LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
padure istorie efremovivanantonovici CPSF google Fantasy Limba reclame muzica_traditionala humanitas 1 politica romana 1918 drumetie 23 Popasul brasov taieri mediu curiozitati comment-143 nicuvar sibiu problema internet
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 I_vote_lcap,,Liberul arbitru" - Pagina 2 I_voting_bar,,Liberul arbitru" - Pagina 2 I_vote_rcap 
Emil Condor
,,Liberul arbitru" - Pagina 2 I_vote_lcap,,Liberul arbitru" - Pagina 2 I_voting_bar,,Liberul arbitru" - Pagina 2 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

,,Liberul arbitru"

In jos 
+9
Cristina
Layla
zuum
abbilbal
Anahoret
yzzy
Emil Condor
Ciprian
ACCENT
13 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
AutorMesaj
Ciprian

Ciprian

Numarul mesajelor : 1574
Data de inscriere : 17/12/2008

,,Liberul arbitru" - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyLun 16 Mar 2009, 21:39

Si eu la fel, dar am eu ideea asta ca e mai bine sa recurg la ele numai in functie de necesitate. Cum ziceam, mesajul crestinismului este unul simplu. Teologia crestina insa nu e. Sa inveti a cita capitolele si versetele e ca si cum la sah cineva ar invata deschiderile. Le poti executa pe dinafara, mutare dupa mutare, cu cat adeversarul cunoaste oarece sah, cu atat mai bine si mai usor.
Si de prezentat, au fost prezentate concluzii gresite, in urma citarii Bibliei. Asa mai bine?
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyLun 16 Mar 2009, 22:03

Si stiu ca nu e mai bine. Ceea ce vrea zuum sa zica ar suna cam asa: "El da citate, deci trebuie sa aiba drepate, pentru ca poate sa-si sustina puncul de vedere; tu dai citate care demonstreaza alceva, ergo, nici unul nu aveti dreptate, pentru ca nici nu puteti sa aveti, pentru ca Biblia e plina de contradictii, greseli, adaugari, corectari, fantezii. Deci eu am dreptate".
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyLun 16 Mar 2009, 23:03

Dar şezi puţin şi mă lămureşte Cioprian. Dacă eu citesc Biblia, nu am voie să cred că nu este Liber Arbitru ? Şi dacă eu vreau să cred că Dâmnezeu mă dirijează ca pe un orb, cu ce deranjez pe alţii ?care cred că ei se mişcă liber, în dragă voie, ca şi frunzele bătute de vânt toamna? Dar oare frunzele şi mişcă liber sau după cum bate vântul ?

ACCENT

Numarul mesajelor : 785
Data de inscriere : 03/12/2008

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyLun 16 Mar 2009, 23:19

Taaaare te mai rătăceşti Ciprian.
Şi pentru că eşti atît de activ, nu-i mare lucru să-i ajuţi şi pe alţii să se rătăcească.
Ce crezi tu că este omul?
Mie îmi face impresia că tu-l crezi pe om ca fiind doar ce se vede şi poate fi palpabil. Nu te-ai întrebat niciodată ce poate fi omul înainte de a se naşte, şi ce se-ntîmplă cu el după moartea trupului? Eu cred că ,,Materialismul dialectic" te-mpiedică să vezi atît înainte de naşterea omului cît şi dincolo de moarte.

Ai văzut că Domnul Isus Hristos, înainte de a se naşte ca un om printre oameni, fusese Cuvîntul lui Dumnezeu rostit prin prooroci; Cuvînt care nu are formă de om, nu este palpabil, şi nici vizibil. Era doar un cuvînt rostit/vorbit ce putea fi doar auzit.
Cuvîntul şoptit, vorbit, strigat, cîntat... este auzibil, dar nu-i vizibil.
Ca să devină vizibil cumva, Cuvîntul trebuie scris şi citit.
Dar Cuvîntul, ca să se şi manifeste în adevăratul Lui înţeles, trebuie să capete şi un trup.
Odată trupul pregătit, el nu poate ieşi din limitele rostirii sale de mai înainte.
Cuvîntul întrupat se va manifesta exact aşa cum a fost vorbit, indiferent cît ar suferi ţărîna.

Este ca un fel de scenariu pregătit dinainte, se fac uneori şi repetiţii, iar la momentul potrivit trupul răsărit din Cuvănt se va manifesta întocmai după cum a fost întocmit scenariul. Şi nu se poate face nici un fel de modificare, nici o abatere de la scenariu.
Singurul care poate schimba comportamentul individului este Creatorul. Citeşte ce urmează!

,,Scriptura zice lui Faraon: ~ Te-am ridicat inadins, ca sa-Mi arat in tine puterea Mea, si pentruca Numele Meu sa fie vestit in tot pamantul." (Rom.9:17).

Ai văzut Cine l-o ridicat pe Faraon, şi pentru ce? Mai citeşte odată ca să memorezi.

Şi-acuma vezi dacă Faraon a avut ,,Liberul arbitru" şi dacă s-a folosit de el:
,,1. Domnul a zis lui Moise: "Iata ca te fac Dumnezeu pentru Faraon
2. Tu vei spune tot ce-ti voi porunci Eu ca sa lase pe copiii lui Israel sa plece din tara lui.
3. Eu voi impietri inima lui Faraon" (Exodul 7).
,,Domnul a impietrit inima lui Faraon, si Faraon n-a lasat pe copiii lui Israel sa plece din tara lui" (Exodul 11:10).

Ce zici, a făcut Faraon ce-a vrut el, sau a făcut ce-a vrut Dumnezeu?
Atenţie! Împietrirea inimii nu a depins de Faraon.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyLun 16 Mar 2009, 23:58

abbilbal a scris:
Dar şezi puţin şi mă lămureşte Cioprian. Dacă eu citesc Biblia, nu am voie să cred că nu este Liber Arbitru ? Şi dacă eu vreau să cred că Dâmnezeu mă dirijează ca pe un orb, cu ce deranjez pe alţii ?care cred că ei se mişcă liber, în dragă voie, ca şi frunzele bătute de vânt toamna? Dar oare frunzele şi mişcă liber sau după cum bate vântul ?
Cred ca intrebarile astea sunt de fapt indreptate catre Batolomeu-ACCENT, din moment ce incepeti cu "Dacă eu..." si "nu am voie...". Eu am sustinut liberul arbitru.
Ce conteaza este cand tragi linia si faci socoteala, la ce rezultate ajungi.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMar 17 Mar 2009, 00:48

Aşa este Ciprian. Tu ai susţinut şi susţii Liberul Arbitru. Eu te-am conbătut şi te combat suţinând că nu am Liber Arbitru, cât priveştre adrisantul, întrebarea este pentru ce-l, cei, cele care vor să răspundă cu mai mult sau mai puţine citate din Biblie. Pentru că dreptul la opinie este liber la fel ca şi dreptul la cultură.

zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMar 17 Mar 2009, 05:30

Citat :
Ai văzut că Domnul Isus Hristos, înainte de a se naşte ca un om printre oameni, fusese Cuvîntul lui Dumnezeu rostit prin prooroci; Cuvînt care nu are formă de om, nu este palpabil, şi nici vizibil. Era doar un cuvînt rostit/vorbit ce putea fi doar auzit.
Cuvîntul şoptit, vorbit, strigat, cîntat... este auzibil, dar nu-i vizibil.
Ca să devină vizibil cumva, Cuvîntul trebuie scris şi citit.
Dar Cuvîntul, ca să se şi manifeste în adevăratul Lui înţeles, trebuie să capete şi un trup.
Odată trupul pregătit, el nu poate ieşi din limitele rostirii sale de mai înainte.
Cuvîntul întrupat se va manifesta exact aşa cum a fost vorbit, indiferent cît ar suferi ţărîna.

Asta este doar una dintre mai multe interpretari. Primii crestini au avut mari controverse cu privire la aceasta doctrina. Biserica lui Isus s-a corupt din primele secole, crestinii s-au dezbinat si au ramas asa pana in ziua de azi.
Eu sunt de acord cu cuvantul forma sau imagine, Dumnezeu icoana!

Citat :
Este ca un fel de scenariu pregătit dinainte....

Deci sa zicem ca Dumnezeu este Cuvantul (?) si Dumnezeu Cuvantul s-a intrupat in Isus. De aici ecuatia e simpla Dumnezeu=Isus. Cand i-a fost scris lui Dumnezeu ca se va intrupa in om ? Cum au putut oamenii sa faca profetii despre "planul" lui Dumnezeu , stiau ei ce planuri avea Dumnezeu inainte ca ei insisi sa se nasca? Avem aici o problema cu cronologia evenimentelor!
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMar 17 Mar 2009, 05:45

Citat :
,,Scriptura zice lui Faraon: ~ Te-am ridicat inadins, ca sa-Mi arat in tine puterea Mea, si pentruca Numele Meu sa fie vestit in tot pamantul." (Rom.9:17).
Eu nu am afirmat egalitate, cand sustineam ca omul are libertatea de a alege. Nu exista versetul "Libertate, Egalitate, Fraternitate". Suveranitatea lui Dumnezeu nu a intrat vre-odata in discutie, doar cand gresit ati afirmat ca libertatea omului implica atac la suveranitatea divina. Cum nu omul, ci Dumnezeu e suveran, libertatea omului este in functie de suveranitatea Sa.
Libertatea omului insa implica si responsabilitatea sa, nu a lui Dumnezeu, pentru cele ce le face, de aceea este si va fi tras la judecata de un Dumnezeu just si chiar plin de dragoste in judecatile Sale.
Si daca am amintit de responsabilitate, Romani si ceea ce Apostolul vrea sa zica nu incepe cu capitolul 9, ci cu capitolul 1, unde, asa cum am aratat, Pavel pune responsabilitatea, clar si fara echivoc, pe socoteala omului pentru situatia in care se gaseste.
Prin urmare, daca pot da un singur verset care sa arate ca Faraon si-a impietrit singur inima, argumentul dumneavoastra cade. Si am sa dau nu unul, ci doua:
Citat :
Exo 8:15 Faraon, văzînd că are răgaz să răsufle în voie, şi-a împietrit inima, şi n'a ascultat de Moise şi de Aaron, după cum spuse Domnul.
Citat :
Exo 8:32 Dar Faraon, şi de data aceasta, şi-a împietrit inima, şi n'a lăsat pe popor să plece.
Datul de citate, pe sarite, fara context, ofera doar pretext.
Cat despre justitia lui Dumnezeu, este prezenta si aici. Textul nu zice ca Faraon a fost predestinat de la nastere iadului si impietririi inimii, ci Dumnezeu, asa cum arata si Romani 1, trage pe oameni la raspundere petnru pacatele lor cand voieste:
Citat :
Joh 3:18 Oricine crede în El, nu este judecat; dar cine nu crede, a şi fost judecat, pentrucă n'a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
Iar el Faroan, conform textului, nu a fost inaltat ca sa aiba de unde merge in iad, ci, conform textului, a fost ridicat pentru o misiune, misiune care este redata atat de Moise, in Ex. 9:16, cat si aici, anume "sa-Mi arat in tine puterea Mea, si pentruca Numele Meu sa fie vestit in tot pamantul", lucru care s-a si intamplat, nu intr-o imprejurare, ci in zece, de unde si " a suferit cu multă răbdare ". De ce, ca doar inima lui Faraon fusese impietrita, nu?

Ultima editare efectuata de catre Ciprian in Mar 17 Mar 2009, 05:46, editata de 1 ori
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMar 17 Mar 2009, 05:46

Zuum te salut. Emil m-a întrebat la privat dacă sunt supărat pe tine de nu-ţi răspund la un salut.
Nu sunt supărat că nu am de ce, dar încă nu am dat peste acel salut. Dar acest salut este valabil şi ca răspuns pentru salutul tău.

ACCENT

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMar 17 Mar 2009, 10:37

Ciprian a scris:

Domnule ACCENT, nu-i asa ca sunteti totuna cu "Bartolomeu"?
Cred ca intrebarile astea sunt de fapt indreptate catre Batolomeu-ACCENT...
Să ştii că nu mă supăr indiferent cum mi-ai zice. Alţii mi-au zis c-aş fi W.M.Branham şi tot nu m-am supărat. Oricum, tu, tot cu mine ai de-a face.

Şi-acum să trecem la oile noastre.
Trebuie să adaug că tu nu vezi decît la suprafaţă. Orice paravan este o realitate pentru tine şi nu te interesează ce se află în dosul paravanului. Tu doar sesizezi ~efectul~ fără a băga de seamă ~cauza~.

,,Exo 8:15 ~ Faraon, văzînd că are răgaz să răsufle în voie, şi-a împietrit inima (şi n'a ascultat de Moise şi de Aaron), după cum spuse Domnul".
În versetul acesta ai văzut ce a făcut Faraon, ca şi cum ar fi făcut cu de la el putere. Dar nu ţi-ai pus întrebarea din ce cauză a procedat Faraon aşa. Răspunsul la întrebare se află chiar în verset: ,,după cum spuse Domnul". Acum ai văzut din ce cauză? Pentru că aşa spusese Domnul. Adică era voinţa Domnului care se împlinea prin împietrirea inimii lui Faraon.

Tu ai impresia că dacă Dumnezeu a spus ,,Eu voi impietri inima lui Faraon" (Exodul 7:3), lăsa EL la îndemîna lui Faraon să şi-o împietrească singur? Îmi face impresia că-L subestimezi pe Dumnezeu. Tu crezi că Olarul lasă la îndemîna vasului ca să se facă el singur pentru întrebuinţare de cinste sau pentru una de ocară? De cînd ţărîna/lutul îşi permite să treacă peste deciziile Olarului? Hai să fim serioşi!

Totuşi e bine că susţii ,,Liberul arbitru" pentru că altfel n-ar ieşi în evidenţă inexistenţa lui.
Falsul trebuie să-şi facă simţită prezenţa tocmai ca să poată fi demonstrat că este fals. Altfel s-ar bucura de trecere ca şi cum ar fi un adevăr.
Sincer, îmi pare rău că tocmai tu îl susţii, dar cineva trebuie s-o facă. Şi-ai să-l susţii în continuare chiar cu riscul de a deveni ridicol. Acesta este rolul tău şi n-ai să te poţi debarasa de el. Tu eşti născut pentru aşa ceva. Iar eu sînt născut pentru a dovedi contrariul. Şi-l voi dovedi indiferent că unora ca tine nu le convine.

zuum a scris:

Cand i-a fost scris lui Dumnezeu ca se va întrupa în om ? Cum au putut oamenii sa faca profeţii despre "planul" lui Dumnezeu? Ştiau ei ce planuri avea Dumnezeu înainte ca ei înşişi să se nască? Avem aici o problema cu cronologia evenimentelor!
Nici un om, fie el chiar şi prooroc, nu poate vorbi, nici să aştearnă pe hîrtie, despre planul lui Dumnezeu decît dacă chiar Dumnezeu însuşi îl îndeamnă să o facă.
Deci proorocii n-au vorbit de capul lor cu de la ei putere.
De fapt ce este un prooroc? Este o maşinărie cu chip de om prin care se poate face auzit Glasul lui Dumnezeu şi tot ce vrea EL ca să vorbească/vestească lumii acesteia.
Bănuiesc că ai citit despre Samuel că era ,,o fiinţă Dumnezeiască" (1Samuel 28:13). El era prooroc încă înainte de a fi zămislit, şi a rămas prooroc şi dincolo de moarte.

Samuel măcar că era mort, a proorocit lui Ahab: (vezi 1Samuel 28)
,,15. Samuel a zis lui Saul: "Pentruce m-ai turburat, chemandu-ma?" Saul a raspuns: "Sunt intr-o mare stramtoare: Filistenii imi fac razboi, si Dumnezeu S-a departat de la mine; nu mi-a raspuns nici prin prooroci, nici prin vise. Si te-am chemat sa-mi arati ce sa fac."
16. Samuel a zis: "Pentruce ma intrebi pe mine cand Domnul S-a departat de tine si S-a facut vrajmasul tau?
17. Domnul iti face asa cum iti vestisem din partea Lui; Domnul a rupt imparatia din mainile tale, si a dat-o altuia, lui David.
19. Si chiar Domnul va da pe Israel impreuna cu tine in mainile Filistenilor. Mane, tu si fiii tai, veti fi impreuna cu mine si Domnul va da tabara lui Israel in mainile Filistenilor".
Sus In jos
Layla

Layla

Numarul mesajelor : 168
Varsta : 62
Data de inscriere : 24/02/2009

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMar 17 Mar 2009, 11:51

Gasesc aici,un subiect foarte interesant "liberul arbitru" si discutii pro si contra,uite..va spun parerea mea,de om simplu,cu credinta in Dumnezeu:

In trecerea prin viata,Dumnezeu ne arata multe cai si oportunitati in a alege un "drum",ne lasa intuitia si primul impuls pe care de multe ori le constientizam,dar nestiind,sau neintelegand diferentele dintre bine si rau,gasindu-ne de multe ori la rascruci de drumuri,ori cumpene si bariere de trecut..avem la dispozitie alegerea prin "liberul arbitru",alegere ce ne apartine intr-o fireasca si reala traire personala,prin care ori putem fi usor influentati de situatii si evenimente,ori prin incredere in propria persoana,putem finaliza un obiectiv dorit.

Si pentru ca acest subiect m-a fascinat dintotdeauna,va las o mica povestire,un gand expus,candva,undeva...

Azi dimineata am decis sa-mi pun din nou ceasul pe mana.....nu-l mai port de cativa ani ,nu mai voiam sa vad trecerea timpului atat de aproape ....cum zboara atat de departe,cu toate ca inevitabil aveam nevoie de controlul clipei.....dar,ups !...i-a stat bateria..a ramas intepenita...atunci,cand am acceptat prin liber arbitru asumat schimbarea !!!! ..si ufff na!..nu-i pot scoate capacelul,nu pot singura.....si pentru prima data dupa atata timp de incapatanare ca eu pot de una singura sa fac,sa dreg,sa trec de toate......realizez ca am nevoie de ajutor!!!
Si atunci… chem si strig si cred ca’s disperata!
-Ajuta-ma te rog sa deschid capacelul inimii si sa pun o baterie noua,o noua iubire.....ultima iubire,din prima zi fericita a vietii mele.....
Eheee..poate zici ca fabulez,dar uite...ca-mi dau buzna gandurile si nu le pot astampara.....
Poate te intrebi,"bine,bine..dar de ce eu????"
Poate ma intreb”bine,bine..dar cine esti tu?”
Pai stii de ce?...am lasat deoparte liberul arbitru si am dat liber intuitiei si primului impuls,zicandu-mi...""ai acumulat si tii in tine mai fato,toata iubirea si dorinta din lume...ai incercat sa o daruiesti si mereu te-ai tot izbit de bariere omenesti...ce-ti tot dezbracau doar trupul....hey..uite un om care a reusit sa-ti dezbrace sufletul,sa-ti readuca in minte amintiri care nu mai dor,un om la care cand ma gandesc..si ohooo..ma tot gandesc,imi incalzeste atat de tare fiinta..[...]
Acel ceas,acel timp...acea clipa,nu mai are consistenta pentru ca a ramas incremenita.........pentru ca de fapt,eu vorbeam cu gandurile mele,un monolog aiurea si pentru ca acel om e imaginar si nu exista....

(fragment din "CLIPA "febr.2007)
Sus In jos
ACCENT

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMar 17 Mar 2009, 13:43

Layla a scris:
Gasesc aici,un subiect foarte interesant "liberul arbitru" si discutii pro si contra.

...avem la dispozitie ~alegerea~ prin "liberul arbitru", ~alegere~ ce ne apartine intr-o fireasca si reala traire personala, prin care ori putem fi usor influentati de situatii si evenimente, ori prin incredere in propria persoana, putem finaliza un obiectiv dorit.

Omul, pentru ~a alege~, trebuie să fie îndemnat ca s-o facă. Deci meritul pentru ~alegere~ nu este al omului, ci al Celui care l-a îndemnat pe om în acest sens. Nici măcar ~credinţa~, omul nu o are cu de la el putere. Dacă omul nu este înzestrat cu puterea de a crede, el nici măcar nu poate să creadă.
Nu trebuie să facem din ~alegere~ un merit personal.
Întotdeauna cînd vei face o alegere, nu vei alege ce vrei tu, ci vei alege ce vrea Dumnezeu, măcar că trăieşti cu impresia că îţi aparţin faptele. Tu nu vei avea nici o vină dacă ai ales rău, şi nu vei avea nici un merit dacă ai ales bine. Vina sau meritul, aparţin doar Celui care te conduce şi te îndeamnă.

PS. Am grupat şi povestirea ,,Străin şi călător" la popasul meu. Îţi va veni mai uşor ca să citeşti.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMar 17 Mar 2009, 20:52

Transparenta diplomatie, domnule Baracc, dar nu e nici o problema. Eram doar curios; valabilitatea sau incorectitudinea lor raman acelasi, indiferent cine le pune pe masa.
Din pacate, si in mod evident, argumentele dumneavoastra tind sa urmeze diplomatiei aratate.
Daca cititi inca o data, si fara prejudecati, veti vedea ca textul e cat se pare de clar. A fost Faraon cel care si-a intarit inima, negru pe alb, si oricat ar incerca oricine, inclusiv dumneavoastra, nu puteti sa modificati textul. Acelas text spune ca aceasta intarire a avut loc asa dupa cum Dumnezeu a stiut ca are sa se intample, asa dupa cum Dumnezeu a prezis. Cum am afirmat anterior, daca exista text care sa arate ca Faraon are vointa si prin urmare responsabilitate pentru actiunile sale, argumentul dumneavoastra nu mai poate tine apa. Ei bine, ca vreti sa acceptati sau nu, textul ramane clar.
Tot caracteristic diplomatiei dumneavoastra, ati ales versetul care va convine mai bine. Exod 8:32, care e mult mai direct, l-ati maturat sub covor:
Citat :
Exo 8:32 Dar Faraon, şi de data aceasta, şi-a împietrit inima, şi n'a lăsat pe popor să plece.
Alegerea aceasta, evidenta, pe care ati facut-o, ar trebui sa fie mai mult decat evident ca ati analizat cele prezentate si ati ales ce va convenit, prin urmare aveti, stimate Baracc, libertatea ce a alege! idee thumb_yello
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMar 17 Mar 2009, 20:56

Baracc a scris:
Întotdeauna cînd vei face o alegere, nu vei alege ce vrei tu, ci vei alege ce vrea Dumnezeu, măcar că trăieşti cu impresia că îţi aparţin faptele. Tu nu vei avea nici o vină dacă ai ales rău, şi nu vei avea nici un merit dacă ai ales bine. Vina sau meritul, aparţin doar Celui care te conduce şi te îndeamnă.
Astea sunt hula si batjocura la adresa lui Dumnezeu! rules2 frusty fight
Pavel a incercat tocmai ideile astea sa le combata la evrei, ca ei nu sunt si raman alesi, rasa ariana pura, indiferent ce fac, si oricine nu este din Avraam, facand binele, este lepadat. Aveti grija la ce concluzii si pe ce principii va calauziti viata! Astazi, dupa cum zice Scriptura, ti se pune in fata binele si raul, alege binele, ca sa traiesti!
Sus In jos
ACCENT

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMar 17 Mar 2009, 23:27

Ciprian a scris:

Transparenta diplomatie, domnule Baracc, dar nu e nici o problema.
Nici de data asta nu mă supăr, dar măcar spune-mi şi mie cine-i Baracc, dacă tot mă compari cu el.
Ciprian a scris:

A fost Faraon cel care si-a intarit inima, negru pe alb, si oricat ar incerca oricine, inclusiv dumneavoastra, nu puteti sa modificati textul. Acelas text spune ca aceasta intarire a avut loc asa dupa cum Dumnezeu a stiut ca are sa se intample, asa dupa cum Dumnezeu a prezis.
Eu te ştiam mai studios Cipriane, dar chiar atît de superficial să fii, nu m-am aşteptat.
Aici nu-i vorba de ştiinţa lui Dumnezeu de mai înainte. Tu ai impresia că dacă Dumnezeu n-ar fi vrut ca lui Faraon să-i fie împietrită inima, n-ar fi putut să împiedice acest lucru? Oare crezi că Dumnezeu e neputincios? Abea tu Îl înjoseşti pe Dumnezeu.
Pentru că ai învăţat degeaba atîta Teologie, am să-ţi explic eu, măcar să ştii de acum înainte.

Te întreb: -A precizat Dumnezeu pentru ce voia să-i împietrească inima lui Faraon?

Îmi dau seama că vei căuta în Biblie la ~Exodul 7~ ca să-mi răspunzi următoarele:
,,3. Eu voi impietri inima lui Faraon, si Imi voi inmulti semnele si minunile in tara Egiptului.
4. Totus Faraon n-are sa v-asculte. Apoi Imi voi intinde mana asupra Egiptului, si voi scoate din tara Egiptului ostile Mele, pe poporul Meu, pe copiii lui Israel, prin mari judecati.
5. Egiptenii vor cunoaste ca Eu sunt Domnul, cand Imi voi intinde mana asupra Egiptului, si cand voi scoate din mijlocul lor pe copiii lui Israel."
~Exodul 11~
,,9. Domnul a zis lui Moise: "Faraon n-are s-asculte de voi, pentru ca sa se inmulteasca minunile Mele in tara Egiptului."
10. Moise si Aaron au facut toate aceste minuni inaintea lui Faraon; Domnul a impietrit inima lui Faraon, si Faraon n-a lasat pe copiii lui Israel sa plece din tara lui".

Ţine minte versetul 10 din Exodul 11, pentru că aici găseşti pe Cel ce a împietrit inima lui Faraon. Iar în versetul 9 este scris motivul/cauza pentru care Dumnezeu a procedat aşa.
Ai auzit/văzut pentru ce Domnul a împietrit inima lui Faraon? Pentru ca să se înmulţească minunile Lui în Egipt.
Acum te mai întreb odată: Cine a împietrit inima lui Faraon?
Dacă răspunzi că Faraon şi-a împietrit-o singur cu de la el putere, rezultă că-L faci pe Dumnezeu neputincios şi mincinos.

Ciprian a scris:

Tot caracteristic diplomatiei dumneavoastra, ati ales versetul care va convine mai bine.
Exodul 8:32, care e mult mai direct, l-ati maturat sub covor:
Citat:

Alegerea aceasta, evidenta, pe care ati facut-o, ar trebui sa fie mai mult decat evident ca ati analizat cele prezentate si ati ales ce va convenit, prin urmare aveti, stimate Baracc, libertatea de a alege!

Extraordinar! Tu crezi că eu scriu şi aleg cu de la mine putere. Deci tu mă vezi mai presus decît Dumnezeu pe care L-ai făcut neputincios şi mincinos. Poate că de aceea te simţi atît de mic înaintea mea.

Tu ai impresia că dacă-ţi dădeam exemplul cu Exodul 8:32 nu ajungeam şi la Exodul 11:10 ?

Dar ca să fii cu inima împăcată prefer să vii tu cu un exemplu din Biblie care consideri c-ar fi de necontestat în ceea ce priveşte ,,Liberul arbitru". Sau chiar mai multe. Eu stau la dispoziţia ta ca să mă blochezi, astfel încît să nu mai pot a te contrazice. Aş vrea să mă faci de ruşine. Dacă nu reuşeşti, să ştii că te fac eu de ruşine.

Ciprian a scris:

Astazi, dupa cum zice Scriptura, ti se pune in fata binele si raul, alege binele, ca sa traiesti!

Chiar refuz să aleg eu, şi tot voi trăi veşnic... că Binele a fost ales de Domnul pentru mine.
Dacă pentru tine ai făcut tu alegerea, garantez că n-ai ales bine.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMar 17 Mar 2009, 23:44

Eu nu am sa contrazic Biblia, cum o faceti dumneavoastra. Ce eu spun este ca Dumnezeu este drept si iubitor, lasa oamenilor libertatea de a alege. Nu predestineaza pe nimeni pentru iad sau rai, si nu poate fi categoric invinuit de rautatea si pacatul omului, dupa cum o faceti dumneavoastra. Ce eu a trebuit sa arat, si am aratat, e ca Biblia afirma ca Faraon si-a intarit inima, fiind responsabil astfel de pacatul sau. Asta este negru pe alb, indiferent de vorba lunga de predicator caruia-i place sa-si predice siesi.

Citat :
Chiar refuz să aleg eu, şi tot voi trăi veşnic... că Binele a fost ales de Domnul pentru mine.
Ei da, veti trai vesnic indiferent ce veti face, pentru ca orice rau si pacat pe care-l savarsiti, e de la Dumnezeu venit!
Trageti o predica la asta:
Citat :
Deu 30:15 Iată, îţi pun azi înainte viaţa şi binele, moartea şi răul.
Deu 30:16 Căci îţi poruncesc azi să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, să umbli pe căile Lui, şi să păzeşti poruncile Lui, legile Lui şi rînduielile Lui, ca să trăieşti şi să te înmulţeşti, şi ca Domnul, Dumnezeul tău să te binecuvinteze în ţara pe care o vei lua în stăpînire.
Deu 30:17 Dar dacă inima ta se va abate, dacă nu vei asculta, şi te vei lăsa amăgit să te închini înaintea altor dumnezei şi să le slujeşti,
Deu 30:18 vă spun astăzi că veţi peri, şi nu veţi avea zile multe în ţara pe care o veţi lua în stăpînire, după ce veţi trece Iordanul.
Deu 30:19 Iau azi cerul şi pămîntul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvîntarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămînţa ta,
Deu 30:20 iubind pe Domnul, Dumnezeul tău, ascultînd de glasul Lui, şi lipindu-te de El: căci de aceasta atîrnă viaţa ta şi lungimea zilelor tale, şi numai aşa vei putea locui în ţara pe care a jurat Domnul că o va da părinţilor tăi, lui Avraam, Isaac şi Iacov”.
DAr de buna seama ca asta e valabil doar evreilor lepadati, iar dumneavoastra aveti contract nou cu Dumnezeu, si indiferent ce faceti, la asta nu veti ajunge:
Citat :
Rom 11:19 Dar vei zice: „Ramurile au fost tăiate, ca să fiu altoit eu.”
Rom 11:20 Adevărat: au fost tăiate din pricina necredinţei lor, şi tu stai în picioare prin credinţă: Nu te îngîmfa dar, ci teme-te!
Rom 11:21 Căci dacă n'a cruţat Dumnezeu ramurile fireşti, nu te va cruţa nici pe tine.Rom 11:22 Uită-te dar la bunătatea şi asprimea lui Dumnezeu: asprime faţă de ceice au căzut, şi bunătate faţă de tine, dacă nu încetezi să rămîi în bunătatea aceasta; altmintrelea, vei fi tăiat şi tu.
rules2
Sus In jos
ACCENT

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMier 18 Mar 2009, 00:19

Hai să-ţi spun ce-ai făcut tu acum. Te-ai apucat să mă blestemi din lipsă de argumente.
Ce să faci şi tu dacă n-ai cu ce să-ţi susţii ,,Liberul arbitru". Preferi să mor eu ca să nu te fac de ruşine.
Au mai încercat şi alţii atît cu blesteme cît chiar au îndrăznit să treacă şi la fapte, şi nu numai că n-au reuşit, dar au murit chiar ei înşişi.
Aşa şi tu acuma. Îţi tai singur craca de sub picioare, şi-ţi sapi singur groapa.

Oare tu nu ştii că Domnul, pentru copiii Lui, preface toate blestemele în binecuvîntări, şi tot răul în bine? Este scris în Biblie (Neemia 13:2 Deuteronom 23:5).
Ceea ce încerci tu are şi tentă de răzbunare. În felul acesta te pui în locul lui Dumnezeu... pentru că răzbunarea este a Domnului. Citeşte ce zice Domnul:
,,A Mea este rasbunarea si Eu voi rasplati" (Deut.32:35).

Pe mine o să mă răsplătească Dumnezeu aşa după cum crede EL de cuviinţă, nicidecum pentru că mă blestemi tu (că de binecuvîntat nu te străduieşti).

Vei fi învins exact cu armele pe care le foloseşti împotriva mea. Ele se vor întoarce împotriva ta prin efectul bumerangului, fără ca eu să te blestem. Chiar îţi doresc ca Dumnezeu să te răsplătească aşa după cum meriţi.

Şi dacă tot eşti cu inima împăcată că m-ai blestemat, treci acum şi susţine ,,Liberul arbitru" aşa după cum ţi-am propus, că de mine nu scapi chiar dac-aş muri.
Dacă nu poţi să dovedeşti nimic despre ,,Liberul arbitru" deja eşti făcut de ruşine.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMier 18 Mar 2009, 03:00

De dovedit, am dovedit, cu toate ca nu am cautat decat sa raspund ratacirilor.
Eu nu am blestemat, ci am dat doua citate din Biblie, in care ni se spune sa fim atenti, noi, ce fel de alegeri facem. Blestemele pe care le vedeti,si la care reduceti explicatiile pentru pentru Deuteronom 30:15-20 si Romani 11: 19-21, alaturi de predica paranoica, sunt doar ceea ce dumneavoastra alegeti ca si subiect, in loc sa discutati Scriptura.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMier 18 Mar 2009, 03:17

Iata inca un text pe care l-am ales pentru discutie (nu predica, nici blesteme implicate):
Citat :
Jos 24:15 Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri dincolo de Rîu, sau dumnezeilor Amoriţilor în a căror ţară locuiţi. Cît despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului”.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMier 18 Mar 2009, 05:37

"Venind pe lume, fiecare om este învestit cu o misiune măruntă sau de mare însemnătate, dar îndeobşte neştiută de el însuşi, şi pe care firea sa, legăturile cu semenii săi, întâmplările neprevăzute ale vieţii sale îl împing s-o îndeplinească, fără ştirea lui, dar cu iluzia că e slobod să facă ce vrea".
Maurice Druon în Regii blestemaţi

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMier 18 Mar 2009, 05:43

abbilbal a scris:
Zuum te salut. Emil m-a întrebat la privat dacă sunt supărat pe tine de nu-ţi răspund la un salut.Nu sunt supărat că nu am de ce, dar încă nu am dat peste acel salut. Dar acest salut este valabil şi ca răspuns pentru salutul tău.

Nu mi-a trecut prin cap ca esti suparat. Stiu ca esti bunic, deci al full time job!
Totusi mai vino la o cana de miere ca n-am viespi !
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMier 18 Mar 2009, 05:52

Cred ca avem probleme mari de rezolvat!!!! old

Asta ar fi conceptia prin care indiferent ce face omul e iertat, Dumnezeu alege pentru el. Suna a tragedie greaca,adica de loc crestina! Doar grecii credeau ca sunt predestinati si ca viata lor e deja hotarata ei fiind doar niste actori, jucarele in mainile zeilor.

Dacă pentru tine ai făcut tu alegerea, garantez că n-ai ales bine

Pai ce mai conteaza dar totul e desertaciune?
Oricum nu alegi tu, ti se pare doar!
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMier 18 Mar 2009, 06:14

zuum a scris:
Cred ca avem probleme mari de rezolvat!!!!.... Dacă pentru tine ai făcut tu alegerea, garantez că n-ai ales bine

Pai ce mai conteaza dar totul e desertaciune?
Oricum nu alegi tu, ti se pare doar!

Aici este paradoxul paradoxurilor. Eu am avut nişte probleme foarte mari de rezolvat şi pentru a le putea rezolva a trebuit să aduc memoria calculatorului la zero. Ăsta este motivul pentru care intram sporadic pe forum, pentru că o făceam doar când îmi permitea intrusul agăţat de mine. Nu ştiu în ce măsură am scăpat de el, dar ştiu că am mai învăţat, acum la bătrâneţe, ce alţii învaţă pe băcile şcolii primare.

ACCENT

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyMier 18 Mar 2009, 15:04

Ciprian a scris:

Si daca nu gasiti cu cale sa slujiti Domnului, alegeti astazi cui vreti sa slujiti: sau dumnezeilor carora le slujeau parintii vostri dincolo de Rau, sau dumnezeilor Amoritilor in a caror tara locuiti. Cat despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului". (Iosua 24:15)

Aici este vorba de o punere la încercare. Iosua vroia să afle de partea cui este poporul.
Se obsevă destul de clar către cine îndeamnă Iosua spre slujire. El nu îndeamnă poporul ca să slujească Domnului ci ,,dumnezeilor carora le slujeau parintii lor dincolo de Eufrat, sau dumnezeilor Amoritilor". Iar la ultimul aliniat, Iosua zice despre el şi casa lui că vor sluji Domnului. Dar asta nu înseamnă că aşa vroia el, ci pentru că aşa era stabilit de Dumnezeu.
Deci cu asta nu dovedeşti nimic privitor la ,,Liberul arbitru".

Şi dacă tot ai amintit de Iosua, să zicem că el ar fi uzat de ,,Liberul arbitru" şi-ar fi făcut ce vroia el cu de la el putere. Citeşte din capitolul 10 următoarele:
,,12. Atunci Iosua a vorbit Domnului, si a zis in fata lui Israel: "Opreste-te, Soare, asupra Gabaonului, Si tu, Lună, asupra vaii Aialonului!"
13. Si Soarele s-a oprit, si Luna si-a intrerupt mersul. Soarele s-a oprit in mijlocul cerului, si nu s-a grabit sa apuna, aproape o zi intreaga.
14. N-a mai fost nici o zi ca aceea, nici inainte nici dupa aceea, cand Domnul sa fi ascultat glasul unui om; caci Domnul lupta pentru Israel".

Judecă şi tu dacă stă în puterea unui om să oprească Soarele şi Luna. Doar Dumnezeu poate înfăptui aşa ceva. De unde rezultă că Dumnezeu a poruncit folosindu-se de gura lui Iosua.
Cu toate că orice observator ar fi spus că poporul condus de Iosua (luptînd împotriva Amoriţilor), ieşise învingător, meritul nu era nici a lui Iosua, nici a poporului. Toate meritele aparţineau Domnului pentru că de fapt EL lupta pentru Israel (vers.14).

A făcut poporul ce a vrut el? A făcut Iosua ce a vrut el? Toţi au făcut ce a vrut Domnul.

Acuma demonstrează şi tu că n-ar fi adevărat ce am scris eu.
Sus In jos
Ciprian

Ciprian

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 EmptyJoi 19 Mar 2009, 02:57

Se pot observa doua lucruri din cele comantate despre oricare din textele Scripturii, in ce va priveste, domnule Bar acc:
-selectivitate, care implica alegere, deci se pare ca una va e teoria si alta practica
-vointa, si inca din cea rea.
Amandoua, reflecta o rea atitudine nu fata de mine, ci fata de Cuvant. Citez Deuteronom, ziceti ca va blestem, cat despre Romani, nu comentati nimic, doar treceti la predica moralizatoare. Tactica asta selectiva, rea intentionata o aplicati si aici, la Iosua, unde faceti pe orbul la prima parte a versetului:
"Si daca nu gasiti cu cale sa slujiti Domnului, alegeti astazi cui vreti sa slujiti..."
Tactica asta de ping-pong, de evitare a evidentului si de evitare a Cuvantului in favoarea dogmelor dovedeste, vreti sa o recunoasteti sau nu, alegerea defectoasa si pagubitoare pe care o faceti
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ,,Liberul arbitru"   ,,Liberul arbitru" - Pagina 2 Empty

Sus In jos

,,Liberul arbitru"
Sus 
Pagina 2 din 7Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Binele si raul,liberul arbitru al ingerilor si oamenilor!
» Sindicat "LUMINA LUMII " - Popasul "Prisma Condor"
» "O casă de păpuşi" ("Nora")
» Cati "fii" a avut Dumnezeu conform Bibliei?
» CINEMA

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE-
Mergi direct la: