LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
Limba mediu reclame politica Fantasy sibiu efremovivanantonovici brasov muzica_traditionala humanitas 1918 istorie Popasul drumetie google curiozitati 1 nicuvar CPSF problema comment-143 taieri padure romana 23 internet
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 I_vote_lcapLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 I_voting_barLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 I_vote_rcap 
Emil Condor
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 I_vote_lcapLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 I_voting_barLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

LA TACLALE CU ABBILBAL (I)

In jos 
+17
ostrovna
Cristina
rolia
cactus
Layla
ACCENT
TUDOR
bulache
Anahoret
zuum
zaraza26
nicuvar
abba
Karima
aurora
Emil Condor
abbilbal
21 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 Empty
MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptySam 25 Apr 2009, 17:52

Citat :
Că doar şi călugărul din filmul "Ostrovul" dormea pe cărbunii cu care făcea focul în centrala termică. Şi se odihnea bine.

Mi-ai adus aminte de film... Ce mi-a placut!...
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyLun 27 Apr 2009, 18:44

Cu cântec, joc şi voie bună am început o nouă săptămână.

Pe la ora şase dimineţa, Puiu Mic îmi ceru porţia de lăptic ţi până s-o bea, a adormit din nou. Pe la şapte şi ceva a mers "mami" s-o trezească pentru grădiniţă. Scandal ! "Io nu merg la grădi!"
Vine mumă-sa la mine: - Asta iar nu vrea să mai meargă la grădiniţă !
Io cu voce tare, să audă Puiu Mic: - Bine face, nici să nu meargă, că doar moşulică i-a promis c-o duce la plimbare, nu la grădiniţă.
Puiu Mic: - Mergem la huţa-huţa, bine moşulică ?
Io: Da, Pui micuţ ! mergem la huţa-huţa. Hai să ne îmbrăcăm.
Puiu Mic: - Merg cu hainele astea (era în pijama).
Io: - Bine, Puiu Mic, mergi cu hainele acelea, dar ce luăm la noi?
Puiu Mic: - Mergem cu rolele.
Io: - Bine Puiu Mic, mergem cu rolele, dar atunci trebuie să schimbăm pantalonaşii şi să luăm alt tricou că afară este răcoare.
Puiu Mic: - Bine moşulică, pantalonii ăştia sunt buni ?
Io: - Da, pantalonii ăia sunt buni şi să ne dea mami un tricou şi o vestuţă.

Am schimbat fătuţa şi am plecat.

Puiu Mic: - Moşulică, nu vreau ghiozdăneluuu...
Io: - Pui micuţ, trebuie să-l luăm că în el avem apa şi ceva mâncare pentru că o să stăm mult la huţa-huţa şi dacă o să-ţi fie foame sau sete să avem la noi ce ne trebuie.
Puiu Mic: - Bineeee... Da nu mergem la grădiiii...
Io: - Nu mergem la grădiniţă că mergem cu rolele la huţa-huţa.
Puiu Mic: - Daaaa, mergem şi pe drumu roşu?
Io: - Dacă tu vrei, mergem şi pe drumu roşu.
Puiu Mic: - Da, vreau.
Io: - Dar mergem şi până la grădiniţă....
Ea: - Nu vreau la grădiiii....
Io: - Tu, lasă-mă să termin ce am de spus ! Trebuie să mergem la grădiniţă să spunem lu doamna educatoare că astăzi nu stăm la grădiniţă că avem treabă la huţa-huţa.
Ea: - Bine, da nu stăm la grădi.
Io: - Nu stăm, intrăm doar şi spunem la doamna educatosre că nu stăm.
Ea: - Da io vreau să stăm, să-ţi arăt cum se face un castel cu lego de la grădi.
Io: - Da ai spus că nu vrei să stăm.
Ea: - Ba stăm, da stai şi tu cu mine.
Io: - Bine, stăm.
Ea: - Mă bătrânule, tu eşti surd ? Să stai cu mine.
Io: - Bine tu, stau cu tine.
Ea: - Da să stai mult cu mine.
Io: - Bine, stau mult cu tine.
Ea: - Îţi arăt cum să pictezi.
Io: - Bine, să-mi arăţi cum să pictez.
Ea: - Da du-mă mai repede cu rolele.
Io: - Păi cum mai repede ?
Ea: - Să fugi.
Io: - Nu pot fugi că-s bătrân.
Ea: - Nu eşti bătrân şi poţi fugi.
Io: - Da râd oamenii de noi.
Ea: - Nu râd oamenii de noi. Hai, fugi cu mine.
Io: - Nu pot fugi că uite, avem michiduţă roşu.
Ea: - Şi trebuie să aşteptăm pe michiduţă verde.
Io: - Da, trebuie să aşteptăm pe michiduţă verde şi să fim atenţi la tecutul străzii.
Ea: - Bineee.... Uite că a venit michiduţă verdeee... Trecem stradaaa...
Io: - Hai să mergem pe aici, pe la soare că este puţin mai cald.
Ea: - Mie nu mi frig...
Io: - Mi frig mie.
Ea: - Atunci hai pe la soare. Da, la grădi intru cu "masca" pe cap să mă vadă doamna educatoare.
Io: - Bine, intri cu casca pe cap.
Ea: - Da să nu pleci, stai cu mine.
Io: Bine. Nu plec şi stau cu tine.

Aşa, din vorbă în vorbă, am ajuns la grădiniţă. Acolo a început poveştile cu copilaşii şi a uitat de moşulică. La ora douăsprezece şi cinci minute am plecat de la grădiniţă spre casă. Am trecut pe la mami s-o vedem, apoi am făcut câteva ture pe pista de role, ne-am mai plimbat prin parc, am mai fost şi pe la huţa-huţa că doar i-am promis, apoi pe la două şi jumătate am plecat spre casă.
Acasă am ajuns pe la ora trei şi un sfert, a cerut lăpticul pe care l-a sorbit repede, repede, apoi a mai cerut o porţie de lptic. Până să încălzesc a doua porţie a fost aproape adormită. Am apucat doar să-i schimb pantalonaşii şi a adormit. S-a trezit pe la şase şi treizeci pentru a bea o nouă porţie de lătic, apoi a adormit în continuare. Pe la şapte şi ceva am plecat din nou cu rolele.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyLun 27 Apr 2009, 21:06

În etapa a doua de plimbare cu rolele am făcut câteva ture pe "drumul roşu" până când ne-am întâlnit cu mami şi cu tati "plecaţi în turneu". Atunci Puiu Mic cu un sec "du-te moşu, du-te. Pa" l-a abandonat pe moşulică. Dar mâine o vom lua de la început: grădiniţa, "drumul roşu" şi huţa-huţa. Depinde doar pe ce traseu vom merge la grădiniţă.

aurora

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyMar 28 Apr 2009, 11:18

abbi... uite asa ai scris deja un inceput de piesa de teatru

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyMar 28 Apr 2009, 12:32

Citat :
Io: - Nu stăm, intrăm doar şi spunem la doamna educatosre că nu stăm.
Ea: - Da io vreau să stăm, să-ţi arăt cum se face un castel cu lego de la grădi.

Cata rabdare pana ajungi aici!! doh
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyMar 28 Apr 2009, 18:06

Da, azi o nouă zi de grădiniţă şi o luăm de la început: Moşulică! Io nu merg la grădi!

Asta după ce pe la 6 şi 30 se trezi şi mă trezi: Moşulicăăăă, vreau lăptici !... Moşulică se duse la bucătărie şi pregăti lăpticiul aşa cum îi place Puiului Mic să-l bea şi după ce-l termină: Moşulicăăăă, mai vreau lptici.
Moşulică îi mai dete o porţie şi după ce o termină: "Moşulică, eu fac nani. Noapte bună!" şi adormi din nou.
Pe la şapte am trezit-o să mergem la topogan.
- Moşulică, mergem cu rolele?
Io: - Dacă tu vrei cu rolele, cu rolele mergem.
Ea: - Ba nu mergem cu bicicleta.
Io: - Bine, mergem cu bicicleta, stai să te îmbrac să u-ţi fie frig, că afară este rece.
Ea: - De ce este rece afară?
Io: - Pentru că astă noapte a bătut vântul.
Ea: - Acum mai bate vântul ?
Io: - Nu.
Ea: - Atunci mergem cu rolele.
Io: - Bine, hai să-ţi dau rolele.
Ea: - Da nu mergem la grădi.
Io: - Nu, nu mergem la grădi, mergem la topogan după ce se usucă apa de pe el. Dar pe "drumul roşu" vrei să mergem?
Ea: - Nu vreau nici pe drumul roşu.
Io: - Bine, atunci mergem prin parc.
Ea: - La huţa-huţa?
Io: - Da!
Ea: - Dar vreau şi pe drumul roşu.
Io: - Hai să mergem şi pe acolo.
Ea: - Da sunt copii cu role?
Io: - Nu ştiu, o să vedem.
Ea: - De ce nu sunt copii cu role ?
Io: - Păi copiii sunt la grădiniţă sau la şcoală. Uite nişte fete cum merg cu ghiozdanele în spate.
Ea: - Noi nu mergem la grădiniţă?
Io: - Nu. Mergem doar până la capătul pistei şi ne întoarcem.
Ea: - Şi mergem la topogan?
Io: - Nu, că este încă ud.
Ea: - Atunci hai la grădi până se uscă topoganul, dar când se uscă topoganul mă duci?
Io: - Da te duc şi la topogan.
Ea: - Moşulică, da promisu-i promis ?
Io: - Da, promisul este promis şi moşulică te duce şi la huţa-huţa şi la topogan.
Ea: - Bineeee, hai mai repede la grădiii !

Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyMar 28 Apr 2009, 18:52

Da "Ciudă, ciudă, ciudă!" n-a mai zis? hug

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyMier 29 Apr 2009, 09:26

Anahoret a scris:
Da "Ciudă, ciudă, ciudă!" n-a mai zis? hug

N-a mai zis! Ciuda, ciuda!! Razz
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyMier 29 Apr 2009, 10:25

Astăzi, o nouă zi de grădiniţă. De dimineaţă Puiu Mic dormea adânc, după cele două etape de role şi huţa-huţa de ieri cu moşulică. Nu-mi venea s-o trezesc, dar "treaba mamii treabă" şi grădiniţa asta. I-am încălzit lăpticu şi i-am spus la ureche: "Puiu Miiic, azi mai mergem la plimbare cu rolele?" "Da, îmi răspunde ea cu ochii închişi. La huţa huţa. Dă-mi lăptic." "Poftim lăptic şi pe urmă mergem unde vrei tu". "Cu bicicleta vreau" "Bine, cu bicicleta mergem. Bea lăpticu şi să te îmbrace mami pentru bicicletă".

Pe drum:

- Moşulică, hai mai repede.
Io: - Nu pot.
Ea: - Ba poţi moşulică, hai mai repede! Mai repede vreau!
Io: - Tu, lasă-mă-n pace. Io merg aşa cum ppot, nu cum vrei tu.
Ea: - Da io vreau mai repede, să ajungem la drumu roşu.
Io: - Ajungem şi la drumu roşu.
Ea: - Şi la huţa-huţa, şi la topogan.
Io: - După ce se usucă apa, mergem şi acolo.
Ea: - De ce este apă pe huţa-huţa, a plouat?
Io: - Nu, nu a plouat, dar a fost rece azi noapte şi ele au fost calde.
Ea: - De ce au fost calde?
Io: - Pentru că ieri a fost soare şi s-au încălzit.
Ea: - Şi acum este soare, da mie mi frig.
Io: - Acum suntem la umbră şi soarele încă nu încălzeşte şi la umbră.
Ea: - Da apa se duce de pe huţa-huţa?
Io: - Da, puţin mai târziu se duce apa de pe huţa-huţa. Până atunci mergem la grădiniţă.
Ea:- La prietenii mei ?
Io: - Da, la prietenii tăi şi la doamna educatoare.
Ea: - Să mă joc cu ei ?
Io: - Da, să vă jucaţi, să cîntaţi, să desenaţi...
Ea: - Şi să facem gimnastică!
Io: - Da, să faceţi şi gimnastică.
Ea: - Da, mă duci şi la topogan.
Io: - Păi topoganul este acolo cu huţa-huţa.
Ea: - Da după mine la grădi să vii cu rolele.
Io: - Bine, după tine la grădiniţă vin cu rolele. Acum hai să facem o poză cu bicicleta.
Ea: - Da nu vreauuuu. Nu vreau să facem poze.
Io: - Păi hai tu să facem numa o poză.
Ea: - Ţi-am spus că nu vreau !
Io: - Da numa una tuuu...
Ea: - Tu eşti surd ? Nu auzi că nu vreau ?!
Io: - Bine tu, tacă-ţi gura că se sperie oamenii cum strigi.
Ea: - Uite băieţi cu rolele!
Io: - Se duc la şcoală.
Ea: - Hai mai repede la grădiniţă.

Dar dimineaţa, pe lângă dialogul cu Puiu Mic, mă delectez şi cu trilul cântăreţelor de tot felul care au invadat şi urbea mea. Nu ştiu cum se numesc, că v-aş spune.

La "huţa-huţa" unde-i place Puiului Mic să mergem începe să nu ai fie bine. În apropiere s-a deschis o "fabrică de mici" şi fumul înecăcios invadează terenul de jocă, amplasat, după cum v-aţi dat seama, într-o porţiune de şanţ al cetăţii, între porţile a IV-a şi a V-a, lângă un cămin-grădiniţă. Dar fiind zonă turistică, este şi un bun vad comercial, şi cum turiştilor li se mai face şi foame, mirosul micilor îi îndeamnă la mâncare spălată cu o bere. Doar şi prichindeii trebuie să se obişnuiască să trăiască în zone turistice!

zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyMier 29 Apr 2009, 15:36

Alibabaule...eu le-as publica, sunt extraordinare!
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyMier 29 Apr 2009, 15:53

zuum a scris:
Alibabaule...eu le-as publica, sunt extraordinare!

Cica odata s-au intalnit Alibaba cu Ali Bau-bau... oh da!
Sus In jos
abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyJoi 30 Apr 2009, 19:18

A mai trecut o noapte în care un Pui Mic şi un moşulică au dormit ca butucii lângă foc. Dimineţa pe la şase, numai ce aud: "Moşulicăăăăă, trezeşte-teeeee, vreau lăptici."

Fără niciun comentariu moşulică s-a dus să pregătească lăpticiul. După ce a sorbit o porţie se auzi: "Moşulicăăăăă, mai vreau lăptici!" Aduce moşulşică şi a doua porţie iar Puiu Mic hotărî: "Astăzi mergem cu rolele la grădiniţă!".

După ce bău a doua porţie de lăptici, ne-am înteţit la joacă. Ne gâdilam, ne împingeam, ne trânteam... şi când ne oprirăm din joc era trecut de ora opt. Repede ne-am echipat şi la drum...

- Moşulică, mergem pe drumul roşu la grădiniţă?
Io: - Nu Puiuţ că nu mai avem timp. Mergem pe drumul scurt să ajungem mai repede că este târziu.
Ea: - De ce este târziu?
Io: - Pentru că ne-am jucat şi nu am plecat mai repede.
Ea: - Daaa? De ce ne-am jucat?
Io: - Pentru că ne-a plăcut la amândoi.
Ea: - Când vii după mine aduci bicicleta?
Io: - Da, o să vin cu bicicleta după tine.
Ea: - Hai repede, repede...
Io: - ......
Ea: - Mai repede, tu nu auzi? Iar eşti surd?
Io: - Nu pot tu să merg mai repede că-s bătrân.
Ea: - Şi leneos ?
Io: - Da tu ! Sunt bătrân şi leneos.
Ea: - Da moşulică de ce eşti bătrân şi leneos?
Io: - Pentru că aşa sunt bătrânii. Leneoşi.
Ea: - Da tu nu eşti bătrân moşulică, hai mai repede. Fugi !
Io:- Tacă-ţi tu gura şi fii atrentă la drum că trebuie să păşeşti.
Ea: - Bineee...
Io: - Tu păşeşte până trecem de aici...
Ea: - M-am descurcat bine?
Io: - Da, te-ai descurcat bine, acum fii atentă...
Ea: - .....
Io: - Bravoooo, te-ai descurcat foarte bine la bordură...
Ea: - Ţi-a plăcut cum am sărit ?
Io: - Da, mi-a plăcut cum te-ai descurcat, acum lasă-mă de mână.
Ea: - Nu vreau !
Io: - De ce nu vrei ? Că doar te descurci pe role !
Ea: - De şmecheră.
Io: - Bine, fii atentă la drum nu la oamenii din jur.
Io: - Ioana, te uiţi înainte nu înapoi !
Ea: - Bineee... Acum fă o poză aici la pomul ăsta...

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyJoi 30 Apr 2009, 19:47

După ce s-a terminat programul de grădiniţă am pornit spre casă cu ocol pe la mami la serviciu. Era pe bicicletă.
Io: - Ioana, fii atentă: nu te bagi în zanti, nu te bagi în nenea, mergi aproape de bordură, dar fără să intri în flori. Fii atentă că tu conduci bicicleta nu eu.
Ea: - Da în casă pot să mă bag?
Io: - Ioana, nu te bagi nici în casă !
Ea: - Bineee... şi nici în maşini...
Io: - Ioana lasă vorba şi fii atentă pe unde mergi.
Ea: - Bineee....
Io: - Vezi că ajungi în drum...
Ea: - Bineee....
Io: - Ioana, vezi cum mergi şi nu te mai juca...
Ea: - Bineee... da ca "mocichiştii" pot merge ?
Io: - Ioana, bagă de seamă ce faci că te dau jos de pe bicicletă!
Ea: - Bineee... uite-o pe "măta", mamiiii, mamiiii.... ceaaaauuu!!!
Io: - Taci tu că nu te aude.
Ea: - De ce nu mă aude?
Io: - Pentru că este prea departe.
Ea: - Daaa? Mamiiii!!!! Îţi place cum merg pe bicicletă?

După ce am stat puţin la mami am plecat spre drumul roşu şi huţa-huţa. Am început din nou cu atenţionările: Ioana fii atentă.... Răspunsul ei era invariabil: Bineee...
La un moment dat ajungem la un semafor:
Io: - Ioana fii atentă, avem pe michiduţă roşu şi aşteptăm pe michiduţă verde.
Io: - Ioana, avem michiduţă verde, fii atentă că trecem strada!
Ea: - Bineee, şi pe la mijlocul străzii îşi găsi de lucru cu pedalele.
Io: - Poc! o palmă peste bucă, fi atentă la drum, nu la pedale!
Ea, după ce am trecut strada: - Moşulică, ai dat din greşală?
Io: - Nu, am dat cu bună voie.
Ea: - De ce, pentru că nu am fost atentă la stradă şi m-am jucat cu "dalele"?
Io: - Da ! Pentru că te-ai jucat cu pedalele şi nu ai fost atentă la stradă.
Ea: - Bineeee.... da mă mai duci la huţa-huţa?
Io: - Da, te mai duc la huţa-huţa.

Acum este opt fără un sfert. Puiu Mic doarme adânc şi liniştit. Cred că vom renunţa la plimbarea de seară. Minivacanţa de 1 Mai este binevenită.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyVin 01 Mai 2009, 18:07

Astăzi este Ziua Muncii şi avem liber de la grădiniţă.

Ora şase şi treizeci de minute, dimineaţa. "Moşu, azi mergeme cu rolele la grădi !"

Io: - Puiu Mic, azi nu se merge la grădiniţă.
Ea: - Daaaa? No hai la huţa-huţa.
Io: - Nici la huţa-huţa nu putem merge că este udă, dar putem merge cu rolele la plimbare.
Ea: - No hai pe "drumu roşu" !
Io: - Hai.

Timpul afară era dubios. Un soare evadat din pâclă se zbenguia prin urbea mea. Am echipat pe Puiu Mic pentru plimbarea cu role şi i-am dat o vestă mai grosuţă, pentru a nu-i fi frig.

După ce am ajuns la capătul pistei pentru role fără să întâlnim alţi roleri, Puiu Mic luă decizia: "Moşu, mergem cu bicicleta la Mureş să aruncăm pietre în apă".
Io: Bine Puiu Mic, hai să mergem la Mureş.

Ne-am dus acasă, am schimbat echipamentul, am luat la noi o banană şi o sticlă cu apă şi la drum. Ajunşi la calea ferată am avut plăcerea să vedem un tren trecând spre Teiuş.

Ea: - Moşu, e trenul nostru? Merge la Doru?
Io: - Nu Puiu Mic, nu este trenul nostru şi nu merge la Doru.
Ea: - Unde merge trenu ăsta?
Io: - La Târgu Mureş.
Ea: - Da acolo nu-i Bucureşti ?
Io: - Ba da, Acolo se merge şi la Bucureşti, dar şi la Târgu Mureş şi Cluj.
Ea: - Daaa?
Io:- Da!

După trecerea trenului am traversat calea ferată, apoi şoseaua de centură şi s-a auzit şuieratul unui nou tren.

Ea: - Moşu trenu ăsta unde merge?

Io mă uit înapoi să văd în ce parte mergea trenul şi... BUF ! Îmi cade bicicleta cu Pui Mic cu tot. Ridic pe Puiu Mic apoi bicicleta, spunând: " O Puiu Mic, Puiu Mic mă faci să mă uit înapoi şi să nu fiu atent la drum.
Ea: - Moşu, suie-mă pe bicicletă să mergem la Mureş să aruncăm pietre în apă !
Io: - Hai, upa sus !... Te-ai aranjat ?
Ea: - Da.
Io: - Acuma fii atentă pentru că tu conduci bicicleta. Să mergi numai pe potecă. Să nu intri în şanţ.
Ea: - No bineee, noa!

După câteva secunde de tăcere Io: - Vezi că intri în şanţ ! Ce ţi-am spus ? Să fii atentă !
Ea: - No acuma ce urlii ? Doar ţi-am spus să nu mai urlii !
Io: - Lasă vorba şi fii atentă la drum !
Ea: - Bineee, îţi place cum conduc bicicleta ?
Io: - Da îmi place, dar fii atentă ce faci !
Ea: - Să intru în şanţ.
Io: - Tu, să nu intri în şanţ !
Ea: - De ce să nu intru în şanţ ?
Io: - Ioana, te dau jos de pe bicicletă şi mergi pe jos !
Ea: - Nu vreau să merg pe jos !
Io: - Atunci de ce nu faci ce-ţi spun ?
Ea: - De şmecheră !
Io: - Ioana nu te mai şmecheri !
Ea: - Ba mă şmecheresc.
Io: - Ioana, vezi că o să cazi şi te loveşti !
Ea: - Şi plâng ?
Io: - Da o să plângi.... Ce faci Ioana?! De ce intri pe aici şi u mergi pe potec ?
Ea: - M-am uitat la pedale.
Io: - Ioana, nu te mai uita la pedale şi mergi frumos.
Ea: - Bineee, nu mă uit la pedale.... Moşu, da ce este acoloooo ?
Io: - Ioana, eu nu mă uit ce ste acolo că sunt atent la drum !
Ea: - Moşu ! Acolo sunt porumbei sau ciori ?
Io: - Uf ! Ioana termină, acolo sunt şi porumbei şi ciori.
Ea: - Moşu, care sunt porumbei şi care sunt ciori ?
Io: - Cele negre sunt ciori, cele negre cu alb sunt porumbei.
Ea: - Moşu, am ajuns la Mureş, hai pe aici !
Io: - Nu putem merge pe acolo că nu putem urca dealul cu bicicleta !
.... Ioana ia-o la stânga, nu la dreapta.... La stânga Ioana....
Ea: - Asta e dreapta ?
Io: - Da, e dreapta, tu ia-o la stânga.
Ea: - Bineee, mergem pe drumu ăla mare?
Io: - Da, mergem pe drumul mare.

După ce am ajuns pe dig ne-am oprit pe un cub de beton, rămas de cine ştie când acolo şi am mâncat banana.
Ea, în timp e mânca: - Moşu, auzi cucu !
Io: - Da, cântă frumos
Ea: - Mie-mi place cum cântă cucu, acum hai să mergem să aruncăm pietre în apă !
Io: - Hai....

Ea: - Moşu, coborâm pe aici ?
Io: - Dacă tu vrei, hai să coborâm pe aici!
Ea: - Moşu, hai pe aici la apă !
Io: - Hai !
Ea: - Moşu, ui ce pietre mari sunt aici.
Io: - Nu intra acolo că este şi noroi. Hai pe aici.
Ea: - Da io vreau pe aici !
Io: - Ioana, ţi-am spus că acolo este noroi.
Ea: - Aici e bine ?
Io: - Da, aici e bine.
Ea: - Moşu aruncă şi tu pietre departe !
Io: - Bine, acum hai să mergem că am stat destul.
Ea: - Vreau să mai stăm că-mi place să arunc pietre.
Io: - Bine, mai stăm.
Ea: - Moşu, ce se vede acolo departe ?
Io: - Unde tu Pui Mic?
Ea: - Acolo departe, ăla negru?
Io: - Acolo este un pod peste Mureş.
Ea: - Mergem şi noi peste el ?
Io: - Altă dată !
Ea: - Da io vreau acuma.
Io: - Noa hai să mergem acuma pe pod.
Ea: - Moşu, ce sunt astea pe care mergem acuma ?
Io: - Scândurile de pe pod.
Ea: - Da de ce fac poc, poc ?
Io: - Aşa sunt ele puse să facă poc, poc.
Ea: - Cine le-a pus aşa ?
Io: - Oamenii.
Ea: - Care oameni ?
Io: - Oamenii din satul ăsta care se vede.
Ea: - Aici stă unchiu Lăiţă ?
Io: - Da, aici stă unchiu Lăiţă, acum ne ăntoarcem înapoi ?
Ea: - Nu vreau să mergem pînă acolo departe.
Io: - Vrei să mergem la unchiu Lăiţă ?
Ea: - Nu ! Nuvreau la unchiu Lăiţă.
Io: - Atunci hai acasă !
Ea: - Nu vreau acasă. Vreau la unchiu Lăiţă.
Io: - Bine, dar fii atentă cum conduci bicicleta pe poteca asta, pentru că este îngustă.
Ea: - Bineeee!
..........

Ea: - Moşu, unchiu Lăiţă mai are pe Ursu?
Io: - Da, îl mai are.
Ea: - Pot să pun mâna pe el?
Io: - Nu pentru că nu te cunoaşte şi te muşcă.

După câteva minute am ajuns la destinaţie, am găsit acasă pe toţi şi toţi s-au mirat ce mare a crescut. Am stat de l-a văzut pe Ursu care mârâia furios că era închis în grădină, a văzut şi puişorii de găină, a refuzat tot ce i s-a oferit, a răspuns întrebărilor, apoi de la o vreme: "Moşu, hai să merem acasă!"

Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptySam 02 Mai 2009, 03:35

abbilbal a scris:
Astăzi este Ziua Muncii
Din 10 canadieni ce i-am întrebat despre ce sărbătoare vorbim la 1May,
doar unul a stiut răspunsul corect! doh

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptySam 02 Mai 2009, 20:28

Emil Condor a scris:
abbilbal a scris:
Astăzi este Ziua Muncii
Din 10 canadieni ce i-am întrebat despre ce sărbătoare vorbim la 1May,
doar unul a stiut răspunsul corect! doh

Din moment ce canadienii nu-s americani, de unde să ştie ei despre ziua muncii?

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptySam 02 Mai 2009, 20:45

Astăzi a fost o zi destul de mohorâtă. Nu a plouat, dar a bătut vântul, un vânt rece de pe zăpadă. Nu am mai făcut de mult plajă şi parcă nu mă mai încumet ca altă dată să mă dezbrac în bătaia vântului mai rece.

rolia

rolia

Numarul mesajelor : 535
Varsta : 62
Localizare : Baia Mare
Data de inscriere : 12/03/2009

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptySam 02 Mai 2009, 20:56

abbilbal a scris:
Astăzi a fost o zi destul de mohorâtă. Nu a plouat, dar a bătut vântul, un vânt rece de pe zăpadă. Nu am mai făcut de mult plajă şi parcă nu mă mai încumet ca altă dată să mă dezbrac în bătaia vântului mai rece.

Si la Baia Mare ploua si e frig Crying or Very sad
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptySam 02 Mai 2009, 22:02

abbilbal a scris:
Corect, Preacinstite! Dar noi de ce o serbăm, că n-am prea avea motive? scratch
Laughing Laughing Laughing

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptySam 02 Mai 2009, 23:03

Anahoret a scris:
abbilbal a scris:
Corect, Preacinstite! Dar noi de ce o serbăm, că n-am prea avea motive? scratch
Laughing Laughing Laughing

Păi, călugăre, la noi este, din moşi strămoşi, armindenul. Sărbătoare laică populară. De acolo se trage petrecerea la iarbă verde cu mici şi bere.

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptySam 02 Mai 2009, 23:09

Gata, m-ai liniştit! Credeam c-o să ne apucăm de muncă şi o să-i lăsăm în urmă pe nemţi şi pe japonezi! Laughing Laughing Laughing

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyDum 03 Mai 2009, 04:47

Anahoret a scris:
Gata, m-ai liniştit! Credeam c-o să ne apucăm de muncă şi o să-i lăsăm în urmă pe nemţi şi pe japonezi! Laughing Laughing Laughing

Stai bre liniştit, că noi concurăm cu afroasiaticii nu cu vikingii sau niponii.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyDum 03 Mai 2009, 08:22

Astăzi urbea mea a îmbrăcat haine de plumb, aşa cum stă bine unui oraş bimilenar. Un Pui Mic dorme, încă, înconjurată de...
jucăriile ei preferateLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 Dscn4128.th şi cearceaful făcut ghem, undeva pe sub ea, capul pe saltea şi picioruşele pe scaune. La 8 şi 45 o geană de soare s-a strecurat printre faldurile perdelei de plumb. Probabil se va însenina.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyDum 03 Mai 2009, 13:48

La ora nouă fără câteva minute s-a trezit şi Puiu Mic. A deschis ochişorii, s-a uitat la oşu şi a râs, apoi a spus:

Ea: - Moşu, mergem cu rolele la beserică.
Io: - Dacă vrei cu rolele, nu mergem la biserică. Mergem doar să ne plimbăm.
Ea: - Vreau cu rolele.

Profitând de geana de soare am plecat la plimbare. Afară era totuşi răcoare. Am căutat să folosim cât mai mult locurile deschise, fără umbră. După vreo oră şi jumătate de mers nu am mai simţit răcoarea, dar pe Puiu Mic o prinse dorul de mami şi tati. Hai acasă. Nu după mult timp se înnoră din nou. Este o zi totuşi dificilă.

abbilbal

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 18 EmptyDum 03 Mai 2009, 13:49