Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 19 Mar 2011, 12:55
chiar că mi-aţi transformat hogeacul într-o stână; mai trebe dulăii ciobăneşti ca să menţină ordinea. Da' măkar ştiţi voi să vă adunaţi la stână, la foc mare şi mămăligă de aia tare, cu brânză grasă de burduf şi smântână şi jumări şi cu vin bun de Recaş sau de Elad, şi cu muzică faină de să răsune muntzii? Nu ştiţi; ştiţi numai să vă ciondăniţi ca nişte copii de grădiniţă pe kestii pe care, oricum, nu le puteţi influenţa..
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 19 Mar 2011, 16:13
CRUCIAT a scris:
Emil Condor a scris:
CRUCIAT a scris:
..."onorez" brinzeturile de orice fel, la orice ora...ce e drept, am cam micsorat cantitatile fata de apetit...dar am invatat de la niste calugari foarte invatati ( fara gluma acum) ca masa este un minunat prilej de filozofie asupra existentei umane si a ce poate insemna masa saraca, post, etc.. Asa ca, legat de principiul ca .." nu faci nici o brinza cu "... eu am concluzionat: trebuie sa fie foarte priceput , ca sa faca o brinza buna! Asa ca, neputind sa fac, maninc! Orice se numeste brinza!
Tu ce faci în postarea asta? Vorbesti despre tine sau despre... Emil Condor?
Si eu cheltui averi întregi doar pe brânzeturi - toate tipurile. Printre altele, consum si Feta grecească - place mult în diferite combinatii.
Ma bucur ca nu sufar numai eu! In perioada asta, am redus drastic cantitatile, dar tentatia exista inca in frigider...ca nu pot obliga si sotul sa nu manince.. Imi iau eu revansa!!
Si eu tot în perioada asta am redus considerabil consumul brânzeturilor - cinci săptămâni nici nu am atins acest produs, dar acum mi-am dat iarăsi liber...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
yzzy
Numarul mesajelor : 1937 Varsta : 60 Localizare : Deva Data de inscriere : 16/01/2009
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 19 Mar 2011, 17:06
Emil Condor a scris:
... Si eu tot în perioada asta am redus considerabil consumul brânzeturilor - cinci săptămâni nici nu am atins acest produs, dar acum mi-am dat iarăsi liber...
Când ai scris prima dată despre acest lucru, m-am băgat şi eu în seamă, dar pentru că netul mergea rău, nu mi-a apărut mesajul, şi am lăsat-o baltă. Acum , totuşi revin. DE CE oare ai renunţa de bună-voie la brânzeturi, că nu înţeleg. Aş renunţa la carne, dar la brânzeturi, ouă, nu. Poate mă dumireşti cumva.
_____________________ Nimeni nu are dreptul să privească o altă persoană de sus, decât în momentul în care se apleacă şi îi întinde o mână pentru a-o ajuta să se ridice! Nu-ţi dori prea multe, nu o să ai unde le pune!
cactus Trecut în nefiintă :(
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Dum 20 Mar 2011, 01:02
Yzzy, dragoste draga, ce-ar fi sa mutatzi discutzia despre produsele lactate la vreo Alimentara ? Nu de alta da´ si io-s mare halitor de branzeturi si va trebui sa va cer sponsorizare ca sa....fiindca s-or scumpit in draci... Atzi discutat vreunul de Roquefort ? Aia superba cu mucegai ? De branza de burduf - aia grasa si superba sau de divinitatea numita telemea de oaie scoasa din saramura si tare si grasa de nu-i adevarat pe langa care Feta nu-i decat o vaga si sinistra imitatzie ? Io zic sa deschidem un magazin...
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Dum 20 Mar 2011, 01:20
Oh! Alt brânzar?
Da, si aceea cu mucegai îmi place, si de burduf, si telemea si... si... si... Toate!
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Dum 20 Mar 2011, 04:00
Mincailor!
_____________________ Doctor Cross
Emil Condor
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Dum 20 Mar 2011, 20:04
yzzy a scris:
Emil Condor a scris:
... Si eu tot în perioada asta am redus considerabil consumul brânzeturilor - cinci săptămâni nici nu am atins acest produs, dar acum mi-am dat iarăsi liber...
Când ai scris prima dată despre acest lucru, m-am băgat şi eu în seamă, dar pentru că netul mergea rău, nu mi-a apărut mesajul, şi am lăsat-o baltă. Acum , totuşi revin. DE CE oare ai renunţa de bună-voie la brânzeturi, că nu înţeleg. Aş renunţa la carne, dar la brânzeturi, ouă, nu. Poate mă dumireşti cumva.
Nu v-am uitat! Atât tie cât si lui Zaraza vă voi răspunde la asta când am poza făcută, poza promisă mai sus.
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Lun 21 Mar 2011, 07:24
CRUCIAT a scris:
Mincailor!
pai, smantana de casa (de aia grasa, faina) am, telemea super, grasa, de aia tare, scoasa de la saramura, am, mai trebe sa ma hotarasc daca vreau spagetti sau niste melci sau niste paste ceva mai mari, ca un fel de scoica - stitzi voi - si sa mai iau ceva branza de vaca si sa pregatesc niste jumari din slanina de casa moale ca untul, bine patrunsa cu sare si afumata super si atunci le pun in straturi - branzele si pastele si jumarile si peste ele vars smantana si bag iara la cuptor si haleeesc. Proportia cinstita ar fi de 1/3 branzeturi , 2/3 paste plus smantana si jumarile. Fiindca-i tare, telemeaua trebuie sa fie rasa pe razatoarea mica - se vezi ce super arata cand se topeste... un vis
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Lun 21 Mar 2011, 08:49
cactus a scris:
CRUCIAT a scris:
Mincailor!
pai, smantana de casa (de aia grasa, faina) am, telemea super, grasa, de aia tare, scoasa de la saramura, am, mai trebe sa ma hotarasc daca vreau spagetti sau niste melci sau niste paste ceva mai mari, ca un fel de scoica - stitzi voi - si sa mai iau ceva branza de vaca si sa pregatesc niste jumari din slanina de casa moale ca untul, bine patrunsa cu sare si afumata super si atunci le pun in straturi - branzele si pastele si jumarile si peste ele vars smantana si bag iara la cuptor si haleeesc. Proportia cinstita ar fi de 1/3 branzeturi , 2/3 paste plus smantana si jumarile. Fiindca-i tare, telemeaua trebuie sa fie rasa pe razatoarea mica - se vezi ce super arata cand se topeste... un vis
E o mancare foarte grea. Macar daca inlocuiai pastele cu mamaliga... Dar asa, asta nu e mancare pentru o persoana ce tine la sanatate. Jumarile le-am scos de tot din alimentatie. Paste folosesc numai in amestec cu branza, pentru ca e felul doi pentru barbatii mei din casa, dar eu adeseori numai cat ciugulesc din acest fel sau nu mananc deloc. Paste italienesti nu fac, pentru ca prefer legumele fara paste, pestele fara paste etc. Numai fiica-mea face paste, dar ea s-a invatat cu ele.
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Lun 21 Mar 2011, 09:19
zaraza26 a scris:
E o mancare foarte grea. Macar daca inlocuiai pastele cu mamaliga... Dar asa, asta nu e mancare pentru o persoana ce tine la sanatate. Jumarile le-am scos de tot din alimentatie. Paste folosesc numai in amestec cu branza, pentru ca e felul doi pentru barbatii mei din casa, dar eu adeseori numai cat ciugulesc din acest fel sau nu mananc deloc. Paste italienesti nu fac, pentru ca prefer legumele fara paste, pestele fara paste etc. Numai fiica-mea face paste, dar ea s-a invatat cu ele.
Pai, daca-i asa de grea - nu pricep de ce fiindca in total nu are 1 kg - atunci ar trebui sa-si faca serviciul doua fleici din ceafa de porc, cu mujdei si o garnitura oarecare - mie imi plac la kestia asta catrofii prajitzi - si aia datzi cu mujdei si o salata de sezon - daca a aparut leurda cu salata verde si acrita cu zeama de lamaie. Si fleicile sa NU fie batute chiar asa de tare; mai degraba sa nu fie batute, numai puse pe gratar. Aici merge un vin demisec sau sec si, inainte, o scurta blagoslovenie cu vreo doi detzi de tzuica din zona noastra, de aia peste 42 de grade
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Lun 21 Mar 2011, 09:52
cactus a scris:
zaraza26 a scris:
Pai, daca-i asa de grea - nu pricep de ce fiindca in total nu are 1 kg - atunci ar trebui sa-si faca serviciul doua fleici din ceafa de porc, cu mujdei si o garnitura oarecare - mie imi plac la kestia asta catrofii prajitzi - si aia datzi cu mujdei si o salata de sezon - daca a aparut leurda cu salata verde si acrita cu zeama de lamaie. Si fleicile sa NU fie batute chiar asa de tare; mai degraba sa nu fie batute, numai puse pe gratar. Aici merge un vin demisec sau sec si, inainte, o scurta blagoslovenie cu vreo doi detzi de tzuica din zona noastra, de aia peste 42 de grade
Nu te tenteaza o masa compusa numai din salate din cand in cand? Carnea de porc, jumarile, lasa-le pentru doua zile din saptamana. In rest legume-legume-legume. Cum sa nu fie grea cand combini si smantana, si telemea grasa, si jumari, si paste (care nu-ti aduc nimic, nici vitamine, nici fibre, nici minerale), iar de jumari spui ca-s si afumate. Pai noi nu faceam jumarile afumate...
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Lun 21 Mar 2011, 10:28
Tu, draga - n-ai inteles; jumarile se fac din slanina afumata... tai bukatzele mici si prajesti in tigaie si daca vrei, potzi sa torni peste paste si o parte din unsoarea aia topita ca sa-i dea o aroma mai faina.
OK - de dragul tau, am sa tzin dieta o zi pe saptamana numai cu verdetzuri. In fond, si dovleceii pane pot sa fie gustoshi.. O zi pe saptamana, suport io cumva...
zaraza26
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Lun 21 Mar 2011, 10:46
cactus a scris:
Tu, draga - n-ai inteles; jumarile se fac din slanina afumata... tai bukatzele mici si prajesti in tigaie si daca vrei, potzi sa torni peste paste si o parte din unsoarea aia topita ca sa-i dea o aroma mai faina.
OK - de dragul tau, am sa tzin dieta o zi pe saptamana numai cu verdetzuri. In fond, si dovleceii pane pot sa fie gustoshi.. O zi pe saptamana, suport io cumva...
Nu cred c-am mancat vreodata jumari din slanina afumata. Noi prajeam slanina in aceeasi zi cand taiam porcul. Si celelalte jumari semanau cu ale noastre, deci nu erau afumate. Erau insa mai putin gustoase. Stai putin, ca vorbim de lucruri diferite. Jumarile sunt una, alea cum am zis mai sus, facute proaspat. Iar slanina afumata si taiata cubulete, apoi prajita, e... slanina prajita taiata cubulete.
Dac-ar fi dupa mine, ti-as tine si companie, chiar si doua zile pe saptamana, sa papi mai sanatos!
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Lun 21 Mar 2011, 11:00
zaraza26 a scris:
[. Iar slanina afumata si taiata cubulete, apoi prajita, e... slanina prajita taiata cubulete.
Dac-ar fi dupa mine, ti-as tine si companie, chiar si doua zile pe saptamana, sa papi mai sanatos!
La asta m-am referit. Jumarile alealalte de care ai zis, asa se fac cum ai scris tu, si sa aiba si asa o dunga sau doua de carne in ele si sa fie mai groase. Si sa le haleshti cu hrean sau cu ceapa dulce (DACA mai gaseshti asa ceva) si cu paine neagra (da´ sa fie neagra, cinstita si proaspata, nu porcaria pe care o vand astia. De aia-mi place mie peste masura sa ma duc sa prepararea legumei cu sfantul si binecuvantatul nume de PORC. Si, atunci cand faci chestiile alea faine, iti mai tai cate o feliutza de ficat fiert sau de alte carnuri atunci fierte si haleshti cu sare in timp ce invartzi la masina de facut carnatzii. Si, cand faci pauza, haleshti din bucatzile alea de carne proaspat taiate si fripte. Durere.
Normal ca ar fi o bucurie sa ne vedem si sa ne tzinem companie, mai ales daca mai vine shi gashka de aici si de aiurea; mancam exclusiv produse vegetale: supa de prune si ciorba de struguri iar supa si ciorba sa fie ceva mai concentrate nu apa chioara...
Emil Condor
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Vin 25 Mar 2011, 01:25
Citat :
yzzy a scris:
Emil Condor a scris:
Nu v-am uitat! Atât tie cât si lui Zaraza vă voi răspunde la asta când am poza făcută, poza promisă mai sus.
Excesul de produse ce contin calciu duce la depozitări de calciu, undeva (aiurea) prin corp. Priviti la poza ce urmează pentru a vedea depozitul acela de extra calciu:
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Vin 25 Mar 2011, 06:32
acuma mi-am dat io seama de ce imi merge mie mintea ca fiocu la masa...
zaraza26
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Vin 25 Mar 2011, 08:51
Emil Condor a scris:
Excesul de produse ce contin calciu duce la depozitări de calciu, undeva (aiurea) prin corp.
Deci e vorba de metabolismul calciului. Organismul nu reuseste sa indeparteze surplusul. Si nu cred ca se poate sa luam fix cantitatea necesara. Cumva organismul reuseste si sa indeparteze surplusul. Eu as schimba un pic proportiile intre alimente, ca sa stimulez organismul sa fie mai "atent" cu metabolismul calciului. Combina calciul altfel, eventual combina-l numai cu vegetale, adica fara carne... La o masa sa fie calciu+(vegetale si/sau cereale).
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Vin 25 Mar 2011, 09:15
Grija mare, uite ce scrie aici:
... hipercalcemia cauzata de alimentatie sau de suplimente nutritive este foarte rara, majoritatea cazurilor de hipercalcemie fiind cauzate de tumori maligne.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
dolion
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Vin 25 Mar 2011, 09:17
Conform unui studiu dat publicitatii de catre prestigiosul British Medical Journal, suplimentele de calciu luate de persoanele varstnice cresc riscul aparitiei infarctului miocardic.
Datele remise in urma studiului demonstreaza ca un procent de 30% din randul persoanelor de varsta a treia care luau in mod frecvent suplimente de calciu, se aflau in iminenta producerii unui infarct.
Pe baza noilor informatii, medicii britanici recomanda pacientilor in varsta, sa nu mai apeleze la suplimentele de calciu in speranta combaterii osteoporozei. In aceste conditii, National Osteeoporosis Society sustine ca marea majoritate a oamenilor, indiferent de varsta, trebuie sa isi asigure indeajuns calciu dintr-o dieta zilnica echilibrata, iar rezervele de vitamina D ale organismului uman, trebuie luate prin simpla expunere la soare.
In cadrul experimentului au luat parte circa 12.000 de voluntari a caror varsta depasea 40 de ani.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
Emil Condor
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 26 Mar 2011, 20:09
dolion a scris:
Grija mare!
Cancerul nu prinde de mine.
CRUCIAT
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 26 Mar 2011, 20:16
Emil Condor a scris:
dolion a scris:
Grija mare!
Cancerul nu prinde de mine.
Stii vorba aia: " de soiul rau ...si moartea fuge!"
Emil Condor
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 26 Mar 2011, 20:18
Probabil sunt eu însumi un cancer pentru altii!
CRUCIAT
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 26 Mar 2011, 20:27
Emil Condor a scris:
Probabil sunt eu însumi un cancer pentru altii!
desigur ca nu!
dolion
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 26 Mar 2011, 20:29
Eu v-am mai sfatuit sa va folositi "computerul" din cap pentru a fi sanatosi; dati-i ordin si el se executa!
Emil Condor
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Sam 26 Mar 2011, 20:31
Corect! Vorba lui Geta: subscriu.