Numarul mesajelor : 3492 Varsta : 60 Data de inscriere : 29/09/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Lun 26 Oct 2009, 21:54
Sa aibe parte de vremuri linistite !
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 27 Oct 2009, 22:35
zuum a scris:
Până acum este cea mai frumoasă urare.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine].......[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mier 28 Oct 2009, 01:09
abbilbal a scris:
zuum a scris:
Până acum este cea mai frumoasă urare.
asa e, zumulache cel intelept, ca intotdeauna!
_____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Lun 02 Noi 2009, 13:31
Foarte frumoase pozele, foarte frumoase personajele. Multumesc mult tuturor celor care pun pozele lor pe acest forum.
Citat :
Fără să ştie, oamenii care şi-au păstrat arhiva fotografiilor de familie în banale cutii de pantofi sunt mai bogaţi decât ceilalţi, lipsiţi de o astfel de comoară. Ei sunt şi fondatori de istorie, iar dacă am aduna memoria fotografiilor din toate colţurile lumii păstrate în cutii de pantofi, în cutii de pălării, în cutii de ciocolată, am sintetiza mai bine memoria acestei lumi decât toate manualele oficiale, pline de măreţe fapte de vitejie, avânt revoluţionar şi neînchipuite realizări. (Varujan Vosganian
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
_____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Lun 02 Noi 2009, 15:08
aurora a scris:
Foarte frumoase pozele, foarte frumoase personajele. Multumesc mult tuturor celor care pun pozele lor pe acest forum.
Citat :
Fără să ştie, oamenii care şi-au păstrat arhiva fotografiilor de familie în banale cutii de pantofi sunt mai bogaţi decât ceilalţi, lipsiţi de o astfel de comoară. Ei sunt şi fondatori de istorie, iar dacă am aduna memoria fotografiilor din toate colţurile lumii păstrate în cutii de pantofi, în cutii de pălării, în cutii de ciocolată, am sintetiza mai bine memoria acestei lumi decât toate manualele oficiale, pline de măreţe fapte de vitejie, avânt revoluţionar şi neînchipuite realizări. (Varujan Vosganian
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ce-mi place de el suuuuuuper:)
_____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Lun 02 Noi 2009, 16:05
Este primul roman pe care l-a scris Varujan Vosganian, pe care îl recomand. Scrie foarte plăcut.
Şi cartea, ca design, este frumoasă, poate fi un cadou pentru cineva drag, de sărbătorile care se apropie.
Varujan s-a născut la Craiova, la 25 iulie 1958. Dar copilăria şi adolescenţa şi le-a petrecut la Focşani.
Citat :
"Pe la începutul anilor '60, un copil îi ascultă, nu oriunde, ci în cimitirul armenesc din Focşani, pe câţiva armeni vorbind.. Oameni care, ca să vorbească liber, se ascund într-un cavou. Poveştile lor sunt fabuloase şi adevărate în acelaşi timp. Ăsta e începutul unui roman extraordinar despre primul genocid al secolului XX, dar şi despre armenii din România, precum şi despre românii din România, toţi aflaţi sub comunism." ( Ştefan Agopian )
"În Focşani erau două biserici armeneşti. Aproape că nu există oraş în Moldova în care armenii să nu fi construit biserici. În vremurile când nu existau alte locuri de adunare, biserica era dovada existenţei unei comunităţi. Când se strângeau laolaltă vreo douazeci de familii, capii lor alcătuiau un comitet parohial şi alegeau loc de biserică. Dughenele, casele, deschiderea străzilor, cărora şi astăzi, în preajma bisericii, li se mai spune, la Suceava, Bacău ori Bucureşti, strada Armenească, se aşezau în funcţie de biserică."
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Lun 02 Noi 2009, 16:36
" Părinţii mei sunt vii. Înseamnă ca eu nu sunt, încă, născut pe de-a-ntregul. Ei mai rotunjesc câte puţin la umerii mei colţuroşi. Mai toarnă suflet în pieptul meu, care îşi schimbă conturul, aşa cum amforele btranilor greci luau formă vinului care se îngroşă înăuntru. Mai netezesc la chipul meu arămiu. Pemntru că nu sunt încă născut pe de-a-ntregul, moartea e încă departe. Sunt atât de tânăr, încât aş putea s-o iubesc, că pe o femeie frumoasă. ... Primul meu învăţător a fost un înger bătrân. De la el am învăţat că numele nu-ţi este de niciun folos. ... Focşaniul copilăriei mele era un oraş cu străzi largi şi case impunătoare. Pe măsură ce creşteam, străzile se îngustau şi casele se piperniceau... ... Bunicul iubea cu patimă cărţile. ZIUA ÎN CARE AU FOST ARSE CĂRŢILE. Lista cărţilor interzise a adus-o poştaşul. Remorca a stat trei zile la colţul străzii. Oamenii au cărat cărţile cu sacii. Nu ştiau dacă e bine sau nu să arate că ar fi avut cărţi interzise. Cărţile sucesc minţile şi nasc duşmani ai poporului. Lista de cărţi era atât de lungă, până şi texte din manualele şcolare erau prinse acolo, încât era imposibil ca cineva să nu aibă măcar o carte interzisă. Apoi, mirosul înţepător şi sclipirea benzinei turnate peste. Şi focul. Vâlvătaia a durat toată noaptea. ... „Cartea şoaptelor”
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Lun 09 Noi 2009, 16:02
Lenka - The Show
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Lun 09 Noi 2009, 17:33
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine].......[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Lun 09 Noi 2009, 17:46
Multumesc, abbi,
i-ai aratat si Ioanei pozele astea?
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Lun 09 Noi 2009, 17:50
Aurora, mi-a placut Lenka, de ea si de cum canta!
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
ostrovna
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Lun 09 Noi 2009, 19:06
aurora a scris:
" Părinţii mei sunt vii. Înseamnă ca eu nu sunt, încă, născut pe de-a-ntregul. Ei mai rotunjesc câte puţin la umerii mei colţuroşi. Mai toarnă suflet în pieptul meu, care îşi schimbă conturul, aşa cum amforele btranilor greci luau formă vinului care se îngroşă înăuntru. Mai netezesc la chipul meu arămiu. Pemntru că nu sunt încă născut pe de-a-ntregul, moartea e încă departe. Sunt atât de tânăr, încât aş putea s-o iubesc, că pe o femeie frumoasă. ... Primul meu învăţător a fost un înger bătrân. De la el am învăţat că numele nu-ţi este de niciun folos. ... Focşaniul copilăriei mele era un oraş cu străzi largi şi case impunătoare. Pe măsură ce creşteam, străzile se îngustau şi casele se piperniceau... ... Bunicul iubea cu patimă cărţile. ZIUA ÎN CARE AU FOST ARSE CĂRŢILE. Lista cărţilor interzise a adus-o poştaşul. Remorca a stat trei zile la colţul străzii. Oamenii au cărat cărţile cu sacii. Nu ştiau dacă e bine sau nu să arate că ar fi avut cărţi interzise. Cărţile sucesc minţile şi nasc duşmani ai poporului. Lista de cărţi era atât de lungă, până şi texte din manualele şcolare erau prinse acolo, încât era imposibil ca cineva să nu aibă măcar o carte interzisă. Apoi, mirosul înţepător şi sclipirea benzinei turnate peste. Şi focul. Vâlvătaia a durat toată noaptea. ... „Cartea şoaptelor”
Aurora excelent pasajul
_____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
abbilbal
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Lun 09 Noi 2009, 19:53
aurora a scris:
Multumesc, abbi,
i-ai aratat si Ioanei pozele astea?
Încă nu. Nu este acasă.
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Vin 13 Noi 2009, 14:10
Doamne cat de grea despartirea de Gheorghe Dinica, Gigi cum i-au spus o viata cei care i-au stat aproape, care au avut sansa vietii sa lucreze cu el.
Cum le oranduieste Bunul Dumnezeu, va fi asezat alaturi de Maria Tanase.
Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l aseze in apropierea Sa!
ostrovna
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Vin 13 Noi 2009, 15:55
aurora a scris:
Doamne cat de grea despartirea de Gheorghe Dinica, Gigi cum i-au spus o viata cei care i-au stat aproape, care au avut sansa vietii sa lucreze cu el.
Cum le oranduieste Bunul Dumnezeu, va fi asezat alaturi de Maria Tanase.
Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-l aseze in apropierea Sa!
Condoleante Gabi
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 17 Noi 2009, 10:21
Asa reclama nu a facut madam Udrea cu toate zecile de mii de euro date pe Romania- the land of choice Transfagarasan [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
merita vazut tot aici, imagine foarte bune, filmari de exceptie! ... si aventuri romanesti )
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 17 Noi 2009, 10:31
Vai, Aurora, am citit "asa reclama a facut madam Udrea" si ma gandeam ca esti prea pretentioasa de nu-ti place filmuletul!!! Intr-adevar, asa trebuiau facute filmele de prezentare a Romaniei.
_____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 17 Noi 2009, 16:01
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 17 Noi 2009, 16:07
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 17 Noi 2009, 22:10
baaarca pe vaaaluri pluteeeşte uşşşor...
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 17 Noi 2009, 22:16
cel mai prolific actor roman in viata...
ostrovna
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 17 Noi 2009, 22:26
aurora a scris:
cel mai prolific actor roman in viata...
Corect:)
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 17 Noi 2009, 22:52
"Dragă Doamne Dumnezeule, anul ăsta te rog trimite haine pentru toate femeile sărace de pe calculatorul lui tata, care nu au nici o haină pe ele! Amin."
Karima MODERATOR
Numarul mesajelor : 1735 Data de inscriere : 25/08/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 17 Noi 2009, 23:52
aurora a scris:
"Dragă Doamne Dumnezeule, anul ăsta te rog trimite haine pentru toate femeile sărace de pe calculatorul lui tata, care nu au nici o haină pe ele! Amin."
_____________________ [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mier 18 Noi 2009, 10:12
inca una descoperita (de altii, biensure! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Lyrics/Versuri