| Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie | |
|
+7abbilbal Sali Ciprian Karima Emil Condor Anahoret zuum 11 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Dum 22 Mar 2009, 04:44 | |
| Dacă slovele de la Matei 28:19 erau viată, căpătau în realitate viată dar stim bine că nimeni în întreaga istorie biblică nu a dat viată acelor slove, adică nu a botezat niciun suflet în numele trinitătii! Ce viată mai e si aceea?! E viatăăă?! Nu, nici vorbă de asa ceva! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zuum
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Dum 22 Mar 2009, 07:56 | |
| Mi-a placut ce ai scris Emile....... altadata ai sustinut exact opusul! Asta e bine! | |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Dum 22 Mar 2009, 09:50 | |
| - zuum a scris:
- Mi-a placut ce ai scris Emile....... altadata ai sustinut exact opusul! Asta e bine!
Noa şi tu acuma Zumule, de ce nu laşi omul să-şi mai revizuiască ideile şi, pe ici, pe colo, să-şi mai schimbe opiniile. | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Dum 22 Mar 2009, 17:05 | |
| - zuum a scris:
- Mi-a placut ce ai scris Emile....... altadata ai sustinut exact opusul! Asta e bine!
În continuare sustin ce am sustinut dar în ce priveste litera scrisă, stiu că este moartă. Duhul dă viată literei, în noi, în inimile noastre. Păi, viată este doar Dumnezeu, Biblia scrie cu claritate. Nu avem mai multe origini ale vietii! Degeaba încercăm să jonglăm Cuvântul asa cum place fiecăruia, Viata este doar în UNUL. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Dum 22 Mar 2009, 17:06 | |
| - abbilbal a scris:
- zuum a scris:
Noa şi tu acuma Zumule, de ce nu laşi omul să-şi mai revizuiască ideile şi, pe ici, pe colo, să-şi mai schimbe opiniile. Nu, nu mi le-am schimbat, doar le-am întărit. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zuum
| |
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Dum 22 Mar 2009, 20:56 | |
| Păi, Zuum, Biblia este Oglinda spre care te uiti. Acolo găsesti pe Cel ce este Viata. Acolo, ochiul face contact cu ceea ce există... Nu stiu cum să mă fac înteles... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Dum 22 Mar 2009, 21:36 | |
| - Emil Condor a scris:
- Păi, Zuum, Biblia este Oglinda spre care te uiti. Acolo găsesti pe Cel ce este Viata. Acolo, ochiul face contact cu ceea ce există... Nu stiu cum să mă fac înteles...
Milule, nu ştiu ce să zic, dar ideea ta nu este cam încâlcită Ochiul nu face contact cu ceea ce există în natură? Unde vede el (ochiul) case, oameni, copaci, legi, fărădelegi, şi căte şi mai câte ? că doar acum nu mă apuc să înşir tot ce vede ochiul. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Dum 22 Mar 2009, 21:46 | |
| Ochiul face contact cu slova, care slovă redă anumite aspecte despre Dumnezeul nostru. Asta e toată filozofia exprimată mai sus. De încâlcit au încercat să ne încâlcească predecesorii nostri si au reusit în mare măsură - uite câte religii avem pe pământ! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Dum 22 Mar 2009, 22:06 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ochiul face contact cu slova, care slovă redă anumite aspecte despre Dumnezeul nostru. Asta e toată filozofia exprimată mai sus.
De încâlcit au încercat să ne încâlcească predecesorii nostri si au reusit în mare măsură - uite câte religii avem pe pământ! Da, numai că pe lângă ochi şi urechea ne pune în contact cu Dumnezeu. Cum l-ar cunoaşte pe Dumnezeu orbii dacă nu ascultând predici. Dar mergând cu acastă idee mai departe, şi pipăitul ne pune în contact cu Dumnezeu, căci surdomuţii orbi, doar prin pipăit se descurcă cu cititul. Şi atunci... iată cum se complică situaţia şi cum se diversifică spusa ta. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Dum 22 Mar 2009, 23:47 | |
| - Emil Condor a scris:
- Păi, Zuum, Biblia este Oglinda spre care te uiti. Acolo găsesti pe Cel ce este Viata. Acolo, ochiul face contact cu ceea ce există... Nu stiu cum să mă fac înteles...
Emile imi scarpinam chelia fiindca zici ceva si in urmatoarea propozitie zici exact opusul. Am si subliniat contradictia. Ca sa ajungi la Dumnezeu n-ai nevoie de o carte ! Asta ar insemna ca Dumnezeu ar fi accesibil doar celor educati! Ori asta a si fost esenta crestinismului. Legatura dintre om si Dumnezeu se face prin revelatie, Sf Duh,Taina..nu prin foi tiparite! | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Lun 23 Mar 2009, 00:01 | |
| Contradictia este aparentă, pe moment doar. Esenta rămâne aceeasi. Unii dintre noi află despre Dumnezeu prin viu grai, altii prin video, altii prin Duhul, altii prin texte scrise. Nu e nimic deosebit si contradictoriu în informatiile acestea. Acum depinde si de cel ce receptionează mesajul, în ce pozitie (spiritual vorbind) se află el...
Eu stiu, Zuum că ai vrea (mă însel?) să vezi că toată lumea este împotriva acelei Cărti, dar nu se poate, în ea sunt ascunse multe adevăruri de necontestat care pot fi întelese dacă suntem condusi de un Spirit adevărat. Eu sunt convins că tu întelegi acestea chiar dacă în aparentă pari a lupta împotriva lor. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Lun 23 Mar 2009, 03:20 | |
| - Emil Condor a scris:
- Eu stiu, Zuum că ai vrea (mă însel?) să vezi că toată lumea este împotriva acelei Cărti, dar nu se poate, în ea sunt ascunse multe adevăruri de necontestat care pot fi întelese dacă suntem condusi de un Spirit adevărat. Eu sunt convins că tu întelegi acestea chiar dacă în aparentă pari a lupta împotriva lor.
Ntz! Nu, vreau asa ceva! Sper sa nu dispara in timpul Apocalipsei fiindca...ce or sa mai citeasca supravietuitorii?? Iti dai tu seama? La ora actuala intreaga lume depinde de litera scrisa. Carti, Internet,celulare,coputere,discuri, softuri...totul SCRIS ! Nu trebuie decat un mic "virus" sau o pana de curent si umblam ca bezmeticii! | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Lun 23 Mar 2009, 03:27 | |
| Sunt alături de cele spuse de tine. Disparitia lor la o eventuală Apocalipsă ar fi... o altă Apocalipsă! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zuum
| |
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Lun 23 Mar 2009, 06:05 | |
| Cunoastem că le ai cu ironiile... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Lun 23 Mar 2009, 06:13 | |
| A fost Pavel un om politic? | |
|
| |
bulache Trecut în nefiintă :(
Numarul mesajelor : 616 Data de inscriere : 18/10/2008
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Lun 23 Mar 2009, 09:24 | |
| Bine ai revenit Zuum,ai lipsit si s-a simtit lipsa ta. Poate ca chiar a fost om politic Pavel.Si religia e o politica ,nu? | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Mar 24 Mar 2009, 18:14 | |
| Da Bulache, religia este o politică şi o putem numi fără să greşim "politica teologilor" | |
|
| |
elvil
Numarul mesajelor : 55 Data de inscriere : 25/01/2009
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Mar 24 Mar 2009, 20:41 | |
| zuum, e mai important sa-l cunosti pe El nu cartea,pe aceasta o cunosteau destul de bine si pavel inainte sa i se intimple ce s-a intimplat pe drumul Damascului CIND L-A CUNOSCUT PE EL PERSONAL, degeaba stii biblia ca vechii farisei si carturari.stii ca asupra literei se poate ,,cobori'' Duhul Sfint?atunci cind se intimpla asta il cunosti pe El personal. | |
|
| |
ACCENT
Numarul mesajelor : 785 Data de inscriere : 03/12/2008
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Mar 24 Mar 2009, 22:05 | |
| - zuum a scris:
Ntz! Nu, vreau asa ceva! Sper sa nu dispara in timpul Apocalipsei fiindca...ce or sa mai citeasca supravietuitorii?? Raportat la numărul de locuitori ai Pămîntului, cam cîţi supravieţuitori ai Apocalipsei estimezi? | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Mar 24 Mar 2009, 22:22 | |
| - ACCENT a scris:
- Raportat la numărul de locuitori ai Pămîntului, cam cîţi supravieţuitori ai Apocalipsei estimezi?
Eu estimez mai mulţi decât de la potopul lui Noe. | |
|
| |
ACCENT
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Mar 24 Mar 2009, 22:27 | |
| M-ar interesa şi răspunsul lui Zuum, apoi mai discutăm. | |
|
| |
zuum
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Mier 25 Mar 2009, 02:14 | |
| - ACCENT a scris:
- zuum a scris:
Ntz! Nu, vreau asa ceva! Sper sa nu dispara in timpul Apocalipsei fiindca...ce or sa mai citeasca supravietuitorii?? Raportat la numărul de locuitori ai Pămîntului, cam cîţi supravieţuitori ai Apocalipsei estimezi? Pai MUSAI sa supravietuiasca protestantii....deci destul de multi! Vor fi probabil cei mai multi americani deci suntem asigurati de......"libertati" ! | |
|
| |
ACCENT
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie Mier 25 Mar 2009, 09:20 | |
| Nu-i cazul să ironizezi Zuum. Vreau să discutăm la modul cel mai serios. Dă şi tu mai multe amănunte! De exemplu, cam cît timp va ţine Apocalipsa, cum se va sfîrşi ea, impactul ei asupra supravieţuitorilor, cum se vor comporta ei în continuare, etc. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie | |
| |
|
| |
| Rolul lui Pavel in stabilirea Crestinismului ca religie | |
|