| LA TACLALE CU ABBILBAL (I) | |
|
+17ostrovna Cristina rolia cactus Layla ACCENT TUDOR bulache Anahoret zuum zaraza26 nicuvar abba Karima aurora Emil Condor abbilbal 21 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Lun 09 Noi 2009, 17:50 | |
| - abbilbal a scris:
- Nu se recomandă a consuma usturoi nemestecat.
au... de ce? pai sa-i spun doamnei colege, ca nu e bine ce face! am auzit ca sunt si capsule de usturoi... or fi bune? eu mananc cat pot de mult usturoi, taiat marunt (imi place de ex paine cu pateu de ficat, pe care o "inmoi" in usturoi tocat marunt) sau mujdei _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
aurora
Numarul mesajelor : 6983 Varsta : 73 Localizare : Hd România Data de inscriere : 04/09/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Lun 09 Noi 2009, 17:59 | |
| - abbilbal a scris:
- Astăzi, după ce am ajuns cu Ioana la mami, a avut loc următorul dialog :
Mami : Tu, ce ai făcut azi la grădiniţă ?
Ioana (sobră) : Pişi. Sper ca la baie, ca altfel ar fi fost intradevar cel mai important lucru _____________________ Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. ( Nicolae Steinhart ) | |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Lun 09 Noi 2009, 18:02 | |
| - aurora a scris:
- abbilbal a scris:
- Astăzi, după ce am ajuns cu Ioana la mami, a avut loc următorul dialog :
Mami : Tu, ce ai făcut azi la grădiniţă ?
Ioana (sobră) : Pişi. Sper ca la baie, ca altfel ar fi fost intradevar cel mai important lucru Nădragii nu i-au fost uzi. | |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Lun 09 Noi 2009, 19:53 | |
| - aurora a scris:
- Am o colega ce zice ca ea inghite nemestecat cate catei de usturoi in fiecare dimineata.
Oare si in acest procedeu "pica" greu la stomac sau la ficat? Mie imi vine pe gat inapoi "gust" de la orice mananc (gen rosii, ardei, castravete, ceapa, usturoi, varza), e o senzatie foarte neplacuta, care imi provoaca greata. Nu stiu de ce, de la ce. Dinainte de a-mi scoate fierea am avut probleme mari cu mirosurile, se pare ca aceasta hipersensibilitate la mirosuri mi-a ramas pe creier si ma deranjeaza foarte neplacut. Am pus la "Sanatate" o ditamai carte cu sfaturi vechi. Dar bune. Se pare ca stomacul nu digera cum trebuie. Am citit cateva pagini de la inceput si pe urma pe unde mi s-a parut interesant. Stomacul trebuie lasat sa termine ce are de digerat. Legumele crude fermenteaza in stomac pana reuseste stomacul sa le digere si ies gaze - regurgitare. Reglementarea se face prin alimentatie cu produse cat mai naturale, fara carne. | |
|
| |
abbilbal
Numarul mesajelor : 17567 Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania Data de inscriere : 28/09/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Lun 09 Noi 2009, 23:33 | |
| Usturoiul arde ţesuturile şi dacă se înghite nemestecat arde "căptuşeala" stomacului şi produce ulceraţii pentru că stă mai mult timp până este digerat. Eu păţesc uneori să-mi ardă gura când adorm şi mai am usturoi nemestecat în gură. | |
|
| |
zaraza26
Numarul mesajelor : 8994 Varsta : 59 Localizare : Nasaud Data de inscriere : 02/10/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Mar 10 Noi 2009, 11:02 | |
| - abbilbal a scris:
- Usturoiul arde ţesuturile şi dacă se înghite nemestecat arde "căptuşeala" stomacului şi produce ulceraţii pentru că stă mai mult timp până este digerat. Eu păţesc uneori să-mi ardă gura când adorm şi mai am usturoi nemestecat în gură.
Hihi, pai nu degeaba are omul dinti! | |
|
| |
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Mar 10 Noi 2009, 11:41 | |
| _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Mar 10 Noi 2009, 17:55 | |
| Vai tu Cristină, ce proteză mândră-mi făcuşi cadou pe când cherd tăţi dinţii. Pentru asta meriţi o pupă . Nici că se putea un cadou mai fain de Moş Niculae | |
|
| |
Cristina
Numarul mesajelor : 5897 Localizare : acolo unde ma regasesc Data de inscriere : 31/03/2009
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Mar 10 Noi 2009, 18:00 | |
| Ma bucur ca-ti place, Abby . _____________________ Buna dimineata/ziua/seara/noaptea ! Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Mier 11 Noi 2009, 21:46 | |
| Da, chiar îmi place, mai ales că-i de vampir.
Io de două zâle am început vinificaţia. Prima fază a procesului tehnologic este luarea boabelor, una câte una, de pe ciorchini şi pe urmă urmează strivirea lor prin maşina de tocat. Mă gândesc ca în faza a treia să folosesc metoda bătrână. Călcarea în picioare. | |
|
| |
ostrovna
Numarul mesajelor : 13562 Varsta : 67 Data de inscriere : 03/03/2009
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Mier 11 Noi 2009, 21:47 | |
| | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Joi 12 Noi 2009, 12:18 | |
| - abbilbal a scris:
- Da, chiar îmi place, mai ales că-i de vampir.
Io de două zâle am început vinificaţia. Prima fază a procesului tehnologic este luarea boabelor, una câte una, de pe ciorchini şi pe urmă urmează strivirea lor prin maşina de tocat. Mă gândesc ca în faza a treia să folosesc metoda bătrână. Călcarea în picioare. Cu grija, sa nu cumva sa strivesti samburi, ca-s amari!! | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Vin 13 Noi 2009, 22:24 | |
| Dar tu ştii că sâmburii de struguri conţin cofeină la fel ca şi cafeaua ?
Eu i-am folosit pe vremea nechezolului în locul cafelei cu nechezol. | |
|
| |
zaraza26
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Sam 14 Noi 2009, 21:08 | |
| - abbilbal a scris:
- Dar tu ştii că sâmburii de struguri conţin cofeină la fel ca şi cafeaua ?
Eu i-am folosit pe vremea nechezolului în locul cafelei cu nechezol. Nu stiam, dar stiu ca samburii zdrobiti strica vinul. | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Sam 14 Noi 2009, 22:28 | |
| - zaraza26 a scris:
- abbilbal a scris:
- Dar tu ştii că sâmburii de struguri conţin cofeină la fel ca şi cafeaua ?
Eu i-am folosit pe vremea nechezolului în locul cafelei cu nechezol. Nu stiam, dar stiu ca samburii zdrobiti strica vinul. Probabil datorită cofeinei pe care o conţin. Dar, la tehnologia mea, nu se pune problema să sparg sâmburii. | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Sam 14 Noi 2009, 23:02 | |
| Io acum bag de samă că pe forum îs doar ficior junişan, pentru că am doi mai mari ca mine. | |
|
| |
Emil Condor
Numarul mesajelor : 22466 Varsta : 65 Localizare : mereu cu voi Data de inscriere : 23/08/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Sam 14 Noi 2009, 23:08 | |
| Păi, eu când mă adresez tie cu " juniorule" sau " tineretea mea", stiu ce zic, nu-i asa? Se pare că în afara celor doi, mai sunt si altii de aceeasi vârstă cu tine. La multi ani cu sănătate, tuturor! _____________________ _____________________ Esti ceea ce lasi în urma ta.(EC)
| |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Dum 15 Noi 2009, 13:57 | |
| Păi sigur că daaaa ! Bătrâne !
Mai nou Puiu Mic şi-a găsit o nouă distracţie. Să-l tragă pe moşu de păru ce-i creşte pe chelie. Şi cum degeţele ei sunt mici şi poate prinde bine, face minuni. După care mă întreabă : "Te doare ? Da chiar te doare?" | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Dum 15 Noi 2009, 14:10 | |
| Singurătate colectivă :
Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Lun 16 Noi 2009, 18:39, editata de 1 ori | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Dum 15 Noi 2009, 14:13 | |
| Codişca : | |
|
| |
zaraza26
| |
| |
zaraza26
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Lun 16 Noi 2009, 11:51 | |
| - abbilbal a scris:
- Păi sigur că daaaa ! Bătrâne !
Mai nou Puiu Mic şi-a găsit o nouă distracţie. Să-l tragă pe moşu de păru ce-i creşte pe chelie. Şi cum degeţele ei sunt mici şi poate prinde bine, face minuni. După care mă întreabă : "Te doare ? Da chiar te doare?" Asa cum spunea medicul Cristian Răchitan, pe care l-am auzit la Radio Actualitati aseara: Oamenii sunt pe lumea asta ca sa-si corecteze greselile facute de spirit altadata si sa invete. E crestin ortodox, traieste la New York, calatoreste in toata lumea, a vorbit cu marii intelepti ai lumii si vine des in Romania. http://www.sensotv.ro/articole/5704/Dr-Cristian-Rachitan-un-Mecena-al-zilelor-noastre.html#comments | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Lun 16 Noi 2009, 18:46 | |
| - zaraza26 a scris:
- .......
Substantele amare din samburii astia se cheama taninuri si se gasesc in multe alte plante. Taninurile astea au gust amar-astringent si nu-s deloc placute, dar unele fac bine organismului. Da, eu am uitat de taninuri şi probabil că astea îi fac să pară a fi cafea. Dar mie mi s-a părut mai bună băutura numită cafea produsă din sâmburi de struguri decât nechezolul. | |
|
| |
abbilbal
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Lun 16 Noi 2009, 18:49 | |
| Ura, ura, ura, azi am terminat prima parte a procesului de vinificaţie. Noua tehnologie a dat rezultate bune. Sper să n-o uit până la anu. | |
|
| |
nicuvar
Numarul mesajelor : 2464 Varsta : 68 Localizare : Timisoara Data de inscriere : 16/10/2008
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) Lun 16 Noi 2009, 19:09 | |
| - abbilbal a scris:
- Ura, ura, ura, azi am terminat prima parte a procesului de vinificaţie. Noua tehnologie a dat rezultate bune. Sper să n-o uit până la anu.
Si eu. La anu' avem de gand sa facem o plimbare prin Alba Iulia. _____________________ Membru fondator al PSN: Puterea Suntem Noi!
| |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I) | |
| |
|
| |
| LA TACLALE CU ABBILBAL (I) | |
|