__Nu sta in poartă, intră!__ | Dum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator |
VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.
Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.
| Comentarii: 266 |
Ultimele subiecte | » Zile de naștereSam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26 » Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantasticeDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret » CANADAMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26 » OFF TOPIC Dum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26 » Casuta din padureMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26 » Urari de sarbatoriMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26 » InvatamantJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion » cite ceva de risLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26 » BANCURIJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26 » STIRI SOCIALEJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26 » Educatia in scoalaJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26 » In vino veritasJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion » La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoriaJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion » Cum ne petrecem Sarbatorile de IarnaJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion » FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANTJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion » POPASUL DOLION (III)Mier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26 » Povesti, povestioareMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26 » CUVINTE DE FOLOS (III)Mar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion |
Noiembrie 2024 | Lun | Mar | Mier | Joi | Vin | Sam | Dum |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
|
| Cum a luat nastere Crestinismul | |
|
+12j0oke delta zaraza26 Anahoret Ciprian ACCENT abbilbal TUDOR Emil Condor cactus MIRCEA zuum 16 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Mier 23 Iun 2010, 02:22 | |
| - abbilbal a scris:
- Şi alte pedepse nu ne trimite Dumnezeu? Doar moartea este singura lui Pedeapsă? Pentru ce ţine toiagul în mână?
Nu-l tine! E un toiag metaforic chiar si aici pe pământ. Dar asta o stii... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Mier 23 Iun 2010, 07:21 | |
| Interesante discutii ! Felicitari tuturor ! Dar, pina la urma, cum a luat nastere crestinismul [ca eu tot n-am inteles ] ? ps: ar fi interesant de aflat inclusiv de ce a luat nastere crestinismul ... _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Mier 23 Iun 2010, 08:59 | |
| - Emil Condor a scris:
- abbilbal a scris:
- Cred că putem şti şi fără să căutăm în mod expres. Şi la ce mă refer tot în Biblie se spune.
Nu. În ce priveste Cuvântul pot fi multe interpretări, asa că dacă nu venim cu versete clare, nu înseamnă prea mult, ci doar discutii diverse. Acolo unde e ceva important, trebuie să apelăm la Cuvânt, nu doar la aiurelile proprii. Păi nu? Crestinismul este în Hristos dar aici pe pământ, printre altele, dovezile sale sunt scrierile biblice, deci... În ce priveşte Cuvântul nu este decât o singură interpretare: Iisus a existat, există şi va exista. Doar în ce privesc cuvintele pot fi mai multe interpretări iar versetele nu sunt altceva decât o înşiruire de cuvinte ce le aruncăm pe "masă" atunci când nu vrem să riscăm să ni se spună că folosim "limbaj de lemn". Altfel spus şi versetele fac parte din categoria "discuţii diverse" când sunt folosite pentru a argumenta ceva, iar cei care cunosc Biblia sunt în măsură să-şi dea seama dacă o afirmaţie este întemeiată pe spusele Cuvântului sau "scoasă din burtă" de către cei care gândesc cu burta. Cei care gândesc cu capul nu au decât o singură sursă de "captare" a mesajului: Dumnezeu şi acest mesaj nu se transmite nici prin intermediul Cuvântului ci în mod direct, telepatic. "Traducerea" acelui mesaj o face fiecare cum se pricepe prin "liber arbitru" în care eu totuşi nu cred. Eu sunt de părere că fiecare gândeşte aşa cum a fost programat s-o facă. Unii mai bine, alţii mai puţin bine şi slţii aproape de loc. | |
| | | Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Mier 23 Iun 2010, 15:30 | |
| - abbilbal a scris:
- În ce priveşte Cuvântul...
Abby, Cuvântul este ce spui tu, adică Isus dar cuvintele biblice reprezintă tot pe Isus, adică Cuvântul. Dacă tu crezi despre scrierile biblice că sunt doar niste însiruiri fără importantă, încă odată întreb, ce fel de crestin esti? Nu arăti deloc a crestin - stiu că sustii faptul că ai rămas comunist, probabil de acolo ti se trage interpretarea asta hazlie a Bibliei, a Cuvântului vietii. Nu vreau să te superi pe mine dar voi fi sincer cu riscul ca aceea să se întâmple: nu are rost să-ti mai pierzi timpul degeaba în religia unde activezi, nu are rost să mai tii Biblia în casă dacă nu o citesti, dă-o altcuiva dornic de cunoastere, nu mai are rost să argumentezi asupra Cuvântului când nu-L stii pentru că s-ar putea să ghidezi gresit pe cei care sincer caută Calea adevărată nu cea trasată de tovarăsi si în care Dumnezeu e pe cale de disparitie. Sustinerile tale ce le numesti biblice sunt 99,99% antibiblice!!! Versetele reprezintă Cuvântul vietii dat nouă prin slujitorii Cerului, nu doar discutii scoase din burta cuiva. De ce mai mergi la biserică, Abby, si-ti pierzi timpul acolo de pomană? Toti gândesc cu capul (cum spui tu) si multi nu au idee de ce sunt aici. Mesajul lui Dumnezeu se transmite atât oral cât si scris, dacă oral avem multi „destepti” cu interpretări personale, trebuie neapărat să mergem la mesajul scris. Nu uita: ce e spus se uită, ce e scris rămâne. Traducerea unui mesaj nu trebuie făcută de fiecare cum se pricepe că atunci „priceputii” nasc tot felul de religii cu dumnezei proprii. De aceea avem mii si mii de religii si secte pe pământ, pentru că fiecare a tradus cum spui tu. Ce as vrea de la tine, Abby este: atunci când vorbesti despre Crist să uiti de educatia Anticristă ce ai primit-o în tinerete. Să nu spui că nu, toti stiu că e adevărat... Acolo am trăit si noi. PS: Cartea de căpătâi a unui crestin este Biblia, altfel respectivul nu se poate numi crestin. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Mier 23 Iun 2010, 19:15 | |
| - Emil Condor a scris:
- Cartea de căpătâi a unui crestin este Biblia, altfel respectivul nu se poate numi crestin.
Da, astea sunt cuvintele spuse cu mai multă sau mai puţină convingere de către creştini, mai ales de popi. Şi eu cred acest lucru pentru că din Biblie se trag celelalte scrieri. - Citat :
- Dacă tu crezi despre scrierile biblice că sunt doar niste însiruiri fără importantă...
Nu cred acest lucru. Fiecare carte îşi are rostul şi importanţa ei. Inclusiv Statutul PCR. Susţin că sunt comunist pentru că m-am născut şi am crescut odată cu acea perioadă ce se numeşte comunism în România. Comunismul a murit, eu încă mai trăiesc şi ne vom mai citi ceva ani de acum înainte. Atât timp cât Ioana mai are nevoie de mine. Nu mă supăr pe tine Milu nost. Nici pe tine, nici pe ceilalţi care nu împărtăşesc ideile mele şi chiar îmi doresc ca ideile mele să nu fie împărtăşite de nimeni pentru că în afară de mine nimeni nu se poate folosi de ele. - Citat :
- nu are rost să-ti mai pierzi timpul degeaba în religia unde activezi,
Nici tu, nici alţii nu aveţi de unde şti dacă-mi pierd sau nu timpul degeaba în religia unde activez. Treaba asta o ştie numai Dumnezeu şi Lui o să-i dau socoteală pentru tot ce am făcut, ce fac şi ce voi face de acum în colo. Aşa cum tu ţi-ai format convingerile creştine în afara bisericii, tot aşa mi le-am format şi eu în cadrul unei biserici numite ortodoxe, biserică ce-mi dă libertatea să gândesc neîngrădit. Dar să nu crezi cumva că am de gând să ies vreodată în faţa altarului şi să-l combat pe popă. Repet ce am spus mai înainte: ideile mele sunt ale mele pentru mine. Nimeni altul nu poate acţiona în baza lor. - Citat :
- nu mai are rost să argumentezi asupra Cuvântului când nu-L stii
Fiecare îl ştie pe Iisus şi Cuvântul potrivit credinţei lui. Chiar dacă nu citesc Biblia zi de zi, Dumnezeu are de grijă să-mi transmită ceea ce trebuie să ştiu, iar Cuvântul face ceea ce trebuie făcut şi ştie să facă din veci de veci. Nu cred că am spus prostii când m-am referit la Dumnezeu ţşi la Iisus. Încă nu mi-a atras nimeni atenţia că am zmintit. Zminteli afirm doar referitoare la Biblie deoarece nu am de unde şti cât de curată este Biblia ce o citesc eu, din când în când, sau cea pe care o citeşti tu şi alţii mult mai des ca mine. - Citat :
- Calea adevărată nu cea trasată de tovarăsi si în care Dumnezeu e pe cale de disparitie
Dacă pentru "tovarăşi" Dumnezeu este pe cale de dispariţie, pentru mine nu a fost şi nu este. Dumnezeu m-a ajutat să trec cu bine, cu brio chiar, perioada în care am fost secretar de partid, funcţie în care nu puteam ajunge fără voia Lui, şi mai ales să ies cu fruntea sus. Apoi tot Dumnezeu m-a ajutat să ies din impasul în care am fost când am dat faliment. Atunci am avut în trei rânduri viziunea Maicii Domnului care m-a ocrotit şi călăuzit. De aceea cred şi în puterea ei de ocrotitoare şi călăuză, cu toate că am pomenit mai puţin despre acest lucru. Când trebuie să fac ceva, Dumnezeu mă îndeamnă să fac acel lucru (să fac o prescură sau să merg la biserică) şi când nu trebuie să fac ceva mă opreşte prin intermediul uitării sau încurcării zilelor de referinţă. - Citat :
- Versetele reprezintă Cuvântul vietii dat nouă prin slujitorii Cerului, nu doar discutii scoase din burta cuiva.
Nici nu am spus vreodată că versetele sunt luate din burta cuiva. Cu adevărat ele sunt luate din Biblie, numai că nu ştim dacă biblia folosită este adevărată sau falsă. Fiecare religie susţine că Biblia ei este adevărată, dar religiile se contrazic până-n pânzele albe. - Citat :
- De ce mai mergi la biserică, Abby, si-ti pierzi timpul acolo de pomană?
Pentru a mă relaxa şi a mă refugia în mine însumi în Casa lui Dumnezeu zidită anume pentru El. - Citat :
- Nu uita: ce e spus se uită, ce e scris rămâne.
Tocmei pentru asta am scris crezul meu pe care voi îl consideraţi încâlcit, probabil emanat dintr-o minte nebună. Dar până acolo mai am şi sper să nu ajung niciodată în faza aceea. - Citat :
- Mesajul lui Dumnezeu se transmite atât oral cât si scris, dacă oral avem multi „destepti” cu interpretări personale
Da, aşa este, dar Dumnezeu are de grijă să nu se altereze Cuvântul lui care va dăinui peste ani până în veacul veacurilor. - Citat :
- atunci când vorbesti despre Crist să uiti de educatia Anticristă
Când vorbesc despre Dumnezeu, Iisus ori Maica Domnului, în care puţini cred, spun sau scriu ceea ce simt nu ceea ce am fost învăţat, mai ales că nu am fost un bun învăţăcel. - Citat :
- Să nu spui că nu,
De la bun început am afirmat că m-am născut şi am crescut odată cu perioada comunistă din România. Deci nu puteam primi o altă educaţie, mai ales că tata a murit în 1950, pe când eu aveam doar şase ani jumate. Cât a trăit tata eram ca şi Ioana de acum.
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Joi 24 Iun 2010, 01:04, editata de 1 ori | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 00:32 | |
| - abbilbal a scris:
Nici nu am spus vreodată că versetele sunt luate din burta cuiva. Cu adevărat ele sunt luate din Biblie, numai că nu ştim dacă biblia folosită este adevărată sau falsă. Fiecare religie susţine că Biblia ei este adevărată, dar religiile se contrazic până-n pânzele albe.
De la bun început am afirmat că m-am născut şi am crescut odată cu perioada comunistă din România. Deci nu puteam primi o altă educaţie, mai ales că tata a murit în 1950, pe când eu aveam doar şase ani jumate. Cât a trăit tata eram ca şi Ioana de acum. In primul rând Biblia este adevărata si nu e falsa. Faptul ca sunt nenumărate traduceri care au greșeli, asta nu înseamna ca Biblia in esența ei nu este adevărata. Daca cineva are intrade-var interes sincer, sa cunoască adevărul Biblic fără greșeli de traduceri, poate apela la textul original. Daca nici cu acel text nu e mulțumit, atunci nu exista alta posibilitatea de a se convinge. Deschizând cineva sit-ul : http://www.theword.gr/index.php?home&l=englishpoate găsi Biblia in multe limbi si textul original incontestabil, cel care este acceptat de toată lumea. Cat privește a doua relatare, sa știi ca si eu m-am născut in era comunista, din părinti comuniști convinși, care au luptat pentru aceasta cauza, (care o consider încă si azi dreapta). Dar când am ajuns la vârsta de 35 de ani si am întâlnit un tânăr creștin adevărat si mi-a explicat ce înseamna credința in Dumnezeu, m-am hotărât imediat sa-L urmez si nu m-am depărtat nici o clipa de lângă El. | |
| | | Diaporevomenos
Numarul mesajelor : 1815 Varsta : 77 Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul Data de inscriere : 05/10/2008
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 00:52 | |
| - Cristina a scris:
- Interesante discutii ! Felicitari tuturor !
Dar, pina la urma, cum a luat nastere crestinismul [ca eu tot n-am inteles ] ? ps: ar fi interesant de aflat inclusiv de ce a luat nastere crestinismul ... Sper sa reusesc sa finalizez explicatia: De ce a luat nastere Crestinismul. | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 01:21 | |
| - Diaporevomenos a scris:
- In primul rând Biblia este adevărata si nu e falsa.
Asta nu ai de unde să ştii. Doar presupunem acest lucru. Să nu uităm că Biblia a fost scrisă de om, indiferent ce nume a purtat acel om şi ce viziune a avut, şi ca atare şi acel om a avut doza lui de subiectivism, poate chiar un anumit interes. Nici afirmaţia mea nu este un adevăr. Ea este doar ipoteza mea şi n-am cum o demonstra ca adevărată. - Citat :
- textul original incontestabil, cel care este acceptat de toată lumea.
Da, bine spus, acceptat dar nu garantat. Tocmai la textul original m-am referit când am spus că şi el a fost scris de un om, indiferent ce nume a purtat. - Citat :
- si eu m-am născut in era comunista,
Nici nu contest acest lucru, dar nu te-ai născut odată cu comunismul pentru a fi comunist. Sunt destul de puţini cei care s-au născut odată cu comunismul şi din ăia celor mai mulţi le este ruşine să recunoască acest lucru. - Citat :
- la vârsta de 35 de ani si am întâlnit un tânăr creștin adevărat si mi-a explicat ce înseamna credința in Dumnezeu, m-am hotărât imediat sa-L urmez
Eu nu am urmat pe nimeni. M-am călăuzit doar după propriile mele idei şi convingeri. Şi cum ideile nu vin de oriunde, am mers în mod sigur pe calea indicată de Dumnezeu, inclusiv în perioada cât am fost secretar de partid. | |
| | | abbilbal
| | | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 02:00 | |
| - abbilbal a scris:
- Diaporevomenos a scris:
- Cristina a scris:
Dar, pina la urma, cum a luat nastere crestinismul [ca eu tot n-am inteles ] ? ps: ar fi interesant de aflat inclusiv de ce a luat nastere crestinismul ... Sper sa reusesc sa finalizez explicatia: De ce a luat nastere Crestinismul. Pentru mine răspunsul este cât se poate de simplu: pentru că aşa a vrut Dumnezeu. În rest, totul este literatură. Dacă Dumnezeu voia altfel, nu-şi trimetea fiul să creştineze lumea. Şi pentru că n-a vrut mai mult, nu este o singură religie ci mai multe. Daca totul a fost făcut după cum a vrut Dumnezeu, atunci Biblia care este singura mărturie despre voia Lui, cum crezi ca Dumnezeu a permis sa se strecoare greșeli, sau chiar mai rău, cum crezi ca Dumnezeu ar fi lăsat pe cineva care scria cea mai importanta Carte sa: ( acel om a avut doza lui de subiectivism, poate chiar un anumit interes.)? Adică sa fi lăsat pe cineva sa scrie ce ii convenea lui, sau cum ii venea lui mai bine. Dumnezeu a voit ca omul sa cunoască voia Lui si sa se poată mântui prin citirea, si credința in cele scrise. El Dumnezeu, nu a permis in întreaga Sa creație sa existe nici o greșeală, ci totul este perfect si crezi ca chiar Cartea Lui de vizita sa fi lăsat-o asa la voia întâmplări si pe mana oricui sa scrie ce il duce pe el capul? Numai pentru faptul ca nici o carte din lume nu poate avea efect pozitiv asupra oricărui păcătos asa cum are Cartea Sfânta Lui Dumnezeu, ar trebui văzuta ca o minune Dumnezeiasca. Dar asa cum scrie si Biblia : 4 Dar ei au rămas greoi la minte: căci pînă în ziua de astăzi, la citirea Vechiului Testament, această măhramă rămîne neridicată, fiindcă măhrama este dată la o parte în Hristos. 15 Da, pînă astăzi, cînd se citeşte Moise, rămîne o măhramă peste inimile lor. 16 Dar oridecîteori vreunul se întoarce la Domnul, măhrama este luată. 17 Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia. 18 Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într'o oglindă, slava Domnului, şi sîntem schimbaţi în acelaş chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.Amin si amin. Stai sa pun si semnatura. | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 02:20 | |
- Daca totul a fost făcut după cum a vrut Dumnezeu, atunci Biblia care este singura mărturie despre voia Lui, cum crezi ca Dumnezeu a permis sa se strecoare greșeli,....
Pur şi simplu pentru că aşa a vrut să facă. Nu degeaba se spune: "încâlcite sunt căile Domnului..." - Citat :
- Adică sa fi lăsat pe cineva sa scrie ce ii convenea lui, sau cum ii venea lui mai bine.
Da, pentru că acele zminteli nu depăşeau voia lui Dumnezeu. - Citat :
- Dumnezeu a voit ca omul sa cunoască voia Lui si sa se poată mântui prin citirea, si credința in cele scrise.
Da, numai că la începutul începutului mântuirea se făcea prin Cuvânt. Iisus nu a scris nimic, nu pentru că nu ar fi ştiut scrie, ci pentru că nu a vrut. - Citat :
- El Dumnezeu, nu a permis in întreaga Sa creație sa existe nici o greșeală,
Aşa şi este, numai că Biblia nu este creaţia lui Dumnezeu (repet, Iisus n-a vrut să lase nimic scris) ci a unui OM, muritor ca oricare altul. - Citat :
- Numai pentru faptul ca nici o carte din lume nu poate avea efect pozitiv asupra oricărui păcătos asa cum are Cartea Sfânta Lui Dumnezeu,
De aceea fiecare cult sau sectă foloseşte altă biblie? Poate citatele care le-ai dat se referă la cu totul altceva. | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 05:02 | |
| - Cristina a scris:
Sărut mâna! - Citat :
- ...cum a luat nastere crestinismul ?
...de ce a luat nastere crestinismul ? Consideer că e relativ usor de explicat CUM a luat crestinismul nastere dar mult mai dificil, poate chiar imposibil de explicat DE CE a luat nastere. Cel mai simplu a răspuns Abby: „Asa a vrut Dumnezeu” si am scăpat de povara căutării explicatiilor care poate nici nu pot fi găsite. Sunt curios ce au ceilalti de spus la acel „DE CE”... _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 07:31 | |
17 Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.
Aha . Acum cred ca am inteles si eu treimea despre care vorbiti, tu si Emil. Adica toti oamenii au suflet, dar nu toti au si duhul cel bun -Sfintul Duh- (am inteles corect?) ? | |
| | | Cristina
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 07:56 | |
| - Emil Condor a scris:
- Cristina a scris:
...de ce a luat nastere crestinismul ? Consideer că e relativ usor de explicat CUM a luat crestinismul nastere dar mult mai dificil, poate chiar imposibil de explicat DE CE a luat nastere. Cel mai simplu a răspuns Abby: „Asa a vrut Dumnezeu” si am scăpat de povara căutării explicatiilor care poate nici nu pot fi găsite. Sunt curios ce au ceilalti de spus la acel „DE CE”... Pai asta poate inseamna ca Dumnezeu a vrut si budismul, si mahomedanismul, nu crezi ? Poate ca -prin aparitia atitor religii- Dumnezeu a vrut sa ne testeze taria de a fi uniti in/prin diversitate. Poate ca Turnul Babel nu s-a rezumat doar la diversitatea limbilor vorbite, ci inclusiv la religii ... ps: apropos, in acceptiunea celor mai multi, povestea biblica a Turnului Babel este cea in care fiii lui Noe au vrut sa ridice un turn care sa ajunga pana la cer, ceea ce era contradictoriu (???) lui Dumnezeu care i-a pedepsit incurcandu-le limbile. Eu vad un pic diferit aceasta povestioara, adica (1) nu vad ce este rau ca omul a vrut sa ajunga la cer -adica la Dumnezeu- si (2) ca atare, eu nu cred ca Dumnezeu a vrut sa-i pedepseasca, din contra. Mai degraba, consider ca Dumnezeu a vrut doar sa testeze taria oamenilor - de a fi uniti prin diversitatea limbilor, religiilor, caracterelor etc.- tocmai pentru a-i invata/ajuta si a putea ajunge la Cer, la El. | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 09:59 | |
| Aşa şi este Cristina. Ca realizare Turnul Babel era imposibit de construit. Nicicând nu se va putea realiza o construcţie aşa de înaltă, în primul rând pentru că Pământul nu ar cuprinde un diametru aşa mare. Nu cred posibilă nici varianta cealaltă. Ajungerea la Dumnezeu cu ajutorul aparatelor de zbor mecanice. Singura posibilitate de a ajunge la Dumnezeu este şi va rămâne gândul şi deplasarea teleportată iniţiată de Dumnezeu, nu de către om. | |
| | | TRISTAN
Numarul mesajelor : 125 Data de inscriere : 03/01/2009
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 11:30 | |
| - abbilbal a scris:
Nici nu contest acest lucru, dar nu te-ai născut odată cu comunismul pentru a fi comunist. Sunt destul de puţini cei care s-au născut odată cu comunismul şi din ăia celor mai mulţi le este ruşine să recunoască acest lucru.
Eu cred ca cei care s-au nascut odata cu comunismul au cad dat ortul popii de mult, nu mai au ce rusine sa simta. Si pentru a fi comunist sau a emite pareri despre comunism nu cred ca este necesar sa fii fost contemporan cu Lenin. | |
| | | TRISTAN
Numarul mesajelor : 125 Data de inscriere : 03/01/2009
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 11:33 | |
| - abbilbal a scris:
De aceea fiecare cult sau sectă foloseşte altă biblie?
Nu folosesc alta Biblie. Doar interpreteaza diferit. | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 14:37 | |
| - TRISTAN a scris:
- abbilbal a scris:
Nici nu contest acest lucru, dar nu te-ai născut odată cu comunismul pentru a fi comunist. Sunt destul de puţini cei care s-au născut odată cu comunismul şi din ăia celor mai mulţi le este ruşine să recunoască acest lucru. Eu cred ca cei care s-au nascut odata cu comunismul au cad dat ortul popii de mult, nu mai au ce rusine sa simta. Si pentru a fi comunist sau a emite pareri despre comunism nu cred ca este necesar sa fii fost contemporan cu Lenin. Nu discutam despre comunismul din Rusia anului 1917 şi nici despre naşterea Partidului Comunist din România la 8 mai 1921, ci de înlăturarea regimului burghezo-moşieresc la 23 august 1944 în România. Şi din cei născuţi atunci parcă ar mai fi destul de muţi. | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 14:50 | |
| - TRISTAN a scris:
- abbilbal a scris:
Nu folosesc alta Biblie. Doar interpreteaza diferit. Teoretic ai dreptate, dar practic sunt destule diferenţe între o Biblie Ortodoxă faţă de una Penticostală sau Baptistă. De la prima vedere se poate constata numărul diferit de capitole, apoi un număr destul de mare de versete diferite. De aici rezultă şi diferenţa de intrpretare care este totuşi mare. Unii acceptă pe Iisus ca fiu al lui Dumnezeu, alţii îl consideră doar prooroc, unii acceptă pe Maria ca Maică a Domnului, alţii nici nu vreau să audă, unii acceptă raiul şi iadul, alţii nici să nu audă de aşa ceva şi dacă mai cauţi şi alte diferenţe, vei găsi. | |
| | | Diaporevomenos
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 19:33 | |
| - abbilbal a scris:
- TRISTAN a scris:
- abbilbal a scris:
Nu folosesc alta Biblie. Doar interpreteaza diferit. Teoretic ai dreptate, dar practic sunt destule diferenţe între o Biblie Ortodoxă faţă de una Penticostală sau Baptistă. De la prima vedere se poate constata numărul diferit de capitole, apoi un număr destul de mare de versete diferite. De aici rezultă şi diferenţa de intrpretare care este totuşi mare. Unii acceptă pe Iisus ca fiu al lui Dumnezeu, alţii îl consideră doar prooroc, unii acceptă pe Maria ca Maică a Domnului, alţii nici nu vreau să audă, unii acceptă raiul şi iadul, alţii nici să nu audă de aşa ceva şi dacă mai cauţi şi alte diferenţe, vei găsi. Totuși nu vreau sa cred ca unii forumiști intenționat scriu inexactități cu scopul de a jigni, sau de a induce in eroare pe cei ce citesc si nu știu cum stau intradevar lucrurile. Biblia in România este una. Cea in traducerea lui Cornilescu si este acceptata de ortodocși, de evangheliști, de penticostali si baptiști. Numai martori lui Iehova au o Bibliei a lor, tipărita si tradusa in toate limbile lumi, pentru ca ei sunt singuri in lume care nu cred in Iisus ca Fiu a Lui Dumnezeu, in răstignirea pe Cruce si In Duhul Sfânt. Asa ca nu exista Biblie penticostala, baptista, etc. Apoi am dat un linc unde se poate găsi Biblia in multe versiuni si limbi.( si in romanește), dar si in limba greaca, in cele trei traduceri fundamentale. Adică textul in greaca antica ( cel original) textul in limba greaca veche si textul in greaca moderna cea vorbita in ziua de azi. Cine vrea intradevar sa cunoască adevărul Lui Dumnezeu, azi prin intermediul internetului are posibilitatea sa studieze cu mare exactitate cuvânt cu cuvânt cele scrise in întreaga Biblie. Cine nu, cauta nod in papură, asa ca sa avem ce discuta si sa ne aflam in treaba. | |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 21:21 | |
| Biblia utilizată de ortodocşi are acelaşi număr de capitole ca şi Biblia utilizată de baptişti sau pentricostali? Şi dacă nu sunt diferenţe, de ce nu sunt toţi una? Dacă sunt diferenţe, de unde provin dacă nu din interpretarea Bibliei, iar interpretarea Bibliei de unde se trage dacă nu din diferenţa între Biblii?
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Vin 25 Iun 2010, 00:32, editata de 1 ori | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Joi 24 Iun 2010, 23:48 | |
| - TRISTAN a scris:
- abbilbal a scris:
Nu folosesc alta Biblie. Doar interpreteaza diferit. Cât se poate de corect! As adăuga doar ceea ce a specificat si Dia: jehovistii si mormonii au alte cărti. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Vin 25 Iun 2010, 01:48 | |
| - Citat :
- jehovistii si mormonii au alte cărti.
Iar ceilalţi interpretează diferit prin eliminarea versetelor ori paragrafelor ce nu convin. Deci nu traducere eronată ci eliminare, căci altfel nu se explică de ce este acea diferenţă a numărului lor de la Biblie la Biblie. Şi cu asta am terminat comentariile pe această temă pentru că nu vreau să jignesc pe nimeni.
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Vin 25 Iun 2010, 01:52, editata de 1 ori | |
| | | Emil Condor
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Vin 25 Iun 2010, 01:51 | |
| - abbilbal a scris:
-
- Citat :
Iar ceilalţi interpretează diferit prin eliminarea versetelor ori paragrafelor ce nu convin. Deci nu traducere eronată ci eliminare. Nu! Ceilalti au Biblie identică cu a ta sau a mea. Interpretarea e totul! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
| | | abbilbal
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul Vin 25 Iun 2010, 01:53 | |
| - Emil Condor a scris:
- abbilbal a scris:
-
- Citat :
Iar ceilalţi interpretează diferit prin eliminarea versetelor ori paragrafelor ce nu convin. Deci nu traducere eronată ci eliminare. Nu! Ceilalti au Biblie identică cu a ta sau a mea. Interpretarea e totul! Atunci de ce diferă numărul d capitole şi versete? Vezi că am mai completat ceva mai sus. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul | |
| |
| | | | Cum a luat nastere Crestinismul | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |