Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
Subiect: Petre Tutea - Religie si Filozofie Dum 14 Dec 2008, 09:37
Unul dintre romanii care a exprimat cel mai clar si adevarat relatia dintre OM si DUMNEZEU a fost Petre Tutea. Pentru a va forma o opinie, va rog sa vedeti acest filmulet si sa cugetati adanc.
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Petre Tutea - Religie si Filozofie Dum 14 Dec 2008, 12:33
Mulţumesc Franz. Am avut fericita ocazie să urmăresc acest interviu imediat ce a fost acordat şi difuzat pe un post TV, dar am uitat de el. Omul este om şi trăieşte cu iluzia că-i slobod "să facă ce vrea".
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! .......BLOG PERSONAL
Franz Schneider
Numarul mesajelor : 3180 Varsta : 63 Localizare : Intr-o vagauna din Romania Data de inscriere : 09/09/2008
Subiect: Re: Petre Tutea - Religie si Filozofie Dum 14 Dec 2008, 13:46
Nu ai pentru ce Abi. Uite, pentru tine voi continua cu noi episoade :
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: Petre Tutea - Religie si Filozofie Dum 14 Dec 2008, 13:53
Mulţam. Şi îţi voi mulţumi pentru toate aceste frumoase interviuri ca să şti că le-am citit. Orice alt comentariu este de prisos şi ce este de prisos prisoseşte.
Mulţam şi pentru Cioran.
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Dum 14 Dec 2008, 14:02, editata de 1 ori
Franz Schneider
Subiect: Re: Petre Tutea - Religie si Filozofie Dum 14 Dec 2008, 13:55
Mare om ...mare caracter, atat Tutea, Cioran ...cat si tu. Multumesc si eu deopotriva.
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: Petre Tutea - Religie si Filozofie Lun 15 Dec 2008, 15:12
Franz Schneider a scris:
Chiar nu are nimeni nicio opinie referitoare la cele exprimate in interviuri de Petre Tutea ? Sunt surprins.
Asa se intampla cand toata lumea e de acord
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Petre Tutea - Religie si Filozofie Lun 15 Dec 2008, 15:54
Franz Schneider a scris:
Chiar nu are nimeni nicio opinie referitoare la cele exprimate in interviuri de Petre Tutea ? Sunt surprins.
Fisierele sonore sunt cel mai greu de "citit" pentru mine. Am facut setarea la tematica asta ca sa ma anunte de comentarii noi, dar nu stiu cand o sa pot asculta... Imi place Tutea, am toata admiratia pentru el.
Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: Petre Tutea - Religie si Filozofie Mier 17 Dec 2008, 16:26
Tutea este unul dintre cei care au avut 'replica' pentru cei mai turbati atei...! replici care te ung la suflet!
Christina
Numarul mesajelor : 61 Data de inscriere : 01/12/2008
Subiect: Re: Petre Tutea - Religie si Filozofie Mier 17 Dec 2008, 17:25
Si eu il admir pe Tutea, dar am si anumite îndoieli. In primul rand, un om atât de adanc cunoscator al adevarului crestin, nu trebuia sa se amestece atat de mult in politica. Mai sunt si alte neconcordante cu religia crestina ortodoxa, dar pentru faptul ca si eu am un deosebit respect pentru cat a suferit pentru credinta sa, nu-mi permit sa le scriu. Numai daca nu va deranjaza lucrul acesta si vreti sa fim obiectivi cu toti oameni pot sa va mai scriu ceva din ce cred eu despre marele Tutea.
abbilbal
Subiect: Re: Petre Tutea - Religie si Filozofie Joi 18 Dec 2008, 00:14
Christina a scris:
Si eu il admir pe Tutea, dar am si anumite îndoieli. In primul rand, un om atât de adanc cunoscator al adevarului crestin, nu trebuia sa se amestece atat de mult in politica. Mai sunt si alte neconcordante cu religia crestina ortodoxa, dar pentru faptul ca si eu am un deosebit respect pentru cat a suferit pentru credinta sa, nu-mi permit sa le scriu. Numai daca nu va deranjaza lucrul acesta si vreti sa fim obiectivi cu toti oameni pot sa va mai scriu ceva din ce cred eu despre marele Tutea.
Nu te sfii şi nu te opri să-ţi spui punctele de vedere. Este dreptul tău. Nici măcar doi ortodocşi nu au acelaşi punct de vedere pentru că ortodoxia ne dă acest drept ortodocşilor.
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: Petre Tutea - Religie si Filozofie Joi 18 Dec 2008, 09:00
Christina a scris:
Numarul mesajelor : 63 Data de inscriere : 01/12/2008
Subiect: Re: Petre Tutea - Religie si Filozofie Joi 18 Dec 2008, 11:22
Eu consider ca in acea perioada, politica nu era ca in zile noastre, atat de conrupta. Ca sa nu mai spun ca de ar fi fost politicieni nostri credinciosi ca Tutea, am fi avut o tara de invidiat.
Nicanor
Numarul mesajelor : 63 Data de inscriere : 01/12/2008
Subiect: Re: Petre Tutea - Religie si Filozofie Joi 18 Dec 2008, 12:16
zaraza26 a scris:
Christina a scris:
Cum s-a implicat in politica? Eu nu stiu.
Zaraza am observat ca atunci cand atasati fotografii pe forum apare sub imagine si reclama sitului Image Shack. Ca sa scapam de reclama lor, trebuie atunci cand facem Copy de pe situl lor sa deselectam bifarea aceasta.