__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Despre noi | |
|
+25VOTAN delta dolion Cristina nicuvar yzzy Mara rolia ostrovna Anahoret MIRCEA zuum Roxy Nicanor Christina zaraza26 Domino bulache abba abbilbal Franz Schneider Emil Condor cactus Karima aurora 29 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Despre noi Mier 21 Oct 2009, 13:02 | |
| - Emil Condor a scris:
- La "Despre noi" o să pun o întrebare acum:
Cine dintre voi a reusit să cunoască anumiti oameni mai bine decât ei însisi?! Nu, eu n-am reusit si nu cred ca voi reusi vreodata. Ori asa trebuie sa fie, ori asa sunt eu. | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Despre noi Mier 21 Oct 2009, 13:05 | |
| - Emil Condor a scris:
- Despre noi, numai referitor la noi:
Totdeauna când am intrat într-un grup nu am încercat să acomodez grupul cu mine, cu obiceiurile mele, cu preferintele mele, ci invers: am căutat să mă acomodez (eu) grupului. Sună cât se poate de normal, nu? Adevărat, mai târziu, după acomodarea cu acel grup am făcut în mod diplomatic (nimic fortat!) ca membrii lui să se acomodeze cu ideile mele, cu personalitatea mea si astfel, apreciindu-mă să treacă chiar si la schimbări în sânul grupului, schimbări ce să poarte amprenta personalitătii mele. Ce ziceti despre punctul acesta de vedere? Mie mi se pare cât se poate de normal. Mai intai as cunoaste grupul, as incerca sa ma cunoasca si ei, dar cam greu, trebuie timp si sa fiu eu deschisa... apoi m-as stradui sa creez un echilibru intre ce vor ei si ce vreau eu. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Despre noi Sam 31 Oct 2009, 00:49 | |
| - zaraza26 a scris:
- Emil Condor a scris:
Cine dintre voi a reusit să cunoască anumiti oameni mai bine decât ei însisi?! Nu, eu n-am reusit si nu cred ca voi reusi vreodata. Ori asa trebuie sa fie, ori asa sunt eu. Cred că nu m-am exprimat destul de bine si posibil să se înteleagă altceva. Deci întrebarea ar fi: cine a reusit să-l cunoască pe "X" mai bine decât "X" pe el însusi? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Despre noi Sam 31 Oct 2009, 11:41 | |
| Sufletul-pereche?! _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Despre noi Sam 31 Oct 2009, 18:43 | |
| - Cristina a scris:
- Sufletul-pereche?!
Există sansa aceea. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: Despre noi Sam 31 Oct 2009, 22:07 | |
| | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Despre noi Sam 16 Ian 2010, 18:50 | |
| În ultimele 10 zile, poate chiar 2 săptămâni nu am putut fi eu însumi... Poate din cauza aceea, Zuum a spus ce a spus despre mine la "Încâlcite de-ale lui Zuum" - vedeti, si-a permis să le încâlcească si el cum a putut mai bine pentru a fi On Topic! Nu am avut nimic (vizibil) si totusi ceva mă apăsa. Sincer nu stiu ce dar asa a fost! Încerc acum să-mi revin, sper să reusesc. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Despre noi Dum 17 Ian 2010, 12:32 | |
| - Emil Condor a scris:
- În ultimele 10 zile, poate chiar 2 săptămâni nu am putut fi eu însumi...
Poate din cauza aceea, Zuum a spus ce a spus despre mine la "Încâlcite de-ale lui Zuum" - vedeti, si-a permis să le încâlcească si el cum a putut mai bine pentru a fi On Topic! Nu am avut nimic (vizibil) si totusi ceva mă apăsa. Sincer nu stiu ce dar asa a fost! Încerc acum să-mi revin, sper să reusesc. Intii cred ca ar trebui sa-ntelegem ce-nseamna a fii tu insuti. Ai fost sincer cu tine si cu cei din jur? Daca da, ai fost tu insuti . Simplu ! | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| | | | Cristina
| Subiect: Re: Despre noi Dum 17 Ian 2010, 16:34 | |
| - abbilbal a scris:
- Emil Condor a scris:
- zaraza26 a scris:
- Emil Condor a scris:
Cine dintre voi a reusit să cunoască anumiti oameni mai bine decât ei însisi?! Nu, eu n-am reusit si nu cred ca voi reusi vreodata. Ori asa trebuie sa fie, ori asa sunt eu. Cred că nu m-am exprimat destul de bine si posibil să se înteleagă altceva. Deci întrebarea ar fi: cine a reusit să-l cunoască pe "X" mai bine decât "X" pe el însusi? Uneori nici X nu se poate cunoaşte pe el înmsuşi. Îi scapă ceva din personalitatea lui. Adevarat, dar intrebarea era cine/daca te cunoaste (ceva) mai bine... | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Despre noi Dum 17 Ian 2010, 19:06 | |
| Deci există situatii în care, hai să zicem, Abby îl poate cunoaste pe Emil mai bine decât Emil pe el însusi?
No, eu am avut ocazii în care am cunoscut oameni mai bine decât ei însisi. Si stiti cine se "ardea" mai mult pentru asta? Nu ei, ci eu!
Prin aceste afirmatii vreau să scot în evidentă faptul că psihologii foarte buni lucrează împotriva sănătătii proprii - în timp, ei au mai mult de suferit decât pacientii pe care i-au tratat sau încercat să-i trateze: ei sunt cei care "ard-mocnit". _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Despre noi Lun 18 Ian 2010, 08:39 | |
| Totul e sa nu se faca ... scrum. ps: glumesc . _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | zaraza26
| | | | Emil Condor
| Subiect: Re: Despre noi Dum 25 Apr 2010, 19:24 | |
| De mult nu a mai scris nimeni, nimic despre propria existență... Hai s-o fac eu: Ce ziceți, sunt de condamnat pentru că în viață iubesc mai mult adevărul decât dragostea? Sincer, ce credeți voi despre asta? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Despre noi Dum 25 Apr 2010, 20:51 | |
| - Emil Condor a scris:
- De mult nu a mai scris nimeni, nimic despre propria existență...
Hai s-o fac eu: Ce ziceți, sunt de condamnat pentru că în viață iubesc mai mult adevărul decât dragostea? Sincer, ce credeți voi despre asta? Adevarul ! Dragostea! Vorbe mari, pot insemna cel putin 100 de lucruri. Ce anume iubesti, cand spui adevarul, fii specific. | |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Despre noi Dum 25 Apr 2010, 22:01 | |
| - Emil Condor a scris:
Ce ziceți, sunt de condamnat pentru că în viață iubesc mai mult adevărul decât dragostea? Sincer, ce credeți voi despre asta? Adica primordial ratiunea, in fata sentimentelor?!... |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Despre noi Lun 26 Apr 2010, 01:03 | |
| - zuum a scris:
- Emil Condor a scris:
- Ce ziceți, sunt de condamnat pentru că în viață iubesc mai mult adevărul decât dragostea?
Sincer, ce credeți voi despre asta? Adevarul ! Dragostea! Vorbe mari, pot insemna cel putin 100 de lucruri. Ce anume iubesti, cand spui adevarul, fii specific. Da, sunt cuvinte mari, pentru oameni pe măsură și pot să însemne mii de lucruri diferite. Iubesc adevărul PUNCT Acel adevăr care cuprinde mii și mii de lucruri diferite. Vezi, cu adevărul este la fel cum e și cu o căsnicie: dacă ești corect de 1000 de ori și curvești doar o dată, tot curvar te numești, deci adevărul să rămână adevăr în absolut orice. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Despre noi Lun 26 Apr 2010, 01:12 | |
| - Mihaela a scris:
- Emil Condor a scris:
Ce ziceți, sunt de condamnat pentru că în viață iubesc mai mult adevărul decât dragostea? Sincer, ce credeți voi despre asta? Adica primordial ratiunea, in fata sentimentelor?!... Mihaela, e bine ca amândouă să fie aplicate în egală măsură. Nu m-am gândit la această latură... Ce gândeam eu când am scris cele de mai sus, e că dragostea este parte a adevărului. Dragostea poate fi un adevăr dacă există, pe când adevărul a existat, este și va fi în veci de veci. Oricum, adevărul și dragostea e bine să meargă hand in hand. Și ca răspuns direct la întrebarea ta: eu sunt pentru rațiune iar rațiunea îmi spune să iubesc. Putem spune fără să greșim că desăvârșirea rațiunii este în dragoste. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Despre noi Lun 26 Apr 2010, 01:53 | |
| Nu în totdeauna desăvârşirea raţiunii este în dragoste. În respect da. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Despre noi Lun 26 Apr 2010, 01:58 | |
| Eu pun respectul ca fiind doar o părticică din dragoste. Cea din urmă este mult, mult peste respect, pentru că ea impune respectul, nu invers. Da, Abby, este un punct de vedere nu tocmai neglijabil. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Despre noi Lun 26 Apr 2010, 06:16 | |
| - Emil Condor a scris:
- Da, sunt cuvinte mari, pentru oameni pe măsură ....
Ce vrei sa zici cu asta? Oamenii mari ( ca ..cine? ) au acces la cuvinte mari spre deosebire de oamenii...mici care nu stiu ce ala adevar sau dragoste???? - Citat :
- Iubesc adevărul PUNCT Acel adevăr care cuprinde mii și mii de lucruri diferite.
Vezi, cu adevărul este la fel cum e și cu o căsnicie: dacă ești corect de 1000 de ori și curvești doar o dată, tot curvar te numești, deci adevărul să rămână adevăr în absolut orice. Uite sa-ti spun si eu un adevar : acum e ora 11 noaptea, e cat se poate de adevarat dar n-as putea spune ca "iubesc" asta! Este acest adevar absolut ? Nu deja s-a facut 11:03 , adevarul de la 11:00 nu mai este valabil. Alt adevar : oamenii sunt ignoranti . E foarte adevarat fiindca daca intrebi pe oricine ce stie , ori minte ca stie ori spune adevarul ca nu stie nimic. Casnicia .... daca curvesti o data nu mai e casnicie ? Dimpotriva, de-abia atunci incepe cu adevarat ! | |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Despre noi Lun 26 Apr 2010, 06:29 | |
| - Emil Condor a scris:
Și ca răspuns direct la întrebarea ta: eu sunt pentru rațiune iar rațiunea îmi spune să iubesc. Putem spune fără să greșim că desăvârșirea rațiunii este în dragoste. Eu as spune (despre mine) ca ratiunea imi spune ca iubesc... In general ma ghidez (fara sa gresesc ) dupa intuitie (adica simt incotro sa o iau ). |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Despre noi Lun 26 Apr 2010, 07:07 | |
| - zuum a scris:
- Uite sa-ti spun si eu un adevar : acum e ora 11 noaptea, e cat se poate de adevarat dar n-as putea spune ca "iubesc" asta!
Este acest adevar absolut ? Nu deja s-a facut 11:03 , adevarul de la 11:00 nu mai este valabil. Alt adevar : oamenii sunt ignoranti . E foarte adevarat fiindca daca intrebi pe oricine ce stie , ori minte ca stie ori spune adevarul ca nu stie nimic. Casnicia .... daca curvesti o data nu mai e casnicie ? Dimpotriva, de-abia atunci incepe cu adevarat ! Idei...idei...idei! Adevărul despre care vorbești tu, nu e un adevăr ce să ne aparțină - timpul e al lui Dumnezeu. Sunt altfel de adevăruri asupra cărora ne putem pune și noi, oamenii, amprenta cât de cât. Cine ți-a spus cuvintele acelea despre căsnicie?! Nu încerca să pui afirmații pe buzele altora că nu obții nimic. Să înțeleg că dacă vrei să înceapă cu adevărat o căsnicie, trebuie întâi să curvești?! Caută-ți altă audiență că eu nu sunt în ea... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Despre noi Lun 26 Apr 2010, 07:08 | |
| - Mihaela a scris:
- In general ma ghidez (fara sa gresesc ) dupa intuitie (adica simt incotro sa o iau ).
Faimoasa intuiție feminină! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Despre noi Lun 26 Apr 2010, 09:15 | |
| - Emil Condor a scris:
- De mult nu a mai scris nimeni, nimic despre propria existență...
Hai s-o fac eu: Ce ziceți, sunt de condamnat pentru că în viață iubesc mai mult adevărul decât dragostea? Nu, nu esti de condamnat, deoarece nu ai pentru ce : a iubi adevarul este dragoste, de-a dreptul ! - Emil Condor a scris:
- Sincer, ce credeți voi despre asta?
Primordiall cred ca este abilitatea omului de a deosebi corect binele de rau. Apoi, vine totul de la sine, inclusiv iubirea de adevar si, implicit, dragostea curata. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Despre noi | |
| |
| | | | Despre noi | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |