LUMINA LUMII
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pace!

AcasaFAQCăutareUltimele imaginiMembriÎnregistrareConectare
__Nu sta in poartă, intră!__
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyDum 24 Aug 2008, 20:37 Scris de Administrator

VIZITATORII au si ei o sansă de a posta pe acest Forum.
Doar pe acest topic - cine doreste acces la restul Forumului trebuie să se înregistreze.

Ca membri puteti avea acces total la subforumuri ce nu sunt afisate vizitatorilor, cum ar fi Muzică, Politică, Popasuri si altele.

Comentarii: 266
Ultimele subiecte
» Zile de naștere
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptySam 16 Noi 2024, 09:25 Scris de zaraza26

» Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyDum 29 Sept 2024, 20:34 Scris de Anahoret

» CANADA
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMar 24 Sept 2024, 21:35 Scris de zaraza26

» OFF TOPIC
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyDum 21 Apr 2024, 12:32 Scris de zaraza26

» Casuta din padure
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMier 27 Mar 2024, 09:13 Scris de zaraza26

» Urari de sarbatori
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMar 26 Mar 2024, 22:50 Scris de zaraza26

» Invatamant
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyJoi 18 Ian 2024, 16:02 Scris de Ion

» cite ceva de ris
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyLun 15 Ian 2024, 11:51 Scris de zaraza26

» BANCURI
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:07 Scris de zaraza26

» STIRI SOCIALE
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:05 Scris de zaraza26

» Educatia in scoala
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyJoi 21 Dec 2023, 16:03 Scris de zaraza26

» In vino veritas
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyJoi 21 Dec 2023, 12:00 Scris de dolion

» La 22 de ani de la 22 decembrie, avem libertatea de a ne f--e singuri istoria
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:56 Scris de dolion

» Cum ne petrecem Sarbatorile de Iarna
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:51 Scris de dolion

» FOARTE AVANSAT SI TOTODATA FOARTE INTERESANT
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyJoi 21 Dec 2023, 11:49 Scris de dolion

» POPASUL DOLION (III)
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMier 15 Noi 2023, 08:09 Scris de zaraza26

» Povesti, povestioare
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMier 04 Oct 2023, 12:07 Scris de zaraza26

» CUVINTE DE FOLOS (III)
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMar 19 Sept 2023, 06:14 Scris de dolion

Cuvinte-cheie
mediu politica brasov reclame padure problema nicuvar efremovivanantonovici muzica_traditionala Popasul CPSF sibiu taieri romana 23 Fantasy humanitas internet curiozitati Limba 1 1918 comment-143 drumetie google istorie
Noiembrie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Top postatori
dolion
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 I_vote_lcapLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 I_voting_barLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 I_vote_rcap 
Emil Condor
LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 I_vote_lcapLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 I_voting_barLA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 I_vote_rcap 
abbilbal
ostrovna
zaraza26
Anahoret
aurora
Cristina
Ion
zuum
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

LA TACLALE CU ABBILBAL (I)

In jos 
+17
ostrovna
Cristina
rolia
cactus
Layla
ACCENT
TUDOR
bulache
Anahoret
zuum
zaraza26
nicuvar
abba
Karima
aurora
Emil Condor
abbilbal
21 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
abbilbal

abbilbal

Numarul mesajelor : 17567
Localizare : Cetatea Bălgrad, Transilvania
Data de inscriere : 28/09/2008

LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 Empty
MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyLun 29 Dec 2008, 03:16

Emil Condor a scris:
abbilbal a scris:
Când Dumnezeu îmi va da acceptul am să vă povestec mai multe. Până atunci tac.
Tăcerea nu este pentru oameni ca tine!
Din bogata ta experientă e bine să împarti si celor ce vin după tine...

Păi sigur că da şi iată ce vă povesteşte bătlânu acum. Vorbe luate din gura lumii.

TRADIŢII ŞI SUPERSTIŢII ÎN NOAPTEA DE REVELION

Când pleacă anul şi vine anul se zice că-i Ajunul Anului Nou.
affraid Tradiţia spune că e bine să fie mult zgomot în noaptea dintre ani pentru a alunga spiritele rele.

:eusa_naughty: În 31 ultima zi din an, nu e bine să tăiaţi cu foarfeca, să călcaţi sau să spălaţi rufe.

thumb_yello Din casă nu trebuie să lipsească vâscul, trebuie să aveţi bani în buzunare, iar paharul de vin trebuie să fie în permanenţă plin.

:roflmao: Important este strigatul peste sat.

:cool_9: Copiii trec cu Sorcova prin fiecare casă, pentru a alunga spiritele rele, iar Pluguşorul anunţă reînceperea simbolică a lucrului.

:surrender: Un gospodar nu trebuie să măture în Ajun de Anul Nou, pentru că alungă prosperitatea. Obiceiul spune că până la miezul nopţii trebuie plătite toate datoriile şi mai mult, nu trebuie daţi bani cu împrumut în noaptea de revelion.

santa La trecerea dintre ani, spun bătrânii, este bine ca fiecare să poarte o haină nouă şi ceva roşu, sau o altă culoare veselă care să atragă energiile pozitive.

rendeer De revelion sunt nelipsite crenguţele de vâsc, care aduc noroc în casă.

dance Primul om care va trece pragul în prima zi va influenţa tot anul. Dacă persoana care intră în casă este o femeie însemană că urmează un an mai puţin bun.

:bedtime: La miezul nopţii uşile trebuie deschise pentru ca anul vechi să iasă şi să lase loc celui nou care aduce sănătate, fericire şi mult noroc. :Happy birthday

noroc! 😴 😴 party :Happy birthday
lol! fight

Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Varsta : 65
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyLun 29 Dec 2008, 03:39

Ahaaa!
Stiam că poporul român are mult umor. Laughing Laughing Laughing

zuum

zuum

Numarul mesajelor : 3492
Varsta : 60
Data de inscriere : 29/09/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyLun 29 Dec 2008, 07:32

Emil Condor a scris:
Ahaaa!
Stiam că poporul român are mult umor. Laughing Laughing Laughing

Si intelepciune
Sus In jos
Emil Condor

Emil Condor

Numarul mesajelor : 22466
Localizare : mereu cu voi
Data de inscriere : 23/08/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyLun 29 Dec 2008, 07:39

Întelepciunea rămâne spre dezbatere: dacă era chiar asa, situatia tării era mai bună...
Întelepciunea nu lucrează spre distrugere!
Inteligentă? Poate aia ai vrut să spui. Inteligentă nativă, dar aia poate fi distrugătoare.

bulache
Trecut în nefiintă :(
bulache

Numarul mesajelor : 616
Data de inscriere : 18/10/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyLun 29 Dec 2008, 11:24

Cica e recomandat sa faci dragoste cu sotia la miez de noapte sa fii ultimul din anul care trece si primul din anul care vine. oh da! oh da!
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

Numarul mesajelor : 8994
Varsta : 59
Localizare : Nasaud
Data de inscriere : 02/10/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyLun 29 Dec 2008, 14:04

abbilbal a scris:
Anahoret a scris:
Frumos cântec, Preacinstite!thumb_yello
Cine-l cântă? Aş zice că este grupul Ecoul (fetele cu "Bună seara şi o cană cu vin") dar nu cred. Pare a fi mai recentă...

Vârf Carpatin era trecut la numele formaţiei. Dar probabil să fie aceleaşi.

Cum folkul e slabiciunea mea, m-am interesat pe google ce-i cu Varf Carpatin. Wink

http://www.mielu.ro/munte/cantece/varf/index.html

COMPONENTA:
Dragos Grigorescu - Voce, Chitara
Radu Constantinescu - Voce, Chitara
Maria Tica - Voce
Nicu Marin - Claviaturi

flower
Sus In jos
http://www.zarazaitsme.blogspot.com/
Anahoret

Anahoret

Numarul mesajelor : 7444
Varsta : 63
Localizare : Deocamdată pe lumea asta
Data de inscriere : 11/12/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyLun 29 Dec 2008, 14:26

Interesant! Very Happy
Şi uite aşa am mai învăţat ceva! Ce-mi plac mie forumurile astea, domnule! Laughing

zuum

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyLun 29 Dec 2008, 15:15

bulache a scris:
Cica e recomandat sa faci dragoste cu sotia la miez de noapte sa fii ultimul din anul care trece si primul din anul care vine. oh da! oh da!

QED, ce-ti spuneam eu Emile?
Sus In jos
zuum

zuum

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyLun 29 Dec 2008, 15:16

Anahoret a scris:
Interesant! Very Happy
Şi uite aşa am mai învăţat ceva! Ce-mi plac mie forumurile astea, domnule! Laughing

Care forumuri ? Doar unu, "La Popasul lui Condor" !
Sus In jos
zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyLun 29 Dec 2008, 15:18

zuum a scris:
Anahoret a scris:
Interesant! Very Happy

Asa vine vorba... E o caracteristica generala a lor, a celor mai de calitate, sa iti aduca informatii pe care altfel poate nu le cautai, desi ai fi fost interesat oh da!
Sus In jos
TUDOR

Numarul mesajelor : 192
Data de inscriere : 17/09/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyLun 29 Dec 2008, 17:37

abbilbal a scris:

De revelion sunt nelipsite crenguţele de vâsc, care aduc noroc în casă.

Văd că promovezi superstiţiile. Eşti superstiţios?

VÎSCUL este un parazit care ar fi în stare să secătuiască copacul gazdă. Copacul nu se simte bine cu el în cîrcă. Parazitul întotdeauna dă buzna, este lipsit de bun simţ, sustrage în mod fortuit din ce este al altcuiva. Vîscul se hrăneşte din seva care se cuvine copacului. Vîscul se comportă ceva asemănător cu neghina din grîu.

Eu n-aş aduce un asemenea parazit în casă.
NOROCUL nici măcar nu-i de la Dumnezeu. De ce-aş avea nevoie de noroc cînd de fapt am nevoie de binecuvîntările Domnului. Norocul cum apare, tot aşa poate să şi dispară, pe cînd binecuvîntarea de la Domnul nu te părăseşte niciodată.
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyLun 29 Dec 2008, 18:44

zaraza26 a scris:
Cum folkul e slabiciunea mea, m-am interesat pe google ce-i cu Varf Carpatin. Wink

http://www.mielu.ro/munte/cantece/varf/index.html

COMPONENTA:
Dragos Grigorescu - Voce, Chitara
Radu Constantinescu - Voce, Chitara
Maria Tica - Voce
Nicu Marin - Claviaturi

flower

Am extras o strofă din "Imnul Pietrei Craiului"

De pleci din Curmatura, traseu pe banda albastra
Ajungi in Saua Caprei, cobori apoi sub coasta
Si treci si de Gavanii, de Padina Inchisa
De stanca orgii mari si de Diana stinsa.

Măi oameni buni, eu char am fost p-acolo! cheers

aurora

Numarul mesajelor : 6983
Varsta : 73
Localizare : Hd România
Data de inscriere : 04/09/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMar 30 Dec 2008, 02:55

TUDOR a scris:
abbilbal a scris:

VÎSCUL este un parazit care ar fi în stare să secătuiască copacul gazdă. Copacul nu se simte bine cu el în cîrcă. Parazitul întotdeauna dă buzna, este lipsit de bun simţ, sustrage în mod fortuit din ce este al altcuiva. Vîscul se hrăneşte din seva care se cuvine copacului. Vîscul se comportă ceva asemănător cu neghina din grîu.

NOROCUL nici măcar nu-i de la Dumnezeu. De ce-aş avea nevoie de noroc cînd de fapt am nevoie de binecuvîntările Domnului. Norocul cum apare, tot aşa poate să şi dispară, pe cînd binecuvîntarea de la Domnul nu te părăseşte niciodată.

"vâsc"-ul este doar motivul ca sa poti saruta persoana draga! "sub vâsc"

zaraza26

zaraza26

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMar 30 Dec 2008, 09:02

TUDOR a scris:
abbilbal a scris:

Am cumparat si eu pentru prima data acum vreo doua luni niste vasc de la o tigancusa. Ea macar nu cere bani pe degeaba, asa ca i-am facut pe plac.
Stiu ca e parazit, dar in zona asta a Europei e o credinta foarte veche conform careia vascul e purtator de noroc. Il tin in casa, s-a uscat un pic...pana mai arata cumva, il pastrez... Cred ca e ceva ca in traditia feng-shui, si romanii au credinte verificate de-a lungul timpului. Din traditia feng-shui simt ca e foarte important pentru mine echilibrul ying/yang, daca e undeva un dezechilibru, simt ca ceva nu e in regula. E vorba de prezenta culorilor deschise/inchise, aspru/neted, moale/tare...ca sa existe o armonie.
Sus In jos
Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMar 30 Dec 2008, 11:51

Plopeniul, oraşul copilăriei mele (sper să fie şi al bătrâneţelor Laughing ), este aşezat într-o pădure de stejar. Când eram mic, mă suiam până aproape de vârf după vâsc. De fapt pe noi, băieţii, nu ne interesa neapărat vâscul ci ramura de stejar pe care creştea. Avea forma unei gheoage iar noi o foloseam în "luptele" dintre noi. Scuturile erau, de regulă, confecţionate din fundurile de tăiat ceapa sau din capacele de la oale. Spre disperarea mamelor noastre! Laughing Laughing Laughing

aurora

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMar 30 Dec 2008, 23:44

m-ai speriat cu poza asta de la avatar

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMier 31 Dec 2008, 00:07

Păi după poza asta mă ştie lumea, Aurora! Întreabă-l şi pe Preacinstitul şi ai să vezi că nu mint!

aurora

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMier 31 Dec 2008, 00:29

Anahoret a scris:
Păi după poza asta mă ştie lumea, Aurora! Întreabă-l şi pe Preacinstitul şi ai să vezi că nu mint!
eu te cred, fara sa intreb pe nimnei, dar este urâtăăă si niagrăăă niagrăăă

zuum

zuum

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMier 31 Dec 2008, 05:03

Vascul , planta toxica, are si calitati vindecatoare deosebite dar numai sub indicatii medicale
Sus In jos
abba

abba

Numarul mesajelor : 677
Localizare : Neaparat pe langa Dunare...
Data de inscriere : 03/10/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMier 31 Dec 2008, 06:49

zuum a scris:
Vascul , planta toxica, are si calitati vindecatoare deosebite dar numai sub indicatii medicale

Dap! Pentru tensiune arteriala, de exemplu.

abba

Numarul mesajelor : 677
Localizare : Neaparat pe langa Dunare...
Data de inscriere : 03/10/2008

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMier 31 Dec 2008, 06:53

Anahoret a scris:
Si pe mine nu? Ca doar eu am vazut-o inaintea Abbilului! Rolling Eyes
Credeam ca ai renuntat la ea, dar ma bucur ca i-ai ramas fidel! bravo

Anahoret

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMier 31 Dec 2008, 09:45

Fidelitate? Mai degrabă lipsă de imaginaţie! Razz

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMier 31 Dec 2008, 12:06

zuum a scris:
Anahoret a scris:
Interesant! Very Happy

Unu mare cu mai multi pui.

Anahoret

Anahoret

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMier 31 Dec 2008, 14:19

Preacinstite, trebuie să mă îndrept către gară.

Nu-i bai că nu ne-am putut întâlni astăzi. Este posibil ca prin iunie să ajung eu la Alba, să rămân acolo o săptămână, şi atunci ne-am putea întâlni. Mi-aş dori foarte mult asta, pentru că eşti un om pe care-l respect. Doar un minut să ne vedem, să ne strângem mâna, şi pentru mine este de-ajuns!

Un an bun tuturor! thumb_yello

abbilbal

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 EmptyMier 31 Dec 2008, 14:25

Anahoretule, mi-ai zmintit numarul de telefon. AM SUNAT DE TREI ORI,si nimeni n/a acceptat numele ANAHORET!

Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: LA TACLALE CU ABBILBAL (I)   LA TACLALE CU ABBILBAL (I) - Pagina 12 Empty

Sus In jos

LA TACLALE CU ABBILBAL (I)
Sus 
Pagina 12 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» LA TACLALE CU ABBILBAL (II)
» LA TACLALE CU ABBILBAL (III)
» HaZ şi RaS la abbilbal
» POPASUL ABBILBAL
» Traditia ortodoxa

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMINA LUMII :: POPASURI personalizate si întretinute de autori :: ABBILBAL-
Mergi direct la: