera nordică, fenomenul e cunoscut sub numele de aurora boreală, termen folosit iniţial de Galileo Galilei, cu referire la zeiţa romană a zorilor, Aurora, şi la titanul care reprezenta vânturile, Boreas. Apare în mod normal în intervalele septembrie-octombrie şi martie-aprilie. În emisfera sudică, fenomenul poartă numele de auroră australă, după James Cook, o referinţă directă la faptul că apare în sud.
Fenomenul nu este exclusiv terestru, fiind observat şi pe alte planete din sistemul solar, precum Jupiter, Saturn, Marte şi Venus. Totodată, fenomenul este de sorginte naturală, deşi poate fi reprodus artificial prin explozii nucleare sau în laborator.
În decursul istoriei, diverse persoane au scris şi vorbit despre sunete asociate fenomenului de auroră. Exploratorul danez Knud Rasmussen menţiona acest efect în 1932 în descrierea tradiţiilor folclorice ale eschimoşilor din Groenlanda. Aceleaşi sunete sunt menţionate în acelaşi context de antropologul canadian Ernest Hawkes în 1916. Caiu Corneliu Tacitu, un istoric din Roma antică, scria în opera sa „Germania” că locuitorii Germaniei susţineau perceperea aceloraşi sunete.

Actualmente, diverse persoane continuă să relateze despre aceste sunete, în ciuda faptului că înregistrări ale lor nu au fost publicate niciodată şi ţinând cont că există suspiciuni ştiinţifice serioase la ideea cum că asemenea sunete provocate de aurore au fost auzite. Energia aurorelor şi alţi factori fac improbabilă atingerea solului de către aceste sunete, iar sincronizarea sunetelor cu modificările vizibile ale aurorei intră în conflict cu decalajul de timp necesar propagării sunetului pentru ca acesta să fie auzit. Anumite persoane speculează că fenomenele electrostatice induse de aurore pot explica sunetele.Aurorele se pot forma de asemenea prin explozii nucleare în straturile superioare ale atmosferei (la 400 Km). Acest fenomen a fost demonstrat prin aurora artificială creată în urma testului nuclear american Starfish Prime la 9 iulie 1962. Atunci, cerul din regiunea Oceanului Pacific a fost iluminat de către auroră pentru mai multe de şapte minute. Acest efect a fost anticipat de omul de ştiinţă Nicholas Christofilos, care lucrase la alte proiecte referitoare la exploziile nucleare. Potrivit veteranului american Cecil R. Coale, anumite hoteluri din Hawaii au organizat petreceri ale bombei curcubeu pe acoperişurile lor pentru a acompania proiectul Starfish Prime, contrazicând rapoartele oficiale care indicau aurora artificială ca improbabilă. Fenomenul a fost filmat pe Insula Samoa, situată la o distanţă de 3 200 Km de insula Johnston, locaţia exploziei.

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyVin 14 Aug 2009, 11:37

Citat :
Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru.

Pacat ca aurora e legata de poli, de ceva rece. Noi avem aici o Aurora calda, Aurora temperată. thumb_yello mwah!

abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyVin 14 Aug 2009, 18:34

E şi normal, că-i situată la paralela 45 grade Nord şi meridianul 25 grade Est.

Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptySam 15 Aug 2009, 01:28

dolion a scris:
aurora polara ramane un fenomen fascinant si spectaculos care atrage milioane de turisti si fotografi, un fenomen care trebuie vazut macar o data in viata.
Îti dau dreptate.

Doi ani în urmă am iesit pe terasă si văd cerul colorat tare interesant. Am chemat pe toti cei din casă pentru a se minuna de spledorile de pe cer. A fost prima dată când am văzut "dansul luminilor" pe cer si am promis că vom merge la Winnipeg, Manitoba unde desfăsurarea luminilor se vede cel mai bine. Luna Septembrie, anul acesta este dedicată altor actiuni dar în anii ce vin vom trece si pe acolo.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptySam 15 Aug 2009, 01:31

Prima imagine cu Aurora a fost din Alberta, asta e din Manitoba.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptySam 15 Aug 2009, 11:01

Emil Condor a scris:
Prima imagine cu Aurora a fost din Alberta, asta e din Manitoba.

Ai vazut tu pe viu aceasta imagine si cea de mai sus? bravo

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptySam 15 Aug 2009, 15:20

Nu, si cred ca nici nu voi avea ocazia; e ceva ce-ti taie rasuflarea. Daca as fi acolo, mi-ar da lacrimile de impresionat ce-as fi!

Emil Condor

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptySam 15 Aug 2009, 19:11

zaraza26 a scris:
Ai vazut tu pe viu aceasta imagine si cea de mai sus? bravo
Aurora se vede diferit din puncte geografice diferite.
Personal am văzut culorile respective (plus orange) dar desfăsurate diferit pe cer.
A fost ceva care m-a lăsat efectiv cu gura căscată de admiratie.

Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Lun 17 Aug 2009, 23:57, editata de 1 ori
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyLun 17 Aug 2009, 09:36

dolion a scris:
Nu, si cred ca nici nu voi avea ocazia; e ceva ce-ti taie rasuflarea. Daca as fi acolo, mi-ar da lacrimile de impresionat ce-as fi!

Prin 1955 a fost in satul meu natal o aparitie pe cerul noptii foarte asemanatoare cu aurora. A vazut-o tata... Mamei nu i-au dat voie parintii sa iasa afara asa tarziu, numai cat a vazut ca se facuse ceva lumina afara.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyLun 17 Aug 2009, 17:45

Au mai fost ele şi alte apariţii misterioase pe cer prin zona asta a mea.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyMar 18 Aug 2009, 00:00

Anul ăsta, la sfârsitul lui Septembrie si începutul lui Octombrie voi urmări cerul în fiecare seară pentru a prinde cu pozarul niste imagini pentru voi (dacă vor fi!). Aici în Ontario nu se văd în fiecare an... Am spus mai sus: în Winnipeg si Churchill se vede cel mai bine. Astea sunt la circa 8-9 ore de condus de aici, unde mă aflu.

Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyMar 18 Aug 2009, 01:26

Soţia mea a avut ocazia să petreacă nopţile albe la Leningrad (Sankt Petersburg) în 1982. Mi-a povestit că a fost o feerie!

abbilbal

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyJoi 20 Aug 2009, 18:37

Anahoretule în 19 august ţi-am răspuns că eu în noaptea aceea am avut noapte albă, dar văd că mi şi s-a imprimat mesajul.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyJoi 20 Aug 2009, 19:29

Mulţam pentru pupici vecino.

aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyVin 21 Aug 2009, 15:26

dolion a scris:
Numele Aurora este inrudit cu Aurel.
Asta nu am ştiut.
Dar tatăl meu s-a numit Aurel, iar al doilea soţ al mamei, tatăl meu vitreg (dar un om excepţional) s-a numit tot Aurel.

dolion a scris:
Ca prenume feminin la noi, Aurora este modern si de origine culta, folosit uneori pentru fetele nascute in zorii zilei.

Eu m-am născut în zorii unei însorite şi geroase zile de duminică!

Aurora mi se pare a fi un prenume destul de puţin atribuit.

Azi am auzit de un băieţel încă nenăscut, care se va numi Rafael... rar prenume.

aurora

aurora

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyVin 21 Aug 2009, 15:29

Anahoret a scris:
Soţia mea a avut ocazia să petreacă nopţile albe la Leningrad (Sankt Petersburg) în 1982. Mi-a povestit că a fost o feerie!

Aşa şi mama a văzut nopţile albe... n-am priceput cum e!

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyVin 21 Aug 2009, 16:52

aurora a scris:
...Eu m-am născut în zorii unei însorite şi geroase zile de duminică!

Nu ştiu cât de mult se pricepeau la Aurorele boreale cei care au decis numele tău, dar ţi se potriveşte ca o mănuşă bine mulată pe mâna unei doamne.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyVin 21 Aug 2009, 16:59

aurora a scris:
....şi mama a văzut nopţile albe... n-am priceput cum e!

Nu este unul şi acelaşi lucru cu noţile mele albe, nedormite. Nopţile albe apar la poli şi sunt vizibile cât mai aproape de Cercul polar până la pol. Ele sunt zile de 24 ore, cu lumină albă. Acolo soarele nu are unde apune şi încetează doar când pământul îţi schimbă înclinaţia faţă de soare. Deci au o durată de 6 luni.

aurora

aurora

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyVin 21 Aug 2009, 21:12

abbilbal a scris:
aurora a scris:
...Eu m-am născut în zorii unei însorite şi geroase zile de duminică!

Nu ştiu cât de mult se pricepeau la Aurorele boreale cei care au decis numele tău, dar ţi se potriveşte ca o mănuşă bine mulată pe mâna unei doamne.

Cum stii tu sa ma faci sa ma simt bine! Embarassed

aurora

aurora

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyVin 21 Aug 2009, 21:14

abbilbal a scris:
aurora a scris:
....şi mama a văzut nopţile albe... n-am priceput cum e!

Nu este unul şi acelaşi lucru cu noţile mele albe, nedormite. Nopţile albe apar la poli şi sunt vizibile cât mai aproape de Cercul polar până la pol. Ele sunt zile de 24 ore, cu lumină albă. Acolo soarele nu are unde apune şi încetează doar când pământul îţi schimbă înclinaţia faţă de soare. Deci au o durată de 6 luni.

Eu m-am referit la "nopţile albe la Leningrad (Sankt Petersburg)"
de care zicea Anahoret ca le-a vazut sotia lui, si mama le-a vazut la Leningrad
Dar nu-mi imaginez cum este... e lumina ca ziua?

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptyVin 21 Aug 2009, 21:35

Da, este lumină ca ziua timp de 6 luni. Soarele nu are unde să apună, dar din cauza polilor, nu este cald,

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptySam 22 Aug 2009, 19:52

Motto: Desi se spune ca in orice barbat zace un vanator, un arhetip prea cunoscut, adevarul este chiar pe dos. Femeia este cea care vaneaza barbati. Femeile intra in competitie pentru a-si castiga barbati, iar unde este competitie este lupta, nu prietenie (Aurora Liiceanu).

Sa fie fata lui Liiceanu?

Nu, e nevasta lui!

aurora

MesajSubiect: Re: CUSMELIA AURORA   CUSMELIA AURORA - Pagina 19 EmptySam 22 Aug 2009, 22:43

Running up that Hill - Kate Bush, Placebo and Insects

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

superb video