Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Mar 08 Mar 2011, 01:39
Emil Condor a scris:
Tu chiar vrei să ne faci poftă? Ai reusit...
Eu chiar nu vreau sa vina zilele acestea de sărbători. Sunt pregătite atîtea mîncăruri si diverse incat nu știi ce sa mănînci. Si pentru ca nu vrea nimeni sa piardă asemenea ocazii (unice intr-un an) mănîncă din toate si apoi nu poate sa se mai scoale de pe scaun.
Sfat pentru perioada crizei economice. Cu cit mîncam mai puțin, cu atît suntem mai sănătoși. ( Si la punga groși)
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: GRECIA Sam 19 Mar 2011, 22:37
Ieri, primavara prin Atena:
_____________________ Doctor Cross
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Sam 19 Mar 2011, 22:43
Eheee! Voi, la Atena sunteti... adânc în Primăvară!
Când văd pozele, parcă si sângele mi se accelerează prin vene!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: GRECIA Sam 19 Mar 2011, 22:45
Te invidiez. Am o prietenă care e plecată la muncă în Cipru şi-mi povesteşte despre căldurile de acolo. Ar fi un rai pentru mine, o climă cu temperaturi permanente de peste 20 grade.
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Sam 19 Mar 2011, 23:02
Yzzy, nu te grabi cu invidiatul: dupa mai, incepe canicula pe aici!!
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Sam 19 Mar 2011, 23:03
Emil Condor a scris:
Eheee! Voi, la Atena sunteti... adânc în Primăvară!
Când văd pozele, parcă si sângele mi se accelerează prin vene!
Am cautat o magnolie sa fotografiez, ca e plin de ele! culmea, nu am gasit in drumul meu! cit de curind...serveste baiatul!!
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Sam 19 Mar 2011, 23:34
Nu e Grecia, e Romania, uniunea grecilor din Romania...deci tot de-ai nostri!
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: GRECIA Dum 20 Mar 2011, 06:13
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Dum 20 Mar 2011, 06:40
Multumesc, Dolion! e una dintre preferatele mele cintarete laice, cu adevarat originala si cu repertoriu de calitate( de Glykeria zic).Melodia se numeste...golanule! si e, bineinteles, vorbeste de dragoste.
dolion
Subiect: Re: GRECIA Dum 20 Mar 2011, 06:44
Si mie mi-a placut, de aceea am postat-o! Mai e o melodie, ceva ci "pitirica" si nu o gasesc! O canta un barbat.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: GRECIA Dum 20 Mar 2011, 06:48
Ura, am gasit-o!
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Dum 20 Mar 2011, 06:54
Iubesc o micuta, e o nebunie, e o dulceata...... micuto, spune-mi ca nu ma "schimbi" ( nu ma inlocuiesti cu altul)... si anii nu-i socotesti!
dolion
Subiect: Re: GRECIA Dum 20 Mar 2011, 21:14
De ce aproape toate melodiile de dragoste, au ca tema principala parasitul, inselatul si alte nenorociri din astea?
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Lun 21 Mar 2011, 00:02
Buna Vestire este sărbătoarea naţională a Greciei şi în acelaşi timp un simbol general al aspiraţiei spre libertate şi independenţă naţională Laureatul premiilor Nobel, grecul Giorgios Seferis,se întreba “Ce caută poeţii într-o lume nerecunoscătoare?”. În acelaşi sens, cineva ar putea întreba…“Ce rost mai au aniversările naţionale într-o lume ce continuu se îndreaptă spre globalizare?” Aniversările naţionale sunt indispensabile pentru că sunt sărbători ale credinţei, de folos atât naţiunilor ce le sărbătoresc cât şi istoriei în sine. Sărbătorile naţionale capătă un sens mult mai general dacă depăşesc cadrul naţional, transformându-se în manifestări cu ample rezonanţe care contribuie esenţial la educarea omului în bine. Încă din antichitate, grecul a învăţat să lupte între atingerea măreţiei şi moarte. Această luptă permanentă, dusă de-a lungul anilor, a pătruns şi în viaţa cotidiană. În acest context se încadrează marea victorie a grecilor în lupta pentru independenţă, ziua de 25 martie 1821 – Ziua Naţională a Eladei, a grecilor de pretutindeni, ziua credinţei în libertate, o aniversare panumană - sărbătoarea Bunei Vestiri – aniversare a “credinţei în viitorul omului întru Domnul”. Pentru libertate, în Grecia şi în afara ei, şi-au găsit credinţa şi au îndurat martiriul eleni şi fi loeleni. Către ei se îndreaptă recunoştinţa membrilor Uniunii Elene din România şi către cei care au puterea de a duce mai departe credinţa din credinţa eroilor noştri. Iată de ce astăzi, grecii de pretutindeni îşi amintesc de Revoluţia de la 1821 care practic a schimbat concepţii, hărţi, oameni şi toate acestea pentru a fi mai toleranţi . De noi depinde să nu ne uităm trecutul pentru a clădi viitorul şi să clădim viitorul trăind în prezent printr-o unitate indestructibilă. Să nu uităm că fiecare din noi suntem o revoluţie dar “pretutindeni patria este pământul care ne hrăneşte”. În numele conducerii Uniunii Elene din România, Deputat şi Preşedinte Interimar Dr. ing. Dragoş Gabriel Zisopol http://www.uniunea-elena.ro/
Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Lun 21 Mar 2011, 02:12
dolion a scris:
De ce aproape toate melodiile de dragoste, au ca tema principala parasitul, inselatul si alte nenorociri din astea?
Pentru ca asta este viata reala a oamenilor. Inselatoria, minciuna, exploatarea, egoismul si o viata plina de suferinta si durere, psihica si corporala.
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Lun 21 Mar 2011, 10:39
dolion a scris:
Pentru ca ar fi plictisitor sa fie scrise prea multe cantece cu tema pozitiva. Pentru ca e mai usor sa scrii despre suferinta. Pentru ca si cand iubim si totul e roz, sufletul empatizeaza mai usor cu cei care sufera. Pentru ca fericirea e scurta si durerea e lunga. Suntem priceputi sa lungim durerea, dar neindemanatici sa prelungim fericirea. Pentru ca atunci cand iubesti si esti fericit nu prea ai ce spune, doar simti. Si simti... pana te doare. Pentru ca iubirile mari si fara probleme sunt rare. Bine, se spune ca dragostea invinge orice. Invinge, dar ceea ce invinge nu dispare. Ramane undeva in planul doi.
Subiect: Re: GRECIA Lun 21 Mar 2011, 12:56
zaraza26 a scris:
dolion a scris:
Pentru ca ar fi plictisitor sa fie scrise prea multe cantece cu tema pozitiva. Pentru ca e mai usor sa scrii despre suferinta. Pentru ca si cand iubim si totul e roz, sufletul empatizeaza mai usor cu cei care sufera. Pentru ca fericirea e scurta si durerea e lunga. Suntem priceputi sa lungim durerea, dar neindemanatici sa prelungim fericirea. Pentru ca atunci cand iubesti si esti fericit nu prea ai ce spune, doar simti. Si simti... pana te doare. Pentru ca iubirile mari si fara probleme sunt rare. Bine, se spune ca dragostea invinge orice. Invinge, dar ceea ce invinge nu dispare. Ramane undeva in planul doi.
Am vrut sa-ti raspund dar nu iti raspund la mesaj, pentru ca nu vreau sa ma cert cu tine. Nu ai deloc dreptate. Bine ca nu citesc acest forum copii sau tineri adolescenti. Ne-ar fi crezut complet nebuni.
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: GRECIA Lun 21 Mar 2011, 13:34
Diaporevomenos a scris:
Am vrut sa-ti raspund dar nu iti raspund la mesaj, pentru ca nu vreau sa ma cert cu tine. Nu ai deloc dreptate. Bine ca nu citesc acest forum copii sau tineri adolescenti. Ne-ar fi crezut complet nebuni.
M-ai facut curioasa. Nu iti stiu pozitia fatza de afirmatiile mele.
Incearca numa' sa te certi, mai ales pe subiectul asta, nu ai sanse...
Subiect: Re: GRECIA Lun 21 Mar 2011, 19:25
zaraza26 a scris:
Diaporevomenos a scris:
M-ai facut curioasa. Nu iti stiu pozitia fatza de afirmatiile mele.
Incearca numa' sa te certi, mai ales pe subiectul asta, nu ai sanse...
Ce s-a intamplat? Sperii lumea cu mutra mea? Par asa bataioasa si certareata?
Uite, ca ma mananca deshtele... Mi-ai dat o idee, dar nu voiam sa o pun pe tapet, ca ajungem iar la religie si nu voiam. Si ca sa fie totul ok, ma duc la religie si continui acolo.
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: GRECIA Lun 21 Mar 2011, 22:29
Diaporevomenos a scris:
zaraza26 a scris:
... ...
Am vrut sa-ti raspund dar nu iti raspund la mesaj, pentru ca nu vreau sa ma cert cu tine.
De ce să te certi? Poti explica pozitia ta chiar dacă e total contradictorie celor spuse de Zaraza sau oricine ar fi. Exprimă punctul tău de vedere si sigur vor fi altii ce nu vor fi de acord cu el. Asta e viata... Nu toti putem fi de acord cu toate!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
CRUCIAT
Subiect: Re: GRECIA Mier 23 Mar 2011, 12:15
zaraza26