__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| LA TACLALE CU ABBILBAL (I) | |
|
+17ostrovna Cristina rolia cactus Layla ACCENT TUDOR bulache Anahoret zuum zaraza26 nicuvar abba Karima aurora Emil Condor abbilbal 21 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Sam 20 Dec 2008, 20:43 | |
| - aurora a scris:
- messengerul lui deschis, on line, .....
Aurora şi ceilalţi, nu vă întristaţi degeaba, dar mie-mi plac meditaţiile sumbre. Sunt sănătos, în afară de dric (zona lombară) nu mă doare nimic, dar şi ăla doar din când în când ca să ştiu că exist. Dumnezeu să-l ierte pe un cunoscut de-al meu, dar de câte ori îl întrebam ce mai face, cum se simte, îmi răspundea: "Rău. Nu mă doare nici măcar capul să simt că trăiesc!". Dar când va fi să fie, va fi indiferent că suntem bolnavi sau sănătoşi tun. Va fi, pentru că aşa este scris să fie. Dar Aurora, când va fi să-mi fie, nu voi regreta nimic. Nici pe Puiul Mic, deoarece când va fi să fie, Puiul Mic nu va mai avea nevoie de mine şi Dumnezeu va fi cu ea, în paza şi grija lui, iar El o va griji mai bine decât mine. Şi când va fi să-mi fie, messengerul meu va fi şi va rămâne închis. La fel ca şi emailul. O zi, două, o săptămână... După care voi veţi spune: "A fost şi s-a dus. S-a dus aşa cum a venit. Pe nesimţite." Dar până atunci mai este. Puiul Mic mai are nevoie de moşulică.
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Sam 20 Dec 2008, 20:55, editata de 1 ori | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Sam 20 Dec 2008, 20:47 | |
| Terminati cu gândurile astea, mă întristează! Chiar dacă si eu sunt unul din cei care la întrebarea "How are you?" (Cum esti?) răspund mai mereu "I'm alive" (Sunt în viată). | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Sam 20 Dec 2008, 21:00 | |
| - Emil Condor a scris:
- Terminati cu gândurile astea, mă întristează! Chiar dacă si eu sunt unul din cei care la întrebarea "How are you?" (Cum esti?) răspund mai mereu "I'm alive" (Sunt în viată).
Milule, motiv de întristare nu avem. Nici măcar atunci când pierdem sume enorme. Eu n-am ştiut treba asta şi m-am întristat când a fost să fie sorocul firmei ce-o aveam şi sorocul mamei de-a pleca. Dar timpul m-a învăţat. Şi ce este timpul altceva decât Dumnezeu? Dar nici motiv de bucurie nu avem la câştiguri fabuloase, căci atunci la grele încercări suntem supuşi. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Sam 20 Dec 2008, 21:04 | |
| Da Abby, înteleg ce spui dar... acum suntem plini de viată, ne bucurăm de tot ce avem si, cu "pânzele umflate" mergem înainte, atât cât Dumnezeu o vrea. Deci avem motive de bucurie... | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Sam 20 Dec 2008, 21:31 | |
| - Emil Condor a scris:
- Da Abby, înteleg ce spui dar... acum suntem plini de viată, ne bucurăm de tot ce avem si, cu "pânzele umflate" mergem înainte, atât cât Dumnezeu o vrea. Deci avem motive de bucurie...
Aşa să fie, Dumnezeu să le ţie ! | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Sam 20 Dec 2008, 21:55 | |
| - abbilbal a scris:
Sunt sănătos, în afară de dric (zona lombară) nu mă doare nimic, dar şi ăla doar din când în când ca să ştiu că exist. Dumnezeu să-l ierte pe un cunoscut de-al meu, dar de câte ori îl întrebam ce mai face, cum se simte, îmi răspundea: "Rău. Nu mă doare nici măcar capul să simt că trăiesc!". Preacinstite, aveam un coleg care-mi spunea de fiecare dată când mă văitam de ceva: "Măi băiete (era cu vreo zece ani mai mare ca mine). După 40 de ani, dacă te scoli de dimineaţă din pat şi nu te doare nimic, înseamnă că eşti mort!" _____________________ Free your mind!
| |
| | | abbilbal
| | | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Dum 21 Dec 2008, 04:40 | |
| - Emil Condor a scris:
- Da Abby, înteleg ce spui dar... acum suntem plini de viată, ne bucurăm de tot ce avem si, cu "pânzele umflate" mergem înainte, atât cât Dumnezeu o vrea. Deci avem motive de bucurie...
Desertaciune Emile, desertaciune.....ti se pare, e totul un vis, revino-ti e doar o lume virtuala! Umbre pe peretii pesterii! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Dum 21 Dec 2008, 04:52 | |
| Desertăciune e si viata reală, Zuum! TOTUL e desertăciune si goană după vânt(vezi Eclesiastul). Noi alegem desertăciunile noastre favorite căci toate sunt... Nu-mi trebuie să mă trezesc din niciun vis, nu visez acum: în lumea virtuală sunt oameni cu simtiri reale - ei îsi exprimă părerile, simtămintele, nu sunt niste masini neînsufletite, nu computere ce dialoghează! Uite, la Concursul organizat de Diaporevomenos, câstigătorul o să aibă un premiu cât se poate de real, nu virtual cum sustii tu. Lumea reală, toată, este condusă prin intermediul acestei lumi virtuale. Se pare că virtualul este în viata realkă chiar dacă acceptăm noi sau nu, chiar dacă ne place sau nu.
Tu de ce te "zburlesti" uneori când ceva nu sună după întelegerea ta? Dacă e virtual, de ce o mai faci? | |
| | | zuum
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Dum 21 Dec 2008, 08:24 | |
| - Emil Condor a scris:
- Desertăciune e si viata reală, Zuum! TOTUL e desertăciune si goană după vânt(vezi Eclesiastul).
Noi alegem desertăciunile noastre favorite căci toate sunt... Nu-mi trebuie să mă trezesc din niciun vis, nu visez acum: în lumea virtuală sunt oameni cu simtiri reale - ei îsi exprimă părerile, simtămintele, nu sunt niste masini neînsufletite, nu computere ce dialoghează! Uite, la Concursul organizat de Diaporevomenos, câstigătorul o să aibă un premiu cât se poate de real, nu virtual cum sustii tu. Lumea reală, toată, este condusă prin intermediul acestei lumi virtuale. Se pare că virtualul este în viata realkă chiar dacă acceptăm noi sau nu, chiar dacă ne place sau nu.Tu de ce te "zburlesti" uneori când ceva nu sună după întelegerea ta? Dacă e virtual, de ce o mai faci? Ezact ! Dupa ce ca viata este o goana dupa vant , ne-o mai pierdem si pe forumuri. Cine suntem ? Niste nume sau pseudonime sau porecle, nume fara chip, fara tonalitate in glas. Poti fi un mucios de 15 ani cu talente la scris, poti fi un premiat Nobel plictisit de propiul lui succes, poti fi o baba schioapa mobilizata la pat...poti fi oricine! De ce venim aici? Tocmai fiindca realitatea nu ne satisface si nu comunicam destul cu cei prezenti in realitatea noastra. Cautam contradictii fiindca indoielile noastre raman neexprimate, n-au glas, n-au rezonanta nu sunt observate de ceilalti, prea ocupati cu indoielile lor ca sa mai aibe timp si de ale noastre. Un premiu real ? Daca vrei ca virtualul sa devina real, nu-ti dai seama ca ...strici jocul? Uite , motanul meu a adormit pe fotoliul din fata. Ii atarna coada si un picior pana la podea...imaginea fericirii intruchipate! Asta da o viata 'duhovniceasca'! | |
| | | abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Dum 21 Dec 2008, 09:49 | |
| Desi razbate nitel cinism din partea intai a mesajului de mai sus, nu pot sa nu-i dau dreptate, caci de multe ori m-au strafulgerat si pe mine gandurile astea. _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Dum 21 Dec 2008, 12:13 | |
| - zuum a scris:
- De ce venim aici? Tocmai fiindca realitatea nu ne satisface si nu comunicam destul cu cei prezenti in realitatea noastra. Cautam contradictii fiindca indoielile noastre raman neexprimate, n-au glas, n-au rezonanta nu sunt observate de ceilalti, prea ocupati cu indoielile lor ca sa mai aibe timp si de ale noastre.
N-aş spune asta, şi nu pentru că aş vrea să fac pe nihilistul de serviciu. Internetul şi, în particular, forumurile au marele avantaj că pun oamenii în legătură unii cu ceilalţi. Şi, tocmai, acoperirea identităţii oferă avantajul exprimării ideilor fără teama băşcăliei celor din jur sau, cel puţin, fără condescendenţa celor mai în vârstă şi cu experienţă. Prin forumuri nu văd altceva decât posibilitatea de a discuta cu mult mai mulţi oameni decât aş putea s-o fac în viaţa reală. Suntem supuşi convenţiilor sociale şi ne tratăm semenii ca atare. Ce şanse ar avea o babă şchioapă, dar cu o filosofie a vieţii demnă de tot respectul, să se facă auzită în lumea reală? Şi de ce mucosul acela de 15 ani, talentat la scris, să nu-şi expună ideile? Să ne amintim că Cioran avea 21 de ani când a scris "Pe culmile disperării". Deci un mucos. Şi forumul mai are ceva incredibil. Suntem aici o mână de oameni şi discutăm între noi de parcă ne-am şti decând lumea. Nu ne-am văzut unii pe ceilalţi şi cred că este puţin probabil să ne întâlnim vreodată. Dar putem discuta unii cu ceilalţi şi putem schimba opinii de parcă am fi cu toţii în acelaşi loc. Nu vi se pare asta fantastic? Mie da. Însă totul trebuie făcut cu măsură. Glumesc puţin serios acum şi mă gândesc că şi Emil ar trebui să pună, la intrare în forum, acelaşi îndemn pe care grecii-l puseseră la intrarea în oracolul de la Delphi: "Meden agan". Adică să păstrăm măsura în toate: şi în utilizarea acestui instrument informatic şi în pasiunea disputelor. _____________________ Free your mind!
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Dum 21 Dec 2008, 12:58 | |
| - anahoret a scris:
- forumurile au marele avantaj că pun oamenii în legătură unii cu ceilalţi
Când am deschis acest popas am aruncat o piatră-n apă fără să ştiu dacă este cineva intersat să scoată acea piatră. Şi interesnt. Aproape 3000 de curioşi au intrat în apă să vadă piatra şi aproape 800 au intrat în dialog cu ea. Şi unde mai pui că piatra fiind mută, este tăcută. | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Dum 21 Dec 2008, 15:31 | |
| Uite , motanul meu a adormit pe fotoliul din fata. Ii atarna coada si un picior pana la podea...imaginea fericirii intruchipate! Asta da o viata 'duhovniceasca'!"Oare ce gândeşte hâtrul de stă ghem şi toarce-ntruna? Ce idei se-nşiră dulce în mâţeasca-i fantazie? Vreo cucoană cu-albă blană cu amoru-i îl îmbie, Rendez-vous i-a dat în şură, ori în pod, în găvăună?" Mi-au mers la inima cuvintele voastre din ultimele zile... | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Dum 21 Dec 2008, 21:53 | |
| - Anahoret a scris:
- zuum a scris:
- De ce venim aici? Tocmai fiindca realitatea nu ne satisface si nu comunicam destul cu cei prezenti in realitatea noastra. Cautam contradictii fiindca indoielile noastre raman neexprimate, n-au glas, n-au rezonanta nu sunt observate de ceilalti, prea ocupati cu indoielile lor ca sa mai aibe timp si de ale noastre.
N-aş spune asta, şi nu pentru că aş vrea să fac pe nihilistul de serviciu. Internetul şi, în particular, forumurile au marele avantaj că pun oamenii în legătură unii cu ceilalţi. Şi, tocmai, acoperirea identităţii oferă avantajul exprimării ideilor fără teama băşcăliei celor din jur sau, cel puţin, fără condescendenţa celor mai în vârstă şi cu experienţă. Prin forumuri nu văd altceva decât posibilitatea de a discuta cu mult mai mulţi oameni decât aş putea s-o fac în viaţa reală.
Suntem supuşi convenţiilor sociale şi ne tratăm semenii ca atare. Ce şanse ar avea o babă şchioapă, dar cu o filosofie a vieţii demnă de tot respectul, să se facă auzită în lumea reală? Şi de ce mucosul acela de 15 ani, talentat la scris, să nu-şi expună ideile? Să ne amintim că Cioran avea 21 de ani când a scris "Pe culmile disperării". Deci un mucos.
Şi forumul mai are ceva incredibil. Suntem aici o mână de oameni şi discutăm între noi de parcă ne-am şti decând lumea. Nu ne-am văzut unii pe ceilalţi şi cred că este puţin probabil să ne întâlnim vreodată. Dar putem discuta unii cu ceilalţi şi putem schimba opinii de parcă am fi cu toţii în acelaşi loc. Nu vi se pare asta fantastic? Mie da.
Însă totul trebuie făcut cu măsură. Glumesc puţin serios acum şi mă gândesc că şi Emil ar trebui să pună, la intrare în forum, acelaşi îndemn pe care grecii-l puseseră la intrarea în oracolul de la Delphi: "Meden agan". Adică să păstrăm măsura în toate: şi în utilizarea acestui instrument informatic şi în pasiunea disputelor. TOTAL de acord cu afirmatiile tale. Demonstrează echilibru în gândire, nimic rupt de realitatea vietii din prezent. Super! Mai vreau din astea, Anahoret. Mai vreau... Am făcut articolul postat de tine în rosu închis, am considerat că merită să fie văzut si de Zuum, chiar si de Abba. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Dum 21 Dec 2008, 22:38 | |
| - Emil Condor a scris:
- Anahoret a scris:
- zuum a scris:
N-aş spune asta, şi nu pentru că aş vrea să fac pe nihilistul de serviciu. Internetul şi, în particular, forumurile au marele avantaj că pun oamenii în legătură unii cu ceilalţi. Şi, tocmai, acoperirea identităţii oferă avantajul exprimării ideilor fără teama băşcăliei celor din jur sau, cel puţin, fără condescendenţa celor mai în vârstă şi cu experienţă. Prin forumuri nu văd altceva decât posibilitatea de a discuta cu mult mai mulţi oameni decât aş putea s-o fac în viaţa reală.
Suntem supuşi convenţiilor sociale şi ne tratăm semenii ca atare. Ce şanse ar avea o babă şchioapă, dar cu o filosofie a vieţii demnă de tot respectul, să se facă auzită în lumea reală? Şi de ce mucosul acela de 15 ani, talentat la scris, să nu-şi expună ideile? Să ne amintim că Cioran avea 21 de ani când a scris "Pe culmile disperării". Deci un mucos.
Şi forumul mai are ceva incredibil. Suntem aici o mână de oameni şi discutăm între noi de parcă ne-am şti decând lumea. Nu ne-am văzut unii pe ceilalţi şi cred că este puţin probabil să ne întâlnim vreodată. Dar putem discuta unii cu ceilalţi şi putem schimba opinii de parcă am fi cu toţii în acelaşi loc. Nu vi se pare asta fantastic? Mie da.
Însă totul trebuie făcut cu măsură. Glumesc puţin serios acum şi mă gândesc că şi Emil ar trebui să pună, la intrare în forum, acelaşi îndemn pe care grecii-l puseseră la intrarea în oracolul de la Delphi: "Meden agan". Adică să păstrăm măsura în toate: şi în utilizarea acestui instrument informatic şi în pasiunea disputelor. TOTAL de acord cu afirmatiile tale. Demonstrează echilibru în gândire, nimic rupt de realitatea vietii din prezent. Super! Mai vreau din astea, Anahoret. Mai vreau...
Am făcut articolul postat de tine în rosu închis, am considerat că merită să fie văzut si de Zuum, chiar si de Abba. Pai daca zuum n-ar arunca mingia la fileu s-ar mai marca atatea puncte? | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Lun 22 Dec 2008, 01:15 | |
| Corect Zuum, căci jumătate din punctul făcut de trăgător este al ridicătorului care a dat pasa ideală. Oricât de bun ar fi trăgătorul, dacă nu are un ridicător pe măsură ar sta în anonimat. Şi cuplul E.Con - Zuum este la înălţimea falnicului condor care se uită la voi din slava cerului americano-canadian. | |
| | | Emil Condor
| | | | zuum
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Lun 22 Dec 2008, 04:56 | |
| Abbi , la tine e 5 dimineata omule....nici n-o cantat cocosul! | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Lun 22 Dec 2008, 04:58 | |
| - zuum a scris:
- Abbi , la tine e 5 dimineata omule....nici n-o cantat cocosul!
Aşa este Zuum. Cum doar de 24 de ore a început ziua să crească, încă nu se simte pentru a zgândări ceasornicul cocoşului. | |
| | | zuum
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Lun 22 Dec 2008, 05:01 | |
| - abbilbal a scris:
- zuum a scris:
Aşa este Zuum. Cum doar de 24 de ore a început ziua să crească, încă nu se simte pentru a zgândări ceasornicul cocoşului. Cum e atmosfera la tine? | |
| | | abbilbal
| | | | zuum
| | | | abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Lun 22 Dec 2008, 05:10 | |
| - zuum a scris:
- abbilbal a scris:
- zuum a scris:
Aşa este Zuum. Cum doar de 24 de ore a început ziua să crească, încă nu se simte pentru a zgândări ceasornicul cocoşului. Cum e atmosfera la tine? Noa acuma ce săţi răspund? Dacă te referi la atmosfera atmosferă, la noi a plouat ieri. Este destul de cald pentru această perioadă a anului. Seamănă mai degrabă a toamnă decăt a iarnă. Şi tare mă tem că acest timp relativ cald de acum se va răzbuna pe noi în perioada martie-mai. Dacă te referi la atmosfera socială, ea este relativ calmă. Oamenii sau obişnuit cu viaţa noastră cea de toate zilele şi au devenit apatici. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Lun 22 Dec 2008, 05:17 | |
| - zuum a scris:
Zuum, în Alba Iulia cântă Abby ca să trezească cocosul! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) | |
| |
| | | | LA TACLALE CU ABBILBAL (I) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |