LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Popasul curiozitati comment-143 taieri drumetie internet humanitas google 1918 CPSF muzica_traditionala Limba istorie brasov sibiu Fantasy 23 nicuvar romana problema padure politica 1 mediu efremovivanantonovici reclame
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 I_vote_lcapSCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 I_voting_barSCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 I_vote_rcap 
Emil Condor
SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 I_vote_lcapSCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 I_voting_barSCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE

In jos 
+11
dolion
Ion
Anahoret
ACCENT
Karima
abba
zuum
Emil Condor
aurora
abbilbal
Mihai LEONTE
15 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4
AutorMesaj
Mihai LEONTE

Mihai LEONTE

Numarul mesajelor : 580
Varsta : 83
Localizare : Moldova Noua Romania
Data de inscriere : 04/01/2009

SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Suspectii...autor Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyLun 02 Aug 2010, 20:52

SUSPECŢII....

Locuiesc în Clisura Dunării din 1966, când am venit să lucrez la mina din Moldova Nouă. Nu am avut niciodată intenţia să trec ,,dincolo'' din motive diverse. M-am căsătorit în Coronini, fost Pescari şi am avut ocazia să văd multe aspecte ale trecerilor peste Dunăre. Faptul cel mai înjositor era că fiind localnic erai supus unei permanente încercuiri morale şi tracasat de grăniceri. Nu se intra în zonă decât cu buletinul în mână, dacă vreun grănicer, indiferent de grad vedea ceva deosebit la tine erai luat la pichet şi interogat fără să fi făcut nimic. Puteai sta acolo mult şi bine dacă nu venea cineva să te scoată. Dacă făceai puţin pe ,,nebunul'' aveai fericita ocazie să încasezi destule lovituri încât să stai prin spitale mult şi bine. Asta fără să treci graniţa. Soldaţii în termen erau instruiţi să bată fără milă şi li se promiteau favoruri. Am avut ocazia să văd destule cazuri de exces de zel, fiind implicat în câteva dintre ele. Una chiar m-a făcut să râd!! Mergeam în staţiune la Călimăneşti, şi normal că m-am îmbrăcat mai curăţel, plecând din portul Moldova Veche cu racheta, acea navă de pasageri ce făcea legătura cu Orşova. La urcare în Moldova Veche un ofiţer destul de tânăr m-a oprit şi nu m-a lăsat să trec până nu s-a îmbarcat ultimul pasager. Întrebându-l pe ofiţer de ce m-a oprit, acesta mi-a răspuns foarte senin că par ,,suspect. Acest fapt se întâmpla în 1980, i-am spus atunci respectivului că eu eram mai grănicer decât el deoarece sunt de 15 ani aici. Au mai fost şi alte întâmplări cu mult mai hilare sau în multe cazuri mult mai dramatice. Se pot povesti multe, pentru a avea ce scrie ziariştii dumneavoastră multă vreme. De ce nu faceţi şi vreun film?

Cu sincera mea preţuire,
Mihai LEONTE - pensionar 68 ani Moldova Veche

http://www.flickr.com/photos/22071323@N06
Sus In jos
http://www.armbell.com/petia/
Mihai LEONTE

Mihai LEONTE

MesajSubiect: A venit iarna!!!...autor Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyVin 17 Dec 2010, 19:25

A VENIT IARNA!!!

Dragii mei vreau să vă anunţ; A VENIT IARNA!
Desigur veţi spune; ce-i cu asta? Nu e nici o surpriză fiindcă toată lumea ştia că după anotimpul îmbelşugat al toamnei urmează iarna. Aşa este. Însă cum au căzut primii fulgi auzi cele mai năstruşnice ştiri; iarna ne-a luat prin surprindere!
O fi domnilor care veniţi din vacanţele din ţările tropicale pe unde aţi hălăduit şi aţi intrat în plină iarnă când coboraţi din avion!
Dar boala asta a intrat ca o maladie prin toată emisfera nordică şi la americani şi la europeni.
Un fapt bun al iernii este că a adus binefăcătoarea zăpadă care a acoperit toate gunoaiele căci cum ar fi fost de sărbători să vezi peste tot gunoi şi gunoaie! Mulţumim dragă IARNĂ!
Datorită iernii salinele sunt obligate să producă mai multă sare pentru drumuri!
Datorită iernii guvernul mai scapă de nişte bătrâni pensionari, care se încăpăţânează să reducă bugetul cu pensiile lor enorme de 350 lei.
În plus vine Crăciunul şi Revelionul, prilej bun pentru comercianţi care mai adaugă ceva le preţurile vechi în plus faţă de TVA-ul de 24% stabilit de guvernanţi!
Dacă mai găsiţi alte elemente de bucurie le venirea iernii postaţi în continuare…

http://en.calameo.com/books/000136769523e979683f8

Sus In jos
VOTAN

VOTAN

Numarul mesajelor : 630
Localizare : brasov
Data de inscriere : 25/11/2010

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyVin 17 Dec 2010, 19:45

Amare adevaruri.....ma bucur sa fim sanatosi,ceea ce-ti doresc si tie!

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptySam 18 Dec 2010, 02:42

Mihai LEONTE a scris:
Dacă mai găsiţi alte elemente de bucurie le venirea iernii postaţi în continuare…
Unul din putinele lucruri ce mă încântă odată cu venirea iernii (a frigului): lemnele trosnind în sobă. smile

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyDum 19 Dec 2010, 18:13

VOTAN a scris:
Da,haida la mine ca pana in martie tot trosnete se aud....si sa aud noaptea cainii latrand,asta in completare.
Mai pune o cană cu vin fiert si ceva miros de pâine coaptă, astfel peisajul devine irezistibil. thumb_yello

VOTAN

VOTAN

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyDum 19 Dec 2010, 18:35

Mai ca sa nu mint,paine fac dar am un agregat...si nu prea pot sa beau macar o perioada ca am oarece probleme de sanatate.

Emil Condor

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyDum 19 Dec 2010, 18:39

Vinul fiert e... medicină, nu altceva. Very Happy

VOTAN

VOTAN

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyDum 19 Dec 2010, 18:43

da,stiu doar ca ,na,sunt probleme si brobleme.Candva imi faceam ribizli bor....

Emil Condor

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyDum 19 Dec 2010, 18:45

Merge si o cană cu... suc de struguri. Nu e obligatoriu să fie ceva alcoolic. smile

VOTAN

VOTAN

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyDum 19 Dec 2010, 18:47

eheee,pai am si o tzara de cidru.Cand nu-l nimeresc nu-i bai ca ramane pe post de otet!

Emil Condor

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyDum 19 Dec 2010, 18:49

Cidrul acela e foarte sănătos.
În ultima perioadă consum din el aproape zilnic - cred că am învătat aceea de la Abby.

VOTAN

VOTAN

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyDum 19 Dec 2010, 18:50

No,nimic nou sub soare!

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyLun 20 Dec 2010, 09:46

VOTAN a scris:
eheee,pai am si o tzara de cidru.
Cum faci cidrul, Votan? idee
[eventual pune reteta la topicul de retete secret ]
VOTAN a scris:
Cand nu-l nimeresc nu-i bai ca ramane pe post de otet!
Laughing aplauze

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
VOTAN

VOTAN

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyLun 20 Dec 2010, 20:05

E simplu draga Cristina,ieftin si foarte sanatos.Sa ai mere de un soi sau amestecate,nu importa de care doar sa fie sanatoase si coapte.Merele se spala,se zdrobesc si se scoate sucul la presa,apoi se strecoara prin tifon,iar in zeama rezultata daca e acrisoara se poate pune zahar dupa gust.Se astupa cu dop de fermentatie,si cam dupa o luna sau sase saptamani se trage in sticle,usor sa nu deranjam drojdia.Gata! Simplu de tot.

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyMar 21 Dec 2010, 07:25

Multumesc frumos, Votan smile !

Sus In jos
CRUCIAT

CRUCIAT

Numarul mesajelor : 1568
Data de inscriere : 28/10/2010

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyDum 26 Dec 2010, 11:42

Urari de bine de la un nou venit.
probabil (sper) nu supara dedicatia-cadou:
http://reteaualiterara.ning.com/

Emil Condor

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyDum 26 Dec 2010, 17:45

Ar fi culmea să fim deranjati si de cadouri! smile

Mihai LEONTE

Mihai LEONTE

MesajSubiect: MEMORII ACCESIBILE 2011...autor Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptyJoi 19 Mai 2011, 21:05

Volumul MEMORII ACCESIBILE 2011, autor Mihai LEONTE, care conţine atât poezie dar şi proză este tipărit.
Cei care doresc îl pot solicita autorului Mihai LEONTE printr-un email.
Volumul se mai găseşte în unele librării din Timişoara.
A fost numit MEMORII ACCESIBILE fiindcă volumul are circa 100 pagini versuri, dar şi peste 100 pagini de proză.

SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 MEMORII_ACCESIBILE_2011

---
În 18 mai 2011 poetul Mihai LEONTE din Moldova Noua şi-a prezentat volumul MEMORII ACCESIBILE 2011 în faţa Consiliului Local Moldova Nouă în chiar deschiderea şedinţei ordinare de consiliu din această zi.

Sus In jos
Mihai LEONTE

Mihai LEONTE

MesajSubiect: 2011 anul saptezecisiunu...autor Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptySam 31 Dec 2011, 16:54

2011 ANUL ŞAPTEZECIŞIUNU

Pentru poetul Mihai LEONTE

A ajunge la şaptezecişiunu de ani după ce ai muncit peste treizeci ani prin minele României, consider că este o bună realizare, asta şi pentru faptul că fiind suferind, de circa 10 ani merg în două bastoane nu mă las învins de greutăţile vieţii.
Am început anul 2011 ca de obicei cu aniversarea mea din 19 ianuarie 2011 când mi-am prezentat caietul tipărit ANIVERSAREA MEA 2011 în care am inclus comentariile culese de la diverşii mei cititori şi colaboratori despre mine, creaţiile mele, volumele mele tipărite.
Am reuşit cu sprijinul Primăriei Moldova Nouă şi altor sponsori ca; Doru Costică ANDRONIC, Eugen BĂLEANU patronul SC Băleanu Servcom, dr. Ioan GUGA, Marian COCEAN şi a editurii BRUMAR Timişoara, să-mi tipăresc volumul MEMORII ACCESIBILE 2011.
Am coordonat tiparirea celui de al şaselea volum antologic AMINITIRILE VIEŢII 2011 apărut deasemeni la Editura BRUMAR Timişoara. În acest volum au fost incluşi 19 autori dintre care 6 au fost debutanţi absolut.
La Zilele oraşului Moldova Nouă din 15 august 2011 distinsul Doctor Inginer Ion CHISĂLIŢĂ, primarul oraşului Moldova Nouă, care m-a declarat ca fiind o personalitate marcantă a oraşului.
În 16 septembrie 2011 am fost invitat la Şezătoarea FLORI DE PE ŞOMUZ organizată de Primăria comunei Buneşti Suceava şi Biblioteca Buneşti. Aici am avut parte de o primire plină de multă dragoste de foarte mulţi prieteni de pe NET, dar şi de organizatorii manifestării; primarul comunei Buneşti Suceava, domnul Gheorghiţă BERARU însoţit de sufletistul bibliotecar al Biblionetului Buneşti domnul Ionel ŞTEFAN. Menţionez mai vechi cunoştinţe din satul Petia, preotul Constantin TUDOSĂ, profesoara de limba română Mihaela MURARIU, poeta Felicia LĂMĂŞANU din Mihăieştii Sucevei. M-am reîntâlnit cu octogenara poetă de la Rădăşeni Elena ANDRIEŞ, verişoara mea primară însoţită de sora sa Aneta TUDOSE naşa mea.
Au fost prezenţi si Sabina Violeta LAZĂR din Paşcani, Ovidiu DONISĂ din Suceava debutanţi în volumul antologic AMINTIRILE VIEŢII 2011. De la Iaşi au venit Rodica RODEAN preşedinta ONG-ului UNIVERUL PRIETENIEI şi poetul Nicu STANCU.
Am donat Biblionetului Buneşti Suceava mai multe volume tipărite, cât şi Bibliotecii I.G. SBIERA din Suceava şi am oferit gratuit mai multe volume diverşilor participanţi la această manifestare literară. Am fost deosebit de onorat de cuvintele alese adresate de preotul profesor dr. Florin GRIGORESCU, economista Viorica IRIMIA, cât şi a mai mulţi bibliotecari prezenţi la acest eveniment.
Mulţumesc tuturor pentru sprijinul acordat sub diverse aspecte.
Pentru anul 2012 am în pregătire un nou volum personal, dar insist să realizăm şi al şaptelea volum antologic BUCURIILE VIEŢII 2012.

http://en.calameo.com/books/0001367698cdb700cac75

Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 EmptySam 31 Dec 2011, 16:58

Felicitări, Mihai dragă!
Doresc să ai parte de BUCURIILE VIETII mereu, mereu...
La Multi Ani!

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE   SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE - Pagina 4 Empty

Sus In jos

SCRIERI INOCENTE...proza de Mihai LEONTE
Sus 
Pagina 4 din 4Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4
 Subiecte similare
-
» Proza poetului Mihai LEONTE
» AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE
» ARMONII MAJORE 2010...autor Mihai LEONTE
» VALENTE MEDII...poezii de Mihai LEONTE
» MIRAJELE ALBASTRE 2008...noul volum al poetului Mihai LEONTE

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: MIHAI LEONTE-
Mergi direct la: