__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Diferenta dintre religie si credinta... | |
| | |
Autor | Mesaj |
---|
enohabel
Numarul mesajelor : 412 Data de inscriere : 31/08/2008
| Subiect: Diferenta dintre religie si credinta... Vin 01 Ian 2016, 02:20 | |
| Cu toate ca multi neinitiati confunda religia cu credinta este catastrofal= intr-o anumita religie poti primi o anumita credinta in Dumnezeu, problema este ca religii sunt multe, estimarile difera 200-1000,insa credinta e una singura, citez;din NT epistola lui Iuda 3. Prea iubiţilor, pe cînd căutam cutot dinadinsul să vă scriu despre mîntuirea noastră de obşte, m'am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru credinţa, care a fost dată sfinţilor odată pentru totdeaunae simplu avem; 1-credinta doar una=credinta sfintilor 2 sunt religii multe= sute poate mii, Eu am deschis topicul; O noua religie cu un scop bine definit(nu ca eu sunt prost gramada si nu pot face diferenta) sa vad cati dintre voi care va scaldati in secte denominatiuni culte= aveti remuscari=sunteti nemultumiti de apa in care inotati ei bine eu pentru mine si pentru voi care sunteti nemultumiti si frustati vreau sa incepem o miscare noua sa vadem cati sunt interesati= pe Softpedia care este un forum mare in toate privintele un user a venit cu idea asta; o noua religie, 90 % l-au luat in bascalie cu glume proaste, erau acolo multe postari si mi-am dat seama ca omu era sincer 100%, eu din pacate nu pot intra sa il sustin ca am fost exclus temporar de pe forum.asa ca m-am gandit sa continui aici idea minunata=o noua religie care duce la credinta unica a sfintilor suna bine nu ??? _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Vin 01 Ian 2016, 02:25 | |
| Păi, dacă încerci să impui o credință (în cazul de față, credința ta), aceea tot religie se numește, nu crezi? _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | enohabel
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Vin 01 Ian 2016, 02:48 | |
| - Emil Condor a scris:
- Păi, dacă încerci să impui o credință (în cazul de față, credința ta), aceea tot religie se numește, nu crezi?
Emile am impus eu ceva=cuiva?? o noua miscare am zis, iar ideile cum sa fie vin de la participanti, inca nu este doctrina si statut dar se poate face un tunel subteran sa iesim din culte secte denominatiuni tu in ce ape te scalzi ?, aia cu alergie la Dumnezeul Triunic ?= vezi ? ti-ar prinde bine si tie o noua religie ca sa iesi din apa murdara in care te scalzi eu am fost botezat la penticostali dar am iesit demult din acest cult pervers am incercat alte 3 culte=faliment pe toata linia, nu m-am dus la martori sau adventisti care sunt morti spiritual definitive, nici la unitarieni care nu inteleg trinitatea Dumnezeului Triunic Emile tu sincer unde te incadrezi ? in ce doctrina ?, nu o da cotita ca eu stiu sa citesc printre randuri, pot depista si am depistat eretici care au combinat=Adventism=martori= melininisti= branhamisti, stii cum e ? este o anumita otrava sa zicem; cianura...etc etc, asa este cu invataturile eretice, te duc la moarte Eu sunt aparatorul adevarului si a credintei originale a sfintilor,pana la capat nu degeaba ma numesc enohabel _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Vin 01 Ian 2016, 03:02 | |
| - enohabel a scris:
- Emil Condor a scris:
- Păi, dacă încerci să impui o credință (în cazul de față, credința ta), aceea tot religie se numește, nu crezi?
Emile am impus eu ceva=cuiva?? o noua miscare am zis, iar ideile cum sa fie vin de la participanti, Asta sună bine! Să vedem mai departe... - Citat :
- Eu sunt aparatorul adevarului si a credintei originale a sfintilor,pana la capat nu degeaba ma numesc enohabel
Te numești... Eu am numele, (nu doar mă numesc) în certificatul de naștere, un nume ce se traduce „Dumnezeu este cu noi”. Asta dacă o luăm numai după nume! Bineînțeles că am încercat să glumesc pe seama numelui. Și știi de ce? Pentru că la oameni, renumele contează mai mult. În ce privește numele, doar un Nume deschide și închide totul. Știi Acel Nume. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Vin 01 Ian 2016, 03:35 | |
| Numai după ce elucidam ce înseamnă sfinți. Sfinți asa cum spune scriptura, nu cum spun anumite religii si dogme. Ex. Ortodocși au sfinții cu sutele. Nu din ăștia.
Si după aia mai discutăm, doar anul abia a început, avem la dispoziție un an întreg. | |
| | | enohabel
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Sam 02 Ian 2016, 07:54 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- Numai după ce elucidam ce înseamnă sfinți.
Sfinți asa cum spune scriptura, nu cum spun anumite religii si dogme. Ex. Ortodocși au sfinții cu sutele. Nu din ăștia.
Si după aia mai discutăm, doar anul abia a început, avem la dispoziție un an întreg. Pai evident ma refer la sfintii care ii numeste scriptura sfinti nu cei canonizati de bisericile traditionale Petru zice;frati sfinti care aveti parte de chemarea cereasca Pavel zice despre sfintii care au capatat o credinta de acelasi pret Nu-I complicat nici mare filosofie sa te numesti si sa fii sfant findca problema o rezolva single Domnului Isus varsat pentru noi, talharul de pe cruce a devenit sfant in ultimile clipe de viata si a intrat in rai cu Isus Cine va crede si se va boteza va fi mantuit !asta e inceputul insa sfintenia socotita noua sa devina fapt si sa fim desavarsiti ca Isus, este un process de o viata daca tinem evanghelia asa cum a fost propovaduita de Pavel apostolul neamurilor, altfel spune el=degeaba am crezut _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Ion
Numarul mesajelor : 5072 Localizare : USA Data de inscriere : 29/10/2009
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Sam 02 Ian 2016, 16:28 | |
| RELÍGIE, religii, s. f. 1. Ansamblu de idei, sentimente și acțiuni împărtășite de un grup și care oferă membrilor săi un obiect de venerare, un cod de comportament, un cadru de referință pentru a intra în relația cu grupul și universul; confesiune, credință. ♦ Fig. Crez, cult. 2. Disciplină predată în școală, având ca scop educarea și instruirea elevilor în spiritul religiei (1) date. – Din fr. religion, lat. religio, -onis, germ. Religion
CREDÍNȚĂ, credințe, s. f. 1. Faptul de a crede în adevărul unui lucru; convingere, siguranță, certitudine. ◊ Profesiune de credință = declarație publică pe care o face cineva asupra principiilor sau convingerilor sale. 2. (Înv.) Încredere (pe care o inspiră cineva). ◊ Loc. adv. În credință = într-adevăr. ◊ Expr. A-și mânca credința = a se comporta astfel încât nu mai inspiră încredere. (Înv.) A bea (sau a lua, a sorbi) credință (sau credința) = a gusta din mâncărurile servite domnitorului pentru a-l încredința că nu sunt otrăvite. 3. Fidelitate, devotament, statornicie față de cineva sau de ceva. ♦ (Reg.) Logodnă. 4. Speranță, nădejde. 5. Convingere despre existența lui Dumnezeu; mărturisire a acestei convingeri prin respectarea prescripțiilor bisericești; religie, cult. – Lat. *credentia.
Asa zice dex-ul.
Sa folosim dex-ul ca punct de plecare? Nu cred ca avem sanse prea mari pentru a face diferenta. Pentru aceasta urmariti cuvintele ingrosate din definitie. La un moment dat, religia si credinta se suprapun... | |
| | | Ion
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Sam 02 Ian 2016, 18:22 | |
| [quote="enohabel"] - Emil Condor a scris:
Emile am impus eu ceva=cuiva?? o noua miscare am zis, iar ideile cum sa fie vin de la participanti, inca nu este doctrina si statut dar se poate face un tunel subteran sa iesim din culte secte denominatiuni tu in ce ape te scalzi ?, aia cu alergie la Dumnezeul Triunic ?= vezi ? ti-ar prinde bine si tie o noua religie ca sa iesi din apa murdara in care te scalzi eu am fost botezat la penticostali dar am iesit demult din acest cult pervers am incercat alte 3 culte=faliment pe toata linia, nu m-am dus la martori sau adventisti care sunt morti spiritual definitive, nici la unitarieni care nu inteleg trinitatea Dumnezeului Triunic Emile tu sincer unde te incadrezi ? in ce doctrina ?, nu o da cotita ca eu stiu sa citesc printre randuri, pot depista si am depistat eretici care au combinat=Adventism=martori= melininisti= branhamisti, stii cum e ? este o anumita otrava sa zicem; cianura...etc etc, asa este cu invataturile eretice, te duc la moarte Eu sunt aparatorul adevarului si a credintei originale a sfintilor,pana la capat nu degeaba ma numesc enohabel[/quote] M-ai facut curios sa vad ce inseamna "enohabel". Am incercat intreg, dar n-am gasit nimic. Separat "eno" si "habel" am gasit ceva, de genul https://en.wikipedia.org/wiki/Brian_EnoPoate o mai fi si altceva, dar nu am avut rabdare sa mai caut. Esti amabil sa-mi/ne explici de unde vine acest nume? Poate ai explicat, dar eu nu am vazut... Multumesc! | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Sam 02 Ian 2016, 19:19 | |
| - Ion a scris:
- Sa folosim dex-ul ca punct de plecare?
Nu cred ca avem sanse prea mari pentru a face diferenta. Pentru aceasta urmariti cuvintele ingrosate din definitie. La un moment dat, religia si credinta se suprapun... Ca punct de plecare... e okay. Dar DEX-ul este incomplet in multe - asa cum este si in acest caz. In acelasi timp, DEX-ul este facut de oameni care nu stiu esenta tuturor lucrurilor, cazul de fata venind in sprijinul afirmatiilor mele. Da, religia si credinta sunt doua cuvinte cu sensuri aproape total diferite. Partea lor comuna este doar inchinarea in fata unui Creator, care inchinare face, de fapt diferenta intre religie si credinta. Trebuie amintit si faptul ca religiile nu sunt facute de Dumnezeu, credinta ESTE. Religiile sunt facute de oameni pentru interesele lor, iar credinta are origine diferita. Este mult de discutat asupra acestui subiect, dar ma opresc aici. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | enohabel
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Sam 02 Ian 2016, 19:52 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ion a scris:
Nu cred ca avem sanse prea mari pentru a face diferenta. Pentru aceasta urmariti cuvintele ingrosate din definitie. La un moment dat, religia si credinta se suprapun... Ca punct de plecare... e okay. Dar DEX-ul este incomplet in multe - asa cum este si in acest caz. In acelasi timp, DEX-ul este facut de oameni care nu stiu esenta tuturor lucrurilor, cazul de fata venind in sprijinul afirmatiilor mele. Da, religia si credinta sunt doua cuvinte cu sensuri aproape total diferite. Partea lor comuna este doar inchinarea in fata unui Creator, care inchinare face, de fapt diferenta intre religie si credinta. Trebuie amintit si faptul ca religiile nu sunt facute de Dumnezeu, credinta ESTE. Religiile sunt facute de oameni pentru interesele lor, iar credinta are origine diferita.
Este mult de discutat asupra acestui subiect, dar ma opresc aici. Subscriu=una-i dex-ul alta-i scriptura ! _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Sam 02 Ian 2016, 19:57 | |
| Da, Enohabel, în ce privește credința, Cuvântul lui Dumnezeu este DEX-ul pe care trebuie să-l folosim. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Sam 02 Ian 2016, 21:50 | |
| Eu am zis ca am putea folosi desx-ul numai ca punct de plecare. Desi spune destul de multe, intr-un spatiu foarte concentrat, dex-ul e departe de a explica totul.
Este normal sa fie diferenta intre religie si credinta. Religia vrea sa ne convinga de existenta lui Dumnezeu, urmand, apoi, Credinta ta.
Crezi sau nu in ce spune si vrea sa te convinga Biserica prin Religie,este la libera ta alegere.
| |
| | | enohabel
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Dum 03 Ian 2016, 00:46 | |
| - Ion a scris:
- Eu am zis ca am putea folosi desx-ul numai ca punct de plecare.
Desi spune destul de multe, intr-un spatiu foarte concentrat, dex-ul e departe de a explica totul.
Este normal sa fie diferenta intre religie si credinta. Religia vrea sa ne convinga de existenta lui Dumnezeu, urmand, apoi, Credinta ta.
Crezi sau nu in ce spune si vrea sa te convinga Biserica prin Religie,este la libera ta alegere.
Nici o problema Ion, eu mereu folosesc dex-ul ca ma simt depasit...dar diferenta dintre credinta si religie este asa cum a mentionat Emil _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Dum 03 Ian 2016, 02:28 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ion a scris:
Nu cred ca avem sanse prea mari pentru a face diferenta. Pentru aceasta urmariti cuvintele ingrosate din definitie. La un moment dat, religia si credinta se suprapun... Ca punct de plecare... e okay. Dar DEX-ul este incomplet in multe - asa cum este si in acest caz. In acelasi timp, DEX-ul este facut de oameni care nu stiu esenta tuturor lucrurilor, cazul de fata venind in sprijinul afirmatiilor mele. Da, religia si credinta sunt doua cuvinte cu sensuri aproape total diferite. Partea lor comuna este doar inchinarea in fata unui Creator, care inchinare face, de fapt diferenta intre religie si credinta. Trebuie amintit si faptul ca religiile nu sunt facute de Dumnezeu, credinta ESTE. Religiile sunt facute de oameni pentru interesele lor, iar credinta are origine diferita.
Este mult de discutat asupra acestui subiect, dar ma opresc aici. ' 'Trebuie amintit si faptul ca religiile nu sunt facute de Dumnezeu, credinta ESTE.''Dar in "Crez" zice asa: Cred intru Unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si nevazutelor................................................................................................... Cel de o fiinta cu Tatal, prin Carele toate s-au facut;Asadar totul e facut de Tatal, dar "Religia" e facuta de oameni?!.... | |
| | | enohabel
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Dum 03 Ian 2016, 08:20 | |
| Ce este foarte trist este ca majoritatea care se numesc crestini" nu isi bat capu sa faca diferenta dintre religie si credinta= si chiar daca folosesc expresia credenda" pentru ei este sinonim cu a adera la secta lor=de exemplu martorii; a doua intrebare dupa ce te intreaba; care-I numele lui Dumnezeu este; esti la credinta? prin aceasta ei inteleg sa fii membru martor, dar oricum martorii nu se pot incadra la categoria; crestini, si nu trebuie sa ne ocupam de ei, ar trebui sa ne ocupam de problemele de la neoprotestanti, ei se lauda ca sunt fruncea" Ce am constatat este ca toti au falimentat in mod dramatic si neoprotestantismul nu are nici un viitor, de aceea si dorinta mea de a incepe o miscare neo-neo protestanta care sa protesteze si la neoprotestanti _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Dum 03 Ian 2016, 15:39 | |
| Nu stiu daca aceasta metoda este buna: negand de doua ori, ajungem de unde am plecat.
In cazul de fata, neo-neoprotestanta nu inseamna negare de doua ori.
NEOPROTESTANT Adept al unei secte religioase din cadrul protestantismului.
Pe cale de consecinta, neo-neoprotestant ar insemna adept al unei secte din cadrul neo-protestantismului, nu? Deci o noua secta in cadrul unei alte noi secte, ce ar deveni, la randul ei, veche fata de noua secta.
PROTESTANTÍSM s. n. Denumire generală a confesiunilor religioase creștine care s-au rupt de catolicism prin mișcarea Reformei din sec. XVI.
SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă dintr-o religie mare (creștinism, islam, budism etc.), în vederea practicării unui cult independent, bazat pe o doctrină proprie
Asta inseamna o noua religie?
Nu cred ca asta ar fi o solutie buna pentru o noua religie.
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Dum 03 Ian 2016, 16:26 | |
| - Ion a scris:
- Nu cred ca asta ar fi o solutie buna pentru o noua religie.
Și eu văd această problemă în modul în care o faci tu, Ion. De fapt am și afirmat la începutul acestor discuții că înființarea unei noi religii, biserici, credințe, a unui curent, nu rezolvă nimic, doar adaugă încă o religie cu obiceiuri omenești la cele pe care, deja le avem. Poate desființarea religiilor ar fi pasul cel mai bun de făcut în realitatea ce o trăim. Totuși, menținându-ne la tematica discutată aici, există o religie cu un nume perfect pentru ceea ce caută Enohabel: Creștini după Evanghelie - asta trebuie omului, să fie creștin după învățăturile evanghelice. Doar mai trebuie lucrat în sânul cultului deja existent. De-a lungul anilor am fost în diferite ocazii invitat la anumite biserici: - Hai cu noi la Biserică! Le-am răspuns: - Nu! Eu am Biserica cu mine oriunde aș fi - e în inimă. Îl înțeleg pe Enohabel în dorința lui de a schimba minciuna religioasă generală ce stăpânește lumea, dar trebuie să aleagă... Adevărata Cale. Singura ce se potrivește... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Dum 03 Ian 2016, 16:44 | |
| Fara Religie ajungem la comunism. Cu Religii riscam sa ajungem in niste secte.
"Adevarata Cale" care e?
Si eu simt la fel ca tine Emil. Eu am pe Dumnezeu in gand, cu mine, oriunde as fi. Iar Biserica este tot la fel, acolo unde sunt.
Vorbele tatalui meu, pe care mi le spunea cand eram mic, imi rasuna si acum in urechi. Cand eram pe cale sa fac ceva rau, imi zicea ca ar putea sa ma vada Dumnezeu.
Daca toti copiii de azi l-ar avea pe Dumnezeu aproape de ei, n-ar mai face atatea rele. N-ar mai fura, n-ar mai minti... N-ar mai fi nevoie de atata politie sa ne pazeasca. Cel mai mare si cel mai bun "paznic" ar fi Dumnezeu.
Nu degeaba se spune: "Sa te/ne pazeasca Dumnezeu!"
| |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Dum 03 Ian 2016, 16:55 | |
| - Ion a scris:
- "Adevarata Cale" care e?
„ Eu sunt Calea, Adevărul și Viața!” a spus Isus. În alte cuvinte: păstrează-L pe Isus în inima ta și atunci ești pe Cale. Odată ce El este în tine nu poți păși...pe lângă! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Dum 03 Ian 2016, 17:06 | |
| - Emil Condor a scris:
- Ion a scris:
- "Adevarata Cale" care e?
„Eu sunt Calea, Adevărul și Viața!” a spus Isus.
În alte cuvinte: păstrează-L pe Isus în inima ta și atunci ești pe Cale. Odată ce El este în tine nu poți păși...pe lângă! Ok! Insist cu riscul de a te supara. Care e acea "Cale", pe care trebuie sa pasesc, in afara de a-L avea in inima pe Isus? Concret ce trebuie sa fac eu ca sa fiu exact ''pe Cale'', cea buna bineinteles, sa nu (o) gresesc? Isus e Fiul lui Dumnezeu, Creatorul. Eu trebuie sa-L descopar pe Isus si atunci aflu Calea, Adevarul si Viata. Problema nu e asa de usor de rezolvat. Pentru ca eu trebuie "sa descopar" ceva ce a fost "creat", pre-creat. Or "descoperirea" asta e o adevarata munca stiintifica. Nu e simplu. As vrea sa stiu, sa aflu cum au facut altii pentru "a-L descoperi". Asa se face in orice munca de cercetare, de descoperire. Se cerceteaza, mai intai, cum au facut altii. Si apoi, cauti si tu "o Cale" proprie, daca esti in stare. Fara imitare sau plagiere. Asta as dori eu, in loc de Religii sau Evanghelii. Poate tocmai acolo se gasesc metodele de descoperire pentru adevarata "Cale"? In caz afirmativ, as dori o traducere intr-un limbaj mai accesibil a tot ce scrie acolo. Marturisesc ca nu inteleg prea mult din ce scrie pe albastru Dia.
Ultima editare efectuata de catre Ion in Dum 03 Ian 2016, 17:26, editata de 1 ori | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Dum 03 Ian 2016, 17:21 | |
| Nu ai de ce să mă superi cu întrebări.
Isus a venit pe pământ cu niște obiective precise, unul dintre ele să ne arate Calea, pe viu, prin viața trăită de el ca Fiu al Omului. Dacă știm cum a trăit El și trăim ca El sau cât mai aproape de cum a făcut-o ca om, atunci suntem pe Cale.
Mulți vor veni cu tot felul de completări la cele spuse de mine și o parte vor fi bune, dar o mare parte își vor avea originea în învățături omenești, adică în cele religioase. Eu am încercat să răspund pe scurt și la obiect fără a irita urechea ascultătorului. Am menționat pasul principal, numărul 1 pentru a fi pe Cale. Odată ajuns pe Cale (îmi cer scuze pentru repetarea acestui cuvânt), totul își va urma cursul normal... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Ion
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Dum 03 Ian 2016, 17:34 | |
| Tocmai aici e problema ridicata de mine. Aceste fraze laconice. Eu m-am pus in locul unuia ce le asculta pentru prima data. Nu-mi spun mare lucru. Sunt eliptice de exact o explicatie foarte simpla, de genul celei pe care ai dat-o tu, mai sus.
Ramane acum de aflat, de cercetat cuma trait Isus ca om. Daca El n-a fost un om de rand, ci Fiul lui Dumnezeu, eu, ca om simplu ce sunt, cum as putea sau ce as putea sa fac ca sa fiu ca El? Nu-mi ramane decat sa incerc. Dar nu-mi va fi usor sa reusesc. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Dum 03 Ian 2016, 17:57 | |
| Când am scris mesajul de mai sus chiar gândeam: foarte simplu! Ai drepate! Nici nu am vrut să intru în amănunte ce ar putea complica ori ar putea stârni acel sentiment specific omului: împotrivire. Viața lui Isus a fost trăită ca om de rând, ca Fiu al Omului, ca fiu de om, a trăit ca om cu toate neajunsurile omenești de care ne lovim și noi. Numai așa a putut să ne arate că omul poate trăi în curățenie, în sfințenie, în ascultare... - Citat :
- ...cum as putea sau ce as putea sa fac ca sa fiu ca El?
Studiezi „portretul” său spiritual și înveți ce trebuie să faci. E simplu... Zici:„ nu-mi va fi ușor să reușesc” pentu că este „prea” simplu - omul se așteaptă la tot felul de reguli (așa cum le trasează religiile de azi!), iar simplitatea vieții ce ni se cere a fi trăită șocheză pe unii tocmai prin lipsa complexității ei. Partea cea mai grea este dezlipirea de obiceiurile religioase omenești - obiceiurile înrădăcinate în suflet sunt la oameni mai puternice decât adevărul, doar pentru că acele obiceiuri sunt... adevărul pe care ei îl cunosc. Și, acelea îi țin robi... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Lun 04 Ian 2016, 19:42, editata de 1 ori | |
| | | enohabel
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Dum 03 Ian 2016, 18:41 | |
| - Ion a scris:
- Nu stiu daca aceasta metoda este buna: negand de doua ori, ajungem de unde am plecat.
In cazul de fata, neo-neoprotestanta nu inseamna negare de doua ori.
NEOPROTESTANT Adept al unei secte religioase din cadrul protestantismului.
Pe cale de consecinta, neo-neoprotestant ar insemna adept al unei secte din cadrul neo-protestantismului, nu? Deci o noua secta in cadrul unei alte noi secte, ce ar deveni, la randul ei, veche fata de noua secta.
PROTESTANTÍSM s. n. Denumire generală a confesiunilor religioase creștine care s-au rupt de catolicism prin mișcarea Reformei din sec. XVI.
SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă dintr-o religie mare (creștinism, islam, budism etc.), în vederea practicării unui cult independent, bazat pe o doctrină proprie
Asta inseamna o noua religie?
Nu cred ca asta ar fi o solutie buna pentru o noua religie.
Nu Ion neoprotestantii au protestat fata de protestantii lui Luther-Calvin, acuma trebuie cineva sa protesteze si la neoprotestanti=s-ar putea numi; neo-neoprotestanti o treapta si un pas inainte, in biserica e nevoie de reforma si de trezire spirituala= problema este ca Duhul Sfant trebuie sa aiba initiativa nu oamenii _____________________ Crestinism autentic ori este revelatie ori nu este nimic
| |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... Lun 04 Ian 2016, 21:08 | |
| Într-adevăr e nevoi e o trezire spirituala, dar înspre care directei. Ca daca iar direcția nu e buna, iar o luam razna si ne trezim undeva departe de unde am programat.
E tare greu sa faci exact ce vrea Dumnezeu, daca nu ești dispus sa te smerești. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Diferenta dintre religie si credinta... | |
| |
| | | | Diferenta dintre religie si credinta... | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |