Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Dum 19 Apr 2009, 09:16
Hristos a înviat!
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Dum 19 Apr 2009, 16:21
Un Paste perfect, Perfectus!
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Dum 19 Apr 2009, 21:52
Cactus perfectus et multum modestus cu tine şi pentru tine in modus perfectus specialus luatus vinum din podgoria balcon şi dat pe gât una ulcica plină cu licoare roşie, aromată, plăcută la gust, rugând pe Dumnezeu să te ajute să-ţi poţi duce crucea ce ţi-a dat-o.
PS. Mai mult de-o ulcică n-am îndrăznit.
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Lun 20 Apr 2009, 03:10, editata de 1 ori
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
...dat pe gât una ulcica plină cu licoare roşie, aromată, plăcută la gust...
Asa, asa! Mai lasă si pentru vizitatori!
Să ajute Dumnezeu pe vizitatori să vină sănătoşi, că dacă n-o mai fi zamă din podgoria balcon o fi bună şi apa de la robinet adusă din Oaşa şi strecurată prin filtru magnetic.
cactus Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 3260 Localizare : Paradis Data de inscriere : 26/08/2008
Cactus perfectus et multum modestus cu tine şi pentru tine in modus perfectus specialus luatus vinum din podgoria balcon şi dat pe gât una ulcica plină cu licoare roşie, aromată, plăcută la gust, rugând pe Dumnezeu să te ajute să-ţi poţi duce crucea ce ţi-a dat-o.
Io am fost la Sandu la crama - normal ca am beut si pentru voi totzi si pentru fiecare in parte...
_____________________ "Să muriţi bine " (Băsescul )
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
Persoanele care nu prea se inghesuie sa munceasca si care au oroare de exercitiile fizice banuiau de multa vreme acest lucru, dar acum a fost confirmat de oamenii de stiinta : lenea prelungeste viata. Doi cercetatori germani, dr. Peter Axt si fiica sa, dr. Michaela Axt-Gadermann, au publicat o carte ("Bucuria Lenii : Cum s-o lasi mai moale si sa traiesti mai mult") in care explica pe larg faptul ca toti oamenii poseda o cantitate limitata de "energie vitala" si ca viteza cu care este consumata, determina precis speranta de viata a fiecarei persoane.
Cei doi mai spun ca activitatile care sunt mari consumatoare de energie, precum "trasul de fiare" intr-o sala de forta, accelereaza imbatranirea si fac organismul mai susceptibil la imbolnavire. "Un stil de viata mai relaxat este important pentru sanatate... Daca ai o viata stresanta si faci exercitii fizice in exces, organismul produce hormoni care determina instalarea hipertensiunii", afirma Axt-Gadermann. Ea a adaugat ca una dintre diferentele-cheie intre oamenii mai lenesi si cei hiperactivi este ca organismele mai active produc mai multi "radicali liberi" molecule instabile de oxigen despre care se crede ca ar accelera imbatranirea. Mai mult, "lenea este, de asemenea, importanta pentru un sistem imunitar sanatos pentru ca celulele specializate in apararea organismului sunt mai puternice in conditii de relaxare decat in situatii de stres". Iar in timpul relaxarii si metabolismul este mai lent, producandu-se mai putini radicali liberi.
Atat Axt-Gadermann, 34 de ani, cat si tatal sau, in varsta de 65 de ani, au fost alergatori de cursa lunga, ceea ce le permite sa sustina ca vorbesc in cunostinta de cauza. Totodata, ei afirma ca râsul este o alternativa mai sanatoasa decat alergarea sau exercitiile fizice.
In carte, cei doi cercetatori mai spun ca lenea este foarte buna si pentru creier. Asta pentru ca exercitiile fizice sau stresul duc la producerea unui excedent de cortisol, un hormon care vatama neuronii si provoaca pierderi de memorie si senilitate prematura.
Nota personala : Bâtrânii nostrii spuneau despre o persoana lenesa : Asta traieste 100 de ani si uite...s-a dovedit ca aveau dreptate.
Dacă cineva ţi-a făcut un rău, nu căuta să te răzbuni. Aşază-te pe malul râului şi în curând îi vei vedea trecând cadavrul. (Lao Ti)
abbilbal
"Lenea lungeşte viaţa" ...... Atat Axt-Gadermann, 34 de ani, cat si tatal sau, in varsta de 65 de ani, au fost alergatori de cursa lunga, ceea ce le permite sa sustina ca vorbesc in cunostinta de cauza.
Păi, hai să aruncăm coada ochiului spre sportivii de performaţă după ce trec de 50 ani. Sunt toţi mai zbârciţi decât restul lumii, cei mai mulţi tremură şi stau ţintuiţi în scaune cu rotile. Şi se mai spune că "sportul fortifică organismul".... Da, este şi în această spusă o doză de adevăr, dar nu sportul de performanţă, ci sportul de toate zilele în care să nu fie depus un efort prea mare, dar să se facă multă mişcare în aer liber, nepoluat.
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mar 21 Apr 2009, 10:09
cactus a scris:
abbilbal a scris:
Io am fost la Sandu la crama - normal ca am beut si pentru voi totzi si pentru fiecare in parte...
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mar 21 Apr 2009, 12:55
stand io pe balcon, in fotoliu - am balcon frumos - si gandind intens - kam ashea si profund am ajuns la concluzia la care oricine citeste Biblia a ajuns demult; adika, tarziu, dar mi-o pikat fisa; nu de alta da´avusei cu cineva o discutzie si am lasat-o balta fiindca nu-mi plac disputele; totushi, i-am explicat gagiului ca nu e bine sa se rupa un verset de Biblie din context fiindca rezulta adevaruri false dupa cum periculos este sa cladeshti o invatzatura bazata pe un singur verset, si ala gresit intzeles. Asa ca ne-am certat pana cand nu i-am trantit pe masa o carte (manual biblic) care nici nu era nici macar catolic sau ortodox. Ca io i-am spus ca Biblia a aparut in viatza reala, scrisa de oameni reali - ok, sub indrumarea Tatalui Ceresc - asa ca nu-i bine s-o consideram carte magica sau culegere de poveshti sau numai literatura, geografie sau istorie. Ele exista dar important este mesajul desprins din intreaga Biblie nu numai dintr-o parte a ei. Buuun. In final am cazut de acord. Fiindca cred ca am dreptate; veacuri la rand s-au luat ad-literam versetelel din Matei 10.34 - 37 si in numele lor au fost omoratzi oameni; si inca mult prea multzi; daca stam sa judecam ceva mai atent, pentru un crestin, Biblia este intr-adevar cea mai importanta arma - dar ea este o arma a spiritului (vezi Paul) cu care sunt combatute idei vrajmashe si se elibereaza calea adevarului lui Dumnezeu spre cea mai intima cetate a gandirii omului. Ceea ce afirma Iisus este o lupta verbala, de lamurire; nu pomeneshte niciunde ca a venit pe lume ca sa semene moarte intre tata si parintzi; si, tot el spune - undeva la Matei 10.37-38 ca trebuie ca iubirea fatza de El sa fie mai puternica decat iubirea fatza de oamenii cei mai apropiatzi - si, astfel, el deschide calea si a "neamurilor" spre creshtinism. DAR - zic eu - ofera si calea pentru ca totzi oamenii sa se intzeleaga intre ei in numele LUI, pe baza invatzamintelor date de El. Deci, un fel de "pace intre totzi oamenii". Oamenii - in nemasurata lor intelepciune (dovada ca si un papa e bun de ceva) au interpretat aceste versete ca pe un indemn la "convingere volentis-nolentis" , folosind in primul rand sabia si focul.
Gata ca am zis destule erezii; am ostenit si cred ca ma duc sa kujet - de data asta ies din casa... Serbus. Mai zic io cand imi vine keful..
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mar 21 Apr 2009, 14:50
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mar 21 Apr 2009, 15:45
Hmm, cactuse, vad ca-ti place pana la urma sa "discuti" religioase dar nu pe terenul altuia!
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mar 21 Apr 2009, 17:54
nu neaparat; era un aspect care m-a interesat; ar mai fi vreo doua si cam atat.... Sa intru pe terenul altuia ar insemna o discutie care usor poate degenera in disputa si asta chiar ca nu vreau. Las teologilor...
Emil Condor
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mier 22 Apr 2009, 00:04
Are dreptate Zaraza că-i zici bine, Perfectule! Continuă, te rugăm! Ai expus acolo câteva idei foarte interesante.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mier 22 Apr 2009, 16:15
io vleau sa vina iarna.....
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mier 22 Apr 2009, 16:22
asta-i personala - pentru IO si atata tot... cam, am si io dreptul...
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mier 22 Apr 2009, 17:01
Ireal...
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CACTUS PERFECTUS Mier 22 Apr 2009, 18:10
cactus a scris:
asta-i personala - pentru IO si atata tot... cam, am si io dreptul...
mmmmm... asta-mi place tare mult si mie!!!!!!!!!!!!!!!!!
e din tineretele mele
Hai la mine in birou ca e asa racoareeeee... Suntem spre nord si tinem geamul deschis de la prima ora...in loc de cos de fum.
Da , da´ nici voi nu avetzi zapada; numai Emil are.... sa bolunzeshti...
Se anunta zapada la munte spre sfarsitul saptamanii. Cred ca atunci voi simti ca am zapada la doi pasi! Mai trebuie sa o si ating? Eu cred! ...fara sa pun mana!