LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
mediu muzica_traditionala problema humanitas politica Popasul 23 nicuvar padure Fantasy CPSF curiozitati comment-143 efremovivanantonovici 1918 1 internet brasov istorie Limba drumetie romana reclame google taieri sibiu
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 I_vote_lcapRolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 I_voting_barRolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 I_vote_rcap 
Emil Condor
Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 I_vote_lcapRolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 I_voting_barRolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie

In jos 
+7
abbilbal
Sali
Ciprian
Karima
Emil Condor
Anahoret
zuum
11 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
AutorMesaj
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyDum 22 Mar 2009, 04:44

Dacă slovele de la Matei 28:19 erau viată, căpătau în realitate viată dar stim bine că nimeni în întreaga istorie biblică nu a dat viată acelor slove, adică nu a botezat niciun suflet în numele trinitătii! Ce viată mai e si aceea?! E viatăăă?! Nu, nici vorbă de asa ceva!

zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyDum 22 Mar 2009, 07:56

Mi-a placut ce ai scris Emile....... altadata ai sustinut exact opusul! Asta e bine!
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyDum 22 Mar 2009, 09:50

zuum a scris:
Mi-a placut ce ai scris Emile....... altadata ai sustinut exact opusul! Asta e bine!

Noa şi tu acuma Zumule, de ce nu laşi omul să-şi mai revizuiască ideile şi, pe ici, pe colo, să-şi mai schimbe opiniile.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyDum 22 Mar 2009, 17:05

zuum a scris:
În continuare sustin ce am sustinut dar în ce priveste litera scrisă, stiu că este moartă.
Duhul dă viată literei, în noi, în inimile noastre. Păi, viată este doar Dumnezeu, Biblia scrie cu claritate. Nu avem mai multe origini ale vietii! Degeaba încercăm să jonglăm Cuvântul asa cum place fiecăruia, Viata este doar în UNUL.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyDum 22 Mar 2009, 17:06

abbilbal a scris:
zuum a scris:

Noa şi tu acuma Zumule, de ce nu laşi omul să-şi mai revizuiască ideile şi, pe ici, pe colo, să-şi mai schimbe opiniile.
Nu, nu mi le-am schimbat, doar le-am întărit.

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyDum 22 Mar 2009, 20:51

Emil Condor a scris:
litera scrisă, stiu că este moartă. ........
viată este doar Dumnezeu, Biblia scrie cu claritate.

scratch
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyDum 22 Mar 2009, 20:56

Păi, Zuum, Biblia este Oglinda spre care te uiti. Acolo găsesti pe Cel ce este Viata. Acolo, ochiul face contact cu ceea ce există... Nu stiu cum să mă fac înteles... scratch

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyDum 22 Mar 2009, 21:36

Emil Condor a scris:
Păi, Zuum, Biblia este Oglinda spre care te uiti. Acolo găsesti pe Cel ce este Viata. Acolo, ochiul face contact cu ceea ce există... Nu stiu cum să mă fac înteles... scratch

Milule, nu ştiu ce să zic, dar ideea ta nu este cam încâlcită SmileyCentral.com

Ochiul nu face contact cu ceea ce există în natură? Unde vede el (ochiul) case, oameni, copaci, legi, fărădelegi, şi căte şi mai câte ? că doar acum nu mă apuc să înşir tot ce vede ochiul.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyDum 22 Mar 2009, 21:46

Ochiul face contact cu slova, care slovă redă anumite aspecte despre Dumnezeul nostru. Asta e toată filozofia exprimată mai sus.
De încâlcit au încercat să ne încâlcească predecesorii nostri si au reusit în mare măsură - uite câte religii avem pe pământ!

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyDum 22 Mar 2009, 22:06

Emil Condor a scris:
Ochiul face contact cu slova, care slovă redă anumite aspecte despre Dumnezeul nostru. Asta e toată filozofia exprimată mai sus.
De încâlcit au încercat să ne încâlcească predecesorii nostri si au reusit în mare măsură - uite câte religii avem pe pământ!

Da, numai că pe lângă ochi şi urechea ne pune în contact cu Dumnezeu. Cum l-ar cunoaşte pe Dumnezeu orbii dacă nu ascultând predici. Dar mergând cu acastă idee mai departe, şi pipăitul ne pune în contact cu Dumnezeu, căci surdomuţii orbi, doar prin pipăit se descurcă cu cititul. Şi atunci... iată cum se complică situaţia şi cum se diversifică spusa ta.

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyDum 22 Mar 2009, 23:47

Emil Condor a scris:

Emile imi scarpinam chelia fiindca zici ceva si in urmatoarea propozitie zici exact opusul. Am si subliniat contradictia.

Ca sa ajungi la Dumnezeu n-ai nevoie de o carte ! Asta ar insemna ca Dumnezeu ar fi accesibil doar celor educati! Ori asta a si fost esenta crestinismului. Legatura dintre om si Dumnezeu se face prin revelatie, Sf Duh,Taina..nu prin foi tiparite!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyLun 23 Mar 2009, 00:01

Contradictia este aparentă, pe moment doar. Esenta rămâne aceeasi.
Unii dintre noi află despre Dumnezeu prin viu grai, altii prin video, altii prin Duhul, altii prin texte scrise. Nu e nimic deosebit si contradictoriu în informatiile acestea. Acum depinde si de cel ce receptionează mesajul, în ce pozitie (spiritual vorbind) se află el...

Eu stiu, Zuum că ai vrea (mă însel?) să vezi că toată lumea este împotriva acelei Cărti, dar nu se poate, în ea sunt ascunse multe adevăruri de necontestat care pot fi întelese dacă suntem condusi de un Spirit adevărat. Eu sunt convins că tu întelegi acestea chiar dacă în aparentă pari a lupta împotriva lor.

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyLun 23 Mar 2009, 03:20

Emil Condor a scris:
Eu stiu, Zuum că ai vrea (mă însel?) să vezi că toată lumea este împotriva acelei Cărti, dar nu se poate, în ea sunt ascunse multe adevăruri de necontestat care pot fi întelese dacă suntem condusi de un Spirit adevărat. Eu sunt convins că tu întelegi acestea chiar dacă în aparentă pari a lupta împotriva lor.

Ntz! Nu, vreau asa ceva! Sper sa nu dispara in timpul Apocalipsei fiindca...ce or sa mai citeasca supravietuitorii?? Iti dai tu seama? La ora actuala intreaga lume depinde de litera scrisa. Carti, Internet,celulare,coputere,discuri, softuri...totul SCRIS ! Nu trebuie decat un mic "virus" sau o pana de curent si umblam ca bezmeticii!
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyLun 23 Mar 2009, 03:27

Sunt alături de cele spuse de tine.

Disparitia lor la o eventuală Apocalipsă ar fi... o altă Apocalipsă! smile

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyLun 23 Mar 2009, 06:01

Emil Condor a scris:
Sunt alături de cele spuse de tine.

Disparitia lor la o eventuală Apocalipsă ar fi... o altă Apocalipsă! smile

Da Emile dar cineva care o stie pe de rost poate scapa....! cheers
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyLun 23 Mar 2009, 06:05

Cunoastem că le ai cu ironiile...

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyLun 23 Mar 2009, 06:13

A fost Pavel un om politic?
Sus In jos
bulache
Trecut în nefiintă :(
bulache

Numarul mesajelor : 616
Data de inscriere : 18/10/2008

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyLun 23 Mar 2009, 09:24

Bine ai revenit Zuum,ai lipsit si s-a simtit lipsa ta. thumb_yello Poate ca chiar a fost om politic Pavel.Si religia e o politica ,nu? idee
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyMar 24 Mar 2009, 18:14

Da Bulache, religia este o politică şi o putem numi fără să greşim "politica teologilor"

elvil

Numarul mesajelor : 55
Data de inscriere : 25/01/2009

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyMar 24 Mar 2009, 20:41

zuum, e mai important sa-l cunosti pe El nu cartea,pe aceasta o cunosteau destul de bine si pavel inainte sa i se intimple ce s-a intimplat pe drumul Damascului CIND L-A CUNOSCUT PE EL PERSONAL, degeaba stii biblia ca vechii farisei si carturari.stii ca asupra literei se poate ,,cobori'' Duhul Sfint?atunci cind se intimpla asta il cunosti pe El personal.
Sus In jos
ACCENT

Numarul mesajelor : 785
Data de inscriere : 03/12/2008

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyMar 24 Mar 2009, 22:05

zuum a scris:

Ntz! Nu, vreau asa ceva! Sper sa nu dispara in timpul Apocalipsei fiindca...ce or sa mai citeasca supravietuitorii??

Raportat la numărul de locuitori ai Pămîntului, cam cîţi supravieţuitori ai Apocalipsei estimezi?
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyMar 24 Mar 2009, 22:22

ACCENT a scris:
Raportat la numărul de locuitori ai Pămîntului, cam cîţi supravieţuitori ai Apocalipsei estimezi?

Eu estimez mai mulţi decât de la potopul lui Noe.

ACCENT

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyMar 24 Mar 2009, 22:27

M-ar interesa şi răspunsul lui Zuum, apoi mai discutăm.
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyMier 25 Mar 2009, 02:14

ACCENT a scris:
zuum a scris:

Ntz! Nu, vreau asa ceva! Sper sa nu dispara in timpul Apocalipsei fiindca...ce or sa mai citeasca supravietuitorii??

Pai MUSAI sa supravietuiasca protestantii....deci destul de multi! Vor fi probabil cei mai multi americani deci suntem asigurati de......"libertati" !
Sus In jos
ACCENT

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 EmptyMier 25 Mar 2009, 09:20

Nu-i cazul să ironizezi Zuum. Vreau să discutăm la modul cel mai serios.
Dă şi tu mai multe amănunte! De exemplu, cam cît timp va ţine Apocalipsa, cum se va sfîrşi ea, impactul ei asupra supravieţuitorilor, cum se vor comporta ei în continuare, etc.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie   Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie - Pagina 5 Empty

Sus In jos

Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie
Sus 
Pagina 5 din 7Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Binefacerile Crestinismului
» MEDICINA VS RELIGIE
» o noua religie
» Petre Tutea - Religie si Filozofie
» Diferenta dintre religie si credinta...

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: