LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Despre noi - Pagina 14 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Despre noi - Pagina 14 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Despre noi - Pagina 14 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Despre noi - Pagina 14 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Despre noi - Pagina 14 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Despre noi - Pagina 14 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Despre noi - Pagina 14 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Despre noi - Pagina 14 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Despre noi - Pagina 14 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Despre noi - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Despre noi - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Despre noi - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Despre noi - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Despre noi - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Despre noi - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Despre noi - Pagina 14 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Despre noi - Pagina 14 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Despre noi - Pagina 14 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Despre noi - Pagina 14 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
drumetie politica 1918 problema 23 humanitas Popasul curiozitati efremovivanantonovici muzica_traditionala padure reclame CPSF mediu taieri romana Limba google istorie Fantasy comment-143 nicuvar brasov internet 1 sibiu
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Despre noi - Pagina 14 I_vote_lcapDespre noi - Pagina 14 I_voting_barDespre noi - Pagina 14 I_vote_rcap 
Emil Condor
Despre noi - Pagina 14 I_vote_lcapDespre noi - Pagina 14 I_voting_barDespre noi - Pagina 14 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Despre noi

In jos 
+25
VOTAN
delta
dolion
Cristina
nicuvar
yzzy
Mara
rolia
ostrovna
Anahoret
MIRCEA
zuum
Roxy
Nicanor
Christina
zaraza26
Domino
bulache
abba
abbilbal
Franz Schneider
Emil Condor
cactus
Karima
aurora
29 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 17 ... 21  Urmatorul
AutorMesaj
Vizitator
Vizitator
Anonymous

Despre noi - Pagina 14 Empty
MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyLun 26 Apr 2010, 10:28

Emil Condor a scris:
Mihaela a scris:
In general ma ghidez (fara sa gresesc ) dupa intuitie (adica simt incotro sa o iau smile).
Faimoasa intuiție feminină! sunny
Da este faimoasa pentru ca toata lumea a auzit de ea smile. Si este feminina. Insa ar putea fi experimentata (si chiar este uneori) si de persoane non-feminine smile.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMar 27 Apr 2010, 04:13

Cristina a scris:
a iubi adevarul este dragoste, de-a dreptul smile !
bravo Sunt destui care pricep ce zici. Și zici bine! hug2

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMar 27 Apr 2010, 04:19

Mihaela a scris:
Emil Condor a scris:
Faimoasa intuiție feminină! sunny
Da este faimoasa pentru ca toata lumea a auzit de ea smile. Si este feminina.
Insa ar putea fi experimentata (si chiar este uneori) si de persoane non-feminine smile.
Știu exact ce spui, le știu din proprie experiență (non-feminină Very Happy ).

zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMar 27 Apr 2010, 06:38

Emil Condor a scris:
Să înțeleg că dacă vrei să înceapă cu adevărat o căsnicie, trebuie întâi să curvești?!
Caută-ți altă audiență că eu nu sunt în ea...

Nu, n-ai inteles. Te grabesti sa-mi dai papucii fiindca probabil e prea greu de inteles.
O casnicie nu e o poteca plina cu floricele , parfum si fluturasi. E un drum cu surprize, cateodata cu hartoape. Daca partenera sau partenerul de viata "curveste" cum spui tu, ce faci ? Divortezi imediat ? Toata dragostea aia mare despre care povestesti se spulbera ca si cand nici n-a fost???
Sus In jos
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMar 27 Apr 2010, 07:29

zuum a scris:

O casnicie nu e o poteca plina cu floricele , parfum si fluturasi.
O casnicie e cum vrei [tu si partenera(-ul)] sa fie. Si, da, o casnicie sincera si adevarata e o poteca plina de floricele (inclusiv de trandafiri cu citiva spini Wink ), parfum si fluturasi smile . Faptul ca trandafirul are citiva spini il face mai urit, cumva?! Din-contra, spinii pot intari o casnicie.
zuum a scris:
E un drum cu surprize, cateodata cu hartoape.
Si ce este rau in asta? Hirtoapele nu fac altceva decit sa intareasca juramintele facute "si la bine, si la greu" .
zuum a scris:
Daca partenera sau partenerul de viata "curveste" cum spui tu, ce faci ?

Acolo unde se curveste, nu se cheama casnicie, sorry. Respectiva relatie e orice, numai casnicie nu.
zuum a scris:
Divortezi imediat ?
Daca a fost doar o (una) ratacire de moment, ierti (o data). Daca -insa- se continua, da, divortez imediat.
zuum a scris:
Toata dragostea aia mare despre care povestesti se spulbera ca si cand nici n-a fost???
Pai nici n-a fost dragoste din partea celui ce a (prea)curvit. So?
Sus In jos
dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMar 27 Apr 2010, 07:38

Emil, foarte frumos ca iubesti adevarul, asa si trebuie, dar cum impui celor din jurul tau sa respecte dorinta ta? Nu ma refer la familie, ea s-a invatat cu tine, e vorba de cei din jurul tau!
Parerea mea: daca reusesti prin felul tau de a fi, sa impui respectul celor de langa tine, atunci te vor accepta cu bune si rele! Deoarece mai si gresim, nu?
De aici, concluzia: trebuie sa ne iubim pe noi insine, sa ne respectam si apoi vin celelalte!
Coloana noastra vertebrala nu trebuie sa fie incovoiata de nimic de-a lungul vietii.

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMar 27 Apr 2010, 13:09

Cristina a scris:
O casnicie...
Total de acord cu punctul tău de vedere, Cristina. hug
Cine nu a experimentat adevărata dragoste în viață, nu poate să simtă adevărul celor spuse de tine.

Acum mă pregătesc pentru o nouă zi de lucru și nu am timp mai mult pentru discuții, dar voi reveni.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMar 27 Apr 2010, 13:10

dolion a scris:
Emil, foarte frumos ca iubesti adevarul...
E SINGURA CALE adevărată ce vine din Dumnezeu. mwah!

dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMar 27 Apr 2010, 17:05

„Adevărul nu vă salvează numai pe voi. El îi va salva şi pe alţii, prin intermediul vostru. El nu vă va elibera numai pe voi, ci va deveni o poartă către eliberarea multora. Dacă veţi deveni o lumină, nu numai viaţa voastră va fi iluminată de ea. Veţi deveni un far luminos pentru milioane de oameni. Multe corăbii vor putea călători în siguranţă din cauza voastră, ajungând la ţărmul opus. Dacă veţi deveni o lumină, veţi deveni un reprezentat al lui Dumnezeu, un Christos. Speranţa mea este să deveniţi Christoşi. Şi orice om poate deveni un Christos, căci sămânţa există în toţi.”

OSHO - SĂMÂNŢA DE MUŞTAR, Vol.2

dolion

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMar 27 Apr 2010, 17:08

Adevărul doar este. Ori îl acceptăm ori nu-l acceptăm. Ne place să dormim profund. Este mult mai frumos să visezi, decât să-ţi vezi propria viaţă. Este convenabil să te faci că "plouă" şi să te negi la nesfârşit...majoritatea dintre noi facem acest lucru. Sămânţa încolţeşte în cele din urmă, doar atunci când ne-am săturat să ne ascundem de noi înşine.

dolion

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMar 27 Apr 2010, 17:21

Sinceritatea strategica - a spune adevarul fara sa ranim
Avem dorinta de a fi cunoscuti de catre ceilalti si acceptati neconditionat, dar mai intai trebuie sa-i lasam pe ceilalati sa ne cunoasca intr-adevar.

Apar in fata unei asemenea persepective temeri: suntem siguri ca daca ne deschidem in fata celorlalti nu vom fi atacati?
De ce avem nevoie? De incredere, ca vom face fata emotiilor pe care ni le vor declansa consecintele alegerii noastre de a spune adevarul si reactiile care vor veni de la ceilalti.

A spune adevarul este un proces delicat care cere intuitie, gratie si eleganta.

Foarte multi oameni intentioneaza sa comunice clar, dar intentia este umbrita de dorinta de a fi in siguranta, controland discutia.
Alice Wheaton recomanda cativa pasi prin care sa spui lucruri care consideri ca sunt la granita dintre a suferi, mascandu-ti dorintele si sentimentele si de a-i face pe ceilalti sa se simta ca ar trebui sa se apere.
Inainte de a incepe sa discutati o situatie delicata aveti nevoie sa va asigurati ca cealalta persoana nu va intra in defensiva. Sustinerea unei relatii, prin incurajarea celuilalt, diminueaza nevoia de aparare, imblanzeste granitele si creeaza o retea de siguranta pentru sentimentele vulnerabile la care, cu certitudine, ambele parti vor fi expuse.
Este important sa nu uitam ca, indiferent ce adevar spunem, acesta provine din propriile noastre perceptii si nu este neaparat si un adevar pentru ceilalti. Cand facem o declaratie, e folositor sa-l avertizam pe celalalt ca ceea ce urmeaza sa spunem este doar modul in care percepem noi problema. Ati putea spune: Eu cred ca... sau Parerea mea este...
Nu este recomandabil sa vorbim in numele altora – cateodata oamenii spun: Ei, bine, nu este numai parerea mea. Toti gandesc la fel. Acesta este doar un mod de a ne construi autoapararea, cooptandu-i si pe altii in drama noastra.
De cele mai multe ori, ceea ce noi consideram a fi adevarat gandim ca are suficienta forta si orice alte aspecte devin palide in fata acestuia. Cealalta optiune este sa-ti acorzi cateva minute si sa cantaresti cum poti comunica mesajul.

Alice Wheaton propune in cartea ei "Iertare si compasiune" termenul de sinceritate strategica care inseamna sa combini timpul si tactul cu adevarul.
Daca poti sa te detasezi si sa-ti formezi un spatiu emotional si temporal pentru a crea intelegere si apropiere, poti pastra o relatie autentica in care poti comunica si despre situatiile delicate.

Psiholog Viorica Dragomir, Clinica Aquamarine

Cristina

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMar 27 Apr 2010, 17:46

dolion a scris:

Este important sa nu uitam ca, indiferent ce adevar spunem, acesta provine din propriile noastre perceptii si nu este neaparat si un adevar pentru ceilalti.
Foarte ... adevarat smile ! Tocmai de aceea eu, personal, consider ca primordial este sa stim sa deosebim -mai intii- binele de rau. Tocmai pentru ca, si binele, si raul pot parea ... adevarate Wink ... Si ca minciuna bine ticluita se poate confunda usor cu adevarul. Ca raul este atit de perfid incit unii il pot confunda cu binele. Numai ca adevarul/binele este atit de pur si-atit de simplu, incit e imposibil sa nu-l recunosti smile . Dau un singur exemplu, on-topic: ce tine de bine/adevar, o casnicie curata si bazata pe iubire, incredere si respect sau o casnicie tulbure, bazata pe (prea)curvie, minciuna si neincredere?! Intrebarea este retorica (evident), tocmai pentru ca raspunsul este atit de (pur si) simplu, incit pare de necrezut/neconceput, nu-i asa Very Happy ?!
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMar 27 Apr 2010, 19:14

Emil Condor a scris:
De mult nu a mai scris nimeni, nimic despre propria existență... smile
Hai s-o fac eu:
Ce ziceți, sunt de condamnat pentru că în viață iubesc mai mult adevărul decât dragostea?
Sincer, ce credeți voi despre asta? mwah!

Nu esti de condamnat, asa esti tu. Suntem diferiti. Eu, desi respect adevarul, pun pe primul loc dragostea. Ma gandesc ca, undeva, cineva, nu tu, ar pune pe primul loc adevarul si ar face oamenii sa sufere... Oamenii sunt oameni, niste trestii ganditoare. Ca sa le fie bine, trebuie sa folosesti dragostea si apoi adevarul. Oamenii sunt fiinte sociale, nu poti concepe existenta unui om inafara societatii. Oricine are familie, un om nu apare din neant, din eprubeta. Si acolo trebuie oameni sa produca viata din eprubeta... Poate ca in adolescenta as fi pus adevarul pe primul loc. Dar de atunci am aflat ce e credinta si ce e omul pe acest pamant.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMier 28 Apr 2010, 02:00

Cristina a scris:
Faptul ca trandafirul are citiva spini il face mai urit, cumva?! Din-contra, spinii pot intari o casnicie.
Deci exista to!tusi spini !

Citat :
zuum a scris:
E un drum cu surprize, cateodata cu hartoape.
Si ce este rau in asta? Hirtoapele nu fac altceva decit sa intareasca juramintele facute "si la bine, si la greu" .
Am zis eu ca e rau ?

Citat :
zuum a scris:
Daca partenera sau partenerul de viata "curveste" cum spui tu, ce faci ?

Acolo unde se curveste, nu se cheama casnicie, sorry. Respectiva relatie e orice, numai casnicie nu
.

Ma intreb de ce oare numarul divorturilor este atat de mare? Si iar ma intreb, ca martianul picat ieri din nori si confruntat cu numarul si mai mare de concubinaje !!! Oare de ce tinerii evita cu atata incapatanare acel drum plin de roze si fluturasi care se numeste casnicie?!

Eu am intrebat, n-am "judecat" daca aia e casnicie sau nu ( nu stiu dupa ale cui reguli!)
"Precurvia" asa cum o numeste pompos Emil are fel de fel de nume si este foarte frecventa....din pacate!

Citat :
zuum a scris:
Divortezi imediat ?
Daca a fost doar o (una) ratacire de moment, ierti (o data). Daca -insa- se continua, da, divortez imediat.

De unde se vede treaba ca esti un om la care principiile primeaza, nu sentimentele.Altfel nu vad cum cineva se casatoreste din dragoste dar divorteaza din principii!!

zuum a scris:
Toata dragostea aia mare despre care povestesti se spulbera ca si cand nici n-a fost???
Pai nici n-a fost dragoste din partea celui ce a (prea)curvit. So?[/quote]

Dar celalat ?

Ia sa vedem ce spune biblia

4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
8. Dragostea nu cade niciodată
Corinteni 1, 13

Citat :
primordial este sa stim sa deosebim -mai intii- binele de rau.

Ar fi bine sa dai un exemplu....de cum deosebim un bine de un rau
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMier 28 Apr 2010, 07:15

zuum a scris:
Am zis eu ca e rau ?
Nu, tocmai de aceea te-am si intrebat Very Happy ...
zuum a scris:
Ma intreb de ce oare numarul divorturilor este atat de mare?

Si eu ma intreb, dar nu consider ca numarul lor mare ar trebui sa ne faca sa nu (mai) credem in casniciile curate.
zuum a scris:
Si iar ma intreb, ca martianul picat ieri din nori si confruntat cu numarul si mai mare de concubinaje !!! Oare de ce tinerii evita cu atata incapatanare acel drum plin de roze si fluturasi care se numeste casnicie?!
Poate tocmai pentru ca nu se simt pregatiti pentru casnicii. Ceea ce este, pe undeva, corect.
zuum a scris:
Eu am intrebat, n-am "judecat" daca aia e casnicie sau nu ( nu stiu dupa ale cui reguli!)
"Judecam" tot timpul, chiar daca nu o recunoastem sau afirmam contrariul.
zuum a scris:
"Precurvia" asa cum o numeste pompos Emil are fel de fel de nume si este foarte frecventa....din pacate!
Da, dar ea a existat din-totdeauna...
zuum a scris:
De unde se vede treaba ca esti un om la care principiile primeaza, nu sentimentele.
Sunt un om caruia ii place sa imbine principiile cu sentimentele. Ele se completeaza, nu trebuie privite ca fiind antagonice.
zuum a scris:
Altfel nu vad cum cineva se casatoreste din dragoste dar divorteaza din principii!!
Esti diferit de mine, ca atare e normal sa nu vezi ceea ce eu vad smile ...
zuum a scris:
Dar celalat ?
Ce-i cu celalalt?
zuum a scris:
4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
Corinteni 1, 13
Asa si este, pentru simplul motiv ca Biblia vorbeste despre dragostea curata, nu despre cea trucata/mimata Wink .
zuum a scris:
L-am si dat, Zuum, si a fost un exemplu on-topic mwah! .
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMier 28 Apr 2010, 07:58

Cristina a scris:
zuum a scris:
Am zis eu ca e rau ?

A fost o intrebare retorica fiindca ti-ai dat singura raspunsul. Deci nu eu m-am gandit ca ar fi rau.

Citat :
zuum a scris:
Ma intreb de ce oare numarul divorturilor este atat de mare?

Si eu ma intreb, dar nu consider ca numarul lor mare ar trebui sa ne faca sa nu (mai) credem in casniciile curate.
Pe mine m-ar interesa mai mult cauzele reale si mai putin aspectele ideale.

Citat :
zuum a scris:
Si iar ma intreb, ca martianul picat ieri din nori si confruntat cu numarul si mai mare de concubinaje !!! Oare de ce tinerii evita cu atata incapatanare acel drum plin de roze si fluturasi care se numeste casnicie?!
Poate tocmai pentru ca nu se simt pregatiti pentru casnicii. Ceea ce este, pe undeva, corect.

Pai ceva nu e logic ! Care om nu ar fi pregatit pentru un drum plin de floricele si fluturasi ?! Wink
Daca nu se simt pregatiti este pentru ca ii sperie maracinii si hartoapele casniciei, nu mirosul de roze! Laughing In care caz, sunt realisti si cu capul pe umeri!

Citat :
zuum a scris:
"Judecam" tot timpul, chiar daca nu o recunoastem sau afirmam contrariul.

Propozitia asta merge sa o pui oriunde, la orice topic, este perfect adevarata!

Citat :
zuum a scris:
Da, dar ea a existat din-totdeauna...

Am spus-o din prima....EXISTA si nu poate fi ignorata!

Citat :
zuum a scris:
De unde se vede treaba ca esti un om la care principiile primeaza, nu sentimentele.
Sunt un om caruia ii place sa imbine principiile cu sentimentele. Ele se completeaza, nu trebuie privite ca fiind antagonice.
Esti o raritate in cazul asta! Ratiunea si sentimentul nu prea fac casa buna fiindca se elimina una pe alta! Sunt doua concepte opuse, cum ai imbina + cu - , vezi ce obtii !

Citat :
zuum a scris:
Altfel nu vad cum cineva se casatoreste din dragoste dar divorteaza din principii!!
Esti diferit de mine, ca atare e normal sa nu vezi ceea ce eu vad smile ...
Stiam ca sunt diferit, asta nu are nici o legatura cu propozitia de mai sus

Citat :
Asa si este, pentru simplul motiv ca Biblia vorbeste despre dragostea curata, nu despre cea trucata/mimata

Deci....un partener care "curveste" nu-si ibeste curat partenera! De ce nu ? Cum poti "detecta" lipsa dragostei in acest caz?

Citat :
zuum a scris:
L-am si dat, Zuum, si a fost un exemplu on-topic .
[/quote]

Eu vreau un exemplu, nu generalitati!
Sus In jos
Vizitator
Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMier 28 Apr 2010, 08:06

zuum a scris:

Dar celalat ?

Corinteni 1, 13
Pai cam asta ar fi rpoblemuta. Sa ne gandim si la celalalt!
Stiu ca pentru unii este foarte comod sa invoce niste scrieri pentru a-l determina intr-o oarecare masura pe celalalt (aka partenerul) sa suporte infidelitati sau chiar violente si agresivitati de orice fel. In general cel care face infidelitatile sau agresivitatile nu prea se plange (decat atunci cand este parasit!). Si evident ca persoanele de tipul asta nici nu prea se schimba...
Sus In jos
dolion

dolion

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMier 28 Apr 2010, 09:09

Cu infidelitatea, mai treaca-mearga, dar violentele nu au ce cauta intr-o relatie normala. Cel mai greu e suportata teroarea psihica; va aduceti aminte de cel ce a prins-o pe nevasta cu altul in casa si de atunci a obligat-o sa puna un tacam in plus la masa! Ei bine, se pare ca pana la urma, ea s-a sinucis, dac-o fi adevarata povestea!
De infidelitate spuneam ca trebuie tinuta in secret, daca nu te poti totusi abtine si totul poate fi O.K., de nu ai remuscari si nu-ti schimbi atitudinea fata de familie! E greu de suportat tradarea, dar daca nu stii, nu stii si gata! Totul poate merge inainte; cunosc cateva cazuri!

Vizitator
Anonymous

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMier 28 Apr 2010, 09:17

dolion a scris:
...va aduceti aminte de cel ce a prins-o pe nevasta cu altul in casa si de atunci a obligat-o sa puna un tacam in plus la masa! Ei bine, se pare ca pana la urma, ea s-a sinucis, dac-o fi adevarata povestea!
i!
Eu nu-mi aduc aminte... Laughing Laughing
Dar el este cel care a pacatuit pentru ca s-a razvratit si nu a indurat asa cum scrie la carte (aka biblia scrisa de barbati...).
Sau cumva lucrurile in realitate (si nu in povesti) stau taman pe dos: adica, de cele mai multe ori, ea este si inselata si agresata (psihic si chiar fizic....)?! scratch
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMier 28 Apr 2010, 16:26

Citat :
Cel mai greu e suportata teroarea psihica; va aduceti aminte de cel ce a prins-o pe nevasta cu altul in casa si de atunci a obligat-o sa puna un tacam in plus la masa! Ei bine, se pare ca pana la urma, ea s-a sinucis, dac-o fi adevarata povestea!

Pai sigur ca este o problemuta! In cuvinte mari ne pricepem cu totii! Dragoste curata, iubire desavarsita, adevar pur, dragoste de adevar, adevarata dragoste....la infinit, cuvinte care nu spun NIMIC! In realitate viata este cu totul altfel. Exista infidelitatem exista, trufie, exista, suferinta, exista violenta...si toate astea sunt frecvente in casnicie. Nimeni nu se casatoreste cu scopul de a le experimenta dar ele vin fara sa la chemi ! Omul este o fiinta incompleta, slab, usor de tentat, schimbator, las....asta este un adevar. "Iubesti" un asemenea adevar?
Si cand esti confruntat cu o situatie de genul asta, ce faci ? Tii litera bibliei si mergi cu sacrificiul personal pana la capat ,precum Isus Hristos, sau iti iei hamul si prastia si-ti vezi de viata?
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMier 28 Apr 2010, 17:25

zuum a scris:
Cristina a scris:
zuum a scris:
Am zis eu ca e rau ?
A fost o intrebare retorica fiindca ti-ai dat singura raspunsul.
Intr-adevar, eu aveam raspunsul, eram doar curioasa ce gindesti tu...Insa intuiesc ca nu o sa raspunzi chiar sincer, avind in vedere ca pentru tine, a privi viata, dragostea si casnicia ca fiind curate sunt doar niste "vorbe mari"...
zuum a scris:
Deci nu eu m-am gandit ca ar fi rau.
so funny! Siiigur ca nu Despre noi - Pagina 14 876722 . (Re)Vezi toate postarile tale pe-acest subiect ...Esti amuzant , parol Laughing ...
Sus In jos
Cristina

Cristina

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMier 28 Apr 2010, 17:42

Mihaela a scris:

Sau cumva lucrurile in realitate (si nu in povesti) stau taman pe dos: adica, de cele mai multe ori, ea este si inselata si agresata (psihic si chiar fizic....)?! scratch
O. da, asa este, Mihaela... din pacate Sad ... Potrivit Fondului ONU pentru Populatie (UNFPA), in lume, cel putin una din trei femei a fost batuta, fortata sa faca sex sau abuzata pe perioada vietii.
Tot statisticile UNFPA arata ca violenta impotriva femeii omoara mai multe femei decit accidentele rutiere si malaria impreuna si aproape 70 la suta dintre victime au fost ucise chiar de catre partenerii lor de viata.
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMier 28 Apr 2010, 19:36

zaraza26 a scris:
Emil Condor a scris:
De mult nu a mai scris nimeni, nimic despre propria existență... smile
Hai s-o fac eu:
Ce ziceți, sunt de condamnat pentru că în viață iubesc mai mult adevărul decât dragostea?
Sincer, ce credeți voi despre asta? mwah!

Nu esti de condamnat, asa esti tu. Suntem diferiti. Eu, desi respect adevarul, pun pe primul loc dragostea. Ma gandesc ca, undeva, cineva, nu tu, ar pune pe primul loc adevarul si ar face oamenii sa sufere... Oamenii sunt oameni, niste trestii ganditoare. Ca sa le fie bine, trebuie sa folosesti dragostea si apoi adevarul. Oamenii sunt fiinte sociale, nu poti concepe existenta unui om inafara societatii. Oricine are familie, un om nu apare din neant, din eprubeta. Si acolo trebuie oameni sa produca viata din eprubeta... Poate ca in adolescenta as fi pus adevarul pe primul loc. Dar de atunci am aflat ce e credinta si ce e omul pe acest pamant.

Problema poate fi privita si pe bucatele, adica pot sa spun ca la mine primeaza adevarul, dar doar cand nu e vorba de oameni. Dar atunci cum sa compar adevarul cu dragostea. Adevarul poate fi discutat facand abstractie de oameni, de sentimente, dar nu poti discuta despre dragoste facand abstractie de oameni.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMier 28 Apr 2010, 21:13

Cristina a scris:
....Nu, tocmai de aceea te-am si intrebat ......Intr-adevar, eu aveam raspunsul, eram doar curioasa ce gindesti tu...Insa intuiesc ca nu o sa raspunzi chiar sincer, avind in vedere ca pentru tine, a privi viata, dragostea si casnicia ca fiind curate sunt doar niste "vorbe mari"...

Pai hai sa descifram scratch ...de aceea m-ai intrebat cu o intrebare retorica ......al carui raspuns il stiai ......dar erai doar curioasa sa vezi ce gandesc ( desi eu am spus ce gandesc ca de aia m-ai si intrebat - retoric, evident!) ....si mai zici ca eu sunt ala amuzantu' so funny!

Pentru mine a privi viata este o chestiune serioasa, ca si casnicia care inseamna o combinatie dintre doi oameni complet diferiti si orice se poate intampla.....problema e nu intotdeauna poti sa faci ce scrie in biblie !
Am plecat de la curvie! Daca unul din soti curveste asta nu inseamna ca nu-si iubeste partenerul/a sincer !
Sus In jos
yzzy

yzzy

Numarul mesajelor : 1937
Localizare : Deva
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 EmptyMier 28 Apr 2010, 22:25

zuum a scris:
...Daca unul din soti curveste asta nu inseamna ca nu-si iubeste partenerul/a sincer !
Asta nu e iubire, e dependenţă, e obsesie, orice altceva.

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Despre noi   Despre noi - Pagina 14 Empty

Sus In jos

Despre noi
Sus 
Pagina 14 din 21Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 17 ... 21  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Traditia ortodoxa
» ION
» MIC TRATAT AIURISTC DESPRE FEMEI
» Despre dependenta de 'jocuri'
» DESPRE GRIPA PORCINA

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: DIVERTISMENT :: ACTIUNEA "DIVERSE"-
Mergi direct la: