| ZBOR DE CONDOR (I) | |
|
+18ostrovna Layla Andrei Mageriu yzzy nicuvar Anahoret MIRCEA Franz Schneider ACCENT zaraza26 Bartolomeu abbilbal abba zuum TUDOR aurora Karima Emil Condor 22 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Lun 22 Iun 2009, 07:40 | |
| Mai departe voi posta multe, multe imagini din Conestoga - am făcut 127 de poze. Ajung? Vreau să spun: ajung pentru început? Normal că nu le voi posta pe toate dar voi încerca totusi, cât mai multe din ele. | |
|
| |
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Lun 22 Iun 2009, 11:47 | |
| De ce ii spui Conestoga, iar pe placa scrie Conestogo? E o chestie anume sau numai o scapare? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 02:07 | |
| Dolion ("Ion Dol" de la Dolănescu? - glumesc, bineînteles! ) 99% spunem Conestoga, incluzând si localii, nu doar emigrantii. Avem prin zonă Liceu, Colegiu, Parc, Sală de Sport cu numele Conestoga si acest Conestogo a fost cu "a" la initiere dar nu i s-a permis (prin decizie judecătorească) proprietarului să aibă numele exact al celorlalte si atunci a schimbat o literă pentru a fi totul legal. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
Ultima editare efectuata de catre Emil Condor in Mar 23 Iun 2009, 02:13, editata de 2 ori | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 02:11 | |
| Asa s-a prezentat cerul deasupra noastră, câte un nor ici-colo... | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 02:18 | |
| O privire în spate să ne convingem că tot familionul e cu noi la intrarea în parc. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 02:28 | |
| Am lăsat Lacul în stânga, decisi să petrecem Duminica pe Conestogo River, un râu unde se poate prinde păstrăvul, stiuca, bibanul si mreana. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 02:32 | |
| Continuăm coborârea spre râu. Ultimele două poze sunt făcute din masină si nu tocmai reusite. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 02:39 | |
| Cele trei cărute în care a intrat familionul nostru (trei lipsesc dintre noi). Mai sunt 50 de metri până la râu si 150 până la popasul nostru. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 02:46 | |
| Se pare că am găsit locul perfect unde să ne instalăm! Eu am coborât din masină să fiu primul care simte răcoarea ierbii la tălpi. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 02:51 | |
| Monica: Mami, eu vreau să stau fără costum de baie. - De ce nu? | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 02:59 | |
| Bunicii urmăresc " miscările de trupe". Să ne terminăm cafeaua, apoi mai vedem noi... Fetele au găsit imediat locul potrivit... sub soare. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 03:10 | |
| Fiecare îsi găseste repede ceva de făcut... Si eu cu un "Fazan Auriu" adus tocmai de prin Cehia... | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 03:23 | |
| Împreună cu Monica si celălalt bunic, plecăm pe râu, la vale. | |
|
| |
Anahoret
Numarul mesajelor : 7444 Varsta : 63 Localizare : Deocamdată pe lumea asta Data de inscriere : 11/12/2008
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 05:48 | |
| Măiculiţă Doamne! Frumos sfârşit de săptămână aţi mai avut! La noi s-a stricat vremea de ieri după-amiază: ploaie cu zgomote de nori. Şi la meteo spune că aşa o să o ţină toată săptămâna. Naşpa! Colac peste pupăză, aseară mi s-a stricat şi robinetul de la cadă. N-am cum să-l repar şi trebuie să ajung la Bricostore să cumpăr altă baterie. Adică la ieşirea din Ploieşti spre Braşov, la kilometrul 6, unde era o benzinărie pe vremea când mai erai tu prin ţară, dacă-ţi mai aduci aminte. Acum, dacă treci p-acolo, nu mai recunoşti locul! _____________________ Free your mind!
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 07:36 | |
| Exact cum spui tu, Anahoret: a fost un sfârsit de săptămână perfect! Toti s-au simtit minunat. Voi continua să postez secvente de la Conestoga Lake până săptămâna viitoare când vom vizita alte locuri, apoi la sfârsitul lui Iulie, vom fi departe de casă la un Cottage (Casă de vacantă), probabil pentru o săptămână, după care vom pleca în Provincia Quebec timp de 5-6 zile. Să stii că îmi amintesc acel loc la iesirea din Ploiesti, probabil este cel despre care vorbesti. Am trecut foarte frecvent pe acolo. _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 07:50 | |
| În timp de 10 ore, jupânul din poză a trecut de trei ori pentru a ridica gunoiul din bidoanele alea albastre. Iar ei au patrulat din oră în oră peste tot parcul. | |
|
| |
Emil Condor
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 07:57 | |
| Am consumat aproape o oră plimbându-ne pe râu... | |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 10:10 | |
| - Emil Condor a scris:
- Asa s-a prezentat cerul deasupra noastră, câte un nor ici-colo...
Ăsta era şi la noi. | |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 10:20 | |
| - Citat :
- O privire în spate să ne convingem că tot familionul e cu noi la intrarea în parc.
Super fotografie! | |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 11:31 | |
| - Citat :
- Fiecare îsi găseste repede ceva de făcut...
Superba imagine. Si m-a surprins foarte placut pentru ca, bineinteles, la noi asa ceva e de neconceput; intr-un loc asa de frumos, cu acces pentru masini, ar veni imediat altii intre locurile voastre de popas. V-ar desparti alte familii. | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 11:33 | |
| - Citat :
- Si eu cu un "Fazan Auriu" adus tocmai de prin Cehia...
Si eu cu paharele!! | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 14:49 | |
| Iar ma repet... dar trebuie sa spun "faine locuri, faine poze!"
Hm... zici zara ca la noi s-ar umple de lume? s-ar umple, dar daca ar exista asa amenajari, cu cosuri de gunoi, cu niste legi/restrictii clare si cu controale asa cum ne-a aratat Emil ca sunt pe acolo, si la noi s-ar "disciplina" poporul!
Dar in Retezat de ex. nu am vazut picior de control, de padurar... de fapt nici nu cunosc organizarea la noi si oricum... astfel de programe necesita sume de bani foarte mari. _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 15:37 | |
| - aurora a scris:
- Iar ma repet... dar trebuie sa spun "faine locuri, faine poze!"
Hm... zici zara ca la noi s-ar umple de lume? s-ar umple, dar daca ar exista asa amenajari, cu cosuri de gunoi, cu niste legi/restrictii clare si cu controale asa cum ne-a aratat Emil ca sunt pe acolo, si la noi s-ar "disciplina" poporul!
Dar in Retezat de ex. nu am vazut picior de control, de padurar... de fapt nici nu cunosc organizarea la noi si oricum... astfel de programe necesita sume de bani foarte mari. Aici is doua lucruri diferite. La ei e asa mult spatiu, incat n-o sa vina nimeni sa ii "ingramadeasca". Ei pot sa ocupe linistit spatiul respectiv, sa se intinda. Cat priveste mizeria, ar trebui aproape jumatate din romani sa fie paznici, pentru ca acelasi numar de romani sa fie paziti si disciplinati. Daca profesorii nu mai fac excursii cu copiii, acestia au slabe sanse sa invete de la parinti sa nu arunce gunoaie. Parintii ori nu ies cu ei in oras, ori au aceleasi obiceiuri. Ce invata elevii de la invatatori se uita repede. Tot asa cum cei din occident uita repede bunele obiceiuri cand ajung in zone "necivilizate". | |
|
| |
dolion
Numarul mesajelor : 23191 Varsta : 73 Data de inscriere : 31/05/2009
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 17:17 | |
| Emil, te invidiez! Si asta nu pentru ca locurile prezentate ar fi mai deosebite de cele din tara; drumurile in schimb, da! Spune-mi ceva de masinile voastre: marca, consum, preturile la service (daca ajungeti cu ele la service!). Si in general, masinile ocupa in familie, locul pe care il ocupa inca in Romania? _____________________ Pentru cine vrea să creadă, am o mie de motive. Pentru cine nu vrea să creadă, n-am nici unul.
| |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) Mar 23 Iun 2009, 18:09 | |
| Da. Principalii educatori ai copiilor sunt părinţii (bunicii unde sunt).
Când o văd pe Ioana că aruncă ceva pe jos prin oraş, o trimit să ridice şi să-mi dea mie pentru a pune în buzunar până la coş. Şi aşa Puiu Mic s-a învăţat să nu mai arunce pe jos ce nu-i trebuie. Doar acasă îşi permite ca semn de răzbunare. Ciudă, ciudă, ciudă. Cine ştie dacă mami şi tati fac acelaşi lucru cu ea. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ZBOR DE CONDOR (I) | |
| |
|
| |
| ZBOR DE CONDOR (I) | |
|