__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| POPASUL DOLION (I) | |
|
+13Ion silverstar yzzy cactus zuum Cristina zaraza26 Anahoret Emil Condor aurora ostrovna dolion abbilbal 17 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Sam 27 Feb 2010, 17:32 | |
| Ai dreptate! "Umpluturi" se găsesc peste tot... si nu prezintă mult interes. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Dum 28 Feb 2010, 16:15 | |
| Banii nu aduc fericirea. Aceasta pare să fie expresia preferată a unui milionar austriac al cărui gest a şocat o lume întreagă. Karl Rabeder a donat fiecare bănuţ din averea sa în valoarea de 3 milioane de lire sterline, pe motiv că banii îl făceau nefericit. Austriacul urmează să vândă toate bunurile sale, care includ o vilă luxoasă din Alpi în valoare de 1,4 milioane de lire sterline, precum şi o fermă şi 17 hectare de teren în Franţa. Tot de vânzare este şi automobilul bărbatului de 47 de ani, un Audi în valoare de 44.000 de lire sterline, relatează The Telegraph. “Nu vreau să-mi rămână nimic. Banii mă împiedică să fiu fericit”, a declarat Rabeder. El intenţionează să doneze în scopuri caritabile întreaga sa avere. “O lungă perioadă de timp am crezut că bogăţia şi luxul te fac automat fericit. Provin dintr-o familie săracă în care regula de bază era să munceşti pentru a obţine bunuri materiale. Asta am şi făcut”, a adăugat bărbatul. “Munceam ca un sclav pentru lucruri pe care nu mi le doream şi care nu îmi trebuiau. Mi-am spus că trebuie să abandonez acest stil de viaţă şi să încep să trăiesc cu adevărat”. Austriacul a povestit ce l-a determinat să ia această hotărâre drastică. Totul s-a petrecut în timpul unei călătorii în Hawaii. “Am trăit un adevărat şoc când mi-am dat seama cât de oribil, lipsit de suflet şi de sentimente este stilul de viaţă de cinci stele. În cele trei săptămâni petrecute în Hawaii, am cheltuit o sumă impresionantă de bani şi nu am întânit nici o persoană adevărată- numai actori. Personalul era prietenos, iar turiştii jucau rolul unor persoane importante. Nimeni nu era real”. Karl Rabeder a luat hotărârea să renunţe la vechiul lui stil de viaţă în mod subit. “Am realizat că dacă nu-mi schimb viaţa acum, nu o voi face niciodată”. Austriacul va dona întreaga sa avere unor organizaţii caritabile care acordă microcredite statelor sărace din America de Sud. El spune că “nu judecă pe nimeni” şi că şi-a “ascultat, pur şi simplu, sufletul”. sursa: www.telegraph.co.uk via antena3.ro _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Dum 28 Feb 2010, 16:18 | |
| Mai bine taran decat oligarh de Ecaterina Popescu ● La doar 24 de ani, German Sterligov a pus bazele propriei companii si in scurt timp, profitand de vidul de legislatie din acea vreme, a reusit sa construiasca un imperiu financiar ● “Eram foarte bogati intr-o tara in care majoritatea oamenilor nu erau avuti, iar oamenii de afaceri erau tintele favorite ale rapitorilor pentru a se rafui cu aceasta situatie. Era ingrozitor. Intotdeauna aveam cel putin doua garzi de corp cu mine, dar odata numarul acestora a ajuns la 60 pentru a ma supraveghea atat pe mine, cat si pe copiii mei”, a declarat sotia lui Sterligov ● Au ales ca locatie o zona impadurita, aflata la 60 de kilometri departare de Moscova, o zona lipsita de luxul cu care s-au obisnuit, dar pe care nu il regreta In timp ce averile oligarhilor rusi se diminueaza vizibil din cauza crizei financiare, un barbat, care a facut parte dintre acestia, le ofera un sfat surprinzator: numai credulii mai cred ca banii aduc fericirea, iar o viata bine traita nu are nimic de-a face cu “ochiul dracului”, scrie Daily Mail, in pagina electronica. German Sterligov s-a bucurat de o avere impresionanta, a trait printre vile somptuoase, yachturi si avioane private, dar a renuntat la acest stil de viata in urma cu patru ani si a ales sa se mute cu familia sa intr-o zona rurala a Rusiei, unde a ales sa traiasca in mijlocul salbaticiei. “Majoritatea prietenilor mei au crezut ca mi-am pierdut mintile, dar dupa patru ani se dovedeste ca am facut alegerea corecta. Criza economica care i-a afectat pe majoritatea oligarhilor este departe de mine”, a declarat German Sterligov, in varsta de 42 ani. Declaratiile acestuia au legatura cu situatiile financiare ale mai multor oligarhi rusi, precum patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, despre care se zvoneste ca a pierdut peste 13 miliarde de lire sterline ca urmare a crizei economice globale, cu pierderea a 10 miliarde de lire sterline de catre Oleg Deripaska si cu saracirea cu aproximativ 7,6 miliarde de lire sterline a detinatorului clubului de fotbal englez Arsenal, Alisher Usmanov. “Spre deosebire de ei, eu sunt liber aici. Nu sunt dependent de nimeni si am suficiente resurse pentru a supravietui”, a continuat fostul oligarh. La doar 24 de ani, German Sterligov a pus bazele propriei companii si in scurt timp, profitand de vidul de legislatie din acea vreme, a reusit sa construiasca un imperiu financiar, cu birouri in Londra si New York, si a devenit primul milionar legal rus dupa Revolutia din 1917. Dupa o viata traita in cel mai luxos cartier din Moscova, Sterligov si sotia sa si-au schimbat perspectivele asupra vietii si au decis sa-si vanda proprietatea din cartierul Rublyovka, apartamentul cu vedere spre Statuia Libertatii din New York, birourile de pe Wall Street si din Londra, casa din Elvetia, castelul din Franta si apartamentul din Piata Rosie din Moscova pentru a se muta la tara. Pentru a se adapta noii vieti, sotia acestuia, Alyona, a schimbat bijuteriile scumpe si hainele de marca cu fustele lungi si basmaua, precum taranii din romanele lui Tolstoi. Sotii Sterligov si cei patru copii au ales ca resedinta o casa umila, fara electricitate, aflata la 15 kilometri departare de orice alta locuinta. Alyona a nascut cel de-al cincilea copil al familiei in noua locuinta, fiind asistata la nastere de sotul sau. “Nici intr-un milion de ani nu mi-as dori sa redevin om de afaceri si sa fiu inconjurat de acele lucruri care definesc un om de afaceri de succes: case in Rublyovka, yachturi si masini Bentley. Sunt fericit cu pacea pe care am gasit-o la tara, alaturi de sotia, copiii si oile mele”, si-a continuat acesta confesiunea. Teama In timp ce Sterligov isi facea un nume in domeniul afacerilor, amenintarile incepeau sa se intensifice, iar el si sotia sa traiau in permanenta cu frica de a nu fi rapiti, brutalizati sau chiar omorati. “In primii doi ani de relatie ne-am mutat de 23 de ori. El ma suna si-mi spunea: «Impacheteaza, iar ne mutam». In cercurile in care sotul meu activa aveau loc multe crime”, isi aminteste Alyona. Tocmai din aceasta cauza, nu este de mirare ca oligarhii rusi angajeaza o armata de gardieni care sa-i protejeze. Alyona, a carei familie era apropiata cu fostul lider comunist Nikita Hrusciov, a urat dintotdeauna sa aiba servitori. “Nu-mi doream straini in casa mea. Dar intotdeauna era o exceptie: bodyguarzii inarmati. Dupa ce ne-am mutat in Moscova, dupa o perioada petrecuta in Mayfair (Londra-n.r.), am realizat ca acestia erau indispensabili. Eram foarte bogati intr-o tara in care majoritatea oamenilor nu erau avuti, iar oamenii de afaceri erau tintele favorite ale rapitorilor pentru a se rafui cu aceasta situatie. Era ingrozitor. Intotdeauna aveam cel putin doua garzi de corp cu mine, dar odata numarul acestora a ajuns la 60 pentru a ma supraveghea atat pe mine, cat si pe copiii mei”, a continuat aceasta, in timp ce sotul sau a dat afirmativ din cap. “Eram ca pasarile intr-o cusca aurie. Fiind foarte bogati, traiam intr-o sclavie, din care, din fericire, am scapat”, a completat German. Pentru a scapa de amenintari, in era presedintiei lui Boris Eltin, multe cupluri bogate declarau ca s-au despartit si se afisau la petreceri cu alte persoane pentru a distrage atentia de la familia adevarata. “Se prefacea ca nu mai suntem importanti pentru el si asa prevenea sa devenim tintele rivalilor sau a rapitorilor”, a confirmat Alyona. Un factor important in decizia lor de a-si schimba stilul de viata l-a constituit infrangerea lui German in alegerile prezidentiale din 2004, cand invingator a iesit actualul premier rus Vladimir Putin. “A venit acasa, si-a aruncat jacheta si a spus: «Nu mai pot face nimic aici. Hai sa plecam si sa incepem o noua viata»”, isi aminteste Alyona, care a fost ceruta in casatorie la doar trei minute dupa ce s-au cunoscut. Au ales ca locatie o zona impadurita, aflata la 60 de kilometri departare de Moscova, o zona lipsita de luxul cu care s-au obisnuit, dar pe care nu il regreta. Viata la tara In momentul de fata, familia Sterligov detine doar doua locuinte, una de iarna si alta de vara, aflate la o distanta de aproximativ 20 de kilometri una de cealalta. Dupa ce s-au mutat, familia a aruncat toate pozele reprezentand vechiul stil de viata si refuza sa se uite la televizor sau sa foloseasca Internetul. “Nu are rost sa pierdem timpul copiilor nostri utilizand aceste mecanisme de spalare de creier. Mai bine ne asezam la masa si vorbim despre carti decat sa ne uitam la mizeriile de la televizor”, a declarat Sterligov. Parintii nu au dorit sa-si dea copiii la scoala, acestia fiind instruiti de un institutor, in timp ce cea mai mare fata invata la Universitatea din Moscova. Familia este foarte credincioasa, respectand obiceiurile religiei ortodoxe. Cu toate ca s-a retras complet din lumea afacerilor, Sterligov a mai primit amenintari, iar prima lor cabana a fost incendiata, in timp ce cainele a fost otravit. Casa de iarna are doar doua dormitoare si a fost dotata cu un sistem electric pentru a permite functionarea unei masini de spalat si pentru iluminat. Sterligov si familia sa nu-si doreste sa se intoarca la viata de dinainte. “Ce sunt acum? Doar un taran oarecare. Un crescator de animale. Nu cred ca Putin se mai teme acum de mine”, a conchis fostul oligarh. Sfatul acestuia pentru a infrunta actuala criza financiara este procurarea de alimente pentru a putea supravietui in caz de colaps. sursa: Buna Ziua Iasi _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Dum 28 Feb 2010, 21:14 | |
| Provin dintr-o familie săracă în care regula de bază era să munceşti pentru a obţine bunuri materiale. Asta am şi făcut”, a adăugat bărbatul.
De acord cu Rabeder, de acord cu zicala. Dar, donand toti banii unor saraci, nu vine, oare, in contradictie cu regula de baza dintr-o familie saraca, munca? Pe care el o enunta in citatul de mai sus?
“Munceam ca un sclav pentru lucruri pe care nu mi le doream şi care nu îmi trebuiau. Mi-am spus că trebuie să abandonez acest stil de viaţă şi să încep să trăiesc cu adevărat”.
E adevarat ca nu trebuie sa fii sclavul banului. In cel mai rau caz, banul trebuie sa fie sclavul tau.
Sa faci bani, cu orice chip, chiar daca nu-ti trebuie. Trebuie sa fie o limita in toate. Un echilibru. Cine si cum trebuie sa stabileasca aceste limite pentru fiecare, e greu de spus. | |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Lun 01 Mar 2010, 15:42 | |
| - Ion a scris:
- Provin dintr-o familie săracă în care regula de bază era să munceşti pentru a obţine bunuri materiale. Asta am şi făcut”, a adăugat bărbatul.
De acord cu Rabeder, de acord cu zicala. Dar, donand toti banii unor saraci, nu vine, oare, in contradictie cu regula de baza dintr-o familie saraca, munca? Pe care el o enunta in citatul de mai sus?
“Munceam ca un sclav pentru lucruri pe care nu mi le doream şi care nu îmi trebuiau. Mi-am spus că trebuie să abandonez acest stil de viaţă şi să încep să trăiesc cu adevărat”.
E adevarat ca nu trebuie sa fii sclavul banului. In cel mai rau caz, banul trebuie sa fie sclavul tau.
Sa faci bani, cu orice chip, chiar daca nu-ti trebuie. Trebuie sa fie o limita in toate. Un echilibru. Cine si cum trebuie sa stabileasca aceste limite pentru fiecare, e greu de spus. Te-ai grabit un piculet. A zis ca doneaza unor firme care crediteaza cu microcredite tari sarace. Deci e ok. | |
| | | Ion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Lun 01 Mar 2010, 23:39 | |
| E posibil sa ma fi grabit un pic, zaraza26. In sensul ca banii nu ajung direct la saraci. Ci prin intermediul guvernelor tarilor sarace.
Nu stiu cat de okay este si asa. Eu am lucrat intr-o tara saraca din Africa de Nord. Deci cu oameni saraci. Dar de o lenevie ce n-am vazut nicaieri.
Asteptau sa le cada portocala din cer pe masa. Iar cand acestia merg in alta tara bogata, unde se cere sa muncesti, nu se dezmint. Tot asa lenesi sunt. Fie negri, fie arabi. In majoritate vorbesc. Sunt si exceptii.
Raman la ideea ca o donatie nu trebuie sa incurajeze nemunca. Dimpotriva. Da-i pescarului bani de undita si invata-l sa prinda peste. Si nu bani pentru a-si cumpara peste.
In sensul acesta da. E posibil ca guvernele acelor tari sarace sa cumpere undite de banii respectivi. Si sa le dea la saraci.
Multumesc oricum pentru observatia corecta. Ion | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mar 02 Mar 2010, 03:02 | |
| - Ion a scris:
- E posibil sa ma fi grabit un pic, zaraza26. In sensul ca banii nu ajung direct
la saraci. Ci prin intermediul guvernelor tarilor sarace.
Nu stiu cat de okay este si asa. Nu prea este okay! Ajutoarele trimise prin intermediari se diminuează considerabil. - Citat :
- Eu am lucrat intr-o tara saraca din Africa de Nord. Deci cu oameni saraci.
Dar de o lenevie ce n-am vazut nicaieri.
Asteptau sa le cada portocala din cer pe masa. Iar cand acestia merg in alta tara bogata, unde se cere sa muncesti, nu se dezmint. Tot asa lenesi sunt. Fie negri, fie arabi. Ce spui aici îmi este perfect cunoscut: ai dreptate. Foarte multi visează doar să fie muzicieni ori sportivi, pentru că detestă munca. Da, cei mai multi dintre ei suferă de... lene cronică. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mar 02 Mar 2010, 05:59 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ce spui aici îmi este perfect cunoscut: ai dreptate.
Foarte multi visează doar să fie muzicieni ori sportivi, pentru că detestă munca. Da, cei mai multi dintre ei suferă de... lene cronică. Vai de mine, Emile! Dacă ai şti cât poate munci un muzician sau un sportiv! Mă refer la muzicienii şi sportivii adevăraţi, nu la manelişti şi mingicari. _____________________ Free your mind!
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mar 02 Mar 2010, 06:12 | |
| Despre efortul unora dintre ei chiar am scris la "Jocurile Olimpice". Ai dreptate. Eu mă refer la lichelele fără talent ce doar încearcă să fugă de muncă. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mar 02 Mar 2010, 11:29 | |
| - Anahoret a scris:
- Emil Condor a scris:
- Ce spui aici îmi este perfect cunoscut: ai dreptate.
Foarte multi visează doar să fie muzicieni ori sportivi, pentru că detestă munca. Da, cei mai multi dintre ei suferă de... lene cronică. Vai de mine, Emile! Dacă ai şti cât poate munci un muzician sau un sportiv! Mă refer la muzicienii şi sportivii adevăraţi, nu la manelişti şi mingicari. Un muzician sau un sportiv se bazeaza pe talent si dau impresia ca lucreaza mai putin. Asta vor si lenesii. Sa gaseasca cea mai usoara cale spre imbogatire si viseaza sa fie muzicieni sau sportivi. Dar fiecare meserie cu capcanele ei. Vocea se poate pierde, sportivul face performanta putini ani... | |
| | | Ion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mar 02 Mar 2010, 14:21 | |
| Si eu am fost tentat sa cred ca Emil nu a fost atent la ce a spus. Dar, daca citesti cu atentie, zice un cuvant: "viseaza". Vorba romanului:"lenesul codri viseaza".
Si Emil imi raspunde la comentariul meu de la JO corect.
O zi buna! Ion | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mier 03 Mar 2010, 00:54 | |
| - Ion a scris:
- ..."lenesul codri viseaza".
Emil imi raspunde la comentariul meu de la JO corect. Ce bine că am scris acel comentariu înaintea postării de aici, altfel as fi fost bănuit că îi consider puturosi pe artisti si sportivi, ceea ce nu e cazul: am fost eu însumi atlet profesionist si stiu cât munceam pentru a fi la nivelul dorit. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mier 03 Mar 2010, 01:02 | |
| O corectare:
"Flamandul codri viseaza."
Asa e zicala. Eu am adaptat-o, sa zicem. | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mier 03 Mar 2010, 13:18 | |
| - Ion a scris:
- O corectare:
"Flamandul codri viseaza."
Asa e zicala. Eu am adaptat-o, sa zicem. Pai atunci e vorba de codri de paine! | |
| | | Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mier 03 Mar 2010, 22:44 | |
| _____________________ Free your mind!
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Dum 07 Mar 2010, 16:01 | |
| Modalitati incredibile in care pot fi folosite alimentele din camara! Alimentele depozitate in camara nu ne sunt de folos doar gatite, ci ele pot fi folosite drept prim ajutor in cazul accidentelor minore din casa. Lapte: Daca un accident stupid s-a intamplat si nu se stie prin ce minune cerneala s-a scurs din rezervorul stiloului chiar pe o camasa alba, nu disperati. In functie de rezistenta cernelii, inmuiati pentru 30 de minute sau chiar 24 de ore camasa patata in lapte (nu toata, poate nu ajunge laptele). Daca pata se incapataneaza sa nu iasa, tineti minte ca rabdarea e o virtute! Piper: Daca vreti ca hainele pe care intentionati sa le spalati la masina sa-si pastreze culoarea, adaugati o lingurita de piper. Culorile nu vor iesi si evitati astfel ca unele rufe sa-si imprumute culoarea altora. Zahar: Daca nu vreti sa cheltuiti bani pe tabletele antitantari, puteti face acasa un amestec la fel de eficient. Aveti nevoie de doua cesti de lapte, putin peste 100 de grame de zahar si circa 50 de grame de piper. Fierbeti acest amestec timp de 10 minute, amestecand ocazional. Puneti mixtura in boluri si asezati-le strategic in casa sau chiar pe langa casa. Acestea vor atrage nu doar tantarii, ci si alte insecte deranjante. Sare: Petele de grasime sunt intr-adevar o pacoste, dar pot fi indepartate, inainte de a spala rufele, daca se presara generos sare peste pata. Apoi, pot fi spalate in mod normal. Cartofi: Daca ati avut o noapte grea si ati cam exagerat cu alcoolul, iar ochii va tradeaza activitatile nocturne, aplicati peste ei cate o felie subtire de cartof si asteptati timp de cinci minute. Clatiti apoi cu apa rece, aplicati o creama hidratanta si abia apoi machiati-va, daca simtiti ca mai e cazul. In afara de machiaj, restul e valabil si pentru barbati. Portocale: Daca sunteti in natura si, intamplator, aveti portocale la voi, puteti uita de grija hartiei pentru aprins focul. Cojiti-le, lasati cojile sa se usuce si folositi-le pentru aprinderea focului, deoarece contin uleiuri inflamabile care ard pentru multa vreme. Mirosul proaspat e din partea casei! Ulei de masline: Daca aveti senzatia ca produsul potrivit pentru piele pur si simplu nu exista, incercati sa combinati 4 lingurite de ulei de masline cu 3 lingurite de sare. Pasta creata se asaza pe fata, timp de 2 minute si se indeparteaza apoi cu apa calduta. Folositi aceasta mixtura in fiecare zi, timp de o saptamana, dupa care rariti aplicarea acestui tratament, reducand zilele de infrumusetare la 3 pe saptamana. Rezultatele vor fi vizibile. Mustar: Poate ca veti avea senzatia ca mirositi ca un hot-dog, dar mustarul aplicat intr-un strat subtire pe piept, peste care se asaza un prosop fierbinte, va va elibera capul si pieptul, ajutandu-va sa respirati mai usor. Maioneza: E grav cand copiii deseneaza cu carioci pe pereti. Dar parca doare si mai tare cand, in loc de pereti, folosesc ca si panza mobila cea noua. Exista insa o rezolvare: asezati maioneza pe urmele de carioca de pe mobila, lasati sa actioneze timp de 10 minute si apoi stergeti cu o carpa curata. Maioneza se va lua cu tot cu pata de culoare. Lamaie: Matreata este o problema de sanatate adesea stanjenitoare si, din pacate, produsele de ingrijire care promit sa rezolve aceasta problema miros destul de urat. In frigider gasiti insa remediul, care consta in lamaie. Masati-va scalpul cu doua lingurite de zeama de lamaie si clatiti cu apa calduta. Dizolvati apoi o lingurita de zeama de lamaie intr-un pahar cu apa calda si aplicati pe pielea capului, fara a mai clati. Repetati tratamentul pana ce problema dispare. Oua: Daca nu mai aveti timp sa treceti pe la coafor pentru o masca pentru podoaba capilara, folositi galbenusul a doua oua pentru a va masa parul. Porniti cu scalpul si apoi inaintati pe lungimea firului de par, pas cu pas. Cand simtiti ca toate firele de par au intrat in contact cu galbenusul, asezati-va pe cap o casca si apoi un prosop cald. Stati asa 30 de minute, apoi spalati-va pe cap ca de obicei. Unt: O cutie de bijuterii va poate ajuta sa va organizati podoabele. Doar ca, uneori, toate acele lanturi subtiri se incalcesc si nu puteti face mare lucru sa opriti asta. Cateodata va enervati atat de tare, incat mai ca ati trage de ele, cu riscul ca nu multe lantisoare sa ramana intregi. Sfatul nostru este sa puneti niste unt peste nod si sa asezati ghemotocul pretios pe o suprafata plata. Ajutandu-va de un ac de cusut, veti reusi sa rezolvati dilema. La final, nu trebuie decat sa indepartati untul sub un jet de apa calda.
Paine: Data viitoare cand scapati pe jos un pahar sau o farfurie care se face tandari pe podea, luati o felie de paine si, dupa ce ati adunat cioburile mari, vizibile, treceti felia de paine peste locul care ar mai putea avea cioburi greu de vazut cu ochiul liber. Painea este buna si pentru indepartarea urmelor de degete (eventual murdare) de pe pereti si tapet.
Banane: Data viitoare cand vreti sa aruncati la gunoi cojile de banana, amintiti-va ca acestea inca mai pot fi utile. Indepartati eventualele "ate" sau fasii din pulpa fructului si treceti cojile de banana peste argintarie sau pantofii din piele. Stergeti apoi cu o carpa moale.
Mere: Daca ati cumparat rosii care nu sunt prea rosii, nu disperati. In loc sa le lasati la copt pe pervaz mult si bine, infasurati cinci rosii verzi intr-o punga maro in care se afla si un mar copt, sigilati si lasati-le asa pentru cateva zile. Procesul de coacere va fi grabit in acest fel. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Dum 07 Mar 2010, 16:29 | |
| Interesante sfaturi. Multumim, Dolion! ps: mi-au placut in special cele cu piperul si coaja de portocala. Ma gindesc ca aceasta coaja ar fi buna si pentru semineu, avind in vedere ca noua ne place foarte mult aroma ei ... | |
| | | zaraza26
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Mar 09 Mar 2010, 13:23 | |
| Le-am copiat si eu pe toate! | |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Joi 11 Mar 2010, 07:30 | |
| Din scrieri rezulta ca Leonardo da Vinci a fost cel mai mandru nu de operele sale de arta, ci de faptul ca era in stare sa indoaie cu mana rangi de fier.
Vanitatea asta, bat-o vina, ca toti suferim de ea! _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Joi 11 Mar 2010, 11:56 | |
| Acesta e mesajul cu numarul 4000! Si inca nu s-a implinit anul, de ziua lui Emil sarbatoresc si eu un an de activitate pe forum. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | zaraza26
| | | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Joi 11 Mar 2010, 19:31 | |
| - dolion a scris:
- Din scrieri rezulta ca Leonardo da Vinci a fost cel mai mandru nu de operele sale de arta, ci de faptul ca era in stare sa indoaie cu mana rangi de fier.
Din care scrieri rezulta asa ceva?! | |
| | | Anahoret
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Joi 11 Mar 2010, 21:15 | |
| Da, se spune că era un om foarte puternic. Despre asta am aflat cu ceva ani înainte (cred că din almanahe?) şi am reţinut doar ideea, pentru că m-a surprins. Îl consideram oarecum efeminat mai aşa... cu penelul! _____________________ Free your mind!
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Vin 12 Mar 2010, 09:35 | |
| Punctul lui de vedere: Cateva lucruri interesante despre barbati
Autor: Lucian Braca
Statistic, in intreaga lume, numarul baieteilor nou-nascuti este mai mare, dar nu cu foarte mult, decat acela al fetitelor. Aceasta rata mai mare a natalitatii la baieti se pare ca se datoreaza faptului ca mortalitatea la nou-nascutii de sex masculin este mai mare decat in randul fetitelor cu circa 25 la suta.
Inaltimea medie a barbatilor din zilele noastre se situeaza in jurul valorilor de 173-174cm, iar greutatea medie este de circa 84-86kg. In comparatie cu perioadele anterioare, in prezent barbatii se pare ca au o predispozitie catre kilogramele in plus, spre deosebire de anii '70-'80 cand raportul inaltime-greutate era destul de bine echilibrat.
Spre deosebire de femei, care au o speranta de viata de 69 de ani, barbatii nu se pot astepta sa depaseasca in medie 64 de ani, principalele cauze de reducere a sperantei de viata la barbati fiind bolile de inima si, mai nou, cancerul sub toate formele sale. Se spune ca barbatii sunt mai destepti decat femeile si, daca te-ai lua dupa faptul ca un creier de barbat adult cantareste cu circa 10% mai mult decat acela al unei femei adulte, ai tinde sa crezi ca aceasta afirmatie este si adevarata. In realitate insa este vorba despre faptul ca trupul barbatilor, cantarind mai mult, are nevoie si de mai multi neuroni pentru a controla armonios toate functiile organismului.
Si fetele cunosc schimbari ale vocii la varsta pubertatii, dar acestea nu sunt atat de marcate precum acelea ale baietilor, care uneori pot cobori cu o intreaga octava in tonul obisnuit al vocii lor. Se pare ca acest lucru se datoreaza, ca si in cazul altor specii, unor cauze strict biologice unde masculul poate atrage mai usor o femela prin vocea sa grava si, bineinteles, poate si intimida alti masculi prin sunetele joase pe care le-ar produce.
Marul lui Adam se dezvolta cu timpul la barbati si doar la barbati deoarece in perioada pubertatii laringele creste si apare binecunoscutul nod proeminent specific oricarui gat de barbat. Foarte interesant de stiut, in intreaga lume aproape o treime dintre barbatii adulti sunt circumcisi. La origine suntem cu totii niste fetite deoarece, in primele 6 saptamani de la conceptie, toti embrionii umani se dezvolta luandu-si informatia genetica din DNA-ul mamei. Mai tarziu, daca embrionul este masculin atunci sunt produsi si androgeni, in principal testosteron, care vor crea un curs favorabil dezvoltarii ulterioare a fatului.
Simbolurile din semnul consacrat pentru reprezentarea sexului masculin sunt aceleasi cu simbolurile folosite la reprezentarea astrologica a planetei Marte. Ele desemneaza de fapt in mod foarte schematic scutul si sulita zeului Marte Statistic barbatii sunt predispusi catre abuzul de alcool si droguri de trei ori mai mult decat femeile. Testosteronul in doze marite este responsabil pentru cresterea agresivitatii la barbati.
In medie corpul unui barbat adult are cu 50% mai multi muschi si cu 50% mai putina grasime decat corpul unei femei adulte. Numarul taticilor care se ocupa exclusiv de cresterea bebelusilor in timp ce mamicile merg la serviciu este intr-o continua crestere peste tot in lume. _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | dolion
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) Vin 12 Mar 2010, 09:42 | |
| 13 lucruri interesante despre cutremure 1. Pământul a fost seismologic mai activ în ultimii 15 ani sau cel puţin aşa susţine Stephen S. Gao, geofizician de la Missouri University of Science & Technology. Nu toţi oamenii de ştiinţă sunt însă de acord. 2. San Francisco se deplasează către Los Angeles cu circa cinci centimetri pe an, aceeaşi viteză cu care ne cresc unghiile. Oraşele se vor întâlni în câteva milioane de ani. 3. Martie nu este luna cea mai activă seismologic, aşa cum cred unii oameni. Este adevărat că pe 28 martie 1964, în localitatea Prince William Sound din Alaska a fost înregistrat cel mai puternic seism din SUA, de 9,2 pe scara Richter. A ucis 125 de oameni şi a produs pagube de 311 milioane de dolari. Pe 9 martie 1957, tot în Alaska, în insulele Andreanof, a fost înregistrat un alt cutremur major de 9,1 pe scarea Richter. Cele mai puternice cutremure din SUA s-au înregistrat în februarie, noiembrie şi decembrie. Cutremurul din Chile a avut loc pe 27 februarie, iar cutremurul de 9,3 grade pe scara Richter care a dat naştere tsunami-ului din Oceanul Indian a avut loc pe 26 decembrie. 4. În lume se produc circa 500.000 de cutremure anul. Circa 100.000 din aceste pot fi simţite, iar aproximativ 100 produc pagube. 5. Soarele şi Luna provoacă cutremure. Se ştie de mult că Luna şi Soarele influenţează mareele, dar acum oamenii de ştiinţă cred că au şi un efect asupra plăcilor tectonice. 6. Un oraş din Chile s-a mişcat cu circa 3 metri în urma cutremurului de pe 27 februarie. Concepcion s-a deplasat către vest, iar seismul se pare că a modificat axa de rotaţie şi a scurtat ziua, potrivit livescience.com. 7. Nu există aşa numita „vreme de cutremur”. Statistic, cutremurele sunt distribuite în mod egal în vreme rece, călduroasă, ploioasă etc. 8. În urma cutremurului indonezian din 2004, Pământul a devenit un pic mai rotund, în relaţie cu distanţa dintre cei doi poli. 9. Cercul de Foc al Pacificului este cea activă zonă seismică a Pământului, înconjurând oceanul Pacific, acolo producându-se cele mai multe cutremure. 10. Extragerea petrolului poate provoca cutremure minore, dar nu sunt genul de cutremure care vor apărea a doua zi în ziare. 11. Cel mai mare seism înregistrat de oameni până acum a avut 9,5 pe scare Richter, pe 22 mai 1960. 12. Cutremurele puternice se pot simţi pe partea opusă a Pământului. Seismologii care au studiat cutremurul masiv din 2004 au descoperit că falia San Andreas de pe partea opusă a Pământului s-a deplasat în acelaşi timp. Seismul din Chile, din 1960, a fost înregistrat de toate staţiile din lume. 13. Cel mai devastator cutremur s-a petrecut pe 23 ianuarie 1556, în Shansi, China. Circa 83.000 de oameni şi-au pierdut viaţa. http://www.realitatea.net/13-lucruri-interesante-despre-cutremure_704142.html _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: POPASUL DOLION (I) | |
| |
| | | | POPASUL DOLION (I) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |