Numarul mesajelor : 580 Varsta : 83 Localizare : Moldova Noua Romania Data de inscriere : 04/01/2009
Subiect: Suspectii...autor Mihai LEONTE Lun 02 Aug 2010, 20:52
SUSPECŢII....
Locuiesc în Clisura Dunării din 1966, când am venit să lucrez la mina din Moldova Nouă. Nu am avut niciodată intenţia să trec ,,dincolo'' din motive diverse. M-am căsătorit în Coronini, fost Pescari şi am avut ocazia să văd multe aspecte ale trecerilor peste Dunăre. Faptul cel mai înjositor era că fiind localnic erai supus unei permanente încercuiri morale şi tracasat de grăniceri. Nu se intra în zonă decât cu buletinul în mână, dacă vreun grănicer, indiferent de grad vedea ceva deosebit la tine erai luat la pichet şi interogat fără să fi făcut nimic. Puteai sta acolo mult şi bine dacă nu venea cineva să te scoată. Dacă făceai puţin pe ,,nebunul'' aveai fericita ocazie să încasezi destule lovituri încât să stai prin spitale mult şi bine. Asta fără să treci graniţa. Soldaţii în termen erau instruiţi să bată fără milă şi li se promiteau favoruri. Am avut ocazia să văd destule cazuri de exces de zel, fiind implicat în câteva dintre ele. Una chiar m-a făcut să râd!! Mergeam în staţiune la Călimăneşti, şi normal că m-am îmbrăcat mai curăţel, plecând din portul Moldova Veche cu racheta, acea navă de pasageri ce făcea legătura cu Orşova. La urcare în Moldova Veche un ofiţer destul de tânăr m-a oprit şi nu m-a lăsat să trec până nu s-a îmbarcat ultimul pasager. Întrebându-l pe ofiţer de ce m-a oprit, acesta mi-a răspuns foarte senin că par ,,suspect. Acest fapt se întâmpla în 1980, i-am spus atunci respectivului că eu eram mai grănicer decât el deoarece sunt de 15 ani aici. Au mai fost şi alte întâmplări cu mult mai hilare sau în multe cazuri mult mai dramatice. Se pot povesti multe, pentru a avea ce scrie ziariştii dumneavoastră multă vreme. De ce nu faceţi şi vreun film?
Cu sincera mea preţuire, Mihai LEONTE - pensionar 68 ani Moldova Veche
Numarul mesajelor : 580 Varsta : 83 Localizare : Moldova Noua Romania Data de inscriere : 04/01/2009
Subiect: A venit iarna!!!...autor Mihai LEONTE Vin 17 Dec 2010, 19:25
A VENIT IARNA!!!
Dragii mei vreau să vă anunţ; A VENIT IARNA! Desigur veţi spune; ce-i cu asta? Nu e nici o surpriză fiindcă toată lumea ştia că după anotimpul îmbelşugat al toamnei urmează iarna. Aşa este. Însă cum au căzut primii fulgi auzi cele mai năstruşnice ştiri; iarna ne-a luat prin surprindere! O fi domnilor care veniţi din vacanţele din ţările tropicale pe unde aţi hălăduit şi aţi intrat în plină iarnă când coboraţi din avion! Dar boala asta a intrat ca o maladie prin toată emisfera nordică şi la americani şi la europeni. Un fapt bun al iernii este că a adus binefăcătoarea zăpadă care a acoperit toate gunoaiele căci cum ar fi fost de sărbători să vezi peste tot gunoi şi gunoaie! Mulţumim dragă IARNĂ! Datorită iernii salinele sunt obligate să producă mai multă sare pentru drumuri! Datorită iernii guvernul mai scapă de nişte bătrâni pensionari, care se încăpăţânează să reducă bugetul cu pensiile lor enorme de 350 lei. În plus vine Crăciunul şi Revelionul, prilej bun pentru comercianţi care mai adaugă ceva le preţurile vechi în plus faţă de TVA-ul de 24% stabilit de guvernanţi! Dacă mai găsiţi alte elemente de bucurie le venirea iernii postaţi în continuare…
Numarul mesajelor : 630 Localizare : brasov Data de inscriere : 25/11/2010
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Vin 17 Dec 2010, 19:45
Amare adevaruri.....ma bucur sa fim sanatosi,ceea ce-ti doresc si tie!
_____________________ CE NU TE OMOARA TE INTARESTE !!
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Sam 18 Dec 2010, 02:42
Mihai LEONTE a scris:
Dacă mai găsiţi alte elemente de bucurie le venirea iernii postaţi în continuare…
Unul din putinele lucruri ce mă încântă odată cu venirea iernii (a frigului): lemnele trosnind în sobă.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
VOTAN
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Sam 18 Dec 2010, 13:53
Da,haida la mine ca pana in martie tot trosnete se aud....si sa aud noaptea cainii latrand,asta in completare.
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Sam 18 Dec 2010, 23:08
VOTAN a scris:
Da,haida la mine ca pana in martie tot trosnete se aud....si sa aud noaptea cainii latrand,asta in completare.
Pune o muzica vesela si n-o sa-i mai auzi :
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Dum 19 Dec 2010, 18:13
VOTAN a scris:
Mai pune o cană cu vin fiert si ceva miros de pâine coaptă, astfel peisajul devine irezistibil.
VOTAN
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Dum 19 Dec 2010, 18:35
Mai ca sa nu mint,paine fac dar am un agregat...si nu prea pot sa beau macar o perioada ca am oarece probleme de sanatate.
Emil Condor
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Dum 19 Dec 2010, 18:39
Vinul fiert e... medicină, nu altceva.
VOTAN
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Dum 19 Dec 2010, 18:43
da,stiu doar ca ,na,sunt probleme si brobleme.Candva imi faceam ribizli bor....
Emil Condor
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Dum 19 Dec 2010, 18:45
Merge si o cană cu... suc de struguri. Nu e obligatoriu să fie ceva alcoolic.
VOTAN
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Dum 19 Dec 2010, 18:47
eheee,pai am si o tzara de cidru.Cand nu-l nimeresc nu-i bai ca ramane pe post de otet!
Emil Condor
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Dum 19 Dec 2010, 18:49
Cidrul acela e foarte sănătos. În ultima perioadă consum din el aproape zilnic - cred că am învătat aceea de la Abby.
VOTAN
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Dum 19 Dec 2010, 18:50
No,nimic nou sub soare!
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Lun 20 Dec 2010, 09:46
VOTAN a scris:
eheee,pai am si o tzara de cidru.
Cum faci cidrul, Votan? [eventual pune reteta la topicul de retete ]
VOTAN a scris:
Cand nu-l nimeresc nu-i bai ca ramane pe post de otet!
_____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
VOTAN
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Lun 20 Dec 2010, 20:05
E simplu draga Cristina,ieftin si foarte sanatos.Sa ai mere de un soi sau amestecate,nu importa de care doar sa fie sanatoase si coapte.Merele se spala,se zdrobesc si se scoate sucul la presa,apoi se strecoara prin tifon,iar in zeama rezultata daca e acrisoara se poate pune zahar dupa gust.Se astupa cu dop de fermentatie,si cam dupa o luna sau sase saptamani se trage in sticle,usor sa nu deranjam drojdia.Gata! Simplu de tot.
Cristina
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Mar 21 Dec 2010, 07:25
Multumesc frumos, Votan !
CRUCIAT
Numarul mesajelor : 1568 Data de inscriere : 28/10/2010
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Dum 26 Dec 2010, 11:42
Subiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE Dum 26 Dec 2010, 17:45
Ar fi culmea să fim deranjati si de cadouri!
Mihai LEONTE
Subiect: MEMORII ACCESIBILE 2011...autor Mihai LEONTE Joi 19 Mai 2011, 21:05
Volumul MEMORII ACCESIBILE 2011, autor Mihai LEONTE, care conţine atât poezie dar şi proză este tipărit. Cei care doresc îl pot solicita autorului Mihai LEONTE printr-un email. Volumul se mai găseşte în unele librării din Timişoara. A fost numit MEMORII ACCESIBILE fiindcă volumul are circa 100 pagini versuri, dar şi peste 100 pagini de proză.
--- În 18 mai 2011 poetul Mihai LEONTE din Moldova Noua şi-a prezentat volumul MEMORII ACCESIBILE 2011 în faţa Consiliului Local Moldova Nouă în chiar deschiderea şedinţei ordinare de consiliu din această zi.
Subiect: 2011 anul saptezecisiunu...autor Mihai LEONTE Sam 31 Dec 2011, 16:54
2011 ANUL ŞAPTEZECIŞIUNU
Pentru poetul Mihai LEONTE
A ajunge la şaptezecişiunu de ani după ce ai muncit peste treizeci ani prin minele României, consider că este o bună realizare, asta şi pentru faptul că fiind suferind, de circa 10 ani merg în două bastoane nu mă las învins de greutăţile vieţii. Am început anul 2011 ca de obicei cu aniversarea mea din 19 ianuarie 2011 când mi-am prezentat caietul tipărit ANIVERSAREA MEA 2011 în care am inclus comentariile culese de la diverşii mei cititori şi colaboratori despre mine, creaţiile mele, volumele mele tipărite. Am reuşit cu sprijinul Primăriei Moldova Nouă şi altor sponsori ca; Doru Costică ANDRONIC, Eugen BĂLEANU patronul SC Băleanu Servcom, dr. Ioan GUGA, Marian COCEAN şi a editurii BRUMAR Timişoara, să-mi tipăresc volumul MEMORII ACCESIBILE 2011. Am coordonat tiparirea celui de al şaselea volum antologic AMINITIRILE VIEŢII 2011 apărut deasemeni la Editura BRUMAR Timişoara. În acest volum au fost incluşi 19 autori dintre care 6 au fost debutanţi absolut. La Zilele oraşului Moldova Nouă din 15 august 2011 distinsul Doctor Inginer Ion CHISĂLIŢĂ, primarul oraşului Moldova Nouă, care m-a declarat ca fiind o personalitate marcantă a oraşului. În 16 septembrie 2011 am fost invitat la Şezătoarea FLORI DE PE ŞOMUZ organizată de Primăria comunei Buneşti Suceava şi Biblioteca Buneşti. Aici am avut parte de o primire plină de multă dragoste de foarte mulţi prieteni de pe NET, dar şi de organizatorii manifestării; primarul comunei Buneşti Suceava, domnul Gheorghiţă BERARU însoţit de sufletistul bibliotecar al Biblionetului Buneşti domnul Ionel ŞTEFAN. Menţionez mai vechi cunoştinţe din satul Petia, preotul Constantin TUDOSĂ, profesoara de limba română Mihaela MURARIU, poeta Felicia LĂMĂŞANU din Mihăieştii Sucevei. M-am reîntâlnit cu octogenara poetă de la Rădăşeni Elena ANDRIEŞ, verişoara mea primară însoţită de sora sa Aneta TUDOSE naşa mea. Au fost prezenţi si Sabina Violeta LAZĂR din Paşcani, Ovidiu DONISĂ din Suceava debutanţi în volumul antologic AMINTIRILE VIEŢII 2011. De la Iaşi au venit Rodica RODEAN preşedinta ONG-ului UNIVERUL PRIETENIEI şi poetul Nicu STANCU. Am donat Biblionetului Buneşti Suceava mai multe volume tipărite, cât şi Bibliotecii I.G. SBIERA din Suceava şi am oferit gratuit mai multe volume diverşilor participanţi la această manifestare literară. Am fost deosebit de onorat de cuvintele alese adresate de preotul profesor dr. Florin GRIGORESCU, economista Viorica IRIMIA, cât şi a mai mulţi bibliotecari prezenţi la acest eveniment. Mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat sub diverse aspecte. Pentru anul 2012 am în pregătire un nou volum personal, dar insist să realizăm şi al şaptelea volum antologic BUCURIILE VIEŢII 2012.