Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Dum 23 Aug 2009, 05:17
No comment. Mare noroc trebuie să ai pentru a prinde doi melci în poziţia asta.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine].......[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mier 16 Sept 2009, 06:58
ANUL 1950
Evenimente
* 20 ianuarie: Capitala statului Israel este transferată de la Tel Aviv la Ierusalimul de Vest, împreună cu instituţiile centrale şi ale administraţiei de stat. Statele lumii nu recunosc acest act şi îşi menţin misiunile diplomatice la Tel Aviv * 26 ianuarie: Proclamarea republicii India. Ziua naţională a Indiei * 29 ianuarie: La Johannesburg, Africa de Sud izbucnesc primele tulburări provocate de politica rasială a Africii de Sud * 31 ianuarie: Preşedintele american Harry S. Truman anunţă un program de dezvoltare a bombei cu hidrogen * 20 aprilie: Echipa României se clasează pe primul loc la Campionatul mondial de dezlegări de probleme de şah * 3 mai: Proclamaţia egalităţii între sexe în China * 13 mai: A avut loc la Silverstone, Marea Britanie etapa inaugurală a Campionatului Mondial de Formula 1 * 3 iunie: Prima ascensiune pe Annapurna I, al 10-lea vârf ca înălţime din lume * 25 iunie: Trupe din Coreea de Nord invadează Coreea de Sud, accelerând intervenţia Naţiunilor Unite; acesta va fi cunoscut ca Războiul coreean * 27 iunie: Preşedintele american Harry S. Truman a ordonat forţelor militare aeriene să intervină în războiul dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud * 17 iulie: Au fost arestaţi cetăţenii americani Julius şi Ethel Rosenberg, acuzaţi de spionaj în favoarea Uniunii Sovietice * 23 iulie: Regele Leopold al III-lea al Belgiei s-a întors la Bruxelles, în urma adoptării de către Camerele reunite ale Parlamentului a decretului prin care îi este restabilită demnitatea de suveran * 6 septembrie: În România a fost adoptată legea reformei administrative după model sovietic. Judeţele au fost desfiinţate şi înlocuite cu raioane şi regiuni. * 7 octombrie: În India, Maica Tereza a întemeiat ordinul Misionarele Carităţii * 1 noiembrie: Tentativă de asasinat la adresa preşedintelui american Harry Truman * Se fac primele transplanturi de embrion la vite * 20 noiembrie: În Marea Britanie, scriitorul T. S. Eliot vorbeşte împotriva televiziunii * 10 decembrie: Doctorul american Ralph Bunche a devenit primul laureat de culoare al Premiului Nobel pentru Pace * John von Neumann realizează prima prognoză meteorologică computerizată valabilă pentru 24 ore * Fizicianul germano-francez Alfred Kastler (n. 3.05.1902, Guebwiller, Franţa) dezvoltă metoda de excitare optică, un sistem de utilizare a undelor luminoase şi radio pentru excitarea atomilor care emit unde electromagnetice ce pot fi studiatespre a determina structura atomică; acesta este un important precursor al laserului * Diner's Club introduce prima cartelă de cost, un prototip al cărţii de credit * În SUA debutează era televiziunii color comerciale * Populaţia Terrei estimată la 2.515.000.000 de oameni
Arte, Ştiinţă, Literatură şi Filozofie
* La Paris, are loc premiera piesei lui Eugen Ionescu, Cântăreaţa cheală * Poetul chilian Pablo Neruda publică poemele sale de inspiraţie socială, Canto general
Naşteri
* 2 ianuarie: Débora Duarte, actriţă braziliancă * 5 ianuarie: Ioan Petru Culianu, istoric al religiilor, medievalist, renascentist, prozator şi eseist român (d. 1991) * 28 ianuarie: Tudor Mătuşa, politician român * 3 februarie: Alvaro Vitali, actor italian * 14 aprilie: Daniela Crăsnaru, poetă * 4 mai: Anghel Iordănescu, fotbalist, antrenor şi politician român * 23 mai: Cornel Brahaş, scriitor şi politician român (d. 2005) * 25 mai: Dan Radu Ruşanu, politician român * 22 iunie: Adrian Năstase, politician român * 15 august: Prinţesa Anne a Marii Britanii, fiica reginei Elisabeta a II-a * 27 august: Mihai Mălaimare, politician român * 20 septembrie: Filonaş Chiş, politician român * 27 septembrie: John Marsden, scriitor australian * 28 septembrie: Ion Enache, poet român (d. 2006) * 1 octombrie: Petru Lificiu, politician român * 1 octombrie: Niculae Mircovici, politician român * 6 octombrie: Tudor Mohora, politician român * 9 octombrie: Vasile Iordache, fotbalist şi antrenor român de fotbal * 14 octombrie: Iosif Dan, politician român * 14 octombrie: Kate Grenville, scriitoare australiană * 29 octombrie: Abdullah Gül, al 11-lea preşedinte al Turciei * 11 noiembrie: Mircea Dinescu, poet, jurnalist * 12 noiembrie: Mircea Nedelciu, prozator român (d. 1999) * 13 noiembrie: Ioana Crăciunescu, poetă * 1 decembrie: Alexandru Mocanu, politician român * 3 decembrie: Dumitru Bentu, politician român * 8 decembrie: Nicu Vladimir, cântăreţ folk român (d. 1995) * 17 decembrie: Aurora, prietena noastra de pe forum
Decese
* 14 februarie: Karl Guthe Janskz, pionier american al radio-astronomiei * 25 februarie: George Richards Minot, medic american (n. 1885) * 19 martie: Sir Walter Norman Haworth, chimist englez, laureat al Premiului Nobel (n. 1883) * 20 martie: Frederick William Twort, bacteriolog englez * 26 august: Cesare Pavese, scriitor italian (n. 1908) * 3 septembrie: Traian Vuia, pionier al aviaţiei mondiale (n. 1872) * 21 septembrie: Edward Arthur Milne, fizician englez (n. 1896) * 9 octombrie: Nicolai Hartmann, filozof german (n. 1882) * 29 octombrie: Regele Gustav al V-lea al Suediei (n. 1858) * 2 noiembrie: George Bernard Shaw, scriitor englez (n. 1856) * 25 noiembrie: Johannes Vilhelm Jensen, scriitor danez (n. 1873) * 2 decembrie: Dinu Lipatti, compozitor şi pianist român (n. 1917) * 11 decembrie: Hantaro Nagaoka, fizician japonez
Premii Nobel
* Fizică: Cecil Frank Powell * Chimie: Otto Paul Hermann Diels, Kurt Alder * Medicină: Edward Calvin Kendall, Tadeus Reichstein, Philip Showalter Hench * Literatură: Bertrand Russell * Pace: Ralph Bunche
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mier 16 Sept 2009, 11:04
Si Iosif Dan, politician român, e d.2007, Dumnezeu sa-l odihneasca!
Cam multi din leatul meu care-s dusi
_____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mier 16 Sept 2009, 17:05
aurora a scris:
Dacă tu te plângi, ce să mai zic eu ?
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine].......[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mier 16 Sept 2009, 19:10
aurora a scris:
Hei Aurora,tu ai avut o viata dezordonata?
Eu nu cred:)
Pai Dan Iosif Dumnezeu sa-l ierte si-a facut-o cu a sa minuta:(
abbilbal
Când păduchele ajunge sub braţ, o duce mai bine decât în cap, dar devine mai vulnerabil.
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Dum 20 Sept 2009, 23:30
Aurora, spuneai la un moment dat că-ţi pare rău că nu poţi vorbi cu Luminiţa la telefon fiindcă i-ai spune să ia o pisică. Cumva telepatia a funcţionat: de trei săptămâni avem o mâţă în casă!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
_____________________ Free your mind!
abbilbal
Aurora, spuneai la un moment dat că-ţi pare rău că nu poţi vorbi cu Luminiţa la telefon fiindcă i-ai spune să ia o pisică. Cumva telepatia a funcţionat: de trei săptămâni avem o mâţă în casă!
Înseamnă că nu-ţi mai joacă şoarecii pe masă ! [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Este superbă superbă miţa voastră... cum o cheamă? cât timp are? Aşa era şi Tchibo mică
_____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
aurora
" Fac azi o baie rapidă, pun ochelarii de înot pentru impresionarea audienţei, dau puternic de 8 ori din braţe, văd pe sub apă ceva umbre, mă ia panica, mă întorc, ajunge să dau de 4 ori din braţe şi ajung la apa mică. Pun picioarele pe nisip, îmi zic că-mi ajung 1 minut şi 24 de secunde de baie. Îmi zic să ies la soare.
Dar ştii prea bine, prietene cetitor, că ieşitul din apă nu se face oricum. Pe plajă-i lume multă, poate se uită cineva la tine. Dacă ţii cât de cât la imaginea ta, aranjezi una alta. Tragi de slip să aranjezi cucu subacvatic, bagi un pic mâna prin păr (cât mai ai) să-l faci sauvage, ridici ţâţele, sugi niţel burta.
Apoi ieşi pe ţărm, călcând hotărât. Tot pentru impresie. Privind undeva departe, nicăieri, tot pentru impresie. Dar ştii că măcar 3 babe hodoroage tot se uită la tine. Poate una nici nu vede, nu contează. Ei bine eu am avut baftă să ies taman lângă 3 fetişoare, ce se bronzau pe țâțișoare. M-am gândit că bine am făcut că m-am primenit. Şi am călcat mai hotărât, fără să privesc spre ele. Bineînţeles. La început. Bineînţeles!
Iar când am ajuns cam la juma de metru de sezloangele lor, le-am trăznit o privire de, teoretic, trebuia să le îngrop sub nisip. Ai tu habar, cetitorule, cum arată ochii mei verzi pe faţa mea bronzată, când ies din mare?! Nu, nu ai. Ei bine, fetişoarele au rămas încremenite. Mă priveau cu ochi mari, toate trei. Am trecut pe lângă ele. Mulţumit de trăznetul transmis, de impresia făcută.
Ajung lângă propria soţie, zâmbind mulţumit de mine. Şi propria soţie îmi spune:
-Şterge-te pe faţă, eşti plin de muci. "
abbilbal
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Dedicatia Romanilor pentru Michael Jackson........ merita vazut !!!
aurora
Îl cheamă Andrei Alexandru, 24 septembrie 2009, BALANŢĂ
"are 3.250 kg, cică seamănă cu mine, are păr mult şi negru, şi ochii... "albaştri" (astea sunt primele impresii ale mamei)
Este stră-nepot? Şi eu sunt stră-mătuşă?
Acum un an Dumnezeu l-a luat pe tatăl ei, acum Dumnezeu i-a dat un fiu. Uneori are şi Dumnezeu modalităţi de a-şi cere iertare.
Să fie Binecuvântat, să aibă parte de bine în toată viaţa lui!
abbilbal
Strămătuşoooo, să-ţi trăiască strănepotul şi nepoata. Viaţa perpetuă !
aurora
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] ce micuţ sunt... şi semăn cu mama! abia m-a spălat şi m-a îmbrăcat, aici sunt într-un "incubator" cu care mă transportă la mama în salon.
aurora
pe 30 noiembrue facem chef mare!!! Mi-a adus aminte Nicu, e Sf. Andrei, acum avem si noi un Andrei, ca si ei. Si pe proaspata mamica o cheama Andreea!
abbilbal
Participăm şi noi, chiar neinvitaţi ! [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Anahoret
Păi atunci trebuie să mă dau la vânt... să mă usuc şi să devin spongios!
_____________________ Free your mind!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Sam 26 Sept 2009, 00:27
aurora a scris:
pe 30 noiembrue facem chef mare!!! Mi-a adus aminte Nicu, e Sf. Andrei, acum avem si noi un Andrei, ca si ei. Si pe proaspata mamica o cheama Andreea!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
abbilbal
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Sam 26 Sept 2009, 11:18
Emil Condor a scris:
aurora a scris:
Vizitator Vizitator
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Sam 26 Sept 2009, 11:47
Abby, ce falnic incepi si cum sfarsesti!!!!
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Dum 27 Sept 2009, 15:21
aurora a scris: