Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Lun 09 Feb 2009, 12:21
Nu te dam disparuta. Te asteptam sa revii. Distractie placuta si sa ne povestesti cum a fost.
_____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 10 Feb 2009, 20:43
Nu-i fain la Bucuresti... e vreme inchisa si rece ca si la noi. Dar sunt flori... am vazut azi tiganci cu ghiocei si zambile... scumpe scumpe, trei fire de ghiocel, 1 leu, un fir de zambila, 2 lei
Cismigiul este deja plin de floricele, dar si patinoarul este inca plin de copii
_____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Sam 14 Feb 2009, 23:37
Despre moartea lui Labis, pe Realitatea TV!!!
OMORAT DE SECURITATE, CU DOI SECURISTI LA CAPATAI in spital, asa a murit Labis! este ceea ce i-a spus Zaharia Stancu lui Dinescu!
Nu am stiut... va zic acum, poate e prea atrziu... dar cine poate sa se uite ACUMA pe realitatea tv... e fff interesanta emisiunea!
_____________________ [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart )
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Dum 15 Feb 2009, 01:31
Şi în cazul lui Labiş, la fel ca în celelalte. Doar Dumnezeu ştie adevărul. Nu ştiu de ce dar am îndoieli faţă de spusele lui Dinescu.
Dacă pe Dinescu l-aş vedea beat şi mi-ar spune: sunt beat, i-aş răspunde: nu te cred, doar te prefaci.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine].......[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Dum 15 Feb 2009, 05:57
abbilbal a scris:
...cazul lui Labiş...
Dacă pe Dinescu l-aş vedea beat şi mi-ar spune: sunt beat, i-aş răspunde: nu te cred, doar te prefaci.
Îti dau dreptate,dar trebuie să recunosc că dacă informatiile despre Labis ar trebui să vină de la cineva anume, Dinescu poate fi unul dintre acei "cineva anume". Mă însel?
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Dum 15 Feb 2009, 08:38
aurora a scris:
OMORAT DE SECURITATE, CU DOI SECURISTI LA CAPATAI in spital, asa a murit Labis! este ceea ce i-a spus Zaharia Stancu lui Dinescu!
Nu am stiut... va zic acum, poate e prea atrziu... dar cine poate sa se uite ACUMA pe realitatea tv... e fff interesanta emisiunea!
Am pierdut emisiunea! Poate am s-o găses pe net!
_____________________ Free your mind!
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Dum 15 Feb 2009, 12:33
Emil Condor a scris:
abbilbal a scris:
...cazul lui Labiş...
Îti dau dreptate,dar trebuie să recunosc că dacă informatiile despre Labis ar trebui să vină de la cineva anume, Dinescu poate fi unul dintre acei "cineva anume". Mă însel?
Dinescu vorbeşte în bobi. Orice, numai să acuze securitatea de toste relele din România fără să ţină seama că şi securitatea a fost un instrument ca oricare altul folosit de cei care aveau interese mai presus de ale lui Ceauşescu sau PCR.
Nefericitul accident prin care Labiş şi-a pierdut viaţa a fost văzut nu doar de unu, doi ieşeni, ci de mai mulţi. Că lui Labiş, Dumnezeu să-l ierte, îi plăcea să bea peste măsură, era un fapt cunoscut şi nu securitatea îi turna pe gât băutura.
Despre Labiş sunt şi alte surse de informaţie, nu doar Dinescu.
_____________________ Noa, seeerbus drajilor! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine].......[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 17 Feb 2009, 14:30
Sondajul Top 500 Artists Of The 20th Century, iniţiat în vara anului trecut de site-ul britanic al The Saatchi Gallery, continuă.
Sâmbătă 7 Februarie, la orele 15.00 cel mai cunoscut artist plastic român al tuturor timpurilor, Constantin Brâncuşi, adunase 118.600 voturi şi ocupa poziţia 16; Luni, 9 Februarie, la ora 20.00, Constanin Brâncuşi adunase 119.218 voturi şi ocupa locul 17.
Cu o infuzie de doar 1000 de voturi Românul ar face un salt de 10 poziţii.
Liderul clasamentului este Pablo Picasso cu 128.551 de voturi.
Votează Constantin Brâncuşi
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 17 Feb 2009, 15:29
aurora a scris:
Sondajul Top 500 Artists Of The 20th Century, iniţiat în vara anului trecut de site-ul britanic al The Saatchi Gallery, continuă.
Sâmbătă 7 Februarie, la orele 15.00 cel mai cunoscut artist plastic român al tuturor timpurilor, Constantin Brâncuşi, adunase 118.600 voturi şi ocupa poziţia 16; Luni, 9 Februarie, la ora 20.00, Constanin Brâncuşi adunase 119.218 voturi şi ocupa locul 17.
Cu o infuzie de doar 1000 de voturi Românul ar face un salt de 10 poziţii.
Liderul clasamentului este Pablo Picasso cu 128.551 de voturi.
Votează Constantin Brâncuşi
L-am votat anul trecut, impreuna cu prietenii... Ce tevatura a fost...cum a cazut brusc de pe locul unde urcase...
Mai este si Victor Brauner, votat de mine si el, acum pe locul 151.
_____________________ [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mier 18 Feb 2009, 00:11
Am dat si eu un vot lui Costică de la Jii.
_____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mier 18 Feb 2009, 00:12
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mier 18 Feb 2009, 11:49
Biblioteca Nationala a Romaniei cauta casa!!!!!
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mier 18 Feb 2009, 12:08
aurora a scris:
Biblioteca Nationala a Romaniei cauta casa!!!!!
Asa cum spunea la radio... Am pierdut anii buni de dezvoltare economica si acum in criza ne zvarcolim degeaba. Decat o petitie, e mai bun "un leu pentru scriitorul preferat al meu"...
_____________________ [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
abbilbal
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mier 18 Feb 2009, 17:51
Dacă nu este târziu, Brâncuşi are şi de la mine un vot.
zaraza26
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mier 18 Feb 2009, 22:48
abbilbal a scris:
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Joi 19 Feb 2009, 11:25
abbilbal a scris:
Nu e tarziu. A primit si de la mine un vot. Ar fi vrut si Doina sa ii dea un vot, dar nu ne lasa. Cica am votat deja.
_____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
zaraza26
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Joi 19 Feb 2009, 11:55
nicuvar a scris:
abbilbal a scris:
Nu e tarziu. A primit si de la mine un vot. Ar fi vrut si Doina sa ii dea un vot, dar nu ne lasa. Cica am votat deja.
Da, asta e... Cu toata tevatura de anul trecut, votul meu era vizibil si anul asta. Au contorizat cu grija tot!
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Joi 19 Feb 2009, 15:24
contorizarea se face oare dupa IP-ul calculatorului? asa mi-a zis cineva ca de la "acest" calculator nu se mai poate vota, s-a votat deja!
asta ar explica de ce nu a mai putut vota nici Doina, nici Zaraza, de la acelasi calc de la care s-a mai votat
zaraza26
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Joi 19 Feb 2009, 15:44
aurora a scris:
contorizarea se face oare dupa IP-ul calculatorului? asa mi-a zis cineva ca de la "acest" calculator nu se mai poate vota, s-a votat deja!
asta ar explica de ce nu a mai putut vota nici Doina, nici Zaraza, de la acelasi calc de la care s-a mai votat
Pai da...si unde e retea nu poate vota numai unul din retea...exceptie fac retelele de oras.
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Joi 19 Feb 2009, 17:10
Anahoret a scris:
aurora a scris:
Am pierdut emisiunea! Poate am s-o găses pe net!
Aici este emisiunea! Vedeţi că începe cu vreo 3 minute de reclame.
_____________________ Free your mind!
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 24 Feb 2009, 10:15
"Dragobetele saruta fetele!"
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 24 Feb 2009, 10:15
Un dar de Dragobete, pentru cafeaua de Bună Dimineaţa!
Cu cât bei mai mult, cu atât vezi mai repede cum arată dezbrăcat personajul din interiorul cănii!
aurora
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 24 Feb 2009, 10:25
stai să te sărut !!![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
zaraza26
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Mar 24 Feb 2009, 13:38
Dragobetele, sărbătorit pe 24 februarie, este fiul Babei Dochia şi echivalentul românesc al sărbătorii „Valentine´s Day”. Însă Dragobetele nu are nimic din blajinitatea sfântului catolic, iar tradiţia şi-l imaginează ca pe un bărbat „chipeş, neastâmpărat şi năvalnic”. Ziua de Dragobete marchează începutul primăverii, o zi în care natura se leapădă de iarnă şi ursul de bârlog, iar păsările încep să îşi caute cuib. Pe 24 februarie se iubeşte româneşte...
În această zi, ortodoxia sărbătoreşte „Aflarea capului Sântului Ioan Botezătorul”, însă sărbătoarea populară este preluată de la daci, care credeau că Dragobetele era un peţitor, dar şi naşul animalelor. Mai târziu, românii au transformat Dragobetele în protectorul iubirii celor care se întâlnesc în această zi: dragostea „prinsă” de Dragobete ţinea tot anul. Dragobetele dacilor era zeul care, ca un „naş cosmic”, oficia la începutul primăverii nunta tuturor păsărilor, tradiţie care în timp se transferă şi asupra oamenilor.
Motivaţia preluării obiceiului păsărilor este profundă, pentru că înaripatele erau privite ca mesagere ale zeilor, cuvântul grecesc „pasăre” însemnând chiar „mesaj al cerului”, drept pentru care ziua se mai numeşte şi „Cap de primăvară” sau „Logodnicul Păsărilor”. Denumirea sărbătorii provine din cuvintele dacice „trago” care înseamnă ţap şi „pede”, adică picioare, mai târziu „trago” devenind „drago”, iar „pede” - „bete”. Ţapul simbolizează puterea de procreare, forţa vitală, fecunditatea. După creştinarea dacilor, sărbătoarea şi-a pierdut atribuţiile primitive, el devenind un zeu al dragostei curate.
Drept dovadă stau ritualurile atestate la tracii din nordul Dunării, rituri ca cel al înfrăţirii dintre băieţi şi al „însurăţirii” dintre fete, obiceiuri care sunt prezente până în secolul trecut în ceremonialul Dragobetelui când, înconjuraţi de ceata lor, flăcăii, respectiv fetele, îşi crestau braţul stâng în formă de cruce, suprapunându-şi apoi tăieturile, gest ce era urmat de „gustarea” sângelui unul de la celălalt, devenind astfel fraţi de cruce. Alte supoziţii etimologice, arată Dragobetele ca provenind din slava veche unde „dragu biti” s-ar traduce „a fi drag”. Dragobetele era un bărbat atât de curajos încât, spun legendele, a îndrăznit chiar să-i încurce cărările Maicii Preciste, care l-a pedepsit transformându-l în buruiana numită „năvalnic”. Pe vremuri, de 24 februarie, satele româneşti răsunau de veselia îndrăgostiţilor care strigau pe uliţe: „Dragobetele sărută fetele!”.
Credinţele populare de Dragobete sunt multe: se spune că oricine participa la această sărbătoare urma să fie ferit de boli tot anul, şi mai ales de febră. Altă tradiţie arăta că Dragobetele îi ajută pe gospodari să aibă un an îmbelşugat. Sărbătoarea începea în faţa bisericii din sat, când îmbrăcaţi de sărbătoare, fetele şi flăcăii se întâlneau şi plecau să caute pe câmp flori de primăvară, flori care erau folosite apoi ca ierburi în descântece de dragoste. În sudul României, fetele se întorceau în sat alergând, urmărite de băiatul căruia îi căzuseră dragi, obicei numit zburătorit.
Dacă băiatul era iute de picior şi o ajungea, iar fata îl şi plăcea, se lăsa sărutată în văzul tuturor. Sărutul putea însemna chiar logodna celor doi pentru o perioadă şi, pentru săteni, Dragobetele era un prilej pentru a „număra” ce nunţi se mai pregătesc pentru toamnă. Dragobetele a rămas totuşi ziua în care oamenii trebuiau să aibă grijă atât de orătăniile din ogradă, dar şi de păsările cerului. Ca să nu strice rostul împerecherilor, în această zi sunt interzise sacrificiile animale. Pentru a fi drăgăstoase tot anul, femeile atingeau un bărbat din altă localitate, iar fetele strângeau cu noaptea-n cap rămăşiţele de zăpadă, pe care o chemau „zăpada zânelor” şi cu această apă topită din omăt se făceau tot anul descântece de dragoste.
Pentru a avea restul anului îmbelşugat, sătenii refuzau să lucreze în această zi în care tradiţia spune că singura muncă permisă este curăţenia în jurul casei. În unele părţi ale ţării sărbătoarea se ţine pe 1 sau 25 martie, însă pentru cei mai mulţi dintre români, sărbătoarea şi-a pierdut semnificaţia, mai ales că, în ultimii ani, tot mai mulţi tind să îl înlocuiască cu Sfântul Valentin, importat din Occident prin intermediul televiziunii, mai ales.
Sursa:[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
abbilbal
Subiect: Re: CUSMELIA AURORA Joi 26 Feb 2009, 06:09
De Dragobete, două fete, au stat singure la taifas. Să le fie ruşine ficiorilor că au uitat de fete.