LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
google politica 23 istorie padure nicuvar romana humanitas sibiu Popasul mediu 1 efremovivanantonovici comment-143 taieri internet muzica_traditionala Limba 1918 brasov problema Fantasy CPSF reclame curiozitati drumetie
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 I_vote_lcapCum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 I_voting_barCum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 I_vote_rcap 
Emil Condor
Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 I_vote_lcapCum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 I_voting_barCum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Cum a luat nastere Crestinismul

In jos 
+12
j0oke
delta
zaraza26
Anahoret
Ciprian
ACCENT
abbilbal
TUDOR
Emil Condor
cactus
MIRCEA
zuum
16 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Urmatorul
AutorMesaj
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 Empty
MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMar 22 Iun 2010, 23:41

TRISTAN a scris:
abbilbal a scris:
moartea sufletului se face prin dezintegrare. Ca orice nematerie.

Aoleooo, moartea sufletului se face prin dezintegrare? Asta cum vine? Adica se sparge in mai multe suflete mici sau parti de suflet?
Si cum de esti asa sigur pe conceptul asta al "dezintegrarii" nemateriei cand nici in momentul de fata marii savanti ai lumii nu pot da o definitie clara "nemateriei"?

Sufletul e cumva materie sau spirit? iar dezintegrarea se rezumă doar la spargerea în mai multe părţi a unităţii? Cât priveşte "siguranţa" pe ceva nepalpabil, este sigură doar ipoteza şi din câte-mi amintesc, nu am tras nicio concluzie pe această temă. Nu am cum concluziona ceva existent în nesiguranţă.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMar 22 Iun 2010, 23:46

TRISTAN a scris:
abbilbal a scris:
Emil Condor a scris:
Normal că fiecare e liber să creadă, exact ce vrea, sau nimic!
Totusi, din discutiile anterioare am crezut că esti ortodox...

Există ortodoxie neconformă?! scratch
Ortodoxia obligă cumva pe cineva să se târască în dogme?

Daca te declari ortodocs..da!!
Daca nu...esti liber cugetator cum se declara tovarasu' Ion Iliescu. Sau orice altceva.
Nu e nicio rusine insa nu mai amesteca merele cu perele.
E cum ai spune:sunt sofer, merg cu masina pe drumurile publice conform regulilor de circulatie insa eu vreau sa fiu mai cu mot, depasesc si pe partea dreapta sau o iau prin lanul de porumb. Nu merge, zau. Very Happy
Fiecare liber cugetător merge pe o linie sau alta într-o direcţie sau alta. Eu am ales drumul ortodoxiei fără a mă declara rob al Dogmaticii. Să mai spun că sunt şi preoţi care nu acceptă în totalitate dogmele?

TRISTAN

TRISTAN

Numarul mesajelor : 125
Data de inscriere : 03/01/2009

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMar 22 Iun 2010, 23:47

DEZINTEGRÁ vb. I. tr., refl. (despre nucleul atomic) a (se) transforma spontan în alte nuclee atomice, prin emiterea de particule sau prin rupere în fragmente. II. tr. (fig.) a distruge integritatea unui lucru. (< fr. désintégrer)

Daca tu cunosti alta definitie a dezintegrarii...esti invitatul meu. Pana la proba contrarie imi mentin afirmatiile.
Sus In jos
TRISTAN

TRISTAN

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMar 22 Iun 2010, 23:51

abbilbal a scris:

Fiecare liber cugetător merge pe o linie sau alta într-o direcţie sau alta. Eu am ales drumul ortodoxiei fără a mă declara rob al Dogmaticii. Să mai spun că sunt şi preoţi care nu acceptă în totalitate dogmele?

Imi aduc aminte de un coleg al carui tata era simpatizant efervescent al comunismului. De altfel un tip remarcabil, de admirat. Colegul ne povestea cum tatal sau la Stefan Gheorghiu...se ocupa cu ...conspectele din...Biblie, student fiind. Probabil ca de atunci, in era moderna a aparut conceptul asta de crestin (chiar si ortodocs) care crede intr-un mod original, diferit de dogma religioasa fundamentala. Dumnezeu stie...nu mai ma mira nimic! Laughing
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMar 22 Iun 2010, 23:52

abbilbal a scris:
...sunt şi preoţi care nu acceptă în totalitate dogmele
Ce fel de preoti sunt aceia?
Mi se pare tare nepotrivit să avem preoti într-o religie ce nu e sustinută chiar de ei! Tie nu?

Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Mar 22 Iun 2010, 23:55, editata de 1 ori
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMar 22 Iun 2010, 23:53

TRISTAN a scris:
...nu mai ma mira nimic! Laughing
Sau totul... Laughing

Diaporevomenos

Numarul mesajelor : 1815
Varsta : 77
Localizare : Patria lui Homer si a lui Dionisie Areopagitul
Data de inscriere : 05/10/2008

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:05

Zic sa mai aștept cîteva zile încă, sa terminați subiectul "moartea sufletului" si apoi sa revin si eu cu discuția despre "Cum a luat naștere Creștinismul".

Mulțumesc anticipat.

Mi-a fost dor de voi.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:07

Intră si tu în „horă” cu „moartea sufletului” si apoi ne aduci tu... pe calea dreaptă mai târziu. Laughing

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:08

TRISTAN a scris:
DEZINTEGRÁ vb. I. tr., refl. (despre nucleul atomic) a (se) transforma spontan în alte nuclee atomice, prin emiterea de particule sau prin rupere în fragmente. II. tr. (fig.) a distruge integritatea unui lucru. (< fr. désintégrer)

Daca tu cunosti alta definitie a dezintegrarii...esti invitatul meu. Pana la proba contrarie imi mentin afirmatiile.

Ar mai fi şi variantas a se descompune; a se disocia; care ar fi mai potrivită spiritului.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:11

Emil Condor a scris:
abbilbal a scris:
...sunt şi preoţi care nu acceptă în totalitate dogmele
Ce fel de preoti sunt aceia?
Mi se pare tare nepotrivit să avem preoti într-o religie ce nu e sustinută chiar de ei! Tie nu?
Preoţii nu au voie să gândească cu capul lor? Ei trebuie să spună neapărat ca papagalii ce spun alţii?

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:13

Adică, sunt preot al lui Dumnezeu si-l propovăduiesc pe cel rău??!!
Ce zici?

Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:18

Daca intervin si eu, atunci chiar ca nu se mai termina discuția.

In fine, sufletul nu moare, nu se descompune, nu pățește nimic din ce știm noi aici pe pămînt.

Sufletul se desparte de trup (la moarte) si se prezintă in fata Celui ce l-a creat, ca sa dea socoteala ce a făcut ( cu vorba si cu fapta), in tot timpul in care a fost in trup.
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:23

Emil Condor a scris:
Adică, sunt preot al lui Dumnezeu si-l propovăduiesc pe cel rău??!!
Ce zici?
Unul care nu este rob al dogmelor nu are de ce propovădui pe cel rău. Poate şi dogmele sunt dogme şi dogme.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:24

Diaporevomenos a scris:

In fine, sufletul nu moare, nu se descompune, nu pățește nimic din ce știm noi aici pe pămînt.

Sufletul se desparte de trup (la moarte) si se prezintă in fata Celui ce l-a creat, ca sa dea socoteala ce a făcut ( cu vorba si cu fapta), in tot timpul in care a fost in trup.
Aşa este, dar în Biblie se vorbeşte şi despre moartea sufletului prin păcat.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:36

Diaporevomenos a scris:
Ce, interesul nostru e să se termine discutia rapid?

Citat :
Noi am mers mai adânc de atât.
Când trupul moare, sufletul nu o face dar apoi, eventual urmează si aceea.
Vezi că Biblia spune asa.

TRISTAN

TRISTAN

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:36

abbilbal a scris:
Diaporevomenos a scris:

Desi sufletul este nemuritor prin har, daca el "se revarsa in desfatari, petrecand cu pofta in ele, desi e viu (caci dupa fiinta este nemuritor), a murit". Astfel interpreteaza Sfantul Grigorie Palama cuvintele Apostolului, referitoare la vaduvele care trebuie ajutate: "Iar cea care traieste in desfatari, desi vie, e moarta" (I Timotei 5, 6). Chiar daca este viu, sufletul lipsit de adevarata viata, adica de harul lui Dumnezeu, e de fapt un suflet mort.

www.crestinortodox.ro

Acum poate intelegi...
Sufletul nu moare, nu se dezintegreaza. Este o metafora referitoare la moartea sufletului.
Un suflet plin de vicii e ca si mort. Nu valoreaza nimic.
Sus In jos
Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:38

Expresia este alegorica. E vorba de o moarte spirituala.
Sufletul este veșnic, asa cum este orice provine de la Dumnezeu. Pentru ca si EL. Dumnezeu este veșnic.
Amin.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:43

Diaporevomenos a scris:
Sufletul este veșnic, asa cum este orice provine de la Dumnezeu. Pentru ca si EL. Dumnezeu este veșnic.
Amin.
Tu vorbesti aici de Duhul, nu de suflet! Esti unul din cei ce confundă sufletul cu Duhul?
Despre suflet asa spune Cuvântul:

Iacov 5:20 - „să ştiţi că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui, va mântui un suflet de la moarte”...

Matei 10:28 - „Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul”.

Ezechiel 18:20 - „Sufletul care păcătuieşte, acela va muri”. PUNCT

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:46

TRISTAN a scris:
abbilbal a scris:
Diaporevomenos a scris:

Desi sufletul este nemuritor prin har, daca el "se revarsa in desfatari, petrecand cu pofta in ele, desi e viu (caci dupa fiinta este nemuritor), a murit". Astfel interpreteaza Sfantul Grigorie Palama cuvintele Apostolului, referitoare la vaduvele care trebuie ajutate: "Iar cea care traieste in desfatari, desi vie, e moarta" (I Timotei 5, 6). Chiar daca este viu, sufletul lipsit de adevarata viata, adica de harul lui Dumnezeu, e de fapt un suflet mort.

www.crestinortodox.ro

Acum poate intelegi...
Sufletul nu moare, nu se dezintegreaza. Este o metafora referitoare la moartea sufletului.
Un suflet plin de vicii e ca si mort. Nu valoreaza nimic.
Asta este cu totul altceva deât moartea sufletului care este aidoma stingerii unei flăcări. Da, sufletul moare şi se stinge. Că există şi moarte vie, da există şi nu sunt puţini oameni care la 30 sau 40 de ani sunt mai lipsiţi de vlagă decât unii la peste 90 pe care-i vedem plini de viaţă, deşi au puterile diminuate.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:46

TRISTAN a scris:
[i]Desi sufletul este nemuritor prin har...
Nu orice suflet!
Doar cel ce se încrede în Hristos.
Harul lui Dumnezeu nu se revarsă peste toate sufletele.
Iar cele afirmate de mine sunt în Cuvânt.

Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Mier 23 Iun 2010, 00:49, editata de 1 ori
Sus In jos
Diaporevomenos

Tot de o moarte spirituala e vorba.
Ar fi fost fericiti pacatosi sa fi murit sufletul. Scapau de chinul vesnic.
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:48

Chinul vesnic - „Bau-bau”!

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:50

Diaporevomenos a scris:
Expresia este alegorica. E vorba de o moarte spirituala.
Amin.
Nu tot ce provine de la Dumnezeu este veşnic, dar se perpetuează în veşnicie.

Emil Condor

Emil Condor

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:51

Dumnezeu e Duh - doar Acela e vesnic - este scris.

Diaporevomenos

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 EmptyMier 23 Iun 2010, 00:52

Emile, tu ai divulgat cuiva parola de intrare pe forum! Si acum intra cineva cu userul tau si scrie prostii.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Cum a luat nastere Crestinismul   Cum a luat nastere Crestinismul - Pagina 7 Empty

Sus In jos

Cum a luat nastere Crestinismul
Sus 
Pagina 7 din 13Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 11, 12, 13  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Zile de naștere
» Viziunea lui Gabriel zguduie creştinismul
» AGATE MAGICE...poezii de Mihai LEONTE

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: RELIGII si CULTE :: CRESTINISM (teme generale)-
Mergi direct la: