LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Stiri despre mediu EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Stiri despre mediu EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Stiri despre mediu EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Stiri despre mediu EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Stiri despre mediu EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Stiri despre mediu EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Stiri despre mediu EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Stiri despre mediu EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Stiri despre mediu EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Stiri despre mediu EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Stiri despre mediu EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Stiri despre mediu EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Stiri despre mediu EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Stiri despre mediu EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Stiri despre mediu EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Stiri despre mediu EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Stiri despre mediu EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Stiri despre mediu EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Stiri despre mediu EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
23 brasov Popasul taieri muzica_traditionala internet drumetie politica curiozitati nicuvar sibiu mediu 1 CPSF Limba 1918 Fantasy problema reclame padure comment-143 romana google efremovivanantonovici humanitas istorie
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Stiri despre mediu I_vote_lcapStiri despre mediu I_voting_barStiri despre mediu I_vote_rcap 
Emil Condor
Stiri despre mediu I_vote_lcapStiri despre mediu I_voting_barStiri despre mediu I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Stiri despre mediu

In jos 
+2
Emil Condor
zaraza26
6 participanți
AutorMesaj
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyMar 27 Sept 2011, 10:04

Nu avem ceva asemanator pe forum, asa ca am initiat aici un loc pentru stiri din tematica de mediu.
Prima stire este -

"Eden Full, o adolescenta de 19 ani care studiaza la Princeton, va lua o pauza de la studii de cativa ani pentru a fructifica multimea de finantari ce i-au fost acordate pentru dezvoltarea SunSaluter, o tehnologie ce le permite panourilor solare sa urmareasca soarele, sporindu-le capacitatea cu 40%. Spre deosebire de alte panouri solare care se rotesc in directia soarelui, SunSaluter nu se foloseste de un motor, ci se rascuceste gratie metalelor din care este confectionat, care se dilata in lumina soarelui. "

Mai multe amanunte aici

http://www.ziaruldeiasi.ro/videostiri/inventia-unei-adolescente-sporeste-capacitatea-panourilor-solare-cu-40~ni7npe
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyMier 28 Sept 2011, 01:56

Adolescenta respectivă e convinsă că educatia poate continua după succesul în afaceri.
Si cred că e chiar asa: educatia nu e o garantie a succesului în afaceri,
dar succesul în afaceri poate foarte usor sustine educatia viitoare. Gresesc?

PS. Bine ai venit cu un nou subiect, dulce Zaraza!

zaraza26

zaraza26

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyMier 28 Sept 2011, 08:04

Emil Condor a scris:
Adolescenta respectivă e convinsă că educatia poate continua după succesul în afaceri.
Si cred că e chiar asa: educatia nu e o garantie a succesului în afaceri,
dar succesul în afaceri poate foarte usor sustine educatia viitoare. Gresesc?

PS. Bine ai venit cu un nou subiect, dulce Zaraza!

Cat traieste omul invata, deci nici slefuirea noastra in privinta educatiei nu face exceptie!
Cu remarca personala ca nu ma intereseaza succesul in afaceri, dar educatia, da! Un om poate sa nu se priceapa la afaceri, dar orice om trebuie sa aiba un minimum de educatie! mwah!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyMier 28 Sept 2011, 13:09

Mereu am sustinut si eu acelasi lucru: educatie, educatie si iar educatie.
Am ajuns la punctul să cred că dacă doresti, educatia, oricum vine într-o formă sau alta, la un timp sau altul.

zaraza26

zaraza26

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyMier 28 Sept 2011, 13:55

Emil Condor a scris:
Mereu am sustinut si eu acelasi lucru: educatie, educatie si iar educatie.
Am ajuns la punctul să cred că dacă doresti, educatia, oricum vine într-o formă sau alta, la un timp sau altul.

Ai verificat afirmatia "Fii atent ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se indeplineasca". Wink
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyJoi 29 Sept 2011, 04:39

E bine că nu doresc nimic rău, asa că lasă-le să se împlinească! Very Happy

dolion

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptySam 17 Dec 2011, 16:53

In provincia Alberta din Canada au fost ucisi absolut toti soarecii. In prezent, este singura provincie din lume in care nu exista asemenea rozatoare.

Este adevarat, Emil?

Emil Condor

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptySam 17 Dec 2011, 18:15

Haaa! Acum aflu si eu...
Cred că mai potrivit e să se întrebe: este adevărat, Dolion? Very Happy Canadianul nostru veritabil! thumb_yello

Si am un fiu care locuieste acolo cu familia de multi ani.

dolion

dolion

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyDum 09 Dec 2012, 06:45

Romanii arunca la gunoi 1,85 milioane de tone de alimente in fiecare an, ceea ce reprezinta 97,5 kilograme de mancare pentru fiecare roman, in timp ce la nivel european aproximativ 90 de milioane de tone de alimente se pierd anual sau 180 de kilograme pe locuitor.

In acest sens, Ministerul Agriculturii lanseaza in parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor in Romania (ANPCPPSR) o campanie de educare si informare a consumatorilor cu privire la reducerea risipei in domeniul alimentelor in conformitate cu practicile europene, care se va desfasura pe tot parcursul anului 2013.

"Am demarat aceasta campanie impreuna cu aceste organizatii pentru diminuarea risipei de produse alimentare, iar intr-o etapa viitoare ni se va alatura si MAI pentru a transmite mesajul si catre primarii sau consilii judetene. O astfel de campanie mai exista doar in alte sase state europene care au implementat astfel de programe. Campania are la baza propunerea UE ca anul 2014 sa fie anul de lupta impotriva risipei de produse agroalimentare", a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, intr-o conferinta de presa.

Risipa de alimente reprezinta pierderea de alimente naturale sau gatite, in timpul sau dupa pregatirea mesei. Aceasta este adesea cauzata de ambalarea sau depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare sau de lipsa unui plan pentru cumparaturi.

"Aceasta risipa se realizeaza pe lantul alimentar, atat inainte sub forma de materii prime proaspete cat si ulterior si ingroasa cantitatile de deseuri pe care le aruncam. Si la restaurant, cand se vad in fata meniului, romanii comanda cu pofta mai mult decat pot manca: o ciorba, o friptura cat farfuria si tot felul de bunatati care le fac cu ochiul la desert. La cumparaturi, ne place sa vedem cosurile pline, chiar daca nu avem nevoie de tot ce punem in ele, iar in momentul cand mergi infometat la magazin ai tendinta sa cumperi mai multe produse. Asa se face ca anual ajung la gunoi 1,85 milioane de tone de alimente", a precizat Botanoiu.

Studiile Uniunii Europene estimeaza ca gospodariile sunt responsabile pentru 42% din cantitatea totala de deseuri din produse alimentare, producatorii de produse alimentare pentru 39%, retailerii pentru 5%, iar sectorul de catering pentru 14% din total. Statisticile arata ca 15% dintre alimentele aruncate nici macar nu au fost scoase din ambalaj. Se prognozeaza ca pana in anul 2020 cantitatea de alimente aruncate la gunoi va ajunge la 126 de milioane de tone. Studiile mai arata ca in Asia si Africa risipa de alimente este de numai 10-11 kilograme pe locuitor anual.

Parteneriatul MADR cu ANPCPPSR urmareste accesul consumatorilor la o informare corecta in vederea reducerii risipei in domeniul alimentelor, informarea si educarea consumatorului roman asupra drepturilor si obligatiilor din domeniul campaniei, astfel incat alegerea alimentelor sa fie facuta in cunostinta de cauza.

Rezultatul campaniei se va finaliza prin punerea in dezbatere publica a concluziilor si feedback-urile primite de-a lungul campaniei alaturi de practicile europene in domeniu.

Potrivit FAO, aproximativ o treime din produsele alimentare pentru consumul uman este irosit la nivel global - aproximativ 1,3 miliarde de tone pe an, in timp ce pest un miliard de oameni traiesc sub limita saraciei, din care 79 de milioane sunt cetateni europeni.

Sursa: Agerpres

apocalyptica

Numarul mesajelor : 696
Data de inscriere : 17/11/2012

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyDum 09 Dec 2012, 06:51

dolion a scris:
Potrivit FAO, aproximativ o treime din produsele alimentare pentru consumul uman este irosit la nivel global - aproximativ 1,3 miliarde de tone pe an, in timp ce pest un miliard de oameni traiesc sub limita saraciei, din care 79 de milioane sunt cetateni europeni.
e ca aprinsul becurilor pe bradul de crăciun... Laughing

dolion

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyDum 09 Dec 2012, 17:47

Mai rau... toate becurile de craciun insumate nu reprezinta mare lucru fata de idiotenia asta cu aruncatul alimentelor! Nu sunt zgarcit, dar cu resturile de la mesele noastre zilnice, abia se poate satura un catel. Ne-am obisnuit sa cumparam atat cat e necesar... suntem numai noi doi acum, asa ca nu e greu sa apreciez cantitatea de alimente.

apocalyptica

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyDum 09 Dec 2012, 17:58

dolion a scris:
Mai rau... toate becurile de craciun insumate nu reprezinta mare lucru fata de idiotenia asta cu aruncatul alimentelor!
la tine (acasă), poate
dar ia gândește-te ce fac ăia de la diferite lanțuri de magazine cu marfa nevândută Very Happy

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyLun 10 Dec 2012, 00:40

apocalyptica a scris:
dolion a scris:
Mai rau... toate becurile de craciun insumate nu reprezinta mare lucru fata de idiotenia asta cu aruncatul alimentelor!
la tine (acasă), poate
dar ia gândește-te ce fac ăia de la diferite lanțuri de magazine cu marfa nevândută Very Happy

Mai Delta si aia la fel, nu trebuie aruncate alimentele. E pacat dumnezeiesc. Poate sa le distribuie saracilor. Ca slava Domnului sunt destui.

Stii doar ca seara la tomberoanele Supe Marketuri-lor se arunca alimente expirate. Sunt destui musterii care ar dori sa le ia acasa. Asa ca nu trebuie aruncat nimic.
Sus In jos
lutra vulgaris

lutra vulgaris

Numarul mesajelor : 1164
Varsta : 47
Localizare : Bucuresti - Romania
Data de inscriere : 18/05/2010

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyLun 10 Dec 2012, 01:20

Eu nu arunc mancarea. Abia am mancare pe care sa o manc. De aici nici matze nu mai am in casa ca nu mai am cu ce sa le hranesc. Nu stiu cine dracu o facut sondajul asta, dar prin jurul prietenilor mei sau pe unde ma invart, mor de am vazut oameni care arunca mancarea.

zaraza26

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyLun 10 Dec 2012, 10:28

lutra vulgaris a scris:
Eu nu arunc mancarea. Abia am mancare pe care sa o manc. De aici nici matze nu mai am in casa ca nu mai am cu ce sa le hranesc. Nu stiu cine dracu o facut sondajul asta, dar prin jurul prietenilor mei sau pe unde ma invart, mor de am vazut oameni care arunca mancarea.

Sunt convinsa ca sondajul e facut pe bune, pentru ca stiu niste cazuri cand mai arunci mancarea, chiar daca nu esti neaparat risipitor. Mi se intampla si mie sa arunc resturi de ciorba la caini, piure de cartofi si poate si altele, mai rar. Altii fac mancare mai multa dupa ce le pleaca copiii de acasa si e greu sa se obisnuiasca cu portii mici. (doua cacofonii intr-o fraza, suupeeer) Sau painea de exemplu: eu mananc si paine mai veche, dar sotul nu. Acum o dam la cainii nostri, dar mai demult am vorbit cu cineva care avea caini si le dadeam lor painea. Pe vremea aia faceam si pesmet si tot aveam paine in exces.
Sus In jos
Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyLun 10 Dec 2012, 17:04

zaraza26 a scris:
lutra vulgaris a scris:

Sunt convinsa ca sondajul e facut pe bune, pentru ca stiu niste cazuri cand mai arunci mancarea, chiar daca nu esti neaparat risipitor. Mi se intampla si mie sa arunc resturi de ciorba la caini, piure de cartofi si poate si altele, mai rar. Altii fac mancare mai multa dupa ce le pleaca copiii de acasa si e greu sa se obisnuiasca cu portii mici. (doua cacofonii intr-o fraza, suupeeer) Sau painea de exemplu: eu mananc si paine mai veche, dar sotul nu. Acum o dam la cainii nostri, dar mai demult am vorbit cu cineva care avea caini si le dadeam lor painea. Pe vremea aia faceam si pesmet si tot aveam paine in exces.

Daca mancarea o dai la caini asta nu e risipa, dimpotriva e lucru bun si caini trebuiesc si ei hraniti.
Ma refeream la aia care o arunca la gunoi.

Paine fac eu acasa, la doua sau trei zile. O tai felii si pun, o parte la congelator si o parte la frigider. Când vrem sa mâncam o scoatem de la frigider si o încălzim la un "robot " de incalzire si o mâncam . Se face proaspata ca de la cuptor.
Mancarea nu se arunca e pacat . Noi nu avem caini din pacate si imi pare tare rau. Dar aici nu e poaibil sa ai caini la bloc.

Ehe... sunt foarte diferite modurile de gatit aici si de asemeni de mancat.
Nu exista mancare care nu poate fi mancata seara sau a doua zi. Nu patim nimic. Pe front mancam si dupa 10 zile si nu am murit. Asta ca sa nu uitam ca ostasul sovietic a mers pana la Berlin, pe sub ghiata cu tigarea in gura!

Sus In jos
lutra vulgaris

lutra vulgaris

Numarul mesajelor : 1164
Varsta : 47
Localizare : Bucuresti - Romania
Data de inscriere : 18/05/2010

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyLun 10 Dec 2012, 23:57

Sunt convinsa ca multi romani s-au laudat cumplit in mesajul ala. Eu insami stau de vorba pe an cu mii de astfel de persoane. Intrebarile din sondaje sunt realizate astfel incat sa se poata depista erorile pe care din pacate nu le putem corecta nici daca dorim. Dupa atatia ani de stat de vorba si chestionat mii de oameni care sunt romani crede-ma ca ma ia asa un sictir. Majoritatea sondaelor sunt o mare porcarie.

apocalyptica

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyMar 11 Dec 2012, 07:07

Diaporevomenos a scris:
... sa le distribuie saracilor. Ca slava Domnului sunt destui.
slavă Domnului că sunt destui săraci? so funny!
deși până la urmă ai dreptate în legătură cu faptul că mai degrabă îi va ajuta un fastfuduleț de sub umbrela MacDonalds decât biserica ortodoxă care are în proprietate câteva sute de mii de hectare de pădure... Stiri despre mediu 876722

p.s. ia să-mi spui dacă am primit chitanță de la preot pentru slujba de înmormântare a tatălui meu?
sau pentru serviciile prestate cu ocazia botezării copilului?
ori pentru ș.a.m.d.
biserica a fost, este și va fi una din cele mai mari industrii în care lucrul la negru este o practică zilnică

apocalyptica

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu EmptyMar 11 Dec 2012, 07:10

Diaporevomenos a scris:
Noi nu avem caini din pacate
ai un fix cu păcatele și la căței... Laughing

Stiri despre mediu Empty
MesajSubiect: Re: Stiri despre mediu   Stiri despre mediu Empty

Sus In jos

Stiri despre mediu
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: STIINTA-
Mergi direct la: