LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Popasul google 1918 drumetie Fantasy efremovivanantonovici politica curiozitati mediu humanitas internet problema 23 sibiu muzica_traditionala Limba 1 comment-143 padure romana brasov taieri nicuvar reclame CPSF istorie
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 I_vote_lcapLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 I_voting_barLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 I_vote_rcap 
Emil Condor
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 I_vote_lcapLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 I_voting_barLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

LA TACLALE CU ABBILBAL (I)

In jos 
+17
ostrovna
Cristina
rolia
cactus
Layla
ACCENT
TUDOR
bulache
Anahoret
zuum
zaraza26
nicuvar
abba
Karima
aurora
Emil Condor
abbilbal
21 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 Empty
MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyLun 09 Noi 2009, 17:50

abbilbal a scris:
Nu se recomandă a consuma usturoi nemestecat.

au... de ce? pai sa-i spun doamnei colege, ca nu e bine ce face!

am auzit ca sunt si capsule de usturoi... or fi bune?

eu mananc cat pot de mult usturoi, taiat marunt (imi place de ex
paine cu pateu de ficat, pe care o "inmoi" in usturoi tocat marunt)
sau mujdei

aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyLun 09 Noi 2009, 17:59

abbilbal a scris:
Astăzi, după ce am ajuns cu Ioana la mami, a avut loc următorul dialog :

Mami : Tu, ce ai făcut azi la grădiniţă ?

Ioana (sobră) : Pişi.

Sper ca la baie, ca altfel ar fi fost intradevar cel mai important lucru LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 179352

abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyLun 09 Noi 2009, 18:02

aurora a scris:
abbilbal a scris:
Astăzi, după ce am ajuns cu Ioana la mami, a avut loc următorul dialog :

Mami : Tu, ce ai făcut azi la grădiniţă ?

Ioana (sobră) : Pişi.

Sper ca la baie, ca altfel ar fi fost intradevar cel mai important lucru LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 179352

Nădragii nu i-au fost uzi.

zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyLun 09 Noi 2009, 19:53

aurora a scris:
Am o colega ce zice ca ea inghite nemestecat cate catei de usturoi in fiecare dimineata.
Oare si in acest procedeu "pica" greu la stomac sau la ficat?
Mie imi vine pe gat inapoi "gust" de la orice mananc (gen rosii, ardei, castravete, ceapa, usturoi, varza), e o senzatie foarte neplacuta, care imi provoaca greata. Nu stiu de ce, de la ce.
Dinainte de a-mi scoate fierea am avut probleme mari cu mirosurile, se pare ca aceasta hipersensibilitate la mirosuri mi-a ramas pe creier si ma deranjeaza foarte neplacut.

Am pus la "Sanatate" o ditamai carte cu sfaturi vechi. Dar bune. Se pare ca stomacul nu digera cum trebuie. Am citit cateva pagini de la inceput si pe urma pe unde mi s-a parut interesant. Stomacul trebuie lasat sa termine ce are de digerat. Legumele crude fermenteaza in stomac pana reuseste stomacul sa le digere si ies gaze - regurgitare. Reglementarea se face prin alimentatie cu produse cat mai naturale, fara carne.
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyLun 09 Noi 2009, 23:33

Usturoiul arde ţesuturile şi dacă se înghite nemestecat arde "căptuşeala" stomacului şi produce ulceraţii pentru că stă mai mult timp până este digerat. Eu păţesc uneori să-mi ardă gura când adorm şi mai am usturoi nemestecat în gură.

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyMar 10 Noi 2009, 11:02

abbilbal a scris:
Usturoiul arde ţesuturile şi dacă se înghite nemestecat arde "căptuşeala" stomacului şi produce ulceraţii pentru că stă mai mult timp până este digerat. Eu păţesc uneori să-mi ardă gura când adorm şi mai am usturoi nemestecat în gură.

Hihi, pai nu degeaba are omul dinti! oh da!
Sus In jos
Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyMar 10 Noi 2009, 11:41

zaraza26 a scris:
abbilbal a scris:

Hihi, pai nu degeaba are omul dinti! oh da!

Sau macar o proteza Laughing , ceva Laughing
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 159_lume

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyMar 10 Noi 2009, 17:55

Vai tu Cristină, ce proteză mândră-mi făcuşi cadou pe când cherd tăţi dinţii. Pentru asta meriţi o pupă hug2 . Nici că se putea un cadou mai fain de Moş Niculae so funny!

Cristina

Cristina

Numarul mesajelor : 5897
Localizare : acolo unde ma regasesc
Data de inscriere : 31/03/2009

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyMar 10 Noi 2009, 18:00

Laughing Ma bucur ca-ti place, Abby Very Happy .
mwah!

Dar ca sa fie buna, te rog: "Nu crede nimic, indiferent unde ai citit sau cine a spus un anumit lucru, chiar daca l-am spus chiar eu, nu crede nimic decat atunci cand el se potriveste judecatii tale si bunului tau simt." - Buddha
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyMier 11 Noi 2009, 21:46

Da, chiar îmi place, mai ales că-i de vampir.

Io de două zâle am început vinificaţia. Prima fază a procesului tehnologic este luarea boabelor, una câte una, de pe ciorchini şi pe urmă urmează strivirea lor prin maşina de tocat.
Mă gândesc ca în faza a treia să folosesc metoda bătrână. Călcarea în picioare.

ostrovna

ostrovna

Numarul mesajelor : 13562
Varsta : 67
Data de inscriere : 03/03/2009

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyMier 11 Noi 2009, 21:47

abbilbal a scris:

Io de două zâle am început vinificaţia. Prima fază a procesului tehnologic este luarea boabelor, una câte una, de pe ciorchini şi pe urmă urmează strivirea lor prin maşina de tocat.

Mă gândesc ca în faza a treia să folosesc metoda bătrână. Călcarea în picioare aplauze aplauze aplauze LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 876722 LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 876722 LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 876722 LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 876722 LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 876722 ulala so funny! so funny!
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyJoi 12 Noi 2009, 12:18

abbilbal a scris:

Cu grija, sa nu cumva sa strivesti samburi, ca-s amari!!
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyVin 13 Noi 2009, 22:24

Dar tu ştii că sâmburii de struguri conţin cofeină la fel ca şi cafeaua ?

Eu i-am folosit pe vremea nechezolului în locul cafelei cu nechezol.

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptySam 14 Noi 2009, 21:08

abbilbal a scris:

Nu stiam, dar stiu ca samburii zdrobiti strica vinul. smile
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptySam 14 Noi 2009, 22:28

zaraza26 a scris:
abbilbal a scris:

Probabil datorită cofeinei pe care o conţin. Dar, la tehnologia mea, nu se pune problema să sparg sâmburii.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptySam 14 Noi 2009, 23:02

Io acum bag de samă că pe forum îs doar ficior junişan, pentru că am doi mai mari ca mine.

Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptySam 14 Noi 2009, 23:08

Păi, eu când mă adresez tie cu "juniorule" sau "tineretea mea", stiu ce zic, nu-i asa? Laughing

Se pare că în afara celor doi, mai sunt si altii de aceeasi vârstă cu tine. smile

La multi ani cu sănătate, tuturor!

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyDum 15 Noi 2009, 13:57

Păi sigur că daaaa ! Bătrâne !

Mai nou Puiu Mic şi-a găsit o nouă distracţie. Să-l tragă pe moşu de păru ce-i creşte pe chelie.
Şi cum degeţele ei sunt mici şi poate prinde bine, face minuni. După care mă întreabă : "Te doare ? Da chiar te doare?"

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyDum 15 Noi 2009, 14:10

Singurătate colectivă :
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 Dscn6974b

Ultima editare efectuata de catre abbilbal in Lun 16 Noi 2009, 18:39, editata de 1 ori
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyDum 15 Noi 2009, 14:13

Codişca :

LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 Dscn6975o

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyLun 16 Noi 2009, 11:12

abbilbal a scris:
zaraza26 a scris:
abbilbal a scris:

Probabil datorită cofeinei pe care o conţin. Dar, la tehnologia mea, nu se pune problema să sparg sâmburii.

Substantele amare din samburii astia se cheama taninuri si se gasesc in multe alte plante. Taninurile astea au gust amar-astringent si nu-s deloc placute, dar unele fac bine organismului. thumb_yello
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyLun 16 Noi 2009, 11:51

abbilbal a scris:
Păi sigur că daaaa ! Bătrâne !

Mai nou Puiu Mic şi-a găsit o nouă distracţie. Să-l tragă pe moşu de păru ce-i creşte pe chelie.
Şi cum degeţele ei sunt mici şi poate prinde bine, face minuni. După care mă întreabă : "Te doare ? Da chiar te doare?"

Asa cum spunea medicul Cristian Răchitan, pe care l-am auzit la Radio Actualitati aseara: Oamenii sunt pe lumea asta ca sa-si corecteze greselile facute de spirit altadata si sa invete. E crestin ortodox, traieste la New York, calatoreste in toata lumea, a vorbit cu marii intelepti ai lumii si vine des in Romania.

http://www.sensotv.ro/articole/5704/Dr-Cristian-Rachitan-un-Mecena-al-zilelor-noastre.html#comments
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyLun 16 Noi 2009, 18:46

zaraza26 a scris:
.......
Substantele amare din samburii astia se cheama taninuri si se gasesc in multe alte plante. Taninurile astea au gust amar-astringent si nu-s deloc placute, dar unele fac bine organismului. thumb_yello

Da, eu am uitat de taninuri şi probabil că astea îi fac să pară a fi cafea. Dar mie mi s-a părut mai bună băutura numită cafea produsă din sâmburi de struguri decât nechezolul.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyLun 16 Noi 2009, 18:49

Ura, ura, ura, azi am terminat prima parte a procesului de vinificaţie. Noua tehnologie a dat rezultate bune. Sper să n-o uit până la anu.

nicuvar

nicuvar

Numarul mesajelor : 2464
Varsta : 68
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 16/10/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 EmptyLun 16 Noi 2009, 19:09

abbilbal a scris:
Ura, ura, ura, azi am terminat prima parte a procesului de vinificaţie. Noua tehnologie a dat rezultate bune. Sper să n-o uit până la anu.

Si eu. La anu' avem de gand sa facem o plimbare prin Alba Iulia. Laughing

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 33 Empty

Sus In jos

LA TACLALE CU ABBILBAL (I)
Sus 
Pagina 33 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» LA TACLALE CU ABBILBAL (II)
» LA TACLALE CU ABBILBAL (III)
» HaZ şi RaS la abbilbal
» POPASUL ABBILBAL
» Traditia ortodoxa

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: ABBILBAL-
Mergi direct la: