LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
GRECIA - Pagina 4 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
GRECIA - Pagina 4 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
GRECIA - Pagina 4 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
GRECIA - Pagina 4 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
GRECIA - Pagina 4 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
GRECIA - Pagina 4 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
GRECIA - Pagina 4 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
GRECIA - Pagina 4 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
GRECIA - Pagina 4 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
GRECIA - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
GRECIA - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
GRECIA - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
GRECIA - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
GRECIA - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
GRECIA - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
GRECIA - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
GRECIA - Pagina 4 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
GRECIA - Pagina 4 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
GRECIA - Pagina 4 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
humanitas Popasul problema Limba brasov mediu comment-143 CPSF google sibiu romana istorie 1918 1 internet Fantasy nicuvar drumetie taieri padure 23 politica reclame muzica_traditionala curiozitati efremovivanantonovici
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
GRECIA - Pagina 4 I_vote_lcapGRECIA - Pagina 4 I_voting_barGRECIA - Pagina 4 I_vote_rcap 
Emil Condor
GRECIA - Pagina 4 I_vote_lcapGRECIA - Pagina 4 I_voting_barGRECIA - Pagina 4 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

GRECIA

In jos 
+12
Ion
Karima
yzzy
zouzounik
zaraza26
Diaporevomenos
dolion
Cristina
abbilbal
cactus
Emil Condor
CRUCIAT
16 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Urmatorul
AutorMesaj
zouzounik

Numarul mesajelor : 60
Localizare : ATENA
Data de inscriere : 15/02/2011

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyDum 20 Feb 2011, 22:05

Emil Condor a scris:
zouzounik,
încă un mesaj cu date personale (adevărate sau false, nu contează) despre cineva si esti OUT.
pai ce date personale am scris?...cand am spu "tu" m-am referit la pers care trimite acolo acel nr de oameni
dar dc sunt si care se "simt"............e treaba lor !!! eu nu am facut nici o afirmatie cu date personale despre nimeni
Sus In jos
CRUCIAT

CRUCIAT

Numarul mesajelor : 1568
Data de inscriere : 28/10/2010

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyDum 20 Feb 2011, 22:22

[quote="zouzounik"]
CRUCIAT a scris:
zouzounik a scris:
CRUCIAT a scris:
zouzounik a scris:

Kalimera===========buna dimineata
......din cata greaca stiu eu cam asta ar fi traducerea...........

Inseamna ca mai ai de invatat greaca Very Happy nu-i bai, succes la studiu.
Kalimera inseamna buna ziua si se foloseste si pentru buna dimineata. geia sou inseamna salut ! ( mot a mot inseamna Sanatate!) sunny
PS daca nu ai dictionare si ghid de conversatie, vezi ca se face, gratuit, scoala de limba greaca in Vyronas!
serios............?chiar in Vyronas?si cand ajung acolo sa spun ca stiu de la tine de cursul ala ,nu?
so funny!
ca la 9 (parca ,nu stiu sigur nr exact) romani trimisi acolo tu o sa iei 250 de euro...!
asta nu o spui pe forum?
Buna seara, Zouzounik draga,
Da, draga Zouzounik, chiar la Vyronas se fac aceste cursuri! Very Happy
Nu tin minte sa-ti fi spus sa te duci in numele meu... oh da! dar, presupunind ca as fi spus aici asa ceva: problema TA este DACA si CIT as cistiga EU daca te-ai duce cu recomandare de la mine, sau DACA poti invata TU, GRATUIT, limba greaca??? confused
Iti dau o solutie: du-te, recomanda TU pe cei 9 sau oriciti vrei romani, sa-i ajuti cu aceasta informatie sa invete gratis limba si...ia cei 250 de euro! Ce zici??? te aranjeaza ? Very Happy
PS Interventia asta a ta se vrea una pozitiva?
pai mi-as da si eu interesul sa adun cat mai multi oameni
nu stii ca banii ii motiveaza pe oameni....?[/
quote]

Ai ris mai sus cu mare pofta, era so funy subiectul probabil.
Cine te opreste sa te motivezi?
Da, stiu, banii sint un motiv serios pentru toti oamenii si, atit timp cit sint cistigati cinstit, e foarte bine.
Daca, repet, ca vad ca nu ai priceput, daca ajuti oameni sa invete GRATIS limba si cistigi TU bani din asta( evident de la alta sursa, nu de la cursanti din buzunar), nu cred ca e ceva rau; profesorii evident ca sint platiti, doar nu e munca voluntara!?
M-ai intrebat daca sa spui ca vii din partea mea: te cunosc, cumva, ca sa te pot recomanda? STII
sigur ca EU o sa iau 250 de euro daca duc doar acolo oameni sa invete greaca? Si asa fiind, ipotetic, nu te-am invitat sa te duci cu recomandarea de la mine si nu vad de ce trebuia sa spun aici ceva ce INCA nu stiu. Promit de miine sa ma interesez.

PS Vezi ca acum doua saptamani am trimis email la comunitati si cunoscuti, pentru un curs similar din centrul Atenei; acolo sint inchise inscrierile acum, de aceea nu am pomenit aici; trebuia sa iau si de acolo bani?
PPS Interesul tau este evident mai mult legat de bani, decit de invatat limba, solutii ti-am dat mai sus, succes in realizarea interesului.

Numarul mesajelor : 60
Localizare : ATENA
Data de inscriere : 15/02/2011

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyLun 21 Feb 2011, 08:04

CRUCIAT a scris:
zouzounik a scris:
CRUCIAT a scris:
zouzounik a scris:
CRUCIAT a scris:

Inseamna ca mai ai de invatat greaca Very Happy nu-i bai, succes la studiu.
Kalimera inseamna buna ziua si se foloseste si pentru buna dimineata. geia sou inseamna salut ! ( mot a mot inseamna Sanatate!) sunny
PS daca nu ai dictionare si ghid de conversatie, vezi ca se face, gratuit, scoala de limba greaca in Vyronas!
serios............?chiar in Vyronas?si cand ajung acolo sa spun ca stiu de la tine de cursul ala ,nu?
so funny!
ca la 9 (parca ,nu stiu sigur nr exact) romani trimisi acolo tu o sa iei 250 de euro...!
asta nu o spui pe forum?
Buna seara, Zouzounik draga,
Da, draga Zouzounik, chiar la Vyronas se fac aceste cursuri! Very Happy
Nu tin minte sa-ti fi spus sa te duci in numele meu... oh da! dar, presupunind ca as fi spus aici asa ceva: problema TA este DACA si CIT as cistiga EU daca te-ai duce cu recomandare de la mine, sau DACA poti invata TU, GRATUIT, limba greaca??? confused
Iti dau o solutie: du-te, recomanda TU pe cei 9 sau oriciti vrei romani, sa-i ajuti cu aceasta informatie sa invete gratis limba si...ia cei 250 de euro! Ce zici??? te aranjeaza ? Very Happy
PS Interventia asta a ta se vrea una pozitiva?
pai mi-as da si eu interesul sa adun cat mai multi oameninu stii ca banii ii motiveaza pe oameni....?

Ai ris mai sus cu mare pofta, era so funy subiectul probabil.
Cine te opreste sa te motivezi?
Da, stiu, banii sint un motiv serios pentru toti oamenii si, atit timp cit sint cistigati cinstit, e foarte bine.
Daca, repet, ca vad ca nu ai priceput, daca ajuti oameni sa invete GRATIS limba si cistigi TU bani din asta( evident de la alta sursa, nu de la cursanti din buzunar), nu cred ca e ceva rau; profesorii evident ca sint platiti, doar nu e munca voluntara!?
M-ai intrebat daca sa spui ca vii din partea mea: te cunosc, cumva, ca sa te pot recomanda? STII
sigur ca EU o sa iau 250 de euro daca duc doar acolo oameni sa invete greaca? Si asa fiind, ipotetic, nu te-am invitat sa te duci cu recomandarea de la mine si nu vad de ce trebuia sa spun aici ceva ce INCA nu stiu. Promit de miine sa ma interesez.

PS Vezi ca acum doua saptamani am trimis email la comunitati si cunoscuti, pentru un curs similar din centrul Atenei; acolo sint inchise inscrierile acum, de aceea nu am pomenit aici; trebuia sa iau si de acolo bani?
PPS Interesul tau este evident mai mult legat de bani, decit de invatat limba, solutii ti-am dat mai sus, succes in realizarea interesului.

daca ai o informatie spune- o completa ........asta vreau eu !!!!knd se "arunca " o informatie sa fie completa
knd mi-ai zis sa ma duc in vyronas nu mi-ai zis si faza cu banii,BANI pe care i-ar motiva pe unii,nu zic toti ca sa nu sa se" simta" iar cineva !!!!
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyMar 22 Feb 2011, 19:38

CRUCIAT a scris:
[...]
Maicii Domnului, protectoarea tuturor femeilor, închin această poveste adevarată si plina de speranţă şi iubire, pentru că acum, după trecerea atîtor ani, pot defini sentimentul care mă invadase atunci: iubirea în forma cea mai pură.

Circa trei zile mi-au trebuit sa citesc textele tale despre bucataria greceasca si icoana. Zile in care incepeam sa citesc si dupa cateva cuvinte ma lasam pagubasa, pentru ca nu aveam rabdare. Si ma gandeam, o, doamne, rau am ajuns sa nu mai am rabdare. Dar iata ca azi am citit ce ai scris cu mare usurinta si ma mir ca nu ma puteam aduna inainte. Fara motiv. M-au impresionat - si bucataria, si intamplarea ta cu icoana. As vrea sa adaug si eu cum sotul meu, la vreo doua saptamani dupa ce i-a murit mama lui, a gasit pe jos in apropierea casei, pe strada, o cruciulita de lemn. A luat-o cu el si a pus-o la pastrare, simtind in ea un semn de la mama lui... angel Hmm, acum imi dau seama de coincidenta. Mama lui a murit la sfarsitul lui octombrie 1995.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyVin 25 Feb 2011, 01:57

Spre sfârsitul săptămânii, CRUCIAT revine acasă si la Popas, dar m-a rugat să postez acest mesaj ce îi apartine:

<< In asta seara, in Grecia, se serbeaza TSIKNOPEMPTI-adica, JOIA…AFUMATA. Este o seara plina de veselie, care este spre sfirsitul Carnavalului.

Pina sa vin aici, recunosc ca nu aveam cunostinta ce inseamna carnavalul si ceea ce stiam era mai mult din Caragiale si, in plus, mi se parea cam..burlesc.

Carnavalul in Grecia, si nu numai, este sarbatoarea venirii primaverii, este anuntul marelui post dinainte de Paste.

An de an participam si eu, e drept ca mai mult contemplativ, la placerea oamenilor de a se masca, de a se intilni si a colinda in grupuri pe stradutele inguste si intortocheate din Monastiraki, pentru a gasi “ victime” pe care sa le loveasca cu ciocane de cauciuc sau umplute cu apa. Dupa parada costumelor pe strazi, cu mic cu mare se opresc in cite o circiumioara de cartier si, in seara aceasta se maninca multe fripturi la gratar, se bea vin la ulcelute si se danseaza pe vestite melodii laice. Este pregatirea pentru Lunea cea Curata , cind se maninca doar icre, mincare de fasole uscata, fel de fel de fructe de mare, muraturi, lipie, halva si gogosi pripite, prajituri de post…Cind o sa ma intorc

acasa, o sa va pun niste poze, sa intelegeti ce inseamna aici, “doar” aceste mincaruri.Este ultima zi de bunastare, inainte de inceperea postului de 40 de zile inainte de Pasti

Criza a influientat si aceasta sarbatoare .

Anul acesta nu am observat cind a inceput carnavalul, nu tin minte sa fi auzit de parade cu caruri alegorice, abia azi, cind nici nu sint acasa, mi-am amintit ca azi…ar fi trebuit sa maninc fripturi la gratar.Criza asta…Oamenii nu mai serbeaza “afara” carnavalul, ci se aduna grupuri-grupuri in casa…

Eu , din punctul asta de vedere, ma bucur. Cred ca ceea ce pierdeau pina acum oamenii pe aici era exact prietenia adevarata, posibilitatea de a se intilni si a discuta prieteneste, de a se cunoaste. Uite ceva bun ce l-a adus criza in Grecia! >>

zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyVin 25 Feb 2011, 12:07

Emil Condor a scris:
<< In asta seara, in Grecia, se serbeaza TSIKNOPEMPTI-adica, JOIA…AFUMATA. Este o seara plina de veselie, care este spre sfirsitul Carnavalului.

Pina sa vin aici, recunosc ca nu aveam cunostinta ce inseamna carnavalul si ceea ce stiam era mai mult din Caragiale si, in plus, mi se parea cam..burlesc.

Carnavalul in Grecia, si nu numai, este sarbatoarea venirii primaverii, este anuntul marelui post dinainte de Paste.

>>

Nu stiam de carnavalul grecilor. Ce mi-ar place sa particip si eu. Eu cred ca e bine ca oamenii sa se distreze si asa, pe strada. Ca pentru alte intalniri iti ramane restul anului. smile
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
CRUCIAT

CRUCIAT

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptySam 26 Feb 2011, 00:04

Eu, lipsind fara voia mea mai mult decit era programat si neavind acces la internet, v-am dus lipsa...asa ca v-am trimis niste insemnari. De fapt, toate sint insemnari, fara alta valoare decit ca le-am trait si le impartasesc cu voi. sunny

Emil Condor

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptySam 26 Feb 2011, 00:11

Apreciem mult că te-ai gândit la noi si în perioada când ai fost plecată! hug

CRUCIAT

CRUCIAT

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptySam 26 Feb 2011, 00:25

Emil Condor a scris:
Apreciem mult că te-ai gândit la noi si în perioada când ai fost plecată! GRECIA - Pagina 4 71388
Multumesc de ajutor! Very Happy

Emil Condor

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptySam 26 Feb 2011, 00:29

Tu cu multumirile, eu cu plăcerea... Very Happy

CRUCIAT

CRUCIAT

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyMar 01 Mar 2011, 11:54

Azi este 1 Martie: martisoare de suflet pentru toti cei ce intra pe acest forum.

https://www.youtube.com/watch?v=stTVeQkpsBo&NR=1

https://www.youtube.com/watch?v=cwUS7anj_Z4&NR=1

In tara aceasta , la inceput de luna se obisnuieste sa se inceapa ziua cu urari pentru cei intilniti in cale, de " luna buna", cu realizari si sanatate.
Asa ca azi va urez si eu din inima o luna plina de BINE.
Si pentru ca aici si romanii fac lucruri bune, iata ca va arat o invitatie. Sint sigura ca o sa ne invidiati, cei ce nu sinteti pe aici, asa cum invidiez eu pe cei care sint in Bucuresti si-l vad mai des ( Pss, e preferatul meu din generatia veche secret ):
INVITATIE

Comunitatea romana “Sfantul Stefan cel Mare” din Atena, in colaborare cu doamna Skentu Afrodita din Epidavro - Argolidas , organizator de activitati culturale romanesti, va invita sa petreceti: O SEARA CUTURALA ROMANEASCA cu binecunoscutul actor roman Mircea Albulescu.

Aceasta va avea loc vineri, 04.03.2011, orele 19.30, la restaurantul romanesc „Dorna” (str. Aharnon nr.408)

Mircea Albulescu (pe numele sau adevarat Iorgu Constantin V. Albulescu) s-a nascut la Bucuresti, in data de 04.10.1934. Mircea Albulescu este profesor universitar (Doctor în Arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor. Memorabila a ramas interpretarea rolurile sale din filmele: Nea Marin miliardar, Actorul si salbaticii, Revansa sau Mihai Viteazul, asta pentru a aminti doar cateva dintre prezentele sale remarcabile in lumea cinematografica.

Pret intrare - 25 de euro de persoana (inclus meniu).

Mentionam ca locurile sunt limitate, capacitatea locatiei fiind de 80 de persoane.

Pentru informatii suplimentare si inscrieri:

Tel:6946682079- d-na Nina Ghita – Presedinte Comunitate

6986759552 – d-na Paula Bocanet - Vicepresedinte Comunitate

sau 6937178143 – restaurant <>

2102111104 - restaurant <>

Ati inteles , nu-i asa, ca mi-am retinut deja bilete?! dance

CRUCIAT

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyMar 01 Mar 2011, 15:03

Iupee! azi primesc martisoare de peste tot! ulala
Sa va dau si voua, la inceput, flori fotografiate azi, in peregrinarile mele... si prima zambila inflorita anul asta pe veranda mea!

GRECIA - Pagina 4 Dsc00659bw

GRECIA - Pagina 4 Dsc00661a

GRECIA - Pagina 4 Dsc00662f

CRUCIAT

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyMar 01 Mar 2011, 15:17

GRECIA - Pagina 4 Dsc006631

Si prima surpriza: de la sot!
GRECIA - Pagina 4 File374m

CRUCIAT

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyMar 01 Mar 2011, 22:29

CRUCIAT

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyMar 01 Mar 2011, 22:32

.imageshack.us/i/dsc006671.jpg/]GRECIA - Pagina 4 Dsc006671[/URL]

dolion

Numarul mesajelor : 23191
Varsta : 73
Data de inscriere : 31/05/2009

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyMar 01 Mar 2011, 23:00

Doctore, n-ai de lucru? Dupa ora 18, nu mai mananc si uite cat e ceasul acum, cand trebuie sa merg la frigider, dupa ce-am vazut postarile tale! Treaba de doctor e asta? Indemni pacientii sa-si incalce principiile alimentare?
In alta ordine de idei, vreau si eu ce e acolo in foto!!!

CRUCIAT

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyMar 01 Mar 2011, 23:19

dolion a scris:
Doctore, n-ai de lucru? Dupa ora 18, nu mai mananc si uite cat e ceasul acum, cand trebuie sa merg la frigider, dupa ce-am vazut postarile tale! Treaba de doctor e asta? Indemni pacientii sa-si incalce principiile alimentare?
In alta ordine de idei, vreau si eu ce e acolo in foto!!!

Adica, vrei placinta de dovleac??? nu se poate(2)
Asta a mai ramas dupa ce au plecat si eu nici nu am gustat :

URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc00670lr.jpg/]GRECIA - Pagina 4 Dsc00670lr[/URL]

Emil Condor

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyMier 02 Mar 2011, 00:29

CRUCIAT a scris:
GRECIA - Pagina 4 File374m
Parcă le si simt mirosul acela divin!

cactus
Trecut în nefiintă :(
cactus

Numarul mesajelor : 3260
Localizare : Paradis
Data de inscriere : 26/08/2008

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyMier 02 Mar 2011, 03:54

ai facut foietaj fain la placinta... GRECIA - Pagina 4 61040

Dacă cineva ţi-a făcut un
rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi
vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Sus In jos
CRUCIAT

CRUCIAT

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyDum 06 Mar 2011, 15:30

cactus a scris:
ai facut foietaj fain la placinta... GRECIA - Pagina 4 61040

Acum vad : nu am facut eu foetajul; e mult mai practic sa le iau gata facute, nu-s asa d scumpe si-s foarte bune. Stiu sa fac insa si cind sint in Romania, pentru ca nu gasesc de cumparat, sint "obligata"sa le fac.. Very Happy

Emil Condor

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyDum 06 Mar 2011, 19:29

Da, si noi procedăm la fel cu unele produse: e mai simplu să le cumperi gata făcute (si destul de bune) decât să le faci acasă. Bineînteles că tot ce e făcut în bucătăria proprie e mai de calitate, dar uneori, comoditatea (sau timpul limitat) sunt factori hotărâtori în luarea unor astfel de decizii. smile

CRUCIAT

CRUCIAT

GRECIA - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: GRECIA   GRECIA - Pagina 4 EmptyLun 07 Mar 2011, 14:27

Azi este Lasata Secului, ceea ce aici se numeste Kathari Deftera-Lunea cea Curata. Este sfirsitul carnavalului si inceputul curatirii psihice si fizice la ortodoxi.
Este intrarea in postul cel mare al Pastelui si se serbeaza de regula in aer liber, pe inaltimi inverzite sau pe malul marii, pentru a se inalta zmee si a manca in aer liber, familii si prieteni impreuna.
Azi e frig insa, innorat, nu cred sa mearga "chestia" cu zmeele, majoritatea s-au adunat pe la case. Gospodinele au facut pregatiri si pun me masa lipii, mincare de fasole alba, muraturi, fructe de mare( caracatita, sepie-kalamari, garides), salate proaspete, icre, melci si dulciuri de post, cu loc de frunte, halvaua. Vinul si berea insotesc praznicul cel imbelsugat si vesel.