În afară de pedofili cine mai abuzează copiii nevinovaţi?
To vorbești doar despre abuz sexual aici. Copiii pot fi (sunt) abuzati în multe feluri.
Alea parcă se numesc exploatarea minorilor.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine].......[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Tocmai că s-a discutat că la Popasuri stăm departe de cele trei „boli”: Religie, Politică și Sport.
Și îmi mai amintesc ceva, Aurora: că te-am întrebat dacă vrei Popas și ai refuzat - acesta e Popasul Abbilbal.
Milu nost, discuţiile spre religie deviază mai greu, dar spre politică şi sport au nevoie doar de o mică scânteie. Şi dacă gazda scapă porumbelul şi eu îl prind, nu poţi opri acest lucru. Pentru mine este clar că la popasuri personalizate intru să discut cu gazda despre ce vrea ea să canalizeze discuţia. Dacă nu-mi plac discuţiile cu gazda, o vizitez mai rar sau deloc.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine].......[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
A exploata pe cineva înseamnă a abuza pe respectivul.
DEX: EXPLOATÁ vb. A folosi abuziv, a profita de ceva.
Da, dar exploatarea este limitată doar la profitarea de munca prestată de cineva. Ori abuzul sexual nu este o muncă prestată.
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
În parte sunt de acord cu punctul de vedere exprimat mai sus de tine, Abby. Dacă Autorul Popasului este Politician, Popă, Atlet, atunci acele subiecte pot fi personalizate, nu? Iar Popasurile se numesc... personalizate. Ghiveciul este la forumurile de Politică, Sport și Religii. Îți amintești, atunci când Roxy scria subiecte religioase peste tot, au fost useri care s-au revoltat (dacă nu mă înșel, și tu ai fost printre ei!), iar acum susții contrariul!!! Încearcă să nu-ți schimbi poziția la fiecare caz! O completare: când considerăm că discuțiile fac reclamă proastă acestui Site, le punem pe invizivil vizitatoruilor. Atât! Aurora, deja ne-a cerut să o facem...
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Joi 08 Apr 2010, 01:37, editata de 1 ori
Emil Condor
...... Critică? Cât cupriiiiiindeeeee... Nu pe tine! Postările „deocheate” doar.
Milu nost, nu poţi afirma că Aurora are postări deochiate. Eu nu am găsit aşa ceva lu nici un utlizator al acestui sait.
Emil Condor
Îți amintești, atunci când Roxy scria subiecte religioase peste tot, au fost useri care s-au revoltat (dacă nu mă înșel, și tu ai fost printre ei!), iar acum susții contrariul!!! Încearcă să nu-ți schimbi poziția la fiecare caz!
Da Milu nost, aşa a fost, dar la POPASURI PERSONALIZATE nu este peste tot. Este la mine, la tine, la el sau la ea. Dacă un proprietar de popas nu mă vrea, nu mă primeşte (asta nu înseamnă că în calitate de administrator nu-l urmăresc) şi nu sunt eu cel care impune dialogul, ci el. Din start popasurile personalizate sunt offtopicuri şi ca atare sunt un ghiveci internaţional.
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Am pus deocheate în ghilimele, deci: nepotrivite. Abby, nu mai vorbește românește la tine?
La mine prea voroghe româneasca şi pe linie şi pe diagonală. Aşa că ori spui deocheate cu ghilimele, ori spui nepotrivite, tăt zâcala aia îi, numa că nu-i dracu gol, ci încheliţat.
Emil Condor
Abuzul e abuz indiferent că e sexual, psihic, fizic... ...
După cum şi exploatarea este doar exploatare şi se referă la munca prestată pentru câştigarea existenţei. Este totuşi o mică diferenţă de nuanţă între abuz şi exploatare.
Emil Condor
E un off topic cu sens precis... ... personalizat. ................... Mă frate, chiar așa ne-am luat noi (în trecut) de discuțuiile off topic, de îmi vorbești de ele??!!
Mă Milu nost, nu ştiu cum ne-om fi luat de off topic înainte, dar ştiu că se intră foarte uşor în el. Şi tocmai pentru că aici offul este personalizat, gazda-l decide.
Dar bag sama şi noi doi am intrat aici, la Aurora, într-un off prelungit. Că ea nu ne mai arbitrează demult.
Emil Condor
Hei, vecino ! Ţi-ai luat casa-n spate ca şi melcu ?
Aşa m-a "sfătuit" Emil
_____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Copiii, tinerii, trebuie sa stie ca in decembrie '89 altii au murit pentru drepturile pe care le avem acum in Romania,
Ce drepturi avem Aurora? Să strigăm fără a fi auziţi?
+10
Şi atunci ce aţi vrea? Să tăcem cu toţii, "capul plecat sabia nu-l taie"? Nu am tăcut noi destul, până au avut curaj alţii în decembrie '89?
Dacă ar fi tăcut presa, SYDA era acum al treilea om în ambasada de la Paris! Dacă ar fi tăcut presa, nemernicul ăla care a bătut un bunic de 65 de ani pe trecerea de pietoni, din cauza căruia omul a murit, ar fi şi acum în libertate!
Dacă am fi vorbit cu toţii, în aceşti 20 de ani... până când să tăcem? PÂNĂ VA EXPLODA IARĂŞI MĂMĂLIGA?
_____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
abbilbal
Şi atunci ce aţi vrea? Să tăcem cu toţii, "capul plecat sabia nu-l taie"? Nu am tăcut noi destul, până au avut curaj alţii în decembrie '89?
Eu ştiu că s-a vorbit şi înainte de *89 şi nu doar la colţ de stradă. Un exepmlu clar: Constantin Părvulescu a vorbit în cadrul unui Congres, de faţă fiind şi Ceauşescu. Deci nu l-a bârfit pe la spate. Şi ca Părvulescu au mai fost şi alţii.
abbilbal
Las' că şi eu o să-mi răresc vizitele. Nu vezi c-am început să scriu numai după 10 noaptea?
Aurora, vrei o altă afirmaţie mai calră din partea lui Anahoret?
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Las' că şi eu o să-mi răresc vizitele. Nu vezi c-am început să scriu numai după 10 noaptea?
Aurora, vrei o altă afirmaţie mai calră din partea lui Anahoret?
Era si alta, cred ca pe la "politica".
Las-o asa cum a cazut, Anahoret va citi poate si ceea ce am scris si eu, si isi va da seama ca e dorit pe forum... si va face cum crede el de cuviinta!
Si eu scriu cel mai adesea dupa ora 22.00, si poate pe viitor voi scrie numai dupa 22.00 asa ca asta nu vad sa fie un motiv!
aurora
uite, Liviu, asta era primul mesaj in care Anahoret zicea ceva de "pauza"
Anahoret a scris:
Are cineva un emoticon cu căscat de plictiseală? Nu mai are Urban inspiraţie şi încep să citesc din 22... măcar de-ar fi eminenta doamnă Pora...
Simt că e vremea să iau din nou o pauză... cred că s-a dat cu praf de scărpinat prin PD(-L)! aplauze
abbilbal
Da, este vremea să ia o pauză pentru că l-a burduşit lucrul şi s-a scârbit de calculator, nu de forum. Că prin PDL s-a dat cu praf de purici, este altă poveste.
aurora
aurora
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Dum 11 Apr 2010, 15:59
Un film extraordinar, un film dur, greu de suportat, despre oameni, nu despre rasă, culoarea pielii sau naţie, ci doar despre oameni, cum sunt ei, cum gândesc şi cum acţionează. Cutremurător!
Blindness (2008) Alb orbitor
Citat :
Laureatul premiului Nobel, scriitorul Jose Saramago şi apreciatul regizor Fernando Meirelles ("The Constant Gardener," "City of God") ne relevă imaginea spectaculoasă şi complexă a naturii umane în timpul unei epidemii misterioase de orbire. Este vorba despre o explorare curajoasă a naturii umane, a egoismului, oportunismului şi indiferenţei, dar şi a capacităţii oamenilor pentru empatie, dragoste şi perseverenţă.
Totul începe într-o secundă, când un om care se întorcea spre casă de la serviciu, la volanul propriei sale maşini, este lovit de o nemiloasă orbire. Pe dată, lumea înconjurătoare se transformă într-un abur opac, înfricoşător. Una câte una, fiecare persoană pe care o întâlneşte - soţia, doctorul, chiar şi aparentul bun samaritean care îl duce acasă cu maşina - va avea la rândul său aceeaşi nemiloasă soartă. Pe măsură ce boala se răspândeşte, iar panica şi paranoia cuprind tot oraşul, victimele "maladiei albe" sunt adunaţi şi izolaţi într-un azil de nebuni, abandonat şi aflat în paragină, unde începe treptat să dispară orice urmă de viaţă normală. Dar în spitalul unde fusese instituită carantina există totuşi un martor ocular: o femeie (interpretată de actriţa Julianne Moore, de patru ori nominalizată la premiul Academiei) care nu a fost contaminată, dar care s-a prefăcut că e oarbă pentru a rămâne alături de iubitul ei soţ (Mark Ruffalo). Dovedind mult curaj şi voinţă de supravieţuire, ea reuşeşte să conducă un grup de şapte oameni, un fel de familie improvizată, pe un drum între oroare şi dragoste, decădere şi frumuseţe, luptă şi bucurie, evadând din spital şi ajungând în oraşul pustiu, pentru care ei ar putea constitui singura speranţă de viaţă.
Călătoria lor dezvăluie atât fragilitatea societăţii cât şi minunatul sentiment al umanismului.
Această povestire este adusă la viaţă de către regizorul Fernando Meirelles, nominalizat la premiul Academiei, după un scenariu de Don McKellar, laureat al premiului Tony, bazat pe bestseller-ul internaţional al lui Jose Saramago, cu o distribuţie prestigioasă care-i include pe: Julianne Moore ("Far From Heaven," "The Hours"), Mark Ruffalo ("Zodiac," "Reservation Road"), Danny Glover ("Dreamgirls," "The Color Purple"), Gael García Bernal ("Babel," "The Motorcycle Diaries," "Y tu mamá también"), Alice Braga ("I Am Legend," "City of God"), Yusuke Iseya ("Sukiyaki Western Django," "Kakuto"), Yoshino Kimura ("Sukiyaki Western Django," "Semishigure"), Don McKellar ("Monkey Warfare," "Childstar"), şi Maury Chaykin ("Where the Truth Lies," "Being Julia").
BLINDNESS/ORBIRE este produs de Niv Fichman, Andrea Barata Ribeiro şi Sonoko Sakai.
Producătorii executivi sunt Gail Egan, Simon Channing Williams, Tom Yoda, Akira Ishii şi Victor Loewy. Co-producătorii sunt Bel Berlinck şi Sari Friedland.
Nominalizat la Palme d'Or in 2008.