| Despre dependenta de 'jocuri' | |
|
+6Anahoret abba bila Emil Condor zaraza26 zuum 10 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Despre dependenta de 'jocuri' Joi 04 Dec 2008, 05:50 | |
| Cum se spune cand cineva este ahtiat dupa fotbal? Microbist! Adica are un microb. Termenul mi se pare extraordinar de la obiect. Pacat ca nu putem spune si despre cei care iau droguri de ex, ca sunt microbisti! Dar cei care au pasiunea jocurilor de noroc? Eu tot "microbisti" le-as spune. Acummai nou a aparut patima cu forumurile si jocurile on line. Dupa cum vedeti eu sunt un "microbist" de forumuri si "in timpul liber" sunt microbist de jocuri. Ma topesc dupa alea cu cautarea unui obiect ascuns , sau din alea cu mistere......Am fost si la Cazino! Am jucat cu 1 cent ca sa ma distrez...sau mai bine zis s-a distrat Aghiuta cu mine pana mi-a luat 50 de parai. Acolo nu sunt geamuri ca sa nu stii cat e ceasul dar sunt oglinzi ca sa te vezi cat poti fi de idiot! | |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Joi 04 Dec 2008, 12:23 | |
| - zuum a scris:
- Cum se spune cand cineva este ahtiat dupa fotbal? Microbist! Adica are un microb. Termenul mi se pare extraordinar de la obiect. Pacat ca nu putem spune si despre cei care iau droguri de ex, ca sunt microbisti!
Dar cei care au pasiunea jocurilor de noroc? Eu tot "microbisti" le-as spune. Acummai nou a aparut patima cu forumurile si jocurile on line. Dupa cum vedeti eu sunt un "microbist" de forumuri si "in timpul liber" sunt microbist de jocuri. Ma topesc dupa alea cu cautarea unui obiect ascuns , sau din alea cu mistere......Am fost si la Cazino! Am jucat cu 1 cent ca sa ma distrez...sau mai bine zis s-a distrat Aghiuta cu mine pana mi-a luat 50 de parai. Acolo nu sunt geamuri ca sa nu stii cat e ceasul dar sunt oglinzi ca sa te vezi cat poti fi de idiot! Am jucat si eu cu fiica-mea jocuri cu cautare de obiecte ascunse, ii spunea "MysteryCase Files", cam asa... Te prind si astea de numa' ! Forumurile in proportie de 99% nu merita atentie. Fiind insa atat de multe, raman vreo 2-3 in atentie... | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Joi 04 Dec 2008, 15:29 | |
| Nu stiu cum sunt jocurile astea in limba romana, le-au tradus? | |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Joi 04 Dec 2008, 15:42 | |
| - zuum a scris:
- Nu stiu cum sunt jocurile astea in limba romana, le-au tradus?
Nu stiu. Imi traducea fiica-mea si/sau foloseam un dictionar de pe calculator. Asa invatam si cuvinte noi in engleza. | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Dum 07 Dec 2008, 18:42 | |
| Nu intrati în jocuri din alea! Vă pierdeti o însemnată parte din viată, uneori chiar viata însăsi dacă intrati sub controlul lor! Eu am făcut două diferite jocuri, aproximativ 20 de ani în urmă si m-am speriat: nu aveam timp pentru nimic dar pentru jocurile alea era slavă Domnului! De atunci am renuntat definitiv la ele. Si sunt multe jocuri ce distrug creierul, încetul cu încetul... De multe ori, băiatul meu, nepoatele sau altii mă invitau să intru în jocul lor - de fiecare dată întâlneau refuzul meu categoric. SUNT DĂUNĂTOARE. | |
|
| |
bila
Numarul mesajelor : 55 Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Vin 12 Dec 2008, 19:05 | |
| Eu sunt dependent de jocuri. Fotbal,tenis de masa,tenis de camp. Imi place un singur joc de carti (burlot-un joc grecesc),dar prietenii mei sunt in Grecia si ne vedem extrem de rar cu totii. Pacanele? Jocuri pe calculator? Nu Niciodata. Nu am nici un joc in calculator ,si nici pe suporturi. | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Vin 12 Dec 2008, 19:14 | |
| - bila a scris:
- Jocuri pe calculator? Nu Niciodata. Nu am nici un joc in calculator ,si nici pe suporturi.
Exact asa si eu: am eliminat orice posibilitate de jocuri pe calculatorul meu - pentru mine, ele nu există. Subiectul ăsta mergea foarte bine chiar si la sănătate, lângă cel cu fumatul... pentru că ambele dăunează sănătătii. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Sam 13 Dec 2008, 03:53 | |
| - Emil Condor a scris:
- bila a scris:
- Jocuri pe calculator? Nu Niciodata. Nu am nici un joc in calculator ,si nici pe suporturi.
Exact asa si eu: am eliminat orice posibilitate de jocuri pe calculatorul meu - pentru mine, ele nu există.
Subiectul ăsta mergea foarte bine chiar si la sănătate, lângă cel cu fumatul... pentru că ambele dăunează sănătătii. Marturisesc ca practic cateva dar nu mi-au luat inca mntile. Recunosc insa primejdia. Sunt jocuri cu obiecte ascunse, prostesti, sunt bune pentru invatat cuvinte. | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Dum 14 Dec 2008, 17:08 | |
| - zuum a scris:
- Emil Condor a scris:
- bila a scris:
Exact asa si eu: am eliminat orice posibilitate de jocuri pe calculatorul meu - pentru mine, ele nu există.
Subiectul ăsta mergea foarte bine chiar si la sănătate, lângă cel cu fumatul... pentru că ambele dăunează sănătătii. Marturisesc ca practic cateva dar nu mi-au luat inca mntile. Recunosc insa primejdia. Sunt jocuri cu obiecte ascunse, prostesti, sunt bune pentru invatat cuvinte. A fost o perioada cand jucam eu, si fiica-mea se uita la mine...pentru ca ar fi fost prea stresant pentru ea sa se joace, cu aratari care "te mananca". In rest n-am avut probleme de dependenta. In ultima vreme n-am mai avut timp de jocuri, mai jucam unul, mahjong, care ma relaxa. | |
|
| |
abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Sam 20 Dec 2008, 11:39 | |
| _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Sam 20 Dec 2008, 23:39 | |
| Asa este Abba, consecintele... sunt cu efect lent dar sigur. | |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Dum 21 Dec 2008, 00:01 | |
| Să ne amintim ceea ce scria la intrarea în Oracolul de la Delphi: "Meden agan" adică "Nimic în exces"! Ştiau ei, grecii, ceva! Aşadar jocurile, ca orice altceva, sunt bune, dar cu măsură. Şi forumurile sunt o formă de amuzament, deci sunt un joc. Deci, totul cu măsură! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Dum 21 Dec 2008, 00:06 | |
| Da, orice este exagerat, nu e bun. Ai dreptate! Dar sunt unele lucruri, fără să le exagerezi, sunt rele din start... | |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Dum 21 Dec 2008, 00:44 | |
| Hmmm... aici ar fi de discutat. Diferenţa dintre rău şi bine este atât de subţire... Dar ar trebui să intrăm în filosofie şi nu cred că este cazul. Părerea mea este că toate lucrurile sunt bune. Noi reuşim ca, pe unele dintre ele, să le facem rele. _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Dum 21 Dec 2008, 01:00 | |
| Sunt de acord cu tine: si jocurile sunt făcute tot de noi, uneori rele. Că totul este pentru noi e adevărat chiar dacă nu totul este si necesar iar eu, la ceea ce nu este necesar, pun stampila: RĂU! | |
|
| |
abba
Numarul mesajelor : 677 Varsta : 65 Localizare : Neaparat pe langa Dunare... Data de inscriere : 03/10/2008
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Dum 21 Dec 2008, 10:01 | |
| Suntem fiecare dintre noi un "homo ludens", iar cine ne-a lasat asa pe pamant a stiut bine motivul. Si nu numai noi invatam jucandu-ne, ci si animalele. Cat despre "meden agan", nu e valabil intotdeauna. Sunt lucruri pe care nu poti si nici nu trebuie sa le faci cu masura. Ramane la voia si dorinta fiecaruia sa decida care anume pot face exceptie. _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
|
| |
Anahoret
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Dum 21 Dec 2008, 12:46 | |
| De acord cu tine, Abba. Dacă am fi făcut totul cu măsură, probabil că acum n-am mai fi avut nici tiparul şi n-am mai fi ajuns nici pe Lună. _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Lun 22 Dec 2008, 01:15 | |
| Si tu ai dreptate Abba. La unele dintre lucruri le aflăm măsura doar experimentându-le. Si cum căpătăm experientă cei mai multi dintre noi, oamenii? Lovindu-ne singuri... De lovit, eu as dori să mă lovesc "cu măsură", nu ca în trecutul ce l-am avut si mi-a oferit necazuri scăpate de sub control (să zic asa, dacă îmi permiteti). | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Lun 22 Dec 2008, 01:56 | |
| - abba a scris:
- Cat despre "meden agan", nu e valabil intotdeauna. Sunt lucruri pe care nu poti si nici nu trebuie sa le faci cu masura. Ramane la voia si dorinta fiecaruia sa decida care anume pot face exceptie.
Abba draga, tu o profesoara sa spui asta? Vezi tu, politica asta de laissez faire ne-a adus unde suntem azi. daca "ramane la voia noastra" la a fiecaruia, rezultatul va fi o societate haotica unde instinctul si nu ratiunea va domina. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Lun 22 Dec 2008, 02:37 | |
| Si tu ai dreptate! Ce ne facem fratilor? Toti au dreptate. Câte putin fiecare dar toti... | |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Lun 22 Dec 2008, 04:32 | |
| - abba a scris:
- Suntem fiecare dintre noi un "homo ludens", iar cine ne-a lasat asa pe pamant a stiut bine motivul. Si nu numai noi invatam jucandu-ne, ci si animalele. Cat despre "meden agan", nu e valabil intotdeauna. Sunt lucruri pe care nu poti si nici nu trebuie sa le faci cu masura. Ramane la voia si dorinta fiecaruia sa decida care anume pot face exceptie.
Da, dar câtă diferenţă este între jocul inocent al unui prunc şi acelaşi joc practicat de un pătimaş om matur. Şi pe internet am avut ocazia să dau peste un videoclip în care un grup de bebelaşi au fost puşi în genunchi de către o minte bolnavă, altfel nu pot numi pe acel individ care a făcut videoclipul, şi bebelaşii se hâţăneau înainte şi înapoi, căci încă nu ştiau să se deplaseze decât în patru labe, sugerând actul sexual. Iar pe fondul sonor se auzeau râsetele celor ce se amuzau şi probabil îi imitau pe bebelaşi dar sub altă formă. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Lun 22 Dec 2008, 04:50 | |
| - abbilbal a scris:
- Da, dar câtă diferenţă este între jocul inocent al unui prunc şi acelaşi joc practicat de un pătimaş om matur. Şi pe internet am avut ocazia să dau peste un videoclip în care un grup de bebelaşi au fost puşi în genunchi de către o minte bolnavă, altfel nu pot numi pe acel individ care a făcut videoclipul, şi bebelaşii se hâţăneau înainte şi înapoi, căci încă nu ştiau să se deplaseze decât în patru labe, sugerând actul sexual. Iar pe fondul sonor se auzeau râsetele celor ce se amuzau şi probabil îi imitau pe bebelaşi dar sub altă formă.
Traiasca liberul arbitru....fiecare are dreptate ...iar cel care ajunge si la putere isi face "dreptatea" lui lege! | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Lun 22 Dec 2008, 09:08 | |
| - zuum a scris:
- abba a scris:
- Cat despre "meden agan", nu e valabil intotdeauna. Sunt lucruri pe care nu poti si nici nu trebuie sa le faci cu masura. Ramane la voia si dorinta fiecaruia sa decida care anume pot face exceptie.
Abba draga, tu o profesoara sa spui asta? Vezi tu, politica asta de laissez faire ne-a adus unde suntem azi. daca "ramane la voia noastra" la a fiecaruia, rezultatul va fi o societate haotica unde instinctul si nu ratiunea va domina. Poate Abba a vrut sa spuna ca unele nu trebuie facute deloc. | |
|
| |
abba
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Lun 22 Dec 2008, 20:26 | |
| Voiam sa spun ca sunt lucruri la care masura e lege, iar altele la care lipsa de masura face parte din esenta lor. Un exemplu doar: Copiii trebuie dojeniti cu masura , dar trebuie iubiti fara masura. Mie mi-a spus candva un preot ceva foarte ciudat, anume ca nici lui Dumnezeu nu-i place sa fii caldicel, ci ori fierbinte, ori rece. Oare ce-o fi vrut sa zica? _____________________ Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!
| |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' Lun 22 Dec 2008, 21:57 | |
| - abba a scris:
- Voiam sa spun ca sunt lucruri la care masura e lege, iar altele la care lipsa de masura face parte din esenta lor. Un exemplu doar: Copiii trebuie dojeniti cu masura , dar trebuie iubiti fara masura. Mie mi-a spus candva un preot ceva foarte ciudat, anume ca nici lui Dumnezeu nu-i place sa fii caldicel, ci ori fierbinte, ori rece. Oare ce-o fi vrut sa zica?
Dupa mine, copiii ar trebui iubiti fara masura, dar cu intelepciune...sau responsabilitate...pe aici pe undeva. Altfel poate ii rasfatam... Da, e cunoscuta expresia ca nu e bine sa fii caldicel in credinta. Eu inteleg prin asta sa fii hotarat in ce crezi, in ce faci... Asa stiu si oamenii pe cine sa se bazeze. Cum spunea undeva in biblie, vorba ta sa fie da, da, nu, nu. Daca alegi da, sa fie da si nu pooaateeee. Daca alegi nu, sa fie nu si nu "nu stiu", sa o scalzi... Asa fac eu cand sunt intrebata daca vreau o cafea, o prajitura...nu ma hotarasc daca vreau. Si e neplacut. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Despre dependenta de 'jocuri' | |
| |
|
| |
| Despre dependenta de 'jocuri' | |
|